PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : astra için chip tuning uygulaması

skylock
14-01-2008, 13:53
merhaba arkadaşlar;bende 2004 opel astra hb twinport aracım var;chip tuning uygulaması yaptırıcam;fakat kendi chipi üzerine yazılım olmuyor;kontrolünü yaptı ve sadece bir aparat takıyor onun üzerine yüklemeyi yapıyor;ve sağlılkı çalışacağını bir problemin olmiyacağını garanti ediyor;chip kullanan varmı;bir problem oluştururmu?

utkucay
14-01-2008, 13:58
turbosu olmayan araçlarda chiptuning +3-5 beygir güç verir ve bence gereksiz.

skylock
14-01-2008, 14:25
benim görüştüğümde +10-12 beygir civarı artış olduğu(hava filtresi dahil)

skyeye
14-01-2008, 14:59
Foruma ait bu kuralları yerine getirin, daha sonra yardımcı olalım.Aksi taktirde mesajlarınız silinecektir...

01- Opelim.Net'e üye olan kullanıcıların kayıt olurken verdikleri e-mail adreslerinde mutlaka isim ve soyisimleri geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelikleri iptal edilecektir. Daha sonradan e-mail düzenlemesi yapan kullanıcılar, eğer e-mail adresleri belirtilen kritere uymuyorsa üyeliği silinecektir... Opelim.Net'e üye olan kullanıcılar, kendini ÜYE ARŞİVİ başlığı altında tanıtmak zorundadır. Aksi takdirde açtığı konular ve mesajlar silinecek gerekirse kullanıcıya uyarı da verilecektir. Forumda yazılan mesajlardan, tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı www.opelim.net (http://www.opelim.net/) hiç bir sorumluluk kabul etmez.

Değerli opelim.net üyeleri;

Mesajlardaki rahatsızlık verici " dostum, birader, hocam vs " gibi hitapların önüne geçmek amacıyla ve sizlerden de gelen talep üzerine 16.05.2007 itibariyle, İMZA ALANI' na " AD ve SOYAD " yazma zorunluluğu getirilmiştir.

Üye olurken kullandığınız gerçek isminizi, imza alanınızda da kulllanmanız gerekmektedir. İmza alanında ısrarla isim belirtmeyen veya üye profili ile imza alanında isim farkı olan üyelere ihtar verileceği; durumun devamında da ihraç kararı alınacağını bilmenizi ister ve bu konuya gereken hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederiz.

İmzanızı düzenlemek için Buraya Tıklayabilirsiniz (http://www.opelim.net/forums/profile.php?do=editsignature)...

forged&carbon
28-01-2008, 23:47
merhaba arkadaşlar;bende 2004 opel astra hb twinport aracım var;chip tuning uygulaması yaptırıcam;fakat kendi chipi üzerine yazılım olmuyor;kontrolünü yaptı ve sadece bir aparat takıyor onun üzerine yüklemeyi yapıyor;ve sağlılkı çalışacağını bir problemin olmiyacağını garanti ediyor;chip kullanan varmı;bir problem oluştururmu?

wimmer twinporta yapiyo olabilir....
Astra g 1.6 ya obd ile (yazilim yuklemesi ile 7 civari bir beygir artisi oldugu soyleniyto,,)

skylock
29-01-2008, 18:00
maalesef twinportlara yüklenmiyor;modül takılıoyr oda 3 beygir civarı oluyr;onuda hissetmezsin zaten;bana söylenen parana yazık gerek yok deniliyor;1000 ytl civarı

AseSiNo
02-02-2008, 23:17
dinamometrede sonucu görmeden sakın PARA VERME DOSTUM...!

mustafa1339
05-02-2008, 15:51
2003 enjoy astra g dekiperformans ne kadar artar

skylock
06-02-2008, 10:29
1.6 araçlarda 7-12 beygir atıyor;yalnız onu yaptırdıktan sonra egsozu ve hava filtresinide değiştirisen daha iyi olur;ben chip (araçtan dolayı)yapamadım ama egzos ve headers var hava filtreside var biraz daha etkiledi.

pyrz
19-02-2008, 00:59
arkadaslar bu chip olayını benım araç a yapabılırmıyız yapsak ne ğibı artış olur bılğinız varmı ??2004 astra comfort bide asağı yukarı ne kadara çıkarız tesekkurler

skylock
19-02-2008, 17:33
+7-12 hp güç alırsın;1000-1200 ytl civarı tutar;yalnız yaptırmadan önce ve sonra aracının değerlerini ölçtür;fark varsa parasını ver;bunu yanına eksoz ve headres yaptırırsan çok daha iyi bir perfonmans alırsın.

BHP
19-02-2008, 18:14
1.6 twinportlar için beyini açmak gerekli. Bununla birlikte yaklaşık olarak 8-12hp (maks.)alabilirisin.

BHP
19-02-2008, 18:15
2003 enjoy astra g dekiperformans ne kadar artar

Astra g daha basit. O da yaklaşık olarak 7-10hp artış alabilir...

skylock
20-02-2008, 10:28
twinportta yazılım olmuyor;modül takılıyor;oda 1000 ytl civarı;oda 3-4 beygir en fazla gereksiz bir işlem twinportların beyni biraz farklı bir yazılımı var oyüzden olmuyor;benim araç 3 yere bağlandı program yazılımı için ama olmadı.en son modül dediler.

skyeye
20-02-2008, 11:49
Twinportta yazılım olmuyor diye bir şey yok, oluyor ama henüz burada olmuyor maalesef.Yoksa ecu'yu söküp Almanya'ya Dbilas'a gönderdiğinizde programı yükleyip geri gönderiyorlar...

BHP
20-02-2008, 11:50
twinportta yazılım olmuyor;modül takılıyor;oda 1000 ytl civarı;oda 3-4 beygir en fazla gereksiz bir işlem twinportların beyni biraz farklı bir yazılımı var oyüzden olmuyor;benim araç 3 yere bağlandı program yazılımı için ama olmadı.en son modül dediler.

Oluyor arkadaşım twinportlara yazılım. Senin şansızlığına denk gelmiş, nerelerde yaptırmaya çalıştıysan onu bilmiyorum. Ama oluyor, istersen yardımcı da olurum...

BHP
20-02-2008, 11:51
Twinportta yazılım olmuyor diye bir şey yok, oluyor ama henüz burada olmuyor maalesef.Yoksa ecu'yu söküp Almanya'ya Dbilas'a gönderdiğinizde programı yükleyip geri gönderiyorlar...

Erman naptın be birader dbilas felan. Vmax varkene:)

forged&carbon
20-02-2008, 12:33
Astra g daha basit. O da yaklaşık olarak 7-10hp artış alabilir...
Hakan abi egzantrik lerim gelsin seni Istanbulda agirlamak isterim..:)
Nos icin chip tuning oluyo mu:) zex in 35hplik nosu varmis belki onuda takicam da..:)

BHP
20-02-2008, 12:46
Hakan abi egzantrik lerim gelsin seni Istanbulda agirlamak isterim..:)
Nos icin chip tuning oluyo mu:) zex in 35hplik nosu varmis belki onuda takicam da..:)

programla olur ZEX in merak etme...sağ ol kardeşim inşalla gelince görüşürüz. Erman la da senle de...

Mehmet Gazihan
20-02-2008, 13:50
Twinport lar artık modlanabiliyor..Ve mod sonrası ciddi tork hissi yaşatıyor..

Beyini araçtan söküp remapping işlemini gerçekleştiriyoruz..İçi açılmıyor yani..Sadece soketten..Garanti ile ilgili bir risk taşımıyor..

skyeye
20-02-2008, 14:05
Corsa'yı geri alayım ben o zaman. :)

skylock
20-02-2008, 17:41
ben izmirdeyim zaten izmirde birtek best servis var;oraya gittim;betne yükleme olmuyor ek aparat bir modül takılıyor;güç olarak söylediğine göre 8 hp civarı artat dedi;yapılmadan önce ve sonraki değerlerini ölçülmesini istedim;cihaz arızalı dedi;istanbuldan bir firmayal konuştum bu işlerde uzman;parana yazık 3-4 beygir alıcağını söyledi bu modla;bende yaptırmadım;onun yerine egzos ve headres yaptırdım.

BHP
23-02-2008, 13:26
ben izmirdeyim zaten izmirde birtek best servis var;oraya gittim;betne yükleme olmuyor ek aparat bir modül takılıyor;güç olarak söylediğine göre 8 hp civarı artat dedi;yapılmadan önce ve sonraki değerlerini ölçülmesini istedim;cihaz arızalı dedi;istanbuldan bir firmayal konuştum bu işlerde uzman;parana yazık 3-4 beygir alıcağını söyledi bu modla;bende yaptırmadım;onun yerine egzos ve headres yaptırdım.

Best servis bi firmanın tr distribütörü, opel üzerinde yoğunlaşmış değiller ve belki bu yüzden de ellerinde gerekli alet olmayabilir, ama bu şu gerçeği değiştirmez, aracınıza yazılım, beyin açılarak yükLENİR belki ellerinde cihaz olmadığı için sana bu tarz cevap vermiştir. Öte yandan, parana yazık gibi cevabı veren firmaya bi sorarmısın, neymiş twinportu diğer 1.6 atmo arabalardan ayıran özellik. Diğer 1.6 arabalar yazılım verdiğin paraya değerde, ama twinportlara değmez. Yok öle şey. Çözemedikleri ECU ya hemen böle taş atarlar zaten...

BHP
23-02-2008, 13:32
onun yerine egzos ve headres yaptırdım.

Keşke yazılımla yaptırsaydın daha iyi verim alırdın...

skylock
23-02-2008, 14:34
senin tavsiye ediceğin bir yer varmı?

skylock
23-02-2008, 14:37
deymez dedikleri yazılım yüklenemediği için bir modül takıyorlar o parçayı taktırdığın zaman yazılım kadar verim alamazsın dedi;o yüzden parana yazık diyor.

Mehmet Gazihan
24-02-2008, 02:56
Olsun headers la chipden daha fazla verim alırsın..Araban birazdaha fazla avans kabul eder..

Ama izmir de başka bir yer bilmiyorum..

dogan_tire
24-02-2008, 08:13
benim araçta olurmu ve kaçparay mal olur saten egsoz bakımıda geldi ne kadar bg artıs olur suan 100 kaç paraya mal olur astra comfort 2001

skylock
25-02-2008, 15:13
3.sanayide uslu egzosa git;ben orda yaptırdım;son susturucu+headres 500-600 arası yaptırırsın;susturucuyu remus almazsan tabi bu fiyat;remus alcam dersen sadece susturucu bu fiyat.