Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik arıyorum
öğretmen
19-11-2007, 00:40
arkadaşlar 195 65 17'' lastik arıyorum ........ ne tavsiye edrsiniz. biraz araştırdım michelin baya pahalı ....diğerlerininde envai çeşidi var nokia giibi ..... pirelli düşünüyorum ama modellerini bilmiom dediğim gibi dört mevsimin bile modelleri varmış... tavsiyelerinizi bekliyorum
4 mevsım yanı m+s alma cok yakıyor karda kayar sadece yagmurda ıs gorur yazında yolu tırmalar dıreksıyonu agarlastırır
eger kıs lastıgı alacaksan vakumlu al vector3 snoways2 mıchelın alpıne gıbı
radıal ıstıyorsan mıchelın pahalı gelebılır
toyo hankook contımental dusunebılırsın saygılar..
Bu ölçüler hangi araca ait..
lastiklere boşuna çok para vermeyin hepsi aynı işe yarıyor. benim astrada syron takılı gayet güzel fiyatıda uygun. vectra ya maxxis siparişi verdim salı takılacak 205/55/16 91 W 115 YTL syron dahada ucuz 90 YTL. aynı kilometreyi yapıyorlar.
nokiayı görmedim ama nankong diye birşey gösterdiler. hamuru aşırı yumuşaktı ve dikine vakum vardı. Fena değildi yani.. Kışlık lastiklerde bu yumuşaklık gerçekten önemli. Ama bu lastiğin ömrünü de azaltan birşey . Öte yandan pirelli gibi sert hamur kullanan markalar daha uzun süre dişlerini muhafaza edebiliyor ama karda tutunma bekleme, hatta asfaltta bile pirelliden birşey bekleme.. 2000-3000 ve 4000 serileri tam bir rezaletti, bir arkadaşım ölümden döndü;yeni modellerini bi daha gidip incelemedim bile..
aracın lastiği motor kadar hatta daha önemlidir.. Yere basan, tutunan, seni taşıyan, tırmanan, duran LASTİKdir. O yüzden ıvır zıvır aksesuara 100-150 ytl verip dandik marka lastikle idare etmeye çalışanları hiç anlamam..
Ben Michelin aldım. Araç ufak olunca masrafıda ufak oluyor. 85 Ytlye aldım ben.. Alternatif olarak verilen markalarda ya 70 yada 65 falandı zaten.. Ama ebat büyüdükçe maliyet hakikaten artıyor. iyi araştırmak lazım. Bfgoodrichin ve marshallin michelinin yan sanayisi olduğunu bayii söyledi. Ama aynı hamur değilmiş kullanılan. İç kısımdaki çelik tel aksamda da belirgin farklılıklar varmış. Ama yinede pek çok ana rakiple eş olduğuda ayrıca söylendi.. Hatta lassada ki vakum miktar ve derinliği bunlarla neredeyse aynı.
Continentallerin eco modelleri pek tavsiye olunmaz. zaten bunları araç fabrikalarına satıyolar.. bridgestone ve goodyear iyidir. dunlopun kışlık lastiği diğer ürünlerinden daha üstündür ama nedense bi tutturduğu hamuru bi daha tutturamama gibi garip bi handikapları varfdır. Fulda bu sene aşırı indirimde. diğerlerinin tek lastik verdiği fiyata fulda çiftini veriyor. Bak derim..
sonuç olarak ben iki ayda bu kadar öğrendim.. tavsiyem sende incele..
kalite lastikçilere gidin 4 mevsim lastiğin olmadığını söyleyecekler 4 mevsim diye satılan lastiklerin çoğu 3 mevsim lastiği yanlışlık olmasın kafa karıştırmaya çalışmıyorum bu konuda bende araştırma yaptım epey bir size tavsiyem 4 tane kış 4 tane de yas lastiği almanız tabiki bütçeniz müsait ise çünkü yaz lastiğinin hamuru biraz sert kış lastiğinin hamuru biraz yumuşak olmalı bu ikisinide aynı lastikte toplayınca firmalar mecburen 2 sinden de ödün vermek zorunda kalıyorlar hem kış koşulların da hem de yaz koşullarında yeterli performans alınmıyor lastikten
4 mevsim diye lastik mi olur.Yazın yaz, kışın kış lastiği kullanılır.Aşırı kar yağmayan bir bölgede yaşıyorsanız hele 4 mevsim en kötü tercih olucaktır.
alexnumber10
29-02-2008, 16:24
4 mevsim lastik yoktur.Kış lastiği ve yaz lastiği vardır.Benim şahsi tavsiyem Continental PremiumContact2'dir.
yalcinkara
29-02-2008, 17:59
www.lastix.com (http://www.lastix.com) isterseniz burdan bir bakabilirsiniz.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net