PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araca Pasta Cila Yaptırmak Boyayı inceltir mi?

Sayfa : [1] 2

Navaron
04-08-2006, 08:54
Arabaya Pasta cila yaptırmak istiyorum nerdeyse cilası yok gibi görünüyor. Ne nasıl ? Tavsiye edermisiniz?

mumies
04-08-2006, 10:01
Pasta boyayı inceltir ancak aracınızda derin çizik yoksa pasta yaptırmanıza gerek yok sadece aracı yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve cila uygulayın. Sizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

JOCCO
04-08-2006, 10:03
ama pasta atılmayan boya cila tutmaz ;)

mumies
04-08-2006, 10:05
Valla bende tutuyor boya temiz ondanmı acaba:)

Experience
04-08-2006, 17:36
eğer boyada ağır hasarlar yoksa pasta yapmaya gerek yok,ancak çizikler yogun ve yer yer derinse pasta da gereklidir...temiz bir boyada sadece cila ile idare edilebilir

dataegemen
04-08-2006, 18:12
herkese selam,
ya bende geçenlerde koruma (diyolar ama pasta cila işte) ama iyimi ettim bilmiyorum, aracım 2006 6 aylık falan acaba boyası cilası dahamı kötüolur?

bkaraman
04-08-2006, 21:43
ben birkaportacıdan öğrendim arabayı yıkadıktan sonra evde kullanılan pronto marka ahşap parlatıcısı sprey olanı kaportaya sık ve temiz bir bezle parlat sonuç mükenmel oluyor uzun sürede etkisini koruyor hatta üzerinde su bile tutmuyor maslak oto sanayide bir bmw servisinden öğrendim

KA®ANLIK
04-08-2006, 22:47
Aman arkadaşlar,
kısa vadede iyi sonuçlar alabilirsiniz ama, uzun vadede istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilinir..

Dikkat etmek lazım bu tip olaylara...

heart_breaker
04-08-2006, 23:14
ama pasta atılmayan boya cila tutmaz ;)

ben anlamadım yaa ? pasta ve cila ayrı mı ??

Experience
04-08-2006, 23:34
ben anlamadım yaa ? pasta ve cila ayrı mı ??

evet ikisi de tamamen farklı materyaller...

RespecT
05-08-2006, 00:45
bence pasta 2 -3 yılda bir yapılabilir.boyada çizikler oluştukça yani.ve kesinlikle işi bilen birine yaptırmalı.Aksi halde boyayı komple mahvedebilir bile.Ama cilanın bi sakıncası yok.her ay çekilebilir.suyu tutmaz tozu tutmaz.canın sıkıldıkça yapılabilir bence.Tabi cila çakmeninde incelikleri var
yıkayıp kurulamak,yani zemin temizliği şart.Tozsuz rüzgarsız ve gölge bir ortamda yapılmalı.Cilayı yedirdikten sonra çok beklemeden temiz bir üstübü ile parlatmaya geçilmeli.Yani parça parça uygulanmalı.

Experience
05-08-2006, 10:33
evet cila bekleyince kuruyor ve sonradan temizlemesi çok zor ve boyayı yıpratıcı oluyor.o yüzden parça ğarça uygulamak lazım...

JOCCO
05-08-2006, 10:51
ben arabama boya koruma yapmıştım. ilk 2 katı makineyle atılıyor. bunlar kalın ve ince pastalar. sonra parlatıcı atılıyor 3. kat olarak. son kat olarak da teflon atılıyor. bu işlemi yaptıktan sonra boya mükemmel bir hal alıyor. bundan sonra boya korumanın etkisini kaybetmemesi için 3-4 haftada bir teflon atıyordum. sonra da satıldı gitti işte :)

Neutral
05-08-2006, 14:16
satılsın :D yenisi yolda dimi :)

heart_breaker
05-08-2006, 14:23
hayrola ?arabayı sattın mı onur abi ?

heart_breaker
05-08-2006, 14:28
evet ikisi de tamamen farklı materyaller...

umut abi 2 si bir olanlarda var mı ?yani burda vardı sanırım ya da öle bişe yok kandırılıyoz :)

Navaron
09-08-2006, 09:30
peki yaw bu teflon işi nasıl teflon cila gerçekten faydalı bişey midir?

Experience
09-08-2006, 13:29
umut abi 2 si bir olanlarda var mı ?yani burda vardı sanırım ya da öle bişe yok kandırılıyoz :)

ikisi bir olanlarını görmedim ama benzeri şeyler ima edilerek satılan ürünler var tabiiki,onları da önermem şahsen.İşlem olarak düşündüğünüzde 1 şeyin iki işlemi yapması zor gibi.En iyisi ayrı ayrı alıp uygulamak yine de

CengoCenk
10-08-2006, 13:49
Valla ben izmitte evin önünde arabayı her yıkadıktan sonra turtle wax ın teflon cilasından sürüyorum. Çok da memnunum. Ama arabanın boya eski olduğu için çok uzun ömürlü olmuyor.

bahouse da cila makinesi satılmaya başlanmış 28 ytl ye. Aslında bir almak lazım. her ciladan sonra kollarım kopuyor falla.

ahmetabaci
10-08-2006, 15:01
aracınızı yıkadıgınızda su akıp gitmiyorsa pasta yapmak gerekir, zamanla boya yuzeyinde gozle gorulemeyecek kucuklukte puruzler olusur pasta bu puruzleri zımpara yapar gibi duzlestirir yani boyayı inceltir. bu inceltme belki mikron bile degildir ama işi ustası yapmazsa boyaya zarar verebilir. cilada boyayı koruyarak o kucuk puruzlerin olusmasını engeller parlak kalmasını saglar

barcha
10-08-2006, 22:35
pasta ne kadar boyayı inceltsede belli periyotlarda yapmak gerekli, tabi sonrasında cila yapmak şartıyla..

heart_breaker
10-08-2006, 22:39
ikisi bir olanlarını görmedim ama benzeri şeyler ima edilerek satılan ürünler var tabiiki,onları da önermem şahsen.İşlem olarak düşündüğünüzde 1 şeyin iki işlemi yapması zor gibi.En iyisi ayrı ayrı alıp uygulamak yine de

bencede benzer şeyler.teşekkür ederim abi.

orhaninho
13-10-2006, 12:58
boya koyruma yaptırmalı mııyım yoksa bu da servislerin para kazanma yollarından birimi,boya koruma,döşeme koruma,motor koruma ,ne bitmez iş miş araba sahibi olmak:alkis:

--CORSA--
13-10-2006, 13:18
arkadaşım ben yaptırdım faydasını gördüm ama yaptırdığın yer çok önemli ben zeibart ta yaptırdım memnunum araba sıfırmış gibi pırıl pırıl oldu ama maliyeti biraz yüksek eğer dersenki para önemli değil yaptır derim. ama arabanda çok çizik falan yoksa bi pasta cila takımıyla kendinde güzel yapabilirsin.

_KRAL_
13-10-2006, 13:47
EĞer Yaptirmak İstersen İskİtler Zİebartta Yaptir Çok GÜsel Yapiolar

X18XE
16-10-2006, 12:49
ileriki yıllarda boya solması veya matlaşmasıyla karşılaşmak istemiyosan yaptırmalı bence

imagoodman
16-10-2006, 13:49
tofas-fıat servıslerının ıcındede bı fırma yapıor adı neydı unuttum.ıscılıgı malzemesı cok ııı ve fıay pıyasaya gore cok ııı aklında olsun

coRSac
16-10-2006, 21:39
2 senedir ziebarta gidiyorum iskitlere hiç memnun değilim aracın üstündeki kapı çarpmalarından kalan izler bile duruyor,ziebartdan çıkıp özel servise gidip boya kalıntılarını pasta ile hallettiriyorum.Önemli olan korumayı yaptırmak değil korumayı yaptırdıktan sonra yıkama talimatlarına uymak.Ayrıca hiç bir kus pisliği,reçine gibi maddelere karşı korumamaktadır.Yapılan iş cilamaktan başka bir şey değildir.

cemdigital2003
16-10-2006, 22:32
boya koruma bence para tuzağı ben büyük marketlerde kolayca bulunan içeriğinde waxh maddesi bulunan ince cizik giderici pasta cila alıyorum(11 ytl) 3 ayda bir uyguluyorum 1 yıl gidiyor tek kutu valla arabayı yıkadığımda uzerinde su durmuyor yeni boyadan çıkmış gibi herzaman parlıyor motorada hani göğüs parlatıcı diye satılan güzel kokulu spreyler varya tanesi (1.5 ytl)civarında ondan 2 tane alıyorum motoru sabunlu suyla yıkayıp kuruduktan sonra özellikle elektrik aksamı bakalit kısımları hava flitre kutusu sileceklerin olduğu bölge ve aküye sıkıyorum hatta kapılardaki bakalit kuşaklara tamponların üst siyah kısımlarına harika oluyor biliyorsunuz o spreyler slicon içeriyor hem parlatıyor hem mat renkli motor ısısından yıpranmış yerler göz alıcı oluyor hemde slicon sayesinde hava su nem rutubet vız geliyor tavsiye ederim deneyin hak vereceksiniz yalnız bu spreyleri göğüste kullanmayın sertleştiriyor şimdiden kolay gelsin kışa giriyoruz yamurlar başladı tam zamanı kolay gele dostlar:good:

mdellal
17-10-2006, 01:35
boya koruma bence para tuzağı ben büyük marketlerde kolayca bulunan içeriğinde waxh maddesi bulunan ince cizik giderici pasta cila alıyorum(11 ytl) 3 ayda bir uyguluyorum 1 yıl gidiyor tek kutu valla arabayı yıkadığımda uzerinde su durmuyor yeni boyadan çıkmış gibi herzaman parlıyor motorada hani göğüs parlatıcı diye satılan güzel kokulu spreyler varya tanesi (1.5 ytl)civarında ondan 2 tane alıyorum motoru sabunlu suyla yıkayıp kuruduktan sonra özellikle elektrik aksamı bakalit kısımları hava flitre kutusu sileceklerin olduğu bölge ve aküye sıkıyorum hatta kapılardaki bakalit kuşaklara tamponların üst siyah kısımlarına harika oluyor biliyorsunuz o spreyler slicon içeriyor hem parlatıyor hem mat renkli motor ısısından yıpranmış yerler göz alıcı oluyor hemde slicon sayesinde hava su nem rutubet vız geliyor tavsiye ederim deneyin hak vereceksiniz yalnız bu spreyleri göğüste kullanmayın sertleştiriyor şimdiden kolay gelsin kışa giriyoruz yamurlar başladı tam zamanı kolay gele dostlar:good:
1-Bu pastayı araca süngerle mi uyguluyosun ?
2-Cila da sürüyo musun üstüne ?
3-Parlatıcıyı motoru yıkamadan direkt sıksak nasıl olur ?
Bugüne kadar hiç denemediğim için merak ettim doğrusu ... :confused:

cemdigital2003
17-10-2006, 03:14
:good: evet usta nemli süngerle uyguluyorsun çok basit pasta cila bir arada ayrı cila gerekmez uygulayıp biraz bekleyip kuru yumuşak bir bezle(ben havlu kullanıyorum)parlatıyorsun bide bu tür ürünlerde carpex markalı ürünleri tercih edin hem kolay bulunuyor hem kaliteli ve hesaplı motor konusunda taktir edersinki tozun yağın kısaca pisliğin üzerine temizlemeden işlem yapmak pek hayırlı olmaz istediğin sonucu alamassın emeğin boşa gitmesin en azından tazzikli bi su tut ve kurumasını bekle zahmetine değdiğini göreceksin şimdiden kolay gelsin sonucu yaz ayrıca bu işlemlerin hepsini motor soğukken yap:alkis:

mdellal
17-10-2006, 05:23
Eyvallah,çok sağol,teşekkürler;deneyince izlenimlerimi yazacam ...

mdellal
18-10-2006, 17:09
Dün Migros a gidip baktım.2 tane ürün buldum:
1- Carpex Pasta-Cila 250 gr = 16 ytl
2- Carpex Boya Çizik Onarıcı Pasta 200 gr = 13 ytl
Ben de arada kaldım ve karar vermediğim için bişey almadan çıktım.Hangisini almam mantıklı ???

cemdigital2003
19-10-2006, 00:28
boya ince çizik onarıcı olanı al ben ondan kullanıyorum harika sonuç veriyor pasta cila bir o üründe çokta yumuşak bir ürün yoğurt gibi wax maddesinden kaynaklanıyor zaten katoloklara bak opelde o tip ürünleri tavsiye ediyor hemen al uygula havalar soğuyor

mdellal
19-10-2006, 00:35
Yani 2. şık mı diyosun ???

cemdigital2003
19-10-2006, 00:51
evet usta

mdellal
19-10-2006, 01:21
Eyvallah çok sağol !!!

Chatin
19-10-2006, 01:28
metalik boyalarda uzun sure kullanılıcaksa yada bizim gibi arabanın hastası adamlarsanız o zman direk uygulayın ozellikle cemdigital2003 tam yerinde bir saptama yapmıs (opuyorum)..dedigi gibi cok fazla bir maliyeti olmayan bu işlemler sizi stress den uzaklastırırken uzun vadede de aracınızın satarken deger yitirmemesini saglar..

saygılar

cemdigital2003
19-10-2006, 02:18
metalik boyalarda uzun sure kullanılıcaksa yada bizim gibi arabanın hastası adamlarsanız o zman direk uygulayın ozellikle cemdigital2003 tam yerinde bir saptama yapmıs (opuyorum)..dedigi gibi cok fazla bir maliyeti olmayan bu işlemler sizi stress den uzaklastırırken uzun vadede de aracınızın satarken deger yitirmemesini saglar..

saygılar aklın yolu bir ustalar :good:

Bulent Oral
04-11-2006, 12:22
Malum aracım arızadan dolayı serviste. Hazır ordayken boya koruma yaptırsammı diye düşünüp fiyatını da sordum. Komple DETAYLI iç temizlik koltuklar tavan vs. Dış temizlik de dahil ayrıca camlara da bir şey yapılıyormuş ama onu anlamadım. Şu an bir indirim sözkonusu imiş normal fiyat 420 ytl dedi ama şu an indirimde olduğu için ve world card ın kampanyası ile 280 ytl ve 6 taksit olanağı varmış.
Malum kış sezonunda olduğumuz için boya korumanın etkısı çabuk geçermi diye sordum, tam aksine esas şimdi tavsiye ederiz dediler.
Bilginize arkadaşlar

mdellal
04-11-2006, 12:57
Valla bence çok iyi fiyat almışsın;geçenlerdee ben sordum,250 ytl fiyat verdiler ama bu sadece dış koruma fiyatı ... :rolleyes:

imagoodman
04-11-2006, 13:58
ıc korumada koltuk koruma,gogus ve dıger plastıkler ıcın ozel bı koruma bıde tavan ıcın bısıler yapıyorlar.detaylı temızlık tabı oncesınde.dıs korumada ıthal boya koruma maddelerını uyguluyorlar.o senı 1 sene goturur ayrıca tam zamanı kıs oncesınde yaptırmak buyuk fayda saglar.belkı ek olarak motor korumada yapabılırler bıras zorla onuda araya sıkıstır...:good:

Bulent Oral
04-11-2006, 14:11
ek olarak motor korumada yapabılırler bıras zorla onuda araya sıkıstır...
Onu atlamışım, onuda söyledi oda fiyata dahil.
Bu arada servis : Bursa Neskar Otomotiv

M@honi
04-11-2006, 14:35
süper bence hiç kaçırma

Bulent Oral
04-11-2006, 16:03
Fiyatlar yıl sonuna kadar geçerli imiş.
Bursa da birde Bursalı olanlar bilir yeni yalova üzerinde sistem2000 isminde özel servis var ona da sormuştum oda sadece boya koruma için 120 ytl fiyat verdi. Bakalım yaptıracam sanırım

torsion
04-11-2006, 16:04
Onu atlamışım, onuda söyledi oda fiyata dahil.
Bu arada servis : Bursa Neskar Otomotiv

yetkili yani?

CengoCenk
13-11-2006, 16:59
Merhaba arkadaşlar.
Benim gibi özellikle yazın arabası ile çok uğraşan, temizliği dış bakımı ile kendisi ilgilenen ve en önemlisi canı sıkıldıkça arabayı cilalayan birisi iseniz cila makinesine ihtiyacınız olacaktır. Zaten cila makinesi olmadan cila işine giren arkadaşları, kol ağrıları konusunda inanılmaz anlıyorum :))
Geçen gün koçtaşa gittiğimde cila makinesinin 25 ytl ye indiğini gördüm. Hemen birtane aldım. Tabiki bu havalarda deneme fırsatım olmadı:)
İlgilenenlere duyrulur.
NOT: Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Eğer farklı bir yerde açılması gerekiyorsa şimdiden özür dilerim.

gokhan_soylu07
13-11-2006, 17:14
bunu herkes kolaylıkla cekebılırmı sımdı bıde boyayı kaldırmayalım :)

CengoCenk
13-11-2006, 17:29
Belli kuralları var.
1- araba kuru gölge bir yere çekilir. (kesinlikle güneş görmeyecek)
2-Araba güzelce yıkanır ve kurulanır. arabada tek damla su kalmayacak. Parmağını sürttüğünda o cırttt sesi gelecek.
3- Kaliteli cila kullanılır. (ben şahsen turtle wax kullanıyorum)
4-Cila arabanın heryerine aynı anda uygulanmaz. Parça parça yapılır. (örn: ilk önce tavanın yarısına sürülür sürme bittikten sonra parlatılır. Sonra diğer parçaya geçilir. Bu şekilde parça parça arabanın tamamına uygulanır.)
5- Uygulanacak parçaya önce yumuşak bir bezle (ben pamuk kullanıyorum) bastırmadan ufak daireler çizerek cila sürülür. Çok fazla sürülmesine gerek yoktur. İnce bir tabaka sürülmesi yeter. zaten 2-3 dak sonra sürülen yerlerde ince beyaz kuru bir tabaka ortaya çıkar. Hemen sonra yine teniz ve kuru bir bez ile (yine bunun için pamuk kullanıyorum) parlayana kadar bu bölge silinir.

Ben bu yöntem ile her 2 yıkamada bir cilaladım. (İzmite annemlerin ev bahçeli. Orda her yıkamada uyguluyorum. Şimdiye kadar hiç zararını görmedim. Hatta yıkatmaya, bakıma falan servise falan gittiğimde ordakiler 6 yıllık araba olduğuna inanmıyorlar. Üzeri kir tutmuyor. araba kendini fazlası ile gösteriyor. En önemlisi arabaya binerken daha bir keyif alıyorum. Şimdi bu makineyi de aldım ki kesin daha güzel olacak araba... (Bahara kadar beklicez tabiki)

spaceghost
13-11-2006, 19:51
ar kadaşım sizin zannettiğinz gibi kolay değil.o aldığım makinada kaliteli birşeymi bilmiyorum.güğzel bir polisaj makinası çok pahalı ve devirlidir.bununda bir usulü vardır.biraz araştırın bence kötü sonuçar doğurmasın

CengoCenk
13-11-2006, 20:06
Valla açıkçası tüm yaz en az 6-7 kere cila attım arabaya yukarıda söylediğim yöntemle. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Ancak önemli bir konu ben pasta yapmıyorum. Sadece cila yapıyorum. Cila boya üzerinde herhangi bir inceltme yapmadığı için sorun olacağını düşünmüyorum.

Ancak dediğin gibi eğer pasta yapılacaksa tabiki bir prof eli değmesi gerekiyor. Özellikle turtlewax ürünlerinden(Cilalı şampuan, teflon cila) çok memnunum.

Buradaki spaceghost gibi konu hakkında bilgili arkadaşlardan tabiki görüşlerini beklerim. Sonuçta yanlışın neresinden dönersek kardır.

Hatta internetten bir araştırdım buldum makinenin aynısını.
Ekteki linkten ulaşabilirsiniz.
http://urun.gittigidiyor.com/Cila-Makinasi-Performance-Car-Polisher_W0QQidZZ2951748
(Acaba 25 e koçtaştan alıp 40 a internetten satsammı?? :))

mdellal
13-11-2006, 20:06
Ben geçenlerde bi pasta-cila alıp yapmayı denedim ama olmadı;şimdi onunla jantları falan siliyom ... :D

CengoCenk
13-11-2006, 20:19
Hatta ilk yaptığım cila uygulamasından sonra çektiğim resmi burdan gösterirsem bir fikriniz olabilir. (PS kesinlikle değmedi fotolara. Bazı arkadaşlarım inanmıyor da onun için açıklama getireyim dedim. Zaten PS ile çalışsaydım jantları da parlatırdım:) )
Fotolara tıklayarak ayrıntılı bakabilirsiniz.
http://img246.imageshack.us/img246/5836/edi003zz1.th.jpg (http://img246.imageshack.us/my.php?image=edi003zz1.jpg)

http://img123.imageshack.us/img123/2946/edi006uj9.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=edi006uj9.jpg)

imagoodman
13-11-2006, 20:42
ya arkadaslar bısı olmas...elle yaptıgınız ıslemı kolunuz agırmadn makınayla yapacaksınız olay bu.solsun cenk arkadasım dedıkten sonra hemen baktım koctasın ınt sıtesındende alabılırsınız.saol cenk

soneryen
13-11-2006, 20:44
Valla açıkçası tüm yaz en az 6-7 kere cila attım arabaya yukarıda söylediğim yöntemle. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Ancak önemli bir konu ben pasta yapmıyorum. Sadece cila yapıyorum. Cila boya üzerinde herhangi bir inceltme yapmadığı için sorun olacağını düşünmüyorum.

Ancak dediğin gibi eğer pasta yapılacaksa tabiki bir prof eli değmesi gerekiyor. Özellikle turtlewax ürünlerinden(Cilalı şampuan, teflon cila) çok memnunum.

Buradaki spaceghost gibi konu hakkında bilgili arkadaşlardan tabiki görüşlerini beklerim. Sonuçta yanlışın neresinden dönersek kardır.

http://urun.gittigidiyor.com/Cila-Makinasi-Performance-Car-Polisher_W0QQidZZ2951748
(Acaba 25 e koçtaştan alıp 40 a internetten satsammı?? :))Bence sat derim bu tip işleri bu sitede yapan arkadaşlar var. Sonuç güzel. :good:

Bak abicim biz kayın pederimin arabasını cila yaptıracaktık, 150 YTL istediler. Praktiker'den bu aletten aldık böyle ucuz bir rakama, birde ÇBŞ'nin cilasını aldık uzatma kablo çektik kapının önünde bir yaptık, pir yaptık abicim. Öyle çok profesyonellik gerektirmiyor mükemmel çok güzel. Ama cila değilde PASTA ve CİLA atacaksanız PASTA atmak biraz zordur boyaya zarar verebilirsiniz işte bu PASTA işi için biraz prof olmak lazım diye düşünüyorum, yoksa cila yapmak basit iş sadece elle yapmayayımda onun yarine makine ile yapayım diyenler için bu alet yetiyor ve birebir.

cance
14-11-2006, 00:25
ben o makineden aldım. bir kerede pasta-cila yaptım. bir kere makine var diye kısa sürüyor sanmayın yaklaşık 2 saat sürdü gerçi ben pasta da yaptım. araba gerçekten parlak bir görünüme kavuşmuştu. bunu yaptıktan 1 hafta sonra kaza yaptım :(

mdellal
14-11-2006, 00:43
Çok geçmiş olsun ...

flybird
14-11-2006, 01:49
Arabaya cila zarar vermez pasta verir. her pasta uygulaması boyanın üstünden bir katman kaldırarak orjinal parlak boyanın çıkmasını sağlar. Pasta ancak cizik ve uzun süren bakımsızlık sonrası arabayı ilk günkü gibi yapmak için kullanılır.
Aslında boya korumalı bir cilayı yılda en az 2-3 kez arabaya uygulamak lazım.

flybird
14-11-2006, 01:51

(Acaba 25 e koçtaştan alıp 40 a internetten satsammı?? :))
Cengocenk
bu kullandığın ürünlerin açık adını yazarsan ben de kullanmayı düşünüyorum.
Bu konularda turtlewax ve sonax'ın üstüne tanımam.
Birde sonax'ın waxlı şampuanı(wash&wax) turtlewax'ınkine göre daha fazla cila içeriyormuş haberin olsun.

Shadow
14-11-2006, 02:14
CengoCenk kardeşim yaptığın işlemlerde doğru yoldasın.. Kulak asma sen ole olmaz felan diyenlere profesyonllerin izlediği adımları takip ediosun.. Devam ;)

CengoCenk
14-11-2006, 09:32
Cengocenk
bu kullandığın ürünlerin açık adını yazarsan ben de kullanmayı düşünüyorum.
Bu konularda turtlewax ve sonax'ın üstüne tanımam.
Birde sonax'ın waxlı şampuanı(wash&wax) turtlewax'ınkine göre daha fazla cila içeriyormuş haberin olsun.
Merhaba flybird,
İlk başlarda sonax ın cilalı şampuanını kullanıyordum. Cila olarak evet fazla ancak hiç köpürmüyordu. Sonra turtle wax ın cilalı şampunanını deneme amaçlı aldım. İnanılmaz memnun kaldım. Hem çok güzel köpürüyor hem de renk daha bir canlı oluyordu arabanın.

Ben turtle wax ın iki cilasını kullanıyorum. Çok nadir olarak (uzun süre cilalamadıysam veya ufak yıkama çizikleri falan varsa) güçlü cilasını kullanıyorum. Ekte linkte yer alan cila. Bunu şimdiye kadar 2 defa kullandım. Sanırım içerisinde azda olsa pasta var. O yüzden çok sık kullanmamaya özen göstermek gerekli.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094027

Bu cilayı uygulayıp iyice parlatıyorum. Aslında yukarıdaki resimler bu cilayı uyguladıktan sonra çekildi. Sonra eğer zamanım var ise 1 saat kurumaya bırakıp teflon cilayı uyguluyorum. Eğer zamanım yoksa teflon cilayı 1-2 hafta içerisindeki sonraki yıkamada uyguluyorum. Zaten güçlü cilanın kullanma talimatında da bu cilayı uyguladıktan sonraki 3 hafta içerisinde teflon cilayı uygulamanız tavsiye edilir deniyor. Ekte de teflon cila mevcut.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094026

Çok fazla reklam yapar gibi oldum biliyorum arkadaşlar. Ben şimdiye kadar kullandığım ürünler kapsamında anlatmaya çalıştım. Ancak farklı ürünler daha iyi sonuçlar veriyor olabilir. Önerilerinize de açığım herzaman.

sapphire
14-11-2006, 09:56
ben de sonax ve turtlewax cila kullanıyorum.koçtaşta satılan cila makinesi için verdiğiniz bilgiye teşekkürler,kol ağrılarından kurtulacağız:)

Sauronz
14-11-2006, 11:05
Ya arkadaslar .. Bizim malum burada Koçtaş bulunmamakta ..
Bende bu cila makinasından almayı dusunuyorum .. kendisine almaya gidecek varsa havala yapsam bana da alıp kargo yapabılırmı acaba ?

Teşekkürler

CengoCenk
14-11-2006, 11:13
Bende bu cila makinasından almayı dusunuyorum .. kendisine almaya gidecek varsa havala yapsam bana da alıp kargo yapabılırmı acaba ?

Teşekkürler
Selam Sauronz

Ben bu aralar gitmeyeceğim. Eğer gidersem aklımdasın. Bu arada Koçtaş ın internet sitesinde ürün satışı var. Yalnız online satmıyorlar anladığım kadarıyla. Sen adres telefon bilgini yazıyorsun orda. adamlar seni arıyorlar (öyle sanıyorum çünkü kart para vs hiçbirşey sormuyor. adres isim alıyor sadece) İstersen ekteki linke tıkla gelen sayfada ürün resminin sağ üst köşesindeki sepet resmine tıklayarak devam et. Ordan kargo ücretini falan öğrenirsin. Eğer fazla birşey söylerlerse illa burdan birleri gönderir diye düşünüyorum. Hiç olmazsa bir şekilde koçtaş a uğrar alırız göndeririz.

http://www.koctas.com/index.aspx?ido=urun&id=1228

Sauronz
14-11-2006, 12:55
Sevgili CengoCenk

Çok teşekkürler sitede görememiştim.. Şimdi üye oldum ve alıyorumm

imagoodman
14-11-2006, 14:11

Teşekkürler

hocam ınternet uzerındende alabılırsınız.bılgınıze

torsion
14-11-2006, 17:49
beyler ben de linkten öğrendim ben de arkadaşla aynı cilayı kullanıyormuşum...............herkese öneririm özellikle makinayla cilalayamayanlara....ben de dahil elle yaparım cilayı.bu cila kolumu hiç yormadı öylece kaydı gitti sayden süper oluyor alet.kol yorulmuyor

teknikelektronikci
14-11-2006, 18:40
bilgiler icin herkeze cok tesekürler bakalim bende ilk firsata alip deniecem belki arabanin solmasi ni biraz düzeltebiliriz

DaRkFaCe
14-11-2006, 19:07
Ben geçenlerde bi pasta-cila alıp yapmayı denedim ama olmadı;şimdi onunla jantları falan siliyom ... :D
WALLA ODA İİİ... ÖLDÜRDÜN BENİ MDELLAL GÜLMEKTEN K.İ.B :D :D

mdellal
14-11-2006, 19:25
WALLA ODA İİİ... ÖLDÜRDÜN BENİ MDELLAL GÜLMEKTEN K.İ.B :D :D
Sen de ...
:kop:

CengoCenk
17-11-2006, 09:28
Merhaba arkadaşlar.
Haftasonu izmitteki eve gideceğim. Ev bahçeli olduğu için rahatça araba yıkayabiliyorum. Malum yeni cila makinesi de aldım. Bu şekilde (bulutsuz güneşli) bir havada cila yapılır mı? Sıcaklık eksi olmadığı sürece sorun olmaz diyorum ama yine de bu konuda bilgili olanlara danışmak istedim.

setapxxx
17-11-2006, 10:17
araç yağmurdan ıslanmadığı sürece cila yapılır

otto
17-11-2006, 10:53
yapılır neden yapılmasın gölge bir yere çek güneş altında yapma ama.

CengoCenk
17-11-2006, 10:56
Çok teşekkürler arkadaşlar.

torsion
17-11-2006, 10:56
abi bu aralar çok kömür tozu var havada ben olsam yapmam yazı beklerim

CengoCenk
17-11-2006, 11:08
Bizim izmitte d.gaz olduğundan ve evin bulunduğu yer itibariyle şehirden uzak ağaçlıklı açık alan olması dolayısı ile hava tertemiz. Tek endişem soğuk olmasıydı. Eğer onda sorun yoksa ve hava nemli olmazsa yapacağım sanırım. Bakalım cila makinesi ne kadar farkettirecek parlaklığı.

mdellal
17-11-2006, 11:15
Islak ve güneş altında olmadıktan sonra yapılabilir tabiki ...

bsenbay
17-11-2006, 12:04
arkadaşlar arabayı aldığımda ziebart ta iç koruma yaptırdım koltuk-halı-vinil bana söylenen üzerine kahve bile dökülse bezle silince bir şey kalmayacağı id ama malesef hikayeymiş su döküldü hemen sildim olduğu gibi koltuğ leke yaptı ayrıca bir çok yerde lekeler var bir defa gittim garantiden dolayı yenilediler ama gene aynı şey oldu şimdi garanti süresi bitmeye yakın tekrar götürecem bence güvenmeyin boya koruması yaptırmadım bilgim yok oyüzden

sismik
17-11-2006, 12:56
ben autoking bursada yaptırdım dış koruma 100 ytl verdim peşin para bence bide buradan fiyat al şimdi peşin paraya güzel indirimler yapıyolar.

ScArC
17-11-2006, 12:59
bu tip işlere girişirken en önemli olan kısım işçiliktir. malzemeler ztn aşağı yukarı aynı kalitede oluolar. asıl farkı yaratan işçiliktir. o yüzden tanıdık vasıtasıyla gitmeye çalışın. bu arada fiyat bence de iyi.

mdellal
17-11-2006, 13:03
İşçilik çok önemli ...

torsion
17-11-2006, 14:06
evet adam arabayı sabunlu bırakır bi yerini sonra da cila yapar tam bi rezalet olur

ALBATROS_09
17-11-2006, 18:14
Ben yanlış mı biliyorum yaw...Ben kışın olmaz diye bilirdim...

torsion
17-11-2006, 18:18
clilanın kuralı, uygulayacagın alan sıcak olmayacak,güneşte yapmayacaksın fırtınalı havada yapmayacaksın,benim tercihim, yağmur sonrası çünkü toz olmuyo hiç:good: . cilanızı 0 derece civarında yapmayacaksınız bir de cilanızı muhafaza ederken 0 ın altı yerlerde muhafaza etmiyeceksiniz. ben uygulamada pamuk kullanıyorum ve pamukla parlatıyorum ya sizz?:) :confused:

faithless1905
17-11-2006, 18:57
bence de en iyisi pamuk belki bu hafta sonu bende atarım

mdellal
17-11-2006, 19:52
Ben hep süngerle yapıyodum ama bi de pamuğu deneyelim bakalım ...

mdellal
17-11-2006, 20:04
evet adam arabayı sabunlu bırakır bi yerini sonra da cila yapar tam bi rezalet olur
Cilayla köpürür artık evlere şenlik ... :kop:

faithless1905
17-11-2006, 20:56
Ben hep süngerle yapıyodum ama bi de pamuğu deneyelim bakalım ...

abi markete gidiyorsun ve papatya marka pamupu alıyorsun sonuç mükemmel...

faithless1905
17-11-2006, 20:57
bu arada ne marka cila kullanıyorsunuz...???:confused:

EGEHAYDAR
17-11-2006, 22:49
İç korumanın görevini yaptığına inanmıyorum.Bana göre para tuzağı.Dış koruma ve detaylı iç temizlik için bir şey söyleyemem.

predator
17-11-2006, 23:06
arkadaşlar sonax ın yaptıgı işçilik nasıl guzelmi malzemeleri

milepo
17-11-2006, 23:07
kendim yaparım vallaha
http://img56.imageshack.us/img56/1165/opel3oc4.gif http://img327.imageshack.us/img327/1166/logodrehungom5.gifhttp://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpghttp://img124.imageshack.us/img124/6863/milepologooi6.jpg

faithless1905
17-11-2006, 23:24
İç korumanın görevini yaptığına inanmıyorum.Bana göre para tuzağı.Dış koruma ve detaylı iç temizlik için bir şey söyleyemem.

katılıyorum zamanın da ziberte yaptırmıştım ama hiç bir espirisini görmedim ama dış için lafım yok

ScArC
17-11-2006, 23:25
arkadaşlar sonax ın yaptıgı işçilik nasıl guzelmi malzemeleri
sonax ın işçiliği mi ziebart ın mı sorusu önemli deil. önemli olan hangi bayinin iyi işçilik yaptığıdır. ziebarttan örnek vereyim leventteki bayisi mükemmel iş çıkarırken bostancıdaki bayisi bazen iyi bazen kötü olabiliyor.

CengoCenk
18-11-2006, 00:13
Ben turtle wax ptfe kullanıyorum. Ayrıca 6 ayda bir falan yine turtle wax ın güçlü cilasını kullanıyorum.
Hadi benden de bir soru. Şimdi elimdeki cila aletinin içinden bir cila sürme bonesi bir de parlatma bonesi çıktı. Cila biliyorsunuz arabanın üzerine parça parça yapılıyor. Boneleri takıp çıkartmakta bayağı bir zor. Sorun şu ki. Her parça cilalamasından sonra cila bonesini çıkartıp parlatma bonesini takmak oldukça zor olacak. Diyorum ki cilayı pamukla sürüp parlatmayı makine ile yapsam olur mu??
Ya da diğer alternatif patlatma bonesini cila bonesinin üzerine takıp çıkartsam olur mu? (Şimdi kendi yazdıklarımı okudum. Resmen devlet meselesi gib yazmışım :) )

mdellal
18-11-2006, 00:15
Ben genelde Luft kullanıyorum aracım beyaz olduğu için pek farketmiyo ama temizleniyo baya ...

faithless1905
18-11-2006, 00:22
Ben turtle wax ptfe kullanıyorum. Ayrıca 6 ayda bir falan yine turtle wax ın güçlü cilasını kullanıyorum.
Hadi benden de bir soru. Şimdi elimdeki cila aletinin içinden bir cila sürme bonesi bir de parlatma bonesi çıktı. Cila biliyorsunuz arabanın üzerine parça parça yapılıyor. Boneleri takıp çıkartmakta bayağı bir zor. Sorun şu ki. Her parça cilalamasından sonra cila bonesini çıkartıp parlatma bonesini takmak oldukça zor olacak. Diyorum ki cilayı pamukla sürüp parlatmayı makine ile yapsam olur mu??
Ya da diğer alternatif patlatma bonesini cila bonesinin üzerine takıp çıkartsam olur mu? (Şimdi kendi yazdıklarımı okudum. Resmen devlet meselesi gib yazmışım :) )

abi ne yazmışsın yaw sen? :)

coRSac
18-11-2006, 02:01
2 yıldır ziebart giderim hiç bir zaman memnun kalmamısımdır özellikle dış boya koruma çizik azaltma fln hikaye ilk yaptırdığımda kampanya vardı 213 dolar vermiştim yıllık yenileme çalışmaları var ozamn dış boya korumayı 80 dolara yaptkları için gittim yoksa birdaha işim olmaz adam garanti veriyor dış boya korumaya adama soruyorsun su olursa garanti mi yok bu olursa garanti mi yok.Ayrıca son gittiğimde bakımın baştan savma yapılma olduğunu gördüm nede olsa 80 dolar vermiştik.Haberiniz olsun boya koruma dedikleri maddeyi kutusu 80 liradan satıyorlar en az 3 kez kullanırsınız durumunuz var sa alın kendiniz yapın.Ayrıca iç temizlik yapılacaksa yaza girerken yapılmalı ki kışın karın yagmurun getirdiği toz çamur temizlensin ki yazın klimayı açtığında suratına tozlar vurmasın.

ScArC
18-11-2006, 02:36
olay kutusunun 80 lira olmasında deil ki. o 80 liralık kutudan alıp da kendiniz uygulamaya kalkışırsanız aynı sonucu alamazsınız. üründen iyi bir sonuç alabilmek için (tabi ki profesyonel bir ürün için konuşuyorum) makina gerekir. makina ile uygulama yapmak ise zor bir iştir. o yüzden diyorum ki işçilik çok önemli. ztn asıl olay orda. ilgilenen olursa size mükemmel işçilik yapılan bir yer tavsiye edebilirm. fiyatı da sonax ve ziebart gibi deil. üstelik temizlik ve boya koruma ürünlerini ilk üreten firmanın ürünleri kullanılıyor.

ZGE38
18-11-2006, 08:59
bence baharı bekle.. şimdi yapma...

Papirus
18-11-2006, 10:56
arkadaşlar arabayı aldığımda ziebart ta iç koruma yaptırdım koltuk-halı-vinil bana söylenen üzerine kahve bile dökülse bezle silince bir şey kalmayacağı id ama malesef hikayeymiş su döküldü hemen sildim olduğu gibi koltuğ leke yaptı ayrıca bir çok yerde lekeler var bir defa gittim garantiden dolayı yenilediler ama gene aynı şey oldu şimdi garanti süresi bitmeye yakın tekrar götürecem bence güvenmeyin boya koruması yaptırmadım bilgim yok oyüzden Bende ziebarttan iç koruma yaptırmıştım ama ben faydasını görüyorum,bir sefer çikolata düşürmüşüz onun ezilmiş izini bile hafif bir nemli bezle çıkardık ama sıvı yağlı birşey dökülürse onun koltukdan çıkacağını pek zannetmem. Diamond Gloss yaptırınca dış koruma az çok koruyor bence, şiddetli darbelerde çizik olmuyor mu oluyor ama işe yaradığını şuradan biliyorum D.Gloss yaptırdıktan sonra ilk başlarda çizik , renk değişikliği olmazken veya minimalken sene ilerleyip D.Gloss'un etkisi azalınca çizikler daha narin darbelerle ortaya çıkıyor. Bir de yıkamada muhakkak fırça kullandırmamak lazım, boyanın ve kaportanın en büyük düşmanı bir fırça, 2 kuş pisliği hele de kuruyup sertleşirse.Reçineyi de unutmamak lazım.
Ama zieabarta ödenen paraya değer mi ona birşey diyemeyeceğim fiyatları çok yüksek.

mdellal
18-11-2006, 13:09
Asıl kış başında yapmak daha mantıklı ...

coRSac
18-11-2006, 13:20
Diamond gloss, dış boya korumadan farklı bir olay sadece yeni araçlara yapılıyor.Boyanın üstünü ince bir zar atılıyor bütün dış etmenler ona etki ediyor,kuş pisliği reçine vs ,ama boya korumada böyle bir sey yok düpe düz cila başka hiçbir açıklaması yok.80 ytl kutuyu al +25 ede makinayı 3 ayda bir yap bence çok zor bir iş değil adamların yaptıkları belli.

faithless1905
19-11-2006, 23:04
Biliyormusunuz bilmiyorum ama buraya hafta içi sel bastı çok şükür arabama fazla bişe olmadı 25 ytl verdim yıkamacıya cillop gibi yaptı sonrada bu sabah aldım cila mı pamuğumu hooop cila mı çektim bir baktım hanım fabulosolu su yapmış onunlada koltuklar ve döşeme hooooppp arabam sıfır gibi oldu...ama ilk iş kılıf yaptırma olacak işim...

mdellal
19-11-2006, 23:11
Bence hiç bulaşma kılıf işine,eğer imkanın varsa deri cinsi bişey var adını hatırlayamadım şimdi.Kaç ay önce sanayide bi oto döşemecide görmüştüm.Sigara külüyle falan yanmadı harbiden denedik.Ama o zman için komple döşemeye 850 gibi bi rakam vermişti ...

faithless1905
20-11-2006, 23:58
çok para be baba veremem şimdi o kadar sis lambası takdırayım dedim serviste 300 lü rakamlardan söz etti bir şekilde hanıma da belli etmeden yaptırtmam lazım :P

selimkocer
26-11-2006, 00:51
katılıyorum abi kış başlamadan yapacaksın ki o yagmur asıtlerı ve kışın pisliği boyaya zarar vermesın

mdellal
26-11-2006, 00:53
katılıyorum abi kış başlamadan yapacaksın ki o yagmur asıtlerı ve kışın pisliği boyaya zarar vermesın
+ 98765 :good:

DaRkFaCe
26-11-2006, 00:55

tamamen sana katılıorum kardesım...:good: :good:

zafim2002
26-11-2006, 01:29
Bencede kis tam gelmeden cilani yap.Ama hava sartlarina dikkat et.Bu konuda arkadaslar nasil havada yapilmasi gerektigini yazmislar bide ben yazmayayim.Ama baya yorucu sana kolay gelsin...

milepo
26-11-2006, 01:30
selamlar arabanı iyice yıkadktan sonra güneşe koy iyice kurusun ıslak bir yanı kalmasın yanlız cilayı gölgede yapacaksın hava soğuksa cilayı dondurursun olmaz eğer arabanı cilalarken cila çektiğin kısma eğer su gelir veya akarsa cilanın anlamı kalmaz ve cilanı bozar çok dikkatli ol ve iyice yedir cilayı hangi cila olursa olsun sürdükten sonrda enfazla beş dk bekle fazlasını beklemek çok iyi verim alacağın anlamına gelmez saygılar
:good:

http://img159.imageshack.us/img159/1834/opel1ou0.pnghttp://img65.imageshack.us/img65/6718/indtop1oto6xu5.jpg

rakkas_dream
26-11-2006, 15:08
beyler ben ankarada nereye yaptırayım boya korumayı aynı zamanda iç korumayıda cevap bekliyorum

mdellal
26-11-2006, 15:22
bir şekilde hanıma da belli etmeden yaptırtmam lazım :P
Niye yenge kızıyo mu ? :kop:

DaRkFaCe
26-11-2006, 23:42
Valla bence çok iyi fiyat almışsın;geçenlerdee ben sordum,250 ytl fiyat verdiler ama bu sadece dış koruma fiyatı ... :rolleyes:

walla abi ben daha iki gün önce gittim 170 ytl dediler kampanyadan dolayı world card'a 6 taksit iç dıs boya koruma...ANKARA(OPAN)'da

mdellal
27-11-2006, 00:30
İmkanım olsa Ankara ya gelirdim ama ... :(

ALBATROS_09
27-11-2006, 00:35
walla abi ben daha iki gün önce gittim 170 ytl dediler kampanyadan dolayı world card'a 6 taksit iç dıs boya koruma...ANKARA(OPAN)'da

Burda ayakçılar o fiyata yapıyo ya..Baya iyiymiş fiyat...

faithless1905
27-11-2006, 19:17
selden sonra arabamın hali

http://img390.imageshack.us/img390/6361/photo0055xm5.jpg

kendi yaptığım ciladan sonraki hali

http://img390.imageshack.us/img390/3500/photo0066kw3.jpg

mdellal
27-11-2006, 21:00
Temiz olmuş geçmiş olsun arkadaşım ...

faithless1905
27-11-2006, 22:51
Niye yenge kızıyo mu ? :kop:

yaptığım masrafı gereksiz buluyo...

mdellal
27-11-2006, 23:02
Onun da arabası var mı ?

faithless1905
27-11-2006, 23:50
yok abi nerde o enginlik memuruz abi biz yaw

mdellal
27-11-2006, 23:56
O zaman yapacağın işleri çaktırmadan yap ki fazla göze batıp yarın başına kakmasın bu kadın milletine pek güven olmaz ... :D

alpago
28-11-2006, 10:58
Yakınınızda Oto king varsa oradan fiyat sorun. 3-4 ay önce bana 90 ytl dış boya korama için fiyat vermişlerdi. Neticede asıl para işçilik. Pazarlama şirketleri tv de satıyorlar bu ürünlerden. 444 isimli ürün dış boya koruma, kutusu 10 YTL. Adamlar temiz bir bezle tüm yüzeye sürüyor o kadar. Pasta cila hariç tabi. Daha sonra araç üzerinde demir tozu ve asit, benzin döküp yakıyorlar vs. Asıl para bu maddeyi iyi bir şekilde araca sürmek sanırım.

cutebadboy
28-11-2006, 11:05
ben pasta cila temizleyici arındırıcı bide en son pembe bişey sürdü 1 saat sorna sildi böyle bi boya koruma yaptırdım.ürünler almanyadan gelio.75 ytl + 3 taksit.

faithless1905
28-11-2006, 15:33
O zaman yapacağın işleri çaktırmadan yap ki fazla göze batıp yarın başına kakmasın bu kadın milletine pek güven olmaz ... :D

öğretmen abi cin gibi en son hava filtresi takdırdığım da kızdı bu aradan neden böyle ses geliyor insanlar neden bize bakıyor diye sonra bende tıpış tıpış geri söktüm iade ettim :o

mdellal
28-11-2006, 18:12
öğretmen abi cin gibi
Haaa o zaman işin zor Emre ... :)

faithless1905
28-11-2006, 18:56
aynen öyle walla abi

mdellal
28-11-2006, 20:50
Konuyu da baya dağıtmışız kusura bakmayın arkadaşlar ... :o

faithless1905
28-11-2006, 21:21
demi abi hehehe :)

carpediem00
16-01-2007, 09:12
arkadaşlar dış boya koruma yaptırmak istiyorum kışın uygun olurmu?fiyat serviste 100ytl dediler en son iyimi sizce ?yaptıranlar memnunmu:confused:

carpediem00
16-01-2007, 09:15
yaptırayımmı?hava düzelmesini bekleyim en iyisi

MaX
16-01-2007, 09:35
6 ay önce bende sormuştum. Bana da aşağı yukarı o fiyatı verdiler. İst yada Ank. ya giden biriysen Ziebart a bir sor derim. Eğer çok fiyat farkı yoksa Ziebartta yaptırmak daha mantıklı geliyor bana

frkyasar
16-01-2007, 11:06
bende yaptırdım 20gün önce boya koruma+cila+pasta 150 ytl.ye yaptırdım.çok da güsel oldu ya.ama zieberta yaptırmadım sormadıma ama pahalı orası yaa

torsion
16-01-2007, 14:15
carrefour yada migrostan praktikerden biyerden alın cilanızı kendiniz yapın bence masrafa gerek yok

carpediem00
16-01-2007, 17:41
Ewt Ark.tavsiyeleriniz

coRSac
16-01-2007, 17:57
Ziebartta 218 $ dıs boya koruma parlatma diye geçiyor yıldada 80$ vererek aynı işlemi yaptırabiliyorsun Ben 2 dir yaptırıyorum bi faydasını görmedim çizikler 2 yıkamadan sonra tekrar ortaya çıkıyor fırçada vurdumama rağmen,Al bi cila 3 ayda bir yap en mantıklısı ama ziebartda diamond glass var sıfır araçlar için o daha farklı bir uygulama yararını gören arkadaslarım var Onda aracın üstüne jel gibi bir sey döküyorlar ve o aracın üstünde kemiklesiyor ve bütün pislikler onla muhattap oluyor boyayla herhangi bir etkileşimi olmuyor.Oda 300 $ civarı..

aslan01
16-01-2007, 20:21
ben arabayi ilk aldigimda eylul de yaptirmistim korumasini sonax ta full koruma 170 liraya yaptirmistim ben yaptir derim yararli birsey

RAINMAN
16-01-2007, 20:27
Merhaba,
Dış boya korumasını Mayıs ayında yaptırmanı tavsiye ederim.
Yagmurdan veya geceleri çiğ yagmasından dolayı paranı boşa atabilirsin

carpediem00
16-01-2007, 20:34
Merhaba,
Dış boya korumasını Mayıs ayında yaptırmanı tavsiye ederim.
Yagmurdan veya geceleri çiğ yagmasından dolayı paranı boşa atabilirsin
DORU söylüyorsun ama aracı alalı 20gün oldu 2 3ay geçtikten sonra yaptırırssamda çamurdan tozdan üzerine lekeler birikecektir ve sonradan yapılan korumanın işşe yaramıcanı duydum biyerden bian önce havalar bikaçgün düzelse hemen yaptırrsam iimi olur acaba

CeyCeyX
16-01-2007, 21:16
havalar duzelsin ondan sonra biseye yaramaz

mdellal
17-01-2007, 16:45
carrefour yada migrostan praktikerden biyerden alın cilanızı kendiniz yapın bence masrafa gerek yok
:good:

carpediem00
18-01-2007, 09:06
ewt yorumlar

sismik
18-01-2007, 10:03
normal serviste yaptıracaksan kendin yap daha iyi derim çnkü sadece boya parlatma yapıyolar. Yani bildiğin cilanın makineyle sürülmüş hali. Eğer setifikalı bi yere yaptıracaksan araç hiç kullanılmadan yapılması en iyisi. Bunda ziebartı tavsiye ederim showroom parlaklığı kalıcı oluyor ama oda biraz tuzlu. Bide her yıl yeniletmen gerekiyor . Bu arada araban ne renk bilmiyorum ama eğer koyu renkse hemen yaptırmanı tavsiye ederim .

faithless1905
01-03-2007, 13:16
Arkadaşlar arabayı yıkatmaya gittim ve geldim.Usta bana 70 YTL ye aracıma Würth ün motor korumasını ince pasta ve cilasını üstüne de boya korumasıyla birlikte yine Würth ile jant temizliğini yapıp arabayı teslim edeceğini söyledi.Sizce fiyat ve kalite olarak uygun mu?Yaptırayım mı ne dersiniz?

coRSac
01-03-2007, 19:13
hem pasta+cila+boya koruma bu adam ucmus

M.YILDIZ
01-03-2007, 19:44
emre her ne kadar son teknolojı urunude olsa pasta cıla demek zımpara demektir.. oynatma aracınla

gokalp
01-03-2007, 21:16
aracın boyasıyla fazla oynamayın dıyorum bn bakın ben arabayı doru dürst yıkamıorum bile ama 0 gibi boyası ;)

RAINMAN
01-03-2007, 21:23
sadece cila yaptırmanı öneririm.

faithless1905
01-03-2007, 23:18
http://img338.imageshack.us/img338/7685/wrth1bz0.jpg

http://img467.imageshack.us/img467/3834/wrth2yz6.jpg

http://img467.imageshack.us/img467/1118/wrth3og2.jpg

http://img338.imageshack.us/img338/5245/wrth4oy6.jpg

http://img467.imageshack.us/img467/9994/wrth5ya1.jpg

http://img109.imageshack.us/img109/6004/wrth6ah6.jpg

http://img467.imageshack.us/img467/6011/wrth7tr6.jpg

http://img109.imageshack.us/img109/6637/wrth8ot7.jpg

http://img109.imageshack.us/img109/4502/wrth9zq2.jpg

http://img467.imageshack.us/img467/1203/wrth10ls8.jpg

faithless1905
01-03-2007, 23:21
pastanın en ince olanı sürüldü...özellikle kutusunu okudum metalik boya araçlar içindir boya inceltmez yazıyordu.Kısmi pasta yapıldı zaten...Cila komple oldu üzerine de boya koruma çekildi motor temizlenip koruyucu sıkıldı plastik aksam yine würth ile parlatıldı...

faithless1905
01-03-2007, 23:34
bu arada bu çekimler gece yapılmış olup yarın sabah inşallah gün ışığında tekrar çekeceğim...

CengoCenk
25-03-2007, 22:53
Evet arkadaşlar. Benim için 2007 yılının cila sezonunu bugün açtım. Önce güzel temizlik sonrasında güzel bir turtlewax platinum serisi cila. Ve tabiki toplamda yaklaşık 2 saatlik bir uğraş. Ama değdi doğrusu.

Zaten burda cila olayını bilmeyen yoktur diyorum. Ama ayrıntılı bilgi içinde birşeyler yazmak isterim.

Öncelikle kullandıklarım
Turtlewax Platinum Cilalı Araç Şampuanı
Turtlewax Platinum Cila
2 paket kalitelisinden pamuk
1 paket arap sabunu
1 sünger
1 adet cila makinesi (opsiyonel)

Bunların yaklaşık maliyeti 50 ytl. Ama cila en az 7-8 cilayı rahat çıkartır. Şampuan ise en az 15 yıkama gider. Diğerleri zaten ucuz.

Neyse uygulama şu şekilde.
Önce araç gölge bir yere çekilir. Ortam çok önemli. Tozsuz geniş bir yer olmalı.
Sonra güzelce araç yıkanır. Üzerinde tek damla su kalmayacak şekilde kurulanır. Eğer zaten cilalı şampuan ile yıkaıysanız parlaklığı farkedeceksiniz. Ama bu sizi kesmesin.

Kurulama işlemi bittikten sonra cila iyice çalkalanır. Eelimizce bir tutam pamuk alınır. Pamuk kalitesi çok önemli. Adi pamuklar araç üzerinde kalır. En pahalı pamuktan alın derim :) Zaten onlarda en fazla 2-3 liradırlar :)
Sonrasında pamuk üzerine bir tutam cila dökülür. Ve ilgili bölgeye dairesel hareketler ile sürülür. Bir kere sürdüğünüz yere ikinciyi geçmenize gerek yok. Krem gibi yedirmeye çalışmayın.
Bir diğer önemli nokta ise cilayı tüm arabaya aynı anda uygulamayın. Cila beyaz bir tabaka oluşturduğu anda parlatma işlemine geçilmelidir. Daha fazla durmasını önlemek için bölgesel cilalayın. Örnek ben arabanın önce tavanının yarısını sonra sağ kapıları sonra sol tavanı ve sol kapıları, sonra ön kaputu sonra arka tarafı bölgesel olarak cilalıyorum.
Parlatırken elimize ikinci bir pamuk alıyoruz ve cilayı sürdüğümüz bölümleri istediğimiz ölçüde parlatıyoruz. Bir bölge bittikten sonra diğer bölgeye geçiyoruz.
Ünlü japon düşünürü Efendi Miyagi nin de dediği gibi Cilala Parlat :)
Ben tüm işlemler dışında pamuk ile parlattıktan sonra cila makinesi ile de parlatma eylemini gerçekleştiroyorum. Ancak şunu söylemeyliyim cila makinesini palaklıkteki katkısı %10-20 falan dır.

Cila olayları tamamlandıktan sonra aracın siyah bölgeleri (tampon, kapı kolu vs) beyazlıklar kalacaktır. Bu bölgelere arap sabununa batırılmış (sulandırılmamış sadece arap sabunu) bez veya sünger ile siliyoruz.

Aynı bez ile tekerleklerinizi silebilirsiniz. Arap sabunu araç lastiklerini kalıcı olarak parlatacaktır.

Tüm işlemler bittikten sonra işte aracınız buuuu kadar parlak olacaktır.

http://img527.imageshack.us/img527/2329/edi1lw2.th.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=edi1lw2.jpg)http://img527.imageshack.us/img527/7606/edi3pd8.th.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=edi3pd8.jpg)
http://img78.imageshack.us/img78/9607/edi4zv6.th.jpg (http://img78.imageshack.us/my.php?image=edi4zv6.jpg)http://img513.imageshack.us/img513/1043/edi2lg1.th.jpg (http://img513.imageshack.us/my.php?image=edi2lg1.jpg)

ismail_budak
25-03-2007, 23:03
vay be eline saglık...bizde yaptık ama yine eski haline döndü boya çok eskidi demekki 97 model ondan heral

astrax_35
25-03-2007, 23:07
Hocam süper anlatmışsın ya gerçekten ellerine sağlık...Aracını kazasız belasız (çamursuz) günlerde kullanman dileğiyle..Bende cila çekicem ama sağolsun İzmir'in havasına güven olmuyor.Araba çamur içinde şu an jantlar bile simsiyah bakalım önümüzdeki günlerde hava nasıl olcak?Hocam plaka 41 İzmit'limsiin?

tarikc
25-03-2007, 23:28
way,eline koluna saglik.. ;)

kutluhan23
25-03-2007, 23:31
ellerine sağlık usta bende yapacam aynı uygulama yı ama turtlewax bulamaszsam ne marka alayım ?

gokalp
25-03-2007, 23:35
eline sağlık ne diyelim .;)

mdellal
26-03-2007, 00:25
İyi parlatmışsın tebrikler ... :good:

M@honi
26-03-2007, 01:01
üşengeçlikten yapamam ben ya bide hava soğuk

sapphire
26-03-2007, 01:11
Cila makinası hariç aynısını yılda 2-3 defa ben de uyguluyorum.Turtle wax gerçekten çok farklı bir cila.Aracınızda çok güzel olmuş,güle güle binin.

neonal
26-03-2007, 02:28
Wuuhuu
(Bu efekt nedir diye merak edenlere cevap: Blur - Song 2)

CengoCenk
26-03-2007, 09:31
Wuuhuu
(Bu efekt nedir diye merak edenlere cevap: Blur - Song 2)
Falla yalan yok. Olsa söylerdim arkadaşlar. Cilayı çektim. Direkt kodak 7310 ile çektim resmi. Ordan da upload edip yayınladım.

CengoCenk
26-03-2007, 09:32
Hocam süper anlatmışsın ya gerçekten ellerine sağlık...Aracını kazasız belasız (çamursuz) günlerde kullanman dileğiyle..Bende cila çekicem ama sağolsun İzmir'in havasına güven olmuyor.Araba çamur içinde şu an jantlar bile simsiyah bakalım önümüzdeki günlerde hava nasıl olcak?Hocam plaka 41 İzmit'limsiin? Evet izmitliyiim ama şu anda istanbulda yaşıyorum. İzmitte ailemin yanına gittikçe arabayı yıkama cilalama olayına giriyorum. Yoksa istanbulda ne yer ne de zaman oluyor bu işler için.

CengoCenk
26-03-2007, 09:41
Bir de arkadaşlar. Kalan cilaları arabanızda tutmayın. Aşırı soğuklarda cila özelliğini kaybeder. O yüzden evde oda sıcaklığında saklayın.

BY_Corsa
26-03-2007, 10:21
güzel bilgiler sagolasın, pazar sabahı erken kalkılarak, öglene kadar yapılabilecek bir uygulama, pazar gezmesini çil çil bir araba ile yapmak isteyenler için.

LND
26-03-2007, 10:40
iyi ugraşı gerektirir benim gözüm kesmedi işin dogrusu yaniii...

nazzli06
26-03-2007, 14:46
çok güzel olmuş nazar değmesin

CengoCenk
26-03-2007, 16:02
ellerine sağlık usta bende yapacam aynı uygulama yı ama turtlewax bulamaszsam ne marka alayım ?
Şimdiye kadar hep turtlewax kullandım. Çokta memnunum. Özellikle şampuanı çok iyi. Geçen ay yıkamacıda arabayı yıkatırken turtlewax şampuandan sadece bir kapak koydurttum yıkattım. Hemen önümde yeni model ford c-max vardı. Adam arabasını yıkayan çocuğu azarladı "bak diğer araba ne kadar parlak oldu benimkinde tık yok öyle istiyorum bende" diye :)

İnternette bu ürünleri rahatça bulabilirsin. Özellikle hepsiburada bonuscard a 4 taksit ile alırsan cargo ücreti de almıyor. Bulunduğun yerde bulamıyorsan sipariş edebilirsin.
http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=OtoAksesuar&productid=DK5950002414(595000000)
http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=OtoAksesuar&productid=DK5950000157(595000000)
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094026
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094027
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094040

kullaniciadi
27-03-2007, 19:45
CengoCenk gecen gün Mertede gördüm sankim seni :) 41 corsaydi kirmizim birde yol vermiştim acep sen olabilirmisin ki benikide kırmızı corsa..

faithless1905
27-03-2007, 19:51
güle güle eskit ellerine sağlık

CengoCenk
27-03-2007, 19:53
CengoCenk gecen gün Mertede gördüm sankim seni :) 41 corsaydi kirmizim birde yol vermiştim acep sen olabilirmisin ki benikide kırmızı corsa..
Büyük ihtimalle benimdir. Pazar günü akşam üstü maltepedeydim. Bu arada yol için çok teşekkürler.:) Bir ara gidip Opel Team den sticker alsam da gruptan olduğumuz belli olsa.

kullaniciadi
27-03-2007, 19:55
DEmek
Bu stiker olayini nasil yapariz ? nerden alabiliriz.Birde öneri acsakta kahvalti düzenlesek bi ara

kullaniciadi
27-03-2007, 19:56
Banada öyle geliyor,aksam maltepedeydim
Bu stiker olayini nasil yapariz ? nerden alabiliriz.Birde öneri acsakta kahvalti düzenlesek bi ara tanışsak kaynaşsak

CengoCenk
27-03-2007, 19:59
Bu arada ben yanlış okumuşum. Merter yazmışsın. Ben maltepe anladım. Orda değildim. Belki başka corsa dır. Ama yine de yol için teşekkürler. Vermiş kadar oldun :)

salih_akkaya
29-03-2007, 10:31
merhaba arkadaşlar arabama pasta cila çektireceğim nasip olursa hafta sonu yanlız bazı arkadaşlar biraz daha sonra çektir..yagmurlar malum bahar mevsimi yagmur yagacak ankara da ne kadar yagar bahar da kimbilir..lafı uzatmayım en iyisi ben çektirsem nasıl olur yoksa biraz daha sıcakları beklemek lazım mı ?sizin görüşlerinize ihtiyacım var ...tşk ederim herkese şimdiden

ELEGANCE
29-03-2007, 10:47
bence iyi olur tabi biraz daha zaman geçsin yağmur yağma ihtimali azalsın daha iyi olur oto kuaförün bekle demesi gerekir zaten ama cebine bakacağı için demeyebilir.

yusufaltintepe
29-03-2007, 11:12
bencede arkadaşım mayıs ayını bekle hazirana girerken yaptır ben öle yaptıracam

LND
29-03-2007, 11:44
bekle biraz daha 1.5 ay var daha:):)

piyanist16
29-03-2007, 12:24
eyer arabanın garajı yoksa mayısı bekle derim...garajın varsa çektirebilirsin tabi....ben eski arabama kendim çekiyodum çok daha ucuza mal oluyo 1kg.lık kutulardan aldım birkaç pakette pamuk yada ustubu alıyosun...3saatte altından girdim ustunden çıktım arabanın..:)

bana maliyeti toplam 10ytl olmuştu...:) tabi bide kollarım kas yaptı o da kdv si oldu:) ama tabi araba yıkamamk gibi buda tamamen zevk meselesi..;)

TUNCEER
29-03-2007, 20:44
valla en güzel yapılan pasta cila el ile yapılandır en ufak yerlere dahi girebilirsiniz

mdellal
29-03-2007, 21:34
Nisan veya Mayıs gibi pasta-cila yaptıracam nasipse ...

prince
29-03-2007, 21:51
aslında çok sıcak olmaması lazım, Polish aracın üstünde çok çabuk kuruyor. gölgede olmak şartıyla her daim yapılabilir. ama yağmur kötü bir etken tabii ki.

zafim2002
29-03-2007, 21:55
Valla gecen hafta benim Cabrioya yaptim.Bende makinasida var.Araba ayna gibi oldu.Kullandigim ilacin üzerinde 15 yikamaya kadar cikmaz yaziyor, ne derece dogru bilemem ama araba cillop gibi oldu.Karar senin istersen yaptir ama tr nin yagmurlari malum.

salih_akkaya
30-03-2007, 17:07
sağolun arkadaşlarr yaptırmamak da fayda var büyük ihtimalle hayırlısı bakalım biraz daha bekleyelim en iyisi hepinize tşk ederim...

mali
06-04-2007, 22:35
Selam arkadaşlar,
piyasadaki mevcut oto cilaları ve çizik gidericiler hakkında bilgi sahibi varmı? hangisi daha iyidir, hangisini kullanırsak daha iyi sonuç alırız? birde metalik boyalar icin cilalar faklımıdır? özellikle çizik gidericilerden beklenilen sonucu almak mümkün mü? bu konuda bilgisi olan ve bizzat bu cilaları kullanan arkadaşlara soruyorum.
saygılar...

mdellal
07-04-2007, 00:07
Bi ara Würth diye bi markayı kullanmıştım ama tam olarak uygulayamadığım için verim alamadım şahsen ama yapan biçok arkadaş var ...

ezgene
07-04-2007, 00:22
arkadaşlar 29 ytl ye cila kuruduktan sonra parlatıcı alet var.hani dönüyor böyle....ondan işte.2 saatlik işi 20 dk da hallediyorsunuz.arabada süper parlıyor....

ezgene
07-04-2007, 00:28
arkadaşlar bu aleti alın 29 ytl....bana dua edeceksiniz.elle sürdüğünüz ciladan kat kat daha çok parlatıyor.bakan bir daha bakıyor arabaya...
http://img109.imageshack.us/img109/9061/untitledka7.png (http://imageshack.us)

faithless1905
07-04-2007, 00:36
pamuğu hiç bir şeye değişmem

mdellal
07-04-2007, 00:48
arkadaşlar bu aleti alın 29 ytl
Nereden aldın bunu ?

faithless1905
07-04-2007, 01:22
pratiker de falan var Murat abi...Bu hafta ben de cila ve cilalı şampuan alacağım Sonax ıslak cila çıkartmış 26 YTL belki alabilirim...Arabayı önce Sonax cilalı şampuanla yıkıyorsun ve durulayıp ıslakken bu ıslak cilayı plastik yerlerde dahil dilediğince uyguluyorsun sonucu bilemiyorum ama cilanın plastik aksamdaki beyazlatma olayından iyidir her halde... :)

mdellal
07-04-2007, 02:51
Geçenlerde aracımı komple gazla sildim ama beklediğim sonucu alamadım malesef ... :(

corsaDistorsiyon
07-04-2007, 03:58
arkadaşlar bu aleti alın 29 ytl....bana dua edeceksiniz.elle sürdüğünüz ciladan kat kat daha çok parlatıyor.bakan bir daha bakıyor arabaya...

Bunu Bahaus'tan mı aldın?Çakmak bağlantısı yok bunun sanırım 12v,yoksa 29 ytl olmazdı?

ergin967
07-04-2007, 11:22
bende şişli (cevahir) koçtaşta gördüm böyle bi alet fiyatını hatırlamıyorum ama çok uygundu bence yaptığı iş aldığı parayı hakediyor..

kurt.ibrahim
07-04-2007, 11:58
Bunu kullanmada biraz deneyim şart.Ayni yere fazla tuttuğunuzda boyanın katmanlarında incelme yapıyor.
Boyacılar cila atarken izlemeli, sonrada ilkdefa başka bir zeminde deneyip el alışkanlığına sahip olduktan sonra yapılırsa zarar görülmez. Gerçektende yaptığı işin sonucu mükemmel ayna gibi oluyor. Ben tesadüfen boyacı yaparken gördüm 15 dk seyrettim.Ayran kıvamında beyaz sıvı cilaydı .izlendiğini anlayınca cilayı cebine koydu. 250 cc.lik plastik bir şişe kendini uyanık zannediyor oto boyası satan malzemecilerde sürüsüne bereket. İsmini göremedim ama etiket ingilizce ve kırmızı renkte bu bilgiyle yola çıkılıp bulunur.Ondan daha kaliteli olanlarıda vardır.:good:

piyanist16
07-04-2007, 12:59
eski arabama uygulamıştım pamukla star line marka ince polish pasta hem lekeleri yok ediyo hem mütiş parlatıyo...pasta ve cila içiçe tek seferde hallediyosun işini...en küçüğü 1kg.lık kutuda iki sezon kullandım hala yarım kutu var elimde bitmedi...fiyatı o zamanlar 1kg.lık kutusu 12ytl idi şimdiki fiyatını bilmiyorum...

HSG
07-04-2007, 13:37

bu mantıklı ama elimizden gelirmi kolaymı? yemiyor kendim yapmak araç 2 aylık olunca :) öyle diyim

astrax_35
07-04-2007, 13:39
pamuğu hiç bir şeye değişmem

Hocam bildiğimz pamuklamı yaptın?? Pamuktan tüyler kalmıyormu aracın üzerinde??

piyanist16
07-04-2007, 13:54
Hocam bildiğimz pamuklamı yaptın?? Pamuktan tüyler kalmıyormu aracın üzerinde??

bende pamukla yapmıştım hiçbişey kalmıyo tüy falan yok gayet güzel oluyo...pamuk zor gelirse üstübü ile de yapabilirsin kaportacı eniştem var o bana üstübüyle yap demişti ben pamukla yaptım...kollar baya kas yapıyo bilmiş ol..:D

sapphire
07-04-2007, 14:02
pratiker de falan var Murat abi...Bu hafta ben de cila ve cilalı şampuan alacağım Sonax ıslak cila çıkartmış 26 YTL belki alabilirim...Arabayı önce Sonax cilalı şampuanla yıkıyorsun ve durulayıp ıslakken bu ıslak cilayı plastik yerlerde dahil dilediğince uyguluyorsun sonucu bilemiyorum ama cilanın plastik aksamdaki beyazlatma olayından iyidir her halde... :)
Islak cilayı uyguluyorum fena değil ama normal cila daha güzel oluyor;)

speedy_forever
07-04-2007, 14:04
almak lazım bı tane....paylasım ıcın cok saol...

ezgene
07-04-2007, 21:00
Bunu Bahaus'tan mı aldın?Çakmak bağlantısı yok bunun sanırım 12v,yoksa 29 ytl olmazdı?

evet ordan aldım...boşver çakmak adaptörünü al 20 metra kablo 10 ytl ye olsun bitsin.çakmak adaptörü yetmez bu makinaya...

prince
07-04-2007, 21:05
ÇBS'nin Belco Polish'ini kullanıyor boyacılar + bende, ve mükemmel bir cila. Ezgene'nin de dediği gibi makinada hem ucuz hem de çok kullanışlı. şiddetle tavsiye ediyorum.

ELEGANCE
07-04-2007, 21:11
geçen hafta koçtaşta baktım bende bulamadım o makineden, bosch'tu sanırım tam hatırlamıyorum ama 200ün üstünde fiyatı vardı almadım tabiki. Bu makineden almak lazım kesinlikle çok ucuz zaten baya da kolaylaştırır işi...

ergin967
08-04-2007, 16:56
arkadaşlar 1 saat önce şişli cevahir koçtaş,taydım cihazı gördüm resimdekinden farklı galiba biraz daha büyük gibiydi fiyat 29.90 gayet iyi keçenin tanesinide 4.99,dan veriyorlar birtane siyah kaput koymuşlar deneme yaptırıyorlar ben bi çalıştırdım(elektrikli bu arada) böyle bi alet çakmaktan çalışmaz zaten,çok pratik bi alet herkes kolayca kullanabilir bence:good:

kenangocmen88
08-04-2007, 17:11
hepsiburada.com da görmüştüm... 33,90
makinenin adı: polisaj makinası

geçen haftalarda ankara praktikerde görmüştüm

mdellal
08-04-2007, 20:19
hepsiburada.com da görmüştüm... 33,90
makinenin adı: polisaj makinası
Bunu mu diyosun arkadaşım ?
( http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=452607&productid=hreibpm500 )

PHaRUcK
08-04-2007, 20:28
waLLA yorumLarı okudum herkes çok memnun cihazın yaptıkLarından...

o kadar büyük bi mebLağda diiL fiyatı...Ben haftaya aLıcam gibi bi bakaLım nasıL yapacak ??

ergin967
08-04-2007, 20:56
bende öylesine bakmıştım ama haftaya bende kapıcam koçtaştan bitane özellikle benim gibi park yeri uygun olup haftasonları arabasıyla rahatça uğraşabilen arkadaşlar için kaçmaz bi alet..

faithless1905
08-04-2007, 20:59
cilala parlat cilala parlat ben pamuğa devam şimdi veremem ona para :)

ergin967
08-04-2007, 21:24
bugün koçtaş,ta bu makina haricinde cilalara pastalara,da baktım ortalama 15-30 arası turtle wax gibi çizik giderici cilalar filanda vardı,acaba şu ziebart,çıların kullandığı gibi kaportaya uzun süre koruma yapan bi ürün varmıdır bizim kullanabileceğimiz benim ev iş aynı semt olduğundan haftasonları kullanıyorum ama büyük bi sorunum var hergün kuşlar zıçıyor üstüne başkada yer yok onları her akşam ıslak bezle saydıra saydıra çıkarıyorum mecburende asitli bu zibidilerin moku boyayı mahvediyor yaw..

kenangocmen88
09-04-2007, 08:20
Bunu mu diyosun arkadaşım ?
( http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=452607&productid=hreibpm500 )
ewet bu...

kenangocmen88
09-04-2007, 08:25
koçtaşın sitesindede varmış...
http://www.koctas.com.tr/index.aspx?ido=urun&id=1228&currentpage=1&sortkey=0

prince
10-04-2007, 03:06
bende yanmışı var, ucuza veririm, bir tek motoru bozuk :)

cilala parlat cilala parlat ben pamuğa devam şimdi veremem ona para :)

simurg
10-04-2007, 10:30
Bu tip bir alet benim eski vectranın ön sağ sol çamurlukların üst kısmında aşınma yapmıştı, kalem boya ile boyamıştım ama eskisi gibi olmadı tabi.
en güzeli kol gücüyle yapmak.

ELEGANCE
17-04-2007, 00:40
ya bu izmir (balçova) koçtaş'a gidiyorum 2 haftadır yok getiremediler. çin malıymış bu makine gümrük fln zırvalıyorlar bişeyler. Alayım diyorum bende ama arkadaş ta çamurluğu çizdi falan demiş nasıl olacak şimdi:( :confused: bi yıpratma olurmu acaba ? ucuz etin yahnisi mideyi bozmasın

astrax_35
17-04-2007, 00:45
ya bu izmir (balçova) koçtaş'a gidiyorum 2 haftadır yok getiremediler. çin malıymış bu makine gümrük fln zırvalıyorlar bişeyler. Alayım diyorum bende ama arkadaş ta çamurluğu çizdi falan demiş nasıl olacak şimdi:( :confused: bi yıpratma olurmu acaba ? ucuz etin yahnisi mideyi bozmasın

HOcam bu cihazı çiğli carrefour praktikerde gördüm ama açıkçası fiyata dikkat etmedim.BU tarafa yolun düşerse bi bak istersen bende gidersem fiyata bakar burda belirtirim..

ezgene
17-04-2007, 09:50
eee tutup aynı bölgeyi 1 dakika boyunca cilalarsanız tabiki boya incelir...10 saniye tut ayna gibi yapıyor.dün cilaladım ben aracı resmen ayna...

sapphire
17-04-2007, 09:56
Haftasonu İzmir Praktiker'de aradım bu makinayı bulamadım:( 60 ytl'lik bir başka modeli vardı almadım.Bornova Kipa'da Turtle Wax'ın Nanotech cilasını aldım haftasonu pamukla uygulayacağım bakalım nasıl olacak.

PHaRUcK
17-04-2007, 10:26
oLaya son noktayı ben koyim bari...

Bu koçtaştaki aLeti aLdık..açıkçası çin maLı diede tereddüt ettik ama 2 yıL garantisi oLduğu için aldık..

GeLdik ve ciLaya başLAdık..ÖnceLikLe arkadasımın polosuna attık ciLayı..
Ve sonuç tek keLimeyLe mükemmeL bi aLet..Bence parasını kesinLİkLe tek seferde çıkaracak bi performasn sağLadı..

Arkadaşımın ön kaputu kazadan doLAyı değişmişti ve beyaz aracına siyah astarLı kaput takıLmıstı...Oraya dahiL ciLayı bi vurduk şu an gören herkes ne saman boyattın güzeL durmus dioLar..

Bu astarLı haLi böLe gösteriosa orjinaL boyaLı arabayı nası gösterir siz düşünün artık...

Kaputun ciLaLı haLinide koyucam buraya bi bakın derim bence ;)

http://img135.imageshack.us/img135/2605/img1718smallwj6.jpg

ELEGANCE
17-04-2007, 10:29
HOcam bu cihazı çiğli carrefour praktikerde gördüm ama açıkçası fiyata dikkat etmedim.BU tarafa yolun düşerse bi bak istersen bende gidersem fiyata bakar burda belirtirim..

teşekkür ederim ya sağol bi ara bakayım ben artık.

ELEGANCE
17-04-2007, 10:31
oLaya son noktayı ben koyim bari...

Bu koçtaştaki aLeti aLdık..açıkçası çin maLı diede tereddüt ettik ama 2 yıL garantisi oLduğu için aldık..

GeLdik ve ciLaya başLAdık..ÖnceLikLe arkadasımın polosuna attık ciLayı..
Ve sonuç tek keLimeyLe mükemmeL bi aLet..Bence parasını kesinLİkLe tek seferde çıkaracak bi performasn sağLadı..

Arkadaşımın ön kaputu kazadan doLAyı değişmişti ve beyaz aracına siyah astarLı kaput takıLmıstı...Oraya dahiL ciLayı bi vurduk şu an gören herkes ne saman boyattın güzeL durmus dioLar..

Bu astarLı haLi böLe gösteriosa orjinaL boyaLı arabayı nası gösterir siz düşünün artık...

Kaputun ciLaLı haLinide koyucam buraya bi bakın derim bence ;)

http://img135.imageshack.us/img135/2605/img1718smallwj6.jpg

benimde bulmam lazım bu makineyi. Resimde de baya güzel görünüyor. Ne cila kullandınız ? Bu konu da da bilgi verebirimisin ?

aga78
17-04-2007, 11:58
çok profosyonel bi makina gerektirmez arkadaşlar sonuçta ne kadar kullanacaksınızki bosch makinta vs pahalıdır atlas yada alpino diye bir iki marka var kozyatagı bahaus yada ümraniye prakikerde var bunların muadilleri yanlız kecesine dikkat etmeli kalın kece olmaz + uygulamada seri ve aynıyerde bekleme yapmadan baskı ulgulamadan gecçmeli diye biliyorum şimdiden kolay gelsin

ELEGANCE
18-04-2007, 20:15
bende aldım sonunda bu makineden arkadaşlar. Cila olarak turtlewax gördüm sıvı cila onu tavsiye ettiler. Ne kullanmak lazım ? pasta olmasın ama, boyayı inceltmesin.

Parlak görünüm versin, boyayı korusun, kalıcı olsun bi müddet en azından, makineyle de uygulanabilicek ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar ?

ezgene
18-04-2007, 21:10
carpex,Brezilya cilası. Carefourda satılıyor.süper.tavsiye ederim.

jackal
18-04-2007, 23:28

Aynısından bendede var kesinlikle duacı olursunuz en az 10 arabaya yaptık sonuç süper :)

otto
19-04-2007, 09:05
ÇBS BELCO alın arkadaşlar çok verimli vede ucuz 8YTL ye aldım küçük kutusunu arttı bile.

ELEGANCE
19-04-2007, 10:15
teşekkürler arkadaşlar sağolun bu cila marka seçimi karar vermesi güç gibi anlaşılan deneye deneye bulucaz ihtiyacımızı karşılayan modeli. Turtlewax sıvı cila var satış görevlisi bunu al dedi bi onu deniyim diye düşünüyorum. gerçi bu sıvı olmayanlar çok daha iyi diye duydum. 3M var 60 ytl dedi kutusuna ama ayakkabı cilası gibi katı ve rahatlıkla 60-70e yakın kullanılabilir, sorun şu ki ounun gibi katı cilalar makineyle uygulanamıyormuş. sıvı cila alıcam makineyle uygulayabilmek için.

PHaRUcK
19-04-2007, 15:41
teşekkürler arkadaşlar sağolun bu cila marka seçimi karar vermesi güç gibi anlaşılan deneye deneye bulucaz ihtiyacımızı karşılayan modeli. Turtlewax sıvı cila var satış görevlisi bunu al dedi bi onu deniyim diye düşünüyorum. gerçi bu sıvı olmayanlar çok daha iyi diye duydum. 3M var 60 ytl dedi kutusuna ama ayakkabı cilası gibi katı ve rahatlıkla 60-70e yakın kullanılabilir, sorun şu ki ounun gibi katı cilalar makineyle uygulanamıyormuş. sıvı cila alıcam makineyle uygulayabilmek için.

Benim resimdeki arabada kuLLandığım

AREXONS

8261 MetaLİk Boya CiLası

PHaRUcK
19-04-2007, 15:49
Buda Ürünün Resmi ;)

http://img182.imageshack.us/img182/2927/foto10mo8.jpg

ELEGANCE
19-04-2007, 20:27
Teşekkür ederim uğraşmışsın resimde koymuşsun.
Arabada çok parlak durmuş güzel olmuş baya bunuda bulursam incelerim bi. tekrar sağol faruk

ergin967
19-04-2007, 20:55
arkadaşlar ben bu konuyla ilgili yeni bir konu açmayı bile düşündüm,merak ediyorum ziebart gibi birsürü para verip geniş kapsamlı koruma yaptırdığımız aracımıza ne uyguluyorlar bilen varmı? yani öyle parlatmadan bahsetmiyorum bildiğim kadarıyla parlatma cilasının üstünede bir koruma yapılıyor hem parlaklığı hemde boyayı çok uzun süre koruyacak bir ürün varmı piyasada? metalik boya için

ELEGANCE
20-04-2007, 20:45
http://img413.imageshack.us/img413/1232/photo0031fg8.jpg

Bugün koçtaştan bunu aldım renkli cilaymış, çizik giderici kalemi de var (yanda görünüyor), siyah tonlarında araçlar için siyah cila olarak aldım. (aracım metalik safir-siyah). Fiyatsa reyonda 29du kasada 35 çıktı bana biraz pahalı geldi, diğer cilalara göre.

Bu ürünü kullanan varmı ? Renkli cila olduğu için aklıma takıldı boya üzerinde kendi renginden farklı bir renk tonu oluşturmasın ? sıvının rengide siyah çünkü...

Çizik giderici kalemle ise ufak bi deneme yaptım bi işe yaramadığını düşünüyorum. Bugün vaktim yoktu yarın sonunda alabildiğim cila makinesiyle arabayı cilalıycam, tecrübe eden varsa beklediğim sonucu alırmıyım bu ürünle ?

M.YILDIZ
20-04-2007, 20:48
öncelıkle uzerındekı kullanma talımatı oku ve ona göre uygula. bırde bu tur seylerı kullanıpta memnun kalana nadır rastlanıyor.

ELEGANCE
20-04-2007, 20:50
talimat diğer benzer ürünlerle aynı, forumda cila kullanan arkadaşların hep memnun kaldığını okudum ve araçlarını resimlemişler güzel görünüyordu da bu ürün nasıl acaba onu merak ediyorum. Renkli cila çünkü ilk defa kullanıcam.

gokalp
20-04-2007, 20:52
ıslakmı kurumu uygulandığına bak.

ELEGANCE
20-04-2007, 20:56
kuruyken uygulanıyormuş

mdellal
20-04-2007, 21:27
İnşallah bi işe yarar da paran boşa gitmemiş olur ...

ergin967
20-04-2007, 22:07
hadi bakalım izlenimlerini bekliyoruz,benimkide metalik mavi ama ciladan çok şöyle üstün bi koruyucu arıyorum kuş pisliklerinden gına geldi:(

ELEGANCE
20-04-2007, 22:49
yarın bi yapıyım da hayırlısıyla, o kuş pisliğide asit resmen :) dediğiniz gibi işallah para boşa gitmez, ondan önemlisi şu cilanın renkli olması mevzu aklıma çok takıldı ama siyaha siyah aldım yani sonuçta bi problem olmasa gerek. Yarın önce ufak bi yüzeyde deniycem, umarım beklediğim sonucu alırım. internette araştırdım memnun kalanlar çoğunlukta. Sonucla ilgili sizleri de bilgilendiririm.

KentucKy
20-04-2007, 22:59
keşke ünlü bi firmanın cilasını alsaydın.ben ilk defa duydum renkli olayının ve turtle ismini.umarım iyidir.

ozgurkale
20-04-2007, 23:37
inşallah işe yarar..

ELEGANCE
20-04-2007, 23:46
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=8934&highlight=cila bakın bu arkadaşta turtlewax kullanmış (benim aldığım modelden değil anladığım kadarıyla, renkli değil) nasıl da güzel durmuş araba, ayna gibi.

Papirus
21-04-2007, 00:03
Turtlewax iyidir 97den beri turtlewax kullanırım bir sorun yaşamadım hatta sonax'tan iyi olduğunu bile iddia edebilirim. O aldığın cila genellikle cizikler oluşmuş boyalarda kısmi olarak çiziklerin içini doldurarak daha silik görünmelerini sağlamak içinkullanılıyor çok derin çiziklerde kalemi ile çiziğin içi dolduruluyor, yoksa normal boyanın rengini filan değiştirmiyor merak etme , saç boyası değil ki bu meret cilala arabanın rengi koyulaşsın yada açılsın. Bana sorasanız color back diye bir cilası vardı turtlewax'ın, sizin durumunuzda daha işe yarardı.
KOÇTAŞ da kazık, 2 -3 ürününe indirim uygulayıp insanları kendine çekiyor bu esnada diğer kazık fiyatlı malları da satılıyor, sattıkları mallarda pek kaliteli değiller.

"One Step Color Back®"
http://www.turtlewax.com/main.taf?p=2,1,4,20

http://www.turtlewax.com/img/products/pd_tw_onestepcolorback.jpg

ELEGANCE
21-04-2007, 00:05
Turtlewax iyidir 97den beri turtlewax kullanırım bir sorun yaşamadım hatta sonax'tan iyi olduğunu bile iddia edebilirim. O aldığın cila genellikle cizikler oluşmuş boyalarda kısmi olarak çiziklerin içini doldurarak daha silik görünmelerini sağlamak içinkullanılıyor çok derin çiziklerde kalemi ile çiziğin içi dolduruluyor, yoksa normal boyanın rengini filan değiştirmiyor merak etme , saç boyası değil ki bu meret cilala arabanın rengi koyulaşsın yada açılsın. Bana sorasanız color back diye bir cilası vardı turtlewax'ın, sizin durumunuzda daha işe yarardı.
KOÇTAŞ da kazık, 2 -3 ürününe indirim uygulayıp insanları kendine çekiyor bu esnada diğer kazık fiyatlı malları da satılıyor, sattıkları mallarda pek kaliteli değiller.

tamam ya valla çok sağol, gönül rahatlığıyla kullanıcam. Bitince de bakalım artık dediğiniz gibi başka modelleri deneriz veya memnun kalırsam artık devam. Koçtaş ta hakkaten dediğin kadar var. Boyada 2 senedir cilasızlığın, uzun yolun ve izmir sıcağının vermiş olduğu minyatür kılcal çizikler oluşuyor haliyle, eskiden yıkanınca hafif mora dönüşen bir rengi vardı arabanın o kalmadı artık.

Ergin967 = http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253404&productid=otm094040 bilmiyorum ne kadarı doğrudur ne kadarı reklamdır ama boya koruyuculuğundan özellikle çokça bahsedilmiş bir ürün bu. Denenebilir belki...

JOCCO
21-04-2007, 09:13
Turtle Wax gerçekten çok kaliteli bir markadır. Bir çok ürününü hem sattım, hem de kullandım. Elindeki cila, uygulaması biraz zahmetli bir ciladır. Ciladan mucize beklemezsen, beklentilerini karşılayabilecek bir ciladır. Buna ek olarak Turtle Wax'ın en kaliteli ürünü bana göre Krom Parlatıcı'sıdır. O da gerçekten beni çok memnun etmişti..

ELEGANCE
21-04-2007, 17:23
Turtle Wax gerçekten çok kaliteli bir markadır. Bir çok ürününü hem sattım, hem de kullandım. Elindeki cila, uygulaması biraz zahmetli bir ciladır. Ciladan mucize beklemezsen, beklentilerini karşılayabilecek bir ciladır. Buna ek olarak Turtle Wax'ın en kaliteli ürünü bana göre Krom Parlatıcı'sıdır. O da gerçekten beni çok memnun etmişti..

az önce işim bitti, ama bende bittim:( :D hakkaten biraz değil baya zahmetli bi cilaymış, (makineyle uygulamama rağmen). sadece makine yetmiyor. çünkü makineyle uyguladıktan sonra biraz kurumasını beklemek lazım ki çabucak kuruyuveriyor. Ve puslu bir leke bırakıyor boya üzerinde onu da makine tam anlamıyla çıkarmıyor, kalanını elle uğraşmanız gerekiyor.

Ancak şunu söyleyebilirim cila beklentileri karşılıyor, güzel canlı bir parlaklık sunuyor. Arabanın o ilk alındığı gündeki yıkanınca çok hafif mora dönüşen rengini ki bunu kaybetmiştim 2.senenin sonunda ciladan sonra tekrar yakaladım. ve dahası boya üzerine yapışarak o ziebart vs... yerlerde uygulanan boya korumaları gibi boyanın üstüne görünmeyen ancak dokununca hissedilebilen bir tabaka oluşuyor, bu tabaka wax özelliğinden geliyor. boya koruma özelliği var ancak umarım uzun süreli olur. bakalım zamanla görücez.

Kısacası ürün denemek isteyenlere tavsiye olunur arkadaşlar, gönül rahatlığıyla uygulayabilrisiniz, ancak unutmayın çok uğraştırıyor, jocco'nun dediği kadar hakkaten zahmetli bir ürün. (not: çizik giderici kalemse çok işe yarayan birşey değil)

faithless1905
21-04-2007, 18:22
ellerine sağlık keşke foto da atabilsen benimde cilam bitti bende siyah cila bakıyorum memnun kaldıysan bende alabilirim aynısından çünkü benim arabada da kılcal çizik çok selamlar...

ELEGANCE
21-04-2007, 19:47
fotoğraf maalesef alamadım digital makine yok, telefonda işte o cilanın resmindeki gibi çekiyor parlaklığı, temizliği çok belli olmaz sanırım. Şöyle diyim yukardaki eski verdiğim linkteki kırmızı corsa kadar parlak.

ergin967
21-04-2007, 21:14
arkadaşlar bugün bauhaustan bunu aldım bende turtlewax teflon koruma cila tavsiye etti eleman görücez bakalım yağmur,çamur kuş pislği vs.. uzun süreli koruma sağlıyor dedi..fiyat 19.90 ytl http://img440.imageshack.us/img440/8250/p1000899se6.jpg