PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra G - Birsürü problem, önerileriniz?

kdogan
11-10-2006, 21:08
Herkese Merhaba,

99 Astra G CD aracımda alttaki problemler var, bunların çözümü için tercihen anadolu yakasında güvenilir özel servis aramaktayım:

1.) Direksiyondaki korna butonu patlağı, bunu daha önce yetkili servise sormuştum airbagle birlikte değişir 2 milyar civarı masrafı var demişlerdi ben de vazgeçtim. Daha sonra yan sanayisinin olduğunu öğrendim ancak bazı ustalar da yan sanayinin olası bir kaza durumunda airbag’in açılmasını engelleyebileceğini, garanti vermediklerini söylemişlerdi, ben de yine vazgeçtim. Yan sanayi için de 300 civarı bi para istemişlerdi, dezavantajlarını da düşününce mantıksız geldi. O şekilde bıraktım. -HALLOLDU.

2.) Yol bilgisayarı ekranı karakter silinmesi. Yine bunu yetkili servise sordum, deli bi para söylemişlerdi tam aklımda değil. Sanayide de yaptıracak bi yer bulamadım. -HALLOLDU-

3.) ön-arka tampon boyası.

4.) Sol çamurluk, sol ön ve arka kapılardaki ufak vuruklar için düzeltme ve boya,

5.) Değişen sağ arka çamurluk tam yerine oturmadı gibime geliyor bunun tekrar bir elden geçirilmesi,

6.) arabanın dışındaki çıtalar, hatta tüm plastik parçalar, ayna çevreleri vs. gibi. Bunların da reni ciladan bozulmuştu, eski görünümünün kazandırılması,

7.) Car400’ün potansiyometresi, (ses artırıp azaltmada problem var) -HALLOLDU-

8.) Jant boyama,

9.) Sağ koltuk sağ tarafından çıkan plastik parça gibi ufak tefek ayrıntılar...

Araba 150bin km’yi aşmış durumda..

Şimdi bunları parça parça yaptırıp en sonunda da ziebart vs. bir bakıma sokasım var, aslında yürüyen ve motor iyi durumda ama yukarda yazdığım kozmetik epey kötü gösteriyor aleti. Tavsiye ve önerilerinizle yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tşk.

Bu arada;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=2188

mdellal
11-10-2006, 22:26
Ooooo baya işin var arkadaşım senin.Ama çok da korkulacak türden şeyler değil kanımca.Acizane bazılarına cevap vereyim hemen:
3-Tamponları güvenilir bi boyacıya boyatabilirsin(tahminen 300 falan tutar)
5-Çamurluğu sağlam bi kaportacıya küçük bi işçilik ücreti vererek halledebilirsin
8-Jantları komple boyatman (4 ünü de) 250 falan olması lazım
Benim fikrim bunlar.Ancak diğer arkadaşların daha net çözüm önerileri olcaktır elbette ...

spaceghost
11-10-2006, 22:31
sana istanbul opeli tavsiye ederim özel sevis olarak .çok iyi deneyimli ustaarı vardır.bilgin olsun.sorunsuz bir şekilde aracını en iyi şekilde istediğin gibi yaparlar bilgin olsun

weSti555
11-10-2006, 23:26
Merhabalar sorularınıza Ankaradan bir kac cevap verbilirm

1-kornanın bulundugu kapagın yenisini 30 ile 100 ytl arasında airbagsiz olarak alabilirsiniz (Ankarada var) yada burada airbag yırtıklarını %1 hata ile onaran arkadaslarımısz var 50 ytl ye yaptırabilirsin hergun onlarcasını yapıyolar.
2-silinen karakterler için 100 ytl kesin 1 yıl garantili
6-wurth plastik yenileyici

imagoodman
11-10-2006, 23:50
allah kolaylık ve bol para versın:))

gokalp
11-10-2006, 23:58
yol bilgisayarının ekranını ankarada tamır eden biri war diye duymuştum birde çıkmasıyla değiştirbilirsin

kdogan
12-10-2006, 00:29
arkadaşlar çok teşekkürler yalnız ben istanbuldayım.

ekran tamir de olabilir, çıkma da. çıkmasını nerden kaça bulabilirim? daha pahalıya patlayacaksa gerek yok...

plastikler için wurth'u deneyeceğim,

direksiyon kapak tamir fiyatları iyiymiş, bir de burada başka bir topikte artık orjinal olarak da sadece kapak kısmının üretildiğini okumuştm, var mı böyle birşey gerçekten ve varsa fiyat ne kadar? 2002'den sonra o problem çözüldü demişti bir arkadaş ama tam link hatırlamıyorum.

daha önceden üyeydim ve burda bostancı sanayideki bir servisten bahsediliyordu, hatta o servisten yetkililer de üyeydi, yanlış mı hatırlıyorum, orası neresiydi, ben acaba burdan başka bir opel forumuna mı üyeydim :o :D

burcet
12-10-2006, 13:05
Sadece direksiyondaki patlak kısımların üzerine gelecek şekilde siyah deri parça yapıştırabilirsin.Yapamam dersen deri döşeme ustalarına müracaat.

KA®ANLIK
12-10-2006, 13:47
daha önceden üyeydim ve burda bostancı sanayideki bir servisten bahsediliyordu, hatta o servisten yetkililer de üyeydi, yanlış mı hatırlıyorum, orası neresiydi, ben acaba burdan başka bir opel forumuna mı üyeydim :o :D

İstanbul Bostancı Oto Sanayi Sitesinde
OPEL TEAM Servis vardır.

OPEL TEAM SERVICE
0216 574 58 22
0216 574 58 24

tahtaravalli
12-10-2006, 14:12
kardeş bostancı sanayisinde yol bilgisayarının ekrarını 200 e yaparım demişlerdi bana
ayrıca bu astra g lerde yol bilgisayarının silinmesi hatası çok fazla bendede aynı sorun var.

setapxxx
12-10-2006, 14:33
Sadece direksiyondaki patlak kısımların üzerine gelecek şekilde siyah deri parça yapıştırabilirsin.Yapamam dersen deri döşeme ustalarına müracaat. slm sadece aırbag kapağı üretildi arkadaşlar komple aırbag almaya gerek yok kapak ve işçilik 110.00 ytl

kdogan
13-10-2006, 09:22
tahtaravalli bahsettiğin servis neresi?

karanlık hatırlatma için tşk, evet opel team hatırlamaya çalıştığım servis ;)

setap o kapak orjinal mi yan sanayi mi?

tşk.

ZGE38
13-10-2006, 12:17
bitmiş senin araban kusura bakma ama...

tahtaravalli
13-10-2006, 17:13
kareş yol bilgisayarını tamir eden kişi bostancı sanayisinde bi kilometreciydi ama şuan hatırlayamıyorum.Kartını bulabilirsem tekrar yazarım

sonmocan
13-10-2006, 20:12
arkadaşım sen Ankaraya gel, o arabayı burda dirilt. istanbul da yaptıracağından çok daha ucuza yaptırırsın. hem de daha sağlıklı olur.

kdogan
13-10-2006, 21:24
dikkate alınacak yorumlar yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

tahtaravalli bostancıdaki ustanın numarasını bulabilirsen çok makbule geçer.

sonmocan ankaraya gelmek mesele değil de iş güç ne olacak :)

tnng yln
13-10-2006, 21:30
Vallahi Arkadasim Bana Diyecek Birsey Kalmadi Dimi Siralamisin Masallah Kolay Gelsin...

kdogan
13-10-2006, 21:43
usta/servis/çözüm önerisi/tavsiye bekliyorum çünkü bu piyasayı yakından takip etmiyorum, bitmiş gitmiş tarzı yorumlar inanın çok boş. hangi problemlerde bir arabaya bitmiş denir bilmiyorsunuz bence, kozmetik işlerden hiçbir araba bitmez.

yani şu da var, arabamı kimseye beğendirmek veya bitmediğini size ispat peşinde de değilim. amacım hakkaten kimse boşa yorulmasın bu tip yorumlarla, ben arabamdan acaip memnunum ve ona amaç değil araç gözüyle bakıyorum. aslında bi clk alasım var ama yürüyeni ve motoru son derece sorunsuz, saydığım problemleri iki, bilemedin iki buçuk milyara halledip iki üç sene sene daha tertemiz binmek varken (ki ilk sahibiyim) gösteriş için yeni bir araba alıp da deli gibi vergi ödeyesim yok...

sonmocan
13-10-2006, 23:34
hocam sen dert etme ya, senin dediğin gibi kozmetik işlerle araç bitmez, hem bitmiş olsa bile mezara birlikte mi gireceksiniz.

ben şahsım adına söylüyorum, bunu da bizzat denedim. Opelin türkiyedeki en kaliteli arabası ASTRA G kasadır. motoru da X motor olandır. kalanı fasa fiso, sen keyfini bozma. parana geçer sözün :)

sağlıcakla kal

usta/servis/çözüm önerisi/tavsiye bekliyorum çünkü bu piyasayı yakından takip etmiyorum, bitmiş gitmiş tarzı yorumlar inanın çok boş. hangi problemlerde bir arabaya bitmiş denir bilmiyorsunuz bence, kozmetik işlerden hiçbir araba bitmez.

yani şu da var, arabamı kimseye beğendirmek veya bitmediğini size ispat peşinde de değilim. amacım hakkaten kimse boşa yorulmasın bu tip yorumlarla, ben arabamdan acaip memnunum ve ona amaç değil araç gözüyle bakıyorum. aslında bi clk alasım var ama yürüyeni ve motoru son derece sorunsuz, saydığım problemleri iki, bilemedin iki buçuk milyara halledip iki üç sene sene daha tertemiz binmek varken (ki ilk sahibiyim) gösteriş için yeni bir araba alıp da deli gibi vergi ödeyesim yok...

Chatin
14-10-2006, 03:07
birde bu hataların duzeltilmesinden sonra harcadıgın para ile başka ne yapabilirdin diye dusun bakalım onlardan kac tane yazacaksın..

satmaya karar vermediysen eglenceli bir yolculuk seni bekliyor..yani işlemlerin sonucunda yataga yatarken yuzunde anlam veremedigin bir gulumseme olursa ;
"yarın bi psikiyatr a mı gitsem"
diye dusunme ..manik bir durumun yok placebo effect denir ona ..

kdogan
14-10-2006, 15:37
ya bu nası bişeydir anlayamadım, buraya bilmemne marka jant+bodykit+yürüyen disco ses sistemi sorup ertesi gün 3.5 milyara hepsini aldım ama değdi desem herkes helal, kralsın, süpersin, araba da 10 numara olmuş diyecekti, bunlara para harcamak olumlu karşılanıp dalkavukluk yapılırken kendi halinde bir adamın sorduğu sorulara verilecek ne kadar saçma ve kompleksli cevap varsa verildi, allah iyiliğinizi versin ne diyeyim...

kdogan
18-10-2006, 20:28
bugün 1-2 ve 7.maddeleri hallettim. listeyi tamamlayınca "bitmiş senin araba" diyen arkadaşlar için bi resim koyacam. bakalım bitmiş mi yeni mi başlıyor :)

Chatin
19-10-2006, 01:20
ya bu nası bişeydir anlayamadım, buraya bilmemne marka jant+bodykit+yürüyen disco ses sistemi sorup ertesi gün 3.5 milyara hepsini aldım ama değdi desem herkes helal, kralsın, süpersin, araba da 10 numara olmuş diyecekti, bunlara para harcamak olumlu karşılanıp dalkavukluk yapılırken kendi halinde bir adamın sorduğu sorulara verilecek ne kadar saçma ve kompleksli cevap varsa verildi, allah iyiliğinizi versin ne diyeyim...

bana kalırsa sen bu mesajından sonra pekte bir yardım bekleme .. ki iyikide yapmıslar o yorumları sen iyi niyetten anlamadıktan sonra gerisi boş