PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Johnie Walker & Jack Daniels

KentucKy
18-11-2007, 22:45
evet opelim sakinleri merak ettiğim soru şu sizce hangisi neden daha iyi?ayrıca merak ediyorum dünyada bu içkilerden en çok hangisi tüketilmekte?

KentucKy
18-11-2007, 22:47
jack içmediğim için johnie diyorum...

dragon
18-11-2007, 22:49
bunlar ne,yakıt mı?:D

KentucKy
18-11-2007, 22:51
evet abi birisi 2.70 diğeri 2.69 mL satış fiyatı:)

k@dir
18-11-2007, 22:54
Johnnie Walker (Johnnie Walker ismi 1820 yılında John Walker diye bir adamın İskoçya' da Kilmarnock Şehrinde Scotch Viski satışı yapan küçük bir dükkan açmasıyla günümüze kadar gelmiştir. John Walker zamanla tüm İskoçya' nın en iyi mayalı viskisini yapmaya başlamış ve çok kaliteli viskiler üreterek piyasaya sunmuştur. )

Jack Daniels (Bir söylentiye göre Bourbon Viskiyi ilk olarak Kentucky' nin Başpiskoposu Elijah Craig yapmıştır. Bu konudaki az bilgisiyle Güney Amerika' da yapımını sürdürdüğü ve dünyaca üne kavuşan Jack Daniels en iyi Bourbon viski olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu klasmana sokmak Jack Daniel'ın karakterine ters olduğu için Amerikan viski olarak adlandırmak daha doğru olur. Bir amerikan viski olarak ekşi tadını geleneksel olarak günümüze kadar taşımıştır.)

Johnnie Walker hiç içmedim tam bilmiyorum ama genel anket sonuçları genelde johnnie walker dio.

Jack Daniels bir defa içtim ve tövbe ettim :D

KentucKy
18-11-2007, 22:58
Johnnie Walker (Johnnie Walker ismi 1820 yılında John Walker diye bir adamın İskoçya' da Kilmarnock Şehrinde Scotch Viski satışı yapan küçük bir dükkan açmasıyla günümüze kadar gelmiştir. John Walker zamanla tüm İskoçya' nın en iyi mayalı viskisini yapmaya başlamış ve çok kaliteli viskiler üreterek piyasaya sunmuştur. )

Jack Daniels (Bir söylentiye göre Bourbon Viskiyi ilk olarak Kentucky' nin Başpiskoposu Elijah Craig yapmıştır. Bu konudaki az bilgisiyle Güney Amerika' da yapımını sürdürdüğü ve dünyaca üne kavuşan Jack Daniels en iyi Bourbon viski olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu klasmana sokmak Jack Daniel'ın karakterine ters olduğu için Amerikan viski olarak adlandırmak daha doğru olur. Bir amerikan viski olarak ekşi tadını geleneksel olarak günümüze kadar taşımıştır.)

Johnnie Walker hiç içmedim tam bilmiyorum ama genel anket sonuçları genelde johnnie walker dio.

Jack Daniels bir defa içtim ve tövbe ettim :D

ozaman jack daha iyidir:kop: yav ben içki içerken çok severdim johnie walker içmeyi ama artık tövbeliyim jübile yaptım.merak ettiğim hangisi daha kalite daha çok satar.daha çok beğenilir kadricim,içseydim sanada zorla içirirdim:kop:

k@dir
18-11-2007, 23:02
walla kardeşim ben jacka tövbe ettim:D alkole değil. ama merak ettim kısa süre içinde johnie de denemek lazım :D

KentucKy
18-11-2007, 23:05
kadir giderek kadri alço olmaya başlıyorsun:)

k@dir
18-11-2007, 23:06
emrah nerde:D

bj6766
19-11-2007, 01:41
jack gibisi var mı hiç bir viski ile karşılaştırılmaz ki bide sek içicen onu oy oy oy

corsa_fb
19-11-2007, 01:44
jack daniels + red bull :good:

tnng yln
19-11-2007, 06:43
abı bunlar yakıttanda ote yavuz abım :D

tarıkyılmaz
19-11-2007, 13:18
ben scotch viski sevdiğim için oyumu j.walker a verdim özellikle black label tavsiyemdir . jack de güzeldir. aslında bunlar farklı sınıfta içkiler sayılır bu karşılaştırma da ne kadar doğru bilmiyorum .

skyeye
19-11-2007, 13:43
2 kişi 1 şişe Johnnie Walker Black Label'ı Milka çukulata ve puro eşliğinde bitirmiştik, gayet de güzel olmuştu. :)
Jack de bence en iyi hafif sodayla gidiyor...
Eğer Bourbon seven varsa Macallan'ı mutlaka bir denesin.

fcuhadar
19-11-2007, 13:46
Her ikiside marka ve meze (Çikolata-redbull-cola-soda vs vs vs.. :) ) gözetmeksiniz itinayla içilir...

fcuhadar
19-11-2007, 13:50
evet opelim sakinleri merak ettiğim soru şu sizce hangisi neden daha iyi?ayrıca merak ediyorum dünyada bu içkilerden en çok hangisi tüketilmekte?

Burak Tekel bayisi açıyosunda halkın nabzınımı tutuyosun rafları hangisiyle doldurayım diye..Hangisi gider falan:kop: :kop:

Kurtbeyi
19-11-2007, 13:57
Viski (hayat suyu) irlanda ve iskoçya lehçeleri)
ben scotch viski sevdiğim için Johnnie Walker diyorum.
Jack Daniels'de fena değil ama ikisinin arasındaki tercihim Johnnie Walker olurdu.
bu arada J&B'yi de unutmamak lazım

dnanor
19-11-2007, 14:26
bana göre ikiside yaramaz.kargadan başka kuş rakıdan başka içki tanımammmm

skyeye
19-11-2007, 14:31

Sizin memlekette suma fabrikası var bizim şirketin.Yakınındasın galiba? :)

bacadir68
19-11-2007, 14:33
alkollüyken arac kullanmayın ama daniels diyorum

ssahin
19-11-2007, 14:56
İkisininde tadını beğenmiyorum.Viskide tercihim Vat 69.

LND
19-11-2007, 15:34
johnie walker cıyım bende;)

red label tercihtir....

ama bıraktım

gercekten bıraktım

1 yıldır agzıma değmiyor cok şükür....

bzgin
19-11-2007, 16:08
valla hangisi bilmem ama geçen doğubayazıttan Jack Daniels aldım,söylemesi ayıp kaçak (35ytl)--iki gündür karnımda anlamadığım bir boşluk hissi var..birkaç gün içmeyip tekrar deneyecem sahte olamsından korkuyorum..bu fiyata sağlam olmaz zaten heralde

LND
19-11-2007, 16:10
doğu beyazıtı bilememde

abim antakyada askerlik yaparken onunla birlikte sınıra gidip freeshoptan 12 tane viski almıştım süperdi:)
suriyeden geliyordu ve 2 sene önce 17 ytl den almıştım tanesini büyüğün...

skyeye
19-11-2007, 16:39
valla hangisi bilmem ama geçen doğubayazıttan Jack Daniels aldım,söylemesi ayıp kaçak (35ytl)--iki gündür karnımda anlamadığım bir boşluk hissi var..birkaç gün içmeyip tekrar deneyecem sahte olamsından korkuyorum..bu fiyata sağlam olmaz zaten heralde

Freeshop'ta 75'liği 18,75€, yani 33 YTL.35 YTL normaldir...

ELEGANCE
19-11-2007, 17:01
ne güzel fiyatmış öyle... Ne çeşit viski olursa olsun sek içerim.
Jack dedim. Kendilerini gerçekten severiz (:

KentucKy
19-11-2007, 18:18
Burak Tekel bayisi açıyosunda halkın nabzınımı tutuyosun rafları hangisiyle doldurayım diye..Hangisi gider falan:kop: :kop:

abi valla keşke okadar param olsada açsam.ama içki içmeyen tekel bayisi nekadar uzun ömürlü olur bilemem:kop:

abi rakıda iyidir ama viski başka bişey yani:D

johnie walker cıyım bende;)

red label tercihtir....

ama bıraktım

gercekten bıraktım

1 yıldır agzıma değmiyor cok şükür....

bende bıraktım samet gel beraber ice tea içelim:)

doğu beyazıtı bilememde

abim antakyada askerlik yaparken onunla birlikte sınıra gidip freeshoptan 12 tane viski almıştım süperdi:)
suriyeden geliyordu ve 2 sene önce 17 ytl den almıştım tanesini büyüğün...

siteye bak komple kaçakçıymış bu konuda açığa çıktı:kop:

LND
19-11-2007, 18:33
kahveyi tercih ederim:D

Kasırga&Burak
20-11-2007, 15:56
:good: :good: :good: aynen abi ya rakının tadını hiçbişeye değişmem ama viskiden Jack diyorum sek olarak manzaralı bi yerde harika gidiyo...

hubus
20-11-2007, 17:26
valla ikisi de tamamen farklı...

ben yine de jack diyim...

ama chivas veya dimple olursa tercihimdir..

horizon
21-11-2007, 11:54
jack daniels derim.

aga78
21-11-2007, 12:00
Her ikiside marka ve meze (Çikolata-redbull-cola-soda vs vs vs.. :) ) gözetmeksiniz itinayla içilir...

doldurrr..:kop: alemsin valla.

dewilking08
22-11-2007, 00:35
johnie walker kesinlikle.şam fıstığım ve soyulmş elma dilimlerim nerede:p

coRSac
25-11-2007, 21:08
Benim tercihim jack den yana ama dün ballantine's içitm fena değildi biraz ağırdı buzsuz da içince içmekte zorlandım desem yeridir.Yada votkadan sonra ağır geldi..

gokalp
25-11-2007, 22:06
bizim burda absolut 15 75 liği :D

gkny
25-11-2007, 22:45
Jack Daniels kalitelirdir Johnie Walker çok satılanıdır pardon ya yukarda bi arkadaş ballantis demiş onu nası es geçtim ben ya mükemmel bi tadı vardır demediyseniz çok şey kaçırıyosunuz demektir

KentucKy
25-11-2007, 22:56
gelirken doldur getir black labelları gökalp satalım burda:)

Vectra_Black
25-11-2007, 23:12
60 saatte 30 saat yolculuk, izmir-iskenderun-izmir.
Bu geçen saatlerde 2 kişi karşılıklı bolca çikolata eşliğinde bir büyük Johnie'yi yarıladık. Ama tekrar İzmir'e nasıl vardığımı hatırlamıyorum. (aracı ben kullanmadım merak etmeyin.)
Salondaki vitrinde de sıfır km jack duruyor bir türlü cesaret edemiyorum açmaya. Son zamanlarda rakı takılıyorum.

Jack'ten yana kullandım oyumu.

got_the_life
30-11-2007, 20:59
herzaman tercihim votka olmustur ama jackın de ayrı bir tadı yok degil hani.... şöle cukulata ile offffff....

selcukkoylu
01-12-2007, 03:02
kesinlikle tekirdağı tek geçerim.yerli malı .avrupa içkiler insanı yumuşatır
he bide tekirdağı açınca fazla bekletmeyin acı tat alıyo

derici
01-12-2007, 11:21
Beni yoktan yaratan Rabbim, bana yasaklamış bunları.
içme! diyor.
Bende içimiyorum.

lasthell
01-12-2007, 11:56
Johnie Walker & Jack Daniels karşılaştırılamaz bile :D
tabiki Jack Daniels ama
Jack Daniels ın 1 yıldır Türkiyeye girişi yasak hiç biryerde yok piyasadakilerin çoğuda sahte aman dikkat edin :D

arek
01-12-2007, 13:25
kesınlıkle jack abı

TearsOfTheSuN
03-12-2007, 02:04
jack daniels :good: kac oktan acaba :p

Bahadır
03-12-2007, 22:54
c- şarap

yezocan
03-12-2007, 23:40
Jack Daniel's bourbon değildir- bir TENNESSEE VİSKİSİDİR. Jack Daniel's, yıllanma işlemi için yeni kavrulmuş meşeden yapılan fıçılara doldurulmadan önce sert akçaağacından elde edilen odun kömüründen damla damla yavaşça akar. Jack Daniel's'a az rastlanır yumuşak tadını veren bu özel işlemdir. Jack Daniel's'ı Tennessee Viskisi yapan da bu ekstra odunkömürü tavlandırma işlemidir

jack daniels is kokar ama kendi tarzında en iyi viskidir.

jonnie walker scoth whisky dir.
iskoç viskisi denildiginde ilk akla gelen viskidir.1500lerde iskoçya’da hemen her aile kendisi için küçük çapta viski damıtımı için sadece üst sınıfa izin veriyor. ancak böyle bir sınırlama evlerde viski damıtımının önüne geçemiyor. viskinin yaygınlaşmasıyla evlerdeki bakır imbiklerde viski üreimi köy ve kasabalarda bir yaşam biçimi haline geliyor. zaman içinde iskoç içkisi ingiltere’ye yeni bir lezzet olarak ulaşıyor. viski tadı iskoçya dışına yayılmaya başlıyor.
1700’lerin sonlarında iskoç viskisi ingiltere’de o kadar çok tüketilmeye başlıyor ki, cin üreticileri lobisi tarafından hızı kesilmeye çalışılıyor. fransa ile yapılan savaş sırasında üç katına çıkan vergiler viskicilerin “yeraltına” inmesine sebep oluyor. kaçak imalat ve satış, viskiye asi iskoç ruhu katıyor. 1823’te vergilerin düşülmesi ve yeni düzenlemelerle yasal viski üretimi tekrar başlıyor.
avrupa kültürünün ivme kazandığı 1800’lü yıllardaki endüstriyel gelişmeler viski damıtıcılarını da özendiriyor. aeneas coffey'in iacadı kolonlu imbiklerde 24 saat sürekli damıtım yapılabiliyor.

scoth whisky seviyorsanız Chivas Regal öneririm. jonnie waker çok sıradan kalır bunun yanında.

kendimi okulda hissettim. içkiler hakkında ne çok kitabım var bilemezsiniz. ama barmaidlik yaptığım dönemde bırakın içkileri ayırt etmeyi kokteylleri bile koklayarak nesi eksik nesi tam ayırt ederdim. Hiç viski içmedim :) tadını bilmem ama kokularını çok iyi bilirim.

~~NEO~~
04-12-2007, 22:37
Ne Jack Daniel's Ne Jonnie walker....Alemde Tek...........; :good:

Zemzem.......:)

ABS
05-12-2007, 15:20
Johnie Walker in Blue Label i hic icmedim.Fiyatına bakarak diyebilirim ki Jack iyi dedigim halde fikrimi degistirebilir :)

nakayama
04-03-2008, 17:21
tabıkı Jack Daniels

DV-011
11-03-2008, 04:58
Kesinlikle Jack derim, haftanın 3 - 4 günü uyumak için 2 - 3 kadeh atıyorum. (gece çalıştığım için ışıkta uyuyamıyorum) Hatta Jack içmeye başladıkdan sonra başka viskiden tad alamaz oldum. Bazen içmesem bile sırf o aroma kokusu için sişeyi kokladığım bile oluyor ya adamlar çok güzel yapmışlar. Sek 3 buzlu kafidir yanına kavrulmuş badem ve antep fıstığı birde bitter çikolata ve backwoods. İçmeyenlere öneririm denesinler başka viski yalan gelir sonra. Ayrıca yudumlarken kokusunuda çekin tat alma hissi daha güzel oluyor.

myflower
19-03-2008, 23:55
:mad: ıkısıde degıl bence onemlı olan ıman ankete bak hızaya gel

boransalih
20-03-2008, 00:25
cumartesi akşamı jack daniels rock competıtıon diye bir rock gurubu yarışmasına davetli olarak katıldım arkdaşlar 1800 lü yıllarda üretimine başlanan jack daniels in kurucusu viskiye adını da vermiş ve bu muhteşem viski amerika da nashvill diye biryerde üretiliyor ayrıca bu zat-ı muhterem in bir rock gurubu varmış ve o zamanlar imalathanenin çalışanlarıda gurubunun elemanlarından oluşuyormuş bu yüzden de uzun zamandır dünyada rock festivalleri ve yarışmaları düzenliyorlar türkiyede 3. sü yapıldı johnie walker mi jack daniels mi derseniz ben jack derim ama aslında birbirlerinden çok farklılar biri skoch tarzı biri amerikan yani sonuçta zevk meselesi (bir not bu iki viskide sek içilir yanlızca buz koyulabilir bazı arkadaşların yaptığı gibi kola yada soda yahut başka birşey koymak tüm özelliğini kaybettirir naçizane fikrim budur saygılar

iason
20-03-2008, 10:27
Valla ikisi de farklı içkilerdir, hangisi daha güzel diye sorulmaz hangisini daha çok beğeniyorsunuz diye sorulabilir.

İkisi arasında tercihim Jack Daniels'tır.

Ha, eğer ciddi anlamda güzel bir viski içmek istiyorsanız, tercih edeceğiniz marka Chivas Regal'dir.

UMUT
23-05-2008, 08:59
Jack Daniel's bourbon değildir- bir TENNESSEE VİSKİSİDİR. Jack Daniel's, yıllanma işlemi için yeni kavrulmuş meşeden yapılan fıçılara doldurulmadan önce sert akçaağacından elde edilen odun kömüründen damla damla yavaşça akar. Jack Daniel's'a az rastlanır yumuşak tadını veren bu özel işlemdir. Jack Daniel's'ı Tennessee Viskisi yapan da bu ekstra odunkömürü tavlandırma işlemidir

jack daniels is kokar ama kendi tarzında en iyi viskidir.

jonnie walker scoth whisky dir.
iskoç viskisi denildiginde ilk akla gelen viskidir.1500lerde iskoçya’da hemen her aile kendisi için küçük çapta viski damıtımı için sadece üst sınıfa izin veriyor. ancak böyle bir sınırlama evlerde viski damıtımının önüne geçemiyor. viskinin yaygınlaşmasıyla evlerdeki bakır imbiklerde viski üreimi köy ve kasabalarda bir yaşam biçimi haline geliyor. zaman içinde iskoç içkisi ingiltere’ye yeni bir lezzet olarak ulaşıyor. viski tadı iskoçya dışına yayılmaya başlıyor.
1700’lerin sonlarında iskoç viskisi ingiltere’de o kadar çok tüketilmeye başlıyor ki, cin üreticileri lobisi tarafından hızı kesilmeye çalışılıyor. fransa ile yapılan savaş sırasında üç katına çıkan vergiler viskicilerin “yeraltına” inmesine sebep oluyor. kaçak imalat ve satış, viskiye asi iskoç ruhu katıyor. 1823’te vergilerin düşülmesi ve yeni düzenlemelerle yasal viski üretimi tekrar başlıyor.
avrupa kültürünün ivme kazandığı 1800’lü yıllardaki endüstriyel gelişmeler viski damıtıcılarını da özendiriyor. aeneas coffey'in iacadı kolonlu imbiklerde 24 saat sürekli damıtım yapılabiliyor.

scoth whisky seviyorsanız Chivas Regal öneririm. jonnie waker çok sıradan kalır bunun yanında.

kendimi okulda hissettim. içkiler hakkında ne çok kitabım var bilemezsiniz. ama barmaidlik yaptığım dönemde bırakın içkileri ayırt etmeyi kokteylleri bile koklayarak nesi eksik nesi tam ayırt ederdim. Hiç viski içmedim :) tadını bilmem ama kokularını çok iyi bilirim.

tam anlamıyla katılıyorum,

scoth whisky derseniz tercihiniz Chivas Regal olmalı 12 year uygun 18 year olanı ise idealdir.

jonnie walker da ise red label uygun green label idealdir, eğer puro kullanıyorsanız black label i tavsiye ederim.

jack daniel ise bahsettiğiniz gibi geçirildiği özel işlem sonucu hoş tadı kendine özgü kokusu ve yumuşak tadı ile kesinlikle her ortama uyuyor..

Capt.
23-05-2008, 14:15
Johnnie Walker

Keepwalking
23-05-2008, 14:59
[/URL][URL="http://imageshack.us"]http://img502.imageshack.us/img502/5309/keepwalkingya3.jpg (http://www.opelim.net/forums/%5BURL=http://imageshack.us%5D%5BIMG%5Dhttp://img502.imageshack.us/img502/5309/keepwalkingya3.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)