Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel GT lpg de patlatma
Arkadaşlar Merhaba...
Ben Ankaradan Ömer 01.08.2006 tarihinde 94 model opel gt aldım.Araçta lavoto düz lpg var araç doch motora sahip.Aracı satan arkadaş ben bu şekilde kullanıyorum bir sıkıntı yaratmıyor diye yemin etti bende inandım.Araç lpg de km ye 285.000 tl yakınca gazını ayarlattım.Ayarlatmaz olaydım iki defa sfi kapağını yardım.Patlatma var ve kesemiyorum bu konuda yardım istiyorum.Ankarada da bu konuda uzman bi usta var ise referansınız ile gidip görüşebilirim.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim...
spaceghost
06-10-2006, 18:19
arkadaşım geçmiş olsun problem problem lpg sisteminde .
birde bildiğim kadarıyala patlatma yapmasınlar diye manifolda delik acıyorlardı.ama sen yine gazı bağlattığın yerle konuş. problem onlarda olabilir
M.YILDIZ
06-10-2006, 23:24
opellerın hepsınde bu patlatma oluyor gaz ayarı ıyı olmayınca sıstem parcaları eskı yada kotu olunca boyle patlatma yapıyor ama sen hava fılıtresıne yaylı kapakcık yaptırırsan kurtulursun o dertten ama ayarlarını ıyı yaptır az patlama yapıyorsa kafana dert etme kapak taktır
setapxxx
07-10-2006, 10:14
patlama sebebi ateşlemede sorun olduğu için yapar.bizizm herzan başımıza geliyor.öncelikle buji ve buji kablolarını değiştir eğer gene patlama yaparsa ateşleme bobininde sorun olabilir eğer gene olmazsa rpm sensörü o arızalı.benzinde ufak tefek teklemeleri hissettirmiyo ama tüp hassas olduğu için ateşlemedeki en ufak kıvılcım atlaması patlama yapıyor
weSti555
07-10-2006, 10:24
patlama sebebi ateşlemede sorun olduğu için yapar.bizizm herzan başımıza geliyor.öncelikle buji ve buji kablolarını değiştir eğer gene patlama yaparsa ateşleme bobininde sorun olabilir eğer gene olmazsa rpm sensörü o arızalı.benzinde ufak tefek teklemeleri hissettirmiyo ama tüp hassas olduğu için ateşlemedeki en ufak kıvılcım atlaması patlaması yapıyor
katılıyorum buji kablolarının akımı lpg ye gecince yeterli gelmiyor ve patlama oluyor ancak hava hortumu hava filtresinide iice kontrol edin patlama sırasında yırtılmalar olmus olabilir :alkis:
Benim araçta ilk aldığımda patlama oluyordu. Buji ve buji kabloları değişti, 1 yıldır tek bir patlama yok. Bende de düz sistem lpg var. Bunun sebebi olarak,lpg nin benzine oranla daha çok elektrik çekmesi sonucu her 5000 km de bir buji kablolarının yenilenmesi gerekiyor. Aşırı yükten kabloların yıprandığı söyleniyor. Benzin fiyatları avrupa seviyesine insede hepten söktürsek lanet lpg leri.
Arkadaşlar Merhaba...
Ben Ankaradan Ömer 01.08.2006 tarihinde 94 model opel gt aldım.Araçta lavoto düz lpg var araç doch motora sahip.Aracı satan arkadaş ben bu şekilde kullanıyorum bir sıkıntı yaratmıyor diye yemin etti bende inandım.Araç lpg de km ye 285.000 tl yakınca gazını ayarlattım.Ayarlatmaz olaydım iki defa sfi kapağını yardım.Patlatma var ve kesemiyorum bu konuda yardım istiyorum.Ankarada da bu konuda uzman bi usta var ise referansınız ile gidip görüşebilirim.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim...
DOSTUM ONCELIKLE HAYIRLI OLSUN GULE GULE BIN . DERT ETME AYNI SORUNLARI YASADIM SIRALI SISTEM LPG YE GECTIM 55 BIN YAPTIM SORUNSUZ GERCEK COZUM BU . IVEDIK ORGANIZE SANAYIDE YALDIZLAR BRC YETKILI SERVISINE GIDEBILIRSIN SINAN BEY VE CENGIZ BEY VAR INTERNETTE ADRES VE TELEFON BILGILERINE ULASIRSIN.
BENIM ARABANIN RESIMLERI VAR DUVARLARINDA GORURSUN BENIM GONDERDIGIMI SOYLERSIN SIMDIDEN GECMIS OLSUN . UCUZA MAL EDIYIM DEYIP YANLIS ISLER YAPMA KENDINIDE UZME NE DEMISLER UCUZ ETIN YAHNISI YENMEZ .
merkez-1
01-12-2006, 08:03
En sağlıklı çözüm sıralı sistem hem performans hem ekonomi
sıralı sistem taktır.. bu sfi lerde büyük problem zaten ankarada ne kadar gt görduysem sfi kutusu patlak. düz sistemler için geçerli tabii.....
sıralı sistem taktır.. bu sfi lerde büyük problem zaten ankarada ne kadar gt görduysem sfi kutusu patlak. düz sistemler için geçerli tabii.....
:good: :good: :good: taktır bi sıralı kurtul derim
Sıralı denilen sistemin düz olana göre daha güvenli olduğu doğru mu?
kesinlikle doğru patlatma diye bir olay yok ...
Çok teşekkürler Volkan ... :good:
faithless1905
01-12-2006, 22:31
aaa abi yani bilmiyormusun ?senin arabandaki tüm sistem beyine bağlı kaza anında bile gaz kesme muhabbeti var bizimkilerde anlatmadımı senin bu gazcın
faithless1905
01-12-2006, 23:37
yapma ya bana baya bi anlattı benimki ama unuttum tabii çok şey söylemiştide...bankacı adamda kafamı kalır işte...:(
Bana da çok şey anlatılmasına rağmen kafam o sırada daha çok yakıt/performans olayına takıldığı için fazla tınlamadım açıkçası ... :)
faithless1905
02-12-2006, 00:25
hımm ama memnun kalmak güzeldit ben memnunum ya sen?
Ben genel olarak memnunum ama son zamanlarda yakıtın biraz artması açıkçası canımı sıktı ... ( Milangaz ı bitirmedim daha :D )
faithless1905
02-12-2006, 01:15
oo baya gitti galiba abi kaç km oldu
oo baya gitti galiba abi kaç km oldu
:kop:
Yok beee daha 80 km falan oldu ama 3 ışık yanıyo hala bazen 2 ye düşüyo bazen 4 oluyo ... :) :confused: :mad:
faithless1905
02-12-2006, 01:27
ışığa güvenme abi bugün sabah 3 yanıyordu akşam işten çıktım tek e düştü 40 ytl lik akpet almıştım 186 km oldu...
Ben de 36.5 luk Milangaz almıştım bi deneyelim ve sonucu yazalım bakalım nası olacak ... :)
faithless1905
02-12-2006, 01:39
ya o değil de demekki ben baya geziyormuşum yaw sen ne zaman almıştın...
faithless1905
02-12-2006, 01:44
bende cumartesş almıştım...
Son günlerde sadece ev-okul arasında(günlük 10 km civarı)kullanıyorum o yüzden fazla olmadı benim ... ;)
faithless1905
02-12-2006, 01:56
gerçi ben haftasonu çiftliğe gittim geldim doğru unutmuşum
Lpg'n mi var Derdin var ! Ver gazııııııııııı
Sıralı denilen sistemin düz olana göre daha güvenli olduğu doğru mu?
doğru hem güvenli hem performaslı hem de lüks benzinli gibi kullanıyorsun , brc de gaz bitince benzine geçer ve sesli ikaz verir baba benzinle gidiyoruz bilgin olsun diye, tavsiye ederim
arkadaşım senin arabanda yalnış sistem var o sistem karbüratörlü ve tek nokta enjeksiyonlu araçlar için sıralı sistem ise çok noktalı enjeksiyona sahip araçlar için en kısa sürede ya lpg den vazgeç yada sıralı sisteme geç çünkü mevcut sistem sana zarar verir
Tanbaron
12-01-2007, 15:01
Selam .96 model Vectra b 2.0 16 v. gls,lpg 140.000 km. İtalyan malı Landi renzo sıralı sistem lpg taktırdım.1.700 tl.Çok memnunum.şehir içi 0.140-Şehir dışı 0.110 yakıyor.Taktıralı 3 ay 10.000 km oldu hiç arıza lambaları yanmadı.Çekişte az miktarda azalış oldu ama yüksek devir performansında artış oldu.Katalitik konvertör iptali ile çekiş performansını artırdım.Katalitik konvertörün yerine Westar marka içi susturuculu,dışı katalizör görünümünde ve çift katlı sac(ses yalıtımı için) suturucu taktırdım.egsoz ses artışı olmadı.Ayrıca double up süper lubricant motor yağı katkısı kullanıyorum, aşınmayı azaltıp çekişi artırıyor. saygı ve sevgilerimle.google den araştırabilirsiniz.'landirenzo' diye.
Ayrıca double up süper lubricant motor yağı katkısı kullanıyorum, aşınmayı azaltıp çekişi artırıyor. saygı ve sevgilerimle.google den araştırabilirsiniz.'landirenzo' diye.http://www.opelim.net/forums/image.p...1&type=profile
Kaç ytl ye aldın ? :eek:
Tanbaron
14-01-2007, 15:11
Kaç ytl ye aldın ? :eek: Sevgi ve selamlarımı sunarım hocam.Double up-Süper lubricant(süper yağlayıcı) 10w40 ve 15w40 motor yağlarıyla kullanılıyor.Ben Ankara'da tofaş yedek parçacısından 10 ytl'ye alıyorum.Bazı benzinliklerde de var.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net