PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra icin anahtardan camların kapatılması?

Chatin
10-10-2006, 22:31
e-bilgi bolumunde lafı gecti fakat orada bu sorunun cozum yeri olmadıgı icin buradan sormalıyım diye dusundum..

astra icin anahtardan kapıları kilitleyince camların kapanmasını diyotlu yapmak mı lazım,yoksa tech-2 ile olabiliyormu??
(vectralarda sanırım omega menusu tanıtıp yapılıyormus)

ayrıca tech-2 ile oluyorsa airbag ikaz lambasının sondurmesi icin 10 ytl alan servise goturur yaptırırım ama diyot icin kendimiz yapabiliriz gibi geldi yoksa illa servise goturelimmi?ne kadar tutar bu durumda servis arkadaşlar detaylı bir cozum sunarsa cok ama cok muteşekkur olurum..

spaceghost
10-10-2006, 23:47
yetkili serviste diyot olayını yaptırdıklarını görmedim hiç.özel opel servislerinde yaptırmanı tavsiye ederim bunu çünkü aracı bilen biri yapmalı bu işlemi yoksa başka problemler olabilir.kolay gelsin

Chatin
13-10-2006, 01:46
yetkili serviste diyot olayını yaptırdıklarını görmedim hiç.özel opel servislerinde yaptırmanı tavsiye ederim bunu çünkü aracı bilen biri yapmalı bu işlemi yoksa başka problemler olabilir.kolay gelsin

yetkili servis mi demisim ..hemde ben ..valla yanlıslıkla cıkmıstır demissem kusurabakma ..şu forumda ozel servisleri bırakıpta yetkili servise gidecek son insanlardan biri benimdir :D

simdi sevgili ozel servis arkadaslarım ..bilgilerinizi bekliyorum

ZGE38
13-10-2006, 08:42
kardeş ben yapırdım burda uğur nasip elektronik var... 45 ytl ye çözdü işi.. basit bi devre takılıyo sadece...

setapxxx
13-10-2006, 10:30
diyot taktırmanı tavsiye edrim daha pratik en azından kapıları kilitledikten sonra beklemiyosun

ZGE38
13-10-2006, 12:16
benimki de pratik...montajı 10 dk sürüyo ve benim sistemde de bekleme yok...

Chatin
13-10-2006, 14:49
45 ytl vermem valla ..yahu diyot dedigin nedir allah aşkına ..konya sokaktan alayım size en kral diyotu..yani bu is cok cetrefilli bisy olmasa gerek nasılki sustalı anahtarın yapımını gostermis eleman aynı onun gibi bisy olması lazım
yani semasını falan gorsem yaparım hocam

tansugurler
13-10-2006, 20:12
kardeş ben yapırdım burda uğur nasip elektronik var... 45 ytl ye çözdü işi.. basit bi devre takılıyo sadece... slm gel bize 5 ytl montaj dahilllllllllllllllllllll.;)

tansugurler
13-10-2006, 20:13
45 ytl vermem valla ..yahu diyot dedigin nedir allah aşkına ..konya sokaktan alayım size en kral diyotu..yani bu is cok cetrefilli bisy olmasa gerek nasılki sustalı anahtarın yapımını gostermis eleman aynı onun gibi bisy olması lazım
yani semasını falan gorsem yaparım hocam slm ondan da basitttttttt;)

Chatin
14-10-2006, 02:30
slm ondan da basitttttttt;)

hoca hesabına 5 ytl aktarayım sen bana şemayı yolla cunku nerdesin bilmiyorum ama sana gelmek icinde bir 5 ytl ve katını yakabilirim :)

yada paylaşım ruhunu yucelt ve tum opelim.net uyelerini bu bilgi ile donat..

secim senin !

(yeterince duygu somurusu yapabildim umarım)

ZGE38
14-10-2006, 13:37
diyot takınca ilk kitlemede hemn camları kapatıyo diye biliyorum... ama benim sistemde ikinci aşama kilitlrmrde camları kapatıyo... yani diyot takılınca camı biraz açık bıraqkmak istesen bırakamıyosun...

tansugurler
14-10-2006, 14:16
diyot takınca ilk kitlemede hemn camları kapatıyo diye biliyorum... ama benim sistemde ikinci aşama kilitlrmrde camları kapatıyo... yani diyot takılınca camı biraz açık bıraqkmak istesen bırakamıyosun... sen nasıl istersen öle yaparızzz kardeşşş sistem aynı merak etme

Chatin
14-10-2006, 15:09
tansu hoca yazıyormusun adresini yoksa şemayı veriyormusun?

Chatin
14-10-2006, 23:55
flood olacak kusurabakmayın ama tansu kardesimize cok ama cok tesekkurler ediyorum huzurunuzda..işlem tamamdır baba boyuksun

tarikc
15-10-2006, 02:04
slm gel bize 5 ytl montaj dahilllllllllllllllllllll.;)

iyi güzel söylüyorsunda ankara'dan kalkip 5ytl ödüyecegiz diye aydin'a mi gelelim :)

Chatin
16-10-2006, 02:32
iyi güzel söylüyorsunda ankara'dan kalkip 5ytl ödüyecegiz diye aydin'a mi gelelim :)

tarık sıkı dur geliyor ...
(bkz. ozel mesaj)

imagoodman
16-10-2006, 13:52
abı su olayı bızlede paylasın yahu.ole fısır fısır aranızda olmuor:) :)

ertem
16-10-2006, 14:30
valla merak ettim şimdi , uygulaması kolay bişeyse bende isterim.

selimkocer
17-10-2006, 21:05
konuyu forumda paylaşssak ıyı olmazmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

FAB
17-10-2006, 21:18
evet bende bekliorum.hani paylaşımcı ruh.hepimiz birimiz bbirimiz heppimiz için :lol: : ) :)

tansugurler
17-10-2006, 22:49
iyi güzel söylüyorsunda ankara'dan kalkip 5ytl ödüyecegiz diye aydin'a mi gelelim :) geldimi

imagoodman
18-10-2006, 00:51
geldimi

ya tansu arkadasım yolla bızede barı ozelden su olayı ya ne gerkıosa bızde yapalım paraysa para yanı:good: :) butun mıllet senın azına bakıo soyleyeceksın dıe:)

tansugurler
18-10-2006, 14:27
tamammmmmmmmmmm
arkadaşlar kaput açma kolunun ordaki kapağı söküyorsun ama dikkatli şekilde kablo demeti var 2 adet kalın olanı açıyorsun ast g ler için
( kahverengi kırmızı- kırmızı mavi ) kabloları bulup bir yan keski yardımı ile sıyıyorsun bunun için tabiki 4001 diyot lazım diyot tek yönlüdür gri işaretli olan tarafı kahverengi kırımızı lan kabloya gelecek ve iki kablo arasına diyodu bağlayın diyot telleri kabloya sıkı sarılmalı bu çok önemlidir ,sonra güzel izole edip kapıyorsunn.

şimdi ise araç vec b veya corsa c bunlar içinde kahverengi siyah ve kahverengi kırmızı olan kablolar bulunup aynı işlem yapılacak bu kadar arkadaşlar başka sorusu olan varmıı

NOT:corsa c lerde soldaki ruhsat gözü varya o göz sökülecek çünki kablo demeti orda .

Chatin
18-10-2006, 15:28
tamammmmmmmmmmm
arkadaşlar kaput açma kolunun ordaki kapağı söküyorsun ama dikkatli şekilde kablo demeti var 2 adet kalın olanı açıyorsun ast g ler için
( kahverengi kırmızı- kırmızı mavi ) kabloları bulup bir yan keski yardımı ile sıyıyorsun bunun için tabiki 4001 diyot lazım diyot tek yönlüdür gri işaretli olan tarafı kahverengi kırımızı lan kabloya gelecek ve iki kablo arasına diyodu bağlayın diyot telleri kabloya sıkı sarılmalı bu çok önemlidir ,sonra güzel izole edip kapıyorsunn.

şimdi ise araç vec b veya corsa c bunlar içinde kahverengi siyah ve kahverengi kırmızı olan kablolar bulunup aynı işlem yapılacak bu kadar arkadaşlar başka sorusu olan varmıı

NOT:corsa c lerde soldaki ruhsat gözü varya o göz sökülecek çünki kablo demeti orda .

sevgili tansu sorum soyleki diyotun gri bantli tarafini nereye arka tarafini nereye baglayacagiz.cunku ortada 2 kirmizi kablo var.4 kablonun 4 unude siyirip gri olan tarafi kahve/kirmizi diger tarafi kirmizi/mavi olan tarafami baglayacagiz.yani 2serli gruplar halinde 2 kablo demetini baglayalim diyorsun oylemi..bu arada sen yaptin sanirim bir resim koyarsan $ukela olur..

mubidik
18-10-2006, 15:40
nasıl yani 5 - 10 ytl ye bu camların otomatik kalkması olayı gerçek mi ?

eğer öyleyse ben katil oldum.o serviste ki elektrikçi cocuk kaç oğlum nereye kaçabiliyorsan...

Chatin
18-10-2006, 15:43
nasıl yani 5 - 10 ytl ye bu camların otomatik kalkması olayı gerçek mi ?

eğer öyleyse ben katil oldum.o serviste ki elektrikçi cocuk kaç oğlum nereye kaçabiliyorsan...

5-10 diil bir diyot parasina yani 10 ykr (10 kurusa)...

tansu 2 mesaj ustteki sorum hala gunceldir ellerinden oper

tansugurler
18-10-2006, 17:57
5-10 diil bir diyot parasina yani 10 ykr (10 kurusa)...

tansu 2 mesaj ustteki sorum hala gunceldir ellerinden oper slm sen sadece kahverengi kırmızı ve kırmızı mavi kablo arasına takıcan diyot,un gri tarafı kahverengi kırmızı kabloya gelecek .

not: kullanıcan kablo adeti 2 adet 4 değilll

mdellal
18-10-2006, 22:59
Yarın bi deneyeyim ...

Chatin
19-10-2006, 01:37
slm sen sadece kahverengi kırmızı ve kırmızı mavi kablo arasına takıcan diyot,un gri tarafı kahverengi kırmızı kabloya gelecek .

not: kullanıcan kablo adeti 2 adet 4 değilll

tamam hoca ben ne demek istedigini anladım .daha acamadıgım icin 4 kablo sanmıstım yarın(bugun) labdan diyotu ucuracagım akşamada işlemi yaparım inşallah..

yani ne diyim tansucum boyuk adamsın vesselam ..

(45 ytl yi hesabına yatırıyorum...:o)

KA®ANLIK
19-10-2006, 14:14
Yeni Yapacak arkadaşlar AŞAMA AŞAMA resim çekip paylaşırlarsa seviniriz...

Chatin
20-10-2006, 13:43
Yeni Yapacak arkadaşlar AŞAMA AŞAMA resim çekip paylaşırlarsa seviniriz...
valla ben actım baktım ama hem kablolar sarılı bende hemde kısa yani onları acıp kahverengi-kırmızıyı bulup kırmızı-mavi ile onu diyotlaması bana biraz zor geldi.. ve aklıma birşeyde geldi bu kabloları kapının icine giden yerden cıkarıp oradan bir diyot baglaması yapsak daha iyi olmaz mı yada olurmu boyle bir işlem onu da iletebilirseniz ..yoksa gidecegim oto elektrikcisine gibi gorunuyor sadece o kabloları odan cıkarsın diye yani..

buyrun benim arabadaki kablolar (2 adet foto)..ilk gordugumde ben bile korktum

not:1. aşama benden gerisi ellerinizi oper

http://img132.imageshack.us/img132/7859/061020131309yz8.jpg (http://imageshack.us)

http://img155.imageshack.us/img155/2702/061020130927js4.jpg (http://imageshack.us)

FCP
20-10-2006, 13:46
:D Denerizz

IceBreaker
20-10-2006, 21:43
arkadaşlar bu kadar ayrıntılı anlattığınız için teşekkürler
:)

Chatin
20-10-2006, 21:49
valla oradan o kabloyu bulup soymak sanırım deveye hendek atlatmaktan daha zordur

aslan01
20-10-2006, 22:04
arkadaslar bu iyot olayi tam olarak nedir yani kapiyi kitlediginde tusa basili tutmadan direk camlari kapatma olayi mi ?
iyotu ozel servisete ne kadara normal serviste ne kadara takiorlar
ne kadar buyuk bir parca nereye takilior vs filan gibi aciklamalar yapacak bilgisi olan arkadas varsa seviniriz :)

Chatin
20-10-2006, 23:24
arkadaslar bu iyot olayi tam olarak nedir yani kapiyi kitlediginde tusa basili tutmadan direk camlari kapatma olayi mi ?
iyotu ozel servisete ne kadara normal serviste ne kadara takiorlar
ne kadar buyuk bir parca nereye takilior vs filan gibi aciklamalar yapacak bilgisi olan arkadas varsa seviniriz :)

diyot dedigin nane şu dur hoca..uzunlukları 4 cm olan bilmem kac tane diyotun resmini koyalım once

http://img306.imageshack.us/img306/5962/diodeof3.jpg (http://imageshack.us)

sonra bu diyotu alınca - tanesi 10 ykr falan - yukarıdaki bilgileri karıştıracaksın..be gri olan tarafı biryana diger tarafı diger kabloya takacaksın ..kapıları kitleyince camların da kapanacak yani acık olanlar tabiki ..

not:biliyorum birgun bir delikanlı "bakım yaptım " diyip bizede fotoları gonderecek ..yani yapmakta sorun yok da o kabloları oradan ayırmak varya oof offf

aslan01
21-10-2006, 17:37
chatin sagolasin :) ya bunu gidelim yaptirtalim nie bu kadar kasioruz ki cok birsey tuyuormu ki yaptirmak ?

setapxxx
21-10-2006, 17:48
bu işlemi kapı içindende yapabilirisniz ordan daha basit.yoksa kabloları ordan bulcan sıyırcan zaten kablolar kısa koparsa işiniz biraz zorlaşır

mdellal
21-10-2006, 19:16
Arkadaşlar kötü haber !!!
Bugün sanayiye gidip elektrikçi arkadaşımla görüştüm.Bu şekilde 5 dk içinde yapabileceğini söyledi.Amaaa(başkası olsa söylemez) mesuliyet kabul etmem dedi.Sebebi ise: Bu şekilde araba çalışmıyo bile olsa camlar aküden güç alıyomuş.Ve yarın bana aküm boşaldı diye gelme dedi.Bi müşterisine yapmış adam 10 gün sonra çıkmış gelmiş.Ama röle koyarsak sağlam olur dedi.Öyle olunca da 50-60 ytl ye geliyo.Ben de kalsın dedim.
Bilginize ...

pulmoner
21-10-2006, 21:32
nasıl oluyor bende vereblirim 5 ytl ben yeni bir üyeyim ayrıca şimdiden böyle bir gurubun arasına girmekten memnunum..birde elinizze kullanmadığınız iyi durumda kış lastiği varsa alablirim astra g

X18XE
21-10-2006, 21:39
Arkadaşlar kötü haber !!!
Bugün sanayiye gidip elektrikçi arkadaşımla görüştüm.Bu şekilde 5 dk içinde yapabileceğini söyledi.Amaaa(başkası olsa söylemez) mesuliyet kabul etmem dedi.Sebebi ise: Bu şekilde araba çalışmıyo bile olsa camlar aküden güç alıyomuş.Ve yarın bana aküm boşaldı diye gelme dedi.Bi müşterisine yapmış adam 10 gün sonra çıkmış gelmiş.Ama röle koyarsak sağlam olur dedi.Öyle olunca da 50-60 ytl ye geliyo.Ben de kalsın dedim.
Bilginize ...

abi bende 3 aydır var bu sistem arabanın aküsü daha bitedi :) zaten akü boşalmaya kalmadan cam motorunu yakardı bence :) bi kere mantıklı olarak düşünürsek camlar sınıra dayandığında otomatik olarak güç kesiyo zaten ve ondan sonra da güç almıyo nasıl aküyü boşaltabilirki :)

Chatin
21-10-2006, 22:35
bu işlemi kapı içindende yapabilirisniz ordan daha basit.yoksa kabloları ordan bulcan sıyırcan zaten kablolar kısa koparsa işiniz biraz zorlaşır
işte bende onu dusunmustum..be sevgili arkadasım bu tansugurler ile sen aynı serviste degilmisin yani buradan mı haberlesiyorsunuz:D

soyle arkadasına "tansu adamlar can cekisiyor soylede kapı icinden yapsınlar" diye ..bizde burada şekilden şekile girmesek be mirim..

bu arada kapı ici derken kapının dosemeyi sokup mu diyorsun yoksa o hatların kapının icine giren ve kapı acılınca menteşenin orada gorunen siyah kaplamalı kablo muhafazasından mı ??

mdellal
22-10-2006, 02:44
abi bende 3 aydır var bu sistem arabanın aküsü daha bitedi :) zaten akü boşalmaya kalmadan cam motorunu yakardı bence :) bi kere mantıklı olarak düşünürsek camlar sınıra dayandığında otomatik olarak güç kesiyo zaten ve ondan sonra da güç almıyo nasıl aküyü boşaltabilirki :)
Valla senin düşüncen de mantıklı ama ; bilmiyomki şimdi kafam iyice karıştı bak !!! :confused:

KA®ANLIK
22-10-2006, 10:31
Valla arkadaşlar bende aynı konu hakkında aldığım bi yorum, PEK İYİ olmadığı. beyinde elektrik bırakma gibi bir durum oluştuğu ve bunun da iyi bişey olmadığını duydum...

Yine de tercih sizin...

tansugurler
22-10-2006, 10:45
Valla arkadaşlar bende aynı konu hakkında aldığım bi yorum, PEK İYİ olmadığı. beyinde elektrik bırakma gibi bir durum oluştuğu ve bunun da iyi bişey olmadığını duydum...

Yine de tercih sizin... slm şimdi ben bu işi 96 yılın dan bu yana yapıyorum hiç sorun olmadıda bundan sonra da olacağına inanmıyorum.

ZGE38
22-10-2006, 12:29
arkadaşlar bunun bi chip'i var... fiyatı 45 ytl... diyotla kabloyla olacak iş değil bu.. eğer diyorla falan yapılırsa cam motorları azda olsa aküden bi enerji alıyo sürekli bi şekilde... eğer araba her gün kullanılmıyosa sakıncalı... ayrıca beyinde güç birikimi yapıyo diyot. bunun sebebide diyotun tek yönlü elektrik geçitmesi...

size tavsiyem ucuza mal edecem diye diyotla yaptırmayın... 5-10 ytl fazla verin chip taktırın... ben yaptırdım ve yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum hiç bi sorun çıkarmadı...

FAB
22-10-2006, 19:11
bu chip olayını opel servisleri yapar dimi :)

ZGE38
22-10-2006, 19:22
valla opel servisleri pek bu işlere yanaşmıyo nedense... ankarada benim arkadaşın yeri var.. o söyşedi beraber taktık ve çok memnunum... ankaraya gelirsen burda yaptırırız...

ZGE38
22-10-2006, 19:24
birde şu konuya deyinmek istiyorum... diyotla yapılan basit devre eğer araba hergün veya 2 günde bir falan kullanılıyosa hiç bi sorun çıkarmaz... ama siz arabanızı sadece hafta sonları falan kullanıyosanız o zaman sorub çıkarabilir...

bu chip sisteminde 2 alternetifte de hiç bi sıkıntı yok...

FAB
22-10-2006, 19:26
ankaraya gelmiorum ancak istanbulda yaptırabilirim .saten orayada 2-3 ayda bi anca gidebiliorum

imagoodman
22-10-2006, 20:58
dun bende yaptırdım.surucunun ordakı kapı cıtasını kaldırarak yapıyorlar.ama arkadaslar opeldekı elektırıkcım bı problem yaratmayacagını soyledı.eskısehırde yaptırmak ısteyen arkadaslar benımle ıltıbata gecebılır...

Chatin
22-10-2006, 21:19
dun bende yaptırdım.surucunun ordakı kapı cıtasını kaldırarak yapıyorlar.ama arkadaslar opeldekı elektırıkcım bı problem yaratmayacagını soyledı.eskısehırde yaptırmak ısteyen arkadaslar benımle ıltıbata gecebılır...

sevgili imagoodman senin servis hangi yolu secti yaparken ..simdi duydum ki benim kuzende yaptırmıs aynı senin sekilde detaylarına yarın bayramlasırken bakarım artık..tabi benden once sen gerekli bilgileri verirsen sevinirim
ki fenerbahcede yeniyor daha da bi sevinirim :D

teknikelektronikci
22-10-2006, 22:53
arkadaşlar bu diodun ismi cinsi nedir acaba normal 1N4001 serisi veya 1N4148 kullansak olurmu bence bu diodlar normal diod değildir anahtarlama diodu filandır bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim birde bunun sisteme bir zarar vereceğini sanmıyorum aküyüde boşaltacağını sanmıyorum yani bir elektronikci olarak öyle düşünüyorum bir mantıklı açıklamasını bulamadım

teşekürler kolay gelsin

Skysea
22-10-2006, 23:10
benim sana tavsiyem, aracını bir ara servise bakım yaptırmak için götürdüğünde söyle yapsınlar, ben ücret ödemeden bu şekilde yaptırdım. Veya serviste arkadaşın varsa 5dk sürmez...

Chatin
23-10-2006, 00:11
benim sana tavsiyem, aracını bir ara servise bakım yaptırmak için götürdüğünde söyle yapsınlar, ben ücret ödemeden bu şekilde yaptırdım. Veya serviste arkadaşın varsa 5dk sürmez...
hocam sende diyot ulusu mu yaptırdın yoksa role falan yada chip takdırdınmı..bu arada sende ank da idin sanırım ..hangi servise yaptırdıgını ve durumu biraz acarsan herkese referans olursun..

Chatin
24-10-2006, 23:33
evet arkadaslar aldıgım son bilgi şu..bu işi iyi yapmak isteyen 45 ytl ye yapıyor..15 ytl chip in fiyatı 30 ytl de işcilik..
sol kapı ici çıta icine takılıyor chip ankarada opis de yapmıslar yani..

imagoodman
25-10-2006, 00:26
sevgili imagoodman senin servis hangi yolu secti yaparken ..simdi duydum ki benim kuzende yaptırmıs aynı senin sekilde detaylarına yarın bayramlasırken bakarım artık..tabi benden once sen gerekli bilgileri verirsen sevinirim
ki fenerbahcede yeniyor daha da bi sevinirim :D

kardes ben dıyot usulu yaptırdım.dedıgım gıbı kapı cıtasını kaldırıp ordakı kablo demetınden yapıyor ama bılen bırı yaparsa cok ıyı olur kı kısa devre olursa buyuk problem olur.ustam dıyot sorun cıkarmaz dıyor(opel ustası).yanlız arabası alarmlı olan arkadaslar dıkkatlı olsun zıra anahtarı ıcerıde unutursanız sorun olabılır.aku olayını bende bekleyıp gorecegım

Chatin
28-10-2006, 00:19
kardes ben dıyot usulu yaptırdım.dedıgım gıbı kapı cıtasını kaldırıp ordakı kablo demetınden yapıyor ama bılen bırı yaparsa cok ıyı olur kı kısa devre olursa buyuk problem olur.ustam dıyot sorun cıkarmaz dıyor(opel ustası).yanlız arabası alarmlı olan arkadaslar dıkkatlı olsun zıra anahtarı ıcerıde unutursanız sorun olabılır.aku olayını bende bekleyıp gorecegım

valla aku olayını bekleyip gormek riskli bir cumle hoca ya ..simdi bunun kesin bilgisi yokmu kooooskoca opelim.net forumunda bir usta buna kesin birşey diyemiyormu yani..iyi o zman atlayalım balkondan

tansugurler
28-10-2006, 11:04
valla aku olayını bekleyip gormek riskli bir cumle hoca ya ..simdi bunun kesin bilgisi yokmu kooooskoca opelim.net forumunda bir usta buna kesin birşey diyemiyormu yani..iyi o zman atlayalım balkondan bişey olmaz sen takk .

imagoodman
28-10-2006, 15:27
bişey olmaz sen takk .
:alkis: :alkis: :alkis:

setapxxx
28-10-2006, 18:17
işte bende onu dusunmustum..be sevgili arkadasım bu tansugurler ile sen aynı serviste degilmisin yani buradan mı haberlesiyorsunuz:D

soyle arkadasına "tansu adamlar can cekisiyor soylede kapı icinden yapsınlar" diye ..bizde burada şekilden şekile girmesek be mirim..

bu arada kapı ici derken kapının dosemeyi sokup mu diyorsun yoksa o hatların kapının icine giren ve kapı acılınca menteşenin orada gorunen siyah kaplamalı kablo muhafazasından mı ??
evet hem aynı serviste çalışıyoruz,hem kardeşiz,hem ortağız.:kop: kapı döşemesini acıpta yaparsan daha rahat olur.ordan okadar kablonun içinden o rengi nasıl bulcan çok zor.bulsanda kablo kısa sıyırırken koparsa biton iş

Chatin
29-10-2006, 01:13
evet hem aynı serviste çalışıyoruz,hem kardeşiz,hem ortağız.:kop: kapı döşemesini acıpta yaparsan daha rahat olur.ordan okadar kablonun içinden o rengi nasıl bulcan çok zor.bulsanda kablo kısa sıyırırken koparsa biton iş
kapının icini acınca yine senin abinin yada kardesinin dedigi renkteki kabloları sıyırıp diyotu takıyorum bak ...

imagoodman
29-10-2006, 10:52
kapının icini acınca yine senin abinin yada kardesinin dedigi renkteki kabloları sıyırıp diyotu takıyorum bak ...
dıyodu dırekt baglama uclarına kablo ekleyıp sıyırdıgın kablolara tuttur daha kolay hemde yalıtılması daha garantı.benden soylemesı

isaipek
29-10-2006, 11:22
ya bu camların anahtardan kapanması işi 1. kilidi kilitleyince mi oluyor yoksa 2. yi kilitleyincemi? 1. ise pek kullanıslı olmayabilir ama 2. ise süper olabilir

imagoodman
29-10-2006, 11:37
ılk kıtlemede kapanır

isaipek
29-10-2006, 12:49
ikinci kilitlemede kapanacak sekilde yapılamıyormu

Chatin
29-10-2006, 15:03
ikinci kilitlemede kapanacak sekilde yapılamıyormu

pardon ama 1. kilitlemede olmasının dezavantajı ne?
yada 2. kilitlemede kapanmasının avantajı?

mdellal
29-10-2006, 19:18
ya bu camların anahtardan kapanması işi 1. kilidi kilitleyince mi oluyor yoksa 2. yi kilitleyincemi? 1. ise pek kullanıslı olmayabilir ama 2. ise süper olabilir
+ 3857 :good:

Chatin
29-10-2006, 21:11
arkadaşlar aklınızdan geçenleri paylaşırsanız sevinirim .. :)
ne degisiyor 1. yada 2. kilitlemede olması..

burakopel
29-10-2006, 22:10
abicim bu benim corsa b yede olur mu arka camlar manuel ama önler olsa da yeter

ZGE38
30-10-2006, 08:17
2, kitlemede kapankmasının avantajı istersen aracı 1 kere kitlryim camları aralık bırakmak istediğinde bırakabiliyosun yani...

ysn
30-10-2006, 13:30
selam arkadaşlar benim arabada camlar kumanda ile kapatılıp açılabiliyor ama basılı tutmak gerekiyor bide sunroof kumanda ile kapanmıyor .aslında dğmeye 2 kere basınca otomatik kapama basılı tutuncca kademeli açma kapama olabilirdi,sunroof kumandadan kontrol edilebilirdi...bu sistemi yapabilecek usta tanıyan varmı?

setapxxx
31-10-2006, 10:36
camların 1. veya 2. konumda kiltlenmesinin ne önemi var?araçtan çıkıp kapıları kiltliyosun ve uzaklaşıyosun.yani 1. veya 2. konumda olması çok anlamsız bence.ayrıca bazen 2. konum çalışmıyo bulunduğunuz yer itibariyle kumandaya iki kere basıyosunuz ama 2. konum devreye girmiyo ozaman ne yapcanız:confused:

ysn
31-10-2006, 18:39
camların 1. veya 2. konumda kiltlenmesinin ne önemi var?araçtan çıkıp kapıları kiltliyosun ve uzaklaşıyosun.yani 1. veya 2. konumda olması çok anlamsız bence.ayrıca bazen 2. konum çalışmıyo bulunduğunuz yer itibariyle kumandaya iki kere basıyosunuz ama 2. konum devreye girmiyo ozaman ne yapcanız:confused:
anlatamadım galiba camları kapatmak için kumandanın düğmesine sürekli basılı (kapanana kadar)tutmak gerekiyor ,yani tam açık camı kapatmak için 1 kaç saniye düğmeye basılı tutmassan cam yarı açık kalabiliyor .tek dokunuşta kapanması daha hoş olurdu...

isaipek
31-10-2006, 19:17
setapxxx arkadas bazı zamanlar 2. kilidin kapanmadığını soylemiş bu gibi durumda şöför kapısını aç orada kapıyı kaportaya bağlayandemir çubuk varya onun altında bi sensor var ya hani kapıyı açınca içerideki lambalar yanıyor basınca ona sönüyorlar ona basıp çek sonra kilitlemeyi dene kilitlenir

setapxxx
01-11-2006, 11:50
ysn yazdığım yorum senin için değildi astra g arçları olnaları için yani sonradan cam kaldırma takılan arçlar için sende zaten var yanlış anlaşılmasın:good:

setapxxx
01-11-2006, 11:52
ya kapıyı neden kilitleriz arbayla işim bimiş ve yanında olmıcamız için kilitleriz bu durumda camların 2. veya 1. konumda kapaltılması gerekmiyo birkere basınca camlar varsa sanrof kapanır ama tabi zevk meselesi anlatnak istediğim bu

ZGE38
01-11-2006, 12:06
valla 2. kitlemede camların kapanması daha avantajlı... ama bazen arkadın dediği gibi 2, kilit devreye girmiyo... ben bu sebepten dolayı 1, kitlemede kapanması için ayarladım... bi şikayetim yok gayet güzel çalışıyo...

ysn
01-11-2006, 12:30
valla 2. kitlemede camların kapanması daha avantajlı... ama bazen arkadın dediği gibi 2, kilit devreye girmiyo... ben bu sebepten dolayı 1, kitlemede kapanması için ayarladım... bi şikayetim yok gayet güzel çalışıyo...

camı hafif açık bırakman gereken zamanlarda oluyor o zaman napıyorsun:)

setapxxx
01-11-2006, 12:58
oda basit kapıları kilitle cam tam kapanmaya yakın elini araya sok cam 3 cm aşaya iner ve durur darbe sensörü yani:rock eğer kapatçaksan camı merkezi kilid aç kapa :good:

Chatin
02-11-2006, 00:56
yahu alem adamsınız ya camı acık bırakacaksan kilitleme nede olsa kilitlesende kilitlemesende degisen bisy yok ..diger turlu 2 . kademe evet bazen calısmıyor ..amaan neyse camları kapıyormu basınca ok dir o an

Skysea
06-11-2006, 00:25
hocam sende diyot ulusu mu yaptırdın yoksa role falan yada chip takdırdınmı..bu arada sende ank da idin sanırım ..hangi servise yaptırdıgını ve durumu biraz acarsan herkese referans olursun..

Kardeş benim servis yetkilisi arkadaşım, bahsettiğim gibi aracı servie buraktığımda yapmışlar, ben kendine nasıl yaptıklarını bir sorayım, ayrıntısını yazarım...

OTTO COUPE
12-12-2006, 13:24
konu burda kalmış 1 ay önce ama ben net bi sonuç göremedim. vede sunroof uda kapatma olayına bağlanabilirmi?

flybird
12-12-2006, 13:44
Peki arabanın içinde otururken kapıları kapıdaki düğmeden kilitleyincede camlar kapanıyor mu?

Chatin
13-12-2006, 01:53
Kardeş benim servis yetkilisi arkadaşım, bahsettiğim gibi aracı servie buraktığımda yapmışlar, ben kendine nasıl yaptıklarını bir sorayım, ayrıntısını yazarım...
herkes seni bekliyor gökdeniz

marikan
14-12-2006, 14:14
diyot bağlayarak yapılan işlem bana biraz sakat geliyo... ama modüllü olanı tavsiye ederim... bi diyotla gerçekten sağlıklı oluyosa firma yapardı zaten... modülün amacı benim anladığın cam kapanıp sona dayandığında cam duruyo.. ama devre kesilmiyo... burda modülün görevi devreyi kesmek diye düşünüyorum... yanlışım varsa düzeltin..:D

Chatin
17-12-2006, 02:32
tamam tamam gokdeniz demiyecegim skyeye hadi yaz artıkın

serefertas
17-12-2006, 12:21
Arkadaşlar bu diyotlu miyotlu anlatılan işlem camların anahtar üzerindeki açma kapama düğmeleriyle yapılan kilitlemede geçerli değil mi?
Benim astra cd 98 model aracım anahtarı anahtar deliğine sokarak yapılan kilitlemede camları kapatıyo ama anhtar üzerindeki düğmeden kilitleme yapıldığında camları kapatmı yo anlatılan işlemleri yaparsak anahtar üzerindeki düğmelerden yapılan kilitleme işleminde camlar kapanır değil mi?

mdellal
17-12-2006, 12:45
Benim astra cd 98 model aracım anahtarı anahtar deliğine sokarak yapılan kilitlemede camları kapatıyo ama anhtar üzerindeki düğmeden kilitleme yapıldığında camları kapatmı yo anlatılan işlemleri yaparsak anahtar üzerindeki düğmelerden yapılan kilitleme işleminde camlar kapanır değil mi?
Aynen ! :good:

serefertas
17-12-2006, 13:04
TEŞEKKÜRLER Bİ DENEYELİM.......:tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk: :tesk:

OTTO COUPE
18-12-2006, 09:57
evet arkadaşlar bu işi çözdüm ne diyot ne modül eğer arabanız anahtarla kapıları kitleyince ve kilitli bekleyince camlar kapanıyosa buna konfort sistem deniyomuş opellerde ve bir çok arabada bu sistem varmış esk te bi aksesuarcı arkadaşım hiç birşey takmadan ne diyot ne modül benim arabayı halletti anahtardan uzaktan kapıları kapatınca camlarda kapanıyo artık hatta sunroofta da olsaydı onuda bağlıcaktı sunroof ayrı dedi ona modül lazım dedi.ve bi vectraya yapmış anahtardan kapıları kapatın sunroof camlar ve elektrikli katlanır aynalar hepsi kapanıyomuş süper bişi.15 dakkada halletti ve hiç bir yan etkisi yok dedi. ilerde sunroof uda bağlatcam modül olayına gircem...SAYGILAR...

uralhan
18-12-2006, 12:59
hocam bizede yazarmısın , ne modül nede diyot kullanmadan nasıl halletmiş , merak ettim doğrusu

OTTO COUPE
18-12-2006, 16:43
hocam bizede yazarmısın , ne modül nede diyot kullanmadan nasıl halletmiş , merak ettim doğrusu

walla işte orası püf noktası sölemiyo başında bile bekletmedi walla ama 15 dakkada halletti istanbulda bi opel ustasından almış tüyoyu ama bukadar kolaymış onu söyliyim...

BY_Corsa
18-12-2006, 16:55
walla işte orası püf noktası sölemiyo başında bile bekletmedi walla ama 15 dakkada halletti istanbulda bi opel ustasından almış tüyoyu ama bukadar kolaymış onu söyliyim...

bu bilgiyi alıp da burada paylaşsan tam süper olacak :) çokk yararlı olur herkes için

mdellal
18-12-2006, 17:08
bu bilgiyi alıp da burada paylaşsan tam süper olacak :) çokk yararlı olur herkes için
:good:

Chatin
19-12-2006, 04:06
başında beklemediysen diyotlu olmadıgını bilemezsin ki
ayrıca zaten o işlemler tam pedalların oradan 15 dakika surer ..dilersen ats team e soralım adamlar servis yani otesi yok

OTTO COUPE
19-12-2006, 10:39
başında beklemediysen diyotlu olmadıgını bilemezsin ki
ayrıca zaten o işlemler tam pedalların oradan 15 dakika surer ..dilersen ats team e soralım adamlar servis yani otesi yok

başında beklemediğim dediğim kapının arkasında durdum tam olarak ne yaptığını görmedim. ama hiç bir şey takmadı o kesin.

The End
19-12-2006, 11:15
Sevgili Otto... O yöntemi ben eski aracımda denmiştim 10 dk. hallettiler ama camlar aküden sürekli beslendiği için aküm çabuk bitti.. Yapan usta bana açık uçlu devereye camları bağladım demişti.. Bilgilerinize.. bence bu işi 25 ytl'ye modül takarak halletmek çok mantıklı ve SAĞLAM bir çözüm.. Paradan kaçma chatin :)

MTT
19-12-2006, 13:25
tarık sıkı dur geliyor ...
(bkz. ozel mesaj)

selam ben antalya'dan tanju türkay söz konusu şemayı bana da iletmen mümkün mü.?
Teşekkürler.

OTTO COUPE
19-12-2006, 16:21
Sevgili Otto... O yöntemi ben eski aracımda denmiştim 10 dk. hallettiler ama camlar aküden sürekli beslendiği için aküm çabuk bitti.. Yapan usta bana açık uçlu devereye camları bağladım demişti.. Bilgilerinize.. bence bu işi 25 ytl'ye modül takarak halletmek çok mantıklı ve SAĞLAM bir çözüm.. Paradan kaçma chatin :)

aküden amper çekmesi bence hiç mantıklı diil çünkü zaten sıkıya gelince elektriği kesiyo daha ne amperi çekecek mantıklı gelmedi bana garantisini verdi bişey olursa bi akü alacak bana...

Chatin
19-12-2006, 22:07
başında beklemediğim dediğim kapının arkasında durdum tam olarak ne yaptığını görmedim. ama hiç bir şey takmadı o kesin.

allah allah nasıl olur ya..acaba biryere gitti bi diyot aldı geldi de orada agzından yada cebinden mi cıkardı sen gormeyesin diye..

yani olay şoylemi oldu sen abi yap dedin o da ok dedi direk arabaya girdi oylemi?

selimkocer
19-12-2006, 23:22
hala bekliyorum abi

marikan
20-12-2006, 10:24
o adam diyot taktıysa eğer sen göremezsin ki zaten... ufacık bişe...

OTTO COUPE
20-12-2006, 10:27
allah allah nasıl olur ya..acaba biryere gitti bi diyot aldı geldi de orada agzından yada cebinden mi cıkardı sen gormeyesin diye..

yani olay şoylemi oldu sen abi yap dedin o da ok dedi direk arabaya girdi oylemi?

yabancı diil arkadaşım zaten hiç bir şey takmadı ısrarla sordum ne diyotu ne modülü hiç bişi baktı konfort sistem camlarda var dedi bağladı baktı sunroofta yok dedi olsa onuda bağlıcaktı sunroof için modül gerekli dedi onu yaptırmadım 50 lira civarı dedi. sigortanın altını açtı bişiler yaptı camlar kapandı onuda tahminim anahtar kumandasına bağladı yaptı kereta baktırmadı bana sen kaparsın hemen işi diye ama dediğim gibi püf nokta olayı var...

Chatin
22-12-2006, 04:06
anladım..işte orada şu soru akla geliyorki burada 4 tane camın sizin arabayı birdaha kullanana kadar kapanmak istemesi size ne kadara mal olur??

acaba camlar kapanınca elektrik gelmemesi gibi bir durum varmı??

şuda var;

e cidden camlar kapandıktan sonra onları iten bir elektirk gucu cidden varmı??

bu yazının sonuna ben kimin diye iğrenc bir bitiriş yapmak geldi icimden affedin :D

cankazanci
17-06-2010, 00:00
Bir elektronikçi olarak fikrimi söylüyorum :) kilit modülünün rölesinin kapalı ucundan bir kablo ile camların otomatik kapanması için anahtara basılı tutuğumuz switche paralel bağlarsak olacak gibi ama .....

my_fat
18-06-2010, 15:47
bu ısı elektrık muhendısı bacanagıma danıstım o getır arabayı hallederız dedı... bakalım nasıl olacak..
cok basıt bı sey dedı ama kabloların oldugu yerı acmalıyız dedı...

meroy1
19-06-2010, 12:23
aküyü yiyor modül tak ben soktum durduk zamanda marş basmıyor akude 1 senelik yanı

hardcat
19-06-2010, 12:58
meroy1 e katılıyorum ummadığın anda akünüz bitiveriyor sonra modül takın arkadaşlar