Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik alsak ne alırız?
selcukkoylu
29-10-2007, 12:31
benim lastiklerin değişim zamanı geldi
halim1903
29-10-2007, 12:39
benim lastikler michelin gayet iii
bülent58
29-10-2007, 12:46
neden lassa yok tercihlerinde bence lassa daha iyi
tercihlerden michelin v tavsiye ederim
violetpee
29-10-2007, 12:51
Arkadaşlar size ufak bir tavsiye, sakın markanın dandikliğine aldanmayın...
Kumho ku19 modeli 4 su tahliye kanallı bir lastik ve yeri nasıl tutuyo anlatamam... İnanın V lastik kullanan arkadaşlarım yağmurda arabanın kıçı başını toplamaya çalışırken biz yanlamanın ve toplamanın keyfini sürüyoruz... bilginize...
halilertekin
29-10-2007, 13:24
isatnbulda Michelin V iyi gider diye düşünüyorum
H, V kısaltmaları hız endekslerini gösterir, tercih meselesi değildir.
bülent58
29-10-2007, 14:31
Kumho ku19 modeli 4 su tahliye kanallı bir lastik ve yeri nasıl tutuyo anlatamam... İnanın V lastik kullanan arkadaşlarım yağmurda arabanın kıçı başını toplamaya çalışırken biz yanlamanın ve toplamanın keyfini sürüyoruz... bilginize...
bir ara arkadaşım söylemiştide inanmamıştım
:sorry:
mustafa1339
29-10-2007, 16:28
michelin pahalı ama süper
kaptanati
29-10-2007, 18:00
arkadaşlar michalen'ın kalitesini biliyoruz ama FRANSA'ya olan boykot kararından ötürü kalitesi hiçte ondan az olmayan brigstone-H tavsiye ediyorum.
speedy20
03-11-2007, 23:11
valla bende brigstone var çok sert memnun değilim.abaharda değiştirecem bende.michelin alacam yada goodyear gt3 var onlarda çok güzel lastik.çok iyi yol tutuşu var
:good: :good: :good:
continental aldım yeni eskiside aynıydı memnum ama pahalı biraz
Ben lassa İmpetus H kullanıyorum memnnunum lastiklerimden.Ancak ankette michelin H serisini tavsiye ederim.210 km hız Türkiye şartlarında yeterde artar bile.
Kesinlikle...
dewilking08
04-11-2007, 23:55
bridgestone b390 195 60 15 88v kullanıyorum.artık son hızına daha rahat ulaşıyor.genel anlamda memnunum...
Kunteper Canavarı
05-11-2007, 09:49
plastik en iiisi eskiden dolma laztikler vardı pinokyo bisikletlerde ne lastikti bee.
ne patlar ne yarılır :D
Kurtbeyi
05-11-2007, 11:47
Arkadaşlar aracımın lasiklerini değiştireli 20 gün oldu. Aldığım Güne kadar Bridgestone kullandım, gayet güzel lastikler ancak ses izolasyonu pek iyi değil. Yeni aldğım lastikler ise Michelin Energy 195*60 R15 88V çok güzel lastikler ses olayı da kalmadı. Gayet memnunum. Ben Michelin V'yi tavsiye ederim.
goodyear excellence alcamda bu h? - v? nedir tam olarak, hız endeksi demişler ama malzeme olarak ne fark var hangisi daha yüksek hızlara dayanıklı sonucta gt ye takcıaz yani ;)
şimdi öğrendim ya :) ynai bana v lazımmıs h lerle arasında 37 ytl fark var ama verelim gitsin gelişmiş ülklerde kadran neyse ona göre lastik alcakmıssın cimrilik yapıp h almak yasakmıs
1229
Gökhan_55
07-11-2007, 03:11
v ne demek h ne demek birisi açıklarsa sevinirim... ve lastik performansa direkt etki eder mi ya da sese?
halcon_negro
07-11-2007, 03:16
hız sembolleridir
Gökhan_55
07-11-2007, 04:43
astra için en uygunu nedir arkadaşlar?
Jon@thaN
07-11-2007, 09:19
michelin den başkasını kullanmadım. çok memnunum. dört lastik değiştirdiğimde konforda mükemmel değişiklikler oldu.
GOODYEAR.....H'si V'si aracına göre değişir. Mesela bana T yetiyor fazla bile.
burebista
07-11-2007, 09:39
goodyear gt3 kullanıyorum biraz sert ama yol tutuş konusunda memnunum
arkadaşlar her markayı aşşa yukarı denedim fakat mıchelın mxv3a dan asla şaşmayın derim bulabilirseniz birde yokohama bu arada goodyear da sigortalı bilginize
tween&ozy
09-11-2007, 00:16
eski tipomda michelin h takmıştım gayette güzeldi yumuşak lastik..yola daha iyi oturuyordu
ydilekli
10-11-2007, 20:10
Arkadaşlar kış tipi lastikler hakkındaki görüşleriniz nedir?
Ben, michelin Alpin kullandım çok güzel, lassa snoways kullananlarda memnun.
Nokian Tyres kış tipi lastikleri en iyisiymiş?
Bilgisi olan varmı?
umt16170
10-11-2007, 20:20
Arkadaşlar ben bu mayıs ayında BF Goodrich diye bi lastik aldım .
Süper cıktı. ben cok memnun kaldım. bu günde felaket yamur yağıyodu yol tutuşu harika. tavsiye ederim.
Emre_H7070
26-02-2008, 01:53
arkadaşlar michalen'ın kalitesini biliyoruz ama FRANSA'ya olan boykot kararından ötürü kalitesi hiçte ondan az olmayan brigstone-H tavsiye ediyorum.
Aynen katılıyorum. Normalde oyum michelin ama artık bridgestone yada kumho özellikle kumho diyorum hem fiyatı güzel hemde öteki lastik üreticilerini aratmayan bi marka..
Emre_H7070
26-02-2008, 02:00
eskiden michelin zr f1 pilot almıstım 1400 ytlye we 3 sene olmustu.Yol tutusu mükemmeldi ama ben asla bidaha bi lastiğe 1400 wermem ama 600 de wermem.Sonucta arac lastiğin üstünde gidiyo.bana göre bridgestonenin orta modellerin biraz üstü bi lastiği bana yetecektir..
seamantik
27-02-2008, 11:53
kumho'nun firen mesafesi iyi değil michelin veya toyo ideal.
michelin veya brigstone asla bu markalardan şaşma
LAZRAİL61
01-03-2008, 20:22
Beyler ben lassa ımpetus II kullanıyorum.çok sağlam lastik ama sert malesef.sert olmasının faydası yüksek hızlarda savrulmaması için.ama türkiyede 90ı geçilecek yol pek olmadığından bunun pek bir önemi yok.bence hız lastiklerini de eğer performanslı kullanıcı değilseniz pek tercih etmeyin.çünkü hız lastikleri sert olur ve ince yanaklıdırlar.(55 yanaktan ince olanlar)günlük kullanıma uygun olmayan ve kötü yollarda kesilme durumu olan lastiklerdir.Ben h serisi mıchelın tavsiye ederim.çok konforlu lastik ömrü de uzun.herşeyden önce yumuşak ve güvenli her hava şartında.mıchelın 1 numara bunu unutmayın:good:
Arkadaşlar ben bu mayıs ayında BF Goodrich diye bi lastik aldım .
Süper cıktı. ben cok memnun kaldım. bu günde felaket yamur yağıyodu yol tutuşu harika. tavsiye ederim.
aynen katılıyorum bende bir ay oldu yeni aldım bf goodrich profiler 2 palmiye desenli olanı.araba sanki havada gidiyor yol tutuşu çok farketti direksiyon bir hayli hafifledi frenler desen eskiye nazaran daha iyi özellikle ses olayı kesildi eski lastikler neymiş berbat orjinal dunlop sport 2020 vardı.
başlık sorusuna gelince michelin v derim ama pahalı gelenlere kesinlikle aldığım lastiği tavsiye ederim sonuç olarak oda bir michelin ürünüdür.
arabada benim için en önemli olan şey lastik.saygılar.
astra için en uygunu nedir arkadaşlar?Astra ö.e hızında olduğu için H sınıfı yeterli, V sınıfı almak fazladan para vermekten başka birşey değil.
Lastik seçimi için Continental diyorum.
alexnumber10
04-03-2008, 08:24
Astra ö.e hızında olduğu için H sınıfı yeterli, V sınıfı almak fazladan para vermekten başka birşey değil.
Lastik seçimi için Continental diyorum.
Aynen. Continental Premium Contact2. Gerisi teferruat.
ben bi ara birigstone potenza kullandım süper bi lastik tavsiye ederim
Opel bayi satışında Continental lastikler ile satışa sunuluyor.Continental lastik nasıldır?
Continental kullanıyorum fakat sanki şehiriçi virajlarda hızlı girdiğimde savrulcakmış gibi oluyor.Hava basınçları 32 psi olmasına nazaran
Bridgestone Potenza GIII diyorum...
Opel bayi satışında Continental lastikler ile satışa sunuluyor.Continental lastik nasıldır?
http://img372.imageshack.us/img372/979/capture1vw5.jpg
Eski seri kuru havada daha iyi yol tutuyordu sanki, ancak PC2 nin yağışlı havada çok iyi olduğu kesin bence, 3 . lastik takımımı da PC2 serisinden aldım ben mennunum. Tek kusuru çabuk eskiyip, özelliğini kaybetmesi.
Sayın Papirus PC2 yi güvenle kullanabiliriz yani..
Bridgestone'dan şaşmayın derim
nihatayhan
04-04-2008, 18:21
aklın yolu bri
fikret_sahin
05-04-2008, 00:13
arkadaslar 1-2 ay once NOKIAN H marka dort mevsimlik 4 lastik aldim, performansindan ve yol tutusundan cok memnunum, ustelik sessiz. ve bir de Michelinden %30 daha ucuz. son bir iki aydir hava yagmurluydu, ve lastikleri cok denedim. islak zeminde yola tutunus olarak, Michelin bile bu kadar iyi degil. ben sadece tavsiye ederim.
burak loves opel
06-04-2008, 12:09
ben dün 4 tane michelin energy saver aldım.çok iyi de ettim.arabadaki ses sıfıra indi,konfor arttı,zaten iyi olan yol tutuş harikalaştı.herkese tavsiye ederim.tanesini 135 den aldım.biraz tuzlu oldu ama bi 5-6 sene binerim inşallah
hasansenol
10-04-2008, 00:13
lassa impetus sport kullanyrm yol sesi fren açısından gayet iyi seçenekler arasında olması gerekirdi :)
TheFox34
10-04-2008, 12:02
http://img372.imageshack.us/img372/979/capture1vw5.jpg
Eski seri kuru havada daha iyi yol tutuyordu sanki, ancak PC2 nin yağışlı havada çok iyi olduğu kesin bence, 3 . lastik takımımı da PC2 serisinden aldım ben mennunum. Tek kusuru çabuk eskiyip, özelliğini kaybetmesi.
bu tablo www.adac.de (http://www.adac.de) sitesinden alınmış.almanlar çok kullanılan lastik ebatlarını her sene test ediyorlar ve sonuçlarını yayınlıyorlar.kendi lastik ölçünüzünde bulunduğu testler var orada. sonuçlar farklı ebatlarda farklı üreticilerin daha iyi olduğunu gösteriyor.bi bakmak lazım.
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp?ComponentID=4796&SourcePageID=8762#1
KaptaN55
10-04-2008, 12:16
Michelin V:good:
GALERİCİ
10-04-2008, 12:44
michelin h
dream014
10-06-2008, 10:36
cp2 sağlamlığı konusunda bilgisi olan varmı
cp2 sağlamlığı konusunda bilgisi olan varmı
Ortalama 40.000 gidiyor sonra performans düşüklüğü başlıyor eğer taşlı tarla yollarında kullanılırsa çok daha erken bozulmaya başlayabilir.
He bu nasıl gelişyor dıştan diş derinliğini ölçtüğünüzde normalin altına inmemiş gibi görünüyorsada lastiğin taban karakteri , içindeki çelik tellerin deformasyonu neticesinde bozuluyor. Doğru düzgün yol tutmuyor.
GMGermany
13-06-2008, 21:33
Bridgestone hayatimda almadim ,almamda.
Continental ve Pirelli aldim memnun Kalmadim.
Michelin aklimdan bile gecmes.
Su an Hankook kullaniyorum- ne deyim Süper bir teker.
gsı osman
19-06-2008, 11:48
mıchel tartışmasız en iyi yol tutan araç ben özel şöförüm audi 4.2 ve mercedes s320 var bende ikisininde fabrika çıkış lastikleri michel
opelankara
19-06-2008, 12:12
Kleber kullanan varmı arkadaşlar
Lassa Impetus Sport kullanıyorum, çok memnunum her açıdan. Bridgestone Potenza GIII kullandım, iyi güzel hoş ama dayanıksız, 1 ayda çok yıprandı, üretimi durmuş, tavisye etmem...Fakat Kumho KU31' i denemek isterdim, fiyat performans açısından süper. Uluslararası lastik test sitelerinde en üst sıralarda yer alıyor. Araştırmanızı tavsiye ederim...
potenza g III le 20 bin yaptım en ince kılcalları var tek bi şerit uzunlamısına igne inceliğinde önler hala görünüyor
arkalar sıfırdan farksız ön- arka değiştridim bi 30.000 daha gidip değiştirmeyi düşünüyorum
potenza adrenal ;) e geçecegim
bendekullanıyom kumho alpın v tıpı modelını bence kalıtelı guzel yol tutuyo yagmurda kaymayı bırak kar yagıslı havada bıle performansı ıyıdı bunu da babam soledı kısın yanıma askerdım zıyaretıme gelmıstı :)
:) marka kalıte olsun dıyosan mıchellın derım daha oncekı lastıklerım de kullanıodum memnundum mıchelın alcaktım 205,50,16 250 ,300 ytl ıdı tanesı
cesar232
19-06-2008, 17:27
lastiklerin birbirinden pek fazla farkı yok kullandıgınız ortama göre alın derim .good year aldım 1 yıldır kullanıyorum yol tutuşu çok iyi good yeardan memnunum keskin virajları 90 -100 dödüğüm çok oldu zaten birkaç virajdan sonra ben hep good year aldım fazla yıpranma yapmıyor aslında kullandıgınız lastik mevsim durumuna göre kendini yumşatmalı yada sertleşmeli nediyelim karar sizin michealin da güzel tercih meselesi
abdullah79
19-06-2008, 17:39
:good: :good: :good:
kesınlıkle
beyaz guvercin
19-06-2008, 22:36
michelin arabanın yol tutuşu değişiyo arabanın sürüşü bile yumuşadı
bence michelin'ler çok aşırı pahalı, tamam kaliteli lastik ama bu paranın çoğu markaya gidiyor unutmayın. ankette tercihim brigestone H olurdu, V almaya pek gerek yok çünkü Türkiye'de hiçbir zaman 240 km/h saat hızla 8 saat durmadan (V serisi özelliği) yol almanız mümkün değil :)
Lassa İmpetus 2 kullandım 195/60/15 yol tutuşu gerçekten harikaydı hatta araç ilerlemediğinde direksiyon zor dönüyordu lastik yeri bırakmadığından :) yol sesi de azdı. Babamın arabasında da Kleber lastikler var vasat bir lastik pek tavsiye etmem. Şuan arabamda ise Kumho Ecsta var 205/45/17 Lassa İmpetus 2 kadar yol tutuşu yok haliyle daha sert bir lastik ama fiyat karşılaştırması yaparsak süper bir lastik diyebilirim :)
sana 3 marka vericem 3 ünden 1 ini tak gerisi yalan
1. metzeller
2.mıchelin
3.nokıan
ne kayarlar ne aşınırlar nede savururlar yol tutuş performans 4 mevsim özellikleri olan serilerdir fıat dierlerinden az da yüksek olsa lastik demek hayat demek unutma 3 liradan kaçma markadan şaşma
kafiyeli oldu ama benden sana tavsiye
selocan77
30-06-2008, 22:53
sana 3 marka vericem 3 ünden 1 ini tak gerisi yalan
1. metzeller
2.mıchelin
3.nokıan
ne kayarlar ne aşınırlar nede savururlar yol tutuş performans 4 mevsim özellikleri olan serilerdir fıat dierlerinden az da yüksek olsa lastik demek hayat demek unutma 3 liradan kaçma markadan şaşma
kafiyeli oldu ama benden sana tavsiye
Gerisi yalan derken?.Bridgestone kullandınızmı.Yada kullandıysanız kendiniz alıp mı kullandınız.veya diğer markaların hepsini kullanmış olmalısınız.Yoksa böyle bir yorum yapmazdınız herhalde.
nightboy
01-07-2008, 10:59
ben falken kullanıyorum gayetde güzel
Gerisi yalan derken?.Bridgestone kullandınızmı.Yada kullandıysanız kendiniz alıp mı kullandınız.veya diğer markaların hepsini kullanmış olmalısınız.Yoksa böyle bir yorum yapmazdınız herhalde.hepsini kullandım maalesef brigestone de özellikle yol sesi olduğu gibi içerde olan bi marka
selocan77
01-07-2008, 19:52
hepsini kullandım maalesef brigestone de özellikle yol sesi olduğu gibi içerde olan bi marka
bende Bridgestone kullanıyorum fazla bi ses yok.Arabanın içine gelen sesin yalnızca lastikle ilgili olduğunu sanmıyorum.Başka etkenlerde bu sesi yapabilirmi acaba.
bridgestone ses alır maalesef.
ama yol tutuşu--aşınma süresini geciktirmesi için
ben bridgestone taraftarıyım
michelin cabuk taş yarası alıyor ve bir süre sonra bırakıyor...
egoastra
07-07-2008, 20:01
michelin h :)
Kunteper Canavarı
11-07-2008, 11:51
lassa dan başka alan parasını çöpe atmış demektir...
gslibugra
11-07-2008, 17:31
hız istiosan V al :)
boramert
01-08-2008, 23:22
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/195_65_R15T_2006/default.asp?ComponentID=163579&SourcePageID=8979# (http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/195_65_R15T_2006/default.asp?ComponentID=163579&SourcePageID=8979#)
Buradan lastiklerin test sonuçlarına bakın arkadaşlar:
http://www.adac.de/images/b_i.gif (http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/195_65_R15T_2006/default.asp?ComponentID=163579&SourcePageID=8979#) Alle Reifen auf einen Blick: Tabelle (http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/195_65_R15T_2006/default.asp?ComponentID=163579&SourcePageID=8979#) linkine basın:
Puanlama 1 en iyi 5 en kötü)
ıslak (nass)
kurudaki (troken)
schnee =kar
eis=buz
gerausch=gürültü,
rollwiderstand=yuvarlanma direnci
verschleiss=aşınma
Bunların hepsi test edilmiş ve tartışma götürmez sanırım ;)
Keepwalking
02-08-2008, 00:11
yalpa yaptırdım bu akşam araca 130la sağ-sol-sağ şeklinde nasıl yolda kaldı nasıl topladı araba anlamadım hala şokundayım olayın spin attık dedim ben. michelin diorum kesinlikle.
(*) lastik alırken fazladan vereceğiniz 100 ytl gerektiği zaman sizlere belki canınız olarak geri döner.
burak loves opel
02-08-2008, 12:50
michelin tabiki 3 kuruş fazla ver güvende ol
forged&carbon
02-08-2008, 12:51
marka ile modelde söylersek daha bilgilendirici olacaktır bence...
michelin pilot sport 2 yada Pilot SX MXX3 (http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Michelin&tireModel=Pilot+SX+MXX3) ya da pirelli zero serilerinden de olabilir...
Ben de michelin saver almayı düşünüyorum..
Ahhh markacılık Ahhh :) ne yazıkki anketten oy kullanamıyorum çünkü bu lastikleri kullanmadım!!!şu anda lassa impetus kullanıyorum gayet memnunum ama 3 yıl önce aldığım semperit marka 215.55.15 çapındaki lastik gibi bir lastik görmedim!!!konfor,ısınma,hız,kontrol hepsi üst düzeydeydi sanırım şu an üretimi durdu.üretilse gözümü kırpmadan alcağım tek lastiktir.ankete katılamıyorum dediğim gibi o lastikleri kullanmadım kullancağımıda zannetmiyorum....
ceyhunyazar
05-08-2008, 11:08
Continental Premium Contact2 195/60/R15
2 Adet aldım, 164 ytlx2=328 ytl Ankara Koçtaş
Aracın çekişinde ve seyrinde belirgin yol tutuş gözlemledim...
lassa impetus hoş bi lastik
:good::good:
boramert
07-08-2008, 01:12
bence michelin'ler çok aşırı pahalı, tamam kaliteli lastik ama bu paranın çoğu markaya gidiyor unutmayın. ankette tercihim brigestone H olurdu, V almaya pek gerek yok çünkü Türkiye'de hiçbir zaman 240 km/h saat hızla 8 saat durmadan (V serisi özelliği) yol almanız mümkün değil :)
Lassa İmpetus 2 kullandım 195/60/15 yol tutuşu gerçekten harikaydı hatta araç ilerlemediğinde direksiyon zor dönüyordu lastik yeri bırakmadığından :) yol sesi de azdı. Babamın arabasında da Kleber lastikler var vasat bir lastik pek tavsiye etmem. Şuan arabamda ise Kumho Ecsta var 205/45/17 Lassa İmpetus 2 kadar yol tutuşu yok haliyle daha sert bir lastik ama fiyat karşılaştırması yaparsak süper bir lastik diyebilirim :)
Kumho ecstsa'nın 3 modeli var. Hangisi acaba senin kullandığın?
mericalptekin
07-08-2008, 09:58
michelin pahalı ama iyidir;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net