Orijinalini görmek için tıklayınız : astra gsı 156 vs civic vtec 160 mı alır drag
gsı osman
13-11-2007, 03:30
bu çok tartışılıyor birazda zizin görüşlerinizi alalım
DRAG;)....
Bu konu zaten mevcut sitemizde....
Kadett GSI-Vti , şoförüne bağlı
Astra GSI-Vti , daha da şoförüne bağlı
Her viteste 5000devire kadar GSI gidiyor, VTI hayvan gibi devir çevirdiği için vites sonlarına doğru kafayı çıkarıyor. Ama 4'ün sonunda yani 190/200 km/h ye gelindiğinde VTI, GSI'ın eksoz dumanını solumaya başlıyor ve boğazı gıcık kapıyor, geride kalıyor.. :)
Kasırga&Burak
13-11-2007, 10:14
Her viteste 5000devire kadar GSI gidiyor, VTI hayvan gibi devir çevirdiği için vites sonlarına doğru kafayı çıkarıyor. Ama 4'ün sonunda yani 190/200 km/h ye gelindiğinde VTI, GSI'ın eksoz dumanını solumaya başlıyor ve boğazı gıcık kapıyor, geride kalıyor.. :)
ya abi bende astra f kasa sedan var şimdi bende mesela o en iyi torkunu 3500 devirde 148 nw tork üretiyo ya şimdi devir yükseldikçe peki bu torku koruyomu yoksa tekrar bu torkun altına düşüyomu? sormamın sebebi civic 1.6 iesler 5400 devirde 139 nw tork üretiyoki bunu ta 7500 devre kadar taşıyo arkadaşın araçtan biliyom eğer astra ürettiği torku kaybetmezse civic en iyi torkuna ulaşasaya kadar baya fark açarım ama eğer 3500 devirden sonra 148 in altına düşerse o zaman civic yağlar geçer doğru diilmi :)
ya ben şunu söyleyim düşük devirde tork üretenmi? yoksa yüksek devirde tork üretenmi? gerçi araca göre değişir tabide konu astramı? civicmi?
Başlığa cevabım ise biraz şöföre kalmış bişey gibi çünkü youtubeda bir sürü gsi vs vtec kapışması var kimisinde gsi kimisinde ise vtec kazanıyo yani aracının dilinden anlayan yağlar geçer :)
coldekiadam
13-11-2007, 10:42
Yok ki şöyle ciğerli ve cesur bir v-tec:)
gsi_onur
13-11-2007, 12:07
kanka az değilsin wallahii .... karıştır ortalığıı hahahah
zamanında tayyarda tokatlanmıştı hatırlatırım :)
gsı osman
13-11-2007, 15:23
arkadaşım slm haznedarın aracı dimi güneştepe opet de tanışmışdık bende beyaz honda vardı hatırladınmı
coldekiadam
13-11-2007, 15:50
kanka az değilsin wallahii .... karıştır ortalığıı hahahah
zamanında tayyarda tokatlanmıştı hatırlatırım :)
Hahaha:)
Öyle kanka, tokattan sonrada gırtlağa kadar üyklenip gelmişti yanlış hatırlamıyorsam..
İtina ile v-tec le yürünür....
Hali hazırda 4 tane nerden bakarsan çiğerci gsi ımız var.
BEN kaçtane si ile kalktıysam her viteste eksozumla samimi olmuştu v tech ler caddedede drag dada şimdi bişi diyemem sınıf atladık
arkadaşım slm haznedarın aracı dimi güneştepe opet de tanışmışdık bende beyaz honda vardı hatırladınmı
Hatırladım şimdi. Bak sevindim Gsi'cı olduğuna.. ;)
KA®ANLIK
16-11-2007, 09:29
Kare pis :)
hangi kare :D
Sen de gelirsen yamuk oluyor canım.. :D
KA®ANLIK
16-11-2007, 09:33
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
arama kanka arama..... :D:D:D:D
Hahaha:)
Öyle kanka, tokattan sonrada gırtlağa kadar üyklenip gelmişti yanlış hatırlamıyorsam..
İtina ile v-tec le yürünür....
Hali hazırda 4 tane nerden bakarsan çiğerci gsi ımız var.
ben bunları hondacıların sitesinde de söylemiştim kimse inanmamıştı
sonra osman kardeşimiz bayağı uğraştı sitede galiba
ama ortalığı ben karıştırdım :)
bence sonuna kadar GSİ ama bu kalkışı stock araçlarda görmeyi çok istiyorum
coldekiadam
16-11-2007, 13:04
Kalkış değil rolling.
Drag olayı gereksiz..platojı ölçmüyoruz, makinaları ölçüyoruz biz.
eskikasa
16-11-2007, 13:30
ya abi bende astra f kasa sedan var şimdi bende mesela o en iyi torkunu 3500 devirde 148 nw tork üretiyo ya şimdi devir yükseldikçe peki bu torku koruyomu yoksa tekrar bu torkun altına düşüyomu? sormamın sebebi civic 1.6 iesler 5400 devirde 139 nw tork üretiyoki bunu ta 7500 devre kadar taşıyo arkadaşın araçtan biliyom eğer astra ürettiği torku kaybetmezse civic en iyi torkuna ulaşasaya kadar baya fark açarım ama eğer 3500 devirden sonra 148 in altına düşerse o zaman civic yağlar geçer doğru diilmi :)
ya ben şunu söyleyim düşük devirde tork üretenmi? yoksa yüksek devirde tork üretenmi? gerçi araca göre değişir tabide konu astramı? civicmi?
Başlığa cevabım ise biraz şöföre kalmış bişey gibi çünkü youtubeda bir sürü gsi vs vtec kapışması var kimisinde gsi kimisinde ise vtec kazanıyo yani aracının dilinden anlayan yağlar geçer :)
denedinizmi o arkadaşınla hiç?
bizim ecotecler aile arabası :D sfi -vtec olayına girmeyelim hiç :D:D
Kalkış değil rolling.
Drag olayı gereksiz..platojı ölçmüyoruz, makinaları ölçüyoruz biz.
o zaman denemeye bile gerek yok
coldekiadam
16-11-2007, 14:05
Di mi..benzin olmuş 3.120:)
Di mi..benzin olmuş 3.120:)
yuh o kadar oldu mu ??
bizde elimizdeki dizeli parçaladık...
coldekiadam
16-11-2007, 14:29
Sen hayatının hatasını yapmışsın haberin yok..
Gel sana DAR'ı verelim.
Dizelle filan uğraşma):
valla bayağı bi hata yaptığımı yavaş yavaş anlıyorum
boluda da konuşmuştuk ekonomik özgürlük meselesi :)
hayırlısı diyelim...
Deniz satıyor musun arabayı? :)
coldekiadam
16-11-2007, 14:47
Varsa meraklısı veririz yaw..bu heyecandan mahrum bırakmamak lazım dostlarımızı :)
bak bak
benzine zam geldi DAR satışa cıktı...
demekki şöyle ani bi devaülasyon olsa beleşe alıcaz DAR'ı:)
coldekiadam
16-11-2007, 14:58
Samet, sana şaka geliyo galiba; Biz Dar'la nikahlandık DAR DAR takılıoz..:)
Benim satmam için ya kapımda bi S2K olcak ya da çok anormal bi durum olması lazım.
:)
Bizi izlemeye devam edin.
tamam Deniz'cim vazgeçtim...
araya giren kötü kalpli adam olmak istemiyorum:)
coldekiadam
16-11-2007, 15:05
hehh şöle:)
o zaman sizi kızdırayım arabalarınıza lpg takın...
ama benzinliği olanlar takmasa da olur
Kasırga&Burak
16-11-2007, 16:09
o zaman sizi kızdırayım arabalarınıza lpg takın...
ama benzinliği olanlar takmasa da olur
Abi ne diyon sen ya ölürüm de kasırgama tüp taktırmam :D eğer olduda babam taktırdı heralde :rolleyes: evde üçüncü dünya savaşı çıkar :) şaka bi yana ama türkiye gerçeği tabi litresi 3 ytlyi geçmiş bişeyden bahsediyoruz ama aracına tutkuyla bağlanan birisi iseniz inan 5 ytlde olsa gözünüz o parayı görmez,Deniz abiyi tanıdığım kadarıyla oda DARına taktırmaz işte araba böle lanet bişey elini veriyon kolunu kurtaramıyon öğrenci olmama rağmen babamın araca lpg taktırmasına hayatta izin vermem nedeni basit aracın gerçekten hastasıyım aç gezerim ama onu doyurmayı unutmam şölemi desek yoksa babalık duygusumu desek işte oğlun aç gezerken sen karnını şişirerek gezmeye benzer :D
Kasırga&Burak
16-11-2007, 16:16
denedinizmi o arkadaşınla hiç?
bizim ecotecler aile arabası :D sfi -vtec olayına girmeyelim hiç :D:D
yok abi ya sen beni yanlış anlamışsın sfi,vtec,gti,... gibi araçlara lafımız yok arkadaşta sadece 1.6 ies var onun makina ta 7000-7500 redline giriyo bizimki 6000-6500 redline giriyo mesela ben diyorumki 3500 devirde ürettiği torku devir yükseldikçe kaybediyomu yoksa koruyomu benim için bu önemli tekrar diyim abi biz hangi araca kafa tutcağımızı bilirim :) ayıp ettin bak olmadı,sfimış veya vtec veya vti gibi araçlara hürmetimiz sonsuzdur canım :D
Harun lpg olayını astra f GSİ için söyledi....
sedana 1.6 ya değil;)....
Kasırga&Burak
16-11-2007, 16:25
Harun lpg olayını astra f GSİ için söyledi....
sedana 1.6 ya değil;)....
heralde biraz sazanlık yapmış olduk ama neyse :D
eskikasa
16-11-2007, 16:34
:D:D
taktırılır lpg 1.6 ecotece canavar gibi de 10000 lik arabaya 1500-2000 masraf da yapmak çok oluyo :D
burakcım ben 1.6ies le yürüdünmü nasıl durum diye sordum
yoksa ben de biliyorum sfi görünce durup cephe alarak selamlamak gerektiğini :D:D:D
zaten 1.6 ya allahın emri lpg
Gsi için i düşünürüm 10dak. falan
neyse vti'da neymiş... :D
1988 lerde üretilen c20xe motorun ürettiği tork u daha2007 lerde 2000 cc olarak üretemeyen araçlar olduğunu hatırlatırım ve honda d,kiz aynasında demeye devam ediyorum
Kasırga&Burak
16-11-2007, 23:00
:D:D
taktırılır lpg 1.6 ecotece canavar gibi de 10000 lik arabaya 1500-2000 masraf da yapmak çok oluyo :D
burakcım ben 1.6ies le yürüdünmü nasıl durum diye sordum
yoksa ben de biliyorum sfi görünce durup cephe alarak selamlamak gerektiğini :D:D:D
Abi aralıkta ehliyeti alıyım sonra ya şimdi dertsiz başımı derde almıyım ama orta devirlerde fark açarım ama alt ve üst devirlerde heralde burnunu gösterir heralde bazen turluyoz ışıklarda falan sıkıştırınca ii topluyo en azından benimkinden seri kalktığı kesin ama benim canavarda kalktıktan sonra hünerini sergiler tahminim çünkü motor devrini aldımı iesden daha deli omuzladı aşina ama işte dediğim gibi 3500 devirden sonra ürettiği 148 nw torku eğer 5000-6000e kadar taşırsa üst devirdede burnunu gösterceğini sanmıyom çünkü iesler 5400 devirde 139 nw üretiyo beni korkutan bu bilmem anlatabildimmi
gsı osman
17-11-2007, 04:26
ya arkadaşlar benim araç 220 ye yapışıyo daha gitmiyo niye bilgisi olan varmı
peki herhangi bir titreme veya devir kaybı var mı o hızlarda?
yusufaltintepe
17-11-2007, 12:51
Osman sen bu konuyu başka bir siteye daha açmışın ama kalkacak delikanlı bulamamışın anladığım kadarıyla :D
Ya sırf meraktan başka bir siteye girdim hani bizim karşılaştırmalarımızı acaba onlar kendi markalarıyla nasıl değerlendiriyorlar diye ama inanın girdiğime pişman oldum ya Opeli yerden yere vurmuşlar anlatılmaz derecede bir düşmanlık ve aşşalıyacı yorumlar yapıyolar ve ben anlamıyorum nasıl oluyorda böyle seviyesizce muhabbet edip geyik yapıyolar yani bu siteye 1 seneden fazladır üyeyim ve onlıne olmaya çalışıyorum ama bizim sitemizde gerek başka markalara karşı olsun gerek normal muhabbetler olsun hiç bir şekilde böyle saygısızca ve seviyesizce konuşulmuyor hatta Yavuz abide (dragon) sitede bi kaç yorum yapmış ve bu seviyesiz muhabbetin neden olduğunu gayet beyefendi şekilde bizim sitemizi örnek vererek sormuş ama sonuç hüsran adamlar gene aynı gene aynı ve eklemek istiyorumki opelim.net gerçekten gördüğüm en seviyeli forum ve paylaşım sitesi
Kasırga&Burak
17-11-2007, 13:10
Abi sana katılıyorum :good: :good: :good: :good: :good:
gsı osman
17-11-2007, 13:13
daha önce bende honda vardı o siteye 2 senedir üyeyim buluşmalarada az çok katılırım adamlarda bir soğukluk var çözemedim zaten anlamışsındır olayı adamlar kimseyi çekemiyor ozamanlar honda vardı onu bile çekemiyolardı çözemedim gitti adamlara 50 kere drak yapalım dedim birtane erkek çıkmadı halen konuşurlar boş muhabbete devam ediyolar...
gsı osman
17-11-2007, 13:14
peki herhangi bir titreme veya devir kaybı var mı o hızlarda?
titreme güç kaybı yok sanki son limit oymuş gibi daha milim ilerlemiyo birşey sıkıyomu aracı acaba anlayamadım gitti
titreme güç kaybı yok sanki son limit oymuş gibi daha milim ilerlemiyo birşey sıkıyomu aracı acaba anlayamadım gitti
Lastik ölçün nedir?
gsı osman
17-11-2007, 15:00
o denemeyi yaptığımda 215.40.17 vardı üstünde şimdi orjinalleri var daha orjinal jantlarıyla denemek fırsatı bulamadım ama fazla bir fark olacağını zannetmiyorum
o denemeyi yaptığımda 215.40.17 vardı üstünde şimdi orjinalleri var daha orjinal jantlarıyla denemek fırsatı bulamadım ama fazla bir fark olacağını zannetmiyorum
Orijinalle denede gör fark oluyormu olmuyor mu? Bu arada orjinal dediğin ebat ne?
gsı osman
18-11-2007, 03:57
Orijinalle denede gör fark oluyormu olmuyor mu? Bu arada orjinal dediğin ebat ne?
orjinalleri 195.55.15
Osman sen bu konuyu başka bir siteye daha açmışın ama kalkacak delikanlı bulamamışın anladığım kadarıyla :D
Ya sırf meraktan başka bir siteye girdim hani bizim karşılaştırmalarımızı acaba onlar kendi markalarıyla nasıl değerlendiriyorlar diye ama inanın girdiğime pişman oldum ya Opeli yerden yere vurmuşlar anlatılmaz derecede bir düşmanlık ve aşşalıyacı yorumlar yapıyolar ve ben anlamıyorum nasıl oluyorda böyle seviyesizce muhabbet edip geyik yapıyolar yani bu siteye 1 seneden fazladır üyeyim ve onlıne olmaya çalışıyorum ama bizim sitemizde gerek başka markalara karşı olsun gerek normal muhabbetler olsun hiç bir şekilde böyle saygısızca ve seviyesizce konuşulmuyor hatta Yavuz abide (dragon) sitede bi kaç yorum yapmış ve bu seviyesiz muhabbetin neden olduğunu gayet beyefendi şekilde bizim sitemizi örnek vererek sormuş ama sonuç hüsran adamlar gene aynı gene aynı ve eklemek istiyorumki opelim.net gerçekten gördüğüm en seviyeli forum ve paylaşım sitesi
bu yüzden üye olduğum tek forum sitesi...
orjinalleri 195.55.15
94'ler 205 50 15 değil mi? ama olsun sen 195 55 15 le dene farkı göreceksin
evet orj ebat 205/50/15 ama 195/55/15 de hemen hemen denk geliyor. Bir dene de sonucu paylaş bizimle Osman. Ama dikkat et ve trafik olan yolda yapma lütfen.. ;)
gsı osman
19-11-2007, 22:31
arkadaşlar denedim sonuç düzel araç zorlanmadan 220 i gördü ve yavaş bir şekilde 230 yaptı 95 oktan benzinle, demek 97 oktan alsam 240 rahat görürüm ve şunuda belirtmekte yarar var aracım orjinaldir egzoz dışında bir oynama yok demekki güzel bir hava filitresi taksam araç dahada rahatlar tavsiye edebileceyiniz bir kutu içi filitre markası varmı filitre kiti istemiyorum orjinal filitre kutusuna sağlam bir filitre markası söylerseniz sevinirim ...
benzin de iyice artıyo :D gsida yakıyo yani bilmiyorum:D
arkadaşlar denedim sonuç düzel araç zorlanmadan 220 i gördü ve yavaş bir şekilde 230 yaptı 95 oktan benzinle, demek 97 oktan alsam 240 rahat görürüm ve şunuda belirtmekte yarar var aracım orjinaldir egzoz dışında bir oynama yok demekki güzel bir hava filitresi taksam araç dahada rahatlar tavsiye edebileceyiniz bir kutu içi filitre markası varmı filitre kiti istemiyorum orjinal filitre kutusuna sağlam bir filitre markası söylerseniz sevinirim ...
green dicem ama bulmak sorun ışık abiye bi sor istersen;) .
yada yalçın abiye bak ondada vardı bi yazışmada söylemişti...
Evet Green'e çok iyi diyorlar kutuiçinde..
Kunteper Canavarı
21-11-2007, 10:10
Evet Green'e çok iyi diyorlar kutuiçinde..
ama en iiisi hiç takmamak :D:D:D
hatta AS950 filitresi bulsakta onu taksak:D....
ışık abinin telefonunu veriyim varsa elinde gönderir;)
IBS motor
Green hava filitresi
0312 287 88 00
Bende ondan aldım filitremi,telefon acıp sor istersen;)
sfi nin yanında vtecin selası okunur
Kasırga&Burak
21-11-2007, 22:27
sfi nin yanında vtecin selası okunur
:good: :good: :good: helalsin be abi son noktayı koymuş oldun bölece yalnız koyu hondacılar duymasın baya bozuluyolar sonra warmısın anahtarına diyolar sonra anahtarı istemeye geldimi :mad: aha bu adam gibi çıldırıyolar bilmem anlatabildimmi ve bu sohbete katıldım ve yakın arkadaşım istemişti:kop:
gsı osman
22-11-2007, 00:48
boşverin arkadaşlar bizim ağırlığımız yeter adamlara hodri meydan dedim azıma geleni saydım yine kimse drag yapmaya yanaşmadı çok mu korkuttum acaba :)
arkadaşlar denedim sonuç düzel araç zorlanmadan 220 i gördü ve yavaş bir şekilde 230 yaptı 95 oktan benzinle, demek 97 oktan alsam 240 rahat görürüm ve şunuda belirtmekte yarar var aracım orjinaldir egzoz dışında bir oynama yok demekki güzel bir hava filitresi taksam araç dahada rahatlar tavsiye edebileceyiniz bir kutu içi filitre markası varmı filitre kiti istemiyorum orjinal filitre kutusuna sağlam bir filitre markası söylerseniz sevinirim ...sen bide iticileri değiş sübaplarıda bi elden geçirt de o zaman bide dene bakalım kaç yapıcaksın;) kimbilir kaç senedir açılmamıştır o kapak
zaten yapacağın süratleri yapmışsın veriler bu oranda fakat ıvmelenme için bu gerekli
burak loves opel
17-12-2007, 17:58
valla bana bunu civic alır gıbı gelıyo ama astrayı atlamamak gerek...
hakan_yucel
17-12-2007, 21:54
arkadaşlar bu sfi ve gsi iler neymiş ya nasıl bişeymiş..bu siteye üye olana kadar ne olduklarını bilmezdim öle bi yazılmışki dedim heralde 1600 cc ye 200 hp filan veriyoda vtec lere kafa tutuyo,yakında s2k larada egsoz dumanı yutturmaya başlar heralde sfi ler...
Kasırga&Burak
18-12-2007, 00:22
Ya byler şöle vti la gsi kalkışı hiç yokmu topici zenginleştirsek:good:
Bilgi almak açısından
arkadaşlar bu sfi ve gsi iler neymiş ya nasıl bişeymiş..bu siteye üye olana kadar ne olduklarını bilmezdim öle bi yazılmışki dedim heralde 1600 cc ye 200 hp filan veriyoda vtec lere kafa tutuyo,yakında s2k larada egsoz dumanı yutturmaya başlar heralde sfi ler...
Sen biraz daha incele forumu. 1600cc lik gsilar iyi gidiyor 200hp vermese de..
:] ama Onur 1600cc gsilar harbiden süper gidio :]
mohaha.. :]
hehehe :]
sevinmelisin, bu siteye girene kadar bilmiyodun ama artık şüphe duymazsın herhalde.. ;)
unutma ki Opel'in 2.0 SFI DOHC motorları zamanında kendi sınıfı içerisinde en az yakıtla en iyi performansı sunan efsane bir motordur ve şu an bile honda'nın 160 lık VTEC motorları'na kafa tuttuğu gibi bazı oynamalarla da TYPE-R'ları rezil ettiği tecrübe ile sabittir.. Bu karşılaştırmalarla ilgili forumda bir çok video bulabilirsin..
Kasırga&Burak
18-12-2007, 10:06
sevinmelisin, bu siteye girene kadar bilmiyodun ama artık şüphe duymazsın herhalde.. ;)
unutma ki Opel'in 2.0 SFI DOHC motorları zamanında kendi sınıfı içerisinde en az yakıtla en iyi performansı sunan efsane bir motordur ve şu an bile honda'nın 160 lık VTEC motorları'na kafa tuttuğu gibi bazı oynamalarla da TYPE-R'ları rezil ettiği tecrübe ile sabittir.. Bu karşılaştırmalarla ilgili forumda bir çok video bulabilirsin..
Walla Serdar abi öle bi anlatmışsınki bizimkini satıp şöle dökükte olsa insanın gidip bi sfi gsi alası geliyo :D ya bu siteyi birisi OPELe duyurması lazım ya gerçekten meğer ne kadar önemli araç yapmış zamanında peki yerini serdar abi şimdi OPClermi alıyo yoksa yerini hiç bi model dolduramazmı:rolleyes:
fcuhadar
18-12-2007, 10:07
Yeni hedefler..Aston martin,Bugatti,Ferrari falan..S2k kesmez gsi' ı..:kop:
Alırsan sen de bi Aston Martin,Bugatti,Ferrari deneriz Fatih. Ama ruhsatta adın yazsın.. ;)
ewet yanılmadın ben zamanında yutturdum istersen videosunu koyiim de izle ne dersin sfı s2k :):) boş konuşmayalım ben boşa konuşmam belgeli filmli ;)
fcuhadar
18-12-2007, 10:13
Alırsan sen de bi Aston Martin,Bugatti,Ferrari deneriz Fatih. Ama ruhsatta adın yazsın.. ;)
Düşünüyorum bu aralar bitane almayı..Kısmet artık;)
oda olacak yakında merak etme sen fatihcim NVL80 bitiyo az kaldı :):)
fcuhadar
18-12-2007, 10:15
ewet yanılmadın ben zamanında yutturdum istersen videosunu koyiim de izle ne dersin sfı s2k :):) boş konuşmayalım ben boşa konuşmam belgeli filmli ;)
Ustam ona bakarsan corsa a'nın ferrariyi yediği videolar var..Napıcaz şimdi..
fcuhadar
18-12-2007, 10:16
oda olacak yakında merak etme sen fatihcim NVL80 bitiyo az kaldı :):)
İnşallah abi.Hayırlısıyla...
Walla Serdar abi öle bi anlatmışsınki bizimkini satıp şöle dökükte olsa insanın gidip bi sfi gsi alası geliyo :D ya bu siteyi birisi OPELe duyurması lazım ya gerçekten meğer ne kadar önemli araç yapmış zamanında peki yerini serdar abi şimdi OPClermi alıyo yoksa yerini hiç bi model dolduramazmı:rolleyes:
Belki X20XER motorlu Astra G OPC'ler...Şu anki ürün gamında bulunan OPC'ler turbo olduğundan başka bir dünya...
yine mi yaaa :( abi bu tarz konular kendi aramızda polemikten öteye gitmiyor vtec alır 106 kalır sfi gecer ........... uzuyo da uzuyo hayır yani olsa delikanlı bi vtec tamam ama yokki ... madem bende geleneğe uyayım cekeyim resti(kime cekiyosak) hodri meydan!
Astra 1.6 sfi VS Civic vti ... :)
Ne zaman istenirse...
Kasırga&Burak
18-12-2007, 10:44
Belki X20XER motorlu Astra G OPC'ler...Şu anki ürün gamında bulunan OPC'ler turbo olduğundan başka bir dünya...
Ama Erman abi senin makina kusura bakmada su gibi benzin içiyo yalanmı şimdi senin araca birisinin sölemesi lazım benzinin litresi 3liradan daha fazla olduğunu küsüratıda varda yazmadım.
dediğin gibi ayrı bi dünya yani sfi dönemi parladı ve söndü uzun lafın kısası yaşatmak bizim elimizde...
Ama Erman abi senin makina kusura bakmada su gibi benzin içiyo yalanmı şimdi senin araca birisinin sölemesi lazım benzinin litresi 3liradan daha fazla olduğunu küsüratıda varda yazmadım.
dediğin gibi ayrı bi dünya yani sfi dönemi parladı ve söndü uzun lafın kısası yaşatmak bizim elimizde...
Evet, basarsan su gibi içiyor.Aslında turbonun verdiği güç aynı, C20XE 150Hp, C20LET 204Hp, turbo farkı 54Hp.Benim aracın 2.0'ı 136Hp, benimki 190Hp, turbo farkı yine 54Hp.Problem turboda değil, ürzerinde ecotec yazan 136Hp'lik motorda... :)
Kunteper Canavarı
18-12-2007, 11:57
Erman abi iii gidiyo be ecotec mecotec vala 1-2-3 sar allah saarrrrr
Kunteper Canavarı
18-12-2007, 11:58
şimdi biri çıkarmı tirekşin kontrolle nasıl oluyo diye:D:D:D
Evet, basarsan su gibi içiyor.Aslında turbonun verdiği güç aynı, C20XE 150Hp, C20LET 204Hp, turbo farkı 54Hp.Benim aracın 2.0'ı 136Hp, benimki 190Hp, turbo farkı yine 54Hp.Problem turboda değil, ürzerinde ecotec yazan 136Hp'lik motorda... :)
Calibra smells good.. :)
hakan_yucel
18-12-2007, 15:19
gerçekten enteresan helal olsun ozman ne diyim ben:)
Erman abi iii gidiyo be ecotec mecotec vala 1-2-3 sar allah saarrrrr
şimdi biri çıkarmı tirekşin kontrolle nasıl oluyo diye:D:D:D
Esas güç kontrolsüz güçmüş Berat.Tirekşın Kontrolsüz güç! :D
VTI'ı kaldırması zor.O yüzden GSI alır.Düzgün kalkarsa ikiside mesafeye bakar.Finişe yakın GSI vites atmak durumunda kalırsa VTI alır.
arkadaslar arefe günü bizim SeyFİ'yi bayram için hazırladıktan sonra(bakım,temizlik vs.) orj + orj stock ve sadece 80.000 km de Sedan vtec ile denemeye koyulduk arkadaslar ile baska site de takısmıstık ona istinaden!!! kalkısta tahminimden daha iyi cıktı 2.vites 1boy gibi önde tam yakalıyorum ama ben vites atıyorum vtec devam amma velakin 3 de olay değişiyo ne hikmetse ve yarım boy gsi önde,4 den sonra 1 boy 5 itibariyle boy boy :) :) :) rolling de durum daha basarılı yine 3.vitese kadar 1-1,5 boy kadar önde fakat 3-4-5 sonunda SFi yine boy boy devam.Arkadas en sevdiğinin üzerine yemin etti videoyu koyacağına(veya hakaten dayak yiyecek :) ) linki atarım...Asıl muhabbet bu denemeden sonra oldu bizim SeyFİ daha fazla dayanamadı tur dönüşü paTLadı :( :( :( halen yoğun bakımda (servisimizde branda ile örterek kamufle ettik)henüz kapağı açıp bakamadık ne dir ne değildir die ama durum hakaten vahim görünüyo :( :( :(
ama geçti çatlasada patlasada alır diimi :):).)
ama geçti çatlasada patlasada alır diimi :):).)
aynen yalçın abi ÖLÜMÜNE MOKOKO!!! :) :) :)
nedense Honda'nın o namussuz motorlarına hiçbirşey olmuyor..!
Kunteper Canavarı
24-12-2007, 17:36
yaawww bırakkk tamam yaeewwwwww honda gecerrr tamam senin dediğin olsun tamam yawwwwww bırak tamam gecer honda gecer:D:D:D
neee honda uzay mekiğinidemi gecer???
allah aşkına bırakkkkk:D:D:D
Kasırga&Burak
25-12-2007, 00:02
Dediğin gibi "yiğidi öldürelim ama hakkınıda verelim"şimdi walla ya Yavuz abi öle bişey düşünki deli gibi koşan bi adam düşün ama durduğu zaman soluk soluk kalmadığını düşün öle bişey o yüzden hondanın tek geçerim bu konuda tabiki oda motor sağlamlığıdır:) deli gibi devir çeviriyo ama yine makina yorulmuyo çevirmeye devam ediyo motora yatak sarma programı yüklemeyi unutmuşlar heralde:D
gsı osman
25-12-2007, 00:51
arkadaşlar benim önceki arabam hondaydı süper motor yapmış adamlar, gecen benimde başıma ne geldi vatan caddesinden geliyorum gri bir sedan vitec yanyana geldik bilerek ara gazı verdim adam gaza gelsin diye istediyim oldu gaza geldi ama inanın benim ekzoz gazına geldi rolling de yanımıza yaklaşamaz buna emin olun ;)
KA®ANLIK
25-12-2007, 09:07
bence henüz karşısına senin gibi birisi çıkmamıştır da ondandır abi :D:D:D
İlginç tarafı;
ŞANZIMAN ları da pek bi sağlam... :]
TEST DRIVER arıyolarmış bu konuda, Şanzımanlarının sağlamlığını kanıtlamak istiyorlarmış abi;
Senin telefonu veriyim mi :D:D:D
Kasırga&Burak
25-12-2007, 10:48
İlginç tarafı;
TEST DRIVER arıyolarmış bu konuda, Şanzımanlarının sağlamlığını kanıtlamak istiyorlarmış abi;
:kop: :kop: :kop:
Naptın Engin abi yaa kavgada sölenmez ama eğer Yavuz abinin işi varsa bende test edebilirim sonuçta benden sert vites atan yoktur heralde:kop:
hatta dün gece şanzumandan ses geldi aynen şöle caaaarrrrtttt ondan sona sağ elimde bi uyuşukluk :kop: bende tes edebilirim yanii hiç sorun olmazzz:)
İlginç tarafı;
jjip!! Anladın sen :D
benden sert vites atan yoktur heralde:kop:
hatta dün gece şanzumandan ses geldi aynen şöle caaaarrrrtttt ondan sona sağ elimde bi uyuşukluk :kop:
Eminmisin Burakcım :D
O caaaarrrrtttt!! sesini ben daha çok toyken çıkarttırabiliyordum zaten:D
Önemli olan çaaaattt çaatııırrrtt çutuuuuurrrrttt seslerini çıkartabilmek :)
ve İstanbul'daki hemen hemen tüm araç çekicilerinin,çıkma şanzımancıların seni tanıması :) :D :) :D
Komple motor göçertilecekse ben hallederim :D
Biz bütünüyle gerçek bir forumuz :D
Kasırga&Burak
25-12-2007, 11:17
bak Erman abi bi onu beceremiyom motorun tutututu sesini duyunca kıyamıyorum acıyıp vitesi atıyom ama işte vites atışı biraz sorunlu hatta heralde gaza gelmemden kaynaklanıyo dün yanımda bmw 3.16 görünce biraz gaza gelmişim ben hatırlamıyom ama arkadaşlar öle sölüyoo:D her atışta bi caaart bi dahakinde caaart sonra bi baktımmki 3.16 bi iki ... araç boyu açmış gitmiş:kop:
Kasırga&Burak
25-12-2007, 11:18
Eminmisin Burakcım :D
O caaaarrrrtttt!! sesini ben daha çok toyken çıkarttırabiliyordum zaten:D
Önemli olan çaaaattt çaatııırrrtt çutuuuuurrrrttt seslerini çıkartabilmek :)
ve İstanbul'daki hemen hemen tüm araç çekicilerinin,çıkma şanzımancıların seni tanıması :) :D :) :D
ooo Yavuz abi o zaman sen benim üstadımsın yaa ama işte ah bide gaza gelmesem o sesde çıkmıcakta naparsın yanımda 3.16 yı görüp gaza gelmemek mümkün diil:(
Biz bütünüyle gerçek bir forumuz :D
bize bayıldığımın küçük bir göstergesi.. :D
bak Erman abi bi onu beceremiyom motorun tutututu sesini duyunca kıyamıyorum acıyıp vitesi atıyom ama işte vites atışı biraz sorunlu hatta heralde gaza gelmemden kaynaklanıyo dün yanımda bmw 3.16 görünce biraz gaza gelmişim ben hatırlamıyom ama arkadaşlar öle sölüyoo:D her atışta bi caaart bi dahakinde caaart sonra bi baktımmki 3.16 bi iki ... araç boyu açmış gitmiş:kop:
Valla hiç öyle caart cuurt diye bir ses çıkmıyor bunda.Arabaya benzin yerine çakıltaşı koymuşsun gibi bir ses çıkıyor. :)
weSti555
25-12-2007, 14:41
ne güzel bir familyayız ya Allah ağzımızın tadını bozmasın
Kasırga&Burak
25-12-2007, 15:41
ne güzel bir familyayız ya Allah ağzımızın tadını bozmasın
:good: :good: :good:
Amin cümlemizin arabalarımızında tabiii ben onsuz bir hiçim:sorry:
Kasırga&Burak
25-12-2007, 15:44
Valla hiç öyle caart cuurt diye bir ses çıkmıyor bunda.Arabaya benzin yerine çakıltaşı koymuşsun gibi bir ses çıkıyor. :)
demekki Erman abi teknoloji farkımı desek napsak bilemedim bak şimdi:sorry: işte bizimkinde öle bilemeycem artıkın:D Demekki G kasa alınca öle bi sesle karşılaşcaz demektir hazırlıklı olalım gerçi belki turbonun verdiği bi cıyırtıdırda işte ama dur bak bu daah ii oldu caaart yerine cıııırt sanki böle bişeydi:D aman işte cığrıyoo boş ver cartı curtu:kop:
demekki Erman abi teknoloji farkımı desek napsak bilemedim bak şimdi:sorry: işte bizimkinde öle bilemeycem artıkın:D Demekki G kasa alınca öle bi sesle karşılaşcaz demektir hazırlıklı olalım gerçi belki turbonun verdiği bi cıyırtıdırda işte ama dur bak bu daah ii oldu caaart yerine cıııırt sanki böle bişeydi:D aman işte cığrıyoo boş ver cartı curtu:kop:
Kurban C kasa Corsa'ydı...
Kasırga&Burak
25-12-2007, 16:00
özür o zaman Erman abi ya senin siyah corasyı diyon dimi oda güzeldi beav nese hayırlısı buda turbolu neyli:D
Sıkı makineydi Erman,hatta çekicinin üstünde olmasına rağmen bizden önce gelmişti İstanbul'a :D
Sıkı makineydi Erman,hatta çekicinin üstünde olmasına rağmen bizden önce gelmişti İstanbul'a :D
Parçalı karbon kaplama kaput +10Hp.
Neyin üstünde olduğu önemli değil. :)
Kasırga&Burak
25-12-2007, 16:22
Parçalı karbon kaplama kaput +10Hp.
Neyin üstünde olduğu önemli değil. :)
gerçekten güzel makineydı ayıptır soramsı kaça gittiydi:D
gerçekten güzel makineydı ayıptır soramsı kaça gittiydi:D
18.750.Yedek ampulleri bile almadım arabadan, üstünde ne varsa öyle bıraktım.Alan hayrını görsün, satarken hem görünüşü hem yürüyüşü tam istediğim gibiydi...
Enolaguy
01-01-2008, 19:08
Her zaman düşük devirlerde torku yakalamak daha avantajlıdır.
SFI ile vtec karşılaştırması yapıldığında işin en can alıcı tarafı, vtec in ayarlı ekzantriğe, SFI ında sabit ekzantriğe sahip olmasında yatıyor. SFI 1988 teknolojili bir motor olduğu için o zamanlarda zaten ayarlı ekzantriğe sahip bir motor olması söz konusu değildi. Ama bugün illede bir karşılaştırma yapılacaksa, Vtec in üretim yılı itibarı ile ayarlı ekzantriğe sahip olması karşılığında daha yüksek devirlere tırmanmasının doğal olduğunu hesaba katarak sonuçta her iki otomobili standart olarak karşılaştırırsak yinede Opel motorunun daha üstün olduğu söylenebilir çünkü bahsi geçen karşılaştırmalarda hep stok otomobil olması şartı üzerinde duruluyor fakat bir yere dikkat edilmediği kanaatindeyim. Eğer otomobiller Stok ise birbirleri arsında 10 yıl teknoloji farkı olduğunu, ve aslında bu 10 yıldaki tek farkın da Vtec in ayarlı ekzantriğe sahip olması olduğunu ama işte bu var olan tek farkın da, her ne kadar Vtec stok ta olsa adil bir karşılaştırma olmayacağını unutmamamız gerekmektedir.
Bunu biraz açmak gerekirse Vtec e dereceli ekzantrik takamazsınız çünkü onun ekzantriği devir arttıkça zaten kendiliğinden derecelenir dereceli ekzantrik ise diğer yaklaşımla bakıldığında zaten bir "mod" sayılır.
O zaman bir SFI ile bir Vtec i karşılaştırdığımızda aslında işin görünürdeki "adı" her ne kadar stok ta olsa aslında "stok karşılaştırması" terimi yanlıştır çünkü hiçbir otomobilin üzerinde dereceli ekzantrik varken bir diğerini onun karşısında standart ekzantrikli olarak karşılaştırıp stok olduklarını varsayarak kıyaslamak sırf her ikiside 2000cc diye tamamen aynı görmek adil bir karşılaştırma yapıldığı anlamına gelmez.
Bu durumda bir SFI a Vtec te zaten var olan dereceli ekzantriği dışarıdan takmak ve öyle kıyaslamak gerekir ki bu durumda SFI Vtec e karşı mod lanmış sayılmaz çünkü Vtec in dereceli ekzantik takılacak bir tarafı olmadığı gibi zaten dereceli ekzantrik üzerinde vardır.
Başka bir taraftan bakarsak eğer üzerinde dereceli olmayan bir SFI bir Vtec ile karşılaştırılıp şartlar eşit olarak görülebiliyorsa o zaman SFI Turbo ( örneğin Calibra) ile de Vtec karşılaştırılıp her ikisine de 2000cc diye stok denmesi aynı şeydir. Yada eğer ille de adil bir sınıflama yapılacaksa şartların eşit olması için SFI a bir dereceli eklenmelidir.
Diğer taraftan işin en başında Opel motoru üstün demiştim bunun nedeni ise Vtec in dereceli olması nedeniyle devir yüksek dolayısıyla devire bağlı olarak artan beygir gücüde yüksektir ama tork hala Opel motorundan düşüktür dereceli takılıp beygiri arttırılmış bir opel motorunda ise tork yinede standart değerin altına düşmez yani tork hala hondanın üzerinde kalırken beygir de artarak honda seviyesine gelir veya hatta daha üzerine gelir ve bu şartlarda da Benim fikrime göre SFI Vtec i yer. ki bu açıkça karşılaştırmalarda da görülüyor hala bir çok karşılaştırmada vtec bir çok GSI ı yiyemiyor veya zorla öne çıkabiliyor.
Her zaman düşük devirlerde torku yakalamak daha avantajlıdır.
SFI ile vtec karşılaştırması yapıldığında işin en can alıcı tarafı, vtec in ayarlı ekzantriğe, SFI ında sabit ekzantriğe sahip olmasında yatıyor. SFI 1988 teknolojili bir motor olduğu için o zamanlarda zaten ayarlı ekzantriğe sahip bir motor olması söz konusu değildi. Ama bugün illede bir karşılaştırma yapılacaksa, Vtec in üretim yılı itibarı ile ayarlı ekzantriğe sahip olması karşılığında daha yüksek devirlere tırmanmasının doğal olduğunu hesaba katarak sonuçta her iki otomobili standart olarak karşılaştırırsak yinede Opel motorunun daha üstün olduğu söylenebilir çünkü bahsi geçen karşılaştırmalarda hep stok otomobil olması şartı üzerinde duruluyor fakat bir yere dikkat edilmediği kanaatindeyim. Eğer otomobiller Stok ise birbirleri arsında 10 yıl teknoloji farkı olduğunu, ve aslında bu 10 yıldaki tek farkın da Vtec in ayarlı ekzantriğe sahip olması olduğunu ama işte bu var olan tek farkın da, her ne kadar Vtec stok ta olsa adil bir karşılaştırma olmayacağını unutmamamız gerekmektedir.
Bunu biraz açmak gerekirse Vtec e dereceli ekzantrik takamazsınız çünkü onun ekzantriği devir arttıkça zaten kendiliğinden derecelenir dereceli ekzantrik ise diğer yaklaşımla bakıldığında zaten bir "mod" sayılır.
O zaman bir SFI ile bir Vtec i karşılaştırdığımızda aslında işin görünürdeki "adı" her ne kadar stok ta olsa aslında "stok karşılaştırması" terimi yanlıştır çünkü hiçbir otomobilin üzerinde dereceli ekzantrik varken bir diğerini onun karşısında standart ekzantrikli olarak karşılaştırıp stok olduklarını varsayarak kıyaslamak sırf her ikiside 2000cc diye tamamen aynı görmek adil bir karşılaştırma yapıldığı anlamına gelmez.
Bu durumda bir SFI a Vtec te zaten var olan dereceli ekzantriği dışarıdan takmak ve öyle kıyaslamak gerekir ki bu durumda SFI Vtec e karşı mod lanmış sayılmaz çünkü Vtec in dereceli ekzantik takılacak bir tarafı olmadığı gibi zaten dereceli ekzantrik üzerinde vardır.
Başka bir taraftan bakarsak eğer üzerinde dereceli olmayan bir SFI bir Vtec ile karşılaştırılıp şartlar eşit olarak görülebiliyorsa o zaman SFI Turbo ( örneğin Calibra) ile de Vtec karşılaştırılıp her ikisine de 2000cc diye stok denmesi aynı şeydir. Yada eğer ille de adil bir sınıflama yapılacaksa şartların eşit olması için SFI a bir dereceli eklenmelidir.
Diğer taraftan işin en başında Opel motoru üstün demiştim bunun nedeni ise Vtec in dereceli olması nedeniyle devir yüksek dolayısıyla devire bağlı olarak artan beygir gücüde yüksektir ama tork hala Opel motorundan düşüktür dereceli takılıp beygiri arttırılmış bir opel motorunda ise tork yinede standart değerin altına düşmez yani tork hala hondanın üzerinde kalırken beygir de artarak honda seviyesine gelir veya hatta daha üzerine gelir ve bu şartlarda da Benim fikrime göre SFI Vtec i yer. ki bu açıkça karşılaştırmalarda da görülüyor hala bir çok karşılaştırmada vtec bir çok GSI ı yiyemiyor veya zorla öne çıkabiliyor.
Teknolojiler arasında 10 yıl var diyemeyiz, Honda da VTEC'i 1988'de geliştirdi.Karşılaştırdığımız araçlar belli, motor teknolojilerini karşılaştırmıyoruz.Biri 1.600cc VTI, diğeri 2.000cc. GSI.
1.600cc bir aracın 2.000cc bir araçla karşılaştırılabilmesi bile Honda için başlı başına bir başarıdır.Egsantrik mevzuuna chipe vs. hiç girmeyelim, arada 400cc bir fark var.Adaletsizlik varsa esas adaletsizlik bu 400cc'lik farktır.
Enolaguy
02-01-2008, 00:33
İyide o zamanda neye istinaden Vtec alır diyorsunuz 2.0 SFI ı 1.6 Vtec ile mi alıyorsunuz . 1.6 hondaya boyun eğen SFI ın pistonlarında delik vardır iyi kontrol etmek lazım :)
Ben ayrıca tekrarlıyorum Vtec in variable cam olması dışında SFI a hiçbir üstünlüğü yok eğer 2.0 SFI ve 1.6 Vtec arasında denk bir mücadele isteniyorsa öncelikle her iki otomobilde aynı ekzantriğe ve aynı emme manifolduna sahip olmalıdır. Eğer SFI a bir lexmaul + dereceli konur ise (ki bunlar Vtecte zaten var) ancak o zaman birine 2.0 birine 1.6 gözü ile bakılabilir ve zaten o halde SFI her halikarda 1.6 Vtec i yok eder ve ancak o zaman ikisinede standart, fakat birisi için 1.6, diğeri için 2.0 denebilir.
Yoksa makinenin biri 1.6 olmasına rağmen dereceli kullanıyor + ayrık giriş manifold uygulaması fabrikasyon olarak üzerinde var iken (Bu uygulamalar yapılmamış olan stok otomobillere harici olarak bunlar uygulandığında ise direk "mod" işlemi uygulanmış olarak sayılmaktayken) diğer stok motor olan SFI da "mod" sayılabilecek hiçbir uygulama yokken aradaki 400 cc farkını sadece honda mühendisliğinin başarısı olarak görmek bana göre doğru değildir. Ancak aynı şartlarda üstünlük kurulabilirse o teknolojiye saygı duyarım yoksa bu şartlarda Vtec, SFI karşısında ilahi görülmesi gereken bir güç değildir, çünkü aynı güç SFI ın bloğunda da zaten var. Ve Zaten o güç SFI da da var olduğu için sadece yürürü iyi olmak şartıyla Vtec i ayıklayabilen yığınla astra GSI ların olduğu söylemlerini ortalıklarda duyuyoruz hayal ürünü değil o söylemler buna inanın...
SFI gayet iyidir ve gayet iyi iş görür takın Lexmaul ü koyun dereceliyi ancak o zaman gerçekten Vtec ile aynı donanıma sahip ama hacim olarak 1.6 ya 2.0 sayılırsınız ama o zaman da oturup gerçek 1.6 ya 2.0 farkını zaten seyredersiniz.
Ama bu defa iş büyüyecek ve konu s2000 mevzusuna gelecekse o bambaşka bir duruma girer çünkü o zaman s2000 motorunun çıkış tarihi ile SFI ın çıkış tarihine gerçekten bakmak gerekir ki o durumda bile SFI ile S2000 in aynı hedefe farklı yoldan gitmeleri gibi bir tercih meselesi işin içine girmektedir ve bu durumda bile olaya farklı olarak bakılması gereken bir kaç nokta daha işin içine girecektir.
Bu arada Skyeye arkadaşım ben arada 400 cc fark yok demiyorum ama yine de olayın tamamen adil olmadığına da katılmıyorum çünkü hondaya da SFI daki gibi tamamen mod suz standart motormuş gibi bakmak doğru değil bunu belirtmek zorundayım. Çünkü aksi takdirde de adil olmama durumu SFI ın aleyhine dönüyor çünkü bu defa da 2.0 olduğu halde 1.6 yı yiyemiyor deniyor ve iş yine adil olmuş olmuyor.
İyide o zamanda neye istinaden Vtec alır diyorsunuz 2.0 SFI ı 1.6 Vtec ile mi alıyorsunuz . 1.6 hondaya boyun eğen SFI ın pistonlarında delik vardır iyi kontrol etmek lazım :)
Ben ayrıca tekrarlıyorum Vtec in variable cam olması dışında SFI a hiçbir üstünlüğü yok eğer 2.0 SFI ve 1.6 Vtec arasında denk bir mücadele isteniyorsa öncelikle her iki otomobilde aynı ekzantriğe ve aynı emme manifolduna sahip olmalıdır. Eğer SFI a bir lexmaul + dereceli konur ise (ki bunlar Vtecte zaten var) ancak o zaman birine 2.0 birine 1.6 gözü ile bakılabilir ve zaten o halde SFI her halikarda 1.6 Vtec i yok eder ve ancak o zaman ikisinede standart, fakat birisi için 1.6, diğeri için 2.0 denebilir.
Yoksa makinenin biri 1.6 olmasına rağmen dereceli kullanıyor + ayrık giriş manifold uygulaması fabrikasyon olarak üzerinde var iken (Bu uygulamalar yapılmamış olan stok otomobillere harici olarak bunlar uygulandığında ise direk "mod" işlemi uygulanmış olarak sayılmaktayken) diğer stok motor olan SFI da "mod" sayılabilecek hiçbir uygulama yokken aradaki 400 cc farkını sadece honda mühendisliğinin başarısı olarak görmek bana göre doğru değildir. Ancak aynı şartlarda üstünlük kurulabilirse o teknolojiye saygı duyarım yoksa bu şartlarda Vtec, SFI karşısında ilahi görülmesi gereken bir güç değildir, çünkü aynı güç SFI ın bloğunda da zaten var. Ve Zaten o güç SFI da da var olduğu için sadece yürürü iyi olmak şartıyla Vtec i ayıklayabilen yığınla astra GSI ların olduğu söylemlerini ortalıklarda duyuyoruz hayal ürünü değil o söylemler buna inanın...
SFI gayet iyidir ve gayet iyi iş görür takın Lexmaul ü koyun dereceliyi ancak o zaman gerçekten Vtec ile aynı donanıma sahip ama hacim olarak 1.6 ya 2.0 sayılırsınız ama o zaman da oturup gerçek 1.6 ya 2.0 farkını zaten seyredersiniz.
Ama bu defa iş büyüyecek ve konu s2000 mevzusuna gelecekse o bambaşka bir duruma girer çünkü o zaman s2000 motorunun çıkış tarihi ile SFI ın çıkış tarihine gerçekten bakmak gerekir ki o durumda bile SFI ile S2000 in aynı hedefe farklı yoldan gitmeleri gibi bir tercih meselesi işin içine girmektedir ve bu durumda bile olaya farklı olarak bakılması gereken bir kaç nokta daha işin içine girecektir.
Bu arada Skyeye arkadaşım ben arada 400 cc fark yok demiyorum ama yine de olayın tamamen adil olmadığına da katılmıyorum çünkü hondaya da SFI daki gibi tamamen mod suz standart motormuş gibi bakmak doğru değil bunu belirtmek zorundayım. Çünkü aksi takdirde de adil olmama durumu SFI ın aleyhine dönüyor çünkü bu defa da 2.0 olduğu halde 1.6 yı yiyemiyor deniyor ve iş yine adil olmuş olmuyor.
VTI alır demiyorum zaten, bence de GSI alır da benim değinmek istediğim nokta Honda'nın bu konudaki başarısının göz ardı edilmemesi gerektiği.Atmosferikte adamlar tartışmasız 1 numara.Toyota da 1.8'den 192HP almayı başardı ama araba tutmadı iyi yürümediği için.S2K'e kadar gitmeye gerek yok, Type-R'lar var en basitinden, onlar da 2.000cc. :)
1.6 artı vtec teknolojisi =2.0 150 hp ağırlıklar denk aynı gidıolar dıelım 10 hp lık farkı motor özellıklerı tork kapatıyor işte;)
asıl basarı ıvtec typer motoru hem torklu hemde guc dağılımı kısmen dengelı.. modlamayada oldukça açık;)
tork dağılımı olayına gelceksek alt devirde ılk basma olayında gazlanmadığı surece ust devirde vermesı bı sıkıntı yaratmaz.. vites oranları ona göre ayarlandıysa hondalarda olduğu gibi;)
Enolaguy
02-01-2008, 13:27
S2000 i ayrı tutmak üzere, Type R da dahil büyütülecek birşey yok nedeni ise 2.0 SFI a dereceli koyduğunuzda zaten 1.6 Vtec ayarında değil daha kuvvetli bir motor olmuş oluyor. Buna bir örnek vermek gerekirse temelde sadece egzantrik farkıyla 136 hp lik vectra +14 hp kazanarak 150 HP vectra gt oluyor demekki konvertörsüz bir SFI 156 da + 14 HP egzantrik farkıyla mutlaka en az 170 HP olacaktır + Lexmaul + chip + port polish ile rahatlıkla type R ile aynı verilere gelecek 195 HP lerin altında kalmayacaktır ve tüm bunlar Type R da fabrikasyon olarak zaten mevcut olduğuna göre aynı işler yapılmış bir SFI a modifiyeli dememek gerekecektir.
Nitekim forumdaki yalçın nikli arkadaş SFI dan atmosferik olarak 200 HP aldığını zaten söyleyerek bunun pratik örneğini bile ortaya koymuş oluyor Type R da sonuçta 200 HP den daha fazla bir güce sahip değil üstelik torku da 156 HP lik SFI ın bile neredeyse altında.
Diğer taraftan günümüzdeki görünüme bakalım SFI ile Type R yanyana bile konmuyor ama acaba kaçımız SFI a doğru ve ciddi teknik bilgi ile yaklaşarak atmosferik "mod" uygulaması yapabiliyoruz Type R fabrika üretim yılı gözönüne alındığında bu mod ları zaten doğuştan almış bir otomobil, ve bu nedenle aslında SFI la kıyaslamamak bile lazım ama ben üretim yılının üzerinden bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen yinede birkaç basit uygulama ile Type R gibi atmosferik ilah gösterilebilen bir otomobil ile eşit değerlere ulaşabilen ve blok olarak bakıldığında 600 HP modlara patlamadan bugün bile bir Honda bloğundan daha iyi dayanabilen bir SFI makinesinin başarısını honda dan daha takdire uygun buluyorum. Ve yine iddia ediyorum ki doğrudürüst modlanmış bir SFI ile herşey mübah olmak şartıyla turbo vs herşey dahil, Bir Type R ın başedemeyeceğini gayet iyi biliyorum.
eskikasa
02-01-2008, 13:55
cart curt sesi çıkarmadan da 3.16 yı sinir edebiliyosun burakcım ;)
tabi mesafe fazla uzun olmicak ;);)
Jg nin 260 hp atm. kaddeti
0-400 12sec.
http://www.youtube.com/watch?v=9Z3S7kTjd9s
sbd ye bakarsanız 294hp sfi için kiti var ayrıca yurt dışında metanolle 2050cc 320 hp olan atm. si var
Kasırga&Burak
02-01-2008, 23:45
cart curt sesi çıkarmadan da 3.16 yı sinir edebiliyosun burakcım ;)
tabi mesafe fazla uzun olmicak ;);)
yok hakan abi baya bi gaza gelmişim yanımda görünce vitesi küçültüp gazı topuklucaktım amma velakin debriyaja basmamışım :kop:
olayın espiri tarafı burda;) yoksa abartısız elllerdim ama araç kendinden geçmişti:o işte o yüzden kapışcaksam gayet sakin olmam gerenk:)
enolaguy arkadasım fabrıka cıkısı modifiyelı dıosun ama senın dediğin işlemlerden egsoz headrs beyını koyunca typer ztn 245 250 hpye gelıor;)
daha egzantrık yok;)
yanı n/a vede turbo olarak çok gusel gucler alınıor sfıdan ama typerıda kucumsememk lazım..
ayrıca kadet çok basarılı olmus ama yol makınelerı lazım bize:)
enolaguy arkadasım fabrıka cıkısı modifiyelı dıosun ama senın dediğin işlemlerden egsoz headrs beyını koyunca typer ztn 245 250 hpye gelıor;)
daha egzantrık yok;)
yanı n/a vede turbo olarak çok gusel gucler alınıor sfıdan ama typerıda kucumsememk lazım..
ayrıca kadet çok basarılı olmus ama yol makınelerı lazım bize:)
type-r ların stokları 170 civarı veriyor dynoda dediğin işlemlerle type-r 245 hp ye ulaşamıyor :) sfi ise 200 hp lere çok rahat gelebilen bir makine
sfi nin emme manifoltuna bakarsan alt devir için üretilmişdir ama type-r da lexmaul tarzı bir manifolt vardır uzun ve üst devir amaçlı aynı şekilde sfi nin egzantirik derecesi ve valf lifti çok düşükdür gti araçlara göre ve sıkıştırması 10,5 type-r ın ise 11,5 zaten eski üretilen sfi ler var 170hp onlar la type-r ı kıyaslanam lazım 204nm tork ve sfi nin şanzuman oranları çok uzun kalıyor adil bi karşılaştırma olursa bence 2008 de bile sfi çok başarılı bir motor.
type-r ların stokları 170 civarı veriyor dynoda dediğin işlemlerle type-r 245 hp ye ulaşamıyor :) sfi ise 200 hp lere çok rahat gelebilen bir makine
sfi nin emme manifoltuna bakarsan alt devir için üretilmişdir ama type-r da lexmaul tarzı bir manifolt vardır uzun ve üst devir amaçlı aynı şekilde sfi nin egzantirik derecesi ve valf lifti çok düşükdür gti araçlara göre ve sıkıştırması 10,5 type-r ın ise 11,5 zaten eski üretilen sfi ler var 170hp onlar la type-r ı kıyaslanam lazım 204nm tork ve sfi nin şanzuman oranları çok uzun kalıyor adil bi karşılaştırma olursa bence 2008 de bile sfi çok başarılı bir motor.
Type-R piyasaya 200hp olarak çıkıp dynoda 170hp mi veriyor? :eek:
bazıları 170 civarı verdi ankarada erciyesdeki dinomada.plakasını vermiycem ama ankarada bi tane vectra gt(chip+port polis+egzos) la 2 tane type-r ı indirdi :)gt nin ağırlığı 1200 astra gsi ise 1100kg.
Onlar kaç para verdiler 170lik Type-R a, astra gsi, vectra gt kaç para verdi. İşte bunu seviyorum.. :)
Onlar kaç para verdiler 170lik Type-R a, astra gsi, vectra gt kaç para verdi. İşte bunu seviyorum.. :)
:) :) :) bendeee...
KA®ANLIK
03-01-2008, 10:37
zühürt tesellisi oldu bu tam
hehehhe :D
Enolaguy
03-01-2008, 13:06
TypeR 245-250 nasıl veriyor ? Zaten ayrık port ve hand polish var daha fazla güç almak için sadece turbo yapabilirsin veya S2000 i belki komple adapte edebilirsin Teorik olarak ise zaten 240 HP bir şekilde alırsın çünkü SK2 den Honda bunu alıyor. ama SK2 dediğin zamanda motor tekniği ikiye ayrılıyor. Çünkü 2000 cc hacimde 200 HP gibi güçlerin üzerine çıkıldığında artık motorun mekanik dizaynı olarak 2 yoldan birine başvurmak zorundasın (ki bu bir teknoloji değil dizayn tercihidir) bu durumda ya hondanın yaptığı gibi beygiri, yüksek devirden elde etme yolunu düşük tork ile ya da beygiri aşırı besleme ve yüksek tork ile elde etme yolunu tercih etmek zorundasın. Eğer Hondanın yaptığı gibi beygiri devirden elde etme yolunu tercih edersen atmosferik olarak iyi verim verirken aşırı besleme durumunda motorun yüksek beygirleri Turbo basıncı altında 9500 devirlerde verdirmeye kalktığında 500 üstü beygirlerde Bloğun dayanmaması soğutmanın zorlaşması ve yağın silindirlerde zarf özelliğini kaybetmesi gibi sorunlarla karşılaşırsın (Honda yüksek güç üretmiyor demiyorum turbo altında daha çok zorlanıyor)
Avrupalının yaptığı gibi Beygiri devir ağırlıklı değil Aşırı besleme ile elde etme yolunu seçmişsen Ağır Turbolar altında iken devirin hondadaki 9500 lere varmaması nedeniyle yağın zarf özelliğini kaybetmesi ve ısınma nedeniyle blok dağılmaları gibi sorunlarla Hondadaki kadar uğraşmazsın bu nedenle full mod durumlarında daha güvenilir ve daha yüksek beygirlere ulaşırsın.
Kısacası Honda gibi tamamen devire dayalı dizayn yaparsan atmosferik olarak çok güç üretirsin ama ağır turbolar altında aynı performansı aynı güvenilirlikte sunamazsın çünkü daha yüksek devirden kaynaklanan malzemenin dayanımının sınırlarına yaklaşılması durumu ile karşılaşırsın halbuki aynı durumdaki diğer dizayn malzemeyi o kadar zorlamadan aynı güçlere ulaşmaktadır işte bu nokta tercih meselesidir eğer Avrupalı gibi beygiri devir yerine aşırı beslemenin gücünden almak istersen motorun devirini aşırı yüksek tutmadığın için besleme olarak daha fazla yüklenebilir ve daha fazla güç çıkarabilirsin. Ve SFI makinesi tekrar ediyorum eğer uygun atmosferik modifiye yapıldığında otomobilin ağırlığı Type R ile aynı duruma getirildiğinde TypeR ile başa kesinlikle çıkar ama 240HP üzerlerinde ise Honda ile başa çıkmak için Turboyu tercih etme durumu mecburidir. Honda içinde aşırı besleme limitleri SFI Bloğunun limitlerinin üzerinde değildir.
Bu sonuçlardan SFI Honda dan iyidir sonucu da çıkmamalı ama Hondanın Atmosferikte tek avantajı değişken dereceli üst kapak yapısıdır eğer SFI a da aynı oranda mod uygulanırsa aynı güçler alınacaktır. Diğer taraftan atmosferikten vazgeçilip en yüksek ve en güvenilir gücü kim çıkaracak denip turbolar ve her türlü mod devreye girerse bu durum Hondadan çok SFI ın işine gelecektir. Çünkü sonuçta bloğu sağlam olan işi götürür ve SFI da Honda bloğundan kesinlikle daha dayanıksız değildir.
Sözün özü eğer başa çıkmak isterseniz Hondaya karşı SFI ile başa çıkarsınız ben kısacası bunu söylemek istiyorum.
Biraz Honda'yı savunuyorum gibi görünüyor ama alakası yok. :)
Honda'lar için her türlü parçayı bulmak Opel'e oranla çok daha basit.İlla aşırı beslemeye gerek yok, throttle body ve buna uygun yakıt ve ateşleme sistemi ile ciddi güçler elde edilebilir.İlaveten seramik headers, komple egzost, hondaata beyin ve vtec controller ile 240Hp'lerin çok rahat bulunabileceğini düşünüyorum.
C20XE gerçekten güzel bir motor.C20LET ile turbodaki başarısı zaten kanıtlanmış durumda.C20LET'in gücünün nerelere çıkabileceğini hepimiz biliyoruz zaten...
Enolaguy
03-01-2008, 13:38
Teknik ifade hatası var haklısın SFI değil daha çok C20XE olmalıydı :)
alıştı ağzımız bi kere.. :]
Bu arada Type-R da zaman zaman aklıma yatan bir araç. Erman'ın da dediği gibi çok güzel imkanlar var yüklemek için. Kelepçelerine kadar hazır turbo kitleri bile satılıyor. İskender Usta elinde oksijen kaynağı, bi Tayyar gelse de eksoz yapsam diye bekliyor. : P
Yani ne biliyim. C20xe için de böyle olsaydı, şu an çok daha farklı GSI'lar, GT'ler görürdük..
bazıları 170 civarı verdi ankarada erciyesdeki dinomada.plakasını vermiycem ama ankarada bi tane vectra gt(chip+port polis+egzos) la 2 tane type-r ı indirdi :)gt nin ağırlığı 1200 astra gsi ise 1100kg.
ankaradakı typerlardan pek fazla haberım yok.. ama bı typerın 170 vermesıne ımkan yok.. bıldığın uzere pek dynolara guvenılmıyo.. ankarada biryer var sanırım guvenilir denılebilcek oda pasadakı kadar guvenılır deıldır tabı;)
170 verıosa ındırır ztn vectra gt.. ama 200 vercek kı, komple egsoz hedrs fılan varsa bı tane öle var ankarada bılıyorum
baya tehlıkelı oluo...
243 hpveren typerın dynosu var bende beyın komple egsoz hondata beyın..
sfıda çok basarılı sıkıstırması dusuk, typer sonucta ona göre daha zorlanmıs bi makıne... ama 200 hpde cuk dıede alınmıo hemen sfı dan port polıshı kelebek manıfoldu cartu curtu:) gerçi bunlar modifiyecı kişilerin yani bizim sevdiğimiz olaylar ne yaparsan guc verıo:)
170 hp lık bi gsın nasıl gittiğini az çok bılıyorum en fazla stock typerla gider.. 123 ama 200 olursa işler ciddi deişir sfı lehıne:)
TypeR 245-250 nasıl veriyor ? Zaten ayrık port ve hand polish var daha fazla güç almak için sadece turbo yapabilirsin veya S2000 i belki komple adapte edebilirsin Teorik olarak ise zaten 240 HP bir şekilde alırsın çünkü SK2 den Honda bunu alıyor. ama SK2 dediğin zamanda motor tekniği ikiye ayrılıyor. Çünkü 2000 cc hacimde 200 HP gibi güçlerin üzerine çıkıldığında artık motorun mekanik dizaynı olarak 2 yoldan birine başvurmak zorundasın (ki bu bir teknoloji değil dizayn tercihidir) bu durumda ya hondanın yaptığı gibi beygiri, yüksek devirden elde etme yolunu düşük tork ile ya da beygiri aşırı besleme ve yüksek tork ile elde etme yolunu tercih etmek zorundasın. Eğer Hondanın yaptığı gibi beygiri devirden elde etme yolunu tercih edersen atmosferik olarak iyi verim verirken aşırı besleme durumunda motorun yüksek beygirleri Turbo basıncı altında 9500 devirlerde verdirmeye kalktığında 500 üstü beygirlerde Bloğun dayanmaması soğutmanın zorlaşması ve yağın silindirlerde zarf özelliğini kaybetmesi gibi sorunlarla karşılaşırsın (Honda yüksek güç üretmiyor demiyorum turbo altında daha çok zorlanıyor)
Avrupalının yaptığı gibi Beygiri devir ağırlıklı değil Aşırı besleme ile elde etme yolunu seçmişsen Ağır Turbolar altında iken devirin hondadaki 9500 lere varmaması nedeniyle yağın zarf özelliğini kaybetmesi ve ısınma nedeniyle blok dağılmaları gibi sorunlarla Hondadaki kadar uğraşmazsın bu nedenle full mod durumlarında daha güvenilir ve daha yüksek beygirlere ulaşırsın.
Kısacası Honda gibi tamamen devire dayalı dizayn yaparsan atmosferik olarak çok güç üretirsin ama ağır turbolar altında aynı performansı aynı güvenilirlikte sunamazsın çünkü daha yüksek devirden kaynaklanan malzemenin dayanımının sınırlarına yaklaşılması durumu ile karşılaşırsın halbuki aynı durumdaki diğer dizayn malzemeyi o kadar zorlamadan aynı güçlere ulaşmaktadır işte bu nokta tercih meselesidir eğer Avrupalı gibi beygiri devir yerine aşırı beslemenin gücünden almak istersen motorun devirini aşırı yüksek tutmadığın için besleme olarak daha fazla yüklenebilir ve daha fazla güç çıkarabilirsin. Ve SFI makinesi tekrar ediyorum eğer uygun atmosferik modifiye yapıldığında otomobilin ağırlığı Type R ile aynı duruma getirildiğinde TypeR ile başa kesinlikle çıkar ama 240HP üzerlerinde ise Honda ile başa çıkmak için Turboyu tercih etme durumu mecburidir. Honda içinde aşırı besleme limitleri SFI Bloğunun limitlerinin üzerinde değildir.
Bu sonuçlardan SFI Honda dan iyidir sonucu da çıkmamalı ama Hondanın Atmosferikte tek avantajı değişken dereceli üst kapak yapısıdır eğer SFI a da aynı oranda mod uygulanırsa aynı güçler alınacaktır. Diğer taraftan atmosferikten vazgeçilip en yüksek ve en güvenilir gücü kim çıkaracak denip turbolar ve her türlü mod devreye girerse bu durum Hondadan çok SFI ın işine gelecektir. Çünkü sonuçta bloğu sağlam olan işi götürür ve SFI da Honda bloğundan kesinlikle daha dayanıksız değildir.
Sözün özü eğer başa çıkmak isterseniz Hondaya karşı SFI ile başa çıkarsınız ben kısacası bunu söylemek istiyorum.
honda her ne kadar atmosferıkte basarılı gibi gözuksede motorun alt yapısı turboya ınanılmaz uygun..
ıstanbulda bilirsiniz stock ınternalle typer 420 hp verıo.. s2k da 500hp;)
s2k ,1.6 vti konusunda haklısın bunlar sıkısık ustune atmosferık olarak koymak zor.. ama typer i vtec teknolojisi biraz farklı;)
sfın ın 2 ltre 750 fılan görduunu bılıorum daha ustu varsa hbrım yok..
ecotechde 1000 hp vardı sankı:)
Enolaguy
04-01-2008, 14:58
C20XE Turbo olarak zaten dibini zorlarsanız Type R dan daha kuvvetlidir buna inanın, Atmosferik olarak ise 1993 yılında bile 225HP/235 Newton zaten veriyordu. TypeR atmosferik olarak ne verir bilmem tabii verdiği beygire değil verdiği beygirdeki torka da bakmak lazım herşey beygir değildir.
SK2 ise kısa strok yapısı ile tam bir atmosferik devir makinesi diğer tabir ile 2000cc hacminde bir motorsiklet motoru gibi ürettiği tork ürettiği beygirin altında kalan nadir otomobillerden ve bu yapısı ile aslında turbo uygulamalarında TypeR kadar verimli değil ama atmosferik olarak bu yapı doğal olarak çok uygun durumda diğer taraftan S2000 e turbo takılıp güç alınır 350-450 beygirde alınır ama bunun üzeri zor alınır 500-600 beygir söylemleri 2000cc değil 2157cc lik SK2 için geçerli bu ayrıntıyı kaçırmamak lazım.
örnek olarak bir LET linki verebilirim http://www.youtube.com/watch?v=Ab50X_Vqtic
Diğer taraftan CX20XE astra gsı ve calibra motorlarıda 150HP dir ama o şekliyle bile üretim yılının euro normunu karşılamaktadır euro normundan bağımsız C20XE motorlar ise fabrika çıkışı 168 HP dir ve 228 newton vermektedir TypeR ise 197HP ye 196 newton vermektedir kısacası bu güçler fabrika çıkıştır ve aradaki beygir gücü ve tork dengesizliğine dikkatinizi çekerim. çünkü güç demek sadece beygir demek değildir.
Kunteper Canavarı
04-01-2008, 15:13
vayy anam teknik terimler havalarda uçuşuyor...
bu rada honda gecer hehe deyin geçsin:D:D:D
dc sport manifoldu ve eksozu olmadan v-tech ve tayyar hiç bir işe yaramaz
alırsam sadece sesi için alırım ki v-tech'yi de rahat rahat geçiyoruz :D
yeni type-r paşaoğlunda yapılan ölçümde 202.2 bg verdi... fabrika verisi 201
tabi her şey imkan ve para meselesi
dc sport manifoldu ve eksozu olmadan v-tech ve tayyar hiç bir işe yaramaz
alırsam sadece sesi için alırım ki v-tech'yi de rahat rahat geçiyoruz :D
yeni type-r paşaoğlunda yapılan ölçümde 202.2 bg verdi... fabrika verisi 201
tabi her şey imkan ve para meselesi
kırmızı denizlidekı arabayı dıosun sanırım bence 202 bg normal basarılı hatta..
headrs egsoz olayınada katılıyorum;)
[quote=M3 CSL;408551]ankaradakı typerlardan pek fazla haberım yok.. ama bı typerın 170 vermesıne ımkan yok.. bıldığın uzere pek dynolara guvenılmıyo.. ankarada biryer var sanırım guvenilir denılebilcek oda pasadakı kadar guvenılır deıldır tabı;)
170 verıosa ındırır ztn vectra gt.. ama 200 vercek kı, komple egsoz hedrs fılan varsa bı tane öle var ankarada bılıyorum
baya tehlıkelı oluo...
243 hpveren typerın dynosu var bende beyın komple egsoz hondata beyın..
sfıda çok basarılı sıkıstırması dusuk, typer sonucta ona göre daha zorlanmıs bi makıne... ama 200 hpde cuk dıede alınmıo hemen sfı dan port polıshı kelebek manıfoldu cartu curtu:) gerçi bunlar modifiyecı kişilerin yani bizim sevdiğimiz olaylar ne yaparsan guc verıo:)
170 hp lık bi gsın nasıl gittiğini az çok bılıyorum en fazla stock typerla gider.. 123 ama 200 olursa işler ciddi deişir sfı lehıne:)
sfi yı bence hiç kıyaslama vtec le bile vtecdeki egzantirikler sanırım 278 derece 10,5 valf liftli aynı egzantirikler sfi de olsa sadece 170 hp leri çok rahat görür ilk çıkan sfi ler 170 hp şuankiler ise 156 hp bu sadece egzosun daraltılması(51lik) ve ufak bi yazılımla olan düşürme sfi emiş ve egzos dan çok ciddi güçler alabilen bir makine gelelim type-r a bakarsan zaten fabrikasyon yüklenmiş bir motor
Türkiyede malesef hala sfi nin değeri bilinmiyor eğer almanya ve ingiltereye bakacak olursak çok ciddi güç üreten sfi ler var honda motorları çok üst devirlerde güç ürettiği için zaten bana göre başarısız torkları düşük olmasından dolayı zaten üst viteslerde yürüyemiyorlar ama sfi tam tersi kapak dizaynı mükemmel olan bir araba stock sfi ile type-r arasında çok büyük bir fark yok bence type-r 200hp gibi giden bir araba değil zaten.
94 yılından kalan bi motor ve tabikide doğal olarak bu arabalarda kayıplar çok üst düzeyde gerek kompresyon olsun gerekse sensörler ve tesisat yıpranmış durumda keşke herşeyi ile sıfır olan bi sfi olsa onla denense.
Kasırga&Burak
04-01-2008, 21:22
EEEvet burdan OPEL TÜRKİYEYE sesleniyoruz opel fabrikasına başvuru yapsınlar baksana bu kadar istek yani geri çevrilmez hatta bak markasıda şöle CLASSSİC GSİ opelin böle bi takıntısı varya o yüzden dedim :D
VeNoM_35
05-01-2008, 01:55
sfi yı bence hiç kıyaslama vtec le bile vtecdeki egzantirikler sanırım 278 derece 10,5 valf liftli aynı egzantirikler sfi de olsa sadece 170 hp leri çok rahat görür ilk çıkan sfi ler 170 hp şuankiler ise 156 hp bu sadece egzosun daraltılması(51lik) ve ufak bi yazılımla olan düşürme sfi emiş ve egzos dan çok ciddi güçler alabilen bir makine gelelim type-r a bakarsan zaten fabrikasyon yüklenmiş bir motor
Türkiyede malesef hala sfi nin değeri bilinmiyor eğer almanya ve ingiltereye bakacak olursak çok ciddi güç üreten sfi ler var honda motorları çok üst devirlerde güç ürettiği için zaten bana göre başarısız torkları düşük olmasından dolayı zaten üst viteslerde yürüyemiyorlar ama sfi tam tersi kapak dizaynı mükemmel olan bir araba stock sfi ile type-r arasında çok büyük bir fark yok bence type-r 200hp gibi giden bir araba değil zaten.
94 yılından kalan bi motor ve tabikide doğal olarak bu arabalarda kayıplar çok üst düzeyde gerek kompresyon olsun gerekse sensörler ve tesisat yıpranmış durumda keşke herşeyi ile sıfır olan bi sfi olsa onla denense.
Typer hernekadar başarısız bulunsa da sadece 3 parça(headers-egzoz-kpro) ile resmen uçuşa geçiyor typr-E36 M3 videolarını fln koymaya gerek varmı bilmiyorum...
tmm 170 hp fln oluyo sfi ama yinede k20 ile karşılaştırmak yanlış olur. ee emre sen ne için yapıyorsun arabayı :) güzelce tamamla projeni de videolar izleyelim senden de typerlarla yada baskalarıyla..... :)
Enolaguy
05-01-2008, 03:59
SK2 farklı bir konu çünkü o kısa stroğu ile tamamen devir çevirmek ve atmosferik olarak en yüksek gücü almak için dizayn edilmiş bir makine ama dikkat edin turbo besleme altındayken devir düşer o nedenle stroğu biraz daha uzun tutup motoru torka yatırarak güç almak gerekir ama SK2 bunu yapmamış çünkü asıl amacı turboya uyumlu olmak değil onun tüm gayesi atmosferik olarak en yüksek deviri çevirerek en yüksek gücü almak ve sırf bu nedenle atmosferik olarak bile torku verdiği güce göre oldukça düşük durumda bu şartlar altında C20XE atmosferik olarak ne yaparsa yapsın SK2 gibi olamaz ama aynı nedenden dolayı da SK2 ne yaparsa yapsın turbo olarak C20XE ile başa çıkamaz. Bu nedenle C20XE yi asıl TypeR ile kıyaslamak lazım çünkü TypeR da C20XE gibi 86X86 kare yanma odası ile Turboya uygun bir makine.
Diğer taraftan C20XE Koskast kapakla aslında 168HPX228newton verebilen bir makine ve bu 168 HP stok olarak veriliyor bir modifiye yok ve bu güç ise TypeR ın 200 HPsine bedeldir. Çünkü TypeR 200HP verirken torku 168Hp lik C20 den oldukça düşük durumda.
Deniyorki tamam ama Bu durumda TypeR a headers egzost chip ile 245 HP lere çıkıyor iyi ama tüm bunlar + fazladan birde dereceli ekzantrik te standart 168 HP olan C20XE ye eklenebiliyor o zaman onu da hesaba katmak lazım. Diğer taraftan C20XE ler 1993 te zaten atmosferik olarak 225HP/238Newton güç ile yarışlara giriyordu kısacası bu güç bugünün 250HP modlu ama düşük torklu TypeR ına yetmezmi ? Yıl 1993 ?
Enolaguy
05-01-2008, 04:06
Son olarak TypeR ı başarısız bulmuyorum C20XE ile aşağı yukarı aynı görüyorum sonunu tam kestirememekle birlikte atmosferik olarak Torku hep düşük çıktığı için ve Opel bloğuna daha çok güvendiğim için TypeR ı işin sonunda C20XE ye boyun eğer gibi görüyorum SK2 yi ise zaten ayrı tutuyorum. Çünkü o hedefine uygun bir makine ve görevini başarıyla yerine getiriyor onunla atmosferikte hiçbir Opel başa çıkamaz.
gsı osman
05-01-2008, 04:24
Typer hernekadar başarısız bulunsa da sadece 3 parça(headers-egzoz-kpro) ile resmen uçuşa geçiyor typr-E36 M3 videolarını fln koymaya gerek varmı bilmiyorum...
tmm 170 hp fln oluyo sfi ama yinede k20 ile karşılaştırmak yanlış olur. ee emre sen ne için yapıyorsun arabayı :) güzelce tamamla projeni de videolar izleyelim senden de typerlarla yada baskalarıyla..... :)
arkadaşım sorumu hoş gör ama merak ediyorum egzoz borusunu komple genişletsem beygir katarmıyım araca yada nekadar katarım
o type-r ın denediği m3 le bende denemişdim vidyo vardı :) o zaman arabamında motoru bitikdi :) şimdi kısmetse bidaha deniycez ama gsi gerçekden sıkı makinedir ona bakılırsa rc felanda 180 hp ama o kadar gitmiyo bi arkadaşın rc si ile denedik 4 kişi vardı gsi da o tek olmasına rağmen aynı gitti bakalım kısmetse o m3 le yeniden deniycez :)
bi de supra motorlu m3 vardı di mi ankarada?
VeNoM_35
05-01-2008, 13:30
arkadaşım sorumu hoş gör ama merak ediyorum egzoz borusunu komple genişletsem beygir katarmıyım araca yada nekadar katarım
katı iptal edip komple 60lık boru yaparsan üst devirlerde güç kazanırsın. Ama nekdar olur bilmiyorum çok fazla bekleme de:)
o type-r ın denediği m3 le bende denemişdim vidyo vardı :) o zaman arabamında motoru bitikdi :) şimdi kısmetse bidaha deniycez ama gsi gerçekden sıkı makinedir ona bakılırsa rc felanda 180 hp ama o kadar gitmiyo bi arkadaşın rc si ile denedik 4 kişi vardı gsi da o tek olmasına rağmen aynı gitti bakalım kısmetse o m3 le yeniden deniycez :)
İstanbuldakinden bahsediyorum ben emre senin videoyu izlemiştim zaten 1-2-3 yanındaydın m3'ün:) rc hoş güzel ama tabiki c20xe yanında hava kalır anca;) Yeni videonu da bekliyoruz ozaman:)
bi de supra motorlu m3 vardı di mi ankarada?
Ona artık biz araba demiyoruz en son hayabusa ile denedi ve dalga geçti resmen, atmo motorlar yetmediği için turbo motorlarla denicek artık:D
VeNoM_35
05-01-2008, 13:33
http://www.youtube.com/watch?v=xB4z4SjygpU
Kamera aracı E60 M5:D
Ona artık biz araba demiyoruz en son hayabusa ile denedi ve dalga geçti resmen, atmo motorlar yetmediği için turbo motorlarla denicek artık:D
en son suprayla denemişlerdi, onu izlemiştim. Ciddi bir tehlike haline gelmiş makine.. :]
katı iptal edip komple 60lık boru yaparsan üst devirlerde güç kazanırsın. Ama nekdar olur bilmiyorum çok fazla bekleme de:)
60 çok değil mi? Torku düşürür bence
VeNoM_35
05-01-2008, 13:39
60 çok değil mi? Torku düşürür bence
Üst devirlerde kaybettiği torktan fazlasını hp olrak kazanır gibi geldi bana oyuzden öyle dedim. Ama tabi c20xe ile bi deneyimim yok oyuzden siz daha iyi bilirsiniz sizce kaç olmalı?
Üst devirlerde kaybettiği torktan fazlasını hp olrak kazanır gibi geldi bana oyuzden öyle dedim. Ama tabi c20xe ile bi deneyimim yok oyuzden siz daha iyi bilirsiniz sizce kaç olmalı?
evet istanbuldalara denemek için zaten bolu tarafında bi yerde oldu m3 aynı m3 youtube de aratırsan başka denemeleride var o m3 le type-rın eşit şartlarda basıldığında m3 farklı gidiyor buna emin olabilirsin gökhan güçlü arabalarda 1sn çok büyük fark.
http://www.youtube.com/watch?v=xB4z4SjygpU
Kamera aracı E60 M5:D
http://www.youtube.com/watch?v=MKeOHnc1W2M&feature=related
vtec typer motoru gsi'in motorunun bikaç katı daha iyi zaten typer ı katmayın typerın dengi opc(astra)..
1.6motordan 2.0sfi motoru zorlayacak bir performans çıkarılması büyük bi başarı evet ama burda pekte bir eşitsizlik yok..
ha illa var diyorsanız yeni corsa opc ile takılsın vti.1.6 1.6
vtec in 1.6 turbo yerine 2.0 atmosferikle karşılaştırılması cooook daha mantıklı bence;)
güzel yüklenmesiyle alakalı zaten...
güzel yüklenmiş herhangi bir araba herhangi birşey yapabilir zaten=)
Ne kadar Opelci olsakda bazılarımız olayı fanatikliğe getiriyor.C20XE zamanının ötesinde bir motor, hala 2.0'lar içinde üst sıralarda.Ama CTR ile rakip olucak kadar iyi değil.O kadar iyi olmamasıda anormal değil.Siz doldurursunuz aracınızı egzantrik, manifold, chip standart CTR geçerseniz peki aynı uygulamaları CTR yaparsa??C20XE ne kadar iyi olsada CTR kadar iyi değil ne yazikki acı ama gerçek:)
ki zaten şahsen ben astra gsi yerine civic vti, astra opc yerine typer vs alırım..opeli seviyorum.her yerde bende varım diyor ama o motorun sesi bitiriyor insanı
devolation
05-01-2008, 19:52
typer aranızda konuştugunuz gibi bi makine degil bindim karşılastırdık gorduk cok tehlikeli ve sadece aem air intake dc sport headers ve hondata beyin okadar ve bu arabanın yurumeedıgı arac kalmadı 321lik m3 2004 wrx sti a kadar yürüyen e yalan eden bi araç benim astra c20xe mde vardı biraz oynanmış 1.6 vtec bile üzdü bizi kotulemek için demiyorum ama öyle.. söförlük derseniz http://www.youtube.com/watch?v=OOJiK4RwCNA beyaz 94corsada benimdi... ben japonlara motor konusunda boyun egdim bu bir gerçek ama saglamlık konfor kendine güven= opel
Enolaguy
05-01-2008, 23:52
bana kalırsa vtec i yiyemeyen gsı in motoru en fazla 130HP dir iticileri 3 er milim boşluk yapmış segmanları bitmiş boğazı pislik içindedir. hepsi düzgünse biri benzin hortumunu az yaksın diye kelepçe ile sıkmıştır başka hiç bir birşey demeye gerek görmüyorum :)
ayrıca
TypeR stok olarak 200HP ama 246HP gücüne sahip bir TypeR ı olanda yok süper Mod olan arabanız nedense sadece +45 verebiliyor o da yurtdışında profesyonellerin ulaştığı değer, C20XE ise +75 daha vererek 225HP oluyor 75-45=35 aradaki bu kadar fark beygir nereden geliyor dersiniz sakın TypeR doğuştan biraz modlu olupta aslında sizin sandığınız kadar + moda gelmiyor olmasın.
TypeR nedense 245HP verdiği yerde sadece 202 newton veriyor ve her nedense 202 sayısı 245 ten daha düşük olduğu için dünyadaki sayılı litre başına yüksek beygir üreten motorlardan biriyken aynı zamanda ürettiği beygir başına dünyadaki en düşük tork değerlerinden birine sahip olan bir otomobil oluyor. Bunun nedeni sakın lamer ları etkilemek için torktan çalıp beygire eklemiş olmasın ?
C20XE ise atmosferik olarak bugüne kadar bilinen en fazla güce 225HP/238 newton ile 1993 te ulaşmış bakın bakalım ilginç tesadüfe ki nedense kimse fark etmeden litre başına dünyada bilinen en yüksek tork değerlerinden birine sahipmiş ama bu pek bilinmezmiş çünkü lamerlar sadece beygir literatüründen anlar güç dendiğinde onu sadece beygir zannederlermiş :)
Enolaguy
06-01-2008, 00:02
C20XE yi modifiye edebilmek için herşeyden önce on numara bir C20XE bulmalısınız yapılan mod ları bir defada ve baştan sona kadar en başından planlı olarak yapmalısınız kullanılacak her parça bir diğeri ile mantıklı bir uyumluluğa sahip olmak zorunda kafadan yapılan mod larla ancak güç kaybedilir güç kazanılmaz kaç kişi C20XE yi bilinçli mod lamışta TypeR geçememiş ? Ama Honda zaten motorlarını belli bir seviyeye kadar mod lu üretiyor bir motorun atmosferik olması mod suz olduğunu göstermiyor birileri alıp C20XE yi sıfırdan kulaktan dolma bilinçsizce mod layıp güç alamadım dediği zaman bu bir kıyas değildir.
VeNoM_35
06-01-2008, 00:12
Haklısın ben sana da hak veriyorum. Ama yanlış olduğun yerlerde var bence. K20A motordan daha yuksek güçler alınabilyor onlar için de egzantrik setleri fln var vs... Ayrıca 225 hpden çook daha yüksek C20XE'ler var sbd motorsports a bir bak derim;)
devolation
06-01-2008, 00:15
peki ozaman bana birtane gsi gösterin typer geçsin bitanede video koyulsun gsi ı gırtlak dolduralım typera sadece yazdıgım 3 şey yetiyo m3 ü ayırabilmesi için teknolojiye yenik düştü gsi lar artık zamanının dergileri var hala bende eski draglar körfezde ilk 3 sıra 1,kadett gsi 2,astra gsi 3,vectra gt idi içimizde dogdugundan beri başka markaya binmeyen adam varmıdır bilmem ben gözümü açtiğimda kadettimiz vardı hala opelim var ama artık fazla gider yapamıorum okadar:)
Enolaguy
06-01-2008, 00:49
TypeR geçen GSI görmek istiyorsan YouTube da bir sürü bulabilirsin. Ayrıca ben senin GSI ını biliyorum onunla tabiiki Vtec geçemezsin :)
Enolaguy
06-01-2008, 00:53
Haklısın ben sana da hak veriyorum. Ama yanlış olduğun yerlerde var bence. K20A motordan daha yuksek güçler alınabilyor onlar için de egzantrik setleri fln var vs... Ayrıca 225 hpden çook daha yüksek C20XE'ler var sbd motorsports a bir bak derim;)
225HP 93 te dedim daha fazlasından haberim yok ama bir numara olmadan üç beş beygirden daha fazla vereceğini de pek sanmam. Yinede dediğin yere bakacağım.
Enolaguy
06-01-2008, 01:28
K20A nın en kuvvetli modeli 2007 de TypeR FD2 de kullanılan iVTEC olan 222HP/215Newton modeli ama yine torku beygirinin altında bir makine yalnız bu tipte honda diğer VTEC motorlarındaki torku kendi de yetersiz bulmuş olmalı ki sadece torku arttırmak için kam sisteminde değişiklik yapıp actuator ekleyerek düşük devirlerdeki düşük torkunu arttırmaya çalışmış. Yalnız bu sistem bu nedenle üst kapağında tek modifiye bile yapılacak durumda değil, manifold vs dış işler egzost falan belki yapılabilir ama ben bu motorunda aynı güçlerde tıkanacağını düşünüyorum Hondanın mod parçalarının yeni üretim tarihli motorlar olması nedeniyle kolay bulunmasının ve daha kolay destek sağlanmasının ve dolayısıyla sonuca daha kolay ulaşımın bir avantajı olduğu muhakkak ama şimdi bakın 2007 de ki TypeR motorundan bahsediyoruz. Ve dikkat ederseniz honda neredeyse sadece atmosferik üstünde yoğunlaşmış vaziyette Diğer taraftan bu 2007 yılının bir de Opel tarafı var ki ona hiç kimse dikkat etmiyor mesela Hondanın yıllardır öğündüğü VTEC Opel de de var hemde buna ek olarak Honda da olmayan bir de direct injection gasoline motoru var ki bu zaten yakın tarihin mecburen kabul edip boyun eğeceği bir teknoloji ve kolaylıkla fazladan güçler sağlıyor o zaman onlarıda konuşmak lazım Honda Turbo ağırlıklı çalışmıyor diye tüm ağırlığını atmosferiğe vermiş diye hondanın dümen suyuna girecek değiliz O zaman bana göre zaten Opelin yeni GT de kullandığı 265HP sınırlandırılmış motoru zaten Audinin bile ulaşamadığı bir değerde ve 2.0 litrede şu anda dünyanın en güçlü direct injection turbo motoru bunlarıda konuşalım o halde :)
Enolaguy
06-01-2008, 01:54
SBD ye baktım C20XE 299HP ama oradakiler mod değil artık resmen upgrade krank üst kapak piston ve kollar + ECU değişiyor buna mod denmez artık o zaman rölanti 1700 olduğu yerde tüm parçalar başka firmanın olduğu halde buna hala opel demek biraz haksızlık değilmi bu :)
VeNoM_35
06-01-2008, 02:07
Blok c20xe değilmi:) modifiye modifiyedir ister soft ister hardcore:D
Enolaguy
09-01-2008, 03:40
http://www.theautochannel.com/news/2002/02/07/035473.html
şöyle bir bakalım yıl 2002 ocak ayı opel 2.0 litre ecotec i turbolamış bakalım kaç beygir almış :)
Enolaguy
09-01-2008, 03:47
http://www.youtube.com/watch?v=8BK5PTHDqzI
SFI Gsi sanırım ecotec GT den daha hızlıdır :) bu da eco gt & vti kapışması bakalım ne oluyormuş stoğa stok görelim
Aşağılamayın GSI ı artık otomobiller dynoya 150 hp vermeyen GSI lara konuşma yasağı konsun :)
http://www.youtube.com/watch?v=8BK5PTHDqzI
SFI Gsi sanırım ecotec GT den daha hızlıdır :) bu da eco gt & vti kapışması bakalım ne oluyormuş stoğa stok görelim
Aşağılamayın GSI ı artık otomobiller dynoya 150 hp vermeyen GSI lara konuşma yasağı konsun :)
Videosunu koyduğun aracın sahibini venom35 çok iyi tanır.:D:DÖzel araçlardan kendisi ecotec olsada sfi gibi gidebilme özelliğine sahip:)
Videosunu koyduğun aracın sahibini venom35 çok iyi tanır.:D:DÖzel araçlardan kendisi ecotec olsada sfi gibi gidebilme özelliğine sahip:)
komedi ya.. baya meshur oldu yalnız bu video:)
komedi ya.. baya meshur oldu yalnız bu video:)
Valla ya videoya bakan ecotec gt geçiyorsa ben sfi'la boy boy geçerim diyor ama bilmiyorlar o ecotec'in sfi'larında içinden geçeceğini:)
Tam sleeper desenize.. :]
setapxxx
12-01-2008, 10:13
BENİM YORUM NOLDU YA ARKADAŞLAR :d:d
illegal yasak forumumuzda Soner..
setapxxx
12-01-2008, 10:30
Ben okudum Soner usta:)
:kop: :kop: illagal diye jocco sildi galiba.....kıskanmayın arkadaşlar akşam gene gecer vdeo koyarım :) :)
setapxxx
12-01-2008, 10:31
illegal yasak forumumuzda Soner..
abi haber verseydin yaaa araya araya hal oldum forumda başka yerede baktım acaba yanlışmı yazdım diye
Enolaguy
12-01-2008, 23:30
Valla ya videoya bakan ecotec gt geçiyorsa ben sfi'la boy boy geçerim diyor ama bilmiyorlar o ecotec'in sfi'larında içinden geçeceğini:)
Vti ile benim ecotec astra arasında 15 defa falan denedik Vti alamadı kalkışta biraz önde gidiyor ve sonra geride kalıyor zaten Vti a ben kendim binip deniyorum 220 yi her defasında göremiyor ecotec gsi ise her defasında 230 görüyor. Aynı Vti i Sfi calibra ile iki defa denedik zaten üçüncüye gerek kalmadı çünkü Vti kalkışta bile geride kalıyor daha sonra ise fark inanamayacağınız kadar büyüyor.
Sonuçta Calibra benim kendi otomobilim oynama yok ama 150 HP yi kesinlikle verdiğini biliyorum eco gsi da kendi otomobilim onda da oynama yok.
Geçen ay bodruma gidiyorum bende Vti var ortaklar çıkışına 20 km kalmış bir calibraya denk geldim gazı kapattım döşemeyi deldim hafif de yokuş aşağı 230 a çıktım ama calibra beni yedi baktım turbo da değildi. Düşündüm ki zaten benim calibra da olsaydı böyle bir 230 a pabuç bırakmazdı.
Bu nedenle ben Sfi ın pabuç bırakacağına inanmıyorum arkadaşlar aksine ne 1.6 pug un ne 1.6 vti ın Gsi ile baş etmek değil ayar bile olamayacağına inanıyorum kusura bakmayın çünkü en az on kere denedik ve hepsi de stoktu kapışma gerçekten yoktu çünkü ayar bile olmadılar.
yalcinkara
12-01-2008, 23:54
burdayım biri beni mi çağırdı:)
turkerrr
12-01-2008, 23:56
sfi ya gerek yok 1.8 ecotec hepsini yer :P :D
şaka bi yana opelim e üye olduktan soora 94 gsi lara taktım kafayı :)))
Vti ile benim ecotec astra arasında 15 defa falan denedik Vti alamadı kalkışta biraz önde gidiyor ve sonra geride kalıyor zaten Vti a ben kendim binip deniyorum 220 yi her defasında göremiyor ecotec gsi ise her defasında 230 görüyor. Aynı Vti i Sfi calibra ile iki defa denedik zaten üçüncüye gerek kalmadı çünkü Vti kalkışta bile geride kalıyor daha sonra ise fark inanamayacağınız kadar büyüyor.
Sonuçta Calibra benim kendi otomobilim oynama yok ama 150 HP yi kesinlikle verdiğini biliyorum eco gsi da kendi otomobilim onda da oynama yok.
Geçen ay bodruma gidiyorum bende Vti var ortaklar çıkışına 20 km kalmış bir calibraya denk geldim gazı kapattım döşemeyi deldim hafif de yokuş aşağı 230 a çıktım ama calibra beni yedi baktım turbo da değildi. Düşündüm ki zaten benim calibra da olsaydı böyle bir 230 a pabuç bırakmazdı.
Bu nedenle ben Sfi ın pabuç bırakacağına inanmıyorum arkadaşlar aksine ne 1.6 pug un ne 1.6 vti ın Gsi ile baş etmek değil ayar bile olamayacağına inanıyorum kusura bakmayın çünkü en az on kere denedik ve hepsi de stoktu kapışma gerçekten yoktu çünkü ayar bile olmadılar.
Kalkış olayında haklısınız çünkü vti'ı kaldırmak çok zordur. Şöyle denebilir 100 vti sahibinden en fazla 15 tanesi arabasını düzgün kaldırabiliyordur.
O gt videosunda kalkış değil rolling yapılıyor.1.6 olmasına rağmen rollingde ne kadar iyi gittiği malum vti'ların kendilerinden çok daha güçlü ve torklu araçlarla başa çıkıyorlar. Bunları yazdığımdan dolayı hondacı sanmayın aksine anti hondacıyım ama yiğiti öldür hakkını yeme:)
ibrahim_67
13-01-2008, 01:36
önce bizim ecotecleri geçsinler ondan sonra sfi ile kıyaslama yapsınlar hatta 94 corsa gsi lerle kıyaslasınlar ikiside 1.6
gsı osman
13-01-2008, 05:07
gelde bunu hondacılara anlat adamlar bir türlü kabüllenemiyorlar aynı konuyu orda açtım denemek isteyenle deneriz dedim telofonumu yazdım adamlar beni siteden attılar yaraları büyük galiba :)
gsı osman
13-01-2008, 05:14
ben bu linki vermişmiydim
http://www.youtube.com/watch?v=xBS2eb_-CY4
Kasırga&Burak
13-01-2008, 10:56
sfi ya gerek yok 1.8 ecotec hepsini yer :P :D
şaka bi yana opelim e üye olduktan soora 94 gsi lara taktım kafayı :)))
Sen nediyon abi ben aralarındaki farkı bile bilmiyordum ben alacağım ilk araba 98 model gsi olur diyordum şimdi 4 yaş birden düştüm:D ama gerçekten harika ya :good:
ben bu linki vermişmiydim
http://www.youtube.com/watch?v=xBS2eb_-CY4
Videodaki astra ecotec biliyorsun değil mi? Ama full yüklü:D
Kasırga&Burak
14-01-2008, 11:05
Videodaki astra ecotec biliyorsun değil mi? Ama full yüklü:D
Evet ecotec olduğunu kesin bilmiyordum siz diyince aklıma geldi ama Hondacılar daha halen kabullenemiyolar ilk vtec'i suç buldular vites kaçırıyo die (bencede kullanmayı bilmio) sonra gsi ağzına kadar yüklü dediler(ki öle zaten benim kasırgayada öle bi egzantirik taksak bizimkide vtec tokatlar:D tabi bu işin şakası)şöle birazda marjinal bi örnek göstersedin Osman abi daha ii olacaktı açtığın topici yakından takip ettim ama hondacılarada hak veriyorum yani sonuçta adamların savunduğu bilgilerde yanlış diil hani:)
ibrahim_67
14-01-2008, 16:00
biraz daha ders çalışmaları lazım hondacıların
setapxxx
14-01-2008, 16:39
hondacıların dili çok uzun....bükemdiğinbileği öpeçeksin kardeşim bukadar basit
Kasırga&Burak
14-01-2008, 16:42
biraz daha ders çalışmaları lazım hondacıların
Öncelikle Helal abi çalışsınlar bakalım:D
Ama abi hondaların motoru gerçekten süper şimdi burda fanatiğin lüzumu yok benimki sedan olmasına rağmen aracıma aşığım ama şunuda kabul etmemiz lazım bizim karasörün ve konforun üstüne araç tanımam ama hondalarında motorun üzerine tanımam tabi bu lüks araçları kastetmiyorum:D (mercedes,BMW,audi sınıf farkı:D ) ve bahsettiğimiz araç 94 model olmasına rağmen daha deli gibi koşubiliyorsa demekki saygı göstermek lazım bu lafımda hondacılara gitsin:)
Enolaguy
15-01-2008, 00:53
http://www.youtube.com/watch?v=Wft-K8_4tSA Ben iyi göremedim stoğa stok FSI mı yoksa 1.6 VTEC mi ? hangisi önde görebiliyormusunuz ?
http://www.youtube.com/watch?v=2TbvB5KRR7U&NR=1 orda iyi görünmüyor ben bişey anlamadım bir de buna bakalım burda ne olmuş ?
setapxxx
15-01-2008, 09:59
kahretsin yaa gene bi cıvıc yedim...civic avcısı astra gsi
Kasırga&Burak
15-01-2008, 10:40
kahretsin yaa gene bi cıvıc yedim...civic avcısı astra gsi
Ya abi walla bi video yakala o zaman abi helalsinde bunu bi kanıtlamak lazım dün gece 1.6 iesle kalktım eğer tokatlasaydım atacaktım ama:( 2den 3e geçerken vites kaçırdım:( tabi arkadaş o arada sağdan kayıverdi:D sonra zaten aracı toplayamadım bitişede geldiydik zaten vites attığımada pişman oldum kısaydı bitiş atmama hiç gerek yoktu ama işte yaptıkl bi sivri akıllık:D
setapxxx
15-01-2008, 14:34
bende akşam takıldım fazla detaya girmek istemiyom siliyolar msj...vdeo cekicemde ortam karanlık 1.6vtec aydının en iyi hondası baya ötmüş arkamdan ifadesini aldım akşam iki boy fark yedi sustu bidahakine kalkmam artık hondayla yeter rezillikleri:D
http://www.youtube.com/watch?v=Wft-K8_4tSA Ben iyi göremedim stoğa stok FSI mı yoksa 1.6 VTEC mi ? hangisi önde görebiliyormusunuz ?
http://www.youtube.com/watch?v=2TbvB5KRR7U&NR=1 orda iyi görünmüyor ben bişey anlamadım bir de buna bakalım burda ne olmuş ?
Bu videolardaki araçların standart olduğunu anlamamız imkansız..
Özellikle 2.videoda vti T yazıyor..Bu araçlar turbo olabilirler
Bence VTI-GSI kalkışı ve neticesi budur
http://www.youtube.com/watch?v=3HWU8VJ9nWg
.
turkerrr
15-01-2008, 21:31
.
tam olmuş bu :good:
Kunteper Canavarı
15-01-2008, 22:15
.
naptın yavuz abi dandik honda gsi a bu kadar yaklaşıyorsa yakında bende kalkmaya başlarım gsi larla.
demekki büyütmemek lazım bu kadar:D:D:D
Enolaguy
16-01-2008, 00:36
Bu videolardaki araçların standart olduğunu anlamamız imkansız..
Özellikle 2.videoda vti T yazıyor..Bu araçlar turbo olabilirler
Evet ikinci video daki otomobiller calibra turbo ile Vti turbo doğru.
Fakat birinci video atmosferik iki otomobil arasında geçen bir görüntü
Senin koyduğun video zaten benim yaşadığım durumdan farklı değil hatta ben denerken Vti ikinci vitesin sonlarında benim yarım metre de önümde gidiyor ve bir süre o şekilde devam ediyor hız 180 KM üzerine çıkınca Vti geride kalmaya başlıyor eğer yolu daha da uzatırsak bir daha yakalayamamak üzere tamamen geride kalıyor.
Sanırım siz sadece kalkış yaptığınızdan ve sanırım en fazla 400 metre denediğinizden başbaşa kalıyorsunuz ve sonuçta senin eklediğin videodaki sonuçları elde ediyorsunuz dolayısıyla ben zaten bu duruma birşey demiyorum. Ama otobanda kaybeden Vti oluyor benim ifadem bu yönde.
Yalnız dikkatinizi başka bir noktaya çekmek isteyeceğim. Honda nın S2000 veya Vti motorları konu olduğunda doğru bir mantığa sahip olmak için konuya biraz farklı bakmak lazım çünkü Honda 1.6 Vti veya 2.0 S2K gibi motorlarını üretirken tamamen atmosferik mantığını güderek üretim yapıyor. Bu aslında üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır çünkü bu motorlar dizayn edilirken sonuçta sadece atmosferik olarak en yüksek performansı hedeflemektedirler.
Ama bu durum Opel için veya diğer bir avrupalı için böyle değildir çünkü bir avrupalının mantığında aynı motorun sadece Atmosferik değil aynı zamanda turboya da karşılık vermesi gerekmektedir.
Bu durum tıpkı şuna benzemektedir. eğer bir leke çıkarıcı yapmak isterseniz ve amacınız sadece yağları çözmekse (Atmosferik olmaksa) bu kolaydır. Ama bu leke çıkarıcı aynı zamanda da domates lekesini çıkarmakta kullanılacaksa (Turbo da olacaksa) bu defa leke çıkarma özellği yağ sökme özelliği kadar güçlü olmayacaktır.
Gsi ile Vti arasındaki fark işte budur. Çünkü Gsi, Vti ile S2K dan farklı olarak aynı zamanda turboya da uygundur ve tabiiki bu dizayn onun atmosferik olarak S2K veya Vti kadar verim vermesine engel olmaktadır. Ama aynı neden SK2 ve Vti ın da turbo olarak Gsi kadar verim vermesine engeldir.
TypeR ise Opel gibi hem yağ sökücü hemde leke çıkarıcı tiptendir. O nedenle Honda birbirinden farklı iki adet 2000 cc motor tasarlamıştırki yerine göre birini yerine göre diğerini kullansın.
Dikkat edin atmosferik olarak TypeR da SK2 kadar verim vermemektedir. Çünkü TypeR da Gsi mantığı güden bir motordur.
O nedenle Gsi ın Vti ve S2K ile atmosferik olarak karşılaştırılmaları doğru değildir çünkü bu durum üretim amaçları yönünden Vti ile S2K nın işine gelen bir durumdur.
Burada farkı belirleyen unsur motorların strok ölçüsüdür. eğer bir motorun stroğu çok kısa olarak üretilirse bu o motorun temelde çok devir çevirmesine neden olur. Bu ise o motorun atmosferik olarak performanslı olmasına neden olurken Turbo uygulamalarında kısa strok motorlar çok iyi verim vermezler. Honda işte bu nedenle Tıpkı Gsi gibi kare yanma odalı olan TypeR motorunu da üretmiştir ki ona turbo uygulandığında yüksek verim alınsın.
Bu durumda eğer amaç en yüksek güç ise atmosferik sistem yeterli olmadığından turbolar devreye girmek zorundadır o zamanda Gsi a karşılık gelen otomobil Vti veya S2K değil TypeR olacaktır.
Bu nedenle ben Gsi ile, Vti veya S2K gibi sadece atmosferik güçler hedef alınarak üretilmiş otomobillerin kıyasını doğru bulmuyorum. Çünkü biz bu tip atmosferik karşılaştırmalarla Honda nın işine gelen bir karşılaştırma yapmış oluyoruz çünkü bu durumda Honda nın artıları ortaya çıkarken eksileri hiç ön plana alınmamış oluyor
Şimdi Konuyu toparlarsak Vti ve S2K gibi motorlar aslında özellikle strok ölçüleri kısa tutulmuş bu nedenle atmosferik olarak çok güç üretmesi istenmiş motorlardır ama bu motorlardan aşırı besleme durumunda aynı hacimdeki motordan alınması mümkün olan en yüksek gücü çıkaramazsınız. En yüksek güç çıkması istenen motorlarda ise biraz daha uzun strok kullanmak icap eder ki bu durumda bu tip motorlardan da atmosferik olarak en yüksek gücü çıkaramazsınız. SK2 ve Vti tamamen atmosferik odaklı motorlardır ve turbo yapılması durumunda isteneni veremezken atmosferik olarak yapılan kıyaslamalarda onların işine gelen durum söz konusu olmaktadır.
Sözün özü Gsi ı Vti ve S2K ile kıyaslamamak gerekir çünkü onlar kısa strokları yüksek devirleri ve üretikleri güce göre düşük torkları ile atmosferik olarak en yüksek güce ulaşabilen motorlardır. Bu amaç hedeflenerek üretilmiş bu motorlarla Sadece atmosferik amaç için üretilmemiş olan Gsi ı kıyaslamak bence doğru değildir. Çünkü TypeR hariç tutulursa diğer Hondalar da atmosferik olarak çok iyi iken Turbo halde de Gsi motoru kadar güç üretemezler.
naptın yavuz abi dandik honda gsi a bu kadar yaklaşıyorsa yakında bende kalkmaya başlarım gsi larla.
demekki büyütmemek lazım bu kadar:D:D:D
Dandik dediğin araçların bir çoğu 150.000km de daha hiç biri kapak bile açmamış ve hala ilk günkü performanslarını veriyor. Motor konusunda honda çok çok iyi bir marka;)
Evet ikinci video daki otomobiller calibra turbo ile Vti turbo doğru.
Fakat birinci video atmosferik iki otomobil arasında geçen bir görüntü
Senin koyduğun video zaten benim yaşadığım durumdan farklı değil hatta ben denerken Vti ikinci vitesin sonlarında benim yarım metre de önümde gidiyor ve bir süre o şekilde devam ediyor hız 180 KM üzerine çıkınca Vti geride kalmaya başlıyor eğer yolu daha da uzatırsak bir daha yakalayamamak üzere tamamen geride kalıyor.
Sanırım siz sadece kalkış yaptığınızdan ve sanırım en fazla 400 metre denediğinizden başbaşa kalıyorsunuz ve sonuçta senin eklediğin videodaki sonuçları elde ediyorsunuz dolayısıyla ben zaten bu duruma birşey demiyorum. Ama otobanda kaybeden Vti oluyor benim ifadem bu yönde.
Yalnız dikkatinizi başka bir noktaya çekmek isteyeceğim. Honda nın S2000 veya Vti motorları konu olduğunda doğru bir mantığa sahip olmak için konuya biraz farklı bakmak lazım çünkü Honda 1.6 Vti veya 2.0 S2K gibi motorlarını üretirken tamamen atmosferik mantığını güderek üretim yapıyor. Bu aslında üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır çünkü bu motorlar dizayn edilirken sonuçta sadece atmosferik olarak en yüksek performansı hedeflemektedirler.
Ama bu durum Opel için veya diğer bir avrupalı için böyle değildir çünkü bir avrupalının mantığında aynı motorun sadece Atmosferik değil aynı zamanda turboya da karşılık vermesi gerekmektedir.
Bu durum tıpkı şuna benzemektedir. eğer bir leke çıkarıcı yapmak isterseniz ve amacınız sadece yağları çözmekse (Atmosferik olmaksa) bu kolaydır. Ama bu leke çıkarıcı aynı zamanda da domates lekesini çıkarmakta kullanılacaksa (Turbo da olacaksa) bu defa leke çıkarma özellği yağ sökme özelliği kadar güçlü olmayacaktır.
Gsi ile Vti arasındaki fark işte budur. Çünkü Gsi, Vti ile S2K dan farklı olarak aynı zamanda turboya da uygundur ve tabiiki bu dizayn onun atmosferik olarak S2K veya Vti kadar verim vermesine engel olmaktadır. Ama aynı neden SK2 ve Vti ın da turbo olarak Gsi kadar verim vermesine engeldir.
TypeR ise Opel gibi hem yağ sökücü hemde leke çıkarıcı tiptendir. O nedenle Honda birbirinden farklı iki adet 2000 cc motor tasarlamıştırki yerine göre birini yerine göre diğerini kullansın.
Dikkat edin atmosferik olarak TypeR da SK2 kadar verim vermemektedir. Çünkü TypeR da Gsi mantığı güden bir motordur.
O nedenle Gsi ın Vti ve S2K ile atmosferik olarak karşılaştırılmaları doğru değildir çünkü bu durum üretim amaçları yönünden Vti ile S2K nın işine gelen bir durumdur.
Burada farkı belirleyen unsur motorların strok ölçüsüdür. eğer bir motorun stroğu çok kısa olarak üretilirse bu o motorun temelde çok devir çevirmesine neden olur. Bu ise o motorun atmosferik olarak performanslı olmasına neden olurken Turbo uygulamalarında kısa strok motorlar çok iyi verim vermezler. Honda işte bu nedenle Tıpkı Gsi gibi kare yanma odalı olan TypeR motorunu da üretmiştir ki ona turbo uygulandığında yüksek verim alınsın.
Bu durumda eğer amaç en yüksek güç ise atmosferik sistem yeterli olmadığından turbolar devreye girmek zorundadır o zamanda Gsi a karşılık gelen otomobil Vti veya S2K değil TypeR olacaktır.
Bu nedenle ben Gsi ile, Vti veya S2K gibi sadece atmosferik güçler hedef alınarak üretilmiş otomobillerin kıyasını doğru bulmuyorum. Çünkü biz bu tip atmosferik karşılaştırmalarla Honda nın işine gelen bir karşılaştırma yapmış oluyoruz çünkü bu durumda Honda nın artıları ortaya çıkarken eksileri hiç ön plana alınmamış oluyor
Şimdi Konuyu toparlarsak Vti ve S2K gibi motorlar aslında özellikle strok ölçüleri kısa tutulmuş bu nedenle atmosferik olarak çok güç üretmesi istenmiş motorlardır ama bu motorlardan aşırı besleme durumunda aynı hacimdeki motordan alınması mümkün olan en yüksek gücü çıkaramazsınız. En yüksek güç çıkması istenen motorlarda ise biraz daha uzun strok kullanmak icap eder ki bu durumda bu tip motorlardan da atmosferik olarak en yüksek gücü çıkaramazsınız. SK2 ve Vti tamamen atmosferik odaklı motorlardır ve turbo yapılması durumunda isteneni veremezken atmosferik olarak yapılan kıyaslamalarda onların işine gelen durum söz konusu olmaktadır.
Sözün özü Gsi ı Vti ve S2K ile kıyaslamamak gerekir çünkü onlar kısa strokları yüksek devirleri ve üretikleri güce göre düşük torkları ile atmosferik olarak en yüksek güce ulaşabilen motorlardır. Bu amaç hedeflenerek üretilmiş bu motorlarla Sadece atmosferik amaç için üretilmemiş olan Gsi ı kıyaslamak bence doğru değildir. Çünkü TypeR hariç tutulursa diğer Hondalar da atmosferik olarak çok iyi iken Turbo halde de Gsi motoru kadar güç üretemezler.
Hem turboya uygun, hem 2.000cc'den 200Hp, daha ne olsun...
Kasırga&Burak
16-01-2008, 10:40
.
İşte yavuz abi noktayı sen koydun bölece ama birisi Hondacılara anlatması lazım yavuz abi gerçi kabul etmeyen adam bunuda kabul etmez ya neyse:D
ibrahim_67
16-01-2008, 10:45
hondaların anlayışları kıt yada işlerine gelmediği için anlamak istmiyorlar en güzeli denk geldiğinde yolda anlatacaksın plakayı okutturarak
Kasırga&Burak
16-01-2008, 10:51
hondaların anlayışları kıt yada işlerine gelmediği için anlamak istmiyorlar en güzeli denk geldiğinde yolda anlatacaksın plakayı okutturarak
Benim Kasırgayla okutturuyorumda noluyo abi resmen gıcıklık yapıyolar dio noldu diyom basmıyodumki dio deli oluyom sonra:mad:
ibrahim_67
16-01-2008, 10:58
ozaman galiye bile alma yolundan git boşver bence dahada çok sinirlencen busefer gerçi bende almıyım diyom ama bazen frenleyemiyoruz
Kasırga&Burak
16-01-2008, 11:04
ozaman galiye bile alma yolundan git boşver bence dahada çok sinirlencen busefer gerçi bende almıyım diyom ama bazen frenleyemiyoruz
Aynı sorun bendede var İbrahim abi aracımı bile bile basmamak olmuyo basmadımmıda bu sefer noldu Kasırgan yürümek istemiyo heralde diyolar bu seferde çileden çıkartıyolar sonra bi bakmışım depoda benzin kalmamış evin yolunu tutuyom:D
Kunteper Canavarı
16-01-2008, 11:04
Dandik dediğin araçların bir çoğu 150.000km de daha hiç biri kapak bile açmamış ve hala ilk günkü performanslarını veriyor. Motor konusunda honda çok çok iyi bir marka;)
isuzu lar 1 milyon kilometre açılmıyo o zaman onlar en iyi:D:D:D
Kasırga&Burak
16-01-2008, 11:08
Doğru bunu önceden duymuştum abi helalsin walla o zaman herkes İSUZU alacak demektir:D
Enolaguy
16-01-2008, 13:14
Honda Motorları sağlamdır arkadaş doğru söylüyor. Ama Opel motoru da en az Honda kadar sağlamdır. Hem Opel in sağlamlığı aynı zamanda şanzımana ATF koyan başarılı servisleri sayesinde onaylanmış durumdadır :)
Enolaguy
16-01-2008, 13:43
Eğer en yüksek güç söz konusu olacaksa S2K veya Vti değil, TypeR motoru benim Honda da takdir ettiğim motordur ama yinede bazı gerçeklerinde ortada olmasında fayda var çünkü
2000 cc den 200 HP ama o stok halde iken bile vtec e bağlı dereceli egzantrik kullanması ve buna bağlı olarak yükseltilmiş deviri sayesinde öyle.
işin sırrı ve aynı zamanda ispatı da
2000cc den 200 hp güç üretirken, full mod altındaki gücünün, full mod altındaki SFI ın üzerinde olmamasında yatmaktadır.
TypeR turbo SFI turbo mücadelesinin ise ne olacağını bilmiyorum ama bana göre zaten bu mücadelenin sonucu aranmalıdır. Vti,S2k ile SFI ın değil.
Çünkü Vti turbo veya S2K turbo ile SFI turbo mücadelesinin galibi SFI dır bunu biliyorum.
SFI turbo'nun gücü belli. 204 Hp... C20LET
Enolaguy
16-01-2008, 14:13
Onlar official değerler fabrika tercihleri bu nedenle hiçbirşey ifade etmez. Kim güçlü ortaya çıkması için TypeR a da full SFI a da full asılmak lazım.
SFI da 600HP ler alınıyor blok dağılmadan peşpeşe bir yığın otomobil ile draglar a katılabiliyor.
Dediğim gibi TypeR ı bilmiyorum videolarını fazla incelemedim ama SFI ın üzerinde olduğunu sanmıyorum çünkü teknik olarak yakınlar ve bu nedenle güçleride yakın olmak zorunda bana kalırsa.
Valla ben de VTI'a turbo iyi olmaz diyenlere NIF11'i izlesinler diyorum...
Gerçi onun kapak falan integradır herhalde ama tüm Amerikanları çatır çatır yemişti geçen sene Körfez'de...
Kesinlikle çok iyi motorlar üretiyor.Burda bilip bilmeden gülmeye dalga geçmeye gerek yok.Opelinde kullandığı 1.7 dizel motorları ısuzu üretiyor.Mehmet usta 75hp den 150hp yi geçirek araçda hani motorunda hiçbir problem yok.
Hondaların motorlarları çevirdikleri devirlere oranla çok çok iyi makinalar.
Eğer en yüksek güç söz konusu olacaksa S2K veya Vti değil, TypeR motoru benim Honda da takdir ettiğim motordur ama yinede bazı gerçeklerinde ortada olmasında fayda var çünkü
2000 cc den 200 HP ama o stok halde iken bile vtec e bağlı dereceli egzantrik kullanması ve buna bağlı olarak yükseltilmiş deviri sayesinde öyle.
işin sırrı ve aynı zamanda ispatı da
2000cc den 200 hp güç üretirken, full mod altındaki gücünün, full mod altındaki SFI ın üzerinde olmamasında yatmaktadır.
TypeR turbo SFI turbo mücadelesinin ise ne olacağını bilmiyorum ama bana göre zaten bu mücadelenin sonucu aranmalıdır. Vti,S2k ile SFI ın değil.
Çünkü Vti turbo veya S2K turbo ile SFI turbo mücadelesinin galibi SFI dır bunu biliyorum.
Vtec motorlarlar yani vti,typer,s2000 gibi araçların motorları yüksek sıkıştırma nedeniyle harika güçler alıyor turbo uygulamasıyla.
ibrahim_67
16-01-2008, 15:49
http://uk.youtube.com/watch?v=LPTN59ML1eI
bu yeterli galia type r olmasıda farketmez her türlü yenir
http://uk.youtube.com/watch?v=LPTN59ML1eI
bu yeterli galia type r olmasıda farketmez her türlü yenir
Herhalde yiyecek.Turbo var o arabada, yemese ayıp zaten...
bu konu iyice subaru tokatlıyan şahin konusuna dönüyor ve sacma bi hal alıyor:)
ibrahim_67
16-01-2008, 15:55
atmasforikde doldurulsa yine alır bence
Konu oldukça saptı, amaç stok VTI ile stok GSI'ı karşılaştırmaktı.Orasına bunu takarsak, burasına bunu takarsaka döndü, başka başka arabalara girdik...
Arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım.Ben bir Opel fan'ı olarak diyorum ki ben Türkiye'de bu Honda (NIF11) kadar dolu bir Opel henüz görmedim.Varsa beni bilgilendirin, o araçla bunu karşılaştırın ama benim babam senin babanı döver muhabbetini bırakalım artık...Tekrar diyorum, stokta GSI her türlü yer...Honda da bana göre atmosferikte dünyanın en başarılı firmasıdır, eğer Turbo olayına gireceksek de Türkiye'de turbo çakılmış VTI, turbo çakılmış GSI'dan kat kat fazladır, olmaz ve yürümez diye birşey yok...
TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor Modifiyesi
B18 c1 block
Arias piston
Eagle kol
Darton mid gömlek
Cometic üst kapak contası
750cc rc enjektör
Walbro benzin pompası
Arp ana kapak saplaması
Arp üst kapak saplaması
Total seal segman seti
Aem fuel rail
Crower sübap yayı
Crower sübap yayı şapkası
Ferrea sübap
Edelbrock Victor x emme manifoldu
Hondata emme manifold contası
Neukin turbo manifoldu
Turbo intercooler
Koyo racing radyatör
Mugen termostat
Mugen fan switch
Hks sequential Blow-off
Ngk bkr 8 eix iridum buji
Hks hi power son tüp
Sebo style krom egzoz sistemi
Sebo style down pipe
Sebo style intercooler boruları
Act max extreme plate debriyaj
Itr lsd (kilit)
Garrett gt 35r
Tial 44mm wesgate
Aem benzin regületörü
B&M benzin basınç saati
Kulak eklemeleri
Dış Özellikler
Seibon evo style carbon kaput
Seibon oem style carbon bagaj
Spoon style carbon aynalar
Seibon spoon style carbon bagaj spoiler
Skunk 2 coil overs
Koni amortisör
Mercekli farlar
Ledli fk style stop
Type-r tampon altı
99 model tamponlar
Kosei racer jant
Awa rs gt jant
S2000 boya kodu
6000k xenon
İç Dizayn
Defi bf series EGT
Defi bf series water temp
Defi bf series boost
Defi link controler
Autometer direk podu
Autometer kadran podu
Aem uego wideband
Hks oil temp
Hks type1 turbo timer
Hks evc 5
99 us konsol
Skunk 2 vites topuzu
Momo corse direksiyon
Necvocx monitör
Jbl components
Punch bass
Jbl gth 400 anfi
Hondata s300j ecu
Aem 3.5 bar map sensör
Kasırga&Burak
16-01-2008, 16:11
TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor Modifiyesi
B18 c1 block
Arias piston
Eagle kol
Darton mid gömlek
Cometic üst kapak contası
750cc rc enjektör
Walbro benzin pompası
Arp ana kapak saplaması
Arp üst kapak saplaması
Total seal segman seti
Aem fuel rail
Crower sübap yayı
Crower sübap yayı şapkası
Ferrea sübap
Edelbrock Victor x emme manifoldu
Hondata emme manifold contası
Neukin turbo manifoldu
Turbo intercooler
Koyo racing radyatör
Mugen termostat
Mugen fan switch
Hks sequential Blow-off
Ngk bkr 8 eix iridum buji
Hks hi power son tüp
Sebo style krom egzoz sistemi
Sebo style down pipe
Sebo style intercooler boruları
Act max extreme plate debriyaj
Itr lsd (kilit)
Garrett gt 35r
Tial 44mm wesgate
Aem benzin regületörü
B&M benzin basınç saati
Kulak eklemeleri
Dış Özellikler
Seibon evo style carbon kaput
Seibon oem style carbon bagaj
Spoon style carbon aynalar
Seibon spoon style carbon bagaj spoiler
Skunk 2 coil overs
Koni amortisör
Mercekli farlar
Ledli fk style stop
Type-r tampon altı
99 model tamponlar
Kosei racer jant
Awa rs gt jant
S2000 boya kodu
6000k xenon
İç Dizayn
Defi bf series EGT
Defi bf series water temp
Defi bf series boost
Defi link controler
Autometer direk podu
Autometer kadran podu
Aem uego wideband
Hks oil temp
Hks type1 turbo timer
Hks evc 5
99 us konsol
Skunk 2 vites topuzu
Momo corse direksiyon
Necvocx monitör
Jbl components
Punch bass
Jbl gth 400 anfi
Hondata s300j ecu
Aem 3.5 bar map sensör
:eek: :eek: :eek:
erman abi naptın sen ya benim aracı böle yüklesem bi garip olur heralde o yüzden konu bencede çok sapmış durumda yani modladıktan sonra bırakın benim araç bile tokatlat eğer konu buysa şu listeye bakın bana göre ferman listesinden başka bişey diil bu liste adamın ocağına incir ağacı diktitir:D
Erman abi benden izin aldınmıkii?
aracımın özelliklerini yazıyorsun:)
Kasırga&Burak
16-01-2008, 16:17
Erman abi benden izin aldınmıkii?
aracımın özelliklerini yazıyorsun:)
Aslında Samet abi benim düşündüğümü sen demişsin yoksa listeyi üstlencektim:D
Valla ben geçen sene Körfez'de bu aracın yürüyüşünü gördüm, görmez olaydım.Resmen dalga geçti tüm Amerikanlarla ki o zaman 450 beygirdi, şimdi 600 civarındaymış...
Kasırga&Burak
16-01-2008, 16:31
Valla ben geçen sene Körfez'de bu aracın yürüyüşünü gördüm, görmez olaydım.Resmen dalga geçti tüm Amerikanlarla ki o zaman 450 beygirdi, şimdi 600 civarındaymış...
Erman abi o ne yaa:eek: maşallah heralde o araca servetini dökmüştür çünkü az buçukta olsa modifiyeden anlayan bir insanımdır eğer o yaptıkları bi servet ttumazsa bende Burak diilim:eek: yüzüm felç geçircek:kop:
Enolaguy
16-01-2008, 16:33
Madem konu sapıttı bazı gerçekleri kabul etmek artık gerekmiyormu
1 Vti ile S2K Turbo uygulamalarında sonuçta başarılı değillerdir göreceli olarak güç üretmelerinin sonuç ile ilgisi olamaz çünkü S2K 500 hp de üretse yeterli değildir çünkü basitçe strokları fazla kısadır ve bu durum teorik olarakta pratik olarakta aşırı besleme durumunda dizayn olarak en iyi verimlere ulaşacak yapılar değillerdir. Bu benim fikrim değil teknik olarak bilinen bir gerçektir. Bunu Honda da bildiği için kare yanma odalı görece olarak daha uzun stroklu TypeR motorunu da SK2 nin yanında ek olarak tıpkı GSI ile aynı strok ve bore ölçülerinde tasarlamıştır
2 Vti ile GSI zaten denemiş ve bilinen bir gerçektir Vti kalkışta benim denemelerimde önde çıkmakta, bazı arkadaşların denemelerinde aynı çıkmakta ama sonuçta her halikarda ne kadar olduğu önemli değil geride kalmaktadır. Ek olarak bu bana göre abartı bir başarı da değildir çünkü o motorların dizaynları atmosferiğe göre ideal güçler üretmeleri için aşırı devir çevirecek şekilde öyle seçilmiştir bu başarıdan çok tercih meselesine girer.
3 TypeR Opel için soru işareti olabilir ama S2K ve Vti artık SFI bloğu ile anlamsızca kıyaslanmamalıdır. Onlar atmosferik olarak iyidir ve zaten öyle olması için dizayn edilmiştir çünkü standartta ürettiği tork ürettiği beygir gücünün altında kalan avrupalı otomobilleri dünya üzerinde bulamazsınız bu bile bu işin teknoloji ile ilgili olmadığını tamamen tercih meselesi olduğunu ve bunun gerçek güç olmadığını ortaya koymaya yeter ama görmek isteyene o başka..
Körfezde hondaların arkasında da gelebilirsiniz ama Opeli ne kadar modifiye yapabilmiş olduğunuzu düşünüyorsunuz zaten turbo ya geçmeden sadece atmosferik olarak dizayn edilmiş bir hondayla (sadece S2K için geçerli ) teknik olarak başa çıkamazsınız ama o da opel ile turbo olduğunda başa çıkamaz
Buraya opeli turbo olarak geçmiş olan bir S2K videosu koymakta bu gerçek değişmez
Bir arkadaş yazmış turbo olarak yüksek kompresyon demiş turboda kompresyonlar zaten düşük olur aşırı besleme zaten mevcutken içeri fazla birim hacim yakıt alabilirsiniz dolayısıyla zaten kompresyonu her halikarda istediğiniz kadar arttırabilirsiniz burada sınırlandığınız tek şey vuruntu olacaktır bu zaten fabrika olarak yüksek bir kompresyonun turboda öenmi olmadığı anlamına gelir dolayısyla hondanın kompresyonunun turboda önemi yoktur. Kompresyonun fabrikasyon yüksek olması atmosferikte önemlidir.
Olay teknoloji değil de tercih meselesi ise bence Honda'nın tercihi doğru.Varsın torku düşük olsun, stock olarak VTI'dan hızlı kaç tane atmosferik 1.600cc araba var?Ya da S2000'den hızlı stock 2.000cc?Senin görüşün ne olursa olsun, bence bunun adı su katılmamış başarıdır.
Cevabın muhtemelen bu arabalar stock değil, kasnağı ayarlı vs. olacak yine ama stock demek fabrika çıkışı demektir...Benim arabamda da turbo var, o zaman benim arabam da stock değil...
Kunteper Canavarı
16-01-2008, 17:08
Kesinlikle çok iyi motorlar üretiyor.Burda bilip bilmeden gülmeye dalga geçmeye gerek yok.Opelinde kullandığı 1.7 dizel motorları ısuzu üretiyor.Mehmet usta 75hp den 150hp yi geçirek araçda hani motorunda hiçbir problem yok.
Hondaların motorlarları çevirdikleri devirlere oranla çok çok iyi makinalar.
Dalga gecmedim bunun yanında honda dayanıksızdırda demedim benim fikrim dandik olduğu ki ben çoçukken vti ımız vardı daha sonra abiminde oldu bende kullandım 5 ten 2 lere de çektim standart filtre kapağını söküp bağırttımda ama bana bişey ifade etmiyor beni sarmıyor kamyon tekeri gibi direksiyon simidi diken üstünde bi tenekede yol almak istediğini de benim fikrim dandik olduğu ve teknik veriler her yerde açıkcana uçusurken sfı gsı la kıyaslamak hatta konuyu bu kadar uzatmak anlamsızbelliki gecemiyor yok yaklaşmış napim geçebiliyomu ona bakarım...
Sadece konuya objektif yaklaşan 2-3 kişi var.Tamam opelciyiz, opeli seviyoruz ve ondan dolayı burdayız ama sizin yaptığınız fanatiklik hemde aşırı derecede daha sonrada hondacılara fanatik diye laf söylüyorsunuz peki sizin bu halinizin onlardan ne farkı var?
Sabahdan beri vti ile gsi ı karşılaştırıyoruz bazı durumlarda gsi'ın üstünlükleri var ama vti 1600cc, gsi 2000cc.
Type-r ile gsi karşılaştırıyoruz.Type-r ın egzantirikleri yüksek dereceli ondan diyorsunuz.Arabada vtec sistemi var ve bu olası birşey araba fabrikan çıkış öyle mi öyle stock yani yüklersek gsi geçer mi geçer peki type-r neden yüklenmiyor onuda yüklediğin zaman m3 geçiyorsun.
Fanatikliğe gerek yok herşey ortada tamam opelciyiz, opeli sevdiğimiz için burdayız ama bu kadarıda fazla kesinlikle fazla.
Kunteper Canavarı
16-01-2008, 17:49
Sadece konuya objektif yaklaşan 2-3 kişi var.Tamam opelciyiz, opeli seviyoruz ve ondan dolayı burdayız ama sizin yaptığınız fanatiklik hemde aşırı derecede daha sonrada hondacılara fanatik diye laf söylüyorsunuz peki sizin bu halinizin onlardan ne farkı var?
Sabahdan beri vti ile gsi ı karşılaştırıyoruz bazı durumlarda gsi'ın üstünlükleri var ama vti 1600cc, gsi 2000cc.
Type-r ile gsi karşılaştırıyoruz.Type-r ın egzantirikleri yüksek dereceli ondan diyorsunuz.Arabada vtec sistemi var ve bu olası birşey araba fabrikan çıkış öyle mi öyle stock yani yüklersek gsi geçer mi geçer peki type-r neden yüklenmiyor onuda yüklediğin zaman m3 geçiyorsun.
Fanatikliğe gerek yok herşey ortada tamam opelciyiz, opeli sevdiğimiz için burdayız ama bu kadarıda fazla kesinlikle fazla.
yoo benim hondacı olduğumu herkez bilir senelerdir si arıyorum...
opelde neymiş bunu ucuz ve temiz buldum ondan aldım:D
konu diyoki 1.6 vtı ile 2.0 gsi bende yorumumu ona göre yapıyorum sen 2.0 gsi ile 2.0 typer koy ona göre başka yorum yaparım.
Konu sapıtıldı vti atlanıp type-r a geçildi. Stock vti ve stock gsi karşılaştırıldığında 0-200'e kadar çok yakın olurlar.Vti geçilirse 1-1.5 boy anca geçilir.
Kunteper Canavarı
16-01-2008, 17:56
Konu sapıtıldı vti atlanıp type-r a geçildi. Stock vti ve stock gsi karşılaştırıldığında 0-200'e kadar çok yakın olurlar.Vti geçilirse 1-1.5 boy anca geçilir.
:good::rock:rock
yüzde yüz katılıyorum teknik datalara bakıldığında gsi alır yoldada hondayıda tebrik etmek gerekiyor güzel makina yapmışlar.
ama bu anketin sonucu ilk mesajdan belliydi zaten.
Enolaguy
16-01-2008, 18:06
Tercih meselesi diyorum çünkü Honda sadece atmosferik olarak aldığı güce bakıyor o motorun aşırı besleme tarafını zaten düşünmüyor bu nedenle üretimi yaparken kıpkısa stroklar düpdüşük torklar motorsiklet motorunu andıran yapılar yaptığında o makinelerle aşırı beslemeden yüksek güç elde edemeyeceği onu hiç bağlamıyor bu da tercih meselesi oluyor zaten Ben de bu yaptığına kötü demedim tercih meselesi dedim. Sadece atmosferik olacağını düşünürsen öyle yaparsın ama bu neden teknoloji üstünlüğünü olarak gösteriliyor bunu anlamak güç
Teknolojik olarak sanki bu bir sır mı ki Honda nın tekniği üstün oluyor
O zaman bende çıkıp Honda atmosferik olarak en yüksek gücü üretirken turboda çuvallıyor en yüksek gücü honda veremiyor bir hondan varsa ben bunu Opelle Her halikarda sen S2K ne turbo da taksan her modifiyeyi de yapsan ben sonuçta seni yinede yerim çünkü benim yanma odam kare ve turboya uygun o nedenle yaşasın opel en yüksek teknoloji mi demem gerekiyor
Bu neye benzer biliyormusunuz sen istersen corvette ol ben de kamyonum sen benim kadar ağırlık taşıyamazsın üstün kamyon teknolojisi en büyük honda der gibi en büyük kamyon demektir.
O zaman bende Honda ağzıyla şöyle konuşmaya başlayayım bakalım işin içinden çıkılıyormuymuş
1987 de Opel SFI ı ürettiğinde Honda neredeydi neden öğündüğü baba prelude leri 2.2 olmasına rağmen 2.0 opelin tozunu göremiyordu 1992 yılında Opeli hiçbir şekilde yiyemeyeceğini anlayınca Opelden tam 5 yıl sonra Vtec i yaptı tabii bu defa sadece atmosferiğe dönük tork üretmeyen motorlarla göz boyadı atmosferik olarak 1987 den sonra ki geçen 21 sene içerisinde sadece S2K ile o da sadece atmosferik olmak şartı ile SFI a üstünlük kurabildi ve 21 sene geçmiş hala turboda çuvallıyor Hiçbir Hondayla Turbo Opeli geçemezsin Honda da yapsaydı geçseydi dersem bu işin içinden çıkılırmı ?
Bunlar Tercih meselesidir Honda düşük hacimde atmosferik yapar onu atmosferik olarak zorlar Opel ise 1.3 e Turbo takar onu turbo ile zorlar temel mantıkta
Yüksek devir çevirmeyi amaç edinmekle, aşırı beslemeyi amaç edinmek yatar, insan düşünür ve aklına hangisi yatarsa onu yapar bu Opel gibi bir firma için teknolojisinin geri olması diye birşey söz konusu ve yapamadığı gibi bir durum mümkün değildir.
Vtec temelde nedir variable cam özelliğidir Opel Vtec neden yapamaz teknolojisi yetmez tecrübesi yok diyelim.
Opel GT makinesi nedir Variable Cam dir yani üstün Honda teknolojisinde var olduğu sanılan Vtec Opel de de vardır. Ama aynı Opel de direct injection gasoline turbo özelliği de vardır bu ise Honda da yoktur demekki Honda mühendisliği opelden zayıftır çünkü Honda nın direct injection gasoline sistemi üzerinde tek çalışması bile yoktur
common rail diesel i de 2005 te ilk defa opel gerçekleştirmiştir Honda gerçekleştirememiştir dersek bunlar tercih meselesimidir teknik meselesimidir biraz daha düşünün derim
Enolaguy
16-01-2008, 18:22
Konunun cevabı ve diğer cevaplar da zaten ortada
Vti mı GSI mı
Cevap GSI
S2K mı GSI mı
cevap S2K
Turbo S2K mı Turbo GSI mı
cevap turbo GSI
ne sfi'miş be vallahi şaşdım kaldım.ENOLAGUY allah'dan sende calibra var mazallah sti yada evo filan olsaymış vay halimize o zaman boing'lerle filan aşık atardın kanımca ;) bu kadar fanatizm gerçekten gereksiz.stock durumlarda vti'mi gsi'mi tamam gsi ama onun haricinde her türlü full mod da ve ülkemiz şartlarında KESİNLİKLE ;Vti,TypeR,S2K...Aksini idda ediyosan boşu boşuna uzun uzun yazılar anlatımlar yerine yalçın abininde deyimiyle BELGELİ,Filmli(ama tabi başka ülkelerden numuneler değil) ispat yoluna gidebilirsin.Saygılar iyi forumlar.
setapxxx
16-01-2008, 19:25
arkadaşlar konuyla alakası yok ama bişey sorcam rover 1.8 16v nasıl bir araç....:D bu araba hakkında bilgim yok bi idda varda aramızda :D
Olay madem teknoloji üstünlüğüne döndü, aşağıdaki liste 1999'dan beri düzenlenen "Uluslararası Yılın Motoru Ödülü" ne ait listedir.1.8-2.0 katogorisinde bu ödül 2000-2005 yılları arasında bir grup salak tarafından anlamsızca S2000'e verilmişir.Bu bir başarı değil, bu salakların ayıbıdır. :rolleyes:
http://img413.imageshack.us/img413/812/yeniadobephotoshopimagees6.jpg (http://imageshack.us)
ne sfi'miş be vallahi şaşdım kaldım.ENOLAGUY allah'dan sende calibra var mazallah sti yada evo filan olsaymış vay halimize o zaman boing'lerle filan aşık atardın kanımca ;) bu kadar fanatizm gerçekten gereksiz.stock durumlarda vti'mi gsi'mi tamam gsi ama onun haricinde her türlü full mod da ve ülkemiz şartlarında KESİNLİKLE ;Vti,TypeR,S2K...Aksini idda ediyosan boşu boşuna uzun uzun yazılar anlatımlar yerine yalçın abininde deyimiyle BELGELİ,Filmli(ama tabi başka ülkelerden numuneler değil) ispat yoluna gidebilirsin.Saygılar iyi forumlar.
O zaman tek rakibi Türk Hava Yolları olurdu:)
arkadaşlar konuyla alakası yok ama bişey sorcam rover 1.8 16v nasıl bir araç....:D bu araba hakkında bilgim yok bi idda varda aramızda :D
Kaç model? 2000 öncesi modeller Honda alt yapılı motorlar felan honda'dan. En son ürettikleri BMW yardımıyla yapışmış araçlar.
Dikkat et Soner!! Muhtemelen Rover 200vi'dan bahsediyorsun..Pilotajı iyiyse ve arabası sağılıklıysa seni şaşırtabilir ;)
Enolaguy
17-01-2008, 00:34
Benim fanatizm yaptığıma karar vermek için öncelikle senin bu işi biliyor olman lazım ki öyle olmadığın ortada, sen Vti ı yiyemediğine göre öncelikle otomobilini dyno ya bir sok ondan sonra fikirlerini bir daha konuşalım
Enolaguy
17-01-2008, 00:51
O zaman tek rakibi Türk Hava Yolları olurdu:)
Bir diğer konu başlığında Vectrayı Corvette ile karşılaştırmışsın ve Vectranın üstünlüğünden bahsetmişsin burada da abartıya zam yapıp benim rakibimin THY olduğundan bahsetmişsin.
Sen de haklısın arkadaşım Peki Ben senin rakibinin ne olduğunu sorabilirmiyim ?
Discovery mi yoksa :)
Enolaguy
17-01-2008, 01:04
Dikkat edersen mondeo da yılın otomobili ve hatta iki yıl üstüste dünya otomobili seçilmişti peki dünyanın en iyi otomobilimiydi ?
Bu tip ödüller bir motorun veya otomobilin ilk çıktığı ve bir yenilik getirdiği zamanlarda zaten doğal olarak aldığı ödüllerdir SK2 den önce aynı ödülü 1999 yılında Volkswagen in 1.9 dizel motoruna vermişler sanırım onunda o tarihte 2.0 grubunda en güçlü motor olduğunu iddia etmeyeceksin S2K dan sonra aynı ödülü VW FSI motoruna vermişler ki bir defa bile OPC nin önünde gelememiş bir makinedir kendileri hatta LET e dahi bir defa bile üstünlük kurduğu görülmemiştir ama 2005 ten bu güne S2K dan sonra bu ödülü günümüze kadar almaktadır. Bu da zaten o ödülün en güçlü motora verilmediğini ödül için başka kriterler olduğunu ifade etmeye yetmezmi ? Halbuki biz burada sadece kuvvetten bahsediyoruz ve onu konuşuyoruz.. Mesela en yüksek gücü verdiği yerde ne kadar yaktığı mevzu bahis değil bizde ama onlar bu ödülleri verirken güce değil bir sürü kritere bakıyorlar en güçlü olan ödül almıyor sonuçta değilmi ?
Enolaguy
17-01-2008, 01:10
Ayrıca ben S2K nın atmosferik olarak güçlü olduğunu zaten o amaca yönelik olarak üretilmiş olduğunu zaten kısa stroklu motor yapısının bunu gösterdiğini defalarca söyledim ama sanırım bu sizi tatmin etmiyor olmalı ki siz S2K nın turbo da da en güçlü olduğunu duymak istiyorsunuz ve sanırım bunu söylemediğim için de beni fanatik olarak tanımlıyorsunuz bu durumda sakın sizinki fanatiklik olmasın kendinizi bir sorgulayın isterseniz
Ben burada bildiğim için tüm doğruları söyledim ama eğer siz kendinizi kandırıp öyle mutlu olacaksanız Tamam S2K turbo olarakta güçlüdür. Hatta emin olun öyledir, siz öyle tatmin olun, ve kendinizi kandırmaya devam edin :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net