PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : New Corsa Açik Hava Filtresi Taktiranlar Buraya.

alper__06
10-01-2008, 00:08
ARKADAŞLAR Type-R AÇIK HAVA FİLTRESİ TAKTIRDIM.KİMİLERİ ÇOK YAKAR DİYO KİMİLERİ AZ YAKAR DİYO??? ARABANIN GİDİŞİ DEĞİŞTİ FARKINDAYIM SESDE GÜZEL AMA YAKITI NE DERECE ETKİLER VE UYGULAMA SİZCE DOĞRUMU?.TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN CEVAP BEKLİYORUM.:help:
http://img99.imageshack.us/img99/1360/img126cj5.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/9900/img128zl8.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/6950/img124iy8.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/1749/img127lc9.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/5571/img123ws8.jpg

levoli
10-01-2008, 10:08
güle güle kullan üstat arabada filtrede güzel... yalnız büyük olasılıla motordan sıcak hava çekiyordur. biliyosun açık havanın amacı daha fazla ve soğuk hava emmek ama motorun sıcağı bunu engelliyodur.. en güzeli kapalı bir sistem oluşturmak cold air intake denilen o biraz maliyetli. ikici bir yöntem filtreyle motor arasına ısıyı iletmeyen filtreyide çok daraltıp bunaltmayacak bir kaplama yapmak...

burebista
10-01-2008, 10:11
hayırlısı olsun

alim34
10-01-2008, 10:25
hayırlısı olsun alper fiat alım

SERKAN_61
10-01-2008, 13:02
alper abi corsa konusuna yazdığım gibi ses almak için basmak gerekiyo sanırım twinport seninkide 1.2 sesi almak için basmak gerekiyo yüksek devirli sürmek lazım oz amanda biraz da olsun artıyo yakıt ama normal kullanımda hiç bir etkisi yok...

dnanor
10-01-2008, 13:16
bizimkiler yeterince sesli çalışıyor valla..
ama isterdim bende taktırmak.bir şeye yarar mı bilemem ama..

e_uludag
10-01-2008, 13:28
ya arabanın gidişinde hissedilecek derecede bir artış olmuyor, ama asılıp o sesi duyunca, sanki araba daha iyi gidiyormuş havası yaratıyor:)

Arkadaş çok doğru söylemiş, açık hava filtresinin sıcak hava dan ziyade soğuk havayı çekmesi gerekiyor zira ne kadar soğuk hava, o kadar performans.

Son olarak, arada bir aracını yıkatırken hava filtresine de hava tuttur, tabi zarar vermiyecek şekilde. Çünkü çok toz tutuyor. Gerçi hava filtresi yağları falan varmış ama o konuda pek bir bilgim yok.

bol sesli sürüşler:):)

skyeye
10-01-2008, 13:28
O filtre araca biraz büyük gibi.Düşük devirlerde, özellikle sabah ilk çalıştırdığında çekişte düşme veya boğulma hissetmiyor musun?

Filtre sesinin verdiği gazla yüksek devirlere tırmanmanın haricinde fazla yaktırmaz...

alper__06
10-01-2008, 14:45
hayırlısı olsun alper fiat alım
walla 50 ytl ye takıldı.arkadaşımın yeri avcılarda.

alper__06
10-01-2008, 14:51
erman öyle bişey hissetmedim sonuçta arabayı hareket ettirmeden en az 5 dakika rölantide çalıştırıyorum zaten bizim araçlar soğukken dizel gibi ses çıkarıyo.bide ilk çalışmada yağ pompası hemen devreye girmediği için motorun ömrü açısından gaz vermeden en az 5 dakika rrölantide çalıştırmak çok faydalı.

alper__06
10-01-2008, 14:54
sağol serkan.
1,2i 80bg easytronic. dediğin gibi manuele geçince ses güzel yüksek devirde tabii.

alper__06
10-01-2008, 14:57
güle güle kullan üstat arabada filtrede güzel... yalnız büyük olasılıla motordan sıcak hava çekiyordur. biliyosun açık havanın amacı daha fazla ve soğuk hava emmek ama motorun sıcağı bunu engelliyodur.. en güzeli kapalı bir sistem oluşturmak cold air intake denilen o biraz maliyetli. ikici bir yöntem filtreyle motor arasına ısıyı iletmeyen filtreyide çok daraltıp bunaltmayacak bir kaplama yapmak...
teşekkürler levoli. bu kaplama yapılmış bir örnek varmı resim veya link.onuda yapalım :) iyi olacaksa.

alper__06
10-01-2008, 14:59
bizimkiler yeterince sesli çalışıyor valla..
ama isterdim bende taktırmak.bir şeye yarar mı bilemem ama..

inşallah.allah hepimizin gönlüne göre versin.

emp:)
10-01-2008, 15:03
Güle güle kullan.Ama orda sıcak hava çeker.Ayrıca markalı birşey taktırsaydınız keşke ne kadar toz alacağını tahmin edemezsiniz.

alper__06
10-01-2008, 18:32
Güle güle kullan.Ama orda sıcak hava çeker.Ayrıca markalı birşey taktırsaydınız keşke ne kadar toz alacağını tahmin edemezsiniz.

teşekkür ederim zaten benimde amacım bilgi almak eğer daha iyi performans ve ses alabileceğim ama yakıtta tasarruf sağlayabileceğim bir yöntem varsa fikir ve önerilerinize açığım.

emp:)
11-01-2008, 01:54
Güzel bir egzoz sistemi ve yanında sıralı LPG sistemi:).Düzgün yapılmış egzoz sistemiyle güç alabilirsiniz aynı zamanda hoş bir sesede sahip olur aracınız.Yeni felan dinleyip LPG taktırmanızda çok güzel ekonomi yapmanızı sağlar. Aracınızı çok kullanıyorsanız taktırmanız çok iyi olur dizellerden daha ucuza gelir yakıtınız.

alper__06
11-01-2008, 14:31
emrah haftanın 6 günü işe gidip geliyorum.gidiş dönüş 25km.haftanın 1 günüde izi günüm oda ortalama gezdiğim 100km 6x25=150+100= 250km 250x4=1000km(ay) onun için lpg ye yanaşmadım.

alper__06
15-01-2008, 01:48
arkadaşlar konuyla ilgili bombayı patlatıyorum.filtreyi sabah çıkarıyorum.neden derseniz takıldıktan sonra 255 ykr yakdı km de.nasıl iş anlamadım.1 hafta tekrar deniyeceğim orjinal filtre ile.açık filtremi çok yaktırdı yoksa arabada bir sorunmu var ?? düşünenler askıya alsın.ben iyice bir test ediyimde biraz masraflı olucak benim için ama :) paylaşmak önemli...

buraki
15-01-2008, 09:11
arkadaşlar konuyla ilgili bombayı patlatıyorum.filtreyi sabah çıkarıyorum.neden derseniz takıldıktan sonra 255 ykr yakdı km de.nasıl iş anlamadım.1 hafta tekrar deniyeceğim orjinal filtre ile.açık filtremi çok yaktırdı yoksa arabada bir sorunmu var ?? düşünenler askıya alsın.ben iyice bir test ediyimde biraz masraflı olucak benim için ama :) paylaşmak önemli...

Bu kadar farkettirdi mi yaa? sen sesi duymak için mi çok bastın?

BY_Corsa
15-01-2008, 10:26

kış şartlarını göz önünde bulundur bence, bu mevsimde 0,255 ytl çok aşırı bir tüketim değil bence

gokalp
15-01-2008, 10:26
:D hem çok yakar hemde güç düşürür bu tarz ürünler sesi seni cezb etmiştir

Mehmet Gazihan
15-01-2008, 23:30
Motora hava girerken ne kadar az dirençle karşılağırsa o kadar fazla dolar..Herdaim az buçukda olsa tork ve güç artar..

canercp
16-01-2008, 20:48
Ben sana K&N Kutu içi filtre öneriyorum tabii corsa D için çıktıysa...
hem sesten dolayı gaza gelip çok basmazsın hem de aracın daha iyi nefes aldığı için ekonomi anlamında katkısı olabilir.
Onun dışında en iyi performansı Cold Air İntake Kit ile alabilirsin o da masraflı tutar...

yalcinkara
16-01-2008, 21:11
erman öyle bişey hissetmedim sonuçta arabayı hareket ettirmeden en az 5 dakika rölantide çalıştırıyorum zaten bizim araçlar soğukken dizel gibi ses çıkarıyo.bide ilk çalışmada yağ pompası hemen devreye girmediği için motorun ömrü açısından gaz vermeden en az 5 dakika rrölantide çalıştırmak çok faydalı.

ne yaptın arkadaşım 5 dakika çalıştırmak en soğuk havalarda bile 1 dak falan öneriyorlar aracı oldugu yerde ısıtmak yerine fazla yüklenmeden giderken ısıtmak yeni araclar artık ilk 10 saniyede gerekli performansı ve yaglamayı yapar şekildedir bir servise danışın isterseniz

alper__06
16-01-2008, 22:59
ne yaptın arkadaşım 5 dakika çalıştırmak en soğuk havalarda bile 1 dak falan öneriyorlar aracı oldugu yerde ısıtmak yerine fazla yüklenmeden giderken ısıtmak yeni araclar artık ilk 10 saniyede gerekli performansı ve yaglamayı yapar şekildedir bir servise danışın isterseniz

yalçın güleceksin ama arabayı aldığımda ilk marşda çok sesli çalışıyordu (bunlar böyle zaten) dizel gibi bende opel asistance da çalışan bir arkadaşa sordum gezici servisden olan arkadaş bana motorun ömrü için 3-5 dakika gaz vermeden rölantide çalıştırman iyi olur dedi.ne diyim opelci ya arkadaş ok dedim :kop:

nakayama
23-01-2008, 17:16
gule gule kullan fılıtre yi havayı soguk tutması ıcın krom bı kıtlerı oluyo onada ıhtıyacın olucak gıbı we bıraz daha kucuk bı fılıtre olsaydı daha tok bı ses alırdın yakıt da 10weya 15 kurus artar ama dusuk dewırlerde kullanırsan pek bısı olmaz gaza gelme keske benımde aracım benzınlı olsaydı da bende o sesı duysaydımmm...

özgü
01-02-2008, 10:47
öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan.şimdi filirtrenin amacı soğuk hava akışını motora daha rahat çektirmektir seninki biraz motora yakın muhtemelen sıcak hava cekiodur oyüzden eğer imkanın varsa kit al yoksa var olan hortumuna bi aparat ekle uzatarak orjinal kutusunun içine salla filitreyi. yakma konusuna gelincede şimdi filitre hemenhemen 3000 devirden sonra ses vermeye başlar hemenhemen sende bu sesi almak için üst devirlere kadar basıcaksın oda halitle yakıtı etkiler sana bağlı yani yakması ama yinede güzel soğuk hava almasına dikkat ok hayırlı olsun tekrar

brqcorsa
01-02-2008, 13:37
bence de sıcak hava ceker bu sekilde motordan.o yüzden kit olarak kullanmakta ya da ii bi izolasyon yapmakta fayda var

GALERİCİ
07-02-2008, 10:16
hayırlısı olsun

vectra delisi
07-02-2008, 18:39
Hayırlısı olsun. Bende taktırdım bu hafta baya güzel oldu hem görüntü açısından hemde ses açısından.

_SeRcAn_
07-02-2008, 19:05
hayırlı olsun...

sitkiuysal
08-02-2008, 13:02
aman hava akışmetreye dikkat et.Arkadaşımda Corsa C var o taktırdı açık hava filtresi baktık 1-2 aya kalmadan hava akış metresi iptal.masraf yaklaşık 500 YTL idi.hem filtre garantiyi de bozuyormuş.Kötü haber verenlere döndüm bende galiba :)

bende de 2008 corsa var ben ses için son susturucu takmıştım.he garanti bozulmamıştı hemde ses almıştım.baktım çok yakıyo söktüm sonra şimdi sessiz biniyorum.yanlış anlama dediklerimi ama bir ihtimalde olsa hava debimetre ya da akışmetresini bozma durumu olabilir.servisinle git konuş sonra takarsın.iyi günler dileklerimle....

_SeRcAn_
08-02-2008, 14:06
hayırlı olsun güle güle kullan kaca mal oldu sana?

captain81
08-02-2008, 15:22
garantiyi bozmuyormu?

Kunteper Canavarı
08-02-2008, 15:53

Arabayı çalıştırır çalıştırmaz yola devam 5 dakka çalıştırarak zaten yeteri kadar benzini çöpe atıyorsun.

O filtreyi takan arkadaş ne iş yapar o filtre arabanın motor hacmine büyük

Fİltreyi şuan durduğu kısma koyarsanız 80 beygirlik aracınız 75 beygire düşer

filtreyi ufaltıp izoleli bir boru yardımı ile tampona doğru uzatın o zaman hava filtresinden zevk alırsınız.

KaptaN55
08-02-2008, 17:03
ben 1.20 m boyunda boruyla alta indirdim açık hava filtresini öyle taktım...
ama bu arabanın motor kısmı buna müsait değil galiba...çok kapalı gözüküyor...ama bu şekilde o filtre açıkta durursa nolur bilemicem :)

alper__06
13-02-2008, 01:02
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
1-filtre 50 ytl ye takıldı.
2-dediğiniz gibi 3000 devirden sonra ses alıyosunuz buda = fazla yakıt.
3-motorda tampon altına uztmak için yer müsait değil ve kış şartları çabuk tıkanıyo.
4 ve son filtreyi söktüm

nightboy
15-04-2008, 21:18
bu arada sesin değiştiğine emin misin ben filtreyi söktüm sesde deişme olur mu die pek fazla bir deişme olmadı ecotec motorlarda pek işe yaramıyor sanırım

Mel-a-ku
15-04-2008, 23:55
o fiyat farkı zamlardandır zamlardan...

Yigit-Y
10-02-2009, 15:44
bende dün yaptırdım.Ecotec motorlarda ses 3000 den sonra başlıyor.

Bu arada son susturucu varsa filtreye gerek yok egzoz filtrenin önüne geçiyor.

Corsa D 1.2 için söylüyorum.7000 çevirebilen aletler ama

Yakıt Artıyor.Çok ufak bir farklılık hissediliyor.

Saygılar...

nightboy
10-02-2009, 19:38
bende taktırdım air intake kit taktım ses süper arttı ama önemli olan nokta ecoteclerde durduğu yerde gazlarsanız sesde pek değişme olmuyo giderken bi deneyin süper :D