Orijinalini görmek için tıklayınız : DENİZLİ de 3 tane 106 GTi ve bir astra GSİ trafikten haksız yere men edildi. (Benimde
astracoupe
05-08-2006, 19:04
Arkadaşlar bu konuyu buraya açma konusunu çok düşündüm ama sizinde fikrinizi almak için açayım dedim.
Amacım sadece bunu sizinle paylaşmak yani kanunları veya devletimizi eleştirmek değil. Sonuçta ülkemizdeki bütün kanun ve kurumlarına saygım sonsuz.
BAŞLIK: DENİZLİ de 3 tane 106 GTi ve bir astra GSİ trafikten haksız yere men edildi. (Benimde ehliyet gitti)
Tabii bu benim fikrim. İnsan ister istemez üzülüyor bende belki sinirle yazdım bu başlığı buraya.(Özür dilerim)
Ne olursa olsun tuning bizim tutkumuz...
Araçlarımızla rahat rahat dolaşamayınca ve üstünede ceza yiyip, bağlanınca sinirimiz bozuluyor fazlasıyla...
OLAY şöyle oldu:
Gecen akşam toplu olarak hepimiz sakin ve kurallara uygun bir şekilde gezerken trafikciler birden önümüze gecip yolumuzu kestiler ve gece haksız yere bağlandık ve daha sonra dördümüzü vizeye sevk ettiler.
oysa ki ne bir sucumuz ne de bir hatamız vardı. bence sacma sacma nedenler yüzünden bağladılar bizi(eksoz, plaka....)
Bir yandanda haketmediğimiz gereksiz ve alakasız maddelerden bir sürü ceza yedik ve bizi vizeye sevk ettiler.
biz herkese tuningseverler olarak örnek olmaya çalışırken bu olanlar karşında şaşkın kaldım.
modifiyeyi sevmek modifiyecilerin sonu böyle mi olmalı?
yani bir aracı trafikten men etmek bu kadar mı basit
Bence trafikte en güvenli ve en sorunsuz araçlar modifiyeli olanlarıdır. Çünkü kimse biz kadar araçlarını sevmiyor, bakmıyor ve önem vermiyordur. Ben aracımdan bir ses gelse soluğu serviste alıyorum.
Oysa trafikte ne araçlar dolaşıyor hergün şahit oluyoruz trafiğe uygun olmayan, tehlike saçan(güvensiz) ve eksikleri çok binlerce araç var.
neden hep biz göze batıyoruz!!!!!!!!!!!! Suçumuz modifiyeli araç binmek mi?
Saygılar
resimler: (men olduğunda)
http://img225.imageshack.us/img225/1758/taner63yg0.jpg
http://img274.imageshack.us/img274/2773/taner47se5.jpg
http://img341.imageshack.us/img341/5922/taner48hu6.jpg
http://img274.imageshack.us/img274/5195/taner52iw3.jpg
http://img274.imageshack.us/img274/1251/taner49jb9.jpg
http://img274.imageshack.us/img274/8931/taner53dw6.jpg
astracoupe
05-08-2006, 19:04
VİZEDEYKEN
http://img50.imageshack.us/img50/7799/taner62gd5.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/4100/taner59tc1.jpg
http://img61.imageshack.us/img61/6558/taner66yx4.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/8297/taner65so7.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/603/taner70yf4.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/6594/taner55nt2.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/3041/taner61ar2.jpg
VecTraTöR
05-08-2006, 19:10
çok geçmiş olsun ne denirki çok üzücü bir haber arabaların meninemi üzüleceksin ehliyetin gittiğinemi :confused:
taner abi peki şimdi ne olacak ???
astracoupe
05-08-2006, 19:36
hiç bilmiyorum kardeşim ama ehliyet yok:(
araçlar çıkar bi şekilde.
hadi araçları bağlamalarını bir şekilde anlarımda ehliyete niye el koydular??ne kadar süreden bahsediyoruz??
astracoupe
05-08-2006, 19:56
o benim 100 ceza puanını doldurmamdan kaynaklanıyormuş. 2 ay diyorlar:(
valla geçmiş olsun abi durduk yere birton olay yapmışlar..hayırlısı olsun
astracoupe
05-08-2006, 19:59
teşekkürler arif kardeşim
gecmiş olsn ... insafsızlarrrr :(
KA®ANLIK
06-08-2006, 00:09
çok çok geçmiş olsun...
bkaraman
06-08-2006, 00:11
geçmiş olsun onlar gitsinde kamyonları,minibüsleri bağlasınlar egzos yüzünden
NOT ??? NOT 36 baglandımı :S:S:S:S
Çıldırmamak elde deil.. Çok ii bilirim ben bu muayene istasyonunu :)
Geçen hafta arabanın herşeyi A'dan Z'ye tam nie muayene yapmadı bilio musunuz? arka plakalığı aydınlatan lamba geçmiş.. Taktırırım tamam dedim git yaptır gel dedi adam bana..
geçmiş olsun geçenlerde de maraşta bizim arkinin 106 sını bağlamışlardı..
O ucuz yırtmıştı
piyasada egzozundan yangın dumanı gibi atık atan o kadar çok kamyonet, otobüs varken bunları egzoz yüzünden bağlamalarının mantığı nedir anlamıyorum..
ya daha yeni ne bi farı ne bi reflektörü olan bi kamyon yüzünden uçuodum.. bu araçlar trafikte ama..
geçmiş olsun polisler rüşvetede yeltenmiş olabilirler ama polise 20 vereceğine devlete 300 veririm daha iyi
vauxhall_mk3
06-08-2006, 02:39
çok çok geçmiş olsun arkadaşım
geçmiş olsun. söylenecek çok şey var ama neyse...
astracoupe
06-08-2006, 15:34
desteğiniz için herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar
Tamamen şans işi , adamlar size patlamış...Aralarında sırf sıkıntıdan ceza kesenler var...Geçmiş olsun.
corsa_tolga
06-08-2006, 18:37
usta çok geçmiş olsun ehliyet olsa arabalr problem deil çıkarılır.YAA aslında küfür edicem iki üç adi şikayet etmiştir abi başka açıklaması olamaz bunun...
zeytinci
06-08-2006, 20:27
geçmiş olusn
Öncelikle geçmiş olsun...
Yakın zamanda olay çözülür inşallah.
heart_breaker
06-08-2006, 22:22
çok çok geçmiş olsun.
bilocanaga019
07-08-2006, 01:27
çok geçmişler olsun!!!!!!!!!!!!!!!!
astracoupe
07-08-2006, 09:21
teşekkürler arkadaşlar desteğiniz için
işn aslı bence toplu bi şekilde gittiğinizden kaynaklanıyor olabilir sizlere gıcıklık yapmak içinde pireyi deve yapmışlardır bence başka bi sebebi yoktur
buda onların yada çevredekilerin kıskançlıklarından kaynaklanıyordur sanırım
Aslında şööle yüzlerce araba buluşup bu konuyu protesto edip yasa değişikliği için güzel bir organizasyon yapsak hiç değilse konuya ilgi çekmiş oluruz da yemez heralde.Arabalı gidip arabasız dönmek var :(
Kunteper Canavarı
07-08-2006, 16:33
Aslında şööle yüzlerce araba buluşup bu konuyu protesto edip yasa değişikliği için güzel bir organizasyon yapsak hiç değilse konuya ilgi çekmiş oluruz da yemez heralde.Arabalı gidip arabasız dönmek var :(
:D
en azından mail organizasyonu yapılsa ?
hazır bi metin hazırlanıp gönderilse...
2-3 ay önce beninde başıma geldi,egsoz yüzünden 15 gün arabasız kaldım + 600 ytl ceza..
çok geçmiş olsun
abi ehliyeti demi aldılar allah allah yaww korkuyorum trafiğe çıkmaktan yawww işte denizlinin polisleri böylee
işn aslı bence toplu bi şekilde gittiğinizden kaynaklanıyor olabilir sizlere gıcıklık yapmak içinde pireyi deve yapmışlardır bence başka bi sebebi yoktur
buda onların yada çevredekilerin kıskançlıklarından kaynaklanıyordur sanırım
kesinlikle katılıyorum geçmiş olsun...
büyük geçmiş olsun neyse...
astracoupe
27-08-2006, 13:14
desteğiniz için teşekkürler:)
geçmiş olsun. söylenecek çok şey var ama neyse...
+1000, içini okuyorum sanki... çok çok geçmiş olsun. modlu araba görünce dayanamıyo bazıları...
opelcalibra_1
28-08-2006, 10:42
geçmiş olsun polisler rüşvetede yeltenmiş olabilirler ama polise 20 vereceğine devlete 300 veririm daha iyi
+999+nos
fcuhadar
28-08-2006, 11:04
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda ehliyetine kavuşursun.Bence polislerin mod'lu arabalara olan takıntısı sadece kıskançlık.Herkesinde bahsettiği gibi ışığı yanmayan,freni tutmayan,kapısı bile kapanmayan araçlar polislerin yanında rahatlıkla gezerken hafif modifiyeli bir araç bile polis gördüğü zaman yolunu değiştirmeye kalkıyor.Benimde başıma geldi hemde aracımda modifiye falan yok :D .Yer istanbul altunizade motorlu bir trf. polisi durdurdu.O egzost ne öyle dedi (üye otomobillerinde resim mevcut).Bende zaten araç dizel ses yok gürültü yok sadece görüntü dedim kime ne zararı olabilirki ?O da bana ben söktürmeni istiyorum dedi.Bende kimseye bir zararı olmayan birşeyin hangi kanuna aykırı olduğunu sordum.Cevap veremedi ama set bir şekilde ''Sökeceksinnn!!!'' dedi.vs,vs,vs.Anlayacağın neresinden tutsan elinde kalır seninkideee benimkide.
ORDUdrift
28-08-2006, 12:22
bu kadarda insafsız olunmaz ki bu nasıl bir adalettir yaa burda benim arkadaslarda sıf egzos var diye ruhsata el koydular ve sokturene kadar vermediler ses cıkarmamasına ragmen
hakan4141
29-10-2006, 01:53
abı bızı buduruma dusurenler utansın sebep nekı ayıptır ....
ALBATROS_09
29-10-2006, 12:45
Geçmiş olsun ya,çok sinir bozucu bişiy.Ben sinir oluyorum böyle oldumu,takacak uğraşacak o kadar çok sey var ki trafikte.Gidip onlarla ugrasmazlar ki .Ben bile egzos yüzünden ceza yedim.Allahtan bağlanmadık.Söktürmessem ardı gelirmiş,ne hakkım varmış insanları rahatsız etmeye.Duysanız o kadar ses yok halbu ki,neyse tekrar çok geçmiş olsun allah kimseyi trafikçilerin eline düşürmesin umarım halledersiniz.Araya birileri girse halolmaz mı acaba?
adamlar uçmuş ya bişey demiyorum yazık ya boştan yere insanların canını yakıyorlar bu kadarıda yapılmaz ki bu ülkede ya çok paran olacak yada yüksek yerlerde tanıdıkların olacak yoksa yaşanmıyo bi yandan da iyi olmak suç insanlar çekemiyorlar o 106 lar astra GSİ ne güzel araba göze hitab ediyo ama nerde bunu anlayacak insanlar çok geçmiş olsun
spaceghost
29-10-2006, 20:04
arkadaşım resimdeki arabalar bağlanan arabalr ise birşey yokki bunlarda ya.niye bağlasınlar.ne arabalar dtm kanat filan yere sıfır renkli çamlar istanbulda çok.geçmiş olsun kardeşim adamların ters tarafına denk geldin veya şikeyt olduğu için aldılar.tabiki tuning tutkumuzçcaddelerde x5 gezen sosyete senden on kat daha tehlikeli . diye çok çok şey yok.tekrar geçm,iş olsun
geçmiş olsun arkadaşlar ben boludayım gecen yaz basında bir vti aldık arac caddeye ıkıncı cıkısında asaiş devriyeleri tarafından durduruldu caddenin oratasındaki rezilliğemi yanarsın polis abilerimin bilgisizliginemi herkezin bildigi gibi vtec acan bu arac 5.5 devirden sonra cıldırıyor bende geldigi gun binbir zorlukla bi acık fılıtre takmıstım bunun sesını egzos sesı dıye 3 gun baglı kaldık dava acalım falan dedık ama astarı yuzunu gecıyor en ıyısı arabayı goz onune cıkarmamak sımdı garajda yatıyo sadece hafta sonları bınılıyo yazık bu mıllı servete 18.500 ytl garajdamı yatsın yapcak bısı yok bence bu olaya bı oda kurarak cozum buluna bılır otomobilciler federasyonuna bı danısın belkı destek cıkarlar tabı kanlarına kalmıs tekrar gecmıs olsun
fastest89
03-12-2006, 18:24
geçmiş olsun, bu adamların gözüne heralde bi modifiyeli arabalar çarpıo mesela;sinyal lambaları, park lambaları çalışmayan okadar araç varken neden bu muhteşem modifiyeli arabalara ceza kesiyorlarki bence bu büyük haksızlık
dostum yarama basma
:@:@ bana polis deme benim samarayıda kıtlıyolardı araba emliyet amırını zor aldık sımdı anlatması uzun surer polislerden ve polislier sevenlerden nefrte edıyorum trde polis yoq adi herifler
benim anlamadım su polis kolejinden mezun oldukdan sonra bay plşisler
otomatik olarka neden namussuz vede serefsiz oluyor anlamadım :@ bazıları hariç onlarıda son andakurtardık bayanlarda saten nedense hep trafık polisi walhla hiç acımıyorum inadına kacıyorum ne saman polis gorsem araba 2 senewdır bende arabayı altıkdan 1 ay sonra bana o yamugu yapmıycaklarda o yuzden olislerden uyuzum tıskındım nefret edıyorum ıyyyyyyyyyyyyy
o olayı bır ara anlatırım
ne ise sozumu geri aldım sımdı polislere serefsiz demeyek durduk yere :@ sozum geri polis uye felan vardır armızda yanlıs olur ama polilsere karsıtavırım arsla geçmiycek
ne ise sozumu gerı alayım sımdı polislere serefsiz demeyek sereflileride var arlarında ama trafik polislerinn %90 için geçerli bu polsilerden sozumu geri aldım konuya dahil olmayım sımdı uzun ıs canımı cok yakdı onlar
faithless1905
06-12-2006, 11:33
geçmiş olsun üstad
coldekiadam
12-12-2006, 01:48
Küçük şehirlerde böyle talihsizlikler oluyor arkadaşlar..İst. da neler geziyo ortalıkta..
scream2323
12-12-2006, 02:44
çekemiolar başka bişi değil
çok geçmiş olsun arkadaşlar
yusufaltintepe
12-12-2006, 09:14
geçmiş olsun valla söylenecek bişey kalmamış arkadaşlar gerekenleri söylemiş hep hayırlısı olsun
kardeş geçmiş olsun maalesef türkiyede bi şeyi fazla sevmek suç ne denilebilirki
Sevgili arkadaslar forumda yeniyim ama yurtdisinda cok fazla takip ediyorum bu işi biraz kaba konusmak gerekirse arabanıza civi bile caktırsaniz ruhsata işletmeyi unutmayin lutfen bende de 106 vardi arabayi can sikintisindan cektiriyordu polisler bakin modifiye olayi yurtdisinda işlem yapılır yapılmaz ruhsata işletmen gerekir gerci burada kimi bulupda işleticen o ayri bir konu ama yakin bir arkadasim inat etti ve aracına ciddi bir ses ve goruntu ve motor modifiyesi yaptırdı egzost olayini temiz performanslik markalar varken sirf giciklik olsun diye piyasa sanayi mali dedigimiz son susturucu taktik dusunsenize komple remus manifolttan cıkısa kadar ama son susturucuyu inat icin sanayi mali yaptı ve ruhsata işletti polise de birlikte yakalandik inat icin hemde ve inanin hic bir sey yapamadilar bu iin yolu bu saygilar
selimkocer
26-12-2006, 02:38
gecmiş olsn ... insafsızlarrrr :(
İNSAFSIZLAR TABİRİ DOĞRU DEGİL
100 CEZA PUANINDAN BAHSEDIYOR ARKADAŞ BİR YILDA 100 PUANI NASIL DOLDURDUN DİYE SOR ARKADAŞA BENCE ARKADAŞ KONUYU TAM DOGRU ANLATMIYOR NORMAL SAKIN SAKIN GIDERKEN DIYOR İNANDIRICI DEGIL
selimkocer
26-12-2006, 02:41
Ya Arkadaşlar Konuyu Anlamak Istemiyormusunuz Yani Polisleri Hemen Rüşzetle Falan Suçlamaya Calişan Arkadaşlar Var Insaf Yani
olay tamamen doğru ve anlatıldığı gibi
yazıyı yazan abimizin hiçbir hız- kırmızı ışık hatalı park gibi cezası yok
sadece modifiyeli aracı bulunduğu ve kullandığı için ceza puanı dolmuştu
maalesef burası türkiye hatta denizli
ruhsata işledilerde biz mi ? işletmedik :D
fellatore
18-08-2007, 10:53
ben modıfıkasyona karsıyım
ancak cıfte standart uygulamasına hepten karsıyım
ne araclar fink atıyorlar trafikte...
gecmiş olsun
kardeş geçmiş olsun, keşke bi hal çaresini sorsaydınız polislere?belki çözülür, modifiyeden dolayı aracı trafikten men etmek çok zor bişey!!
konu 1 yıl önce açılmış ama. Egsoz yüzünden Orjinal Laborghini'yi bağlayan zihniyetten ne beklersin?
bülent58
18-08-2007, 12:22
olan olmuş dönüşü olmayan bir hadiseye girmişsin geçmiş olsun
eski bi konuya cevap yazıyorum ama alanyada ferrariyi bağlamışlar egozttan:D sonra sahibi ferrariyi aramış italyadan helikopterle gelmişler adamlar ondansonra alanya ilçe trafiğe dava açmışlar araçsahibi 30 milyar tazminat aldı.
eski bi konuya cevap yazıyorum ama alanyada ferrariyi bağlamışlar egozttan:D sonra sahibi ferrariyi aramış italyadan helikopterle gelmişler adamlar ondansonra alanya ilçe trafiğe dava açmışlar araçsahibi 30 milyar tazminat aldı.
ben buna gülerim işte :D:D:D
murry666
18-08-2007, 15:44
Bence trafikte en güvenli ve en sorunsuz araçlar modifiyeli olanlarıdır. Çünkü kimse biz kadar araçlarını sevmiyor, bakmıyor ve önem vermiyordur. Ben aracımdan bir ses gelse soluğu serviste alıyorum.
coook haklisin ve dünyanin her kösesinde malesef senin dedin gibi ve hepimiz onu düsüniyoruz.
ama devletin kurallari bizim düsündümüz gibi degil.
o yüzden vectram tek ve son bukadar modifeli arabamdi benim.
otoparkinda durdum halde 20-30€ ceza yedim polis den bu ne yaa.
hava filitresi ona göre uygun degil diye (tüv belgeleri elimde oldu halde) 150€ ve ceza puani yedim!
sanada coook gecmis olsun.....
got_the_life
19-08-2007, 12:15
benim anlayamadıgım olay hiç ceza puanı yokken arac baglandıktan sonra kesılen cezaların toplamımı 100 puanımı buldu
çok geçmiş olsun işte Türkiyenin hali hala dar kafalıyız.
onur_arslan_59
19-08-2007, 14:18
cok gecmiş olsun gercekten yapılanları anlamak cok zor
MerifasT
20-08-2007, 00:02
geçmiş olsun
geçmiş olsun kimsenin başınagelsin istemem
sözümü kişisel almayın ancak sırk kendi zevki için bas bas bağıran eksoz ve motor, müzik sistemi vs ile gecenin bir yarısı veya güzdüz sokakada gezmek ve insaları rahatsız etmek kimsenin hakkı değildir bunu hastası var yaşlısı var çocuğu var adam gecenin üçünde eksozdan çıkan sesle ortalığı inletiyor şehir hayatında yaşıyorsan çevrendeki insalara saygılı olacaksın
Modifikasyon kişinin kendi bileceği ; tamamen zevk ve tasavvuruna kalmış bir olgudur. Orjinal olan pek çok parça ve ayarı yeniden tanzim ederek aracı hızlandırmak, daha güçlü ve çekici kılmak istenir. Lakin trafikte başkaca araçlar ve yayalarda var.
Aracı 180-200 hp diye şehir içinde deli gibi basmak neden? Şehirler arası ve hatta şehir içi yollarda makaslar bilmem neler neden? Egzost sistemini inatla en fazla ses çıkartır hale getirmek neden? O gürültüyü , patır patır sesleri dinlemek zorundamıyız? 3000 Euroluk Ses sisteminin var olması banada dinletmesini mi gerektiriyor, yada böyle bir mükellefiyetim varda benimmi haberim yok?
Modifikasyonla görsel olarak son derece şık olan araçların, diğer kişileri rahatsız etmemesi için çıkardıklerı seslere ve kullanımlarına dikkat etmek gerekir.
Kamuyla olan sıkıntılarına gelince; ruhsat işlemleriyle ilgili olarak "yapıyorlarda bizmi yaptırmadık" ifadesi yanlış. Elbetteki yapılıyor, ama vites topuzuna para olarak 150 YTL ve mesai olarak saatler verilebilirken, bu işi yasal hale getirmenin maliyetine katlanılamıyor. Mevcut düzenlemeler yetersiz olabilir. Ama modifikasyona zaman ve nakit ayıran kişilerin devlet erkiyle bu hususta ki diyaloglarıda yetersiz. Kişi inatla, aracına ait düzenlemeler için idari birime başvursa , takibini yapsa, sonrasında milyar tl ler vereceğine ve kanunsuz duruma düşeceğine gereğini yaptırma yoluna gitse olmazmı? "Devlet yokmu" çığırtkanlığıyla soruna deva olunmaz..
Modifiye bir araç kullanan pek çok kişi aracıyla birlikte "fıtratınıda" modifiye ediyor. Öyle bir halet-i ruhiyeye giriyor ki sanki düzene muhalif; sanki herşeye aykırı; adeta aranan bir zanlı .. NFS nin most wantedi modunda.. Modifiyeciler arasında her fırsatta polisten kaçan, trafikteki diğer kişileri rahatsız etme hakkını kendinde gören , yaptığı herşeyin normal olduğunu varsayan paranoid kişilikler var.
Kimse kimseye karışmaz ama otokontrolde neticede çözümdür. Neden modifiye jargonuna "kapışma haricinde ve helede şehir içinde egzost bağırttırılmaz" benzeri ifadeler eklenmiyor? içinizden birilerinin dik duruşu ve bunları ciddiye alıp , başkalarının hakkına riayet etmesi çoğu sıkıntıyı giderir kanaatindeyim.
Polise rüşvet verip geçmekle, geriden çevirmeyi takip takip edip yan yollara sapmakla, fırsatını yakalayınca hız ve gürültü yapmakla ne çözüm olur nede beklediğiniz saygıyı elde edebilirsiniz.
Modifikasyon kişinin kendi bileceği ; tamamen zevk ve tasavvuruna kalmış bir olgudur. Orjinal olan pek çok parça ve ayarı yeniden tanzim ederek aracı hızlandırmak, daha güçlü ve çekici kılmak istenir. Lakin trafikte başkaca araçlar ve yayalarda var.
Aracı 180-200 hp diye şehir içinde deli gibi basmak neden? Şehirler arası ve hatta şehir içi yollarda makaslar bilmem neler neden? Egzost sistemini inatla en fazla ses çıkartır hale getirmek neden? O gürültüyü , patır patır sesleri dinlemek zorundamıyız? 3000 Euroluk Ses sisteminin var olması banada dinletmesini mi gerektiriyor, yada böyle bir mükellefiyetim varda benimmi haberim yok?
Modifikasyonla görsel olarak son derece şık olan araçların, diğer kişileri rahatsız etmemesi için çıkardıklerı seslere ve kullanımlarına dikkat etmek gerekir.
Kamuyla olan sıkıntılarına gelince; ruhsat işlemleriyle ilgili olarak "yapıyorlarda bizmi yaptırmadık" ifadesi yanlış. Elbetteki yapılıyor, ama vites topuzuna para olarak 150 YTL ve mesai olarak saatler verilebilirken, bu işi yasal hale getirmenin maliyetine katlanılamıyor. Mevcut düzenlemeler yetersiz olabilir. Ama modifikasyona zaman ve nakit ayıran kişilerin devlet erkiyle bu hususta ki diyaloglarıda yetersiz. Kişi inatla, aracına ait düzenlemeler için idari birime başvursa , takibini yapsa, sonrasında milyar tl ler vereceğine ve kanunsuz duruma düşeceğine gereğini yaptırma yoluna gitse olmazmı? "Devlet yokmu" çığırtkanlığıyla soruna deva olunmaz..
Modifiye bir araç kullanan pek çok kişi aracıyla birlikte "fıtratınıda" modifiye ediyor. Öyle bir halet-i ruhiyeye giriyor ki sanki düzene muhalif; sanki herşeye aykırı; adeta aranan bir zanlı .. NFS nin most wantedi modunda.. Modifiyeciler arasında her fırsatta polisten kaçan, trafikteki diğer kişileri rahatsız etme hakkını kendinde gören , yaptığı herşeyin normal olduğunu varsayan paranoid kişilikler var.
Kimse kimseye karışmaz ama otokontrolde neticede çözümdür. Neden modifiye jargonuna "kapışma haricinde ve helede şehir içinde egzost bağırttırılmaz" benzeri ifadeler eklenmiyor? içinizden birilerinin dik duruşu ve bunları ciddiye alıp , başkalarının hakkına riayet etmesi çoğu sıkıntıyı giderir kanaatindeyim.
Polise rüşvet verip geçmekle, geriden çevirmeyi takip takip edip yan yollara sapmakla, fırsatını yakalayınca hız ve gürültü yapmakla ne çözüm olur nede beklediğiniz saygıyı elde edebilirsiniz.
10 milyona takacağım bi modif. parçası için bendende 1 milyar alacaksa varsın olsun ceza ödeyim. devletim kazansın bolca. Bu arada yazdığımı yanlış anlamayın. ben ses sistemi sevmem. heleki egzos sesini hiç sevmem. bana çok yüksek ve motor dışı olan o sesler çok garip geliyo. hoşuma gitmez. zaten aracımda a'dan z'ye orjinaldir. ama yarın birgün bi karlık taktırırsam, bi spoiler taktırırsam resmen araba parası kadar masrafım çıakcak yasal hale getirmem için.
GERÇEKTEN SÖYLEYECEK BİŞEY YOK YA...yani resimdeki arabalarda hele hiçbişey göremedim.ankarada onlar gayet normal...hatta karlıklar spoylırlar egsozlar falan ne kadar modifiyeli araç geziyo...komşumun arabasını bi görseniz ama çok güzel...neyse işin özü küçük şehir olmasından kaynaklanıyo ve biraz da çekememezlik galiba...tekrar geçmiş olsun...
eskikasa
26-08-2007, 15:02
e ticari taksilerin egzostlara niye kimse müdahale etmiyo???
e ticari taksilerin egzostlara niye kimse müdahale etmiyo???
o da ülkemizin çarpıklığı işte eğer taksicileri çekmeye başlasalar ankarada taksi kalmaz bence yapılması lazım sanki çok iyi yol tutşu vamış gibi birde tofaş kuşların arkasını kaldırıyorlar
gecmıs olsun arkadasım ınsallah kurtarırsın keske yaka numaralarını alsaydın belkı bı cozum bulurduk sıkı yonetım oluyor gozler modıfıyecılere dıkılmıs durumda ne koparırsam kardır dıye bahane cookkk dıye ugrasıyorlar ... saygılarımla
Mel-a-ku
02-05-2008, 20:07
gecmıs olsun.
arkadaşlar bağlanma hemen hemen iki sene oldu
ondan sonra bir parti daha bağlandılar benim arabada vardı içinde....
geçmiş olsun öncelikle bende modifiye hastasıyım ama yapamıyorum dier yabancı ülkelerde modifiyeli police arabaları yapılıyor bizde neden böle yapıyorlar anlayamadım cezalarda artacakmış özellikle modifiyeli araçlara çok etkili bi şey yapmalı. saygılar
1 yılda nasıl başardın 100 puan almayı çok merak ediyorum mesleğin şöförlük sanırım
nihatayhan
03-05-2008, 00:24
o benim 100 ceza puanını doldurmamdan kaynaklanıyormuş. 2 ay diyorlar:(
DEMEK SEN PEK SAKİN SAKİN GEZMİYOSUN:)
nihatayhan
03-05-2008, 00:31
ben buna gülerim işte :D:D:D
+100004
abdullah79
12-06-2008, 09:00
pes ya işler bayagı ters gıtmıs ama kader ne dıceksın Allah daha kotusunu vermesın evet bu sevgıyı annem eşim sevdiklerim hiç kimse anlamıcak bılıyorum polisler imkansız
BaYRaM12
12-06-2008, 09:09
ya cok sacma bu trafik polislernden nefret ediyorum aramızda trafik polisi varsa üstüne alnmasın ama hepsi aynı ( istisnalar kaydeyi bozmaz )
ulan elpadre 2 sene önceki olayı tutup çıkartmışsın :D allaaaa alla yaauuu.. :D
marslan78
12-06-2008, 09:34
Konu baya eskiden açılmış ama hazır güncellenmişken ve benimde başıma yeni geldiğinden içimdekileri dökeyim bari. :) Aracım geçen pazar gecesi bağlandı. 32. madde diye bir zımbırtıdan dolayı. Aracı muayeneden geçirmem gerekiyor ve bunun içinde tamponları sökmem, egzost'u vb. bir sürü parçayı orjinale çevirmem gerekiyor. Bence suç birazda modifiye sektöründe. Belli başlı kurallara göre modifiye yapılabilmesi için bir öneri hazırlayıp ilgili birimlere sunulsa belki bir çözüm yolu bulunabilir. Ya da kimse modifiye için bu şartlarda aracına hiç birşey yaptırmayacak. Şu an ki mevcut kanuna göre far ve stopları bile değiştirmek yasak. E o zaman satılması neden serbest? Bu mantığı düzeltirsek belki birşeyler olur ama hiç umudum da yok. Aracımı muayeneden geçirdikten sonra büyük ihtimalle ya normale çevireceğim, ya da satacağım. Modifiye olayı belli bir noktaya gelene kadar da artık düşünmüyor. (Kusura bakmayın. Biraz doluyum şu bağlama olayı yüzünden. Sizlerinde başını şişirmemişimdir umarım.)
Feyzullah
12-06-2008, 09:56
bu ülkenin tadı iyice kaçmaya başladıya hayırlısı olsun bakalım
geçmiş olsun
bu konuyu konuşmaktan bile nefret ediyorum gayrettepe - bakırköy de bağlattım bende çıkarması aslında pekte zor değil kestikleri ceza 50-120 ytl. arası benden size bi tüyo eski kesilen cezaları atmayın ruhsatın arasında dursun bende 10 tane yakın var trafik çevirdiği zaman ceza kesmene gerek yok memur bey elimde kesilmiş ödenmemiş gördüğünüz üzere 10 tane ceza var diyorum bidaha kesmiyorlar :D devletimize bu kadar destek yeter diye düşünüyorum :D aslında bu modifiye işlemleri ruhsata işletiliyo ortalama cam filmi + egsoz + 2. renk 500 ytl. civarında çok rahatsız ediliyorsanız 5 tane trafik cesasına bedel bence yaptırın :)
delibal_ank
12-06-2008, 12:01
çok çok çok geçmiş olsun
geçmiş olsun , muhtemelen polisler size daha önceden bilenmişler ,
eniyisi modifikasyondan vazgeçemem diyorsan ruhsata işleteceksin
marslan78
12-06-2008, 13:02
Ruhsata işletme ücretleri hakkında pek bilgim yok ama bildiğim kadarıyla araçla ilgili bir değişiklik yapıldığında mühendise projemi ne çizdirmek gerekiyor diye biliyorum. Yoksa bu sadece motor modifikasyonu için mi geçerli? Aracı bugün bir şekilde muayeneden geçirdim ama bir kere midesi bulanınca insan içi rahat olamıyor. Yarın tekrar çevirmeye yakalıp bağlanmayacağının garantisi yok sonuçta.
bacadir68
12-06-2008, 13:07
geçmiş olsun. bu arada polisler belki italyan işi adlı filmi izlemişlerdir yeni. ve pes pese giden 106yıda miniye benzetmişlerdir. :)
çok çok geçmiş olsun ülkemizin polisini ve yaptığı saçma sapan rüşvet almak için uyguladığı iğrenç yolları birkez daha gördük hayırlısı olsun takma kafana dcem ama takılmayacak gibi de değil insafsız herifler :@ allah sana bol bol sabır versin...
05-08-2006, 19:04 Konu neredeyse 2 yıl önce açılmış araçlar çoktan çıkmıştır sanırım yinede geçmiş olsun...
VAKVAK95
12-06-2008, 18:04
valla geçmiş olsun abi durduk yere birton olay yapmışlar..hayırlısı olsun
olayı polisler değil 100 puanı dolduran kardeşim yapmış ama değilmi ??
coldekiadam
12-06-2008, 18:08
hakkaten ya 2 senelik başlığı güncellemeyelmi arkadaşlar ya...
WorLdjoY
13-06-2008, 21:52
neden hep biz göze batıyoruz!!!!!!!!!!!! Suçumuz modifiyeli araç binmek mi?
suçlu olan kesinlikle siz deilsiniz fakat şöylede bi gerçek varki arabasını modifiye edip etrafı rahatsız eden kişiler ayrıca siayh cam app plaka yasak sonuçta bu polisler bizim için var lafım kesinlikle size değil ama buda bi gerçekki polislerinde görevlerini düzgün yapabilmeleri için bizimde onlara yardımcı olmamız lazım app plaka abartı egzos siayh cam filmi bunlara bende karşıyım masum istekler gibi görünebilir ama detaylı düşünüldüğünde zararlı yonleri mevcut !!! ben açıkcası bunlara karşıyım ama sizin başınıza gelen olayda cok uzucu şimdi sorudugun sorunun cevabını veriyorum sizin tek suçunuz arabanızı bu kadar çok sevmeniz ama sizin bu durumda olmanızın nedeni kendini bilmez modifiye sever diyemicem ben onlara terbiyesizler demek istiyorum gecenin 3ünde boş yolda arabasını bağırtarak herkesi rahatsız edenler sokak arasında yarış yapan dengesizlerdir polisin bu konuda biraz daha hassas olması lazım iyi ile kotuyu ayırt etmesi lazım şuda bi gerçekki bizimde briaz polislere yardım etmemiz lazım
kartalbaba06
13-06-2008, 22:18
geçmiş olsun
turkıye nın her yerınde aynı sorun malesef mevcut :(
cok ozur dılıyorum ama bızlerle ozellkle ugrasan memur arkadasların,bızlerı takıntı yapmalarının bı sebebı de ezıklık dıe dusunuyorum.aynı seylerı yapamama ve sahıp olamamayı hırs yaptıkları kanısındayım...
tekrar gecmıs olsun taner abı :(
duran aracı bıle baglamaya calısanlar bıle var yanı daha ne dıyım onlar baglamaya calısısn bende ugrasıyım onlarla kotu bır durum yanı yazık cok yazık bu polıslere bıde bzım odedıgımız vergılerle maaslarnı alıyorlar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net