PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra H 1.6 hızlanma

Burak
18-11-2007, 10:44
herkese merhaba,

bu sabah caddebostan sahil yolunda Opel Astra H 1.6 twinport Easytronic (otomatik vites) 105 bg (standart fabrika verisi, su an kac bg bilmiyorum) aracimin 0-100 km hizlanmasini bir test edeyim dedim, sonuc oldukca tatmin ediciydi. araci aldigimda standart hali 12,5 sn iken su an hizlanmasi 9.5-9.7 arasi degisiyor..videosunu cekip youtube'a yukleyeyim dedim.. araca yaptigim modifikasyonlar sunlar;

+Simota Carbon Fiber Hava Filtre Kiti
+Bosch Super 4 4 Tirnakli Performans Bujileri
+Vogtland 3,5 cm Spor Helezon Yaylari
+Venus Universal Komple Krom (Inox) Sport Son Susturcu

Aracin lastik ve jantlari;

+Opel 16 inch 10 kollu standart Astra Janti
+Bridgestone Runflat ER300 lastikler
Olculer 205-55/16

Aracta hicbir agirlik modifiyesi yapilmamistir, kuru agirligi fabrika katalog verisine gore 1190 kg'dir.

test "Sport" tusuna basili sekilde yapilmistir..

Isin komik tarafi, genelde easytronic vitesli Astra H alanlar genelde aracin iyi hizlanamamasi ve yerinden kalkamamasindan sikayetciler. halbuki bilseler iki uc basit modifiye ile sonucun baya bi iyi ve bu kadar esnek olucagini..;)

iste video;

http://www.youtube.com/watch?v=7wvGQHsY4P0

brqcorsa
20-11-2007, 12:05
bu kdar modifiyeyle 3 sanie hızlanması enteresan gedi bna acıkcası

ezgene
20-11-2007, 22:03
Arkadaşlar 1.6 otomatik 2005 astram var hızlanması gayet iyi. sport tuşuna basınca hızlanması çoook daha iyi...yooo ben memnun değilim diyenler pistte göstersin kendini...

maximm
20-11-2007, 22:20
iyi rakamlar:)

CeyCeyX
20-11-2007, 22:44
sanarim sadece hava filtresi ve eksoz ile mi bu kadar oldu??

oflicorsa
20-11-2007, 23:08
keske yoluda cekseydin cok şaşırtıcı fabrika verisinden 3 sn assagı inmek icin insanlar ne paralar harcıyo

06BB0504
21-11-2007, 00:14
bu kadar az modifiyeyle bu rakamlari yakalaman biraz zor gibi. yolda egim falan var miydi???

dewilking08
21-11-2007, 00:23
e ben o kdr düz boru koymuş astra h benzinlinin bile işini bitirdim(motor içini bilmiyorum)yaa onlar ciddi anlamda sürücülük problemi war yada bu araçta mod namına başka şeyler war(caddebostan sahil yoluda paso wirajlı çok eğimi yoktur.migros çıkışında hafif war sonrası normal)nese sahilde denk geliriz umarım bi cuma akşamı....

Burak
21-11-2007, 17:39
e ben o kdr düz boru koymuş astra h benzinlinin bile işini bitirdim(motor içini bilmiyorum)yaa onlar ciddi anlamda sürücülük problemi war yada bu araçta mod namına başka şeyler war(caddebostan sahil yoluda paso wirajlı çok eğimi yoktur.migros çıkışında hafif war sonrası normal)nese sahilde denk geliriz umarım bi cuma akşamı....

walla istersen deneyebiliriz..
hatta rolling yapmak istersende olabilir..bizim sirketin uzerine 2003 model Opel Corsa Van 1.7 DTI var,sanirim rollingte karsilastiysan gidisatini bilirsin..onunla yaptigim duz yolda denemede bile ayni gidiyorum..bir tek 1.9 yada 2.0 dizeller benimle oyun oynuyo :D o kadarda olsun tabi..

bende bi cok egsozlu yada icinde gazci gencligin bulundugu astra h tokatladim, nasil oldu anlamadim..birde bilseler altimdaki aracin otomatik vites oldugunu..

bu yinede bana gore bisey degil...ben esasinda motorcuyum yani bundan cok daha cabuk hizlanmalara alisigim, su an arabanin istedigim gibi yurumemesinden sikayetciyim..ileride turbo kiti koymayi dusunuyorum..
en son sattigim 500 cc Gilera Nexus maxi scooter'i yaklasik 4,5 milyar harcayip tamamen modifiye etmistim, butun parcalari Italya'dan getirtmistim..standart haliyle 0-100'u 7.4 saniye iken 5.1 saniyeye kadar indirmistim..Istanbul'da degil Turkiye'de oyle bi Gilera Nexus yoktu, cunku kimse o motorun nasil modifiye edilicegini bilmiyordu, bilenler bile farkin o kadar olucagini bilmiyordu..Hatta arkadasimin 600 cc cift silindir Honda Silverwing 600'u vardi (oda maxi scooter), sahildeki S virajindan kalkip Bostanci isiklara kadar yurumustuk, yaklasik bi 20 metre arkamda birakmistim tek silindir 500 cc motorla 600 cc cift silindir bi motoru..
Benimle kalkista tek dalga gecen arac Subaru Impreza STI Prodrive ile Porsche 911 Turbo idi..yaklasik 30 bin km kullandiktan sonra motoru tamami ile standart haline cevirip sattim..Su an hala bi cok arkadasima ve motor servisine scooter ve maxi scooter icin modifiye parcalarini kendi imkanlarimla getirtip satiyorum.
Hele hele abimin Izmit Korfez Pisti'nde yarisa girmesi icin birlikte hazirladigimiz Honda CBR 600 RR'i nasil modifiye ettik, neler koyduk, dyno'da ne sonuclar verdi, standarti ile aralarinda nasil fark oldu onu anlatirsam bu cevap boyle uzaaaarrr gider..

Uzun lafin kisasi demek istedigim, eger motosiklet kullanicisiysan yada ilgin alakan varsa bilirsin, arabalarla motosikletler arasinda inanilmaz teknoloji ve performans farki vardir, o yuzden modifiye isinden biraz anladigimi soyleyebilirim. Burda kimseye hocalik taslamiyorum, taslayacak degilim, elbette benden cok daha iyi anlayanlar, ustalar olabilir ama egimli yolda video cekip buraya koyucak kadar ne cahilim ne gormemisim nede ezigim..

bu kadar az modifiyeyle bu rakamlari yakalaman biraz zor gibi. yolda egim falan var miydi???

hayir yoktu, testi caddebostan sahil yolunda migrosu gectikten sonraki duzlukte yani ilk sag virajin basindan itibaren yaptim..tamamen duz zemin..yokus asagi test edip videoya alip youtube'a koyucak degilim, oyle bisey yapmam tam bi eziklik ornegi olur zaten :kop:

keske yoluda cekseydin cok şaşırtıcı fabrika verisinden 3 sn assagı inmek icin insanlar ne paralar harcıyo

hava kuru oldugunda bagdat caddesine inicem ve size bunu ispatlamak icin arabadan inip ilk basta yolu cekicem, sonra arabaya binip testi yapicam.. o zaman yalan soylemedigimi anlarsiniz heralde..

brqcorsa
21-11-2007, 23:33
sadece bu kdr modifiyeyle 0-100'ü 3sn geliştrmek ilgnc geldi bna acıkcası.yazdıklarına ek olarak çip de olsa olur dicem ama böle gercekten olagandısı bi ivme kazanımı olmuş

oflicorsa
22-11-2007, 00:11
enterasan geliyo baana ankaraya yolun duserse beklerim benim msn yi ekle bende sana astra h 1.6 otomatigi nasıl gectigimin videosunu gondereyim olurmu sevencanaslan@hotmail.com

06BB0504
22-11-2007, 03:11
benim arabanin da 0-100 12,6 sn. carbon hava filtresi yerine fk kutu ici filtre var, bosch 4 tirnak buji var ve 3,5 luk yay var. yani bende hava filtresini carbon ile degistirirsem ve son susturucu takarsam benim araba da 9,5-10 sn gibi rakamlari gorebilir mi???

Burak
22-11-2007, 12:11
benim arabanin da 0-100 12,6 sn. carbon hava filtresi yerine fk kutu ici filtre var, bosch 4 tirnak buji var ve 3,5 luk yay var. yani bende hava filtresini carbon ile degistirirsem ve son susturucu takarsam benim araba da 9,5-10 sn gibi rakamlari gorebilir mi???

standart hali 12.6 sn ise 11 saniyeye belki 10.7-10.8'e indirebilirsin..ama ondan asagisi biraz zor cunku vectra'nin kasa buyuk oldugu icin agir. bos agirligi 1320 kg..astra'nin bos agirligi 1190 kg..agirligin hizlanmada buyuk etkisi vardir, ama mesela duz yolda bi astra yuksek hizlarda vectra kadar stabil gidemez..

Burak
22-11-2007, 12:53
sadece bu kdr modifiyeyle 0-100'ü 3sn geliştrmek ilgnc geldi bna acıkcası.yazdıklarına ek olarak çip de olsa olur dicem ama böle gercekten olagandısı bi ivme kazanımı olmuş

hayir chip falan yok, yukarda yazdiklarim haricinde baska hicbisey yok..chip yaptirmama gerek yok cunku zaten benim arac sport paket..yani "Sport" tusu var. standart kullanimda gaz pedalini koklediginde aracin ecu'su hafizasindaki ana map'e gore islem yapiyor ama "Sport" tusuna basildiginda 2. yani daha sportif bir map'e gore islem yapiyor. Tabii ki bu chip kadar bariz bir guc artisi degil. Ama chip taktiranlar bilir, chip aracin toleranslarini ortadan kaldirir. Iste astra'daki "Sport" tusuda bunun gibi calisir fakat chip kadar verimli ve guclu degildir. Chip taktirirsam daha iyi sonuc alabilirim fakat aracin beynini kurcalattirip riske girecegime APEXi SAFC2 taktirir Pasaoglu'nun Dyno'sunda ayarlattiririm, cok daha verimli olur ve istedigim zaman devre disi birakip araci standart haliyle kullanabilirim..
Ayrica "Sport" tusuna basildiginda aracta degisenler sunlar;

Dinamik titreşim azaltma: Daha sert ve yola yakın his için süsp. alçaltımıştır
Sportif hızlanma: Daha keskin bir hızlanma (Vitesler en kusursuz devir/dk ve zamanında degiştirilir)
Sportif direksiyon hakimiyeti: Daha sert ve duyarlı direksiyon
Sportif aktarma: Devir/dakika daha keyifli ses için artırılmıştır
(Bu bilgiler Opel'in sitesinden)

Aracin "Sport" tusuna basildiginda gosterdigi tepki ise www.evo.co.uk' Car Reviews bolumunden alintidir;

The optional IDS (Intelligent Driving System) also includes electronically controlled dampers and the presence of a 'Sport' button on the dashboard to firm up same, sharpen the throttle map and add some weight to the electro-hydraulic steering assistance.

Burak
22-11-2007, 13:14
astra'nin "Sport" tusuna basildiginda neler degistigini gosteren bir video buldum YouTube'da, iste link'i;

http://www.youtube.com/watch?v=-nKACm61lXY

:eek::eek::eek::eek:

:kop::kop::kop::kop::kop::kop:

CeyCeyX
22-11-2007, 13:46
ankaraya gelirsen haber verde baklim su arabana..

brqcorsa
22-11-2007, 16:12
"APEXi SAFC2 taktirir Pasaoglu'nun Dyno'sunda ayarlattiririm, cok daha verimli olur ve istedigim zaman devre disi birakip araci standart haliyle kullanabilirim.."
bunu biraz daha acarak anlatrsan sevnrm.ne oldgnu bilmiorum da

dewilking08
22-11-2007, 16:13
motorlarla ilgilenirim güzel aletlerdir özellikle r1'in tadına bir kez wardım direk önü kalktı az kaldı patlıyordum:);)alışınca nası bişi olduğunu gördüm.benzer yolda aracım stock haldeyken corsa dizel gelmişti van bi tane migrostan önceki eğimde yemiştim(2.witeste önüme atıldı 3.witese atınca hmn aşağıdaki viraja önünde girdim)bi görmek isterim sport tuşunun marifetlerini açıkçası bu kadar fark:)her zmn için daha iyisi wardır kimse kendine en iyiyim diyemez an gelir daha iisi ile karşılaşılır ama bu sonuç şaşırtıcı ve merak uyandırdı açıkçası.sebring egzoz egzoz bosch buji açık filtre 3,5mm yay(gerçi hızlanmaya etkisi olmuodur:))ile şuan yaklaşık 11-11,5saniyede 100e çıkabiliyorum....

Kunteper Canavarı
22-11-2007, 17:11
opel ne arabalar yapıyor beee.
bi sport tuşu olay biter.

sport tuşu neden tuşu kaldırıp direk bağlasınlar araba hep öle gitsin.

bide bir daha hava filtresi beş para etmez performans alamazsınız demeyin arkadaşlar buradaki video herşeyi kanıtlıyor...

Burak
22-11-2007, 17:44
motorlarla ilgilenirim güzel aletlerdir özellikle r1'in tadına bir kez wardım direk önü kalktı az kaldı patlıyordum:);)alışınca nası bişi olduğunu gördüm.benzer yolda aracım stock haldeyken corsa dizel gelmişti van bi tane migrostan önceki eğimde yemiştim(2.witeste önüme atıldı 3.witese atınca hmn aşağıdaki viraja önünde girdim)bi görmek isterim sport tuşunun marifetlerini açıkçası bu kadar fark:)her zmn için daha iyisi wardır kimse kendine en iyiyim diyemez an gelir daha iisi ile karşılaşılır ama bu sonuç şaşırtıcı ve merak uyandırdı açıkçası.sebring egzoz egzoz bosch buji açık filtre 3,5mm yay(gerçi hızlanmaya etkisi olmuodur:))ile şuan yaklaşık 11-11,5saniyede 100e çıkabiliyorum....

Bu bahsettigim motordan once Kawasaki ZX-9R'im vardi (900 cc racing), onuda modifiye etmistim, hava filtresi, dynojet jet kit (daha buyuk ve ayarli karburator igneleri) egsoz..143 bg standart haliydi, 150 bg'e cikmisti modifiyelerden sonra..Bi cok arkadasiminda motoruna binip test etmisligim vardir, bunlarin iclerinde soyledigin R1'de var..Hatta bi arkadasimda yarisa ozel hazirladigi full modifiye bi R1'i vermisti, bi bak nasil olmus diye..O motoru hala unutamiyorum..Hic dyno'ya sokma sansimiz olmadi ama heralde gucu tahminimce 195-200 bg civariydi (standarti 184 bg). Honda CBR 1000 RR'da kullandim, Suzuki GSX-R1000'de..hepsi cok farkli makinalar..her zaman derim ki, adrenaline, gazlamaya, modifiyeye meraki olan bi insan, hayati boyunca bi kere 1000 cc racing'e binmeli, neyin ne oldugunu gormeli..Iyi bisey oldugu icin demiyorum, gercekten hiz nedir nasil hizlanilir onu gormeleri acisindan..Cunku 1000 cc bi racing almak o kadar zor degil yani 20 ila 30 milyar arasi fiyatlari..Fakat onun kadar hizli gidebilen yada onu gecen arabalar ya milyon dolarlik yada euro'luk arabalar..Bugatti Veyron mesela, 1001 bg olani :)
Ama yinede hiz iyi bisey degil..Gectigimiz yaz sezonunda 1 arkadasimi kaybettim, 3'u sakat kaldi, az kalsin oluyorlardi, buna abimde dahil..O yuzden motora binmeyi birakma karari aldim ve bir daha Turkiye sinirlari icerisinde binmem, yemin ettim..Kendimde iki defa olumcul kaza gecirdigim icin bunlarin ustune tuz biber oldu..Iki kazamdada karsi taraf %100 sucluydu hemde..
Derlerki o seleye go.u degen bi insan bi daha inemez, vazgecemez..Vazgecmedim zaten, gecemem, sadece boyle bi trafigin oldugu ulkede binmem.

Bu arada senin kapistigin dizel corsa van buyuk ihtimal 1.3 cdti'ydi..Onu bende cok rahat yiiyorum, bizim sirkette bi 1.3 cdti bide 1.7 DTI var, ikisi tamamen farkli..1.3 cdti'in motoru Fiat Multijet'in motorudur..Astra 1.3 cdti'dada ayni motor vardir.Opel Fiat'tan satin almistir zamaninda bu motoru..1.7 DTI'lar ise Mitsubishi motorludur ve 2003 yada 2004 senesine kadar uretildi, sonra uretimi durdu..Yollarda cok fazla 1.7 yok genelde 1.3 var cunku bi cogu pert oldu, arac bi acaip hizlanip duramadigi icin (ABS bile yok) ve genelde soforlerin altinda oldugu icin. :D Opel takintiligimda ordan gelir benim..Ilk kullandigim araba Opel'dir yine opel olucak hep opel olucak insallah :good: :D

Burak
22-11-2007, 18:22
"APEXi SAFC2 taktirir Pasaoglu'nun Dyno'sunda ayarlattiririm, cok daha verimli olur ve istedigim zaman devre disi birakip araci standart haliyle kullanabilirim.."
bunu biraz daha acarak anlatrsan sevnrm.ne oldgnu bilmiorum da

http://www.apexi-usa.com/product_electronics_detail.asp?id=260&pageNum=1

Apexi AFC Neo (bi eski versionu SAFC2 yani Super Air Flow Controller idi simdiki versionu AFC Neo, VTEC kontrolude var artik yani hepsi bi arada artik) enjeksiyonlu ve ozellikle modifiyeli hatta turbo araclarda siklikla kullanilan, enjeksiyon beynini (Electronic Control Unit yani ECU) komuta eden bir alettir. Islevi soyledir; enjeksiyonlu araclarda, ECU'nun hafizasindaki MAP'i (hava benzin karisiminin haritasi) ve AFR'yi (Air / Fuel Ratio) yani her motor devirine gore uygun benzin & hava karisimini istediginiz gibi ayarlamaya yarayan bir alettir. Aslinda sistem soyle calisir, AFC'yi baglarsiniz ve hafizasina herhangi bir MAP yuklediginiz zaman AFC, aracin sensorlerinden aldigi sinyaller dogrultusunda hafizasindaki yuklu MAP'i calistirir. Bu sirada aracinizin ana beyini yani ECU'su iptal durumdadir.Hatta Honda VTEC'lerde (i-VTEC'ler haric) VTEC zamanlamasinida istediginiz gibi ayarlayabilmenizi saglar. Genelde Turkiye'de kullanimi pek yaygin degildir, cunku maliyeti hemen hemen chip kadardir, birde ayarlarini yaptirmak o kadar basit degildir, olcumu cok iyi olan bir dyno'da ayarlarinin bilen bir kisi tarafindan duzgun yapilmasi gerekir. Fakat chip'ten daha sagliklidir. Beyine hicbir mudahele yapmadan AFC Neo'yu baglayabilir, devre disi birakabilir, istersen hafizasina hem ekonomi hemde performans MAP'i yukletip ihtiyacina gore bunlar arasinda gecis yapabilir, istersen aracinin beynine yada baska herhangi bir yerine hicbir zarar vermeden, riske girmeden sokup iptal edebilirsin..
Mesela sonradan turbo'lu sisteme cevrilen modifiyeli araclarda chip tuning nasil zorunlu ise, chip uygulamasi tercih edilmezse, onun yerine AFC Neo takilip ayar yapilmasi sarttir. Ozellikle araca yakit beslemesi icin daha buyuk enjektorler takildiginda..
Turkiye'de yenisinin fiyati 750 ila 900 YTL arasi degisiyor, eger birde ayar yaptirmak istersen 100-150 YTL civari sanirim ayari. Bunu Istanbul'da en iyi yapan yerin Maslak Sanayi'de Pasaoglu Otomotiv oldugu soylenir..

Bilmem anlatabildimmi :D

Burak
22-11-2007, 18:31

bide bir daha hava filtresi beş para etmez performans alamazsınız demeyin arkadaşlar buradaki video herşeyi kanıtlıyor...

sport tusu basiliyken arac km'de 250 bin yerine 350 bin yakarsa ve her vitesi 6500 devirde atarsa, sanirim sende istemezsin direk baglanmasini :kop: :kop:

oflicorsa
23-11-2007, 00:35
allahın 1.7 dti 250 hp miş gibi anlattın bi cogu pert oldu hızlandı duramadı diee okurken guldum sahsen bişe demiyorum sen gel buralara goruselim bakalım arabana

Kunteper Canavarı
23-11-2007, 09:08
sport tusu basiliyken arac km'de 250 bin yerine 350 bin yakarsa ve her vitesi 6500 devirde atarsa, sanirim sende istemezsin direk baglanmasini :kop: :kop:

benim corsa 350 in yakıyo ve ben vitesleri 6500 de değiştiriyom....:rock

Kunteper Canavarı
23-11-2007, 09:10
allahın 1.7 dti 250 hp miş gibi anlattın bi cogu pert oldu hızlandı duramadı diee okurken guldum sahsen bişe demiyorum sen gel buralara goruselim bakalım arabana

bu bildiğimiz 1.7 dtı lar dime...alla allah gidiyomu onlar o kadar yahuuu.

hayır onlar o kadar gidiyorsa arkadaşa aldık onunki niye gitmiyor:D

Burak
23-11-2007, 09:13

tamam sen devam et gulmene..

yasinin biraz ufak oldugunu gordum, o yuzden benim senin ayagina gelmem biraz abes olur..
cok merak ediyosan neyin ne oldugunu, atlar gelirsin istanbul'a ok?

Burak
23-11-2007, 09:26
benim corsa 350 in yakıyo ve ben vitesleri 6500 de değiştiriyom....:rock

:D

bu bildiğimiz 1.7 dtı lar dime...alla allah gidiyomu onlar o kadar yahuuu.

hayır onlar o kadar gidiyorsa arkadaşa aldık onunki niye gitmiyor:D

yahu kendi sinifinda yani 1.7 dizel'lere gore iyi gidiyo, standart 1.6 ecotec opel astra'lardan yada 1.3 cdti'lardan iyi dedim, oda rollingte..yoksa heralde bi bmw 320d gibi gidemez..gitmesinin sebebide kasasi hafif, iki tane koltugu bi klimasi var baska hicbiseyi yok..yoksa eski teknoloji bi motoru var, kalkisi falan oludur baya..
demek istedigim hayatinda daha once hic duzgun hizlanan bi araca binmemis bi soforun altina verirsen bi yerden bi yere mal yetistirsin diye e bide arada kiz arkadasina ugramaya calisirsa, basar basar gider cakar bi yere arabayi.. o yuzden bi cogu pert :kop: :kop: ..yoksa herhangi bi modifiyeli 1.4'e kalkista yada 110 bg ustu benzinli 1.6'ya hem rolling hem kalkista kesinlikle kafa tutamaz. ama 4 kisilik binek dizel 1.7'lerden daha iyi gider..
benim topic'in basindan beri bahsettigim mevzu zaten tamamen "kendi sinifina gore" dir..

oflicorsa
23-11-2007, 13:04
tamam sen devam et gulmene..

yasinin biraz ufak oldugunu gordum, o yuzden benim senin ayagina gelmem biraz abes olur..
cok merak ediyosan neyin ne oldugunu, atlar gelirsin istanbul'a ok?
arkadasım gelirsem istanbula kesinlikle ugricam yanına yazdıgın yazılara bakacak olursak senin yasın daha kucuk gibi su arabanın videosunu yolu gostererek cek istersen yada istanbulda corsa n arkadasın arabasıda 1.4 onunla deneyin neyin ne oldugu ortaya cıkar zaten

Kunteper Canavarı
23-11-2007, 13:52
arkadasım gelirsem istanbula kesinlikle ugricam yanına yazdıgın yazılara bakacak olursak senin yasın daha kucuk gibi su arabanın videosunu yolu gostererek cek istersen yada istanbulda corsa n arkadasın arabasıda 1.4 onunla deneyin neyin ne oldugu ortaya cıkar zaten

Deneme tahtası olmayı kabul ediyorummm...:good:

brqcorsa
23-11-2007, 19:51
http://www.apexi-usa.com/product_electronics_detail.asp?id=260&pageNum=1

Apexi AFC Neo (bi eski versionu SAFC2 yani Super Air Flow Controller idi simdiki versionu AFC Neo, VTEC kontrolude var artik yani hepsi bi arada artik) enjeksiyonlu ve ozellikle modifiyeli hatta turbo araclarda siklikla kullanilan, enjeksiyon beynini (Electronic Control Unit yani ECU) komuta eden bir alettir. Islevi soyledir; enjeksiyonlu araclarda, ECU'nun hafizasindaki MAP'i (hava benzin karisiminin haritasi) ve AFR'yi (Air / Fuel Ratio) yani her motor devirine gore uygun benzin & hava karisimini istediginiz gibi ayarlamaya yarayan bir alettir. Aslinda sistem soyle calisir, AFC'yi baglarsiniz ve hafizasina herhangi bir MAP yuklediginiz zaman AFC, aracin sensorlerinden aldigi sinyaller dogrultusunda hafizasindaki yuklu MAP'i calistirir. Bu sirada aracinizin ana beyini yani ECU'su iptal durumdadir.Hatta Honda VTEC'lerde (i-VTEC'ler haric) VTEC zamanlamasinida istediginiz gibi ayarlayabilmenizi saglar. Genelde Turkiye'de kullanimi pek yaygin degildir, cunku maliyeti hemen hemen chip kadardir, birde ayarlarini yaptirmak o kadar basit degildir, olcumu cok iyi olan bir dyno'da ayarlarinin bilen bir kisi tarafindan duzgun yapilmasi gerekir. Fakat chip'ten daha sagliklidir. Beyine hicbir mudahele yapmadan AFC Neo'yu baglayabilir, devre disi birakabilir, istersen hafizasina hem ekonomi hemde performans MAP'i yukletip ihtiyacina gore bunlar arasinda gecis yapabilir, istersen aracinin beynine yada baska herhangi bir yerine hicbir zarar vermeden, riske girmeden sokup iptal edebilirsin..
Mesela sonradan turbo'lu sisteme cevrilen modifiyeli araclarda chip tuning nasil zorunlu ise, chip uygulamasi tercih edilmezse, onun yerine AFC Neo takilip ayar yapilmasi sarttir. Ozellikle araca yakit beslemesi icin daha buyuk enjektorler takildiginda..
Turkiye'de yenisinin fiyati 750 ila 900 YTL arasi degisiyor, eger birde ayar yaptirmak istersen 100-150 YTL civari sanirim ayari. Bunu Istanbul'da en iyi yapan yerin Maslak Sanayi'de Pasaoglu Otomotiv oldugu soylenir..

Bilmem anlatabildimmi :D

tsekkurler acıklama için

oflicorsa
23-11-2007, 22:50
Deneme tahtası olmayı kabul ediyorummm...:good:
hiç gerek yok aslında sonuç belliide kusura bakma yani o anlamda soylemek istemedim senin araban hosuma gittiginden soylemiştim

i-tec
24-11-2007, 01:07
standart hali 12.6 sn ise 11 saniyeye belki 10.7-10.8'e indirebilirsin..ama ondan asagisi biraz zor cunku vectra'nin kasa buyuk oldugu icin agir. bos agirligi 1320 kg..astra'nin bos agirligi 1190 kg..agirligin hizlanmada buyuk etkisi vardir, ama mesela duz yolda bi astra yuksek hizlarda vectra kadar stabil gidemez..

Dostum ben astra h 2005 düz arabamla 1700 km uzun yol yaptım araba viraj rüzgar savrulmalardan neredeyse hiç etkilenmiyor (gerçi benim bodykitim ve spoylerim )var stabil değilmi :)

dewilking08
24-11-2007, 02:00
nooluoz yafffsss.mantzel chip ve corsa vs astra.burak bu olay kopup gider gittikçe uzuyor.bi caddeostnda görüşelim uygun zamanda.uygun bi alan bulurz denemek için kabul edersen.bostancı sonrasında fln.gerçi bnmki1,4ama olsun yne de bi denemek lazım...

buraki
24-11-2007, 09:14
standartında 14.5 yazan corsayı hiç bi modifiye etmeden 12sn de 100e çıkartabiliyosam (bu arada corsam 75hp 1.3cdti ve videosunu siteye koymuştum) astra h'ında 10sn görmesi beni şaşırtmaz

Kunteper Canavarı
25-11-2007, 13:29
bu opel naptı beya 2005 sorası makinaları nasılda performanlı olmuş biz kasıyoz para harcıyoz öleee hızlanmıyozz:D:D:D

burak loves opel
25-11-2007, 14:12
astra'nin "Sport" tusuna basildiginda neler degistigini gosteren bir video buldum YouTube'da, iste link'i;

http://www.youtube.com/watch?v=-nKACm61lXY

:eek::eek::eek::eek:

:kop::kop::kop::kop::kop::kop:

ya gercek dııl deıl mı?sport a basınca boyle bısey olmuyor yanı:D:eek:

Papirus
26-11-2007, 14:35
Astralarda analog kadranda 100 km/h gösteren yer aslında 95 km/h civarında bir hıza karşılık geliyor , gerçekten 0-100km/h hızlanma için test modunda digital hız göstergesine bakmak gerekir, analog kadranda bu 108-110 arasında bir yere denk geliyor, eğer bu şekilde videoyuyu incelersek üzgünüm ama 9,5 sn biraz hayal gibi duruyor ancak normal astralardan daha iyi hızlandığı doğru. Ben videoda kronometre ile 11-11.5 sn gibi bir değer gördüm. Dediğim gibi digital sayı üzerinden hesaplamak lazım.

06BB0504
27-11-2007, 01:07
Astralarda analog kadranda 100 km/h gösteren yer aslında 95 km/h civarında bir hıza karşılık geliyor , gerçekten 0-100km/h hızlanma için test modunda digital hız göstergesine bakmak gerekir, analog kadranda bu 108-110 arasında bir yere denk geliyor, eğer bu şekilde videoyuyu incelersek üzgünüm ama 9,5 sn biraz hayal gibi duruyor ancak normal astralardan daha iyi hızlandığı doğru. Ben videoda kronometre ile 11-11.5 sn gibi bir değer gördüm. Dediğim gibi digital sayı üzerinden hesaplamak lazım.
bence de...:good: :good: :good:

brqcorsa
27-11-2007, 01:14
bna da 9,5 baya iyimser bi deger gibi geldi

Burak
27-11-2007, 17:08

o söylediğin şey tüm motosiklet ve arabalarda olur. buna takometre sapması denir ve ben bunun böyle olduğunu zaten biliyorum. benim yaptığım ölçüm, genelde bir çok insanın yaptığı gibi içeriden aracın kendi takometresine dayalı ölçümdür, kıyaslamayı yapanlara göre kıyaslıyorum..yoksa gtech gibi aletlerle ölçüm yaparsam sonucun senin söylediğin gibi çıkıcağını biliyorum..
hatta bir çok araç aslında takometrede gösterdiği son hızı yapmaz..bir keresinde bir arkadaşımın motosikletiyle son hız yapma çabalarımızda Yamaha Fazer 600 modeli motosikletin takometresi 255 km/h son hız gösterdi fakat GPS'le aynı zamanda yaptığımız ölçümde 237 km/h gözüküyordu..
youtube'da bi çok astra h 0-100 km/h kalkış videosu izlerseniz eğer (aracın içinden çekilmiş) benim aracımın bi çoğundan seri olduğunu ve daha çabuk kalktığını görürsünüz..

Kunteper Canavarı
27-11-2007, 23:43
o söylediğin şey tüm motosiklet ve arabalarda olur. buna takometre sapması denir ve ben bunun böyle olduğunu zaten biliyorum. benim yaptığım ölçüm, genelde bir çok insanın yaptığı gibi içeriden aracın kendi takometresine dayalı ölçümdür, kıyaslamayı yapanlara göre kıyaslıyorum..yoksa gtech gibi aletlerle ölçüm yaparsam sonucun senin söylediğin gibi çıkıcağını biliyorum..
hatta bir çok araç aslında takometrede gösterdiği son hızı yapmaz..bir keresinde bir arkadaşımın motosikletiyle son hız yapma çabalarımızda Yamaha Fazer 600 modeli motosikletin takometresi 255 km/h son hız gösterdi fakat GPS'le aynı zamanda yaptığımız ölçümde 237 km/h gözüküyordu..
youtube'da bi çok astra h 0-100 km/h kalkış videosu izlerseniz eğer (aracın içinden çekilmiş) benim aracımın bi çoğundan seri olduğunu ve daha çabuk kalktığını görürsünüz..

:good:evet bu kabul edilebilir en hızlı astra senin astra:good:

erenbaha
04-12-2007, 20:36
Ya komik olmayın arkadaşlar.Yazmak istemedim ama bu kadarda olmaz.Hava filtresi ve eksozla alacağın max. 10 hp...Hadi 15 hp al....170hp lik 2.0turbo astra bile ideal şartlarda ve manuel şanzımanla 9.1 saniyede çıkarken sen atmosferik 1.6 motor ve easytronic şanzımanla 9.5sn de 100 e çıkacaksın ha.9.5 sn için uçurumdan atlaman lazım...

fellatore
06-12-2007, 23:33
takometre sapmasını madem biliyorsunuz ne diye bu kadar kargaşaya verdiniz ortalıgı... fabrika degerleri dijital ortamlarda olculen degerlere gore mi veriliyordur bilmiyorum ama senin aracın 0-100 hızlanmasının 11,5-12,00 altında olmadıgını kesınlıkle soyleyebılırım hatta kendi cektigin goruntu bile kesınlıkle 10.4 sn altında degil... bu 9.5 işinden gel vazgec sen...
bu arada aracın vites degiştirme oranları cok uyumlu maşallah otomatiklerin bole oldugunu ben tahmın etmıyordum

erenbaha
07-12-2007, 00:26
takometre sapmasını madem biliyorsunuz ne diye bu kadar kargaşaya verdiniz ortalıgı... fabrika degerleri dijital ortamlarda olculen degerlere gore mi veriliyordur bilmiyorum ama senin aracın 0-100 hızlanmasının 11,5-12,00 altında olmadıgını kesınlıkle soyleyebılırım hatta kendi cektigin goruntu bile kesınlıkle 10.4 sn altında degil... bu 9.5 işinden gel vazgec sen...
bu arada aracın vites degiştirme oranları cok uyumlu maşallah otomatiklerin bole oldugunu ben tahmın etmıyordum

Buna takometre sapması değil , sapıtması denebilir anca :) Arkadaşın arabasının 0-100km fabrika değeri 13.7sn yaptığı modifiye ile düşüreceği en fazla 13sn dir.9.5 neyin nesi.

Burak
07-12-2007, 15:39

walla lastik patinaj sesinin ilk duyuldugu anda baslattigim zaman kronometreyi ve takometrede 100'u gosterdigi anda durdurdugum zaman 9.5 saniye oluyo..sen nasil olctun bilmiyorum..
lastik sesinden itibaren olcmemin sebebide easytronic modellerde gaz pedalina kokune kadar bastiginda (spor tusu basili veya degil) araci patinaj yaptirmadan 2500 devirde kaldirir. o zaman hizlanma bi hayli yavas oluyo..fakat gaz pedalinin sonunda kick-down var yani kokune kadar basinca biraz daha basarsan kick-down adli bi butonu devreye sokmus oluyosun, oda aracin en yuksek performansta calismasini sagliyo, bu kick-down bazi otomatik vites arabalardada vardir, bilirsiniz..
kick-down ile kaldirinca araci 3500 devire kadar devirlendirip o zaman debriyaji birakiyor ve arac ilk hareketlenmesini o zaman yapiyor. iste o yuzden olcumu oyle yaptim..yoksa videonun en basindan yaparsam olcumu soyledigin gibi 10.5 saniye gibi bisey oluyo..
eskiden aracimin bu kickdown ozelligini bilmiyodum, kullanma kilavuzunu okuyunca farkettim..hatta bir kac kez son hiz denemesi yapmistim ve arac fabrika verisi olan 185 km'yi gecmiodu, devir 5. viteste 4000-4500 civari oluyodu..kick down ile son hiz denemesi yaptigimda duz arac 5. vitesten 4. vitese otomatikman gecis yapti ve 210 km hiza hic zorlanmadan duz yolda cikti, tabi aracim standartken denemistim bunu, simdi son hizinda bi degisiklik olurmu olmazmi bilemem, bi ara denicem..

fellatore
12-12-2007, 23:33
o olcumler aracın hareketlenınce degıl de gaza bastıgın andan itibaren olculuyor arkadasınm ole benım arac su devirde kalkıyo falan filan olmaz ne diye otomatiklerin ivmelenmeleri yavas zannediyorsun ben asılsam 2. viteste de kaldırım ama senın ole bir sansın yok bu yuzden gerceklerı saptırmayalım ok...

muratcantona
13-12-2007, 00:43
arkadaslar yokus asagı fln olmasın cok artıo ozmn hızlanma agırlıkla bnde 4 sanıye fark ettı yanı o olay

Burak
15-12-2007, 12:12
cvt sanziman icin soyledigin dogru fakat benim aracim easytronic sanziman yani sistem manuel sanziman ile ayni.yani baski balata var ve iki tane robot kol debriyaji calistiriyor.. calismasida o yuzden manuel gibi. gaza yuklendigimde ilk once devirlendirip ondan sonra debriyaji birakiyo ve kalkiyosun..
kalkislar ilk gaza bastigin andan itibaren degil, ilk hareketten itibaren olculur, yalnis biliyosun..
f1 yada motogp yarislarindan ornek al, ilk once gaz verip araci devirlendirirler sonra isik yaninca ilk hareketlenme olur..drag yarislarindada bu boyledir.kimse gaza basilan sure zarfi icerisinde zaman tutmaz.
walla istersen chip taktir aracina oyle kaldir. o senin aracinda bulunan motor bizim sirket arabasi corsa'da var.nasil gittigini neyin ne oldugunu gayet iyi biliyorum, bilmesem konusmam zaten.hatta 1.7'de var onuda arkamda birakiyorum kalkista..

o olcumler aracın hareketlenınce degıl de gaza bastıgın andan itibaren olculuyor arkadasınm ole benım arac su devirde kalkıyo falan filan olmaz ne diye otomatiklerin ivmelenmeleri yavas zannediyorsun ben asılsam 2. viteste de kaldırım ama senın ole bir sansın yok bu yuzden gerceklerı saptırmayalım ok...

oflicorsa
16-12-2007, 12:26
bilmeden konustugun ortada astra easytronic sanzımanlarda 200 km de sınırlayıcı var bizim arkadasın arabasına bakıma gittiginde guncellenen programda yuklendi suan 200 km yi gecmiyor sen nasıl oluyorda duz yolda 210 basıyosun merak ettim yani sana bişey demiyorum msn ver atıcam sana videoları corsa 1.4 astra h 1.6 easytronik rooll denemelerimi tamammı

Burak
16-12-2007, 19:33
arkadasim senin esas bilmeden konustugun ortada, lutfen ilk once bildigimiz ve kullandigimiz arabalar hakkinda bu kadar emin yorum yapalim, komik olmayalim..
senin soyledigin hiz limiti 2006 senesinden itibaren tum opel astra h'larda var..yani 2006 ve oncesinde herhangi bir limit yada hiz sinirlamasi yok..hatta ve hatta 2006'da astra'larin jantlari 5 bijondur (5 x 110), 2004 ve 2005 kasalar 4 bijondur (4 x 110).
ben sana kafamdan sallamiyorum diye 80 defa soyledim, yasadiklarimi ve gorduklerimi anlatiyorum. fakat burda bi cok yorum yapan arkadaslar yasamadan ve gormeden kafasindan uydurarak yorum yapiyolar bu cok acik. ben bu aracla 210 km'ye kadar zorlanmadan ciktim diyosam ciktim, bunda yalan yok. yalan soylesem nolur soylemesem nolur. benim aracim niye herkesinkinden farkli olsun yada tek olsun, derdim o degil. benim bu forumun basindan beri anlatmak istedigim bu araca bu kadar basit 2-3 modifiye yaparsaniz (bilincli bir sekilde) diger her marka ve modelden alabiliceginiz gibi gayet iyi sonuclar alirsiniz. benim niyetim bu insanlarin kafasindaki twinport astra h'lar yada easytronic'ler yurumuyo, yerinden kalkamiyo, cok hantal, cok yakiyo dusuncesini insanlarin kafasindan silmek, yok oyle bisey. kendi teknolojisi ve beygir gucune gore gayet iyi yuruyo ve yakit tuketimide cok uygun,bilmem anlatabildimmi. bugun otomatik vites 110 bg 2005 model bi mini cooper 1.6'yi kalkista ve ara hizlanmada her turlu yiyebiliyosam ve cooper 11 litre yakarken ben 9 litre benzin yakiyosam 100 km'de demek ki bu iyi bi degerdir ama yine ve tekrar soyluyorum, dilimde tuy bitti, "kendi sinifinia gore".
umarim anlarsin

bilmeden konustugun ortada astra easytronic sanzımanlarda 200 km de sınırlayıcı var bizim arkadasın arabasına bakıma gittiginde guncellenen programda yuklendi suan 200 km yi gecmiyor sen nasıl oluyorda duz yolda 210 basıyosun merak ettim yani sana bişey demiyorum msn ver atıcam sana videoları corsa 1.4 astra h 1.6 easytronik rooll denemelerimi tamammı

oflicorsa
16-12-2007, 22:38
iyi arkadasım sana 210 bastı demek nasıl bişey farkettirmiyosa banada farkettirmiyo 200 u gecse ne olur gecmese ne olur halaa senden baska video bekliyorum yolu gosteren buraya bişe yazarken kanıtla oldumu benim arkadasımın arabası 2004 buarada oldumu ben limit olayını kanıtlarım bi video ceker sende kanıtla mumkunse oldumu bilgi paylasıyoruz burada onuda unutma

brqcorsa
18-12-2007, 20:09
arkadasim senin esas bilmeden konustugun ortada, lutfen ilk once bildigimiz ve kullandigimiz arabalar hakkinda bu kadar emin yorum yapalim, komik olmayalim..
senin soyledigin hiz limiti 2006 senesinden itibaren tum opel astra h'larda var..yani 2006 ve oncesinde herhangi bir limit yada hiz sinirlamasi yok..hatta ve hatta 2006'da astra'larin jantlari 5 bijondur (5 x 110), 2004 ve 2005 kasalar 4 bijondur (4 x 110).
ben sana kafamdan sallamiyorum diye 80 defa soyledim, yasadiklarimi ve gorduklerimi anlatiyorum. fakat burda bi cok yorum yapan arkadaslar yasamadan ve gormeden kafasindan uydurarak yorum yapiyolar bu cok acik. ben bu aracla 210 km'ye kadar zorlanmadan ciktim diyosam ciktim, bunda yalan yok. yalan soylesem nolur soylemesem nolur. benim aracim niye herkesinkinden farkli olsun yada tek olsun, derdim o degil. benim bu forumun basindan beri anlatmak istedigim bu araca bu kadar basit 2-3 modifiye yaparsaniz (bilincli bir sekilde) diger her marka ve modelden alabiliceginiz gibi gayet iyi sonuclar alirsiniz. benim niyetim bu insanlarin kafasindaki twinport astra h'lar yada easytronic'ler yurumuyo, yerinden kalkamiyo, cok hantal, cok yakiyo dusuncesini insanlarin kafasindan silmek, yok oyle bisey. kendi teknolojisi ve beygir gucune gore gayet iyi yuruyo ve yakit tuketimide cok uygun,bilmem anlatabildimmi. bugun otomatik vites 110 bg 2005 model bi mini cooper 1.6'yi kalkista ve ara hizlanmada her turlu yiyebiliyosam ve cooper 11 litre yakarken ben 9 litre benzin yakiyosam 100 km'de demek ki bu iyi bi degerdir ama yine ve tekrar soyluyorum, dilimde tuy bitti, "kendi sinifinia gore".
umarim anlarsin

valla bu mini cooper yorumu biraz komk olmuş:)

Burak
20-12-2007, 18:52
valla bu mini cooper yorumu biraz komk olmuş:)

nesi komik olmus anlamadim?

mini cooper'ida bosver

dun aksam sahil yolunda yaklasik 2-3 defa bi son model bmw 316 ti ile kalktim ve rolling yaptim..her defasinda ben ondeydim, virajda bile..116 bg'lik 316 ti..turbolu falan degil ama 1.8 atmosferik motorlu..zaten turbo olsa yanina bile yaklasamam o ayri mesele..
hatta dun cooper s ile kalktim bi kac kez sirf dalgasina, yaklasik 4-5 boy acti bana :)

fellatore
22-12-2007, 02:37
cvt sanziman icin soyledigin dogru fakat benim aracim easytronic sanziman yani sistem manuel sanziman ile ayni.yani baski balata var ve iki tane robot kol debriyaji calistiriyor.. calismasida o yuzden manuel gibi. gaza yuklendigimde ilk once devirlendirip ondan sonra debriyaji birakiyo ve kalkiyosun..
kalkislar ilk gaza bastigin andan itibaren degil, ilk hareketten itibaren olculur, yalnis biliyosun..
f1 yada motogp yarislarindan ornek al, ilk once gaz verip araci devirlendirirler sonra isik yaninca ilk hareketlenme olur..drag yarislarindada bu boyledir.kimse gaza basilan sure zarfi icerisinde zaman tutmaz.
walla istersen chip taktir aracina oyle kaldir. o senin aracinda bulunan motor bizim sirket arabasi corsa'da var.nasil gittigini neyin ne oldugunu gayet iyi biliyorum, bilmesem konusmam zaten.hatta 1.7'de var onuda arkamda birakiyorum kalkista..
ben sunu kastettım patınaj cekerek kaybettıgın sure de katılıyor yanı arac kavrama yaptıgı andan itibaren tutuluyor sure o yuzden sadece fazladan gaz vermekle en uygunkalkıs yapılmaz tekerın yolututtugu en uygun devir vites oranını asfalta aktarırsan saglam kalkış olur yoksa debriyaja basılıyken gaza asılınca elbettekı sure ılerletılmez ok... ama benım arac patınaj cektı dıye de bir iki milisanıyen kısaltılmaaaaaz... o yuzden 0-100 km denir...

fellatore
22-12-2007, 02:46
bu arada bmw 316 lar 1,6 motor degiller mi yani isim sınıflandırması oyle yapılmıyor mu 3 serisi 1.6 hacimli motor secenegi...

oflicorsa
22-12-2007, 11:30
offf arkadasım cooper s i nasıl gecemedin yaa ben gecersin diye bekliyodum :D:D:D: mukemmel araban var halaaa eklemenı bekliyorum

Burak
22-12-2007, 13:23
ben sunu kastettım patınaj cekerek kaybettıgın sure de katılıyor yanı arac kavrama yaptıgı andan itibaren tutuluyor sure o yuzden sadece fazladan gaz vermekle en uygunkalkıs yapılmaz tekerın yolututtugu en uygun devir vites oranını asfalta aktarırsan saglam kalkış olur yoksa debriyaja basılıyken gaza asılınca elbettekı sure ılerletılmez ok... ama benım arac patınaj cektı dıye de bir iki milisanıyen kısaltılmaaaaaz... o yuzden 0-100 km denir...

bende sana diyorum ki, ilk patinaj sesini duydugum anda yani arac ilk hareketlenmesini yaptiginda. benim aracim ilk hareketlenmesini patinajla yapiyo o yuzden o sesten itibaren baslatiyorum..yani patinaj suresi tamamen dahil, niye dahil etmiim. sende yap bi kere daha kronometre ile olc, patinaj sesini ilk duydugun anda bas tusa, 100'e gelince durdur, 9,5 saniye oldugunu goruceksin..

Burak
22-12-2007, 13:24
bu arada bmw 316 lar 1,6 motor degiller mi yani isim sınıflandırması oyle yapılmıyor mu 3 serisi 1.6 hacimli motor secenegi...

standart 316'dan bahsetmiyorum, o benim yanima gelemiyo bile zaten..

316 ti 'den bahsediyorum.. ti 'ler 1.8 atmosferik motorlu ve 116 bg'dir..

Burak
22-12-2007, 13:39
offf arkadasım cooper s i nasıl gecemedin yaa ben gecersin diye bekliyodum :D:D:D: mukemmel araban var halaaa eklemenı bekliyorum

cok yakinda geliyo video arkadasim bekle, hatta sahil yolu trafigi musait olursa eger bu aksam cekip videoyu koyucam buraya..sen simdi gul istedigin kadar..nasil olsa videoyu gordugunde son gulen ben olucam..
ben aradaki farki gormek icin kalktim cooper s'le, baya bi oluyo, e ama olsun..benim araba 105 bg, cooper s 175 bg hemde supercharge'li..2. vitesin sonunda 4-5 boy acmisti, 3. vitesi bitirseydik kaybolur giderdi sanirim..
ama soyle bisey soyliim atmosferik 1.6 normal cooper otomatik vitesi cok rahat yiiyorum..eger benim aracimda turbo'lu yada supercharge'li olsa cooper s yalan olur.. buna en buyuk ornek Dbilas Dynamic'in Astra H 1.6 icin urettigi turbo kiti..Sorunsuz 210 bg veriyo..sen dusun o zaman cooper s ile aramda nasil bi fark olur..Hatta email atmistim Dbilas Dynamic'e, dyno sonuclarini istemistim, gonderdiler. Al sana dyno sonucu;

204,2 PS yani 210 BHP (brake horse power)

ELEGANCE
22-12-2007, 13:54
zip. dosyası açılmıyor ? sıkıştırılmamış şekilde yükleyebilirmisiniz tekrar ?

Ayrıca bende 1.6 easy. kullanıyorum 0-100'ün fabrika verisi gibi olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. 3 aşşağı 5 yukarı 11sn olduğunu garanti ederim. Hız limitörü 2005 elegance easy. benimki bende yok. Başka serileri bilmiyorum, yalan konuşmayım.

Burak
22-12-2007, 13:59
zip. dosyası açılmıyor ? sıkıştırılmamış şekilde yükleyebilirmisiniz tekrar ?

Ayrıca bende 1.6 easy. kullanıyorum 0-100'ün fabrika verisi gibi olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. 3 aşşağı 5 yukarı 11sn olduğunu garanti ederim. Hız limitörü 2005 elegance easy. benimki bende yok. Başka serileri bilmiyorum, yalan konuşmayım.

sikistirilmamis halde malesef dosya boyutu 40 kb civari oldugu icin yukleyemiorum..19,5 kb'in ustunde pdf yuklenemiyo foruma..istersen pm'den msn adresini yollarsan msn'den gonderebilirim..

kazanova11
29-12-2007, 11:49
Arkadaşıma aynen katılıyorum, benim aacımda easytronic 1.6 orjinal lasitkler bosch 4 tırnak buji, K&N açık hava filtresi remus komple son susuturucu, tam sentetik mootr yağı, 50mm eibach helezon.. 0-100km 9.4sn isteyenlere videoyu atabilirm... Astra bu napacağı belli olmuyor (Sport açıkken) : ))

slamdunk21
29-12-2007, 12:37
standart 316'dan bahsetmiyorum, o benim yanima gelemiyo bile zaten..

316 ti 'den bahsediyorum.. ti 'ler 1.8 atmosferik motorlu ve 116 bg'dir..

Hocam yanlış anlama ama ilk yazdığında birşey demek istemedim.Ama şimdi demek zorundayım.316 Ti 1.8 motor diyorsun.????Buna eminmisin 316 Ti compactların 1.6 motor ve 116 bg olduğu kesindir.Ama 1.8 motor değil.

Heee 318 ti yazacaktım yanlışlıkla 6 ya basmışım diyorsan ayrı mevzu.316 ti şanzumanı yapılırken , egzantrik kırmış sırf onun için egzantrik ararken çok bulundum.1.6 motor çok şahane bir arabadır kendileri vede onu geçmen biraz korkutucu geldi bana.
Sen baya bi iyi şöförmüşsün

Burak
29-12-2007, 12:49
Hocam yanlış anlama ama ilk yazdığında birşey demek istemedim.Ama şimdi demek zorundayım.316 Ti 1.8 motor diyorsun.????Buna eminmisin 316 Ti compactların 1.6 motor ve 116 bg olduğu kesindir.Ama 1.8 motor değil.

Heee 318 ti yazacaktım yanlışlıkla 6 ya basmışım diyorsan ayrı mevzu.316 ti şanzumanı yapılırken , egzantrik kırmış sırf onun için egzantrik ararken çok bulundum.1.6 motor çok şahane bir arabadır kendileri vede onu geçmen biraz korkutucu geldi bana.
Sen baya bi iyi şöförmüşsün

arkadasim su link'e bi bakarsan lutfen, 1.8 motor yani 1796 cc oldugunu gorursun;

http://www.ukcar.com/road_tests/bmw/compact/

al sana bi link daha;

http://www.carsplusplus.com/specs2005/bmw_316ti_compact.php

hatta al bi tane daha;

http://www.ciao.co.uk/BMW_316ti__Review_5301906

= 1796 cc yani 1.8 motor :D

0-62mph in 10.9 seconds. bumu korkutucu? benim araba bakimsiz haldeyken bile 10.4 saniyede kalkiyo

slamdunk21
29-12-2007, 13:54
arkadasim su link'e bi bakarsan lutfen, 1.8 motor yani 1796 cc oldugunu gorursun;

http://www.ukcar.com/road_tests/bmw/compact/

al sana bi link daha;

http://www.carsplusplus.com/specs2005/bmw_316ti_compact.php

hatta al bi tane daha;

http://www.ciao.co.uk/BMW_316ti__Review_5301906

= 1796 cc yani 1.8 motor :D

0-62mph in 10.9 seconds. bumu korkutucu? benim araba bakimsiz haldeyken bile 10.4 saniyede kalkiyo

Öncelikle yaptığın hırsa inanamıyorum.
Türkiyede bulunan 316 ti compactların motorları %99,9 E46 dır.Yani her neyse uzatmaya gerek yok.Kısacası türkiye pazarına sunulan 316 ti compactların motorları 1.6 dır.
Seni bol bol tatmin etmek için aşağıda linklerde veriyorum.hemde al sana bi link daha; demeden dostummm....Biz burada paylaşım için varız inatlaşmak için değil.

BMW E46 316ti Compact
2002 Model

Teknik Veriler
Motor Hacmi :1.596 cc
Motor Gücü :6000 d/d'de 115 HP
Max. Tork :4300 d/d'de 150 Nm
0-100 km/s :11.2 sn
Max. Hız :206 km/s
100 - 0 km/s ve süresi :36 m sn
Test Tüketimi :8.8 lt/100km
Depo Kapasitesi :63 lt
Menzil :715 km

http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1285.php (http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1285.php)

http://www.araba.com.tr/900001.html (http://www.araba.com.tr/900001.html)

http://www.araba.com/878946.html (http://www.araba.com/878946.html)

http://www.dragturk.com/forum/index.php?showtopic=12042&mode=threaded (http://www.dragturk.com/forum/index.php?showtopic=12042&mode=threaded)

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=46294 (http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=46294) dikkat et iyice oku

http://www.turkeycarclub.com/forum/archive/index.php?t-2386.html (http://www.turkeycarclub.com/forum/archive/index.php?t-2386.html) Bu konuda tartışmalar bile çıkmış.

http://www.car-tr.com/n_teknikozellikler.php?isim=316ti%20Compact&sototo=ok (http://www.car-tr.com/n_teknikozellikler.php?isim=316ti%20Compact&sototo=ok)

Burak
29-12-2007, 14:28
Öncelikle yaptığın hırsa inanamıyorum.
Türkiyede bulunan 316 ti compactların motorları %99,9 E46 dır.Yani her neyse uzatmaya gerek yok.Kısacası türkiye pazarına sunulan 316 ti compactların motorları 1.6 dır.
Seni bol bol tatmin etmek için aşağıda linklerde veriyorum.hemde al sana bi link daha; demeden dostummm....Biz burada paylaşım için varız inatlaşmak için değil.

BMW E46 316ti Compact
2002 Model

Teknik Veriler
Motor Hacmi :1.596 cc
Motor Gücü :6000 d/d'de 115 HP
Max. Tork :4300 d/d'de 150 Nm
0-100 km/s :11.2 sn
Max. Hız :206 km/s
100 - 0 km/s ve süresi :36 m sn
Test Tüketimi :8.8 lt/100km
Depo Kapasitesi :63 lt
Menzil :715 km

http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1285.php (http://www.maksimum.com/otomobil/cars/1285.php)

http://www.araba.com.tr/900001.html (http://www.araba.com.tr/900001.html)

http://www.araba.com/878946.html (http://www.araba.com/878946.html)

http://www.dragturk.com/forum/index.php?showtopic=12042&mode=threaded (http://www.dragturk.com/forum/index.php?showtopic=12042&mode=threaded)

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=46294 (http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=46294) dikkat et iyice oku

http://www.turkeycarclub.com/forum/archive/index.php?t-2386.html (http://www.turkeycarclub.com/forum/archive/index.php?t-2386.html) Bu konuda tartışmalar bile çıkmış.

http://www.car-tr.com/n_teknikozellikler.php?isim=316ti%20Compact&sototo=ok (http://www.car-tr.com/n_teknikozellikler.php?isim=316ti%20Compact&sototo=ok)

arkadasim heralde hirs yada inat yapmiyorum, tabii ki haklisin..soyledigin gibi burdaki amac bilgi paylasimi..e46 motoru, dogru diyosun fakat bende soyle bisey buldum;

http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?p=1413308

10.9 Saniye
BMW 116i 1.6i (E87) (115 HP/150Nm) 2006
BMW 316i 1.8i (E46) (115 PS/175 Nm)
BMW 316ti Compact (E46) (1.8/115 PS/175 Nm)
BMW 320i Autom. (E36) (150 PS/190 Nm)
BMW 320i Cabrio (E36) (150 PS/190 Nm)

birde wikipedia'dan yani ansiklopedi'den alinti, bu bilgiler kesinlikle yalnis olamaz;

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E46

316ti'de 2 tip motor kullaniliyor; N42B18 (http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N42) ve N46B18 (http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N46) ..ikiside 1.8 litre..

senin verdigin bilgiler, forumlardaki kullanicilarin yada galerilerin ilanlari. yani dogru olma olasiligi cok dusuk..benim gosterdigim kaynaklar cok daha saglam sonucta ;)

slamdunk21
29-12-2007, 15:54
Kimse 1.8 motorlu aracı 1.6 motor diye satamaz.Ruhsatta yazanı adamlar yazıyorlar ve bende sana test verilerini gönderdim.Daha elimde de çok örnek var ama şimdi forumu ağırlaştırmak istemiyorum.

Gaziosmanpaşa taraflarına yolun düşerse sana ruhsatı göstermek isterim

Ben dünyada 1.8 yok demiyorum tr de 1.8 olanı yok kadar az.Heee sen direkt bu kesin 1.8 likteen dediysen o başka yani.
Ben dibimdeki ruhsata bakaraktan konusuyorum.
Çok istiyorsan gel ruhsata beraber bakalım.
ok
mevzunun uzaması ile boştan yere ihtar almiyim ben şimdi.
Hade kendine iyi bak.

Emre_H7070
17-01-2008, 01:46

ya yapmayın gözünüzü seweyim ya hava filtresinin werdiği beygirle arabanın hızlanması değişmeyecek kadar az. Bi hava filtresi bi egzos bi spor yay takanlar benim araba 200 beygir oldu die ortaya cıkıyolar..

Emre_H7070
17-01-2008, 01:55
umarim anlarsin

sana katılıorum bende 200 ü gectiğimi biliyorum 2005 astra H war bendede we 9 saniye olmasada 10-11 saniye astraya banko oynarım..

Emre_H7070
17-01-2008, 02:06
Sade 316ti sade astrayı geçsin ben arabamı yakıcam söz.. Senelerce bmw ye bindim işin kurdu olduk.316 ti gazlamada berbat..

turkerrr
17-01-2008, 04:38
benim 1.8 125 bg spor şanzımanlı astranın fabrika verisi 9.5 sn böyle olduğunu bilsem 1.6 otomatik astra alırdım :P

fellatore
18-01-2008, 10:56
bu 3.16 ti lerin galiba bir özel üretim serisi var 3.16 ti es bir de 3.16ti se ... bunların motoru arkadaşın bahsettiği gibi 1.8 ;ama sadece 3.16 ti olanlarda 1.6 motor var... ayırımı yapan ti değil se veya es gibi duruyor... yani kavga cıkmasın ikiniz de haklısınız gibi geldi bana...

Kaanka
18-01-2008, 22:18
Bi yazilanlara bakiyorum, birde pencereden benim arabaya bakiyorum...... Sanki beni kazikladilar gibi bi his giriyor icime.... 1800 cc, ustelikte duz vites Astram sizin 1600 cc lik, hemde easytronic arabalariniz kadar ya gitmiyor, yada benim gostergelerde hata var.......................... Bu arada kick down bildigim kadariyla sadece vites dusurmeye yarar, kalkista birinci vitesten gecse gecse ..... yok bi yere gecemez :)

Burak
22-01-2008, 13:18
Bi yazilanlara bakiyorum, birde pencereden benim arabaya bakiyorum...... Sanki beni kazikladilar gibi bi his giriyor icime.... 1800 cc, ustelikte duz vites Astram sizin 1600 cc lik, hemde easytronic arabalariniz kadar ya gitmiyor, yada benim gostergelerde hata var.......................... Bu arada kick down bildigim kadariyla sadece vites dusurmeye yarar, kalkista birinci vitesten gecse gecse ..... yok bi yere gecemez :)

kickdown cvt (full otomatik) ve se-cvt (triptronik) sanzimanli araclarda vites dusurulmesine yariyor. easytronic olan araclarda ise basildiginda araci en yuksek performansta calistiriyor, bunu ben uydurmadim, kullanma kilavuzunu ac oku, orda daha faydali anlasilir bilgiler bulabilirsin..
ayrica 1.8 astra'n varsa modifiye ile guzel sonuclar alabilirsin..astra'nin standarti gercekten yurumuyor ve cok hantal..ama twinport sisteminden dolayi (vtec,vtc yada vvt kadar asla iyi olamaz gerci), iyi bi intake kit monte edersen iyi sonuclar alabilirsin.
moskovada oldugunu gordum..aracin 1.8 motor ise twinport yoktur..fakat GM'in iki farkli motoru var biri VVT'li 1.8 digeri ise normal ecotec 1.8..eger VVT'li ise motorun, twinport'tan cok daha fazla verim alirsin..ama eger degil ise twinport kadar bile verim alamayabilirsin..motorlar sunlar;

http://www.gmpartsworld.com/product_details.php?category_id=4&item_id=7&tab=spec (standart gm ecotec motor 125 bg)

http://www.gmpartsworld.com/product_details.php?category_id=4&item_id=40&tab=spec(vvt'li gm ecotec motor 140 bg)

VVT = Variable Valve Timing yani degisken subap zamanlamasi..Toyota'nin VVT-i ( i demek intelligence yani akilli) teknolojisine cok yakindir fakat vvt tamamen mekanik calisir, VVT-i ise beyin vasitasi ile

erenbaha
23-01-2008, 13:12
nerede şu arkadaşın yollayacağı video?Yalan oldu galiba...

Um1t
26-01-2008, 01:52
Araçtaki modifikasyon mantar, önemli olan aracı kullanan sürücünün yeteneğiyle araca kattığı modifikasyon;)
benim aracım dümdüz, en ufak bi değişiklik yok, ama ne A3ler ne TSI-FSI ler yedi, Allah'ıma şükür Var Bi Yenetek;) İddalı diilim ama iiyim;)

Um1t
26-01-2008, 01:53
KEŞ 99 (KSH 99) alayını KeŞer:D

Um1t
26-01-2008, 01:56
ya yapmayın gözünüzü seweyim ya hava filtresinin werdiği beygirle arabanın hızlanması değişmeyecek kadar az. Bi hava filtresi bi egzos bi spor yay takanlar benim araba 200 beygir oldu die ortaya cıkıyolar..

kanka 200bg ne kelam evo10 la kapışırım getirin dien var:D:D:D

brqcorsa
26-01-2008, 12:05
bu konu baya enteresan bi konu oldu

Burak
26-01-2008, 19:28
arkadaslar konuyu dagitmasak daha iyi olur aslinda..
bu arada ilginc bir gelisme var, aracimi dun itibariyle dyno testine soktum Bostanci Sanayi VW Tech'te..pazartesi sabahi ofise gittigimde ilk isim sonuclari scanner ile tarayip foruma yuklemek olucak..bi cok insan su "sport" tusu ile ilgili ileri geri yorumlar yapti, dalga gecti hatta bi ise yaramaz sadece vites oranlari uzuyo bile denildi. bu dyno sonucu ile bi cok insanin kafasindaki soru isaretinide cozmus olucam..
ewt arkadaslar, sonuc sudur;

standartta benim aracimin fabrika verileri su;

105 bg @ 6500 d/dk
150 Nm Tork @ 4000 d/dk

fakat yaptigim bu basit modifiyeler ile su anki hali;

sport tusu kapali konumda;

108 bg @ 6500 d/dk
159 Nm Tork @ 4000 d/dk

sport tusu acik konumda;

116 bg @ 6500 d/dk
162 Nm Tork @ 4000 d/dk

aracimin yere ilettigi guc, WHP (wheel horsepower) yani teker gucu olculdu..fabrika verileri ise BHP (brake horse power) uzerindendir yani bu demek oluyor ki motorun kendi gucu (ustunde hicbir yuk olmadan; vites kutusu,alternator,difransiyel,su pompasi,direksiyon pompasi,klima kompresoru gibi). aracin yere ilettigi guc ile motorun gercek gucu arasinda ise %20'lik bir kayip soz konusudur..yani aracim 6500 d/dk'da yere 96.8 bg gibi bi guc verdi ve 4000 d/dk'da ise 135 Nm tork (yalnis hatirlamiyosam, kagitlar su an yanimda degil) verdi.
sport tusunun ise yere ilettigi guc farki 7.4 ila 8 bg arasi degisiyo, bu modifiyesiz aracta sanirim 5-6 bg civari farkeder ki buda aracinizin chip'lenmesi gibi bisey. yani 105 bg civari guc uretirken bastiginizda 110-112 bg civari guc uretiyor ki buda oldukca etkili ve guzel. tabii ki 300-400 bg'lik bi arac degil bu, asiri guclu oldugu icin dyno'ya cikartip sonucu buraya koymuyorum. sadece sport tusunun marifetlerini ve eger CAI Kit (cold air induction) yani acik hava filtresi, egsoz ve bosch 4 tirnak buji uygulanirsa ne kadar ise yarar yada yariyo onu gostermek icin..
yani esasinda sport tusu olmasaydi bu modifiyelerle aracim 3 bg civari kazanicakti fakat sport tusu basili iken arac sanki chip'liymis gibi ECU'daki 2. map'i calistirdigi icin daha fazla bg ve tork gucu uretiyor.
hic merak etmeyin 0-100 km/h olcumu en kisa zamanda geliyor, havalarin biraz isinmasini bekliyorum cunku en son bi iki kere deneme amacli kalktigimda 2. vitese kadar patinajda kaldigim icin (yol sartlari ve asfaltin soguklugu) videodaki gibi iyi hizlanma gerceklestiremedim.

pazartesi sonuclari ekliyorum, gorusmek uzere! :D

Gökhan_55
27-01-2008, 17:20
bekliyoruz Burak neticeler oldukça iyi anlaşılan...

Burak
30-01-2008, 13:39
http://img181.imageshack.us/img181/9379/sportoffhpdr4.th.jpg (http://img181.imageshack.us/my.php?image=sportoffhpdr4.jpg)

Sport tusu kapali whp gucu (yani yere verdigi guc) 6500 dev/dk'da 90.3 whp %20 kayip ila 90.3 x 1.20 = 108.36 bhp (brake horsepower)

http://img149.imageshack.us/img149/7338/sportofftorqueew4.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=sportofftorqueew4.jpg)

Sport tusu kapali tork gucu (Nm ve yine yere verdigi guc) 4000 dev/dk'da 132.5 Nm % 20 kayip ila 132.5 x 1.20 = 159 Nm tork

Burak
30-01-2008, 13:43
http://img299.imageshack.us/img299/2856/sportonhpiq0.th.jpg (http://img299.imageshack.us/my.php?image=sportonhpiq0.jpg)

Sport tusu acik whp gucu (yani yere verdigi guc) 6500 dev/dk'da 96.7 whp %20 kayip ila 96.7 x 1.20 = 116.04 bhp (brake horsepower)

http://img20.imageshack.us/img20/5600/sportontorquezf8.th.jpg (http://img20.imageshack.us/my.php?image=sportontorquezf8.jpg)

Sport tusu acik tork gucu (Nm ve yine yere verdigi guc) 4000 dev/dk'da 135.3 Nm % 20 kayip ila 135.3 x 1.20 = 162.36 Nm tork

Burak
30-01-2008, 13:46
sport tusunun ise yaramadigini soyleyen veya dalga gecen arkadaslarin fikir ve dusuncelerini beklemekteyim, tesekkurler :D

brqcorsa
30-01-2008, 14:21
sonuçlar güzel tebrikler.ancak hala arabaya yaptıgın modifikasyonlarla ve sport tusu acıkken arabanın 0-100'ünün 3-4 saniye iyileşeceğini düşünmüorum acıkcası.

Burak
30-01-2008, 14:26
sonuçlar güzel tebrikler.ancak hala arabaya yaptıgın modifikasyonlarla ve sport tusu acıkken arabanın 0-100'ünün 3-4 saniye iyileşeceğini düşünmüorum acıkcası.

onuda kanitlayacagim, birazcik sabredin, havalar soyle biraz duzelsin, sicakliklar 14-15 dereceyi bulsun..
cunku ilk videoyu kaydettigimde sonbahardi ve asfalt bu kadar soguk degildi..

erenbaha
04-02-2008, 17:30
VAlla burak kardeş düz yolda 10 sn yap yeter bize...

erenbaha
04-02-2008, 17:51
Bu arada dyno sonuçlarını verdiğin resimlerden hiçbirşey anlaşılmıyor....

utkucay
05-02-2008, 09:54

+8 hp farkla 0-100 ancak 1 sn iyileşir

eğer +8hp ile 3-4 iyileşseydi, +20-25hp ile herhalde 3-4 snde 0-100km hızlanmayı tamamlamanız gerekli ki mümkün değil

biraz mantıklı düşünmek lazım. üstelik ben şunu da diyebilirim +8 hp farkı nerdeyse hissetmek bile mümkün değil, bunu ispatlamak kolay

ELEGANCE
05-02-2008, 13:38
şimdi önceki sayfalarda da yazdım. standart 1.6 astra easy.'nin 0-100 km hızlanması fabrika verisi gibi 13.5sn kesinlikle değil.

hadi sayım farkından (+-) 0.5sn versek 11sn diye idda ediyorum ben standart 1.6 easy için. Arkadaşın aracında da 116hp dyno sonucu ile 10sn'nin altı için konuşamam ancak 10 sn mübalağalı gelmiyor. Kaldı ki videosunu da izledim ispatı ile sabittir.

mavilerinsesi
05-02-2008, 14:08
performansı iyi ama modifiye ister daha

Burak
05-02-2008, 16:58
performansı iyi ama modifiye ister daha

onumuzdeki ay modifiye islemlerine basliyorum..
yapicaklarim sunlar;

Dbilas Dynamic Flowtec Emme Manifoldu ve yazilim (chip tuning) +32 bg
Dbilas Dynamic 262 Derece Dereceli Egzantrik +10 bg
Port Polish (ust kapak taslama) yapilan modifiye islemine ve aracin hacmine gore +8 ila +14 bg arasi veriyo
birde headers dusunuyorum katalizoru iptal edip fakat astra h'larda ariza isigi yaniyor, ona bi cozum bulmam lazim..orjinali iptal edip yerine spor katalizor koyarsamda 600 YTL'ye maloluyo yani 2-3 bg'lik bi artis icin mantikli bi rakam degil..

parcalarin verdigi bg gucu Dbilas'in web sitesinde verdigi dyno testi verileri.umarim aracimdanda ayni sekilde performans alabilirim.
tahminimce 155 ila 172 bg arasi olucak..
fren modifiyesi olarakta on diskleri Omni Competition performans fren diskleri ile degistirmeyi dusunuyorum..eger arac cok patinaja kalirsa (buyuk ihtimal kalabilir) 205/55/16" 'dan 205/45/17" 'ye gecicem..jant olarak Rial Montreal 17" yada Konig Hot Swap Carbon 17" dusunuyorum..Lastik ise Toyo T1S..

butun bu modifiyeler, yaptigim hesaplara gore jant ve lastikler haric 3000 YTL civarini bulucak. eger jant ve lastik degisirse 5500-6000 YTL civari..esas kafami yoran sey ise buna deyip deymeyecegi..

brqcorsa
05-02-2008, 19:19
155hp olması dahi mümkün degil ne yazık ki.calışmalarında başarılar diliyorum,umarım istedigin sonucları elde edersin

Burak
05-02-2008, 19:27
155hp olması dahi mümkün degil ne yazık ki.calışmalarında başarılar diliyorum,umarım istedigin sonucları elde edersin

niye olmaz peki aciklarmisin?
o zaman dbilas dynamic ve bu konuda ihtisas yapmis benzeri modifiye firmalari tamamen yalan soyluyo..
onuda gectim, opel team service'ten ali usta ile konustum, anlattim, hatta bu islemleri opel team service'in kendisi yapicak,parcalari ben kendim temin edicem..o zaman onlarda bilmiyolar bu isten anlamiolar, bosuna olur diyip beni kandiriyolar,bunumu demek istiyosun yani?

brqcorsa
05-02-2008, 21:49
yok kimsenin kimseyi kandırdıgını ya da ille de olmayacagını sölemiyorum ama cok zor oldugunu sölemek istedim.bastan su kadar hp alcam diye işe girip de sonra az cıkınca insanın morali bozuluo cnku. o yüzden ben sadece yapabileceklerini yap ondan sonra bak kac olduguna demek istedim.sonucta arac senin ne kadar hp olacagı beni ilgilendiren bi konu degil ya da parası da benden cıkmayacak.ben sadece zor olacagı görüşündeyim.kolay gelsin inş istedigini elde edersin ama zor gibi gelio.yani benim düşüncem bu yönde

Burak
05-02-2008, 22:29
yok kimsenin kimseyi kandırdıgını ya da ille de olmayacagını sölemiyorum ama cok zor oldugunu sölemek istedim.bastan su kadar hp alcam diye işe girip de sonra az cıkınca insanın morali bozuluo cnku. o yüzden ben sadece yapabileceklerini yap ondan sonra bak kac olduguna demek istedim.sonucta arac senin ne kadar hp olacagı beni ilgilendiren bi konu degil ya da parası da benden cıkmayacak.ben sadece zor olacagı görüşündeyim.kolay gelsin inş istedigini elde edersin ama zor gibi gelio.yani benim düşüncem bu yönde

ayni modifiyeleri bi uye arkadasimiz 2003 corsa gsi 1.8 125 bg'lige yapmis gectigimiz yaz..hatta kendisiyle opel team service'te tanistim baya bi sohbet ettik, hatta arabasiyla turladik anlatti bana herseyi tek tek..arac 162 bg vermis dyno'da..simdi diceksin ki senin aracin 105 bg o 125..fakat benim aracimin standart hali ile sport tusu acik modda 110 bg civari ve dbilas dynamic emme manifoldu 1.8 corsa gsi'a 22 bg verirken benimkisi 32 bg veriyo..yani iki arac arasinda 5 bg'lik bi kayip ve silindir hacmi farki var...bakalim...kafa karistirici ama sonuc ne olucak hep birlikte gorecegiz..
isin en guzel kismi ise Turkiye'de bu bg gucunde herhangi bi Astra H 1.6 Twinport olmamasi..cok arastirdim internette, ilanlarada baktim, sanirim tek olucam..araci standart hale cevirmek istedigim zaman ise pek zor olmaz sanirim modifiye parcalarini satmak.
:sorry::sorry: meraktan patlicam walla :D

Gökhan_55
06-02-2008, 01:26
şu sitede bi Bülent bey ne derse yapar bi de Burak :)) bu kişilere inanın arkdaşlar:))

ELEGANCE
06-02-2008, 11:58
bu twinport motorlara chip uygulaması yapılamıyordu en son ben 5-6 ay önce hatırladığımda... Zaman geçti tabi haliyle, yapılıyormu şu anda ? egzantrik ve manifold işlemlerinden sonra onu yapmak şart haliyle...

brqcorsa
06-02-2008, 12:13
hayırlısı olsun işlemler bittikten sonra sonuclar umarım istedigin gibi olur.

Burak
06-02-2008, 16:02
bu twinport motorlara chip uygulaması yapılamıyordu en son ben 5-6 ay önce hatırladığımda... Zaman geçti tabi haliyle, yapılıyormu şu anda ? egzantrik ve manifold işlemlerinden sonra onu yapmak şart haliyle...

Yeni Astra'larin (H kasa) beyinleri hybrid (akilli) beyin oldugu icin eski araclardaki gibi chip uygulamasi yerine seri programlama (yazilim yukleme) yapiliyor..Turkiye'de Astra H'a bunu yapabilen henuz bir yer yok malesef. Fakat en basindan beri yurtdisinda var. Bu butun Twinport'lar icin gecerli..Aracimin beyinini sokup Dbilas Dynamic'in Work Shop'una gondericem DHL ile, orda bu parcalar icin gerekli yazilim yuklendikten sonra beyini bana geri yollayacaklar. Sonra aracima taktiricam ve hersey tamam :good:
Dbilas Dynamic eger Flowtec Emme manifoldu alirsaniz yazilimi sart kosuyor. Zaten emme manifoldunun fiyatina dahil yazilim yukleme..

oflicorsa
06-02-2008, 21:33
yapicaklarim sunlar;

Port Polish (ust kapak taslama) yapilan modifiye islemine ve aracin hacmine gore +8 ila +14 bg arasi veriyo
birde headers dusunuyorum katalizoru iptal edip fakat astra h'larda ariza isigi yaniyor, ona bi cozum bulmam lazim..orjinali iptal edip yerine spor katalizor koyarsamda 600 YTL'ye maloluyo yani 2-3 bg'lik bi artis icin mantikli bi rakam degil..

parcalarin verdigi bg gucu Dbilas'in web sitesinde verdigi dyno testi verileri.umarim aracimdanda ayni sekilde performans alabilirim.
fren modifiyesi olarakta on diskleri Omni Competition performans fren diskleri ile degistirmeyi dusunuyorum..eger arac cok patinaja kalirsa (buyuk ihtimal kalabilir) 205/55/16" 'dan 205/45/17" 'ye gecicem..jant olarak Rial Montreal 17" yada Konig Hot Swap Carbon 17" dusunuyorum..Lastik ise Toyo T1S..

butun bu modifiyeler, yaptigim hesaplara gore jant ve lastikler haric 3000 YTL civarini bulucak. eger jant ve lastik degisirse 5500-6000 YTL civari..esas kafami yoran sey ise buna deyip deymeyecegi..

155-172 :D yap bakalım yazmıcam yazmıcam diyorum dayanamıyorum ya allahını seversen senın araban 116 hp oylemi o dynoda guzel problemler var 132 hp corsa gsi cıkmıstı o dynoda şaşırmadım senın arabanın 116 hp cıkmasına en guzeli yapacaksın yolu gosteren video bu iş cozulecek ankaraya ugrarsan denicez zaten arabaları istanbula gelicek olursam hemen ulasacagım sana 116 hp astranla deneyelim bi

forged&carbon
07-02-2008, 09:56
mumkun... bende dbilasa astra g nin paracalari hakkinda defalarca mail attim ve adamlar bana bunun gercek oldugunu bircok araci da dyno ya cikardiklarini soyledi.ayrica alman modifiye sitelerine bakarsaniz dbilas tan sikayet eden bulmaniz cok zor...

forged&carbon
07-02-2008, 10:06
yapicaklarim sunlar;

bence deger...disklerini degistirince balatalarini da spor olanindan alman gerekir...tavsiyem ebc...bi de egzantrik te kentcams in sports r serisinden 260 dereceli olanini tavsiye ederim.derecesinin az olduguna bakma lift ve subaplarin acik kalma degerleri dbilastan daha ii.xtradan sadece bi subap yaylari alsan yeterli olacaktir.modifiye konusunda http://www.sbdev.co.uk ye bakmani tavsiye ederim..:)

Burak
07-02-2008, 15:55
bence deger...disklerini degistirince balatalarini da spor olanindan alman gerekir...tavsiyem ebc...bi de egzantrik te kentcams in sports r serisinden 260 dereceli olanini tavsiye ederim.derecesinin az olduguna bakma lift ve subaplarin acik kalma degerleri dbilastan daha ii.xtradan sadece bi subap yaylari alsan yeterli olacaktir.modifiye konusunda http://www.sbdev.co.uk ye bakmani tavsiye ederim..:)

Az once Kent Cams'in web sitesinden baktim fakat bulamadim dereceli egzantrik..Hatta şıklarda Astra secenegi bile yok malesef..
Benim bildigim 2 firma yapio Astra H Z16XEP'ye dereceli egzantrik. Biri Dbilas Dyanmic digeride Lexmaul..ikiside 262 derece, ikiside tam 10 bg veriyo ve ikisindede subap yaylari standart olarak kaliyo..Opel Team Service'ten Ali ustada gerek olmadigini soylemisti zaten. Rolantininde duzgun olucagini, sapma olmayacagini soyledi. Bakalim hayirlisi..

Burak
07-02-2008, 16:03
155-172 :D yap bakalım yazmıcam yazmıcam diyorum dayanamıyorum ya allahını seversen senın araban 116 hp oylemi o dynoda guzel problemler var 132 hp corsa gsi cıkmıstı o dynoda şaşırmadım senın arabanın 116 hp cıkmasına en guzeli yapacaksın yolu gosteren video bu iş cozulecek ankaraya ugrarsan denicez zaten arabaları istanbula gelicek olursam hemen ulasacagım sana 116 hp astranla deneyelim bi

Yeliz abla (yezocan) ile en son konustugumda, eger trafige kapali alanda yapilmadiysa, kalkis, hizlanma yada gazlama videolarini cekip buraya yuklemek ihtar alma nedeniymis..
madem 10 saniye ilede yetineceksin, msn'ini ver ya burdan yada ozel mesaj, sana gondereyim kalkis denemelerimden bi tanesini..gerci istedigin dyno'ya cikalim, istedigin yerde deneyelim araclari, cok buyuk ihtimal sen yine biseyler bulursun soyleyecek..
ELEGANCE nick'li uye arkadasimizada gondermistim msn'den..zaten izledigini ve ispatli oldugunu yazmis..

Burak
07-02-2008, 16:10
bi arkadasimda GTECH Pro var yakinda onu odunc alip kalkis denemesi yapacagim..GTECH ne derseniz, 0-100 km/h hizlanmasinin ve 0-400 metre hizlanmasinin kac saniye oldugunu olcen, Autoshow dergisi tarafindan bile kullanilan guvenilir bi alet..
web sitesi;

http://www.gtechpro.com/index.html

Aletin yanilma payi ise olculmus, %2.. yani gercegine en yakin olcum..

forged&carbon
07-02-2008, 18:20
bi arkadasimda GTECH Pro var yakinda onu odunc alip kalkis denemesi yapacagim..GTECH ne derseniz, 0-100 km/h hizlanmasinin ve 0-400 metre hizlanmasinin kac saniye oldugunu olcen, Autoshow dergisi tarafindan bile kullanilan guvenilir bi alet..
web sitesi;

http://www.gtechpro.com/index.html

Aletin yanilma payi ise olculmus, %2.. yani gercegine en yakin olcum..
Bence de guvenilir hatta yanilma payi %1 :) http://www.gtechpro.com/accuracy.html

oflicorsa
07-02-2008, 23:19
sevencanaslan@hotmail.com her turlu denerım gonder bende sana astra h 1.6 16v easytronic ile cekilmiş videolarımıı gosterecem

brqcorsa
29-02-2008, 17:31
modifiye işlemleri devam edio sanırım halen

erenbaha
01-03-2008, 00:06
sanmıyorum...Arkadaşın söylediklerini yurt dışında bile yapan yok.Kızmasın ama hiç bir zaman yapamayacak(yapmayacak)...