Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar ile ilgili sorunuz mu var?
sevgili arkadaşlar eğer sisteminizde sorunlarla karşılaşıyorsanız bu başlıkta sizlere yardımcı olabilirim. sorunlarınızı hayet açık olarak aktardığınız taktirde derhal sözüme ulaşacaktır.
Tekhatıram
20-11-2007, 23:03
Pc yarım saatde bir reset çekiyor,hatta yarım saatede kalmıyor bazen bir program açtığımda reset çekiyor,anakart sağlam,fan sağlam,ramı yükselttim,formatladım düzelmedi memlekette bilgisayarcı kalmadı hepsi geldi baktı kasayı götürdü sorunu bulamadılar ahmet bey sizce sorun ne ? :)
ek olarak taktığınız rami çıkartıp tekrar deneyiniz. eğer sorun çözülürse sonradan taktığınız ram ile kullandığınız ram birbiri ile uyuşmuyor demektir. her iki rami bilgisayarcınıza götürünüz ve birbirine uyumlu ram alınız.
fastest89
20-11-2007, 23:58
bana birazzdaa cpu tempreture sorunuymuş gibi geldi yani işlemcinin voltajı yükseltilmiş(kısmen yanlış overclock yapılmış) olabilir bu konuda da interneti araştırısanızz bilgi alabilirsiniz
Senin sorunun sanki işlemci fanındanmış gibi geldi bana fan sağlam olabilir ama belki aralarındaki boşluklar tozla dolmuştur bi bak toz felan varsa temizle.Yada işlemci fanı orjinal değilsede olabilir he bide ekran kartı fanınıda bi kontrol etmelisin bence.Bende bi zamanlar pc servisinde çalışıyordum genellikle ekran kartı yada işlemci fanlarından kaynaklanıyordu.
eğer ram ve arkadaşların dedikleride sorununu çözmüyorsa küçükbir ihtimal ama power sup wattını kontrol et. bilgisayarının işlemcisi ve ekran kartı yüksekse rahat çalışabilmesi için en az 300 watt olmalı
ramler adresleme yapamıyor dolayısıyla reset atıyor problemin ram de fakat eğer harddisk çalışıp çalıp duruyorsa power supply prob.dir o
oguz_bio
21-11-2007, 12:28
power supply olacağını pek sanmıyorum. Ben ikinci rom u taktığımda power supply yetersiz geldi. Her zaman olmasada ilk açılışta boğulup elektriği kesiyordu. Ram ler daha olası gibi. Bir de aklıma konfigürasyonda çakışma olabilir mi diye geliyor ama ???
KaptaN55
21-11-2007, 12:30
bilgisayara yüklenme olunca yeniden başlıyorsa soğutucu fanın macunu kötü olmuş olabilir...öncelikle fanı değiştirmeni tavsiye ederim...
başka bi ihtimal donanım çakışması olabilir...sistemdeli parçalar model olarak bir birine uyumlu mu?
bir de ram'i yükselttim demişsin...2. taktığın ram le 1.si aynı marka mı? mhz değerleri aynı mı?
Tekhatıram
21-11-2007, 12:40
yardımcı olmaya çalıştıgınız için teşekkürler sorunu hallettim bu lanetli pcyi kökten değiştim
bilgisayara yüklenme olunca yeniden başlıyorsa soğutucu fanın macunu kötü olmuş olabilir...öncelikle fanı değiştirmeni tavsiye ederim...
başka bi ihtimal donanım çakışması olabilir...sistemdeli parçalar model olarak bir birine uyumlu mu?
bir de ram'i yükselttim demişsin...2. taktığın ram le 1.si aynı marka mı? mhz değerleri aynı mı?
bende fandan sandım fanıda değiştim değişir değişmez gece bir baktımki fandan duman çıkıyo aha bilgisayar yanıyor dedim korktum değiştim pcyi zaten teşekkür ederim yorumun için
KaptaN55
21-11-2007, 12:42
yardımcı olmaya çalıştıgınız için teşekkürler sorunu hallettim bu lanetli pcyi kökten değiştim
bende fandan sandım fanıda değiştim değişir değişmez gece bir baktımki fandan duman çıkıyo aha bilgisayar yanıyor dedim korktum değiştim pcyi zaten teşekkür ederim yorumun için
rica ederim:good:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net