PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra Yol Bilgisayari

orhaninho
11-10-2006, 23:32
BENM ARABADA BAZEN 10 LİRALIK BENZİN ALDIĞIM OLUYO(öğrencilik hali):) ....YOLM BİLGİSAYARINDA MENZİLE HİÇ İŞLEMİYO...BEN BU BİLGİSAYAR VERİLERİNE GÜVENİM Mİ??? 100 KM DE 7,6 YAZIYO ŞİMDİLİK YOKUŞ AŞŞAĞI İNİYOM 7,6 YA DÜŞÜYO ÇIKIYORUM 7,7 YE YÜKSELİYO:confused: :confused: :confused:

KA®ANLIK
11-10-2006, 23:45
Yol bilgisayarınız böyle ufak değerleri çoğu zaman dikkate almaya biliyor,
ama siz yinede RANGE de iken, SIFIRLAMA işlemi yapın. nasıl Ortalama sürati, katedilen yolu sıfırlıyorsunuz, aynısını RANGE e uygulayın, dikkate alırsa o zaman alır :)

100 KM DE 7,6 YAZIYO ŞİMDİLİK YOKUŞ AŞŞAĞI İNİYOM 7,6 YA DÜŞÜYO ÇIKIYORUM 7,7 YE YÜKSELİYO

bu cümlenizden ise HİÇBİRŞEY ANLAMADIM...

gokalp
12-10-2006, 16:36
Yol bilgisayarınız böyle ufak değerleri çoğu zaman dikkate almaya biliyor,
ama siz yinede RANGE de iken, SIFIRLAMA işlemi yapın. nasıl Ortalama sürati, katedilen yolu sıfırlıyorsunuz, aynısını RANGE e uygulayın, dikkate alırsa o zaman alır :)

bu cümlenizden ise HİÇBİRŞEY ANLAMADIM...

aynen :D:pon:

spaceghost
12-10-2006, 18:24
arkaşlar yol bilgisayarı tamamaen tahmini değerlendirme şeklinde hesaplar.siz aracı kullanırken gaza basma oranınz kulnım şekliniz bu verinin tamamen değişken olmasıa sebeb yol bilgisatarı kesin mesafe göstermez
bilginiz olsun

KA®ANLIK
12-10-2006, 23:17
Evet aslında şehir içi çok fazla değişkenlik gösterir durum.
o yüzden şehiriçi fazla kasmayın...

ama uzun yolda karakteristik az çok bellidir, uzun yolda daha fazla güvenebilirsiniz yol bilgisayarına...

asTRa
13-10-2006, 08:15
Hangi araç olursa olsun ben hiç güvenmiyorum yol bilgisayarına,hatta olmasada olur benim için

ZGE38
13-10-2006, 08:40
evet bende yok hiç eksikliğini hissetmiyorum...

KA®ANLIK
15-10-2006, 02:14
Vallahi
uzun yolda birebir doğru tahmin yaptığına çok denk geldim.
benzinciye çekip, 55 litre benzin alacak diyip, depoyu fullediğinizde tam 55 litre benzin aldığındaki pompacının surat ifadesi en sevdiğim yönü :D