Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Astra'larda Neden Hararet Göstergesi Konmamiş ?
apollon76
10-10-2006, 22:22
Arkadaşlar Merhaba,
Bildiğiniz üzere Yeni Astralarda Hararet göstergesi konmamış bunun nedenini bilen var mı?
Birde Yeni astralarda Hararet sorunu yaşayan oldumu?
Sevgi ve saygılarımla.
orhaninho
10-10-2006, 22:24
İYİ SORU HİÇ DÜŞÜNNMEMİŞTM BİLEN VAR MI GERÇEKTEN:p
spaceghost
10-10-2006, 23:04
daha önce bu konu açıldı arkadaşlar
apollon76
10-10-2006, 23:50
cevabını nerede bulabiliriz
var var setting tusuna 7 sn basiyosunuz ...
corsa_tolga
11-10-2006, 11:34
hararet yapmıyor hiç;) :)
Kunteper Canavarı
11-10-2006, 14:51
hararet yapmıyor hiç;) :)
Katılıyorummmm.
bilgi ekranından görebiliyosun... setting tuşuna 7 saniye basılı tutunca
apollon76
11-10-2006, 19:20
Teşekkürler Arkadaşlar.....
Comwolf1980
11-10-2006, 20:01
var var setting tusuna 7 sn basiyosunuz ...
Ya bunu bilmiyordum(Hararet göstergesinin olmadığını). Her an göz önünde bulunması gereken bir bilgi neden 7 saniyelik bir uğraş sonunda görülebiliyor kii? :confused: Mantıklı bir açıklaması vardır heralde yoksa -->:banned:
ELEGANCE
11-10-2006, 20:07
Defalarca settings ve bütün tuşlar denendi 7sn değil daha da fazla... Hiçbir değişiklik yok. Aracım elegance donanım 2005. Yanlızca cosmolardamı var ???
Comwolf1980
11-10-2006, 20:16
Defalarca settings ve bütün tuşlar denendi 7sn değil daha da fazla... Hiçbir değişiklik yok. Aracım elegance donanım 2005. Yanlızca cosmolardamı var ???
Haydiiii :) kardeş bence muhakkak gözüden kaçırdığın bir tuş vardır ama ben yinede derimki şimdi git settings tuşuna 10 saniye basılı tut bak gel sonra buraya yaz ne olacak çok merak ediyorum. :) Ama araba çalışır durumdayken yap bunu.
ELEGANCE
11-10-2006, 21:02
Haydiiii :) kardeş bence muhakkak gözüden kaçırdığın bir tuş vardır ama ben yinede derimki şimdi git settings tuşuna 10 saniye basılı tut bak gel sonra buraya yaz ne olacak çok merak ediyorum. :) Ama araba çalışır durumdayken yap bunu.
valla inan hepsini 10sn'den fazla yaptım (direksiyon (bc vs..) tuşları bile dahil) . çalışırkende stopkende...
Bi kere settingse basıp çekiyorsun hemen akabinde ikinci kez basılı tutuyosun 7 sn. sonra ekranda görünüyo...
ELEGANCE
11-10-2006, 21:57
Bi kere settingse basıp çekiyorsun hemen akabinde ikinci kez basılı tutuyosun 7 sn. sonra ekranda görünüyo...
işin püf noktası bu demekki menüye girdikten sonra.... sağol
arkadaşlar boşuna uğraşmayın hararet göstergesine gerek yok.
bilimsel olarak yüksek basınç altında suyun kaynama sıcaklığı yükselir. astraların radyatöründede kapalı sistem basınçlı soğutma suyu sistemi mevcut ve kaynama noktası 120 derece. şayet bir sorun olursa ekranda yüksek ısı uyarısı oluyormuş. Servisten öğrendim.
Comwolf1980
11-10-2006, 22:22
işin püf noktası bu demekki menüye girdikten sonra.... sağol
Gittin denedin ve oldu yani :D
Bizi merakta bırakmadığın için teşekkürler. :)
Emin28 mantıklı bir açıklama yapmış ona da teşekkür ederiz. ;)
İyi forumlar.
verderveremem
12-10-2006, 15:03
evet arkadaşlar hararret sanırım 90 ı geçince olsa gerek ekranda uyarı çıkıyo. benim bi keresinde çıkmıştı şaşırdıydım.araç çalışır vaziyetteyken yanmıyor ama sadece kontağı açtığınızda. o da sanırım soğutma çalışmadığı için...
ELEGANCE
12-10-2006, 20:42
settingse basıp menuye girip cimix'in belirttiği gibi ikinci kez settingse basınca uyarı sesi ve ardından TEST yazıyor. Ve ardından BC (board computer)a girince hayalinizin alabildiği kadar aklınıza ne geliyorsa bütün değerleri gösteriyor. Voltaj, anlık sürat, ısılar, easytronic bilgileri, vs.... herşey tonlarca veri var.
Comwolf1980
12-10-2006, 23:52
:D ee
Olay bu'dur diyosun yane. :good:
siz bu özelikleri anlatınca valla gidip astra alasım geldi
ELEGANCE
13-10-2006, 10:06
settings iki kez birde bc var... Faydalı bilgiler var sayfalarca döküman... bilgiler için teşekkürler saygılar
apollon76
13-10-2006, 21:23
1.3 ESSENTİA (Alt Modellerinde) de BC tuşu yok heralde arkadaşlar:) bulamadım ondan
Ben de REG tuşuna bastım H1, S1 gibi bilgiler çıktı
lordlord
14-10-2006, 09:16
7 saniye basılı tutma muhabbetini bende bilmiyodum ama hararet yükselince otomatik olarak uyarıyor, bende merak edip sormuştum birine...
merhaba arkadaşlar benim 2005 astra h elegance arabamda hararet göstergesi yok bana ilginç geldi uzun zamandır aklımdaydı ama sımdı yazmak nasıp oldu degerlı yorumlarınız beklıyorum herkese hayırlı ramazanlar
evet yok.malzemeden çalmışlar heralde:)şaka bi yana adam arabasına güveniyor demekki koymamış benim ürettiğim araba hararet yapmaz dercesine bi harekett...
herhalde oyle sevgili hasan
yani bende öyle olmasını umut ediyorum. başka türlü izah edemiyorum arkadaşlara
kurt_35li
19-09-2007, 11:48
hararet yaptımı kırmızı bi ışık yanıyo o kadar :) caddylerdede yok hareret göstergesi
evet yavaş yavaş kaldırıyorlar o göstergeyi, onun yerine bir adet ışık koyuyorlar.
burebista
19-09-2007, 11:56
evet c'monlarada koymamışlar malzemeden çalmışlar demek ki :D
Bilinçli kullanıcıların işini zorlaştırmak aracı kadere kısmete teslim etmek.. başka bişey değil..
KentucKy
19-09-2007, 18:51
bizdede yok bi eksikliğini görmedik şugüne kadar:)
mmucahid
20-09-2007, 05:26
bence büyük eksiklik
bişeyler yapılıp yol bilgisayarından gözüküyordu herhalde verdı galiba böle bişeyler belli bi sınırı geçtikten sonra da kendisi yol bilgisayarında gösteriyordu herhalde Astra H ta
gerek duymamışlar, ama görünüm olarak daha çık oluyor bence
bence hararet çıkınca durucaksın
olmayıncada lamba yanınca duracaksın eeee ozaman arasındaki diğer değerlere ne gerek var bence en güzeli olmaması
termostatımın dağıldığını nereden anlayacam :D
mmucahid
20-09-2007, 18:02
bir arkadaşımda renault expres vardı o arabada hararet göstergesi yok hararet çok yükselince kırmızı bir ışık olarak gösteriyor bir iki defa arabası hararet yapınca bir gösterge taktırdı
olmaması tuhaf arkadaşlar yorunlarınıza teşekkür ederim iyi forumlar altı üstü bir gösterge ara değerler bence önemli baktım yükselme eğilimi var ona göre kullanırım.
ELEGANCE
22-09-2007, 09:29
settings tuşuna arka arkaya 2 kez basıp ki 2nci basış "test mode" yazana kadar sürecek 5-6 sn gibi... daha sonra bc tuşuyla ilerleyerek coolant temp. dijital olarak yol bilgisayarı ekranında görülecek. sıcak çalışıyor motor baya 105-106'da gibi fan açıyor, 100-104 civarı normal çalışma sıcaklığı.
opel yavaş yavaş tüm modellerinde kaldırıyor...
yakın bir zamanda tüm modellerinde gösterge olmayacak...
selcukkoylu
24-09-2007, 14:47
astra h soğutma sistemi kapalı devre olduğundan dolayı kayanama sıcaklığı 130 140c dir.ontada o sıcaklığa dayanacak şekilde üretilmiştir.ve hararet koymamalarının diğer nedeni ise bu yeni motorlar sürekli 100 ile 105 derecede çalıştığından sürücüler korkacakları için koymamışlar.benim aracım 1.3cdti sürekli çalışma ısısı 98 derece ,benzinlilerin çalışma ısısı daha yüksek,ayrıca benim bir akrabam almanya opelden emekli diyorki opel motorları 1milyon km dayanacak şekilde tasarlanmış vede opel motorları ne kadar ısınırsa okadar azyakarmış dedi
selcukkoylu
24-09-2007, 14:49
he bide opel fabrikanın içinden gemi geçiyormuş gemi fabrikada yükleniyomuş bide tren istasyonu varmış.(bunlar gerçek)
Merhaba arkadaşlar. astra h aracım var. aracımın hararet göstergesi yok. bunu yol bilgisayarında görebileceğimiz bir komut varmı. birde kaloriferi acmak için motorun ısındığını nasıl görecez.
M.YILDIZ
15-11-2007, 09:10
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=16383&highlight=astra+hararet bu lınkı ıncele yardımcı olur sana
çok saol astramm eline sağlık.
yok hararet yanınca ışık yanıyo :)
tansugurler
16-11-2007, 16:08
aslında var ast h larda 2 tuş ile çok özellik görebiliyorsunuz
araç hızı , birçok özellik
fellatore
16-11-2007, 16:53
aslında var ast h larda 2 tuş ile çok özellik görebiliyorsunuz
araç hızı , birçok özellik
nasıl yapılıyor bu ozellıklere ulaşmak ustam... bı ara bana iki kolu cekip bekle dedin ama caddenin ortasında lunapark gıbı yanıp sonmekten baska bışey olmadı benım araca... bır detaylı anlatıversen
benim bildiğim setting düğmesine 5sn. basılı tutuyorsun.daha sonra bir bip sesi geliyor ondan sonrada bc dügmesine bas ondan sonra tekrar bc düğmesine bas ekran test moduna geçiyor. bir çok veri görebiliyorsun ama değişiklik yapılabiliniyormu bilmiyorum.
settings tuşuna arka arkaya 2 kez basıp ki 2nci basış "test mode" yazana kadar sürecek 5-6 sn gibi... daha sonra bc tuşuyla ilerleyerek coolant temp. dijital olarak yol bilgisayarı ekranında görülecek. sıcak çalışıyor motor baya 105-106'da gibi fan açıyor, 100-104 civarı normal çalışma sıcaklığı.
bu olay vectra c lerde de var mıdır? bende bu işi dijital olarak okumak istiyorum gösterge 60 tan başlıyor. LPG 30 derecede geçiş yapıyor.. dediğiniz setting tuşu nasıl bizde neye karşılık gelior acep bi resim koysanız tam süper olur valla..
tansugurler
18-11-2007, 13:33
benim bildiğim setting düğmesine 5sn. basılı tutuyorsun.daha sonra bir bip sesi geliyor ondan sonrada bc dügmesine bas ondan sonra tekrar bc düğmesine bas ekran test moduna geçiyor. bir çok veri görebiliyorsun ama değişiklik yapılabiliniyormu bilmiyorum. ewt doğru
burak loves opel
18-11-2007, 13:38
bence büyük eksiklik
:good: :good:
bence hararet göstergesinin olması çok çok onemlı...
burak loves opel
18-11-2007, 13:40
ewt doğru
nasıl hararet gostergesı yokki anlamadım.bende var mesela 2006 astra h 2.0 TURBO
Tanbaron
18-11-2007, 13:56
:good: :good:
bence hararet göstergesinin olması çok çok onemlı...
+:good: bencede
yılmaz85
18-11-2007, 16:34
göstergesiz olmaz fazla mal göz çıkarmaz gösterge şart :)
yanlızca ışık mı var yoksa sesli bir ikaz vs bişeyde varmı? olaki bu lamba patladı nerden bilcez biz hararet yaptığını..
Bu bilgisayarda görülme olayı iyiymiş, ilk fırsatta deneyeceğim.. teşekkürler bilgi için...
değişiklik yapılabiliniyormu birde burdaki sayfalarda ne gibi bilgiler var
benim bildiğim setting düğmesine 5sn. basılı tutuyorsun.daha sonra bir bip sesi geliyor ondan sonrada bc dügmesine bas ondan sonra tekrar bc düğmesine bas ekran test moduna geçiyor. bir çok veri görebiliyorsun ama değişiklik yapılabiliniyormu bilmiyorum.
Az önce denedim bende de oldu. Fakat teyp açık iken settings düğmesine basılı tutmanız gerekiyor.
bir sürü bilgi çıktı, ama ben hararet hangisi bulamadım.
Tahmini olarak çıkan bilgilerin bazıları:
kullanılan yazılımın versiyonu ve tarihi
kullanılan donanımın versiyonu ve tarihi
akü gerilimi
lcd ekranın sıcaklığı
vs.. yaklaşık bi 8-9 kalem daha bilgi çıktı.
tansugurler
19-11-2007, 22:07
Az önce denedim bende de oldu. Fakat teyp açık iken settings düğmesine basılı tutmanız gerekiyor.
bir sürü bilgi çıktı, ama ben hararet hangisi bulamadım.
Tahmini olarak çıkan bilgilerin bazıları:
kullanılan yazılımın versiyonu ve tarihi
kullanılan donanımın versiyonu ve tarihi
akü gerilimi
lcd ekranın sıcaklığı
vs.. yaklaşık bi 8-9 kalem daha bilgi çıktı.iyi işte daha ne olsun bedava ek bilgi dimi .
Bu olayı denedim bugün ancak bi sonuca ulaşamadım. 2. basışı uzun tutuyorum ve 5-6 sn. sonra bip seni geliyor fakat ekrana bilgi filan (test mode gibi..) gelmiyor. Yöntemde bir yanlışlıkmı var acaba?
yılmaz85
21-11-2007, 10:19
Bu olayı denedim bugün ancak bi sonuca ulaşamadım. 2. basışı uzun tutuyorum ve 5-6 sn. sonra bip seni geliyor fakat ekrana bilgi filan (test mode gibi..) gelmiyor. Yöntemde bir yanlışlıkmı var acaba?
Bende denedim olmuyor
ELEGANCE
21-11-2007, 12:00
o bip sesinden sonra bc tuşuna basıcaksınız. settings gibi teyp'in üstünde olana. (direksyondaki değil) astra h enjoy, elegance, cosmo bu şekilde. vectra'yı bilmiyorum.
Setting tuşunu bırakmadan mı basacağız BC tuşuna, bırakarak bastım bişey çıkmadı. Yarın bırakmadan basayım bakalım ne olacak..
ELEGANCE
22-11-2007, 00:23
yok bırakarak olacak. Şimdi baştan anlatayım. Settings tuşuna bastınız menüye girdi hemen arkasından beklemeden settings tuşuna tekrar basıyorsunuz ve bu 2. basışınız uzun sürüyor. "bip" sesi geliyor (teyp açıksa, değilse gelmiyor) "Test Mode" yazıyor ekranda ve yazı kayboluyor. Ardından BC tuşuna basıyorsunuz ve bilgiler geliyor ekrana, bc tuşuna bastıkça da bilgiler sayfa atlıyor. En ince ayrıntısına kadar işlem aynen böyle (:
Aynen denedim ancak bende çıkmıyor, bip sesi geliyor ama ekranda bi değişiklik yok, BCye basıyorum yine birşey yok. Benim araç 2006 acaba bi modelden sonra değiştirdiler mi?
bu olay vectra c lerde yok muuuuuuuuuuuuuuuu?
vectra da da var bu özellikler ama daha karışık
setting tuşuna basınca
reg mi neydi 1 tuş vardı ona basılacak
bu işi servisler bilmez
bu işi meraklıları biliyor
semihkarlav
13-01-2008, 14:11
eskiden motoru sogutmakla yukumlu olan pervane devir saatine bagliydi, bu yuzden devamli kontrol edilmek zorundaydi, mesela rampalarda yuksek vites dusuk devir kombinasyonunda, zorlanan motor ve az donen pervane yuzunden hararet oluyordu.
ama artik oyle degilki, bence de gereksiz yani hararet gostergesi. pervane akuye bagli, sensor sicakliga gore donduruyor pervaneyi.
WhiTeRaVeN
13-01-2008, 21:29
ALINTIDIR
WhiTeRaVeN
13-01-2008, 21:39
yol bilgisayarına gerek yok. benim corsa c de bile çıkıyor menü ve bilgiler.
corleone
17-01-2008, 13:59
astra ve yeni corsada hararet göstergesi kullanılmıyor artık,hararet krıtik seviyeye ulaştıgında benzin göstergesinin içinde kırmızı bir hararet ışıgı yanıyor sadece.
kontagı açtıgında benzin göstergesine dikkat edersen bu kırmızı ışık bir süreligine yanar ve araç çalıştıgında otomatik olarak söner.
serdarkarahan
18-01-2008, 23:00
ALINTIDIR
Anlayamadım, bu olay var mı yok mu arkadaşlar?
WhiTeRaVeN
18-01-2008, 23:23
Anlayamadım, bu olay var mı yok mu arkadaşlar?
var arkadaşım, deneyip kendin görebilirsin.
Yeni araba almissin, dert ettigin seye bak...... Gosterge olsa ne olur, olmasa ne olur.... Birsey olsa(Allah gostermesin) garantisi var nasilolsa.....
Enolaguy
19-01-2008, 00:26
Resmen bir göstergeyi çalmışlar iyice abartmış bunlar bahaneye gerek yok saat olmasın cep telimden bakarım. Hararet göstergesiz otomobilmi olurmuş komik valla mercedes bile olsa ben satın almam kimse kusura bakmasın ;)
enjoylarda da varmı su settings ten bakılan hararet arkadaşlar??
burak loves opel
19-01-2008, 17:25
enjoylarda da varmı su settings ten bakılan hararet arkadaşlar??
var...
vectra c de yok mu bu olay?
Eyyyy Opel Team yardımlarını bekliyoruz. :)
ALINTIDIR
Arkadaşlar ben bunları yaptım ama coolantemp yazan yeri bulamadım
serdarkarahan
21-01-2008, 10:56
Arkadaşlar bende Test Mode yazan kısım gelmiyor, Settings'e 2 kere basıp ikincisinde bekliyorum ama yok öyle birşey. Sebep ne olabilir ki?
serdarkarahan
22-01-2008, 11:39
Bekleyince "Dııt" diye bir ses geliyor, Radyo frekansı gözüküyor o kadar. Radyo kapalı mı olması lazım acaba?
Arkadaşlar, 2007 Astra Enjoy'da öyle bir olay görünmüyor, var diyen arkadaşlardan fotoğraf bekliyorum.
kırmızı ışık var benimde bilidğim, demekki opel sürücüler heycan yapmasın hararet yapsa bile araba die düşünmüştür, bu opel bitane yaa:D
_SeRcAn_
24-01-2008, 00:22
bencede kaldırılması cok sacma...
ya opel team ekibi Allah rızası için bir el atın ltf.. vectra c lerde nasıl yapılır bu olay?
yılmaz85
24-01-2008, 20:01
ya opel team ekibi Allah rızası için bir el atın ltf.. vectra c lerde nasıl yapılır bu olay?
settings tuşuna basılı tutup bekleyeceksin bip sesi gelecek ardından bc tuşuna basacaksın yakıt değerleri ve bir kere daha basacaksın ve karşına gelecek bu şekilde ben yaptım ama şöyle bir durum var 2004 vectralarda bu tuşlar yok
abi sen sat sat astra al ;) en iisi:D
abi sen sat sat astra al ;) en iisi:D
bu gidişle ya öyle yapcam yada bi taraflara extradan bir de dijital hararet göstergesi taktırcam :)
merhaba Arkadaşlar Yeni ögrendigim Bir Seyi Sizinle Paylaşmak Istedim Yeni Astra Njoy Sporlarda Dijital Hararet Göstergesi Ve Anlik Hiz Göstergesi Varrrrr Bunu Görmek Için Araba çalisirken Teyp Açikken Settings Tusuna 15 Saniye Basili Tutun Ve Bc Tuşuna Basarak Menüde Ilerleyin Sens 5.5 Gibi Bir Menü çikacak Biraz Ilerledikten Sonra Ekranin Alt Sol Kösesinde V= Anlik Hiz Sag Kösesinde Hararet Gösteriyor En Fazla 107 Dereceye çikiyor Zaten Görünce Anlarsiniz Deneyin Arkdaşlar
bu hepsinde var diye biliyorum ben
serdarkarahan
06-02-2008, 17:53
Bende olmuyor arkadaşlar malesef, bekliyorum ama çıkan birşey yok.
var arkadaşım ben oraya resmini bile koydum yazdıklarımı okursan görüürsün okey
serdarkarahan
08-02-2008, 10:40
Araba çalisirken Teyp Açikken Settings Tusuna 15 Saniye Basili Tutun Ve Bc Tuşuna Basarak Menüde Ilerleyin Sens 5.5 Gibi Bir Menü çikacak Biraz Ilerledikten Sonra Ekranin Alt Sol Kösesinde V= Anlik Hiz Sag Kösesinde Hararet Gösteriyor En Fazla 107 Dereceye çikiyor Zaten Görünce Anlarsiniz Deneyin Arkdaşlar
Evet arkadaşlar ben de buldum sonunda :)
Settings tuşuna 6-7 saniye basılı tutunca Dııt gibi bir ses geliyor, onu duyunca Settings tuşundan elimizi çekerek BC tuşuna basınca yeni menüler geliyor. Daha önce ben Settings'e basılı tutarken ekranda birşeyler olmasını bekliyordum o yüzden bulamamışım:sorry:
geographer
09-02-2008, 23:09
benim astra da hararet göstergesi uzun yolda 80-81-82 oluyor. 1 ve 2 viteste gidesem maximum 85-86 ya çıkyor. siz 100 ve daha fazla değerlerden bahsediyosunuz. çalışma sıcaklıkları farklı. 90 olunca fan açması gerekmez mi 103-105 falan yazmışsınız arkadaşlar tuhafıma gitti yani.
celalettin aktaş
10-08-2008, 13:09
setting tuşuna 10 saniye süresi basılı tutulması yeterli ikide fa felan gerek yok yani. İmzamdaki araçta test mode da alınan screenshot lar aşağıdaki rsimlerde mevcut. Bakmak isteyenler buyursun.
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1483.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1484.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1486.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1487.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1490.jpg
http://www.hizliresim.com/2008/8/11/1492.jpg
celalettin fotolarda bir sorun var galiba... açılmıyorlar..
celalettin aktaş
10-08-2008, 22:05
celalettin fotolarda bir sorun var galiba... açılmıyorlar..
şuan kontrol ettim sorun yok açılıyor hepside
1999 senesinden beri araba kullanırım, İstanbul'da da, Türkiye'nin sıcak güney iklimlerinde de kullandım.
Hiçbir arabamda hararet göstergesinin yukseldiğini görmedim. (toyota, renault, opel, lada)
Aracın bakımlarını düzenli yaptırdınmı, normal kullandınmı sanmıyorum hararet yukselsin. Artık eskide kalmış şeyler gibi görüyorum.
Ha ama bu hareret göstergesinin olmaması için bir gerekçe olamaz, bence olmalı. Yok settings e bas ordan 7sn. bekle falan falan, hararet yükseldiyse zaten acil bir durum vardır, acil durumda da kimsenin aklına 7sn. beklemek falan gelmez.
Uyarı cıkıyormuş iyide hararet yapan araba arızalı arabadır, beyninde bir arıza sebebi ile uyarı vermezse ne olacak?
Ve bu konu el kitapcıgında yazmıyor, 7sn. bekle ona buna bas gibi bir konu yok.
---------
Kısaca ben bu aracın hararet yapacagını düşünmüyorum, ama göstergeyi koymamalarınıda kınıyorum.
Bu arada,
Settinge basıp birdaha settinge basılı tutunca 7-10-20sn. hiçbirşey cıkmıyor.
aracin elegance ve üstü ise..racin radiyosu acikken setting dügmesine 5 saniye basili tutacaksin...dit diye ses duyunca bc dügmesi ile sayfalari cevireceksin....olmuoyrsa aracinda yol biligsayari yoktur..
mustafa.83
16-04-2010, 09:11
Sadece aşırı sıcaklıkta lazım değil bence o gösterge soğukken de gerekli olabiliyor...
Benim bi ara termostat açık kalmış kapatmıyodu motor ısısı yükselmiyodu hiç 80 lerde kalıyo hızlanınca daha da düşüyodu...
Termostadı değiştirince problem çözüldü...
Gösterge olmasa bunu anlamam çok zor olurdu...
aracin elegance ve üstü ise..racin radiyosu acikken setting dügmesine 5 saniye basili tutacaksin...dit diye ses duyunca bc dügmesi ile sayfalari cevireceksin....olmuoyrsa aracinda yol biligsayari yoktur..
2005 Cosmo,
yolbilgisayarı falan falan herşeyi var.
1-araba çalışır konumda
2-radyo acık
3-settings e basılı tuttum
4-hiç bişi olmadı
sadece yüksek derece uyarısı veren bir uyarı lambası yanıyormuş göstergede.servis söylemişti
KinqEmpires41
06-05-2012, 11:07
astra h lar 120 derecenin üstünde hararet yapıyor buda demek oluyorki kolay kolay hararet yapmaz.117 derecede fanlar açılıyor.(Tabi bu benzinlide geçerli dizelde 97 derecede)Yani takmayın kafaya kolay kolay hararet yapmaz merak etmeyin.
bacadir68
06-05-2012, 11:11
117 derecede mi fanlar açılıyor...
bir problem olmasın....
astraopc
06-05-2012, 11:25
113 de acar fan 117 ise ariza vardir. 113 gecmez...
Hararet yapmaz deniyor ama siz yinede dikkatli olun. Opeller çok hararetli çalışan araçlardır. Yazın klima açık şehiriçi dur kalk devirsiz bir şekilde, bakın ozaman hararet yükseliyormu? Birde bu şekilde aracın çekişine dikkat edin bakalım, nasıl çekişten düşüyor.
METEO&GARAJ
14-05-2012, 03:43
eski wv gen kaplumbagalardakı gıbı gözün yag lambasında olsun yanıp sönmeye baslayınca aracın hararet yapmıs demektir 7 sanıye olayı sadece kontrol amaclı
Ya bunu bilmiyordum(Hararet göstergesinin olmadığını). Her an göz önünde bulunması gereken bir bilgi neden 7 saniyelik bir uğraş sonunda görülebiliyor kii? :confused: Mantıklı bir açıklaması vardır heralde yoksa -->:banned:
mantıklı açıklaması araç hiç hararet yapmadığı için zaten 7 saniyelik bir uğraşta bulunmuyorsunuz :)
opelciii
15-05-2012, 21:58
benzinlilerde yokmu bilmem ama benim dizelde var arkadaşlar
fluminense
15-05-2012, 22:27
mühendisler kendine güveniyor demek ki ;) yükselmeyeceğinden koymamışlardır :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net