Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni astra teyp hakkında
selcukakinci
24-02-2008, 17:16
selam arkadaşlar. yeni astranın yurt dışı versiyonlarında renkli ekranlı olanları var. navigasyon flanda var bildiğim kadarıyla. ve o renkli ekran sanki arabayı çok daha güzel yapıyor. sitelerde gördüğüm kadarıyla o teybin kodu CD70. bunu türkiye de taktırtabilirmiyiz. ön hazırlığı varmıdır acaba arabada. yetkili serviste varmıdır. bu konuda bilgisi olan arkaşlar varsa çok sevinirim
selam arkadaşlar. yeni astranın yurt dışı versiyonlarında renkli ekranlı olanları var. navigasyon flanda var bildiğim kadarıyla. ve o renkli ekran sanki arabayı çok daha güzel yapıyor. sitelerde gördüğüm kadarıyla o teybin kodu CD70. bunu türkiye de taktırtabilirmiyiz. ön hazırlığı varmıdır acaba arabada. yetkili serviste varmıdır. bu konuda bilgisi olan arkaşlar varsa çok sevinirim
yetkili serviste yoktur..hazırlıgını olacagınıda sanmıyorum
fellatore
25-02-2008, 19:19
taktirirsin tabi neden takilmasin... ama sen oraya vercegin 3000 ytl yi bi toparlamaya basla... bu arada deger mi degmez mi bir dusun... eski teybini de kelepir bir fiyata satacagini da hesap et...
Yeni astra teyp konusu açılmışken ses sanki boğuk gibi geliyor anlayamadım bu bass ı treble yı kaca getirmemiz lazım yada belli bi ayarı var mı bir de ses göstergesi olmaması cok kötü mesala benim f kasada pioneer teyp var volume 22-23 sesi actıkca artıyor ama bu yeni astrada öyle bişey yok.
selcukakinci
25-02-2008, 23:37
fellatore arkadaşım. bu CD 70 sisteminin fiyatı 3000 ytl mi gerçekten. yoksa senin tahmini fiyatın mı. eğer bu konuda net fiyatları biliyorsan sana zahmet bi yardım et. bide ön hazırlığı varmıdır araçta. ayrıca buragh arkadaşım. bu ses seviyesini göstermemesi kötü bi durum gerçekten. ayrıca ben bass ı 8-9 da tiz i ise 10 da flan tutuyorum. ön kolonlar çok iyi ama arka kolonlar pek iyi değil. tabi öndekiler kadar büyük değiller
fellatore
26-02-2008, 18:07
kesin fiyatini bilmiyorum ben ama sagdan soldan duydugum bu sekilde idi... vw araclarin mesela 4000 ytl ye kadar cikiyordu... sen konsolda renk istiyorsan bi double din ve ya in dash player al daha iyi... hazirlik konusuna gelince araca bir iki aparat eklenerek tahminimce halledilir cunki gerekli techizat aracta degil teyp muhteviyatinda sadece soketler takilir olur biter ekran da degisir bu arada onun da maliyeti var burada tabi...
selcukakinci
27-02-2008, 00:53
çok saol arkadaşım. ben en kısa zamanda bir opel bayine sorayım bu konuyu en iyisi
bülent58
27-02-2008, 08:43
selcuk gedpar'dan sorman lazım o cd70 başka yer sana fiyat vermez
buraqh kardeim tizi 12 basıda 12 ye getir bak sen astranın teybine o zaman
selcukakinci
28-02-2008, 23:01
arkadaşlar gedpar a bugün sordum. inanılmaz fiyat. 3600 ytl sadece cd70 teyp. ekran kodunu tam bilmediği için net bilgi veremedi. montaj flan 200-300 ytl arası diyor. fiyatları duyunca yuhh diyesim geldi.
fellatore
09-03-2008, 15:45
arkadaşlar gedpar a bugün sordum. inanılmaz fiyat. 3600 ytl sadece cd70 teyp. ekran kodunu tam bilmediği için net bilgi veremedi. montaj flan 200-300 ytl arası diyor. fiyatları duyunca yuhh diyesim geldi.
eyvallah...
ozgurfree
23-04-2008, 17:21
Renkli ekran malesef 3.000 ytl ancak yurt dışından 1.000 ytl civarında getirme şansı var. Gelecek olan ekran CD30, CD30 MP3, CDC 40 Opera, CD50 Phone, CD70 Navi, DVD 90 Navi uyumlu
ozgurfree
23-04-2008, 17:23
ben aracıma en kısa zamanda taktıracağım açılışta felan opel logosu çıkıyo çok güzel bir görüntüsü var. Ayrıca daha sonra dvd 90 da getirtmeyi düşünüyorum o zaman film keyfide başlayacak...
baturalpalp
24-04-2008, 12:57
ben aracıma en kısa zamanda taktıracağım açılışta felan opel logosu çıkıyo çok güzel bir görüntüsü var. Ayrıca daha sonra dvd 90 da getirtmeyi düşünüyorum o zaman film keyfide başlayacak...
arkadaşım seninle aynı düşünceleri taşıyoruz anladığım kadarıyla, ancak ben aracıma daha yeni kol dayama, cruise control takdırdım. masraflarım oldu. o yüzden bu işi biraz erteleyeceğim. bu dediklerini yaparsan maliyetler, işçilik, nerede yaptırdığın konusunda bilgilendirmelerini bekliyorum.
aslında ben mevcut mp3 çalarımın dvd çalara dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğini de araştırıyorum. bir kablo ile tavan aydınlatmasının olduğu bölgeye katlanır bir lcd koysam süper olur diye düşünüyorum.
Ben servise gittiğimde sormuştum bana şöyle demişlerdi. Ekranlar standart ( yani renkli LCD ) ama türkiyedeki modellerde naviğasyon olmadığı için teyp ve diğer bilğiler için erkran turuncu da kalıyor.
ozgurfree
24-04-2008, 20:58
Ben servise gittiğimde sormuştum bana şöyle demişlerdi. Ekranlar standart ( yani renkli LCD ) ama türkiyedeki modellerde naviğasyon olmadığı için teyp ve diğer bilğiler için erkran turuncu da kalıyor.
Bende cd30 mp3 var malum cosmoda olan o ekran grafik ekran dediğimiz o turuncu ekran. Bir şekilde benim renkli ekranı kendi aracıma taktırıp test etme imkanım oldu. Açılışda opel logosu felan çıkıyor animasyon var yani, ayrıca tüm menüler bir anda renkleniyor yani turuncu felan değil. Ekran işi bana 300 € malolacak ama beklemek gerekiyor. Bende aracın içine lcd düşündüm ama sunroof olduğundan olmadı. Başlık demirlerine tutturulan ve ortada duran dvdler var ama Türkiyede yok tabi belki ondan olabilir. Dvd navi 90 da buldum ama piano black dediğimiz renk olmadığından şimdilik o iş yattı. Ekranı taktırdığım gün resimleri sizlerle paylaşacağım ama sanırım 20-25 gün sonra...
ozgurfree
24-04-2008, 21:02
Ayrıca Türkiyede Astra H için renkli ekran satışı var isteyen alabilir fiyatı sadece ekran 3.000 YTL bilginize (yuhhh)
baturalpalp
24-04-2008, 22:29
Bende cd30 mp3 var malum cosmoda olan o ekran grafik ekran dediğimiz o turuncu ekran. Bir şekilde benim renkli ekranı kendi aracıma taktırıp test etme imkanım oldu. Açılışda opel logosu felan çıkıyor animasyon var yani, ayrıca tüm menüler bir anda renkleniyor yani turuncu felan değil. Ekran işi bana 300 € malolacak ama beklemek gerekiyor. Bende aracın içine lcd düşündüm ama sunroof olduğundan olmadı. Başlık demirlerine tutturulan ve ortada duran dvdler var ama Türkiyede yok tabi belki ondan olabilir. Dvd navi 90 da buldum ama piano black dediğimiz renk olmadığından şimdilik o iş yattı. Ekranı taktırdığım gün resimleri sizlerle paylaşacağım ama sanırım 20-25 gün sonra...
cosmo modeldeki grafik ekranın renkliye dönüşümü mü 300 euro tutacak.? yani benim astradaki tipte olanlar komple değiştiriliyor ve 3000 ytl yimi buluyor fiyat? malum iki modeldeki ekranlar farklı.
peki DVD navi 90 ın fiyatı ne kadar acaba?
ozgurfree
27-04-2008, 23:12
dvd 90 navi 700 € ama dediğim gibi cosmoyu gördüysen içi siyah bu renk yok ama enjoyda sanırım kahverengi gibi bi renk var onun fiyatı bu... Bide bi arkadaşla tanıştım bu işi yapmış ekran işini yani o direkt almanyadan almış. Tam detaylı konuşamadık ama olmuş ekranı cihaza tanıtıyormuş servis ok... opelin dvd olayına geçişi malesef pahalı bir golf veya jetta olsaydı aracı renkliekran dvd yapmak 250 € 'ya malolurdu. Hollanda da bir opel bayisine sordurttum 1925 € dvd 90 + lcd fiyat verdi... Düşündüğümde dvd olmadan sadece lcd ye 300 € vermiş olmam aslında çılgınlık ama yaptık bi kere geri dönüş yok :) Ayrıca senin aracın üstünde mutlaka teybin modeli yazıyordur cd30 mp3 gibi ben daha önce yazdım ekranın hangi model teybi desteklediğini.
baturalpalp
29-04-2008, 12:38
evet cd30 mp3 benim cihaz. yani bu durumda bende 300 euroya en azından renkli ekran sahibi olabilirim o zaman :)
bende astra sedan 2008 1.8 var.aracımın ekranı renkli lcd boyutu reksizlerden biraz büyük modeli cdc 40 opera cd70 navi gibi navigasyonu destekliyor fakat turkiyede olmadığı için hem cd si hemde istasyon navigasyon şuan yok.ayrıca digital radyotuda destekliyor buda turkiyede yok.
bende astra sedan 2008 1.8 var.aracımın ekranı renkli lcd boyutu reksizlerden biraz büyük modeli cdc 40 opera cd70 navi gibi navigasyonu destekliyor fakat turkiyede olmadığı için hem cd si hemde istasyon navigasyon şuan yok.ayrıca digital radyotuda destekliyor buda turkiyede yok.
ekranın resmi varsa koyarmısın?
en yakın zamanda koyucam gökhan bey de istedi bana iki gün müsade.
Gökhan_55
03-05-2008, 15:31
savaş bey sizde de animasyon çıkıyor mu ??
selcukakinci
03-05-2008, 20:09
arkadaşlar bu renkli ekranı cd30 mp3 teyb e taktıran olursa fotoları koyarsa ve gerekli bilgileri verirse çok seviniriz. fiyatlar hakkında bilgi vermişsiniz ama bunu kesin yaptıran arkadaştan bilgi alırsak çok sevinirim
savaş bey sizde de animasyon çıkıyor mu ??
animasyon çıkıyor.kontak anahtarı çevirdiğinizde veya teyp dügmesine basıp açılırken opel logosu çıkıyor.ayrıca arkadaşlarla paylaşmak istediğim bir konu var.kontak anahtarı yarım çevrili durumda iken bc ve setting düğmelerine aynı anda basarsanız beyaz bir sayfa açılıyor ve aracın özelliklerinden tutunda motor sıcaklığına kadar veren dört sayfa bilgi ekranı çıkıyor .
http://img231.imageshack.us/img231/2584/photo0019zz9.jpg
selcukakinci
04-05-2008, 23:43
sizin modeli bilmiyorum ama normal renksiz ekran astralarda da teyp açıkken settings tuşuna uzun süre basınca bir bib sesi geliyor ve bc tuşuna bastıktan sonra aracın bütün bilgileri geliyor. yüklü versiyon bilgisi, hız,motor suyu sıcaklığı, akü voltajı vs...
sizin modeli bilmiyorum ama normal renksiz ekran astralarda da teyp açıkken settings tuşuna uzun süre basınca bir bib sesi geliyor ve bc tuşuna bastıktan sonra aracın bütün bilgileri geliyor. yüklü versiyon bilgisi, hız,motor suyu sıcaklığı, akü voltajı vs...
ben bazen çıkartamıyorum iki kere oldu daha sonra denedim olmadı.çıkarmayı tam olarak anlatırmısın
selcukakinci
05-05-2008, 14:50
normalde araba çalışırken veya çalışmıyorken teybin açık olması o sayfaya girmen için yeterli. settings tuşuna uzun süre bas. bib sesi geldikten sonra bc tuşuna her basışında değişik sayfalar çıkar. teybi kapatıp tekrar açınca zaten otomatikman o safyalar kapanıyor. ama bib sesini duyana kdr settings tuşuna basmayı unutma. eğer sen zaten o sayfaları açtıysan yani o sayfalara girme konumu aktifse, teybi kapamadan tekrar settings e uzun süre bassan bile bib sesi gelmez. çünkü zaten aktif konumda. bc ye basarak o sayfalara girebilrsin
sjesansarbos
05-05-2008, 15:29
5 saniye kadar basmak gerekiyor
HAKANCEVİK
05-05-2008, 15:35
http://img231.imageshack.us/img231/2584/photo0019zz9.jpg
harika.............
güle güle kullanın.Lansman aracı almışsınız sanırım...
Zafira cosmolarda renkli ekran olarak satılacak...
harika.............
güle güle kullanın.Lansman aracı almışsınız sanırım...
Zafira cosmolarda renkli ekran olarak satılacak...
teşekkür ederim.evet turkiyeye gelen 20 tanıtım aracından biri.
fellatore
07-05-2008, 20:48
hayirli olsun...
hakkaten arabaya farkli bir hava katmis...
2006 sahibi olan bir kedi olarak pist demekten baska bisey yapamayacagim icin... bence hic de guzel degil aracin o agir havasini bozmus oyuncak gibi durmus hem navigasyon yoksa ne ise yarar ki bi de aracta dvd izlenmesine karsiyim olsa da taktirmam vs vs vs.. ben de camur cok...
kazasiz belasiz surusler...
ozgurfree
18-05-2008, 22:24
evet cd30 mp3 benim cihaz. yani bu durumda bende 300 euroya en azından renkli ekran sahibi olabilirim o zaman :)
Selam benim ekran yurtdışından geldi ancak şuanda plastik bekliyorum :( bide kod olayı var bakalım ne olacak daha önce dediğim gibi ekranın bana maliyeti 301 € + 30 ytl'de plastik parası olacak ama şu kod olayından açıkcası tırsıyorum inşallah olur bakalım.
ozgurfree
18-05-2008, 22:32
ekran bu upload edelim bakalım gözükcekmi forumda
selcukakinci
18-05-2008, 23:32
ozgurfree arkadaşım. taktırdığın zaman bizi bilgilendir. yazılım gerektiriyor mu, yoksa cd 30 a direkt takınca oluyor mu diye. inşallah problem çıkarmadan olur
cd70 füme kullanılmış 500 yeni 800 euro almanyada
ozgurfree
21-05-2008, 12:05
ozgurfree arkadaşım. taktırdığın zaman bizi bilgilendir. yazılım gerektiriyor mu, yoksa cd 30 a direkt takınca oluyor mu diye. inşallah problem çıkarmadan olur
İyi dileklerin için teşekkürler. Ancak ekran işi tam bir kaos oldu. Ekranın yolda iç aydınlatmasını sağlayan florasanları kırılmış. Ancak yaptırdım. Neyse herşey düzeldi derken bu seferde ekranı tanıtma problemi karşıma çıktı. Ekranın söküldüğü aracın kodunu netten bulmama rağmen cd30 mp3 ile eşleşmedi. Ekran çalıştımı cd kitleneyor. cd kitlendimi ekran çalışıyor. Bakalım ne olcak halimiz. Yurt dışından ekran alacak arkadaşlar tavsiyem KESİNLİKLE EKRAN KODU SIFIRLANMIŞ ekran alın çom çok önemli ...
selcukakinci
21-05-2008, 21:15
üzüldüm kardeşim. demekki bu kod olayı doğru. verdiğin bilgiler için çok teşşekkürler. inşallah sorun halledilir
selcukakinci
21-05-2008, 21:17
ayrıca ekranı nerde taktırdın? kod problemi nasıl çıkıyor. ekranda flan kod mu istiyor?
arcatera
22-05-2008, 01:04
İyi dileklerin için teşekkürler. Ancak ekran işi tam bir kaos oldu. Ekranın yolda iç aydınlatmasını sağlayan florasanları kırılmış. Ancak yaptırdım. Neyse herşey düzeldi derken bu seferde ekranı tanıtma problemi karşıma çıktı. Ekranın söküldüğü aracın kodunu netten bulmama rağmen cd30 mp3 ile eşleşmedi. Ekran çalıştımı cd kitleneyor. cd kitlendimi ekran çalışıyor. Bakalım ne olcak halimiz. Yurt dışından ekran alacak arkadaşlar tavsiyem KESİNLİKLE EKRAN KODU SIFIRLANMIŞ ekran alın çom çok önemli ...
bu benim açdığım konudada konuşuldu arkadaşın aldığı ekran büyük ihtimal çıkma ekran ve haliyle o aracın kodu var arkadaşa mahsup bir şey değil ama araştırmalarım sonucu bu tip ekranların çoğu çalıntı ekranlar oluyor ve sıfırlayıp satılıyor kodları bilhassa ebayda dikkat ederseniz cid lerde code is reset yada code is 000000 diye yazar arkadaşım umarım burda bir yerde kodu sıfırlatabilirsin o zaman sorunun kalmaz tahminim sen yapda takipçinim bende yapıcam olmassa benim arabadada deneyelim bende uyarsa alırım senden parayla :D:D
ozgurfree
23-05-2008, 00:21
bu benim açdığım konudada konuşuldu arkadaşın aldığı ekran büyük ihtimal çıkma ekran ve haliyle o aracın kodu var arkadaşa mahsup bir şey değil ama araştırmalarım sonucu bu tip ekranların çoğu çalıntı ekranlar oluyor ve sıfırlayıp satılıyor kodları bilhassa ebayda dikkat ederseniz cid lerde code is reset yada code is 000000 diye yazar arkadaşım umarım burda bir yerde kodu sıfırlatabilirsin o zaman sorunun kalmaz tahminim sen yapda takipçinim bende yapıcam olmassa benim arabadada deneyelim bende uyarsa alırım senden parayla :D:D
Ben şuanda sıfırlatamıorum. Ama araç çalıntı değil 2005 zafiradan çıkma satıcı zaten kullanılmış olduğunu bilgisini vermişti. Onun için fiyat uygundu benim yaılmamdaki en büyük neden opel servisinin bana ekranı sen getirt biz hallederiz demesi oldu şimdi 4 gündür uğraşıyorlar. Ama bir sonu yok www.motor-ecu.de (http://www.motor-ecu.de) adresinde decoding yapıyoruz diyorlar. Ama izmirde yapabilen adama rastlamadık daha eğer ben çözemessem aldığım fiyat 300 € sen çözerim diyorsan sana seve seve veririm veya kodu kırabilecek biryer biliyorsan lütfen yardımcı ol teşekkürler.
ozgurfree
23-05-2008, 00:27
ayrıca ekranı nerde taktırdın? kod problemi nasıl çıkıyor. ekranda flan kod mu istiyor?
Ekranı izmir opel serviste takırmaya çalışıyorum ekran kodunu sökülen aracın şasi numarasını hepsini bulduk 2005 zafiradan sökülmüş. Ancak ne var ki ekran tek başına çalışıyor cd30 çalışmıyor cd30 çalışınca ekranda 10 sn sonra safe display yazısı çıkıyor. Serviste tech2 diye bi cihaz var onunla halledemiyorlar tek çare içindeki eproma başka sıfırlanmış bir ekrandan yazılım kopyalamak ama izmirde siemens vdo olan bi ekran bulma ve bulupda bunu kopyalamam için bana yardımcı ol diyebileceğim biri varsa ne ala cihaz şuanda çöp durumda bende durum için oldukça üzgünüm ama dediğim gibi beni servis yanılttı. Ekran getirtcek arkadaşlara tekar tekrar belirtmek isterim kesinlikle EKRAN ARAÇTAN SÖKÜLMEDEN ÖNCE SIFIRLANMALI herkese iyi günler ...
ozgurfree
23-05-2008, 00:32
www motor-ecu de adresinede resim var safe display ordan inceleyebilirsin
selcukakinci
23-05-2008, 00:42
çok saol . valla çok üzüldüm. o kdr para ver ve olmasın. ama inan halledecek birileri vardır. sonuçta yazılımsal. en büyük problem servis bunu halledebilmesi gerek. bilgileri yokki fazla. hep söylüyorum opelin tek sorunu servisler
arcatera
23-05-2008, 00:51
şimdi dostum yapıcağın şey belli o kadar para vermişin geri dönüşümü yok türkiyede resetlenmiyorsa yurtdışını araştır derim yurt dışında tanıdık varsaki getirtdiğine göre tahminim vardır tanıdığın ona yollat orda resetlensin sana geri yollasınlar ekstradan vericeğin tek kargo ücreti olur ama diğer türlü 300 euron çöpe gider
fellatore
23-05-2008, 18:43
sana eskı ocaga yani tahtakaleye gıt orada cozerler sorununu dıyecem ama illegal olacak... servisler bu işi rahatlıkla halleder ama gayri resi olması lazım... araclara ait tum kodlar opel de var ne de olsa ...eger aldıgın parca calıntı degilse ,bunun kodunu kaybetmişler ya da arıza yapmış tamirden sonra lazım etmiş falan diye mesajla ulaşabilirler...
arcatera
23-05-2008, 19:24
tahminim servis özel servis resmi servis çünkü bulaşmaz bu tip şeylere
selcukakinci
24-05-2008, 18:44
hiçbir şey olmaz kardeşim. zannetmiyorum öyle problem çıkçağına. sonuçta ekran sadece. araba götürmüyorsun. yetkili serviste bunun şifre sıfırlama cihazı varsa yaparlar. yoksa tahtakaleye bi uğra
arcatera
25-05-2008, 00:15
ben bu renkli ekran olayına fena takdım ama çok masrafım oldu şu sıralar park sensörü zenon far derken açıldık epey biraz kendimizi toparlayalım benim amacım ekranın renkli olması değil esasen ekrandan net güzel bir şekilde dvd filim izleyebilmek yada başka şeyler yapabilmek bir tesisatçı arkadaş ekran üstünde ufak oynamalar yaparak bir iki röle yardımıyla yapılır dedi öne bir röle koyarız dedi basdınmı bilgisayar ekranı görüntüsü kesilir diğer bağladığın şeyin ekranı devreye girer dedi bakalım param olmadığı için şu sıralar pek üstünde duramadım ama kendimi toparlıyım ilk işim bu işe ciddi bir el atmak olucak gerekirse istanbuldaki bütün tesisatçıları gezerim
selcukakinci
25-05-2008, 01:25
bunun uygulaması youtube ta vardı. güzel bir olay aslında ama bmw, mercedes gibi orjinal teybin içinde olsa tv, dvd. ne güzel olurdu. bide anlamıyorum. opelin böyle bir teybi yok. valla üzücü bir durum. artı yeni gelecek opel vectra da bile yok. valla büyük kayıp
fellatore
25-05-2008, 09:58
basit ama yararlı olabilecegini dusundugum bir cozum urettım kendimce... arac içi inverter ile laptop kullanarak ve transmitter ile ses baglantısı kurarak dvd izleme imkanını ve de lap top a baglanabilen analog tv kartı ile de s.içi tv izleme imkanını olusturabilriz hem daha buyuk ekran hem onceden alınmış malzemeler ıle yapılan hem de aracın orjınallıgını bozmayan bır sıstem...
arcatera
25-05-2008, 13:41
bunun uygulaması youtube ta vardı. güzel bir olay aslında ama bmw, mercedes gibi orjinal teybin içinde olsa tv, dvd. ne güzel olurdu. bide anlamıyorum. opelin böyle bir teybi yok. valla üzücü bir durum. artı yeni gelecek opel vectra da bile yok. valla büyük kayıp
bu olay avrupadaki opellerde var dvd90 navi teybini taktırırsan dvd izleyebiliyorsun
selcukakinci
25-05-2008, 16:26
valla ben dvd palyer ı navigasyon dvd lerini okumak için kullandıklarını biliyorum. dvd film flan izlemek için değil diye biliyorum. eğer dediğin gibiyse güzell. sevdim bu navi 90 ı.
arcatera
25-05-2008, 17:44
o kadar bilgim yok ama dvd olduğuna göre okur mantığıyla düşünüdüm
selcukakinci
25-05-2008, 19:43
ooo emre abim bende kesin biliyon sandım. ben çok okudum navi 90 ın özelliklerini. hiç görmedim öyle bişey. okuduklarıma göre dvd olmasının sebebi ülkelerin navigasyon için dvd leri var. onları okutmak için dvd player ı var.
arcatera
25-05-2008, 23:09
biraz kendimi parasal açıdan toparlıyım dediğim gibi o ekran işini kökünden çözümliycem benim renkli olmasındaki istememdeki neden tamamen dvd sel yoksa bilgisayarın ekranı sarı olmuş renkli olmuş hiç mühim değil tesisatçı arkadaş var o dedi bir manevela yaparız basdınmı bilgisayar görüntüsü kapanır torpidoya dvd teyp koyarız dedi ordan izlersin dedi ama param yok şu sıralar o yüzden bakarız dedim çıkdım ama düşünüyorum o bilgisayar ekranını değerlendiricem .. olmassa şu güneşlik şeklinde dvd ekranlar var geçen bir arabada gördüm çok güzel ve kullanışlı fm tranmiterıda var üstünde yani radyodan seside dinleyebiliyorsun ayrıca tvside var olmassa onu yaptırıcam
ozgurfree
26-05-2008, 00:19
biraz kendimi parasal açıdan toparlıyım dediğim gibi o ekran işini kökünden çözümliycem benim renkli olmasındaki istememdeki neden tamamen dvd sel yoksa bilgisayarın ekranı sarı olmuş renkli olmuş hiç mühim değil tesisatçı arkadaş var o dedi bir manevela yaparız basdınmı bilgisayar görüntüsü kapanır torpidoya dvd teyp koyarız dedi ordan izlersin dedi ama param yok şu sıralar o yüzden bakarız dedim çıkdım ama düşünüyorum o bilgisayar ekranını değerlendiricem .. olmassa şu güneşlik şeklinde dvd ekranlar var geçen bir arabada gördüm çok güzel ve kullanışlı fm tranmiterıda var üstünde yani radyodan seside dinleyebiliyorsun ayrıca tvside var olmassa onu yaptırıcam
Abi illa tv izlicez tv bakcaz diyosanız ve elektrik olaylarından çakıyosanz veya çakan tanıdık varsa vede almanca bilen varsa adama yapmış buyrun inceleyenin şemalar pin settingler hepsi var. Araştırmaktan canım çıktı. Neler neler buldum ama kodu hala kırdıramadım. :( İşte adres forum link vermeye müsade eder mi bilmiyorum ama bakalım çıkcak mı
http://mitglied.lycos.de/hardwarekiller03/dvbtH.htm
Ayrıca araca renkli ekran yakışıyor be abi bize dvd 90 navi ile renkli ekranı layık görmeyen paramızla bile layık görmeyen GM Türkiye utansın...
ozgurfree
26-05-2008, 00:25
Hazır donanıma ve GM Türkiyeye değinmişken bizim şirkette allahın doblosunda bile park sensörü fabrikasyon 2008 astra h sedan cosmoda park sensörü yok 6 hava yastığı yok lastik basınç yok esp yok cdti seçenekte easytronic vites yok... (ama sedan bagaj var :) ) ben hayatımda böyle sevimsizlik ve pazarlama hatası görmedim bir daha zor opel alırım hemde çok zor...
ozgurfree
26-05-2008, 00:29
Bunun nedeni arabanın kötülüğüden değil tabiki tamamen bize layık görülen bir takım aklıüstün Türkiye opel yetkililerinin pazarlama taktiklerinden dolayıdır. Düşünsenize Opel antara alıyosun araç full içinde kibrit kutusu gibi ekran var yorum sizin arkadaşlar benim düşüncelerim bunlar paylaşmak istedim sadece herkese iyi günler...
arcatera
26-05-2008, 00:48
bende vectra c1 vardı sattım vectra c2 aldım eski arabada park sensörü vardı yenide yok ama yeniyi epey doldurmuşlar benimkinde ek olarak deri döşeme ve ısıtmalı koltuk var park sensörü ve zenonnuda sipariş ettim park geldi zenonu bekliyroum onlarında montajını yaptırdımmı bir ses sitemine orjinalini bozmadan el atıcam o yuvalara kaliteli kolon alıcam taktırıcam sonrada şu renkli ekran olayına ciddi bir giriş yapıcam benim çevrem çok elektrikçi tesisatçı bu konuyu onlarla konuşuyorum elektrikden anlayan büyük bir firmanın lcd plazma servisinde çalışan arkadaşım ekranda oynama yaparız dedi renkli yaparız dedi değiştirmene gerek yok dedi bir tane lcd ekran alırsın ondan ona bazı parçaları transfer ederiz olur biter dedi tesisatçı arkadaş yukarda dediklerimi söyledi bakalım fikir çok ama para yok şu sıralar :) :) :)
arcatera
26-05-2008, 00:53
verdiğin linke bakdım sanırım adamda orjinal ekran üstünde oynama yapmış bizim tesisatçı arkadaşın dediği gibi olmuş olay teybe aux çıkışı yapmış sanırım ordan ekrana bağlantı yapmış herhalde
selcukakinci
26-05-2008, 13:45
link güzelmiş özgürfree. bunu yaparım ben. ama önce elimde ekran ve teybi sökmem gerek. artı bunun için güzel multimedyalı ve ekran çıkışı olan güzel bir alet almam gerek. birazda eniştemden yardım almam gerek tabi:))) ben elektrik o oda elektronik uzmanı. uzun mesele yavv. biz daha ekranı bile bulamıyoruz
arcatera
26-05-2008, 14:49
ekranı ve teybi sökemk kolayda arabayı öyle kullanmak zor :D yoksa veriyim al benimkini sök :D multimedyalı teybe gelince idariyeten laptopın falan varsa ona bağlaya bilirsin maksat görüntü geliyormu gelmiyormu onu demek
http://img205.imageshack.us/img205/2932/interfaceinstaladazt4.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/8461/cidinterfacemontadaconcablejz7.jpg
ozgurfree
27-05-2008, 20:36
Beyler bana bu siemens ekranın kodu sıfırlanmış halde iken dump dosyası yani epromdan alınmış yazılımı lazım. Onu benim ekrana attıkm ı ekran kodu felan gerekmicek elinde bu ekrandan olan (ama önce araçta sıfırlanması gerek) lütfen flashdaki veya epromdaki yazılımı yedek alıp bana yollasın 45c66 entegrenin ismi 2 kb lik bişi ama malesef yok bulamıyorum özellikle almancı arkadaşlar bunu çok rahat bulabilir. Yokmu yardımcı olcak bi arkadaş geldiğim son durumu sizlerle paylaşmak için resimleri upload edicem foruma
arcatera
27-05-2008, 20:45
arkadaşım şu adamlara bir temasa geç belki ekranını sıfırlaya bilirler işe yararsa haber et buraya yaz bilelim http://www.mertotoelektronik.com.tr/hizmetler.htm
ozgurfree
27-05-2008, 20:47
son durum yazılıma takıldık :(
ozgurfree
27-05-2008, 20:50
On saniye normal çalışıyor :(
ozgurfree
27-05-2008, 21:16
arkadaşım şu adamlara bir temasa geç belki ekranını sıfırlaya bilirler işe yararsa haber et buraya yaz bilelim http://www.mertotoelektronik.com.tr/hizmetler.htm
Bilgi için teşekkürler yarın ararım bakalım ne olacak.
arcatera
27-05-2008, 22:04
hadi bakalım inşallah olur olursa getirttiğin yerden bizede getirte bilirmiyiz
ozgurfree
04-06-2008, 17:54
Olay bitti işte sonuç kod olayını dert etmeyin ekranı TR 'ye getirin okdir.
http://www.imagesgratis.com/index.php?page=view&id=dccf0926&name=04062008(005).jpg
http://www.imagesgratis.com/index.php?page=view&id=cc655930&name=04062008(007).jpg
ozgurfree
04-06-2008, 17:57
Daha öncede dediğm gibi sıra artık DVD ve TV olayında :) çok yordu beni bu iş ama deydi mi hala bilmiyorum. İzmirde bu işin üstadları var bunu biliyorum.
selcukakinci
04-06-2008, 18:26
özgürfree nasıl çözdün olayı. bir bilgi versenn
fellatore
04-06-2008, 19:10
stao kadar bilgim yok ama dvd olduğuna göre okur mantığıyla düşünüdümsadece player olması yeterli degil... bir adet codec destekli media player olması lazım ki o da yazılımla atılıyor ama o yazılımın da mevcut işletim sistemine uyumlu olması gerekiyor... aynı xp de calışan bir programın vista da calışmaması gibi...ya da cep telefonuna yukledıgın her dosyayı acamamak gibi...
ozgurfree
05-06-2008, 10:12
Olay
ozgurfree
05-06-2008, 10:14
ustalarda bitiyor doğru adamı buldun mu yapamayacakları iş yok şu memlekette İzmirde olup da bu işe bulaşan varsa beni bulsun ben yardımcı olmaya hazırım. Herkese selamlar.
ozgurfree
07-06-2008, 12:39
Arkadaşlar dvd 90 navi 'nin girişlerini yani arakdan görüntüsü olan varmı elinde cd30 mp3 den farklı olduğunu söylüyorlar.
ozgur arkadaşım cid ekranı sipariş aşamasındayım fakat bu çerceve olayını servistenmi sipariş veriyoruz.++ ekstra kabloya vs. ihtiyacımız varmı? bu konuda tecrübeli bi arkadaşımız olarak cevap verirsen sevinirim.
hbildirici
17-06-2008, 16:13
fehim arkadaş
ne kadara nerden almayı planlıyorsun bilgi verirsen memnun olurum
fehim arkadaş
ne kadara nerden almayı planlıyorsun bilgi verirsen memnun olurum
ebayda 2 tane vardı, biri 290 euro diğeri, 326 euroya gitti.zorladım 326 euroya kaptırım.nasip olmadı.:cry:
ozgurfree
17-06-2008, 17:16
ebayda 2 tane vardı, biri 290 euro diğeri, 326 euroya gitti.zorladım 326 euroya kaptırım.nasip olmadı.:cry:
Ekstra kabloya felan ihtiyacın yok sadece ekranı getirt ama dikkatli ol ekran illaki sökülen ekrandan sıfırlanmış olsun bide ebaydan alcaksan mutlaka paypal ile satış yapan bi satıcıdan al paran uçmasın feedbackleride iyice incele mümkünse almancı bi akrabanın adresine yollat yoksa burda gümrüğe takılma ihtimalide var haberin olsun. Bol şanslar... Bide çerçeveyi şimdiden sipariş ver 20-25 günde anca geliyo :)
Ekstra kabloya felan ihtiyacın yok sadece ekranı getirt ama dikkatli ol ekran illaki sökülen ekrandan sıfırlanmış olsun bide ebaydan alcaksan mutlaka paypal ile satış yapan bi satıcıdan al paran uçmasın feedbackleride iyice incele mümkünse almancı bi akrabanın adresine yollat yoksa burda gümrüğe takılma ihtimalide var haberin olsun. Bol şanslar... Bide çerçeveyi şimdiden sipariş ver 20-25 günde anca geliyo :)
eyvallah, çok yardımcı oldun,araştırmalar sürüyor bakalım netice ne olacak, ebay haricinden almıştın sanırım sen cid i nereden aldın...?
izmirli_kaptan
26-06-2008, 14:43
kardeş ben izmirdeyim:) şimdi ben bu ekran olayına takmış durumdayım.2hafta önce arnavutlukta baktım çıkmacıya(daha doğrusu çalıntı parcacıya:D) bu code mevzusu canımı sıktı almadım,üstelik çok uygundu fiyatı.bu sıfırlanma aracın üstünde oluyo dedin.nasıl oluyo bir fikrin varmı?bide cerceveyi nerden sipariş ediyorsun?
ozgurfree
26-06-2008, 15:52
kardeş ben izmirdeyim:) şimdi ben bu ekran olayına takmış durumdayım.2hafta önce arnavutlukta baktım çıkmacıya(daha doğrusu çalıntı parcacıya:D) bu code mevzusu canımı sıktı almadım,üstelik çok uygundu fiyatı.bu sıfırlanma aracın üstünde oluyo dedin.nasıl oluyo bir fikrin varmı?bide cerceveyi nerden sipariş ediyorsun?
abi keşke alsaydın bulursan banada alıver uygun fiyata :) kod olayı kolay çözüyorlar. Sen al bana mesaj at yardımcı olurum kodu kafana takma.
baturalpalp
26-06-2008, 21:31
ya ben takılmayalı neler olmuş burda böyle yahu.. özgür arkadaşım ekran olayını çözmüşsün. tebrik ederim. güle güle kullan. cesaretin ve azmin sayesinde bizlere bir yol açtın. bende renkli ekran taktıracağım, çok şekil olmuş. :good: ben de izmirdeyim. kim yapıyor bu işleri izmirde, bilgi verebilirmisin.
izmirli_kaptan
27-06-2008, 18:26
bu nv 90 dvd ve renkli ekran nın min. kaç para olacağını gelecek hafta öğreneceğim,haber veririm size olmadı özgür ün dediği gibi code lu alıp kırdırırız,topluca:) ben onu da araştırırım
Valla arkadaşlar yabancı ülkede tanıdığı imkanı olan birileri varsa ön ayak olsunda topluca getirtelim şu ekranlardan. ozgurfree arkadaşımız çok uğraşmış yapmış helal olsunda devlet sırrı gibi saklıyo oda. Ama anladığım kadarı ile kodu sıfırlanmış yada sıfır ekran getirtirsek araca takma ve ekranı tanıtma işlemi var ve kolay. Ekran kodlu gelirse ozgurfree arkadaşımız yardımcı olacak artık :-) Ne dersiniz arkadaşlar kimler renkli ekran istiyor?
selcukakinci
30-06-2008, 22:27
arkadaşlar cd70 navi ve cd 50 telefonlu opel.com.tr den aksesuarlara girin. orda satılıyor. fiyat çok yüksek tabi. ekranıda aradım ama yoktu
ozgurfree
02-07-2008, 14:22
ya ben takılmayalı neler olmuş burda böyle yahu.. özgür arkadaşım ekran olayını çözmüşsün. tebrik ederim. güle güle kullan. cesaretin ve azmin sayesinde bizlere bir yol açtın. bende renkli ekran taktıracağım, çok şekil olmuş. :good: ben de izmirdeyim. kim yapıyor bu işleri izmirde, bilgi verebilirmisin.
Abi sen ekranı bul sona gerisi çok kolay artık.
Merhabalar ardslar.
ekran polonyadan 4 gun içinde sorunsuzca (hızlı teslimat için 35€ kargo odedim.)cerceve yani adaptoru ise yaklasık 1 haftada izmirdeki depodan antalyaya geldi.bi arkadasım aracılıgıyla kıbrısa getirttim. carsamba gunu kendim monte ettim dun ise programlama için kıbrıs toros opel servisine goturdum.uzun ugraşlar sonunda ancak programlandı.fakat ekranda arac bilgisayarı bilgileri cıkmıyor(range,BC1,BC2,)ve settings bolumunde işlem yapılmıyor,BASS and TREBLE fonksiyonunuda ekrandan gorerek (GID ekranda oldugu gibi) uygulayamıyorsun.Acıkcası canımı sıktı BC olmaması .serviste soylediklerine gore CD 30 mp3 ile CID ekran birbirini tam olarak desteklemiyorlarmış.bi araştıralım bakalım,umarım cozeriz.
Merhabalar ardslar.
ekran polonyadan 4 gun içinde sorunsuzca (hızlı teslimat için 35€ kargo odedim.)cerceve yani adaptoru ise yaklasık 1 haftada izmirdeki depodan antalyaya geldi.bi arkadasım aracılıgıyla kıbrısa getirttim. carsamba gunu kendim monte ettim dun ise programlama için kıbrıs toros opel servisine goturdum.uzun ugraşlar sonunda ancak programlandı.fakat ekranda arac bilgisayarı bilgileri cıkmıyor(range,BC1,BC2,)ve settings bolumunde işlem yapılmıyor,BASS and TREBLE fonksiyonunuda ekrandan gorerek (GID ekranda oldugu gibi) uygulayamıyorsun.Acıkcası canımı sıktı BC olmaması .serviste soylediklerine gore CD 30 mp3 ile CID ekran birbirini tam olarak desteklemiyorlarmış.bi araştıralım bakalım,umarım cozeriz.
Ekranın yazılım versiyonuna bakman lazım daha önce forumda yazmıştım. Ustanın bana dediği; eğer ekran arabanın modelinen daha eski bir üretim ise yakıtla ilgili bilgiler ya güvenilir olmuyor yada çalışmıyor. Tahmin ediyorum seninki de böyle bir durum yada TECH2 programlaması esnasında variant programming yaparken eksik programlama da yapılmış olabilir.
Benim araba 2005 ekranın üretim tarihi 2007 ve bende BC ve anlık tüketim hatasız çalışıyor. Tahminim bu versiyon uyuşmazlığından oluyor. Bir kontrol edin.
Ekranın yazılım versiyonuna bakman lazım daha önce forumda yazmıştım. Ustanın bana dediği; eğer ekran arabanın modelinen daha eski bir üretim ise yakıtla ilgili bilgiler ya güvenilir olmuyor yada çalışmıyor. Tahmin ediyorum seninki de böyle bir durum yada TECH2 programlaması esnasında variant programming yaparken eksik programlama da yapılmış olabilir.
Benim araba 2005 ekranın üretim tarihi 2007 ve bende BC ve anlık tüketim hatasız çalışıyor. Tahminim bu versiyon uyuşmazlığından oluyor. Bir kontrol edin.
yazılım versiyonu nerede yazıyor bilmiyorum ama üretim yılı 08-05-2008 benim arac ise 2005 model,tech 2 ile programlama sırasında aracta BC olp olmadığı sorusuna usta mevcut diye işaretledi.variant programming diye bi kısma girdiğini görmedim.yinede atladıgı bırseyler olmalı, sizin aracınızda hangi cihaz var Cd 30 mp3??
yazılım versiyonu nerede yazıyor bilmiyorum ama üretim yılı 08-05-2008 benim arac ise 2005 model,tech 2 ile programlama sırasında aracta BC olp olmadığı sorusuna usta mevcut diye işaretledi.variant programming diye bi kısma girdiğini görmedim.yinede atladıgı bırseyler olmalı, sizin aracınızda hangi cihaz var Cd 30 mp3??
Evet benim EHU CD30 MP3. Şimdi ekranın arkasında cihazınızın tipi ve yazılım numarası ve hardware kodu yazar :
Şöyle bir şey yazması lazım bu beninkinde yazıyor: HWD3T SW59 89C8. Birde şunu söylemeliyim. Ekranınızın arkasında KS diye büyük harfle bir kod daha yazmalı. Eğer CS yazıyorsa İngiltere ve Japonya gibi trafiğin ters yönden aktığı ülkelerdeki konsollar için üretilmiştir. Yukarıda koyu ile belirtiğim kodlar benim ekranın arkasında yazıyor ve yakıt bilgi ekranlarında problem yok. Birde benim ekranı aldığım yerden programlamada kullanılacak bilgi bana mesaj ile gelmişti. Ben size yazıyorum. Ancak ingilizce. İnşallah yardımı olur. Bildiğim kadarı ile bu BC programlama kısmı variant programming altında. Mesaj aşağıda kolay gelsin.
I will describe the tech 2 procedure:
Go to the EHU radio with tech 2 it s under the infotainment menu
Use your car s security code to deactivate your anti theft security.
Install your new display according to the instructions in the TIS2000.
(Bu sadece orta konsolun nasıl söküleceğini ve ekranın nasıl takılacağını anlatıyor. Sizin için önemli değil.)
Go to display under infotainment
Program your display, you will go through:
-mid speed programming,
-codeindex programming
-variant programming
When you finished this go back to the EHU (radio)
Here you have to activate the anti theft security code, please use the car
s security code for this. (it is on your car pass)
Verdiğin biligiler için saol, söküp kontrol etmem lazım bu numaraları, ögrendiğim kadarıyla Cd30 mp3 ünde farklı ürünü var, Blaukpunt marka olanı (Cd girişi konrol tuşlarının üstünde) ve de Grunding marka olanı(Cd girişi kontrol tuşlarını altında). Bendeki Blaukpunt,eğer CID Grundingi tam olarak destekliyorsa, blaukpuntu ise desteklemiyorsa buda bi sorun olabilir. Kıbrısta trafik soldan olduğu dolayısyla araçların direksiyonu sağda bu yüzden Tech 2 programlaması farklıda olabilir,buda başka bir ihtimal.
Evet benim EHU CD30 MP3. Şimdi ekranın arkasında cihazınızın tipi ve yazılım numarası ve hardware kodu yazar :
Şöyle bir şey yazması lazım bu beninkinde yazıyor: HWD3T SW59 89C8. Birde şunu söylemeliyim. Ekranınızın arkasında KS diye büyük harfle bir kod daha yazmalı. Eğer CS yazıyorsa İngiltere ve Japonya gibi trafiğin ters yönden aktığı ülkelerdeki konsollar için üretilmiştir. Yukarıda koyu ile belirtiğim kodlar benim ekranın arkasında yazıyor ve yakıt bilgi ekranlarında problem yok. Birde benim ekranı aldığım yerden programlamada kullanılacak bilgi bana mesaj ile gelmişti. Ben size yazıyorum. Ancak ingilizce. İnşallah yardımı olur. Bildiğim kadarı ile bu BC programlama kısmı variant programming altında. Mesaj aşağıda kolay gelsin.
I will describe the tech 2 procedure:
Go to the EHU radio with tech 2 it s under the infotainment menu
Use your car s security code to deactivate your anti theft security.
Install your new display according to the instructions in the TIS2000.
(Bu sadece orta konsolun nasıl söküleceğini ve ekranın nasıl takılacağını anlatıyor. Sizin için önemli değil.)
Go to display under infotainment
Program your display, you will go through:
-mid speed programming,
-codeindex programming
-variant programming
When you finished this go back to the EHU (radio)
Here you have to activate the anti theft security code, please use the car
s security code for this. (it is on your car pass)
Ekranı söktüm, dediğiniz gibi büyük harfle KS yazıyor.Yazılım numarası kısmında ise son 4 rakam 09C8 tek farkı 8 yerine 0 olması diğer bütün karakterler uyuşuyor.
arcatera
10-07-2008, 13:56
ben bu mevzuyu bu işin yerinden almanyadan bir servisle mailleşmişdim o mailide buraya koymuşdum keşke almadan önce okusaydın treble bass ayarlarının çıkmaması ve belli ayarlarının olmamasının sebebi yazılım değil teybin cd30 olması adam bana demişdi cid ekran alıcaksan nav70 teybi lazım sana cd 30 da olur ama bazı fonksiyonları şu anki kullandığın gid ekrandaki fonksiyonlar iptal olur bende ondan soğudum açıkcası alternatifleri kurcalıyorum en son tepe ekranlarına bakdım beyenmedim çok kabalar güneşlikli ekranlar aklıma yattı orjinalliğide bozmuyor bunun dışında kurbanlık bir lcd ekran lıp içini açıp arabanın makul bir yerine montaj edilebilse yada bilgi ekranı ile dönüşümlü kullanılabilse en akıl karı olan o ama zor işler
diğer türlü yarım yamalak işlevli bir cid ekran alıp eski tam işlevli gid ekrandanda olup kullanmakda akıl karı değil sonuçda benim esas istediğim şey o ekranı değerlendirebilmek orda dvd filim klip v.b izleyebilmek yoksa cid olmuş gid olmuş benim için o kadar önemi yok
ozgurfree
10-07-2008, 15:37
Sana katılmıyorum yarım yamalak olan birşey yok sadece bass tizz çalışmıyor bence monochrome ekran ile renkli ekran görüntüsü çok farklı bu benim görüşüm tabiki... (Kaldı ki benim söktüğüm ekran grafik diye sattıkları ekrandı) Ayrıca cd40 opera diye bi model var oda destekliyor. CID ekranı bass tiz için yinede bu benim görüşüm beni bağlar. Sonuç itibariyle bass tizz i bir kere ayarla tak renkli ekranı olay bitsin. Ona bakarsan cd70 getirtsende navigasyon yok ne halta yarıcak cd70 TR'de getirtcekseniz DVD90 navi getirtinde bari DVD izleyin. Selamlar...
arcatera
10-07-2008, 17:15
dvd 90 da dvd izlenmiyormuş dvd 90 nın dvd olmasındaki neden navigasyon dosyalarının dvd formatında olması yani dvd filim falan oynattığı yok nav70 e gelince almanyadaki adam hani tam full bir şekilde işlevsel kullanmak istiyorsan nav70 taktırt dedi yoksa navigasyondan taktırt demedi
ben sana katılıyorum zevk meselesi mesela arkadaş yaptırtmış çok hoş güzel duruyor ama dediğin gibi zevk meselesi benim cid ekran istememdeki esas neden menün renkli olması değil ordan dvd filim klip v.b izleye bilmek
bir başkasına renkli ekranda yetebilir tercih meselesi saygı duyarım.. ama şu varki benim arabamda inceden hafif bir tesisat var çıtırdan 4 component takım bir anfi bağladım orjinalliğini bozmadan orjinal yuvalarına ve her müzikde sık sık müzik ayarlarıyla oynuyorum yani her halukarda bir cid ekran benim için yarım yamalak olucakdır ama dediğin gibi sonuçda normal kullanan biri bir kere ayar yapar tamamdır onun için :)
ben açıkcası çözümü buldum gibi avrupada tablet ekranlar çıkdı şimdi çok güzel ince sade tablet şeklindeler mmc sd usb girişleri mevcut kendi hafızalarıda var kablosuz pilsiz 3 saat rahat çalışıyor istersen arabanın çakmaklığındanda çalıştırabilirsin kablo olmasın dersen kendinde çalışır süper bir olay istersen minik çerçeve gibi masana koy arabana koy her yere uyuyor
türkiyede lava firması getirti ama pahalı henüz biraz ucuzlasın ve gelişmişleri gelsin 5-6 saat şarjda çalışanları gelicek yakında onlar şahane işde tertemiz kablo derdin yok o yok bu yok cd derdin yok her yere kolaycana koyma imkanı monte etme derdin yok... ben onları bekliyorum biraz daha fazla markanın tablet lcd leri girsin piyasaya fiyatlar çeşitlilik artıcak
tam bilgi ekranın önüne koyucam orda malum ufak bir girinti var oraya oturtucam işim bitimide alıcam torpidoya atıcam yada cebime koyucam kafamda şu anda o var..
dvd 90 da dvd izlenmiyormuş dvd 90 nın dvd olmasındaki neden navigasyon dosyalarının dvd formatında olması yani dvd filim falan oynattığı yok nav70 e gelince almanyadaki adam hani tam full bir şekilde işlevsel kullanmak istiyorsan nav70 taktırt dedi yoksa navigasyondan taktırt demedi
ben sana katılıyorum zevk meselesi mesela arkadaş yaptırtmış çok hoş güzel duruyor ama dediğin gibi zevk meselesi benim cid ekran istememdeki esas neden menün renkli olması değil ordan dvd filim klip v.b izleye bilmek
bir başkasına renkli ekranda yetebilir tercih meselesi saygı duyarım.. ama şu varki benim arabamda inceden hafif bir tesisat var çıtırdan 4 component takım bir anfi bağladım orjinalliğini bozmadan orjinal yuvalarına ve her müzikde sık sık müzik ayarlarıyla oynuyorum yani her halukarda bir cid ekran benim için yarım yamalak olucakdır ama dediğin gibi sonuçda normal kullanan biri bir kere ayar yapar tamamdır onun için :)
ben açıkcası çözümü buldum gibi avrupada tablet ekranlar çıkdı şimdi çok güzel ince sade tablet şeklindeler mmc sd usb girişleri mevcut kendi hafızalarıda var kablosuz pilsiz 3 saat rahat çalışıyor istersen arabanın çakmaklığındanda çalıştırabilirsin kablo olmasın dersen kendinde çalışır süper bir olay istersen minik çerçeve gibi masana koy arabana koy her yere uyuyor
türkiyede lava firması getirti ama pahalı henüz biraz ucuzlasın ve gelişmişleri gelsin 5-6 saat şarjda çalışanları gelicek yakında onlar şahane işde tertemiz kablo derdin yok o yok bu yok cd derdin yok her yere kolaycana koyma imkanı monte etme derdin yok... ben onları bekliyorum biraz daha fazla markanın tablet lcd leri girsin piyasaya fiyatlar çeşitlilik artıcak
tam bilgi ekranın önüne koyucam orda malum ufak bir girinti var oraya oturtucam işim bitimide alıcam torpidoya atıcam yada cebime koyucam kafamda şu anda o var..
Çok güzel söylemişsin ama birincisi fehim adlı arkadaşın problemini yanlış yorumlamıssın onun problemi yanlış programlamadan dolayı yol bilgisayarının çalışmaması oda servisin suçu tabii. CD30 un ayarları yarım yamalak olması ise, o da zaten konuşulduğu gibi kişiye göre değişir. Ancak şu bir gerçek ki benim gibi arabasına sonradan uyduruk parça takmak istemeyen ve her türlü orjinallikten yana olanlar için kaçınılmaz bir fırsat olduğu düşüncesindeyim.
Şimdi bu video izleme işine galince bu ekranla yapa bileceklerin bütçen ve zamanınla sınırlı. İstersen DVD izle, istersen mersedes ve bmwlerde olan gibi geri vites kamerası tak (ancak orjinal park pilot opsiyonu olmalı), istersen bilgisayara bağla, tv modül tak vs gibi. Bunların hepsi yapılabiliyor ve sadece ara bir elektronik devre ile. (Bu arada DVD90 dan video izlenmiyor ancak neden bu cihazın okuyucusu bir ara devre ile dvd player olarak kullanılmasın ki, dediğim gibi bütçe, zaman ve usta üçgeni). Ben şuan için sadece bir şekilde CD70 Navi getirtip hem geleceğe yatırım yapmayı hemde başladığım işi bitirmek istiyorum. Neyse uzun lafın kısası bence arabanın havasını değiştiriyor ve uzun süredir kullandığınız bir araca sanki yeniden sahip olmuşsunuz gibi oluyor. Ben kendi adıma memnunum.
Fehim arkadaşım senin sorununa ufak bilgim dahilinde yapabileceğim yorum ise serviste tekrar programlatman. BC nin çalışması lazım eğer doğru programlandıysa.
Arkadaşlar renkli ekran için çerçeveyi nerden aldınız? Parça kodu v.s. varmı? Yetkili servistenmi özel servistenmi tedarik ettiniz? Bilgi vermeniz mümkünmü?
Arkadaşlar renkli ekran için çerçeveyi nerden aldınız? Parça kodu v.s. varmı? Yetkili servistenmi özel servistenmi tedarik ettiniz? Bilgi vermeniz mümkünmü?
Opel Astra H için:
Adı_______________________________________Parça No______Fiyatı
Aplık Multi Fonksiyon Göstergesi (Renkli Ekran) ....13126610 ........29YTL
Ben yetkili servisten vermiştim 4 günde geldi. :D
arcatera
11-07-2008, 00:53
Çok güzel söylemişsin ama birincisi fehim adlı arkadaşın problemini yanlış yorumlamıssın onun problemi yanlış programlamadan dolayı yol bilgisayarının çalışmaması oda servisin suçu tabii. CD30 un ayarları yarım yamalak olması ise, o da zaten konuşulduğu gibi kişiye göre değişir. Ancak şu bir gerçek ki benim gibi arabasına sonradan uyduruk parça takmak istemeyen ve her türlü orjinallikten yana olanlar için kaçınılmaz bir fırsat olduğu düşüncesindeyim.
Şimdi bu video izleme işine galince bu ekranla yapa bileceklerin bütçen ve zamanınla sınırlı. İstersen DVD izle, istersen mersedes ve bmwlerde olan gibi geri vites kamerası tak (ancak orjinal park pilot opsiyonu olmalı), istersen bilgisayara bağla, tv modül tak vs gibi. Bunların hepsi yapılabiliyor ve sadece ara bir elektronik devre ile. (Bu arada DVD90 dan video izlenmiyor ancak neden bu cihazın okuyucusu bir ara devre ile dvd player olarak kullanılmasın ki, dediğim gibi bütçe, zaman ve usta üçgeni). Ben şuan için sadece bir şekilde CD70 Navi getirtip hem geleceğe yatırım yapmayı hemde başladığım işi bitirmek istiyorum. Neyse uzun lafın kısası bence arabanın havasını değiştiriyor ve uzun süredir kullandığınız bir araca sanki yeniden sahip olmuşsunuz gibi oluyor. Ben kendi adıma memnunum.
Fehim arkadaşım senin sorununa ufak bilgim dahilinde yapabileceğim yorum ise serviste tekrar programlatman. BC nin çalışması lazım eğer doğru programlandıysa.
evet aynı görüşdeyiz ben bu zamana kadar arabaya hiç bir şekilde dokunmadıysam sırf orjinalliği bozulmasın diyedir orjinalliğe çok ama çok önem veririm aracımda 4 komponent kolon var misal birebir orjinal yuvalara uyucak şekilde aynı ölçüde aldım ve orjinal cd 30 teybe anfi ile bağladım ki tesisatçım dedi bu teyip o kadar kaliteli değil yüzde yüz verim almak istersen adam gibi indash yada doubledin takalım dedim yok katiyen arabanın orjinalliğinden fedakarlık etmem orjinalliğinden ötürü performansdan biraz ödün vericeksek veririz dedim.. yoksa bende biliyorum teybi çıkartıp oraya uğraşmadan bir dounble din yada indash teyp takmayı yada lcd ekran takmayı ama arabayı kör etmenin bir anlamı varmı bu arabların her şeyi teybi beynide settings ayarlarıda teyibinden yapılıyor bunlar gittimi direksiyon kumandada uçuyor zaten arabadaki her şey iptal ayrıca bence arabada çok eğriti duruyor o tip şeyler hindistandaki oyalı boyalı arabalara benziyor üstte ekran altta ekran...
ama o dediğinizi ben çok ama çok araştırdım almanyadan hollandadan polonyodan çok insala temasa geçdim renkli ekran sorun değil ama her kez dvd falan oynatma işine gelince yabancıların bile bir bilgisi yok çok ayrıntılı o yüzden ben gene orjinalliği bozmadan tablet lcd alıcam orjinalden farkı yok üstelik ne kablo derdi var ne delme ne oyma şahane aşaya resmini koyucam tablet lcd ekranların cid ekran bende alıcakdım ama bss trizz ayarlarının çıkmadığını duyunca vazgeçdim dediğim gibi bende hafifden bir tesisat var ama teyp profesyönel bir teyp olmadığı için orjinal teyip yetersiz o yüzden farklı bir tarzda müzik dinledimmi direk tiz bass ayarlarını değiştiriyorum onu düşünerek benim için yarım yamalak dedimki öyle... ayrıca o geri sensörü ekranlı dikiz aynaları falan filan çok çin işi arap işi eğriti geliyor bana çok saçma hiç bir arabayada yakışmıyor bence..
bu arada tablet lcd örnekleri aşağıda
http://www.yonjashop.com/hPBAFLr-OlJYZHVLQQzvRg.wim
Teknik Özellikler :
CF/USB/SD/MMC Kart Okuyucu
CD-R/RW DVD±R/RW
DivX/AVI/VCD/SVCD/JPG desteği
Uzaktan Kumandalı
AV Çıkış Bağlantısı
2,5 Saat Batarya Kapasitesi
Koltuk Başlık Aparatı, Kulaklık ve Ayırıcı
12V Çakmak ve AC Adaptörü
http://www.weblebi.com/00UEW23q76HQx0B1buKq-A.wim
Teknik Özellikler:
CF/USB/SD/MMC Kart Okuyucu
CD-R/RW DVD±R/RW
DivX/AVI/VCD/SVCD/JPG desteği
Uzaktan Kumandalı
AV Giriş / Çıkış Bağlantısı
2,5 Saat Batarya Kapasitesi
Çift Koltuk Başlık Aparatı, Kulaklık ve Ayırıcı
12V Çakmak ve AC Adaptörü
http://www.winforth.com/Upfiles/Prod_X/20061478261.jpg
http://www.teknotesi.com/wp-content/uploads/2007/12/fujitsu_u1010-1.jpg
Buda Favorilerimden philipisin
http://www.consumer.philips.com/catalog/PE/PET831_98_webImage370.jpg
Soketli DVD girişi olan ince tasarım
Akıllı Araç Montaj Seti ve SD kart yuvası
8,5'' LCD ekranlı bu tablet tarzı Philips PET831 Taşınabilir DVD Oynatıcı ile film ve müzik dünyasının büyüsü hayatınızda. Zero Bright Dot™ sayesinde optium ekran kalitesi elde edilir. SD kart yuvası ve Komponent Video çıkışıyla birlikte gelir.Aracınızda Ne Bir Kablo Ne Ek Bağlantı Ne Başka Görüntü Kirliliğine Yol Açar...
Üst düzey özellikler
DVD, DVD+/-R ve DVD+/-RW, (S)VCD, DivX® ve MPEG4 filmleri oynatın
DivX® desteğiyle, DivX®'le şifrelenmiş görüntüleri oturma odanızın rahatlığı içinde arabanızda izleyebilirsiniz. DivX® medya formatı, filmler, film fragmanları ve müzik ...
Picture CD ile JPEG fotoğraf dosyalarını paylaşın
Birden çok formatı destekleyen oynatma yeteneği, resimleri görüntüleyebilmenize ve birçok disk formatını oynatabilmenize olanak vererek en fazla disk ...
philipisin sitesinden alıntıdır ...
Bunlarda Tablet Pc Bunlarıda düşünüyorum
http://www.thgtr.com/howto/20080414/images/fingerprint-sensor-tablet-pc,f-x-82221-13.jpg
http://static.howstuffworks.com/gif/ces2001-web-tablet.jpg
http://www.rentacomputer.com/rentals/tablet-pc.jpg
http://www.ixbt.com/editorial/images/itogi/itogi2k2-may/TabletPC2_H.jpg
http://www.alltp.com/images/TNicotera-road-warrior-tablet-pc.JPG
http://i.techrepublic.com.com/gallery/3593-500-375.jpg
evet en mantıklısı yeniden programlama gibi gözüküyor.elimde şimdilik başka bir alternatifte yok.bu bass tiz ayarlama konusunda ise, dikkatinizi cektimi bilmiyorum ama bass tuşuna bastığınızda ekranın üst kısmaındaki CD in ve MP3 yazıları pasif hale geliyor(eğer ünitede mp3 cdsi varsa) bu süreç içinde bass ı yukarı aşşağı tuşları yardımıyla ayarlayabiliyorsunuz(aynı şekilde trebble da).bass yada trebble ı ayarlayamama gibi bir durum yok,sadece ekrandan takip edemiyosunuz.yada sadece bende böyle. bi deneyin derim.
Eger bu cid ekranına dvd, geri kamerası, mini bilgisayar vs bağlamayı düşünen arkadaşlar varsa cid interface adında bi devre yardımıyla bu işlemler yapılabiliyor. uzun uğraşlar sonunda italyan forumundan satıcısını buldum. kit e(interface+kompozit çevirici +kablolar) 250€ istiyor türkiyeye postayla 12 € , UPS i tercih edene kargo 50€ .interface le arabanın orjinalliğini bozmadan istediğiniz zaman harici sisteme bağlanıp görüntü alabiliyorsunuz.
evet en mantıklısı yeniden programlama gibi gözüküyor.elimde şimdilik başka bir alternatifte yok.bu bass tiz ayarlama konusunda ise, dikkatinizi cektimi bilmiyorum ama bass tuşuna bastığınızda ekranın üst kısmaındaki CD in ve MP3 yazıları pasif hale geliyor(eğer ünitede mp3 cdsi varsa) bu süreç içinde bass ı yukarı aşşağı tuşları yardımıyla ayarlayabiliyorsunuz(aynı şekilde trebble da).bass yada trebble ı ayarlayamama gibi bir durum yok,sadece ekrandan takip edemiyosunuz.yada sadece bende böyle. bi deneyin derim.
Eger bu cid ekranına dvd, geri kamerası, mini bilgisayar vs bağlamayı düşünen arkadaşlar varsa cid interface adında bi devre yardımıyla bu işlemler yapılabiliyor. uzun uğraşlar sonunda italyan forumundan satıcısını buldum. kit e(interface+kompozit çevirici +kablolar) 250€ istiyor türkiyeye postayla 12 € , UPS i tercih edene kargo 50€ .interface le arabanın orjinalliğini bozmadan istediğiniz zaman harici sisteme bağlanıp görüntü alabiliyorsunuz.
Evet bu iyi bir haber. :alkis: Bende bu ara devrenin satıcısına ulaşmaya çalışıyordum. Bir kaç yere mesaj yazdım ancak cevap gelmedi yada adreslerin karşılığı çıkmıyordu. Ben en çok bu geri kamerası ve dvd olayını yapmak istiyorum. Fakat parçada bir hayli pahalı.:sorry: Fakat bu olayıda ancak bu şekilde sonlandıracağız herhalde.:D
Ayrıca bass ayarlarını denedim bende de aynı fehim arkadaşımızın dediği gibi ayarlanabilir ancak ekranda görünmüyor.:good: Çok ilginç yaw.:eek:
Opel Astra H için:
Adı_______________________________________Parça No______Fiyatı
Aplık Multi Fonksiyon Göstergesi (Renkli Ekran) ....13126610 ........29YTL
Ben yetkili servisten vermiştim 4 günde geldi. :D
Teşekkürler
arcatera
13-07-2008, 05:16
hocam şu arka kamerası neki 30 milyondan başlıyor iç veya dış kamerası tampona yada iç cama takılıyor yok tamponumu deldirmem dersen 50-60 milyona plakalıklara takılanları çıkmış şimdi yok onuda yapmam dersen wireless lı olanları var ne bir delik ne bir kablo ama çok saçma bir olay çok gereksiz illa alıcaksanız en kralı wirelesslıları 180 milyon normal gece görüş kameralı olan tampona montajlılar 30-40 milyon dediğim gibi bence çok saçma ve gereksiz :)
yani öyle ahım şahım bir şey olsa zaten ucuzda bir olay pahalıda değil bmw mercedes audi jaguar gibi dünya devi markalar araçlarına standartta sunarlardı.
hocam şu arka kamerası neki 30 milyondan başlıyor iç veya dış kamerası tampona yada iç cama takılıyor yok tamponumu deldirmem dersen 50-60 milyona plakalıklara takılanları çıkmış şimdi yok onuda yapmam dersen wireless lı olanları var ne bir delik ne bir kablo ama çok saçma bir olay çok gereksiz illa alıcaksanız en kralı wirelesslıları 180 milyon normal gece görüş kameralı olan tampona montajlılar 30-40 milyon dediğim gibi bence çok saçma ve gereksiz :)
yani öyle ahım şahım bir şey olsa zaten ucuzda bir olay pahalıda değil bmw mercedes audi jaguar gibi dünya devi markalar araçlarına standartta sunarlardı.
Valla ben 30 ytllik falan düşünmüyorum, gayet güzel bir donanım ayrıca park pilot olan arabalarda HSCAN ve LSCAN e bağlayarak arabanın hızı, geri vites geçişi gibi durumlarda otomatik olarak devreye giren bir donanım. Ayrıca mersedes ve bmwlerde (X5 E70 kasada standart donanımda, youtube bir bak neler var bir izle.). Ayrıca bizim arabaların bagaj çıtalarının içine giren modelller var bu benim dediklerim çok ucuz ve adi değiller. (200 avrodan başlıyor.)
Ya birde kusura bakma ama sen biraz kötümser birisin. Herkesin yaptığına yapacağına hep olumsuz. Bırak yapsın adamlar güzeli kötüsü saçması onu ilgilendirir. Değilmi ama :( .
arcatera
13-07-2008, 15:50
yok kötümser değilim gerçekçiyim :) bak renkli ekran yapdırdın süper harika olmuş mükemmel daha ötesi denirmi :) neden çünkü aracın orjinalinde var ve kalitesini çok çok yükseltiyor arabana binen senin zevk sahibi biri olduğunu anlıyor
yiğenimin aracında var kameralı sistem aynadan izliyor 300 milyona takdırdı ondan biliyorum parayı çöpe attık dedi bunun karamsarlıkla bir ilgisi yok x5 lerde var ama neden var onlarda şart ben x5 de kullandım arkası iptal o aracın ml lerde öyle arkalarını kafayı çevirsende göremiyorsun beşik eşiği çok çok yüksek yani allah muhafaza bir çocuk olsa altına alırsın o tip araçlarda bir amaç var yani gereklilik
ama bence binek arabada işlevi yok bunu diyorum yani 30 milyonluk alıp taktırıcağın kamerayla 200 milyonluk arasında da büyük fark yok işlev açısından ama alıcaksan bari wireless olanları al av pal desteğine kadar var yanında kablosuz ekranıda geliyor artı başka lcd lere bağlama imkanın var delme kablo hiç bir şey yok.. onlarda pahalı ben insanların ceblerini düşünüyorum ondan diyiceksinki düşünme sana ne haklısın aslında :)
snowboard
13-07-2008, 21:21
özgürfree;
slm ben bulut özgür şimdi bende 2007 makyajsız astra h cd 30 mp3 lü ekran var senin ekrandan yaptırmak için gedizlerle uzun uzun konştum ancak bir sonuç çıkmadı yani çıktı ama 5500 ytl gibi komik bir rakkam çıktı.Şimdi nerede sipariş edicem ve neler yapabilicem anlatmışsın ama banada sıralı olarak anlatabilirmisin?bir de sıfırlamaya nasıl dikkat etmem gerekiyor?
yok kötümser değilim gerçekçiyim :) bak renkli ekran yapdırdın süper harika olmuş mükemmel daha ötesi denirmi :) neden çünkü aracın orjinalinde var ve kalitesini çok çok yükseltiyor arabana binen senin zevk sahibi biri olduğunu anlıyor
yiğenimin aracında var kameralı sistem aynadan izliyor 300 milyona takdırdı ondan biliyorum parayı çöpe attık dedi bunun karamsarlıkla bir ilgisi yok x5 lerde var ama neden var onlarda şart ben x5 de kullandım arkası iptal o aracın ml lerde öyle arkalarını kafayı çevirsende göremiyorsun beşik eşiği çok çok yüksek yani allah muhafaza bir çocuk olsa altına alırsın o tip araçlarda bir amaç var yani gereklilik
ama bence binek arabada işlevi yok bunu diyorum yani 30 milyonluk alıp taktırıcağın kamerayla 200 milyonluk arasında da büyük fark yok işlev açısından ama alıcaksan bari wireless olanları al av pal desteğine kadar var yanında kablosuz ekranıda geliyor artı başka lcd lere bağlama imkanın var delme kablo hiç bir şey yok.. onlarda pahalı ben insanların ceblerini düşünüyorum ondan diyiceksinki düşünme sana ne haklısın aslında :)
Evet aslında doğru söylüyorsun. Ama benim araba pek öle arkası görünen cinsten değil işte bende sw var. Çocukların çok yoğun olduğu bir sitede oturuyorum. Birde çevrede 2 adet ilkokul olunca, ayrıca arabadan da korkumuyor bu veletler önceden biz araba görünce 200m öteye kaçardık şimdi :mad: , bundan dolayı geri gelmek benim için tam bir eziyet. Ben o yüzden düşündüm.:D Çok mu abartı oluyor bilemiyorum ama.:confused:
özgürfree;
slm ben bulut özgür şimdi bende 2007 makyajsız astra h cd 30 mp3 lü ekran var senin ekrandan yaptırmak için gedizlerle uzun uzun konştum ancak bir sonuç çıkmadı yani çıktı ama 5500 ytl gibi komik bir rakkam çıktı.Şimdi nerede sipariş edicem ve neler yapabilicem anlatmışsın ama banada sıralı olarak anlatabilirmisin?bir de sıfırlamaya nasıl dikkat etmem gerekiyor?
Yuh diyorum başka birşey demiyorum o fiyat ne abartmışlar yaaw. 5500 ytl. :eek: Bunlar avrupa da o fiyata bizim arabaların satıldığını bilmiyorlar herhalde.:mad: Sen onlarla bir daha konuşursan 2000 YTL ye ben sizin arabalara takayım de:kop: .
snowboard
13-07-2008, 22:33
:) gedizler böyle zaten saçma sapan fiyatlar istiyorlar herşey için .samak mı istemiyorlar ne istiyorlar anlamadım
arcatera
13-07-2008, 22:48
o zaman şuna bak derim wireless oymak yok delik açmak yok kablo yok tertemiz plakanın üstüne koyuluyor görünmüyorda dışardan
http://www.oliser-oto.com/content_files/prd_images/wc1007c.jpg
9cm.TFT-LCD monitorlü Kameralı arka görüş sistemi,Kablosuz Bağlantı Model No: WC-1007
Item Value GENERAL Transmission Frequency ISM 2,400~2,483 MHz Transmission Power 10mW/CE; 2mW/FCC Operating Frequency 2414MHz;2432MHz;2450MHz;2468MHz Unobstructed Effective Range 50m(Min.) Modulation Mode FM Operating Temperature -10 ~ +50(Degree C) / +14~ +122(Degree F) Storage Temperature -20 ~ +60(Degree C) / -4 ~ +140(Degree F) Operating Humidity ?85%RH CAMERA Imaging Sensor Type CMOS Picture Total Pixels PAL:720×480 Pixels;
NTSC: 724×576 Pixels Horizontal Resolution 410 TV Lines View Angle PAL:80°; NTSC:80° Minimum Illumination 0Lux Night Vision Range 4m Consumption Current 130mA(Max.) Power Supply DC +12V or +24V Dimensions(W×D×H) 258*37*41 mm Weight 122g Operating Temperature -20 ~ +50(Degree C) / -4~ +122(Degree F) RECEIVER LCD Screen Type 3.6 inches TFT-LCD Effective Pixels 960×240 Receiving Sensitivity ?-85dBm Video System NTSC/PAL Color Configuration R.G.B.delta Consumption Current 250mA(Max.) Power Supply DC +12V or +24V Dimensions(W×D×H) 108*37*75 mm Weight 165 g
1 Adet 212 USD + KDV
arcatera
13-07-2008, 23:08
KDV Dahil 206,25 YTL Havale ile 195,94 YTL (%5 Havale İndirimi)
MODANOM BLUETOOTH ARAÇ KİTİ Hepsi burada fiyatı
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otrota131502-1.jpg
MODANOM PARK SENSÖRLÜ AYNADAN KONTROLLÜ BLUETOOTH ARAÇ KİTİ
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otrota341478.jpg
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otrota341478-1.jpg
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/500/otrota341478-3.jpg
Buda parksensörü paketli hem bluetooth hem park sensörünüde aynadan izleyebiliyorsun
bluetooth düşündüğün için koydum
bununda fiyatı 300 ytl
:) gedizler böyle zaten saçma sapan fiyatlar istiyorlar herşey için .samak mı istemiyorlar ne istiyorlar anlamadım
Aslında forumu incelersen bulursun ancak ben sana kısa bir özet geçeyim. Bunları bulmanın en kolay yolu ebay ancak ordakilerin çoğu hatta hepsi kodlu. :alkis: Çünkü ya pro olmayan kişilerce sökülmüş yada çalıntı. Çoğunluğu çalıntı. Fiyatları ise 250 - 400 avro arası değişiyor. Kod olayını en iyi özgürfree kardeş biliyor. Eğer özelden yazarsan o sana kesin cevap verir. Diğer yol ise bazı firmalar var bunlar kazalı araçlardan gayet pro bir yol ile bu ekranları söküyorlar hiç ebaye bulaşmadan onlar aracılığı ile halletmen. ben bu şekilde 300 avro verdim. Forumdaki bazı arkadaşlar pahalı dedi ancak kod falan uğraşmadım. Servise gittim 29 YTL çerçeve + programlama ve işçilik toplam 65 YTL de o; ekran olayı bitti. Ayrıca ülkemizin nacizane gümrük prosedürlerini de hiç unutma. Benim ekran direk adresime kadar geldi. Kutu hiç açıılmamıştı valla kontrol dahi yoktu. :eek: Ancak http://forum.iyibey.com/ adresini bir oku neler var neler.:confused: Anlayacağın ülkemizde gümrük işi şans işi. Ben sana tecrübelerimle sabit nacizane bir kaç bilgi vereyim.
1.) Kesinlikle hediye işareti konacak. (Fatura normalde 100 AVRO altı olacak. Bayramlardan bir ay önce ve bir ay sonra 300 AVRO olabilir.)
2.) Mümkünse alışverişler gümrük birliği üyesi ülkelerden yapılacak.
3.) Ürünün kutusunda hiç bir şekilde firma adı geçmeyecek. Şahıstan şahısa göderi olacak.
4.) İkinici el araç parçalarının ülkeye sokulması kesinlikle yasaktır. Bunu unutmayalım.
5.) Ekran ve radyo gibi ürünlerde TRT bandrolü olduğu unutulmamalı (Eğer gümrükte takılırsa)
6.) Taşradan yapılan işlemler büyük şehire göre daha kolay.
7.) Hiç bir zaman bir kutuda iki aynı ürün olmasın. Yoksa ilk soru bunun ticaretini mi yapıyorsun olacaktır.
8.) Eğer yurt dışında tanıdığın varsa ürünü o getirsin. ( Mesala bir akraba yada bir denizci v.s.)
9.) Tracking numarası istemeyi unutma postanı en iyi bu şekilde takip ediyorsun.
10.)Kutunun boyutunu maksimum derecede küçük tutmayı söylemeyi unutma.
11.)Benim için en önemli olan ise asla özel şirketler üzerinden gönderi kabul etmeyin. (FEDEX, UPS gibi) Her zaman satıcıya ülkesinin ptt sini kullanmasını söyleyin. Eğer özel kargo şirketi ile gönderi yapılırsa valla gümrükten çekmek için ürünün parasından daha fazla para verirsiniz. Ancak PTT de bu para 1.5 YTL ardiye ücretidir. Özel kargo şirketleri ardiye ücreti yanlış hatırlamıyorsam 150 YTL. Ayrıca eğer ürün bu şirketler üzerinden size geldiğinde gümrüğe takılırsa ürünü ancak bir gümrük müşaviri aracılığı ile çekebilirsiniz ki buda size parçanın fiyatına göre (Ekran için 400 AVRO dan hesaplarsak yaklaşık 800 YTL ye patlar.) çok fazlaya patlar.
Diğer bir husus ise CD 30 MP3 ile tam uyumlu değil birincisi bunu bilmen. Bass ve tiss ayarlarını yapabiliyorsun ancak ekrandan göremiyorsun. (Fehim kardeşe teşekkürler.) Settings menüsü ve BC menüsünde kontrol sadece direksiyondan. Audio settings sarı ekranda nasılsa bu şekilde kalıyor. Benden bu kadar.
o zaman şuna bak derim wireless oymak yok delik açmak yok kablo yok tertemiz plakanın üstüne koyuluyor görünmüyorda dışardan
http://www.oliser-oto.com/content_files/prd_images/wc1007c.jpg
9cm.TFT-LCD monitorlü Kameralı arka görüş sistemi,Kablosuz Bağlantı Model No: WC-1007
Item Value GENERAL Transmission Frequency ISM 2,400~2,483 MHz Transmission Power 10mW/CE; 2mW/FCC Operating Frequency 2414MHz;2432MHz;2450MHz;2468MHz Unobstructed Effective Range 50m(Min.) Modulation Mode FM Operating Temperature -10 ~ +50(Degree C) / +14~ +122(Degree F) Storage Temperature -20 ~ +60(Degree C) / -4 ~ +140(Degree F) Operating Humidity ?85%RH CAMERA Imaging Sensor Type CMOS Picture Total Pixels PAL:720×480 Pixels;
NTSC: 724×576 Pixels Horizontal Resolution 410 TV Lines View Angle PAL:80°; NTSC:80° Minimum Illumination 0Lux Night Vision Range 4m Consumption Current 130mA(Max.) Power Supply DC +12V or +24V Dimensions(W×D×H) 258*37*41 mm Weight 122g Operating Temperature -20 ~ +50(Degree C) / -4~ +122(Degree F) RECEIVER LCD Screen Type 3.6 inches TFT-LCD Effective Pixels 960×240 Receiving Sensitivity ?-85dBm Video System NTSC/PAL Color Configuration R.G.B.delta Consumption Current 250mA(Max.) Power Supply DC +12V or +24V Dimensions(W×D×H) 108*37*75 mm Weight 165 g
1 Adet 212 USD + KDV
Çok teşekkürler.:good:
Birde yazmayı unutmuşum sakın tamir yapıldı geldi gibi bir palavra sıkmayın onun prosedürlerini bilmek bile istemezsiniz. :mad: Taaaaa sanayi ve ticaret bakanlığına kadar gidiyor. Aman dikkat burası Türkiye.:kop:
snowboard
13-07-2008, 23:48
şükrü valla çok teşekkürler ellerine sağlık. o zaman şöle yapıcam bazı firmalar var dedin kazalı araçlarden pro bir şekilde çıkarıyorlar demişin bu senin aldığın firmayla nasıl bağlantıya geçebilirim?öle yaptırıym daha iyi olucak hem uğraşmamda hiç birde hangi servise işçiliği yaptırdın?bende oraya yaptırıym.
arcatera
14-07-2008, 00:39
şükrü bende otomatik ekolayzırlı bir anfi alırsam bu renkli ekranı beraber alıcaz :) ünyeye gelicem senin taktırdığın yerde taktırıcaz :) adamalr bir kere yapmışlar elleri alışmışdır artık :)
şükrü bende otomatik ekolayzırlı bir anfi alırsam bu renkli ekranı beraber alıcaz :) ünyeye gelicem senin taktırdığın yerde taktırıcaz :) adamalr bir kere yapmışlar elleri alışmışdır artık :)
Özelden de yazdım, kardeşimle irtibatı kopartma. Elimden geleni yaparım.
arcatera
14-07-2008, 19:31
sağol şu anfiyi alıyımda önce 300 milyon anfi :)
ozgurfree
15-07-2008, 16:46
Beyler elimdeki Astra H Cid ekranı satıyorum ilgilenen arkadaşlar yarın gittigidyora baksınlar selamlar
arcatera
15-07-2008, 17:11
özgür arkadaşım galiba seninkinin şifre problemimi vardı özelden bir izah edermisin aynı şehirde olsak yanımda gelirdin bir denerdik olsa alırdım senden
ozgurfree
15-07-2008, 20:33
aaa
ozgurfree
16-07-2008, 12:17
aaaa
ozgurfree
22-07-2008, 14:05
aaa
ozgurfree
23-07-2008, 20:32
aaa
arcatera
23-07-2008, 22:36
özgür ben bir cid buldum ama evli yani şifreli çocuğun dediğine göre fabrikadan sıfır alınmış hiç arabaya takılmamış ama üstünde hırsızlığa karşı koruması varmış onu kırabilirmiyiz bir yerde ben alırsam
ozgurfree
23-07-2008, 23:09
aaa
arcatera
24-07-2008, 00:10
kırmak kırmakdır o konuda bir fark edermi :) sanmam
şu ople şikayet mektubu yazıcam dur hatta yazıyım bizi böyle ebaylarda süründüyorlar parçaları getirtmeyip :) her kez yazsın bence belki bir etkisi olur
ozgurfree
24-07-2008, 11:32
bbb
hbildirici
07-08-2008, 15:55
özgür arkadaşın CİD ekranını aldım ve taktırdım. Herkese tavsiye ederim gerçekten arabanın havasını değiştiriyor. yanlız bir sorun var sanırım, ekran ingilizce. taktıran arkadaşlar acaba bu konuda bilgi verebilirler mi?:good:
özgür arkadaşın CİD ekranını aldım ve taktırdım. Herkese tavsiye ederim gerçekten arabanın havasını değiştiriyor. yanlız bir sorun var sanırım, ekran ingilizce. taktıran arkadaşlar acaba bu konuda bilgi verebilirler mi?:good:
Aslında ekran türkçe oluyorda klima kontrol ünitesi ile uyuşmadığından tekrar ingilizceye dönüyor. Eğer türkçe kalmasını isterseniz klimanın kontrol tuşlarının olduğu kısmı değiştiririz hep türkçe kalır dediler. Tabii o kısmın yenisine (bende dijital) büyük ihtimal ekrandan hatta konsolun tümü kadar para isterler. Bence buda içindeki epromdan kaynaklanan bir olay. Yani yeni opellerin klima kontrol ünitesindeki epromu eski olana kopyalayabilsek bu sorunda çözülür ama şimdilik ingilizce kullanmaya devam.
Bu arada ekran olayını kimseye önermiyorum. Bu kadar para harcadık getirdik, taktırdık ancak bu kadar basit menülere grafik ekran çokmuş bile. Evet arabanın havasını değiştirdiği doğru ancak bu kadar basit ve gösterişsiz menülere baktıkça verdiğim paraya acıyorum. Opelede yazık diyorum, en üst model teybini bile alsak dvd oynatmaması, hatta opsiyonel bir tv seçeneği bile koymaması, aslında aynı ekranda bir çok bilgiyi neredeyse bilgisayar gibi kontrol ettirebilecekken 4 tane menü koyması çok yazık bir şey
arcatera
09-08-2008, 01:19
Aslında ekran türkçe oluyorda klima kontrol ünitesi ile uyuşmadığından tekrar ingilizceye dönüyor. Eğer türkçe kalmasını isterseniz klimanın kontrol tuşlarının olduğu kısmı değiştiririz hep türkçe kalır dediler. Tabii o kısmın yenisine (bende dijital) büyük ihtimal ekrandan hatta konsolun tümü kadar para isterler. Bence buda içindeki epromdan kaynaklanan bir olay. Yani yeni opellerin klima kontrol ünitesindeki epromu eski olana kopyalayabilsek bu sorunda çözülür ama şimdilik ingilizce kullanmaya devam.
Bu arada ekran olayını kimseye önermiyorum. Bu kadar para harcadık getirdik, taktırdık ancak bu kadar basit menülere grafik ekran çokmuş bile. Evet arabanın havasını değiştirdiği doğru ancak bu kadar basit ve gösterişsiz menülere baktıkça verdiğim paraya acıyorum. Opelede yazık diyorum, en üst model teybini bile alsak dvd oynatmaması, hatta opsiyonel bir tv seçeneği bile koymaması, aslında aynı ekranda bir çok bilgiyi neredeyse bilgisayar gibi kontrol ettirebilecekken 4 tane menü koyması çok yazık bir şey
arkadaşım şu anda bu dediğin sistemiii birebir aracıma yapmak için sistem toparlamaya başlamış durumdayım arabanında orjinalliğini bozamdan orjinal teybine kadar kalıcak sanırım kışa doğru ancak biter çoğu parçaları tedarik ettimde car pc nin elektrik devrelerinden bazılarını kendim yapmak zorundayım vakdimde pek yok bittimi koyucam resimleri buraya
Arkadaşlar cd30 mp3 ile renkli ekran kullanan varsa acaba cd için şarkı listesi çıkıyormu? Bilgisi olan varmı? Saygılar
merhaba arkadaslar,
uzun zamandır araştırıyorum bu konuyu; almanyadaki opel.de sitesine girdim ve konfigiratorden astra oluşturdum. cd30 ile birlikte cid ekranın sunulmadıgını bu ekipmanın astra cosmolarda standart olan cd70navide bile gelmedigini ancak opsiyon olarak alınabildigini gordum 450euro karsılıgında. turkiyede opelin bu navi sisteminin calısması sanırım 2015i bulur bu yuzden almak sacma. turkiyeye sanırım 30 tane astranın lansman arabası getirildi ve uzerlerinde cdc40 Opera teyp wardı bu teyple birlikte cid ekran sorunsuz bi sekilde calısamaktaydı. bu teybi temin edebilirseniz cidle birlikte sorunsuz olarak calıstırabilirsiniz. cdc40 Opera teyp AFL paket alındıgında beraberinde gelmektedir. eger cdc40Opera teyp ile birlikte cid ekran temin edebilcek birisi varsa benimle iletişime gecmesini bekliyorum, saygılarımla.
s.a Konu bıraz gecmış fakat..D90dan daha ozellıklı teypde alabılırsınız.3000ytlye komple ses sıstemınıde değişebılırsınız..öncelıkLe her zaman araştırın derim..Ayrıca savaş abi,senin dediğin ürünler destekliyor fakat Turkıyedekı yazılımları uymuyor..Tek sorun odur..
ozgurfree
10-09-2008, 14:09
Mmm
ozgurfree ekran cdc40la tam uyumlu calısıyor ben bunu belirtmek istedim bu ekipmanda aracın orjinali ile birlikte türkiyede alınabilmektedir. cd30mp3 ile bu ekran uyumlu sekilde calısmamakta oludugunu hep beraber gorduk. bundan sonra bu işi yapmak isteyen arkadasların senin gibi bu kadar emek verdikten sonra vazgecmesini isteyemiz.
ozgurfree
13-09-2008, 12:40
daha vahim olanı portakal ekanı koy koymasınada isteyenede opsiyon olarak renkli ekan koy, artık nerdeyse bilgisayar teknolojisi ekranı sokup oraya bilgisayar takcak seviyeye ve boyuta geldi hala utanmadan sacmasapan menuler sacma sapan ekranlar koyuyorlar.
ANCHUSA1
26-02-2010, 23:09
arkadaşlar 2006 enjoy aracımda cid + cd 30 mp3 menüler türkçe yakında cdc 40 opera teyipte alacağımdan şu an için sound tuşunun çalışıp çalışmadığı umrumda diil
http://img651.imageshack.us/img651/6508/15022010084.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/2759/15022010085.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/805/15022010086.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/2696/15022010088.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/8716/15022010089c.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/3790/15022010095.jpg
http://img130.imageshack.us/img130/4564/15022010097.jpg
http://img64.imageshack.us/img64/4778/15022010091.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/4350/15022010087.jpg
volkansan
02-07-2010, 23:14
Acaba bu ekran cd50 phone ile çalişirmi arkadaşlar?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net