Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra H'cilerin Dikkatine !
adnanguclu
18-01-2008, 23:22
Arkadaşlar bugün arabamda bir özellik farkettim ve sizlerinde bu özelliği kullanmanız için burada paylaşmak istedim...
Bende 2008 Astra H var ve bizim araçlarda anahtardan cam kaldırma ve indirme var...Özellik şöyle çalışıyor..Aracın camlarını açmak için anahtardan bir kere kapı açmaya basıp sonra bırakıp sonra bir daha uzun süre basılı tutarak aracın camları açılıyor kapatmak içinde tam tersi...
Umarım yararlanırsınız şimdiden
Teşekkürler...
adnanguclu
19-01-2008, 15:51
arkadaşlar deneyen olmadımı hala ??
burak loves opel
19-01-2008, 17:30
galıba bu sadece 2008 modellerde var ya da kımse sesını duymuyor:D
az sonra arabama binicem, bi denerim..2004 model benimkisi, bakalim benimkindede varmi..haberdar ederim sizi
sizde yokmu bende var.ekstra bir özellik diye bakmıyordum
Emre_H7070
19-01-2008, 22:38
paylasım için saol bakıcam az sonra..
Emre_H7070
20-01-2008, 00:04
dostum burda kimse extra bi özellik diye bakmıyo paylasım yapmıs arkadas terbiyesizliğin anlamı yok..
BU ARADA PAYLASIM İÇİN TEŞEKKÜRLER DENEDİM VE OLDU PAYLASIM İÇİN SAOL
fellatore
20-01-2008, 00:13
terbiyesizlik olarak nitelendirmemek lazım...kanımca arkadaş herkesin bildiğini ima etmek amacı ile o şekilde yazmıştır... herkes aynı dönemde aynı marka ve model kullanmadığı için böyle şeylerin sonradan farkedilmesi normaldir...ben 10 sene şahin kullanıp da 2004 vectra ya binince arabanın direksiyon simidinden başka yerine dokunmaya korkuyordum... astralarda ve de yeni kasa vectarlarda var bu özellik... ancak iki kez basmak gerekli degil de tek basmak yeterli oluyor sadece uzun süreli basmak önemli olan... ya tam basılmadıgından ya da temas süresi boyunca radyo frekans iletiminde sorun olduğu için ikinci basma gerekli oluyor... benim bazen ilk basma da bazen de ikinci basmada devreye giriyor hatta pil iyice zayıflayınca basında dikili durmak da gerekiyor... tavsiyem bu sistemi devamlı kullanmamanız ... cün ki ne de olsa araç kontagını kapattıktan sonra akuden guc alıyorsunuz...sadece tavsiye... en fazla yaraını güneş altında kalmış aracına yaklaşırken evveldem camların tatamını acıp da o sıkışmış sıcak havayı dışarı atma da işe yarıyor... bir de kaldırımdan geçenlerin abi camları açık unuttunuz demesinin hemen ardından kapatarak sözde karizma yapmak da iyi oluyor yane...
terbiyesizlik olarak mı anlıyorsun. asıl sen yazışmana bak. emre bey
terbiyesizlik olarak nitelendirmemk lazım... herkes aynı dönemde aynı marka ve model kullanmadığı için böyle şeylerin sonradan farkedilmesi normaldir... astralarda ve de vectarlarda var bu özellik... ancak iki kez basmak degil de acarken tek basma yeterli oluyor sadece uzun süreli basmak önemli olan... ya tam basılmadıgından ya da temas süresi boyunca radyo frekans iletiminde sorun olduğu için ikinci basma gerekli oluyor... benim bazen ilk basma da bazen de ikinci basmada devreye giriyor hatta pil iyice zayıflayınca basında dikili durmak ta gerekiyor... tavsiyem bu sistemi devamlı kullanmamanız ... cün ki ne de olsa araç kontagını kapattıktan sonra akuden guc alıyorsunuz...
gerçek uyarı böyle yapılır. çok saol fellatore. emre beyede duyurulur.
Emre_H7070
20-01-2008, 00:24
Kardeş sana kimse özel bi özellik olarak görüp görmediğini sormadı.Sende var bende war ama olmayan vardır elbet sizde yok mu bende var ekstra bi özellik diye bakmıyorum sana zaten ne tür baktıgını arkadas sormamıs. Lütfen paylasımda verilen konuyu dogru okuyalım..
fellatore
20-01-2008, 00:28
uzatmasak arkadaslar... kırmayalım birbirimizi... ben cok atladım boyle konulara...tatsız noktalara varıyor... önemli olan niyettir... iyi niyet de ortadadır... küçümseme amacı güdülmüş bile olsa arkadaş özürdiler olur biter...
Emre_H7070
20-01-2008, 00:39
kimsenin özür dilemesini beklemiyoruz elbette ama konuyla ilgili verdiği cevap tamamen ters.. Bence de uzatmaya gerek yok cok basit bi konu. Arkadas bundan sonra konuyu okuyup öyle yanıt verirse forumların amacı gercekleşmiş olur
adnanguclu
20-01-2008, 10:51
"maraba" arkadasımın kotu nıyetlı oldugunu zannetmıyorum..Özür dilemeye de gerek yok istedigi yorumu yapabılır herkes..Ben bir kişiyi bilgilendirip yararlı olduysam ne mutlu..
hasanolmez
21-01-2008, 14:21
Adnan kardeşim paylaşım için saol...yalnız bişey sorcam arabayı teslim ederken sana bu özellikleri servis göstermedimi çünkü ben alırken senin bahsettiğin şeylerden istetme kullanımına kadar gösterdiler.
bülent58
21-01-2008, 15:59
deneyim bakalım 2007 essentia'da oluyormu
arkadaşlar benim Gayem Dalga geçmek değil. Benim derdim kullanma kılavuzu okunmadan yapılan konular. Bu özellik kullanma kılavuzunda yazıyor. Nasıl yapılacağı.
Ama bizler tüm dünyada önce cihazın kullanma kılavuzu okunurken bizde sorun çıktığında okunur. olay burda biter. Bizde sabah akşam her konuya bakarız. önemli bir şeymi değilmi diye.
Örnek
aracınızın balatası değişti. nasıl kullanıcan frenleri? Ben bilmiyordm servise sorsan bin türlü farklı cevap(tembellik yap, kendin kılavuzuna bakma millete sor) ama balata kutusunun içinden çıkan kullanma kılavuzunda türkçe olarak 200 km agrasif kullanmayanın yazıyor.
Sonuç
ben burda dalga geçmek için yazı yazmadım okadar gereksiz konu açılıyorki . Çoğu kullanma kılavuzunda yazan(lastik basıncı kaç, kapi kilitme gibi) bilgileri burda bir daha görüyor ve zaman kaybediyoruz. Benim amacım tembellik yapmadan önce kullanma kılavuzunu oku ondan sonra.(ama aracı sıfır aldıysa ikinci ellerde ne hikmetse insanlar kullanma kılavuzunu yakıyor herhalde yok)
Ama benim cümlemden Dalga Deçildiği anlaşıldıysa Adnan beyden Özür Dilerim.
Adnan beyede Lütfen herkesin avukatlığına soyunmayalım.Ben hergün bu forumda Size gereksiz okadar konu gösteririmki. hepsine bakıp birşey cıkmayınca anlarsınız.
iyi günler Cümleten.
pardaon emre beye avukatlık işini yazacaktım Adnan bey yazılmış tekrar Özür adnan bey.
arkadaslar benimkisi enjoy spor paket, denedim ve bende calisti :)
paylaşım için saol adnancım, bende 2005 h var, banada bi abi sölemişti, ama keşke basılı tutmak zorunda kalmasaydık, misal 2 kere bastığımızda açsaydı bi daa bastığımızda kapansaydı:)
çalış dediğimizde marşa basıp çalışsaydı:D
geliorum dediğimde kapıyı açsaydı:D:D:D vs vs. fantazi çok:D
fellatore
23-01-2008, 09:07
maykil abi... sana bi kit alalim olmazsa daha...:)
MerifasT
23-01-2008, 10:20
maykil abi... sana bi kit alalim olmazsa daha...:)
bence kit in daha üsütnde bişi lazım :)
slymnkrt
26-01-2008, 22:55
deneyim bakalım 2007 essentia'da oluyormu
Oluyormuymuş 2007 essentiada?Olmuyorsa onuda tech2 cihazıyla aktif ettirebilirsin serwiste,benimki 2005 essentia ben aldığım zaman aktif hale getirtmiştim kumandadan açıp kapatabiliyorum
kapıları kilitleyince otomatik çalışsaydı daha iyiydi. benim eski vectrada bu işi alarm yapıyordu yazın çok güzel oluyordu. camlar açıkmı kaldı diye hiç düşünmüyordum. ama yinede güzel bir olay. benim vectrada cam kaldırma modülü bozuk bu özelliği kullanamıyorum.
Gökhan_55
27-01-2008, 01:30
benimkinde de oluyor... güzel bir özellik tşk ederim.. yazın baya işe yarayacak gibi görünüyor..
slymnkrt
29-01-2008, 22:39
bületn yaptırdınmı?
seninkinde oluyormu?
confort özelliği olan araçlarda mevcut bu...sonradan alarm taktırırsanız eğer,alarmdan kapatınca direk camlar kapanıyor güzel bir şey...camı açık unuttuğunuz da alarm+confort özelliği sayesinde kapanıyor.Astra g lerde de kapı kolundan kitlerken de yapılabiliyor böyle bir özellik...
fellatore
30-01-2008, 10:09
bir ozellik de ben soyliyeyim... duymus ve ya kullanmismiydiniz bilmem... araci park ettikten sonra sinyal kolunu aracin yola bakan kismindaki yone dogru bir kere cekip birakirsaniz sadece o tarafa ait parklar acik kaliyor ve aracinizi zifiri karanlikta baskalari tarafindan surtulmeye karsi korumaya aliyor... daha evvelden buyuk markalarda vardi bu ozellik ama opellerde zannedersem yeni konuldu... follow me gibi bir sey yani...
süleyman kardeş sen antalyada hangi servise gidiyorsun
ben hedefe gittim birsürü işten anlamaz adam var orda
şu an günlas ı kullanıyorum ve memnunum
bülent58
30-01-2008, 13:02
yaptırdım opelde oluyor
slymnkrt
31-01-2008, 23:22
süleyman kardeş sen antalyada hangi servise gidiyorsun
ben hedefe gittim birsürü işten anlamaz adam var orda
şu an günlas ı kullanıyorum ve memnunum
günlas yeni başladı ben hedefe gidiyordum orda genç takımı wardı yardımcı oluyorlardı ama şuan ayrılmışlar belki günlasa geçmiş olabilirler,zaten benimde garanti bitti uğramam artık hedefe
paylasım ıcın tesekkurler ama cok degıl daha dogrusu hıc kullanmadıgım bır ozellık camlar kapanan kadar basılı tutmak zorundasın ınerken dugmeye bır dokunuyorum camları kapatıyor keske kapatmak ıcın basılı tutmak zorunda olmasak
kullanma kılavuzu okunmadan yapılan konular. Bu özellik kullanma kılavuzunda yazıyor. Nasıl yapılacağı.
Ama bizler tüm dünyada önce cihazın kullanma kılavuzu okunurken bizde sorun çıktığında okunur. olay burda biter. Bizde sabah akşam her konuya bakarız. önemli bir şeymi değilmi diye.
Örnek
aracınızın balatası değişti. nasıl kullanıcan frenleri? Ben bilmiyordm servise sorsan bin türlü farklı cevap(tembellik yap, kendin kılavuzuna bakma millete sor) ama balata kutusunun içinden çıkan kullanma kılavuzunda türkçe olarak 200 km agrasif kullanmayanın yazıyor.
Sonuç
o kadar gereksiz konu açılıyorki . Çoğu kullanma kılavuzunda yazan(lastik basıncı kaç, kapi kilitme gibi) bilgileri burda bir daha görüyor ve zaman kaybediyoruz.Benim amacım tembellik yapmadan önce kullanma kılavuzunu oku ondan sonra.(ama aracı sıfır aldıysa ikinci ellerde ne hikmetse insanlar kullanma kılavuzunu yakıyor herhalde yok)
Ben hergün bu forumda Size gereksiz o kadar konu gösteririmki. hepsine bakıp birşey cıkmayınca anlarsınız.
Arkadaşımızın yazdıklarına,% 100 Katılıyorum. (Şahsi Fikrimdir.)
HUNTER13
22-02-2008, 15:37
arkadaşlar bende 2008 enjoy var ve bahsettiğiniz özellik bende oluyor...
Kardeş sana kimse özel bi özellik olarak görüp görmediğini sormadı.Sende var bende war ama olmayan vardır elbet sizde yok mu bende var ekstra bi özellik diye bakmıyorum sana zaten ne tür baktıgını arkadas sormamıs. Lütfen paylasımda verilen konuyu dogru okuyalım..
emre haklı bence. yada boşverin çekişmeyi muhabbetimize bakalım
bende cosmo sedan var olmuyo delırcem bagaj acılıyo :D
kıbrıslı
09-03-2008, 20:50
kardeşim adnan bu özellik genelde astra h lerin genelinde var yalnız burda kıbrısta direksiyon sağ tarafta olduğundan dolayı bu özellik olabilir fakat 15 yıllık opel tecrübeme dayanarak söylüyorum bu tip özellikler artık birçok araçta standart donanım haline geldi
Benim Araba 2005 Yeni Kasa H Bendede Kapaniyo Açiliyo Camlar
eraynaim
17-03-2008, 23:01
Bende de Astra H Wagon var bende deneyeceğim inşallah olur.
Güzel bişi.
Erkan Yüksel ALTAN
arkadaslar bende de astra h var 2005 cdti sport ama bende olmuyo kackere denedim ama benim arka camlar elektirikli deyil bunla bir alakasi varmisidr
sguler71
19-03-2008, 21:22
sağol adnan ben bilmiyordum teşekkürller
arkadaslar bende de astra h var 2005 cdti sport ama bende olmuyo kackere denedim ama benim arka camlar elektirikli deyil bunla bir alakasi varmisidr
Sanmıyorum benim aracımda arka camlar otomatik değil ama çift kilitleme yapınca camları kapatıyor (astra g) Yalnız astra g lerde kaldırma yok.
ek Spor paket ile alakalı olabilir mi? (yol bilgisayarı bağlantısı???)
benimkinde yol bilgisayari yok. peki bu islevi gerceklestirmek icin bir ayar varmidir acaba
eraynaim
20-03-2008, 14:09
Denedim oldu çok saol bişey daha öğrenmiş olduk sayende
Erkan Yüksel ALTAN
2005 astra aracımda bu özellik mevcut, satış elemanı da belirtiyor zaten..
Bülent5834
20-05-2009, 23:39
doğrudur arka camlar manuel ise zaten olmaz
astra h'ların çoğunlukla enjoy modellerinde olur
keşke bagajda kumandadan açılmış olsa :D
lemures1903
23-05-2009, 11:46
arkadaşlar arabayı durduğumuzda kapısını açıp 1 kere sellektör yapınca arabanın farları 1 dk. yanıo sonra kendiliğnden sönüyor buda follow me home özelliği olmalı
valla benim alarmın özelliginden 1 kere kitlemeye basınca tüm camlar otomatik kapanıyor.. Ekstradan da dediginiz özellik var..
Adnana serviste anlatmamışlar :) ama iyi olmuş yazıdıgın cogu astracı bilmiyormuş konudan anlaşıldıgı üzere..
adnanguclu
25-05-2009, 06:37
Safa konuyu ne zaman açmışım baksana 1 yılı geçmiş:D
Senin araç noldu kaldırmışsın bütün herşeyi?
scuba1903
19-06-2009, 05:01
bende bu özelliği hergün kullanıyorum ama.
keşke sunroofuda açıp kapatabilseydi.
o zaman süper olurdu işte.
bende de 2005 model astra h war , özelliği biliodum kullanıorum da , ama güzel payla$ım ... aracı yeni aldım war mı böle ba$ka alengiri canawarın :D:D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net