PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra H'de Emniyet Kemeri İkaz Işığı ve Sesli Uyarı Sistemi

CiMiX
06-10-2006, 13:37
Sevgili Opelciler,
Çoğunuzun bildiği gibi ağustos ayı içerisinde 2006 model bir Astra Cosmo satın aldım.

Aracı aldığım günden beri Takometre üzerinde bulunan emniyet kemeri takılı değil ışığı yanmıyor ve herhangi sesli bir ikaz yok.
Bunun üzerine bugün aracımı İstanbul Haramidere'de bulunan "Opel Erdemirler" Yetkili servisine götürdüm.

İki saat süren bakımın ardından bana "aracımın yeni model olduğunu ve Opel'in artık yeni model araçlarda emniyet kemer ışığı ve sesli ikazını kullanmayacağı ve hatta opsiyonel olarak sunulacağını" belirttiler.

Sebebi de bu sesli ikaz ve ışığın sürekli olarak sürücüyü uyarmasından kaynaklanan müşteri memnuniyetsizliğini Almanya'da ki merkeze şikayet etmeleriymiş.

Bundan ötürü aracıma yazılım yükleyerek veya herhangi bir müdahalede bulunarak bunları aktif edemezlermiş. Çünkü aracımda gerekli donanım yokmuş.

2005 modele kadar bütün Astra H modellerinde standart olan bu özellik acaba gerçekten de servisin söylediği gibi 2006 Astra (Essentia - Enjoy - Cosmo ve Sport) modellerinde yok mu?

Şimdi 2006 Astra H sahibi arkadaşlarıma soruyorum, acaba sizlerinde araçlarında emniyet kemeri takılı değil ikaz ışığı ve sesli uyarı sistemi yok mu..?

Yoksa benim aracımda bir problem mi var?
Aydınlatırsanız sevinirim.

exilegs
06-10-2006, 15:57
bende 1005 astra h var benimkindede yok ne ses ne görüntü

_KRAL_
06-10-2006, 16:25
bencede en güzel gıcık olurum öyle kemer tak tak diye ötenlerde senin babanın arabada öyle ya serhan gıcık olmusutm

spaceghost
06-10-2006, 18:33
arkadaşım tech 2 ile iptal ediliyor tek 2 menüsünde müşteri tercihleri diye bir bölüm var ordan gişrerek bunu iptal edersiniz

xenonx
06-10-2006, 20:04
bende de 2006 astra h enjoy war arkadaşım aynı problemden dolayı bende serwise götürmüştüm bana da olmadıgını söylemişlerdi yani sende bi problem yok merak etme

X18XE
06-10-2006, 20:22
iyi yaa bizi koruyan bi güvenlik önlemini şikayet etmişiz ve bu araçlardan kaldırılmış, insanoğlu trafik kazasında ölmeyi hakkediyo be kardeşim :mad: benim arabada da ne ışık ikazı var ne de lamba, tamam sesli ikazı bende sevmiyorum ama ışık ikazı olmalı panelde unutuyorum ben hep :)

verderveremem
06-10-2006, 23:45
benimki 2005 enjoy. ben şahsen nefret ediyorum o ikazdan. müzik sesini bile bastırıyo. iptal olabildiğini öğrendiğim iyi oldu :D

_KRAL_
07-10-2006, 00:19
abı susmakta bılmıyor yanı dıtt dıtt delı edıyor

emin28
07-10-2006, 23:29
benim 2006 astra 1.3 CDTİ cosmoda da yok sese gerek yok bence bilinçli insanlar kemerini uyarıya gerek kalmadan takmalı bence

opel astra 2001
08-10-2006, 00:31
benimkinde ne ses var nede görüntüü :confused:

Volkan
08-10-2006, 02:59
Emniyet kemersiz araba süremiyorum...
Neredeyse alışkanlık haline geldi...
Bazen arabayı çalıştırmak üzere elim kontağa gidiyor, sonra emniyet kemerinin takılı olmadığını hatırlıyorum (sanırım kontak anahtarına doğru rahat eğilmem aklıma getiriyor), elimi hemen kontak anahtarından çekip emniyet kemerimi takıyorum ondan sonra arabayı çalıştırıyorum...

Papirus
08-10-2006, 09:59
Benim aracımda (2005) var ve çok gerekli olduğunu düşünüyorum, opelin yaptığı afedersiniz hıyarlık:mad:, euroncapda sırf bu sebeple 2 az puan alacağı ve 32 puan almış olan seat leonun 4 yıldızla değerlendirildiğini hatırda tutmakta yarar var.
Varsın dıtdıt ötsün ben otomobil üreticilerin yerinde olsam kemer uyarısını motor devir kesicisiyle ilişkilendirir kemeri bağlanmamış araçta hızı sınırlardım hatta belli bir uzunluğa ulaşmayan kemerleri de takılı kabul ettirmezdim. (Bizim ülkenin hanzoları için)Tamam? 60-70 km ile kemersiz direksiyona çarpan surat neye benziyor hiç gördünüz mü? Ben çok gördüm.
Not : buarada seatında agustos 2006 altından itibaren kemer uyarısını araçlarından kaldırdığını öğrendim.

CiMiX
08-10-2006, 10:35
Verdiğiniz bilgilerden ötürü hepinize teşekkür ederim...

daskinoglu
02-11-2006, 23:16
benm aracımda da yok..2006 model astra cosmo..martta almıştım..ben de uyarı olacağını bekliyordum..

corsa_tolga
09-11-2006, 12:23
dayımda 2005 1.6njoy var o ikaz veriyor ama kuzenimdeki 2006 1.3cdti njoy ikaz vermiyor bizimde dikkatimizi çekmişti

Experience
10-11-2006, 00:11
Ülkemiz insanları bir enteresan,güvenliğimiz için yapılan birşeyi iptal ettirmeye,engellemeye çalışıyoruz.Hiç kimse takmayı deneyelim demiyor.Bu ikazlar yeri geliyor kendimiz dışında eşimizin,ailemizin,dostumuzun da canını kurtarıyor.Opel böyle bir şeyi iptal etmesi de en az vatandaşlarımızın karşı çıkması kadar saçma.Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa çözümleri basit.Emniyet kemerini yuvasına yerleştirdiğiniz parçadan bir tane alıyorsunuz ve direk onu takıyorsunuz,sistem de tamamlandığı için sinyal susuyor.
İnsanların hayatını düşünmek bazen gerçekten gereksiz olabiliyor demek ki.Başka da birşey denemez.Vectra b'lerde de var bu ışık bildiğim kadarıyla ama asla yanmaz durur orda.

rakkas_dream
10-11-2006, 10:59
Kardeş benim araba beni deli ediyo alacağıma cok pişman oldum ilk başlarda ama şimdi bir formül buldum artık kemer takıl biniyorum cıkarınca çok ses cıkarıyo kafa beyin bırakmıyo walla (yalancı murat )denilen bir parca almak gerekiyormuş diye duydum.

xenonx
11-11-2006, 12:37
bende aynı sorundan ilk aldıgımda serwise gitmiştim banada olmadıgını söylediler yani sende problem yok mrk etme

saint2
12-11-2006, 21:12
2005 Astra arabam var... Onda uyari lambasi ve sesten var. 2006'larda olmamasi kotu birsey bence....
Doktorum ve sadece kafasini ve/veya yuzunu on cama carpti diye surati dagilanlari biliyorum.

mdellal
13-11-2006, 00:44
Emniyet kemeri şart !