Orijinalini görmek için tıklayınız : CD30 mp3 sorunu...
HUNTER13
02-03-2008, 14:28
Arkadaşlar merhaba... Bendeki 2008 model astra h arabamdaki mp3 çaları, aux konumuna getirdiğimde hafif cızırtılı bir ses geliyor. önceleri bu ses yoktu fakat dün arkadaşın mp3 çalarını aux girişinden bağlayıp dinledikten sonra, kabloyu çıkardık ve bu ses gelmeye başladı. sorun nedir acaba....?
Teşekkürler... Selamlar...
HUNTER13
03-03-2008, 12:44
cevaplayacak arkadaş yok mu? 18 arkadaş bakmış 1 arkadaşım cevaplamamış...
Gökhan_55
03-03-2008, 13:49
aux giriş işine yabancıyız:) bir şeyler duyarsam paylaşırım..
Arkadaşlar merhaba... Bendeki 2008 model astra h arabamdaki mp3 çaları, aux konumuna getirdiğimde hafif cızırtılı bir ses geliyor. önceleri bu ses yoktu fakat dün arkadaşın mp3 çalarını aux girişinden bağlayıp dinledikten sonra, kabloyu çıkardık ve bu ses gelmeye başladı. sorun nedir acaba....?
Teşekkürler... Selamlar...
servise sor bence....Aux girişinin yuvasında problem olabilir....
HUNTER13
03-03-2008, 14:31
ilginiz için teşekkürler. içerdeki cızırtı biraz sinir ediyor da o yüzden soruyorum :(:sorry:
HUNTER13
03-03-2008, 14:33
servise sorayım o zaman ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim....
selamlar...
ilginiz için teşekkürler. içerdeki cızırtı biraz sinir ediyor da o yüzden soruyorum :(:sorry:
bende de aux var o kadar ugraştım ,ilk aldıgım günlerde sürekli labtop filan baglardım..hiç cızırtı olmadı.zaten cızırtılık bir durumuda yok.sonuçta bir delik:)Bence o girişte bir problem olmuştur.Nasılsa garantide araç.Git göster.
HUNTER13
03-03-2008, 17:39
bende de aux var o kadar ugraştım ,ilk aldıgım günlerde sürekli labtop filan baglardım..hiç cızırtı olmadı.zaten cızırtılık bir durumuda yok.sonuçta bir delik:)Bence o girişte bir problem olmuştur.Nasılsa garantide araç.Git göster.
ilginiz için teşekkürler. Servise götüreceğim... Selamlar...
HUNTER13
09-03-2008, 15:26
arkadaşlar merhaba;
dün (08.03.2008 tarihinde) iskenderundaki opel servisine yukarıdaki bahsettiğim sorun için arabamı götürdüm. servisteki usta sorunun ne olduğunu sorunca cd çaların aux kısmını açtım ki cızırtıyı duyalım diye. aux kısmını açar açmaz usta hayatında ilk defa görmüş gibi bana aux un ne olduğunu sordu :eek:. ben de ustaya sanki usta benmişim gibi aux girişinin ne olduğunu anlattım :). anladığından tam emin değilim ama sorunu anlattım. usta mp3 player ı takmamı söyledi ve dediğini yaptım ve kabloyu takar takmaz cızırtı kesildi. kabloyu çıkarınca cızırtı tekrar başladı. hayatında ilk defa aux girişinin ne olduğunu görmeyen usta bana "bu olayın bir sorun olmadığını ve aux un pek kullanılan bir yer olmadığını, eğer müzik çalarken cızırtı gelirse o zaman bakarız" dedi. ben de servisten ayrıldım. şimdi sorun şu :
1- hayatında ilk defa aux girişi gören bir kişiye nasıl inanayım.
2- arabayı çalıştırdıktan sonra aux taki bu cızırtı beni çok rahatsız ediyor.
3- belki bu sorun size önemsiz gelebilir ama biliyorsunuz ki sinek küçüktür ama mide bulandırır.
4- ustanın konuyu bilmemesi opel servislerine olan güvenimi biraz sarstı
ve son olarak:)
5- bana bir yol gösterin ve ne yapayım...
Şindiden teşekkürler. Selamlar...
Gökhan_55
09-03-2008, 18:18
arkadaşlar konuyla pek ilgili değil ama cd30 mp3 çalar da karışık müzik çalma özelliği var mı?
HUNTER13
09-03-2008, 19:38
cd mp3 düğmesine ikikere basarsanız karışık çalıyor yanlış hatılamıyorsam...
HUNTER13
09-03-2008, 19:39
pardon 3 kere basmak gerekiyor...
Gökhan_55
09-03-2008, 20:11
peki tşkkr ederim. peki ekranda herhangi bir yazı ya da uyarı çıkıyoır mu?
HUNTER13
09-03-2008, 21:46
cd mp3 e 3 kere bastıktan sonra ekranda rastgele çalma fonksiyonunun güncel ayarları görünür. daha sonra istediğiniz ayarı sağ ve sol yön tuşları ile seçiniz. Audio cd lerde : Random on (Rastgele açık)Random off (Rastgele Kapalı).Mp3 Cdlerde : Random Album (1 klasör içindeki şarkıların rastgele çalınması), Random cd: (Cd deki parçaların rastgele çalınması), Random off : (Rastgele çalma kapalı) Random Fonksiyonu etkinleştirildiğinde ekran tipine bağlı olarak "RDM" veya "R" sembolü görünür.
HUNTER13
09-03-2008, 21:48
seboller (R) veya (RND)
Gökhan_55
09-03-2008, 22:42
çok tşk ederim...
HUNTER13
09-03-2008, 23:40
rica ederim.
ne kadar nazikler ALLAHIM:D
HUNTER13
10-03-2008, 00:33
ne kadar nazikler ALLAHIM:D
Bu foruma yakışır dilde konuşuyoruz :) :good:
Bu foruma yakışır dilde konuşuyoruz :) :good:
FORUM YADA GÜNLÜK HAYAT.....FARKETMEZ;) YAKIŞAN DA BUDUR:good:
HUNTER13
10-03-2008, 00:49
arkadaşlar merhaba;
dün (08.03.2008 tarihinde) iskenderundaki opel servisine yukarıdaki bahsettiğim sorun için arabamı götürdüm. servisteki usta sorunun ne olduğunu sorunca cd çaların aux kısmını açtım ki cızırtıyı duyalım diye. aux kısmını açar açmaz usta hayatında ilk defa görmüş gibi bana aux un ne olduğunu sordu :eek:. ben de ustaya sanki usta benmişim gibi aux girişinin ne olduğunu anlattım :). anladığından tam emin değilim ama sorunu anlattım. usta mp3 player ı takmamı söyledi ve dediğini yaptım ve kabloyu takar takmaz cızırtı kesildi. kabloyu çıkarınca cızırtı tekrar başladı. hayatında ilk defa aux girişinin ne olduğunu görmeyen usta bana "bu olayın bir sorun olmadığını ve aux un pek kullanılan bir yer olmadığını, eğer müzik çalarken cızırtı gelirse o zaman bakarız" dedi. ben de servisten ayrıldım. şimdi sorun şu :
3- belki bu sorun size önemsiz gelebilir ama biliyorsunuz ki sinek küçüktür ama mide bulandırır.
Hem sizi hem de beni rahatsız eden bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Çoğu ses sisteminde o kaynak seçiliyken kaynağa bir jack bağlı değilse bu cızırtı oluşur. Jackı bağladığınızda geçer. Büyük sorun değil kanımca.
HUNTER13
10-03-2008, 01:09
Çoğu ses sisteminde o kaynak seçiliyken kaynağa bir jack bağlı değilse bu cızırtı oluşur. Jackı bağladığınızda geçer. Büyük sorun değil kanımca.
Arabamı 0 km aldım ve ilk kullandığımda böyle sorun yoktu.
Arabamı 0 km aldım ve ilk kullandığımda böyle sorun yoktu.
Fordlarda da bu cızırtı oluyormuş...Kablodan kaynaklıymış..Araç hareket halinde titreyince dolayısı ile cızırtı oluyormuş.
HUNTER13
10-03-2008, 17:52
Fordlarda da bu cızırtı oluyormuş...Kablodan kaynaklıymış..Araç hareket halinde titreyince dolayısı ile cızırtı oluyormuş.
Teşekkür ederim. İnşallah ilerde sorun olmaz. Selamlar...
Gökhan_55
12-03-2008, 03:06
cd mp3 e 3 kere bastıktan sonra ekranda rastgele çalma fonksiyonunun güncel ayarları görünür. daha sonra istediğiniz ayarı sağ ve sol yön tuşları ile seçiniz. Audio cd lerde : Random on (Rastgele açık)Random off (Rastgele Kapalı).Mp3 Cdlerde : Random Album (1 klasör içindeki şarkıların rastgele çalınması), Random cd: (Cd deki parçaların rastgele çalınması), Random off : (Rastgele çalma kapalı) Random Fonksiyonu etkinleştirildiğinde ekran tipine bağlı olarak "RDM" veya "R" sembolü görünür.
denedim üst üste 3 kere bastım ama olmadı... cd tuşuna uzun süre basılı tutunca random off yazıyor sadece..
eskikasa
12-03-2008, 08:59
Teşekkür ederim. İnşallah ilerde sorun olmaz. Selamlar...
aux girişim ve cd 30'um yok ama,
jack ın girdiği yer biraz eskiyen bütün cihazlarımda bahsettiğinize benzer bi cızırtı işittim,
örneğin mp3 çalarımın kulaklık girişi, kulaklığı azcık elleyince cızırtı yapıyor, eskilerde walkman'im vardı o da öyleydi...
ama sizin tarif ettiğiniz şekilde cihaz bi giriş beklerken auxdan bir input olmadığı için cızırtı yapıyormuş, normal değilse bile biçok cihazda olan bi durum...
opel servisteki usta konusuna gelince
serviste teyplerle ilgili kimse bulunmuyor, arıza durumunda söküp teybin yetkili servisine gönderiyorlar ve onlar tamir yapıyor,
ben bi arıza için tel. açıp sormuştum bana aynen böyle tarif ettiler,sorunu anlamaya çalışmış olması bile fazla yani...
HUNTER13
12-03-2008, 11:34
aux girişim ve cd 30'um yok ama,
jack ın girdiği yer biraz eskiyen bütün cihazlarımda bahsettiğinize benzer bi cızırtı işittim,
örneğin mp3 çalarımın kulaklık girişi, kulaklığı azcık elleyince cızırtı yapıyor, eskilerde walkman'im vardı o da öyleydi...
ama sizin tarif ettiğiniz şekilde cihaz bi giriş beklerken auxdan bir input olmadığı için cızırtı yapıyormuş, normal değilse bile biçok cihazda olan bi durum...
opel servisteki usta konusuna gelince
serviste teyplerle ilgili kimse bulunmuyor, arıza durumunda söküp teybin yetkili servisine gönderiyorlar ve onlar tamir yapıyor,
ben bi arıza için tel. açıp sormuştum bana aynen böyle tarif ettiler,sorunu anlamaya çalışmış olması bile fazla yani...
ilginiz için çok teşekkür ederim. beni rahatlattınız...
HUNTER13
12-03-2008, 11:37
denedim üst üste 3 kere bastım ama olmadı... cd tuşuna uzun süre basılı tutunca random off yazıyor sadece..sayın gökhan 55, cd mp3 tuşuna 3 kere bastıktan sonra sağ veya sol tuşuna basarak random off konumundan random on konumuna getirebilirsiniz. bu tarifleri arabamın cd mp3 kullanma kılavuzundan aynen aktardım. arabam astra h 2008.
Gökhan_55
12-03-2008, 11:54
tamam 3 kere bastıktan sonrsa sağ ve sol tuşa basmamıştım bide öyle deneyim tşk ediyorum...
mavilerinsesi
12-03-2008, 13:56
çok Enteresan Garantili Araçta
babacan1796
16-06-2009, 12:54
arkadaşlar merhaba;
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun bu ülkede çok az işinin uzmanı usta var oda zaten bize denk gelmiyor. şimdi mp3 bağladığında cızırtı gidiyor ve çıkardığında devam ediyorsa soket içinde muhtemelen bir kısa devre söz konusu olmuştor. soketin iç kısmına doğru bir ışık tuttuğunda görmen muhtemel ancak kısa devre kısmı nerede olduğunu bilmediğin için sıkıntı yaşayabilirsin..ben ankaradayım nekadar opel servisi varsa gittim senin karşılaştığından farklı bir muameleyle karşılaşmadım ... yaşadıklarını opele mail olarak ilet. kullanıcıların nekadar madur edildiğini anlasınlar. bu sorunuda göz ardı etme . arada karşılaştığın bir kısa devre daha sonraları büyük sorunlara yol açacaktır. bu arada ummadığın küçük bir oto elek. de sana çözüm olabilir. tamamen şans.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net