Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows Vista’da güvenlik riski var!
Dünyadaki internet altyapısının yüzde 90’ının tedarikçisi Cisco, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Vista’nın güvenlik alanında bazı ciddi sorunlar çıkarabileceği uyarısını yaptı.
LONDRA - Pazar araştırma şirketi Gartner’ın düzenlediği güvenlik konferansında konuşan Cisco CTO’su (Teknoloji Tepe Yöneticisi) Bob Gleichauf, Windows Vista’nın internet altyapıları için aksaklıklara gebe olduğunu ifade etti. Gleichauf, “Vista’nın bazı bölümleri beni korkutuyor, bu kadar karmaşık bir işletim sistemi yeniliklerle birlikte sorunlar da getirebilir” diye konuştu. Cisco CTO’su Gleichauf, Vista’nın birçok güvenlik sorunun ortadan kaldıracağına emin olduğunu, ancak öngörülemeyen yan etkiler beklendiğini dile getirdi.
bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada Engin kardeşimde fikrini söylerse sevinirim ;)
KA®ANLIK
06-10-2006, 23:23
Ya ben konuşacağım şimdi yine
- Eğğğhhh pis Apple fanatiği diyeceksiniz :)
Windows Vista'nın ilk Beta sürümü yayımlandığında herkes şok olmuştu çünkü 4 sene önce FULL sürümü yayımlanan MacOS X in neredeyse bir kopyası idi... Bunu dünya kabul etmiş durumda zaten...
Ama Windows DOS tabanlı bi sistem, Linux ve MacOS ise UNIX tabanlı bir sistem.
Windows'ta kendi tabanında UNIX tabanının getirdiği avantajları kullanmak istedikçe daha da fazla çıkmaza sürüklenecektir, yani bir bakıma KENDİ YOLUNU ÇİZMESİ gerekiyor...
Üzüm bağında Ayva yemek istemek gibi birşey bu.
Dolayısıyla şimdiden NET olarak birşey söylemek biraz zor ama, bu kafa yapısıyla Microsoft sadece dünya pazarındaki yerini SABİT tutar (iyimser bir yaklaşımla) ileriye gidemez.
Yazılım geliştiricilerin UNIX taban üzerinde değil, Windows un kendi tabanı üzerinde birşeyler yapmak istemeleri lazım...
Kaldı ki yine Apple önce davranıp, MocOS un INTEL sürümünü yayımladı, bence bu Teknolojiye yön verecek bir gelişme olabilir, hep birlikte izleyeceğiz...
Ya ben konuşacağım şimdi yine
- Eğğğhhh pis Apple fanatiği diyeceksiniz :)
zaten öylesin :p bu arada :tesk:
hayat zaten bir risk.. :D
Experience
07-10-2006, 01:05
Windowsun yeni çıkan hiçbir ürünü alınmaz zaten.Biraz oturması ve guvenlik yamalarının cıkması gerekiyor...
KA®ANLIK
07-10-2006, 10:00
Windowsun yeni çıkan hiçbir ürünü alınmaz zaten.Biraz oturması ve guvenlik yamalarının cıkması gerekiyor...
XP şu anda ne kadar güvenli ki? :confused:
şöyle sorayım engin bey
yaptığımız bu işlemler mac-os da yapılıyormu ???
mesela autocad-3ds-max birde opelim.net :D :D
KA®ANLIK
07-10-2006, 15:47
Kesinlikle,
AutoCad in son sürümü var mı bilmiyorum ama 3D StudioMax, Photoshop ve hemen hemen bütün grafik programları PC den DAHA RAHAT! bir şekilde kullanılabiliniyor...
Opelim.Net e gelince, emin ol explorer dan 2--3 kat hızlı ;)
Experience
07-10-2006, 17:15
peki engin bey,pc için heryerde bulabildiğimiz oem ürünleri,programları mac de oyle kolay bulabiliyormuyuz,oluyor mu?pc programları yeni maclerde çalışıyormu?
Bu arada xp ilk cıktığı zamanlara gore guvenlik acıklarını bayagı kapatmış durumda,o kadar açık mac de de vardır tahminimce
KA®ANLIK
07-10-2006, 23:29
peki engin bey,pc için heryerde bulabildiğimiz oem ürünleri,programları mac de oyle kolay bulabiliyormuyuz,oluyor mu?pc programları yeni maclerde çalışıyormu?
PC için OEM parçalar ve Programlar Sadece PC içindir...
Macintosh içinde programlarınızı indirdiğiniz siteler var, yani aynı programların MAC versiyonunu indiriyorsunuz....
Size kısaca şunu söyleyeyim, PC De yaptığınız herşeyi MAC'te de yapabiliyorsunuz, bazı bazı programların ismi değişiyor ama farklı bi programla da yapabiliyorsunuz...
Bu arada xp ilk cıktığı zamanlara gore guvenlik acıklarını bayagı kapatmış durumda,o kadar açık mac de de vardır tahminimce
Bu açıklamanı Yüzyılın bir gafı olarak görüyorum, çok talihsiz bir açıklama olmuş, her açıdan :)
KA®ANLIK
07-10-2006, 23:31
DipNot: siz hiç 98 yılından beri Sistem Yüklenmemiş bir bilgisayar gördünüz mü?
Ben kullanıyorum hala, hemde hiçbir şekilde upgrade vb. yapmadan, sistem yüklendiği gibi...
Abartırsam olayı: 10 dakika MacOS X kullanan biri XP'nin başına tekrar oturunca intiharı bile düşünebilir...
DipNot: siz hiç 98 yılından beri Sistem Yüklenmemiş bir bilgisayar gördünüz mü?
Ben kullanıyorum hala, hemde hiçbir şekilde upgrade vb. yapmadan, sistem yüklendiği gibi...
Abartırsam olayı: 10 dakika MacOS X kullanan biri XP'nin başına tekrar oturunca intiharı bile düşünebilir...
helal olsun valla. ben hic dayanamam o kadar uzun süre. Max 3 ayda bir ghost;)
engin ağzımın suyu akıyo sen böyle yazdıkça..
Experience
08-10-2006, 11:56
Yaz engin yaz... :) Bende G5 yok ya ondan yapıyorsun bunları ;)
KA®ANLIK
09-10-2006, 15:14
yıh yıh :)
engin bişiy soracam. mac işletim sisteminin arayüzü nasıl bi masaüstü print screen alabilirmiyim her an xp yi silebilirimde
KA®ANLIK
10-10-2006, 11:17
Akşam atayım ;)
KA®ANLIK
11-10-2006, 01:58
Resimleri Büyük boyutta koydum, Aşağıdaki linklerin üzerine tıkladıktan sonra Açılan sayfada DETAYLI ve BÜYÜK bir şekilde görebilirsiniz ;)
Resim 1:
http://img275.imageshack.us/img275/6231/picture1ca4.png
Resim 1'in Açıklaması:
F12 Tuşuna bastığınızda veya Mouse'a özel bir tıklama ile karşınıza gelen MacOS X'in DASHBOARD u, Buradan Uçak seferlerini kontrol edebilir, Diller arasında çeviri yapabilir, Müzik Programınızı kontrol edebilir, istediğiniz şehrin hava sıcaklığını görebilirsiniz:
Resim 2:
http://img245.imageshack.us/img245/8780/picture2ag2.png
Resim 2'nin Açıklaması:
Birden fazla pencere açıkken, f9 tuşuna basakar veya mouse'un yanındaki düğmeye basarak ekranı bu hale getiriyorsunuz ve istediğiniz pencereyi seçiyorsunuz. bu da pencereler arasında kaybolmanızı önlüyor :)
Resim 3:
http://img174.imageshack.us/img174/8646/picture3jv5.png
Resim 3'ün Açıklaması:
MacOS X' in klasör yapısı ve alt kısımdaki DOCK'u. bu Dock olayı Windows Vista BETA Sürümünde birebir KOPYA olarak sürülmüştü ama Çok fazla tepki aldı. Bu nedenle full sürümünde olacak mı bilmiyorum... Bu alt kısımdaki DOCK un üzerine gelince şekildeki gibi büyüyor. Böylece istediğiniz programı Rahatlıkla seçebiliyorsunuz...
Resim 4:
http://img174.imageshack.us/img174/475/picture4au2.png
Öylesine bir görüntü..
Resim 5:
http://img174.imageshack.us/img174/3029/picture5ye6.png
DOCK'dan bir başka görüntü
Resim 6:
http://img248.imageshack.us/img248/7860/picture6ok9.png
ve başka bir görüntü daha
ya linkler açılmıyormu yoksa microsoft mu engelliyor??
süper gerçekten ama alışmak lazım engincm.. bu arada core 2 duo'yu da görmedim sanma.. :D
her an windowsu tarihe gömme durumundayım. engiiiiiiiiiiiiiiin naptın bana ;)
KA®ANLIK
12-10-2006, 23:46
siz menü geçişlerini,
pencerelerin gizlenip açılma şekillerini bir görseniz HAREKETLİ olarak,
Microsoft'a düşman olursunuz ya...
hakikaten bak bunu ciddi söylüyorum :)
Windows XP falan MacOS X i kullandıktan sonra bana Windows 3,1 havası veriyor...
Sanki XP kullanıomuşum da 3,1 e dönmüşüm :D
çok çafçaflı geldi windowstan çok daha renkli ben klasik ekran a alışmışım bu uymaz bana , alışmaya bağlı birde performansını görmek gerekli
KA®ANLIK
15-10-2006, 01:57
çok çafçaflı geldi windowstan çok daha renkli ben klasik ekran a alışmışım bu uymaz bana , alışmaya bağlı birde performansını görmek gerekli
işte en İLGİNÇ yanı da o,
Performansı...
O pencere açılıp kapanmaları, o DOCK un hareketli olması vs...
Ben şu anda bilgisayarımda 512MB DDR2 Ram Kullanıyorum, Photoshop bile çlışıyorum...
XP den Az Kastığına her türlü iddiaya girerim :)
İyi de apple'ın ürünleri fena halde kazık , ne kadar para o kadar köfte.Hele ki senin aldığın zamanlar bir macintosh fiyatına 3 tane intel pc toplanıyordu. Programları , aksesuarlarını saymıyorum bile.
bende yaması var xp ye yükleyince bunun aynısı oluyo ama adı vista :)
dataegemen
25-01-2007, 02:18
yalnız wind. xp ye geçtiğinden beri dos diil unix çekirdek kullanoyor nt yani
işte en İLGİNÇ yanı da o,
Performansı...
O pencere açılıp kapanmaları, o DOCK un hareketli olması vs...
Ben şu anda bilgisayarımda 512MB DDR2 Ram Kullanıyorum, Photoshop bile çlışıyorum...
XP den Az Kastığına her türlü iddiaya girerim :)
engin. aklımı karıştırdın şeytan diyoki format at
burasi turkiyre risk die bise olmaz xp icinde oyle diolardi:)
burak_1987
29-01-2007, 02:34
arkadaşlar herşeyde bir risk oranı vardır. ama risk göze alınabilir. çünkü xp de çıktığında çok yazıldı, çizildi. sonuç risk yok. bence bundada böyle olacaktır.
arkadaşlar herşeyde bir risk oranı vardır. ama risk göze alınabilir. çünkü xp de çıktığında çok yazıldı, çizildi. sonuç risk yok. bence bundada böyle olacaktır.
sen öyle mi olduğunu sanıyosun:confused: xp ilk çıktığında müthiş derecede güvenlik açıkları vardı ve daha ay dolmadan bunlar vi antivirüs firması tarafından deşifre edildi, yaklaşık 1 hafta sonra da windows yetkilileri bunun doğru olduğunu kabul etti:hıh: senin gibi sadece evinde kullanan bir kişi için çok büyük bir sorun ifade etmese de bankalar, büyük holdingler vs. için bunlar çok önemlidir. windows hala daha güvenlik güncelleştirmesi yapıyor farkındaysan. günün getirdiği değişiklikler mutlaka olacaktır ama bu kadar da fazla değil. bütün hacker lar vista nın piyasaya sürülmesini bekliyorlar. hd dvd ve blu-ray in kodları çözüldüğü gibi o da çözülecektir. benim vista ya biçtiğim ömür max. 6 ay, ki bu çok fazla bile. 1 ay sonra ak ile kara belli olacak.
risk soyle var kardes avcının dedigimi gibi buyuk firmalar linansli kullanmak mecburiyetindeler evde bi sorun olmaz zaten
vista mutlaka paylaşımsız 256 mb ekran kartı istiyor... laptop kullanıcılarının dikkatine...
vista mutlaka paylaşımsız 256 mb ekran kartı istiyor... laptop kullanıcılarının dikkatine...
hayır 128 mb ve paylaşımlı olup olmaması da sorun değil:good:
upgrade zamanı........................
KA®ANLIK
11-02-2007, 09:23
bende yaması var xp ye yükleyince bunun aynısı oluyo ama adı vista :)
:D:D:D:D
tamam o yama zaten vista yaması...
Windows Vista da MacOS X in kopyası olduğu için sen vista yaması yükleyerek bir nevi MacOS X GÖRÜNTÜSÜNE sahip olabiliyorsun KISMEN :D
:D:D:D:D
tamam o yama zaten vista yaması...
Windows Vista da MacOS X in kopyası olduğu için sen vista yaması yükleyerek bir nevi MacOS X GÖRÜNTÜSÜNE sahip olabiliyorsun KISMEN :D
evet vista aslında yıllardır mac. lerin kullandığı işletim sistemini veriyo görüntü olarak ama yine nt tabanlı diye biliyorum. aslında şimdiye kadarki en iyi windows laflarına ad pek kanmıyorum ben, xp ye de devam edicem. evde yalnız kullansam 64 bit xp kurucam ama maalesef tek değilim:cry: ama 2, bir sistem olarak ya xp64 yada pardus kurucam:good:
KA®ANLIK
14-02-2007, 07:11
MacOS X kur MacOS X...
ben öyle yaptım valla.
PC de MacOS X acayip haz alıyorum bu işten :D
Kunteper Canavarı
14-02-2007, 10:07
bütün bilgisayarların ben .......:mad:
MacOS X kur MacOS X...
ben öyle yaptım valla.
PC de MacOS X acayip haz alıyorum bu işten :D
banada bulaştıracan virüsü :p illa MacOs X diyon :) şeytan diyo kur windows 3.1 i :D
banada bulaştıracan virüsü :p illa MacOs X diyon :) şeytan diyo kur windows 3.1 i :D
kur kur:D bulursan disketlerini de bana gönder:D ben xp64 bit kurdum dertlerden kurtuldum:rock
kur kur:D bulursan disketlerini de bana gönder:D ben xp64 bit kurdum dertlerden kurtuldum:rock
disketleri her daim arşivimde durur. eski toprak adamız. ;) sonradan yetme değilizki bulamayalım dimi...
disketleri her daim arşivimde durur. eski toprak adamız. ;) sonradan yetme değilizki bulamayalım dimi...
sonradan yetmelikle alakası yok, gerekip gerekmemekle alakası var;) o disketler olsa ne olur olmasa ne olur ;) benim bilgisayara 98 bile kurulmaya bilir, 3,11 i napcaz:D
sonradan yetmelikle alakası yok, gerekip gerekmemekle alakası var;) o disketler olsa ne olur olmasa ne olur ;) benim bilgisayara 98 bile kurulmaya bilir, 3,11 i napcaz:D
:saplak:
:saplak:
at gitsin onları diycem ama müzeye verirsen iyi para eder:D
peki xpyi silip, macox kurmak istedik. bu mümkün mü? yoksa bosuna kasmayayim mi?
yada linux kullanan varmi?
is yerinde unix kullaniyorum. fakat unixin icinde özel bir yerden windows2000e gecebiliyorum. böyle birsey yapabilen varmi?
xp yi silip macos da kullanabilirsin ama bazı yardımcı programlar gerekli. 2 işletim sistemi birden de kurulabiliri sorn olmaz. hatta türkçe linux u da aşağıdaki linkten indirebilirsin: http://www.pardus.org.tr/indir.html
önfikir içinde incelemleri burda:
http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=1897
aslında bende deniycem bunu ama bi türlü fırsat olmadı indirmeye:cry:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net