Orijinalini görmek için tıklayınız : Sapphire Hd 2900 Xt
Her ne kadar önceki ekran kartımdan (ASUS N6600LE) da memnun olsam da yeni oyunlarda artık kesmemeye başlamasından dolayı bugün kendilerini emekliye ayırma kararı aldım ve doğruca gidip kendime yeni bir kart aldım.Uzun süre 8800GTS ve 2900 XT arasında kaldıktan sonra hem daha hızlı, hem de 512 Bit olması nedeni ile 2900 XT'yi tercih ettim.Tercih ettim tercih etmesine de kutuyu açıp şöyle bir kablolarına baktığımda direkt kutusuna geri koydum, çünkü kablonun birinde 550W power supply'ın yoksa bana hiç bulaşma kardeşim yazıyordu, bendeki 350W. :) Neyse, şu anda bu mesajı emekliye ayırdığım kart vesilesiyle yazıyorum, birazdan gidip yeni bir kasa (eskisi çok sıkış tepiş oldu, sağolsun bu kart da ziyadesiyle yer kaplıyor :)) ve power supply alacağım.2900 XT'nin kutusunda 2 adet çevirici çıktı elektrik bağlantısı için, bunların ikisini de takıyor muyuz karta?Bizim zamanımızda paşa paşa board'dan alırdı elektriği, aşmışlar artık...:eek:
evet iki güç kablosunu da takman gerekiyor.. aksi taktirde kartın performansı düşecek ve açılışta hata vermeye başlayacaktır.. kısacası Erman abi öncelikle hayırlı olsun:) fakat o kabloların ikisini de bağlaman şart:D
bu arada ben de SLI mi bozma kararı aldım bu aralar Atı ye geçme durumum var...
NOT: arkadaşıma geçen hafta PC topladık.. kart olarak seninkinden aldı.. (HD2900XT) önce tek kabloyu taktık. pc yi çalıştırdık ama bazı şeyler ters gidiyordu.. oyunlarda sıfır performans vardı. ve sık sık hata mesajı veriyordu.. biz de ikinci kabloyu taktık. birden bire canavar çıktı karşımıza....ama sana tavsiyem pc ye önce format at sonra kartın driverlerini yükle temiz temiz daha iyi olur..
SAPPHIRE 1 GB, ATI Radeon HD 2900PRO, PCI-Ex, GDDR4 DUAL DVI-I,AVIVO karta gel :eek:
SAPPHIRE 1 GB, ATI Radeon HD 2900PRO, PCI-Ex, GDDR4 DUAL DVI-I,AVIVO karta gel :eek:
kurbandan sonra benim 8800GTS leri satıp iki tane hD2900XT yapcam toplam 2GB olcak
fastest89
01-12-2007, 20:58
olm noluyo lan benm ramler 2 gb değill ne ekrAN kartları varr böle :D bende içimden şu 256 lık yerine yeni bi 512 mi alsam diodumm halt etmişim :D
kurbandan sonra benim 8800GTS leri satıp iki tane hD2900XT yapcam toplam 2GB olcak
hD2900XT 512 mb değilmi prosu 1 gb diye biliyorum 2 taneyi power supply zor kaldırır bu arada
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2023
ama farklı markalarda farklı fiyatlar ve farklı ramler war bende ps3 war kafam rahat :D
1gb olan hD2900XTX
hD2900XT 512 mb değilmi prosu 1 gb diye biliyorum 2 taneyi power supply zor kaldırır bu arada
512/1GB olanları var.. arkadaşa aldık işte .hd2900XT 1GB..
bu karttan alıp CROSSFIRE yapcam.. 2*HD2900XT==2GB :D kurbanda epey bi para biriktirmem lazım.. GTSlere elveda dicez..
++ olarak bende 2 tane güç kaynağı var birine su soğutma bağlı.. ikisi de 600+600w .. yani içim rahat
işte 1GB HD2900XT http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2098
BELLEK HIZI : 1 GB 1650MHZ DDR3
pro ddr4
BELLEK HIZI : 1 GB 1650MHZ DDR3
pro ddr4
merak etme ben onları su soğutmaya bağlayıp O.C yapıcam..
bu arada hangi anakartı kullanmayı düşünüyorsun?
şu anda MSI - K9N SLI PLATINUM marka anakart var.. sorun yok yani..
Arkadaşlar bende ati kullanıyodum fakat geçenlerde zotac 8800gtx amp edition kartı arkadaşımda gördüm böyle bir kart olmaz oyun canavarı :) hemen gidip kendimede birtane aldım fiyatı biraz pahalı indirimle beraber 800 ytl ye filan geldi.Kartın özelliği 8800 gtx o.c edilmiş halli ama dersenizki çok pahalı o zaman yeni çıkan 8800gt alıcaksınız fiyat olarak 2900xt den daha ucuz ve yapılan testlerde çok rahatlkla 2900xt yi geçiyor.Ama ati 2900 xt driver problemini çözerlerse çok rahat geçicek 8800gt leri.
gigabyte GA-X38T-DQ6 anakartı tavsiye ederim ddr3 ram desteği sağlamakta ayrıca o.c. garantisi weriyor.
http://www.gigabyte.com.tr/images/products/motherboard_productimage_ga-x38t-dq6_big.jpg
önce bi kartları alıyım da şimdilik benim anakart yeter:D su soğutmayı sökmek saatlerimi alıyo uğraşmak istemiyorum:D
daha işlemci değişicek masraf çok..
Benimki 512'lik arkadaşlar...
Benimki 512'lik arkadaşlar...
tamam ...
ama iki kabloyu da takman gerekiyor.. yoksa ATI CATALYS programı hata verir. ve kart gerekenden düşük mhz de çalışır...
radyotör takcam pcye ben :D
radyotör takcam pcye ben :D
waz geçtim intercooler :D
tamam ...
ama iki kabloyu da takman gerekiyor.. yoksa ATI CATALYS programı hata verir. ve kart gerekenden düşük mhz de çalışır...
Taktım zaten. :)
Bana bir süre müsaade, şu kartın nimetlerinden faydalanalım bi. :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net