Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra sfi vs 106 gti vs 306 gti
Arkadaşlar 0/180 km/h ve 50/220 km/h gibi drag ve rolling sonuç ne olur??? düşünceleri alalım...
Opel Astra GSi SFI
1998 cc,150 hp,196 nm 1150 kg.
Peugeot 106 GTi
1595 cc,120 hp,145nm 950 kg.
Peugeot 306 GTi
1998 cc,167hp,197nm 1140 kg.(6 ileri)
Not : stock araçlar için... ;)
devolation
05-01-2008, 19:56
bu konu yaklasık olarak butun modifiye sitelerinde var ben diyorum opel peugeot cular da 106 diyo deniyoruz getirdikleri boş dedikleri 106 alıyo ben bburada baska 2-3 tane 106 ile deniyorum ben geçiyorum anlamadım uzun bir konu ama fabrika verisine bakılırsa astra 106 yı alıyo
bu konu yaklasık olarak butun modifiye sitelerinde var ben diyorum opel peugeot cular da 106 diyo deniyoruz getirdikleri boş dedikleri 106 alıyo ben bburada baska 2-3 tane 106 ile deniyorum ben geçiyorum anlamadım uzun bir konu ama fabrika verisine bakılırsa astra 106 yı alıyo
inasanların stock anlayışı farklı ordan kaynaklanıyo :)
Enolaguy
05-01-2008, 22:51
her ne kadar hafifte olsa 1.6 ile 106 nın almasına imkan yok mutlaka oynama vardır onda
106 nın hiç şansı yok...
ama GSİ ile 306 ile arasında olanları bilemicem daha tecrübeli abilerim sonucu görmüşlerdir...
ama şunu yazayım kesinlikle stok araçlar arasındakiler yazılsın
doldurunca her araba her arabayı geçiyor...
coldekiadam
06-01-2008, 02:14
Anlaşılcak gibi değil zaten:)
Bizim arabalar stock değil o yüzden 106 alıyor;)
Enolaguy
06-01-2008, 11:20
Getirin bir stok 106, stok GSI da benden 0-220 kalkalım ama ikinci olan anahtarı bırakıp gitsin :)
KA®ANLIK
06-01-2008, 11:36
106 alır 106 :D
durağan başlayan bütün yarışlar 106'nın
adnanguclu
06-01-2008, 11:54
Ben 306 yer derım hepsını...mesafe kısa ise 106 her turlu alır..
Enolaguy
06-01-2008, 12:19
teklif güncel :)
muratcantona
06-01-2008, 13:39
fabırka verısıne gore 306 alır gıbıme gelıor 3 ü kalksa kısa mesafede 106 astra 106 yı alır bnce uzun mesafede ama 306 astra arası yorum yapamıorum
1.2.viteste iyi kalkarsa 106 yoksa uzunmuş kısaymış ne bu uçamı yoksa hiç şansı yok
ama 106 astrayı geçmiş ben 106 geçtim o zaman hepinizi geçerim :D
306-GSi ne olur onu bilemem
Kasırga&Burak
06-01-2008, 14:14
Abi bu 106 hep korkum olmuştur burdada görünce bende katılıyım dedim ama gerçeketn o araçlar fare gibi her yerden çıkıveriyo kısaysa her türlü 106 derim ama şöle kaymak gibi dümdüz bi yol bulup kapışıldımı heralde gsinin üstüne tanımam:D
Enolaguy
06-01-2008, 14:51
Pug 106 GTI 0-100 km 8.7 saniye son hız 205 km
pug 306 GTI 0-100 km 8.4 saniye son hız 209 km
astra GSI 0-100 km 8.0 saniye son hız 216 km
fabrika verileri bunlar
Pug cular mod yok diyip sizi kandırıyor olmasın
biraz açmakta fayda var 306 nın son dişli oranı 0.79:1 yani kısa diferansiyel kullanıyor ve son hız eksikliği yaşamamak için bunu 6. vitesiyle dengeliyor bu ona kendisiyle aynı ağırlıktaki bir araç karşısında rolling avantajı sağlıyor ama kendisinden hafif olan astra karşısında bu durum doğal olarak fazla bir avantaj sağlamıyor
Cadde yarışlarında durum farklı çünkü orada belli bir kıstas yok kalkıyorsun astra ile önde çıkıyorsun belli bir yere kadar önde gidiyorsun bir süre sonra GTI yaklaşıp seni geçiyor ve sende pes diyorsun dolayısyla GTI yiyor diyorsun. ama aslında GTI ın kısa son dişli oranı ve 6. vitesi bu yanılmayı gerçekleştiriyor çünkü GTI ın Astraya göre kısa aralıklı olan şanzıman avantajı ilk kalkışta astranın hafifliği yüzüden pek işe yaramadığı için GSI 0-100 km ye önde giriyor bu durum 0-400 metre sonunda da hala astra lehine fakat artık otomobiller iyice hızlanıp kalkış ivmesi iyice azalmaya başlayınca GTI ın kısa son dişli avantajından dolayı seri vites avantajı artık ortaya çıkıyor ve 1000 metreye önde giriyor tabii bu arada Astra nın yalnızca 0.5 saniyelik bir zaman kadar önünde ama demekki GSI cılar işte burada mağlubiyeti kabul edip yarışı terk ediyorlar fakat süratin biraz daha artması ile çok kısa bir süre sonra GTI ın kısa diferansiyelini dengelemek için koymuş olduğu 6. vites aralığı bu defa kendisine ağır gelmeye ve son viteste son devire ulaşma güçlüğü yaşamaya başlamasına neden oluyor fakat bu sırada astra iyice canlanmış durumda çünkü o GTI ın seri vitesleri karşısında 1000 metre civarlarında kaybettiği 0.5 saniye mesafeyi 5. vitesinin tüm devir bandı boyunca GTI ın son vitesine oranla daha fazla artar bir şekilde kapatıp + 7 km daha fazla bir hıza sahip olarak top speed e erişiyor.
Tabii bunlar hala 150 HP verebilen GSI lar için geçerli durumlar :)
devolation
07-01-2008, 11:59
fabrika verileri bunlar
Pug cular mod yok diyip sizi kandırıyor olmasın
biraz açmakta fayda var 306 nın son dişli oranı 0.79:1 yani kısa diferansiyel kullanıyor ve son hız eksikliği yaşamamak için bunu 6. vitesiyle dengeliyor bu ona kendisiyle aynı ağırlıktaki bir araç karşısında rolling avantajı sağlıyor ama kendisinden hafif olan astra karşısında bu durum doğal olarak fazla bir avantaj sağlamıyor
Cadde yarışlarında durum farklı çünkü orada belli bir kıstas yok kalkıyorsun astra ile önde çıkıyorsun belli bir yere kadar önde gidiyorsun bir süre sonra GTI yaklaşıp seni geçiyor ve sende pes diyorsun dolayısyla GTI yiyor diyorsun. ama aslında GTI ın kısa son dişli oranı ve 6. vitesi bu yanılmayı gerçekleştiriyor çünkü GTI ın Astraya göre kısa aralıklı olan şanzıman avantajı ilk kalkışta astranın hafifliği yüzüden pek işe yaramadığı için GSI 0-100 km ye önde giriyor bu durum 0-400 metre sonunda da hala astra lehine fakat artık otomobiller iyice hızlanıp kalkış ivmesi iyice azalmaya başlayınca GTI ın kısa son dişli avantajından dolayı seri vites avantajı artık ortaya çıkıyor ve 1000 metreye önde giriyor tabii bu arada Astra nın yalnızca 0.5 saniyelik bir zaman kadar önünde ama demekki GSI cılar işte burada mağlubiyeti kabul edip yarışı terk ediyorlar fakat süratin biraz daha artması ile çok kısa bir süre sonra GTI ın kısa diferansiyelini dengelemek için koymuş olduğu 6. vites aralığı bu defa kendisine ağır gelmeye ve son viteste son devire ulaşma güçlüğü yaşamaya başlamasına neden oluyor fakat bu sırada astra iyice canlanmış durumda çünkü o GTI ın seri vitesleri karşısında 1000 metre civarlarında kaybettiği 0.5 saniye mesafeyi 5. vitesinin tüm devir bandı boyunca GTI ın son vitesine oranla daha fazla artar bir şekilde kapatıp + 7 km daha fazla bir hıza sahip olarak top speed e erişiyor.
Tabii bunlar hala 150 HP verebilen GSI lar için geçerli durumlar :)
kardeş seni gerçekten yürekten tebrik ediyorum:alkis: benim gördügüm ve kimseye kabullendiremedgm olayı en iyi şekilde açıklamışsın evet defalarca denedik astra 1-2 kafayı alıyor ama 3sonu 306 uzamaya başlıyor buda dedigin gibi kısa vites oranları sayesinde bide unutmadan peugeot 7500dd çeviriyor opel 6800dd cutoff buda bir avantaj pug için araçlar aynı şanzuman oranları ve aynı devir çevirdigi takdirde astranın farkı epey olacaktır buna eminim ama şuanda durum bu..
weSti555
07-01-2008, 12:14
fabrika verileri bunlar
:)
astra gsi ve 306 gti'nin son süratleri aynı bildiğim kadarıyla 220km/h olması lazım
coldekiadam
07-01-2008, 12:45
Denenmişi var..isteyenlere özelden video ataırm:)
Bana atsana kanka :D
devolation
07-01-2008, 16:33
youtube a atmak okadarda zor olmamalı hepimimiz bakarız daha ii olur
+ + + Fır@t :Dbende de var bende de :) hem de cok taze (05.01.2008)
Enolaguy
07-01-2008, 21:53
Astranın 94 body kit olup 150 HP olanları ile 96 body olup 150 HP olanları arasında aerodinamikten kaynaklanan top speed farkı var 94 GSI önden tek panjur olanların Aerodinamikleri 96 lardan daha iyi bu nedenle tek panjur olmayan body lerin Top speed leri 216 olarak verilirken tek panjurların top speed i 220 olarak veriliyor ben düşük olanını yazdım birisi çıkıp 220 değil aslında 216 demesin diye ama bu defa da tersi oldu 220 dendi ... Aslında 94 ünki max 220kmh 216 değil :)
devolation
07-01-2008, 23:51
Astranın 94 body kit olup 150 HP olanları ile 96 body olup 150 HP olanları arasında aerodinamikten kaynaklanan top speed farkı var 94 GSI önden tek panjur olanların Aerodinamikleri 96 lardan daha iyi bu nedenle tek panjur olmayan body lerin Top speed leri 216 olarak verilirken tek panjurların top speed i 220 olarak veriliyor ben düşük olanını yazdım birisi çıkıp 220 değil aslında 216 demesin diye ama bu defa da tersi oldu 220 dendi ... Aslında 94 ünki max 220kmh 216 değil :)
dogru cvp ben yıllardır 220olarak biliordum
alınık 94 ön panjur( + 4km/h için) ;)
atmana hiç gerek yok denizim ne sen sor kaç kere denedin abi diye nede ben söliim 106 da 306 da :):):)diye neoldu diye ...:kop:
ya astradan bahsediyosunuz ne pug u :):)
Kasırga&Burak
08-01-2008, 16:00
Bence deniz abi nildiğim kadarıyla senin bi kaç videon var onların arasına katabilirsen daha ii olur şimdi böle tek tek herkes isticek:) Yavuz abiden sonra bak bende isticem mesela:D
Kasırga&Burak
08-01-2008, 16:04
+ + + Fır@t :Dbende de var bende de :) hem de cok taze (05.01.2008)
fırat abi youtubeda white horse'un bikaç videosu var onuda attınmı attıysan sölede herkesin merakı gitsin ayrıca bi daha millet gti bulup gereksizcene kalkmasın:D
eğer yoksa bak hemen akşam
106 xs VS astra gl kapışması yapabiliriz o yüzden varsa boşboşuna kalkmayayım:D
dragta 106 alırda roll de roller gsi elinde;)
gitmeyen gsi ları sokmayalım lütfen:D:D
şunu düzeltelim 1996 /1994 ten daha hafif bi araçtır
2.) 1994 sfı da F20 kullanılırken 1996 serilerde F18 kullanılmıştır aradaki serilik ve sürat fark sebepleri sizlere en basit anlatabileceğim tablo budur yoksa her 2 araçta aynıdır emme ........... işte emme farklı tc yok boğaz farklı kelebekler farklı şanzuman farklı beyin farklı aha ne yaziim bi dolu deişiklik ama birbirlerine uyum çok yakın+düşünün birisi 205/55/15 kullanırken 1996 seride 195/55/15 e düşüyor aslında tamamen economiye geçişle başlayacak değişimin habercileri bu izler ve HÜSRANNNNN
ECO TECH YAPTI GENE YAPACAĞINI OPEL ya millet coşarken opel ps düşürüyoya kafayı yememek ne mümkün amannnnnn sıyırdım gene
Valla bu konu ne zaman açığa kavuşacak merakla bekliyorum Stock bi 106 nın top speed de GSİ yi yeme şansı yok. 306 ilede Astra aynılar zaten 3 aşa 5 yukarı Pilotoja bakar..
Enolaguy
08-01-2008, 18:08
stok 106 hiçbiryerde stok sfi ı yiyemez
1 sfi leş olmayacak
2 106 hakikaten stok olacak
denizim sana zahmet bi gönderirimisin bana da
rakibimizi tanıyalım :D
106yı o kadar çok büyüttülerki aman aman
iyi güzel makinada üstüne ne yüklersen alıyor ama ömrü yok :hıh:
coldekiadam
08-01-2008, 20:14
Arkadaşlar moraller bozulmasın..Hiç gerek yok:)
stok 106 kalkışta sfi i üzer ya bu kadarda opel fanatiği olmayın..ama yüksek hızlarda üzülür yani
devolation
09-01-2008, 01:06
fb ile denedinmi yoksa sende
Enolaguy
09-01-2008, 03:02
hala hayal görülüyor :) Sizi hangi 106 geçti yazsanıza bu arada 1.6 120 hp otomobilden bahsediyorsunuz sanırım bir yanlışlıkmı var ?
fabrika verileri ortada yalanmı söylüyor onlar ?
0-100 km de aralarında 0.7 saniye fark var ve bu fark GSI ın lehine 0.7 saniye 0-100 de büyük farktır ayrıca büyük motorlu ve ağır olan GSI fabrikaya göre 0-100 de daha hızlı iken 0-200 de yavaş olmasına imkan varmı ?
arkadaşlar Hangi 106 GTI geçiyor kalkışta sizi merak ediyorum hep aynı otomobilden bahsediyorsanız kesin modludur o
aksi takdirde imkanı yok 1.6 gtı gsı ın tozunu bile göremez bu kadarda net yazıyorum
o zaman ben hiç göndermiyim :D
hala hayal görülüyor :) Sizi hangi 106 geçti yazsanıza bu arada 1.6 120 hp otomobilden bahsediyorsunuz sanırım bir yanlışlıkmı var ?
fabrika verileri ortada yalanmı söylüyor onlar ?
0-100 km de aralarında 0.7 saniye fark var ve bu fark GSI ın lehine 0.7 saniye 0-100 de büyük farktır ayrıca büyük motorlu ve ağır olan GSI fabrikaya göre 0-100 de daha hızlı iken 0-200 de yavaş olmasına imkan varmı ?
arkadaşlar Hangi 106 GTI geçiyor kalkışta sizi merak ediyorum hep aynı otomobilden bahsediyorsanız kesin modludur o
aksi takdirde imkanı yok 1.6 gtı gsı ın tozunu bile göremez bu kadarda net yazıyorum
Halen 106 kalkışta geçer diyenler var :D
Evet belki GTI kg avantajından 1. ve 2. viteste burun (sadece burun) çıkarabilir.En fazla yapabileceği bu!
Ya yapmayın arkadaşlar. Şu an şu başlığı okuyan bi 106cı da arabasını birşey sanacak..
KA®ANLIK
09-01-2008, 10:29
yok yaw,
boy boy oluyor açık ve net bi şekilde :D:D:D:D
Kasırga&Burak
09-01-2008, 10:41
Ya yapmayın arkadaşlar. Şu an şu başlığı okuyan bi 106cı da arabasını birşey sanacak..
İşte Onur abi şu karşılaştırmayı bide videolarla yani kanıtlarla süslersek hiç kimse kendini bişey sanmaz:) yanlışmıyım yanlışsan düzelt bana kalırsa karşılaştırmaya böle bi özellik katalım gerçi bu seferde pilotaja bulunuyo ama bilmiom artık napcaz ama en güzeli yine video veya en iyi kanıt:D ayrıca 106 beni hep korkutmuştur ndendir bilinmez heralde fare gibi oluşu çünkü gerçekten o araca 1.6 motor fazlasıyla büyük geliyo bu benim yorumum:D
Video koyalımda banlasınlar dimi :D
Kasırga&Burak
09-01-2008, 11:02
:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
KENDİMİ ÇOK CANİ GÖRDÜM CANIMMMMM
Şka bi yana Yavuz abi site adı vermek bilemi yasak yoksa bikaç video vardı iyiki koymamışım bak:( yoksa videoyu bilgisayara atıyordum
Çok saol yavuz abi bak bunu bilmiyordum youtubedan bikaç video göstresek odamı yasak şimdi GSİ VS VTİ yazın o zaman byler böle bi tavsiyede bulunayım o zaman baya bi egzoz dumanı soluyan vti göreceksiniz:good:
Halen 106 kalkışta geçer diyenler var :D
Evet belki GTI kg avantajından 1. ve 2. viteste burun (sadece burun) çıkarabilir.En fazla yapabileceği bu!
yani stock hiç bişi o arabada...
bir pejocu olarak katılıyorum...
benim profilde bir video olması lazımdı .. :rolleyes:
dragta 106 alırda roll de roller gsi elinde;)
gitmeyen gsi ları sokmayalım lütfen:D:D
sametcim drag mesafesi resmi olarak 402 den 250 mt ye filan çekilirse belki...stok 106 kalkışta sfi i üzer ya bu kadarda opel fanatiği olmayın..ama yüksek hızlarda üzülür yani
buyur gel özele 3 farklı gti ile hem kısa hem uzun nası yürümüş sfi izleteyim ;) bana sanki sen pug fanatiğisin gibi geldi ama neyse :pyok yaw,
boy boy oluyor açık ve net bi şekilde :D:D:D:D
engin boy boy boy olduğu gibi gencler hiç kasmıyo da kendilerini ;) öle camlar full acık dirsekler camdan cıkmıs :) hakikaten ; forever 106 :) :) :) denizcim sevgiler ;)
Fırat ben gözümle gördügümü konusurum;)...
fırat abi youtubeda white horse'un bikaç videosu var onuda attınmı attıysan sölede herkesin merakı gitsin ayrıca bi daha millet gti bulup gereksizcene kalkmasın:D
eğer yoksa bak hemen akşam
106 xs VS astra gl kapışması yapabiliriz o yüzden varsa boşboşuna kalkmayayım:D
cok yakında burakcım ;) ama gercekten 106 sfi'ya göre küçümsenecek bi arac değil hatta bizim 2.0 150 hp ile 106 yürümemiz marifet bile değil ama neyse biz kaşınmadık,videolar kısmetse bu akşam yayında :)
Kadett-106 videosu görmek ister misin gözünle ;)
Deniz kankamla uğraşmayın..Daha çok genç,oyuna geldi :(
ben sadece görmekle de yetinmedim ama ;)
Ben Denizin videosu için demedim.
400 metreye kadar 106 nın aldıgını canlı canlı gördüm.
haa ya gsi yürümüyordu yaa 106 söyledigi gibi stock degildi..
Ben Denizin videosu için demedim.
400 metreye kadar 106 nın aldıgını canlı canlı gördüm.
haa ya gsi yürümüyordu yaa 106 söyledigi gibi stock degildi..
Hemde 400mt??
O gördüğün gazoz ağacı Sametcim :D
abi biliyorsun gerci sen ankarayı.
ivedikte.
beyaz 106 ile kırmızı bir 94 gsi denedi.
ve 106 aldı 1 boya yaklaşık olarak.
ama kalkmadan önce söylenen ikisindede hava filitresi egsoz kat iptali gibi ufak tefek şeyler oldugu.
dedigim gibi yaa o zaman gsi ölmüş durumdaymış yada 106 da söylenemeyen bişeyler var...
ben kendim yürütmedigim araba hakkında bişey diyemem.
gsi 2 vitesin ortasından itibaren arayı acıyor...bunu bir kaç 106 yla denedik...hele 400 mt 106 nın sansı yok..tabiki standart halde...
kısa bi link..deniz cekmişti bunu...
http://www.youtube.com/watch?v=lsi3Gj0ByWg
abi kadett ile astrayı aynı kefeye koymama taraftarıyım.
motor aynı ama arada agırlık fark var fazlasıyla...
bu arada 106 bence 1-2 gider ama gsi 3 e attımı zaten uzuyup gidiyor bu inkar edilmez bişey...
bu arada Fırat şu videoları özele bi göndersende izlesek:)
abi biliyorsun gerci sen ankarayı.
ivedikte.
beyaz 106 ile kırmızı bir 94 gsi denedi.
ve 106 aldı 1 boya yaklaşık olarak.
samet muhtemelen dediğin 106 06 s .... plakalı olandır ki o araba standart hiç değil ve eğer tahmin ettiğim astra isede zaten yürümüyo o araba.
neyse bu karşılaştırma da 106 nın zaten yeri olmamalıydı bence. fakat drag kullanımında 106 306ya oranla daha başarılı bence çünkü dragta 106 hem ağırlıktan hemde gücünü yere çok iyi aktardığından kaynaklı 1. ve 2. vitesin yarısına kadar önde gider (en fazla yarım hadi bilemedin 1 boy) ama 2nin sonlarına doğru astra zaten yakalamış ve 3te de boy boy geçmiş olur. dragta ben 306nın standart amortisör ve yaylarla çok başarılı olduğunu görmedim. fakat başka bi arkadaşında dediği gibi rollde astradan şanzumanı kısa olduğu için daha başarılı ama iş son süratlere kadar çıkarsa astra her türlü alır. çünkü ne 6. vitese takarkenki zaman kaybı nede güç bandının düşmesi gibi bi sorunu var bi de tabii son sürati astranın daha fazla 306ya oranla.
samet muhtemelen dediğin 106 06 s .... plakalı olandır ki o araba standart hiç değil ve eğer tahmin ettiğim astra isede zaten yürümüyo o araba. .
Bakın ben ne dedim:) .
dedigim gibi cıktı demekki pugcu pugculugu yaptı orda opelciyi yedi arabam standart diye;) .
ben orda duydugumu yazdım onların söyledigi 2 aracta stock gibi bişeydi.
ama değilmiş...
neyse pug herzaman kral:D:D:D
coldekiadam
11-01-2008, 11:49
Evet Fb ile yürüdük. STOC
Kunteper Canavarı
11-01-2008, 12:59
banada harcayın 3-4 milyar bak nasıl at gibi kosuyorummm...,
106 gecermiş 106 güneş önden vururken gölgesini gecer ancakkk...
chiefkadir
11-01-2008, 14:49
Bende AStra varkeenn ..Denemediğim 106 kalmadı ..Dolusu en dolusu iyi yürüyeni hertürlüsü ... Geçen olmadı .. Draga girip 3.olan 106gti'ı yarıştan birgün önce 2 boy geçtik..Haa bizimki std.mıydı değildi ama 106 da gırtlaana kadar doluydu..Neticede GSI daha hızlıdır..
Enolaguy
11-01-2008, 22:34
Ne zaman gsi dan clio ya geçtin ? Artık Opel yokmu :)
Ne zaman gsi dan clio ya geçtin ? Artık Opel yokmu :)
baktık opelde hayat yok
kadir abi dedi ben RS alacam
bende farklılık olsun dedim GTİ aldım :kop:
bu tabiki bir latife...
4 aydır kadir abi RS kullanıyor
temız 106 dan korkmak lazım:) ama 4 viteset yapcak çok seyı kalmaz doal olarak.. vites araları gsidan iyidir özellıkle 3. vitesı gsi ın ıyıdır diyenlere duyrulur:)
temız 106 dan korkmak lazım:) ama 4 viteset yapcak çok seyı kalmaz doal olarak.. vites araları gsidan iyidir özellıkle 3. vitesı gsi ın ıyıdır diyenlere duyrulur:)
Ben iddaa ediyorum.. 3.viteste 106 GTI,GSI'dan daha iyidir diyebilmek için hiç GSI'a binmemiş olmak gerekir (ki senin böyle olmadığını biliyorum)Geçmeyi bırak,3 te GSI ayırır Serkan ;)
Kasırga&Burak
12-01-2008, 18:37
Walla Yavuz abi benim sedanda bile acaip farkediyo hatta araç 3de en uzun hızlanmasını yapıyor az önce denenmiştirki biz burda gsi gibi bi araçtan bahsediyoruz şuda malumdurki çoğu opellerin bildiğim kadarıyla 3.vitesi hızlanma vitesi tabi yanlış hatırlamıyorsam walla benimki öle gelelim gtiyaya benim bildiğim kadarıyla 1. ve 2. viteste tozu dumana katan makinalar die biliyorum hatta düz 306 vardı 1.viteste kalktığında geçen araç tanımıyoruz tabi bahsettiğim düz aile araçları :D
Enolaguy
12-01-2008, 23:12
baktık opelde hayat yok
kadir abi dedi ben RS alacam
bende farklılık olsun dedim GTİ aldım :kop:
bu tabiki bir latife...
4 aydır kadir abi RS kullanıyor
E tabi denemekte fayda var . Mesela ben de bugün bir alfa 156 2.0 twinspark a bindim ne yalan söyliyeyim buz gibi havada motor tek marş aldı hiç sarsılmadan saat gibi sanki 90 derece ısınmış bir motor gibi çalışmaya başladı ve gaza dokunduğum anda hızla ivmelendi. Bütün gün kullandım gayet sorunsuzdu ama nedense gsi daha keyifli ama neresi keyifli dersen bilmiyorum belki fanatiklik ama alfacı üste 2 milyara gsi la takas yapmak istiyor ama her iki otomobile de bir fanatizmi olmayan arkadaşım da gsi daha iyi değiştirme diyor. Nesi iyi diyorum cevap yok ama sadece gsi daha iyi diyor ... Anlamadım ben bu işi gitti :)
Ben iddaa ediyorum.. 3.viteste 106 GTI,GSI'dan daha iyidir diyebilmek için hiç GSI'a binmemiş olmak gerekir (ki senin böyle olmadığını biliyorum)Geçmeyi bırak,3 te GSI ayırır Serkan ;)
şimdi şöle bişiy var.. benım bıldıım opellerın 3 u genel olarak uzun. yanı vectra b ler.. vectra a gt 150 yı gecıodu bizimkısı..
94 gsı f20 ıle gene 150 yapıodu sanırım.. emın deılım tam..
gerçi bide bunun asıl dememın sebebı fıratla denememızden dolayı.. yanı benım asırı uzun 3 ten dolayı vtilar filan böle hafiften gelmeye yeltenıolar iyi giden bi 106 da hafif yaklaşabilir.... gsi da öle bişiy olmadı belki f18 vardı onda ondandır;)
Kasırga&Burak
13-01-2008, 11:03
şimdi şöle bişiy var.. benım bıldıım opellerın 3 u genel olarak uzun. yanı vectra b ler.. vectra a gt 150 yı gecıodu bizimkısı..
gerçi bide bunun asıl dememın sebebı fıratla denememızden dolayı.. yanı benım asırı uzun 3 ten dolayı vtilar filan böle hafiften gelmeye yeltenıolar iyi giden bi 106 da hafif yaklaşabilir.... gsi da öle bişiy olmadı belki f18 vardı onda ondandır;)
Abi yani bende öle biliyorum ve benim astrada öle 3e kadar şöle ii bi fark açamıyom ama 3ten sonra artık rahat rahat dikiz aynasından izliyorum abi arkadaşın vectrada öleydi ama tabi bizimkiler yine tekrarlıyorum aile araçları:D tabi kaltığım araçlarda genelde aile aracı olarak seçiyorum:D ama gerçekten sanki 3üncü viteste sanki turbo bağlıymış gibi oluyo tork,motor sesi hepsi değişi veriyo
Enolaguy
13-01-2008, 13:55
Vectra B nin Vectra A GT yi geçmesi imkansız GT 3 ün dibinde 150 değil 165 yapar ve bunu o kadar hızlı yaparki B daha 165 km ye ulaşamamışken GT 4 e atıp anında 180 e dayanır dolayısıyla iki otomobili pratik olarak kıyaslayamazsın karşılıklı olarak 3. viteslerini test etme şansın bile olmaz biri 3 ün içindeyken diğeri 4 e geçmiştir bile. Bu nedenle B ile herhangibir anda bile Aynı gidebildiğin A Gt bitiktir.
Buradan şu sonuç çıkıyor kıyaslanan ve 1.6vti ve pug lara iyi fark koyamayıp buraya konu olan sfi lar bitik olanlar sağlam bir sfi a bahsi geçen otomobiller rakip olmaz
Enolaguy
13-01-2008, 14:02
Vectra B nin Vectra A GT yi geçmesi imkansız GT 3 ün dibinde 150 değil 165 yapar ve bunu o kadar hızlı yaparki B daha 165 km ye ulaşamamışken GT 4 e atıp anında 180 e dayanır dolayısıyla iki otomobili pratik olarak kıyaslayamazsın karşılıklı olarak 3. viteslerini test etme şansın bile olmaz biri 3 ün içindeyken diğeri 4 e geçmiştir bile. Bu nedenle B ile herhangibir anda bile Aynı gidebildiğin A Gt bitiktir.
Buradan şu sonuç çıkıyor kıyaslanan ve 1.6vti ve pug lara iyi fark koyamayıp buraya konu olan sfi lar bitik olanlar sağlam bir sfi a bahsi geçen otomobiller rakip olmaz
serkan'a katılıyorum yavuz abi 106'nin sadece ve sadece 3'ü gsidan biraz daha başarılı ama o da yalnızca açılan farkı biraz kapatmaya yetiyo ;)şimdi şöle bişiy var.. benım bıldıım opellerın 3 u genel olarak uzun. yanı vectra b ler.. vectra a gt 150 yı gecıodu bizimkısı..
+ Fır@t ... yineliyorum sadece 3'ü o da açığı biraz kapatayım diyo fakat yetmiyo,bitiyo 4 + 5 forza sfi :)Vectra B nin Vectra A GT yi geçmesi imkansız GT 3 ün dibinde 150 değil 165 yapar ve bunu o kadar hızlı yaparki B daha 165 km ye ulaşamamışken GT 4 e atıp anında 180 e dayanır dolayısıyla iki otomobili pratik olarak kıyaslayamazsın karşılıklı olarak 3. viteslerini test etme şansın bile olmaz biri 3 ün içindeyken diğeri 4 e geçmiştir bile. Bu nedenle B ile herhangibir anda bile Aynı gidebildiğin A Gt bitiktir.
demek ki benim sfi BİTİK hatta sadece benim değil tanıdığım,bildiğim,yürüdüğüm bütün sfi'lar CACIK!!! çünkü hiç birinin ne 106 ya nede vtec'e boy boy boy koyduğuna yada müthiş üstünlük sağladıklarına ne yazık ki :( rastlamadım.106gti ve vti' ı hakikaten çok başarılı araçlar ve alkışı hakediyolar.kendi sınıfları yetmediği gibi üst kategorilerde ki araçlara da çamur yapabiliyolar ;)
Enolaguy
14-01-2008, 11:54
Aracının bitik olup olmadığını ben bilemem eğer öğrenmek istiyorsan bir dyno ya sok bak eğer 106 ile kalkıp yol uzadığı halde boy boy fark koyamadığına göre demekki o kadar da iyi durumda değil. Burada özellikle 106 öyle Abartıldıki 106 eğer bilmediğim bir otomobil olsa teknik verilerdeki GSI a karşı bariz zayıflığını bile gözardı edip burada yazılanlara neredeyse inanacağım. Herşey ortada iken sanki özellikle yaratılan bu 106 abartısı beni doğal olarak o SFI ların bitik olması düşüncesine itiyor. 0-100 ü GSI dan 0.7 saniye geride olan bir araçtan söz ediliyor ve o aracın GSI ı kalkışta alt edebileceğinden bahsediliyor buna inanmak için fiziği ve tekniği reddetmek gerekir.
GSI zaten 2. viteste 100 ü geçmiş 0-100 bitmiş oluyor hala bazı arkadaşlar 3. vitesi tartışıyor. 120 hp veren bir 1.6 bir otomobilin 2.0 olduğu zaman verdiği güç oransal olarak zaten 150 hp ederken sanki GSI bu gücün altındaymış gibi pug un teknolojisi sanki bir üst sınıfa kafa tutarmiş gibi anlatılıyor. O zaman banada demekki Pug u deneyipte bu kanıya varan o SFI lar bitikmiş diye düşünmek düşüyor.
Yoksa 1.6 PUG un teknik verilerdeki bariz zayıflığına rağmen GSI dan hızlı olduğunumu söylemem gerekiyordu. Kalkışta bir süre peşimizden geliyor denmiş ve bunun bir başarı olduğu söylenmiş iyi de ne olacaktı neredeyse motosiklet ağırlığındaki bir araç kalkışta doğan ile astra kapışması kadar geride mi kalacaktı. Tabiki 100 metrede 50 metre geride kalacağı yok. ama bu onun başarısını hiçmi hiç göstermez sadece hafifliğini gösterir.
O zaman bunu denemek isteyenler Pug ile değil onun yarısı kadar gücündeki 1960 model 60 HP lik bir BMW motorsikletle kalksınlar da kalkış neymiş görsünler ve o zaman bakalım kalkışta beygirmi lazımmış teknolojimi lazımmış yoksa hafiflik mi gerçek şartmış anlasınlar ve Pug u eğer edebiliyorlarsa ondan sonra takdir etsinler derim.
Ayrıca ben 120 HP pug dan bahsetmiyorum bile 160 HP 34623 km deki Vti dan bahsediyorum 15 defa denedik kalkışta bir süre öne çıktı sonra otobanda eco astradan fark yedi ister inanın ister inanmayın benim fikrim değişmez. Demekki o SFI lar bitikmiş yada o pug lar ile Vti lar stok değilmiş oyuna gelmişsiniz bu kadar basit :)
Kunteper Canavarı
14-01-2008, 12:58
valla yukarıda yazılanları bilemem ilgilenmedimde ama harbi bu 106 ları bu kadar büyütmek neden onuda anlamadım bende bindim 106 ya yapılı ve stock olanına enteresansınız yaa madem bu kadar iiiler alın onlara harcayın paralarınızı herkesin füzesi olmus olur.
ki 106 gti böle ise bu pug teknolojisiyle 206 rc leri düşünemiyorum tek rakipleri rs 4 audiler porsche 911 turbolar m3 ler olsa gerek...
turkerrr
14-01-2008, 14:48
pug ları sevemedim gitti ama honda nın yeri ayrı bence
kimin geçtiği de o kadar önemli değil önemli olan o arabayı kullanırken ne kadar zevk aldınığınzdır......
valla yukarıda yazılanları bilemem ilgilenmedimde ama harbi bu 106 ları bu kadar büyütmek neden onuda anlamadım bende bindim 106 ya yapılı ve stock olanına enteresansınız yaa madem bu kadar iiiler alın onlara harcayın paralarınızı herkesin füzesi olmus olur.
ki 106 gti böle ise bu pug teknolojisiyle 206 rc leri düşünemiyorum tek rakipleri rs 4 audiler porsche 911 turbolar m3 ler olsa gerek...
hakkaten çok büyüttüler..
konforsuz ufacık güvensiz bir araba hafif tabi biraz iyi gidecek ama gsi ile yürüyecek kadar değil...
rc'lerdeki olay farklı olması lazım o kadar iyi gitmiyorrr
pug ları sevemedim gitti ama honda nın yeri ayrı bence
kimin geçtiği de o kadar önemli değil önemli olan o arabayı kullanırken ne kadar zevk aldınığınzdır......
bende sevmiyordum ama ne yapalım kader utansın
yani araba ne olursa olsun zevk alıyorsan sorunyok
maksat muhabbet sen geçmişim ben geçmişim hiç fark etmez...
aha şimdi benzin hortumu delindi ne oldu araba yürümedi bile...
turkerrr
14-01-2008, 23:01
:good:
Kasırga&Burak
15-01-2008, 15:16
Walla Harun abi sana katılıyorum fazlada büyütcek bişey sonuçta ikinci el araç alacaksın walla benim için aracın yürümesi çok önemli(kastettiğim eli ayağı düzgünü olan bi araç) olduktan sonra bak ben renaultlardan hoşlanmam ama eğer temiz denk geldiyse alarım onun gibi bişey heleki senin araç gibi bi araç denk getirsem yerimde durmam walla KARA ŞİMŞEK GİBİ:D
hakkaten çok büyüttüler..
konforsuz ufacık güvensiz bir araba hafif tabi biraz iyi gidecek ama gsi ile yürüyecek kadar değil...
rc'lerdeki olay farklı olması lazım o kadar iyi gitmiyorrr
RC'nin gitmemesindeki en büyük neden elektronik gaz kelebeği çok iyi bir sistem değil o yüzden çok kayıplar yaşıyor araçlar.
Aracının bitik olup olmadığını ben bilemem eğer öğrenmek istiyorsan bir dyno ya sok bak eğer 106 ile kalkıp yol uzadığı halde boy boy fark koyamadığına göre demekki o kadar da iyi durumda değil. Burada özellikle 106 öyle Abartıldıki 106 eğer bilmediğim bir otomobil olsa teknik verilerdeki GSI a karşı bariz zayıflığını bile gözardı edip burada yazılanlara neredeyse inanacağım. Herşey ortada iken sanki özellikle yaratılan bu 106 abartısı beni doğal olarak o SFI ların bitik olması düşüncesine itiyor. 0-100 ü GSI dan 0.7 saniye geride olan bir araçtan söz ediliyor ve o aracın GSI ı kalkışta alt edebileceğinden bahsediliyor buna inanmak için fiziği ve tekniği reddetmek gerekir.
GSI zaten 2. viteste 100 ü geçmiş 0-100 bitmiş oluyor hala bazı arkadaşlar 3. vitesi tartışıyor. 120 hp veren bir 1.6 bir otomobilin 2.0 olduğu zaman verdiği güç oransal olarak zaten 150 hp ederken sanki GSI bu gücün altındaymış gibi pug un teknolojisi sanki bir üst sınıfa kafa tutarmiş gibi anlatılıyor. O zaman banada demekki Pug u deneyipte bu kanıya varan o SFI lar bitikmiş diye düşünmek düşüyor.
Yoksa 1.6 PUG un teknik verilerdeki bariz zayıflığına rağmen GSI dan hızlı olduğunumu söylemem gerekiyordu. Kalkışta bir süre peşimizden geliyor denmiş ve bunun bir başarı olduğu söylenmiş iyi de ne olacaktı neredeyse motosiklet ağırlığındaki bir araç kalkışta doğan ile astra kapışması kadar geride mi kalacaktı. Tabiki 100 metrede 50 metre geride kalacağı yok. ama bu onun başarısını hiçmi hiç göstermez sadece hafifliğini gösterir.
O zaman bunu denemek isteyenler Pug ile değil onun yarısı kadar gücündeki 1960 model 60 HP lik bir BMW motorsikletle kalksınlar da kalkış neymiş görsünler ve o zaman bakalım kalkışta beygirmi lazımmış teknolojimi lazımmış yoksa hafiflik mi gerçek şartmış anlasınlar ve Pug u eğer edebiliyorlarsa ondan sonra takdir etsinler derim.
Ayrıca ben 120 HP pug dan bahsetmiyorum bile 160 HP 34623 km deki Vti dan bahsediyorum 15 defa denedik kalkışta bir süre öne çıktı sonra otobanda eco astradan fark yedi ister inanın ister inanmayın benim fikrim değişmez. Demekki o SFI lar bitikmiş yada o pug lar ile Vti lar stok değilmiş oyuna gelmişsiniz bu kadar basit :)
ben 106 yada vtec gecemedim,gecemiyorum sfi'dan üstün araçlar demiyorum MSJ'imi bi daha oku istersen ;) 200-220 ye kadar iki arac da arkandan gelebiliyo aça aça gidemiyosun 3-4-5 boy açabiliyosun ama yok eğer ben stock sfi ile aça aça gidiyorum boy boy boy oluyo diyosan hakaten helal olsun tebrikler seni de ayakta alkışlıyorum ;)
ben 106 yada vtec gecemedim,gecemiyorum sfi'dan üstün araçlar demiyorum MSJ'imi bi daha oku istersen ;) 200-220 ye kadar iki arac da arkandan gelebiliyo aça aça gidemiyosun 3-4-5 boy açabiliyosun ama yok eğer ben stock sfi ile aça aça gidiyorum boy boy boy oluyo diyosan hakaten helal olsun tebrikler seni de ayakta alkışlıyorum ;)
106'ya 220km'ye kadar 3-4-5 boy mu?
Enolaguy
16-01-2008, 01:58
Ben de diyorum ki 106 zaten hiç gelemiyor ne kalkış ne otobanda, Vtec ise kalkışta zaten bir süre ve çok az bir mesafe ile (bir çamurluk boyu) zaten önümde çıkıyor ve bu hiç değişmeden bir süre öyle devam ediyor hız 200 üstü hızlara dayandığında ise mesela tam örneği aydın otobanında ben calibra sfi ile bir porsche turbo jipin peşinden yetişmek için 250 KM ye çıktığımda yan yana gittiğimiz arkadaşımın Vti ı çok gerilerde kalıyor.
Bu durum pug için geçerli değil o zaten hiç ayar değil.
Vtec söz konusu olduğunda ise kısa mesafelerde anlaşılacak bir durum değil uzunda dene göreceksin.
gsı osman
17-01-2008, 03:04
onu bunu bilmemde ne 106 ne 306 inanın kıralını verseler değişmem ben arabamı biliyorum çünkü bugünekadar sahibini hiç üzmedi :)
Kasırga&Burak
17-01-2008, 09:19
onu bunu bilmemde ne 106 ne 306 inanın kıralını verseler değişmem ben arabamı biliyorum çünkü bugünekadar sahibini hiç üzmedi :)
Osman abi heralde OPELlerin özelliği bu aracı alalı iki sene oldu daha halen benide şaşırtmaya devam ediyo:D
Kasırga&Burak
18-01-2008, 09:07
Ya byler zaten 106nın bi kere segment farkı var ona bi tane 94 corsa bulsak zaten corsa onun canına ot tıkar hiç böle muhabbette gerenk yokkk eğer yanlışsam düzeltin:D
Ya byler zaten 106nın bi kere segment farkı var ona bi tane 94 corsa bulsak zaten corsa onun canına ot tıkar hiç böle muhabbette gerenk yokkk eğer yanlışsam düzeltin:D
Yanlışsın Burak! Standartta 106 GTI bizim Corsa'yı duman eder :(
aynen standartta 106 gti 850 kg olması, 120 hp olması ve gücü yere güzel iletmesi sayesinde 950kg ve 109 hp corsa gsi ye karşı çok üstün bi araç fakat corsada modifiye yapılırsa modifiye bi 106ya oranla para/beygir orantısı daha güzel. daha ucuza daha güzel güçler almak mümkün ve 106lar bi noktadan sonra gördüğüm kadarıyla tıkanıyo ama corsaya ne takılırsa hakkını hemen veriyo. fakat 106nın bütün motor veya modifiye parçalarını bulmak kolayken corsa baya bi uğraştırıyo. bilen bilir benim bi parça için kaç ay beklediğimi :D
Kasırga&Burak
18-01-2008, 15:59
Yanlışsın Burak! Standartta 106 GTI bizim Corsa'yı duman eder :(
Tşekkürler Yavuz abi cahilliğimi mazur görün ama dediğim gibi diilmi iki araçta aynı segmentte bi araç die dediydim ben aslında:D o zaman övgüyü hakeden bi araçmış demekki o yüzden pugcular gerçekten ii araç üretmişler:D Baksanıza kendi segmentini aşıp bi üst segmentteki araçlar kalkabiliyor buda tabiki bana göre çok büyük başarı;) ciyasaycılar alınmasın:D
Kasırga&Burak
18-01-2008, 16:04
aynen standartta 106 gti 850 kg olması, 120 hp olması ve gücü yere güzel iletmesi sayesinde 950kg ve 109 hp corsa gsi ye karşı çok üstün bi araç fakat corsada modifiye yapılırsa modifiye bi 106ya oranla para/beygir orantısı daha güzel. daha ucuza daha güzel güçler almak mümkün ve 106lar bi noktadan sonra gördüğüm kadarıyla tıkanıyo ama corsaya ne takılırsa hakkını hemen veriyo. fakat 106nın bütün motor veya modifiye parçalarını bulmak kolayken corsa baya bi uğraştırıyo. bilen bilir benim bi parça için kaç ay beklediğimi :D
Aslında Alper abi boşuna öle yazmadım çünkü biz onu denedik ve gsi bi boy farkla tokatladıydı mam dipnot iki araçta yüklüydü ve gti'ın servis bakımı gelmişti :( ama arkadaşımızın gsi başka gtilarıda çok rahat fark atıyordu ama yinede diyorum stock diildi o yüzden öle yazıyım dedim yanlışsam düzeltin die özellikle dedim o yüzden:D
Aslında Alper abi boşuna öle yazmadım çünkü biz onu denedik ve gsi bi boy farkla tokatladıydı mam dipnot iki araçta yüklüydü ve gti'ın servis bakımı gelmişti :( ama arkadaşımızın gsi başka gtilarıda çok rahat fark atıyordu ama yinede diyorum stock diildi o yüzden öle yazıyım dedim yanlışsam düzeltin die özellikle dedim o yüzden:D
sanırım dediğin gsi ı biliyorum kırmızı tampon altında eki olan bi corsa olacak ama o araba ben en son gördüğümde yüklü değildi. bence sizin denediğiniz 106lar çok iyi durumda değildir. fakat şunu tekrarlayım doğru bi modla corsa çok başarılı olabilir...
sanırım dediğin gsi ı biliyorum kırmızı tampon altında eki olan bi corsa olacak ama o araba ben en son gördüğümde yüklü değildi. bence sizin denediğiniz 106lar çok iyi durumda değildir. fakat şunu tekrarlayım doğru bi modla corsa çok başarılı olabilir...
Başarılı olabilir,hatta bazıları abartıp Astra GSI'ları bile geçebiliyorlar.. Ankara'da bir arkadaşımda var mesela.Mavi bir Corsa GSI :D
Kasırga&Burak
18-01-2008, 16:13
Yok abi ben Eskişehirden bahsetmedim yanlız :D biz bu olayı Kayseride yaşadık ama AS 369 muydu dediğin abi bende biliyorum o aracın stock olduğunu :D Ayrıca Alper abi bu arada baya memnun oldum demekki yakından takip ediyorsun eğer yolun düşerse haberdar et buluşalım :D Eskişehir gerçekten bu yönden süper yerdir;) inan iki turluyom üçüncüde birisini yakalıyorum öle bi şehirdir:D
Abartma abi sende o mavi corsa yürümüyooo yürümüyoooooooo:D:D...
Başarılı olabilir,hatta bazıları abartıp Astra GSI'ları bile geçebiliyorlar.. Ankara'da bir arkadaşımda var mesela.Mavi bir Corsa GSI :D
bu mod işinde her ne kadar abilerimiz kadar olamasakta kendi çapımızda bişeyler yapıyoz işte abicim... anladın sen onu :)
Abartma abi sende o mavi corsa yürümüyooo yürümüyoooooooo:D:D...
evet yürümüyo samet hiç sorma valla :)
adam arabada agırlık yapmasın diye benzini az alıyor nasıl yürüsün bu araba:D
karnı aç karın:)
adam arabada agırlık yapmasın diye benzini az alıyor nasıl yürüsün bu araba:D
karnı aç karın:)
En azından arabasında chip var.2 senedir chip peşinde değil :)
benim işim cıktı görüşürüz:hıh:
benim işim cıktı görüşürüz:hıh:
samet tamam senle bi video çalışması yapalım chipli veya chipsiz :D gerçi kötü 1600cc corsanın 1800 turbo passatın yanında pek bi esamesi okunmaz ama :rolleyes:
samet tamam senle bi video çalışması yapalım chipli veya chipsiz :D gerçi kötü 1600cc corsanın 1800 turbo passatın yanında pek bi esamesi okunmaz ama :rolleyes:
Kameranın zoom özelliği iyi olsun :rolleyes:
pek yakında video yayında:D:D
ben dayılanmadım GÜCCÜK corsaya ama kaşıyalım bariii:)
Sen şimdiden başla Sametcim kaşımaya,anca geçer :)
Kasırga&Burak
18-01-2008, 16:54
Kameranın zoom özelliği iyi olsun :rolleyes:
İşte Yavuz abi bu kavgada bile sölenmezdi belki mavi ciyasayın kendien göre sorunları vardır belki:D tamam belki klasman olarak passat çok abartı ama:D napacaksın yanii olmaz die bişey yok:D yanlız Alper abi çipin yanına bi çip dahamı taksak:) olmadı ödünç turbo alır takarız(sanki pazardan domates alıyoz):D
4-5 gözle falan bekliyoruz videoyu. ;)
İşte Yavuz abi bu kavgada bile sölenmezdi belki mavi ciyasayın kendien göre sorunları vardır belki:D tamam belki klasman olarak passat çok abartı ama:D napacaksın yanii olmaz die bişey yok:D yanlız Alper abi çipin yanına bi çip dahamı taksak:) olmadı ödünç turbo alır takarız(sanki pazardan domates alıyoz):D
Bence o arabadan çip sökmek lazım...;)
Kasırga&Burak
18-01-2008, 16:57
Sorma ya çip dedinmi bi soğuyu variyom araçtan nedendir bilinmez arkadaşın aracı randumandan çıkarmış walla onun yalancısıyım :( o nasıl bişeuy oluyorsa abilerimizden öğrenebilirmiyiz:)
Doktor korkuyom :)
ama öyle boş boş olmaz mangalına olsunda bari bişeye benzesin en azından etin keyfi çıkar :D sonra isli ellerinle kaşırsın kendi kendini :)
doğru klansmanım değil :) ama naparsın sonuçta arkadaşımız biz kaşımazsak elin yabancısı kaşır kötü olur :D
Sorma ya çip dedinmi bi soğuyu variyom araçtan nedendir bilinmez arkadaşın aracı randumandan çıkarmış walla onun yalancısıyım :( o nasıl bişeuy oluyorsa abilerimizden öğrenebilirmiyiz:)
İşinin ehli biri yaparsa en güzel bişey...
Kasırga&Burak
18-01-2008, 17:05
ama öyle boş boş olmaz mangalına olsunda bari bişeye benzesin en azından etin keyfi çıkar :D sonra isli ellerinle kaşırsın kendi kendini :)
Alper bai nerden çıkardın ya:( şimdi inegölleri alacaksın mangalı yakacaksın offfff... o hele cıssssss... sesi yokmu adamı bitiriyo zaten :D öle kapışmaya can kurban altı üstü üç gün dört gün sonra unutulur gider ama o damağımda ki lezzet bi ay gitmez:kop:
Kasırga&Burak
18-01-2008, 17:07
doğru klansmanım değil :) ama naparsın sonuçta arkadaşımız biz kaşımazsak elin yabancısı kaşır kötü olur :D
Walla öle kaşınmaya can kurban alper abi gel istersen Kasırgaylada kalk istersen hatta kütahya yolu süper ordanda musa barajına gider inegölleri mangalda yaparız:) zaten 50 lik benzin attım napacağımı bilmiyorum heralde bu gidişle ilk cezamı yicem :( böle fırsat kaçmaz derim Alper abi:)
Kasırga&Burak
18-01-2008, 17:09
İşinin ehli biri yaparsa en güzel bişey...
Walla dediğin doğru Erman abi zaten çipi elden düşme aldıydık bide sanaide yalvar yakar taktırdıydık yani;) sonrada sonucu o olmuş benim yeni haberim oldu:(
konu neydi nereye geldi:(
Neyse işin kısası özü.
TRAFİGE KAPALI alanda deneme yapılıp video ya cekilip forumda yayına verilecektir:)...
daha sonraki uygun bi mekanda mangal yakmaya gecilip günün keyfi cıkarılacaktır.
benim amacım zaten mangal yakmaktı:D
İstanbuldan misafirlerimizide bekleriz;)
konu neydi nereye geldi:(
Neyse işin kısası özü.
TRAFİGE KAPALI alanda deneme yapılıp video ya cekilip forumda yayına verilecektir:)...
daha sonraki uygun bi mekanda mangal yakmaya gecilip günün keyfi cıkarılacaktır.
benim amacım zaten mangal yakmaktı:D
İstanbuldan misafirlerimizide bekleriz;)
Zaten bu aralar kaşıntım var Samet,gelmemek için zor tutuyorum kendimi..
Özledim valla
Zaten bu aralar kaşıntım var Samet,gelmemek için zor tutuyorum kendimi..
Özledim valla
Benim arabayla gidelim diyecem de 3 depo= 500 YTL
Uçakla gitsek daha iyi. :)
Benim arabayla gidelim diyecem de 3 depo= 500 YTL
Uçakla gitsek daha iyi. :)
Kanka senin arabayla bakkala gidip gelsek 50 lira :D
Kanka senin arabayla bakkala gidip gelsek 50 lira :D
Benim bu işi paraya çevirmem lazım bir şekilde.Olmuyo böyle. :D
ben niye konuyu bu hale getirdim abi:)
Samet , 50 YTL'ye kalkıyorum isteyenle.50 YTL daha verirsen geçilirim bi de. :)
50 bana verin arabamıda siz kullanın..
Çıkabilecek masraflar-ki kesin çıkar kullanıcıya aittir
puahhahaa:D
bu arada o yazıyı
ben Yavuz abi ankaraya gelsin diye dedim:D
Enolaguy
18-01-2008, 17:59
50 bana verin arabamıda siz kullanın..
Çıkabilecek masraflar-ki kesin çıkar kullanıcıya aittir
Niye çıkar ne sorun var ?
E GSI ile aynı hacimde kafaya çıkacak opel yokken demir gibi makineyken bu sorunlar neden :)
o arabanın PİSİKOLOCİSİ bozuk:D:D
kuddusiye laf yok o arabanın en yürümediği anı ben biliyom, uçuyodu :) bence yavuz abinin biraz çok titiz olmasından kaynaklı bunlar, başka biri olsa arızasını anlamaz bile
bu arada ne zaman geliyosunuz yavuz ve erman abilerim gelin videoyu canlı izleyin :)
kuddusiye laf yok o arabanın en yürümediği anı ben biliyom, uçuyodu :) bence yavuz abinin biraz çok titiz olmasından kaynaklı bunlar, başka biri olsa arızasını anlamaz bile
Umut'u bırakmaya giderken musallat olan VTI'ı hatırlıyormusun Alper? Ben arabayı unuttum ama adamların yüzlerindeki ifadeyi hiç unutamam.. :)
Niye çıkar ne sorun var ?
E GSI ile aynı hacimde kafaya çıkacak opel yokken demir gibi makineyken bu sorunlar neden :)
Tek kelime; F20 :D
Umut'u bırakmaya giderken musallat olan VTI'ı hatırlıyormusun Alper? Ben arabayı unuttum ama adamların yüzlerindeki ifadeyi hiç unutamam.. :)
hehe unuturmuyum abi o yüzü senden hırs yaptı beni enkada buldular senin kadar olmasada aynı ifadeyi 2.kez görünce daha bi çok güldüm :)
Fanatikliğin bu kadarı:kop:
Kelimenin manasıyla 106 içinden geçer corsa'nın ne kadar tabutda olsa hala çok güzel giden araçlar. Çoğu apaçilerin eline düştü ne yazıkki:(
Kasırga&Burak
19-01-2008, 10:11
Kelimenin manasıyla 106 içinden geçer corsa'nın ne kadar tabutda olsa hala çok güzel giden araçlar. Çoğu apaçilerin eline düştü ne yazıkki:(
:kop: :kop:
Ta abi hiç sorma yaa bizim arkadaşın gsi geçince dedim heralde corsalarda 120 bg zannettim işin bi doğrusuda bu :D yanlız benim kasırgayla hemen hemen aynıymış meğersem sadece 50 kg farkı var benimki biraz daha hantalmış anladığım kadarıyla;)
Corsa gsi:950 kg , 109 bg (saolsun Alper bai söledi)
Kasırga ise:1000 kg,100 bg
aradaki 50 kgnun farkı işte:( halbuki corsadada şöle bi 120 bg olsaydı ii araç olurlardı ama işte neyse olsun abi sağlık olsun GTİ ayrıca tam APAÇİLER acıyorum o araçlara :(
Alper'im senin araban artık Corsa değil kendini kandırma.. :]
Kunteper Canavarı
22-01-2008, 11:16
lnd ve mavigsi ile kalkmak istiyorum bende videoya kameraya çıkmak istiyorum...
yediğim boy önemli değil mavigsi dan nasılsa lnd yi geçerim.
dereceliyide bulduk ama ben dereceli takmadan önce yapalım organizasyonu mavi gsi a anca dereceli olursa yaklaşabiliriz...
Alper'im senin araban artık Corsa değil kendini kandırma.. :]
yok be Onur'um hala bildiğin corsa işte ama o kendini c20xe sanıyo :D
lnd ve mavigsi ile kalkmak istiyorum bende videoya kameraya çıkmak istiyorum...
yediğim boy önemli değil mavigsi dan nasılsa lnd yi geçerim.
dereceliyide bulduk ama ben dereceli takmadan önce yapalım organizasyonu mavi gsi a anca dereceli olursa yaklaşabiliriz...
ben senle kalkmam kanka sonra 1,4de geçildi derler :)
Kunteper Canavarı
22-01-2008, 12:29
corsan;
Hade lan:D
maksat televizyona çıkalım olum:D
nası düşmesin 7000 e corsa gsi 8000 e 106 varsa apaçide komançide hatta şerıff thytss :):) da binecek napıcaz :)
evet arkadaşlar cok konuşuldu ama belgeli icraatımız yoktu.106'yla fazla tecrübemiz var gerçi ama bakalım 306'yla birlikte olunca başarı oranı değişecek mi??? :) Nihayet bugün yürüyoruz hem 106 hemde 306'yla.Bakalım sonuç ne olacak.Eee videosuz tabi ki olmazZz... :D
evet arkadaşlar cok konuşuldu ama belgeli icraatımız yoktu.106'yla fazla tecrübemiz var gerçi ama bakalım 306'yla birlikte olunca başarı oranı değişecek mi??? :) Nihayet bugün yürüyoruz hem 106 hemde 306'yla.Bakalım sonuç ne olacak.Eee videosuz tabi ki olmazZz... :D
hadi bakalım görelim SFİ'nizi :D
bende merak ediyorum özelden link gönderirseniz memnun olurum :good:
Kasırga&Burak
26-01-2008, 18:29
Walla fırat abi Allah kolaylık versin eğer öle bi durum olursa ciddi sölüyorum özelime linkini atarsan gerçekten çok memnun olurum;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net