PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tavan döşemesi

see_none
26-10-2007, 22:33
herkese selamlar ben arbanın tavan döşemesinş hafif neml bi bezle sildim daha sonra döşeme kendinş saldı.Bu döşeme değiştilecek mi yoksa üzerindeki gerdirilir mi?şimdiden teşekküerler.fiyat bilgisi olan varsa öğrenebilirim.

muratgunes
27-10-2007, 22:17
nettin usta yaa çok bastırmıssın herhalde. değiscek gibi sanki ama bi foto koysan belki yorum yaparlar. bende sildirecem de adamlar birayla sil diyorlar. ama fazla bastırmamak lazım

astrammm
27-10-2007, 22:20
nettin usta yaa çok bastırmıssın herhalde. değiscek gibi sanki ama bi foto koysan belki yorum yaparlar. bende sildirecem de adamlar birayla sil diyorlar. ama fazla bastırmamak lazım
bira fazla başarılı olmuyor. zamannda kazalı passat toplamıştık ordan biliyorum ama koku yapıyor hemde.temizlik urunlerı daha başarılı

k@dir
27-10-2007, 22:20
:eek: :eek: birayla mı yazık ya

astrammm
27-10-2007, 22:23
:eek: :eek: birayla mı yazık ya
evet birayla:)

osmannn
27-10-2007, 23:05
ne olursa olsun kardeş onu arabama sokmam :D:D:D

k@dir
27-10-2007, 23:28
evet birayla:)
ilginç valla ama bence temizlik malzemeleri kullanalım :)

Vectra_Black
27-10-2007, 23:35
1-2 ay önce aynı şey benim başıma geldi. Her zaman temizlettiğim yer, "abi bayağı kirliymiş istersen temizleyelim." dedi ki, silmeye başlaması ile çadır oldu tavan.
Sonrası gittim döşemeciye, aynen yenilettim 60 YTL verdim. Çok profesyonel bir çalışma olmasa da, ustanin işi düzgün içime sindi yaptığı. Kontrplak gibi bir tabaka var onu güzel bir temizlediler, ardından hem kumaşa hem kontrplaka tutkal sürerek yapıştırdılar. Sonuçtan memnunum.

Eminim İzmir'de de bu işi daha profesyonel yapan yerler vardır, fiyat nasıl olur bilmem ama tekrar yapıştırma şansın yoksa yenileyeceksin mecbur.

Geçmiş olsun.
Keyifli sürüşler.

kurt.ibrahim
27-10-2007, 23:45
Halı yıkama şampuanı çok güzel temizliyor.
Deneyen kazanır. ;)

astrammm
28-10-2007, 00:00
ilginç valla ama bence temizlik malzemeleri kullanalım :)
oda temizlik malzemesi içeriyi kökten temizliyor:)

yezocan
28-10-2007, 00:29
malesef döşemeciye gidip yeniden kaplatacan.....

bacadir68
28-10-2007, 01:46
Eger Yeniden Kaplatacaksan Bi önerim Var. Gitmeden Bi Dene. Enjetkör Al Içine Yapistirici Koy Döşeye Sapla Ve Sik. Sonra Döşemeye Bastir. Bakalim Tutacakmi. Ama Leke Yapabilir Denemek Lazim

bugraGT
28-10-2007, 01:54
abi tavan silinirmi ıslak bezle :)
direk salar kendini tamiri yok komple söklüp değişcek eger ben silerim diyosan alcantara kaplatcan
tavan döşemesi ile ayrıntıları burda bulabilirsin
http://www.artcar.com.tr/Tr/index_tr.htm

see_none
29-10-2007, 14:28
herkese çok teşekkürler

see_none
29-10-2007, 14:39
teşekkürler

muratgunes
06-11-2007, 22:15
ne olursa olsun kardeş onu arabama sokmam :D:D:D
valla bende sokmuyom zaten oto temizlikçinin tavsiyesi sadece.

halilakel
25-11-2007, 12:27
benimde tavan ön taraftan sarkmıştı;yenisi de çok pahallıydı,döşemeciye gösterdim biraz yapıştırdı falan ama geri atar bu dedi,ve gerçekten attı,mersinin sıcağına artık dayanmaz olmuştu;ben de döşeme malzemesi satan yerden 2 metre, benzer bir deri aldım ve nalburdan da bir kutu bally aldım tavanı,arka panzotu ve ön direkleri eve çıkarttım,balkonda kapladım,iki gün sürdü;arabanın içi de bir kaç gün boyunca bally koktu ;ama sonuç gayet başarılı ve eskiye nazaran gayet iyi oldu ,ön tarafta gözükmeyen yerlerde bir kaç hata yapmışım ama onları da yakında düzeltecem,toplam maliyet ise 24 ytl deriye ve 12 ytl bally'e verdim yani 36 ytl tuttu...

toprakozz
01-12-2007, 20:50

siz birayı verin bana ben silerim :) :) :D

mybest
03-06-2008, 09:35
arkadaşlar onun dışında tavanla ilgili bir anektod. Benim Vectra 97 Cd den kapıları kapattığınızda tavandan sanki kapalı kasa doblo yada kangodaki gibi wonnn gibi bir ses çıkıyordu döşemeciye götürdüm.adamın yaptığı şu şarjlı tornavidayla arabanın iç taraftaki tavandaki el tutacaklarını sonra güneş siperliklerini daha sonra ön aydınlatmayı üstteki kapı üstü aydınlatmaları sonra ön direklerdeki plastik kaplamaları yani tavanı tutan herşeyi 10 dk da söktü ve tavan kaplamasını geriye doğru sürgü yöntemi iler sürükledi ve tavanda 2 adet metal olan enine metal kuşaklar var o kuşaklar ile tavan kaportası arasında çok ince kaynak puntalar var o puntalar attığı için tavandan kapı kapanmasında ses geliyormuş.Kuşaklar ile tavan kaportası arasına metresi belki tahmini ve muhakkak öyle 1-2 ytl lik ince süngerli bir bez çekti boydan boya döşedi yani ve 2 kuşak arasını doldurduktan sonra montajı yaptı.Ve ses artık yok kesildi.Bunun bana maliyeti 75 ytl bilseydim böyle yapılacağını kendimde yapardım.Artık siz biliyorsunuz başınıza gelirse kendiniz halledebilirsiniz tavan sökmekten korkmayın cidden çok basit.Bu arada tavan ile tavan döşemesi arasında kesinlikle hiç bir madde yok direk kaporta var arada hiç bir malzeme yok haberiniz olsun.Gözünüzde büyütmeyin.Zaten bütün arabaların çıplak hallerini görseniz binmeye korkarsınız.Tenekeden başka bişey değil arabalar...

rahimavci
04-06-2008, 09:39
arkadaşlar onun dışında tavanla ilgili bir anektod. Benim Vectra 97 Cd den kapıları kapattığınızda tavandan sanki kapalı kasa doblo yada kangodaki gibi wonnn gibi bir ses çıkıyordu döşemeciye götürdüm.adamın yaptığı şu şarjlı tornavidayla arabanın iç taraftaki tavandaki el tutacaklarını sonra güneş siperliklerini daha sonra ön aydınlatmayı üstteki kapı üstü aydınlatmaları sonra ön direklerdeki plastik kaplamaları yani tavanı tutan herşeyi 10 dk da söktü ve tavan kaplamasını geriye doğru sürgü yöntemi iler sürükledi ve tavanda 2 adet metal olan enine metal kuşaklar var o kuşaklar ile tavan kaportası arasında çok ince kaynak puntalar var o puntalar attığı için tavandan kapı kapanmasında ses geliyormuş.Kuşaklar ile tavan kaportası arasına metresi belki tahmini ve muhakkak öyle 1-2 ytl lik ince süngerli bir bez çekti boydan boya döşedi yani ve 2 kuşak arasını doldurduktan sonra montajı yaptı.Ve ses artık yok kesildi.Bunun bana maliyeti 75 ytl bilseydim böyle yapılacağını kendimde yapardım.Artık siz biliyorsunuz başınıza gelirse kendiniz halledebilirsiniz tavan sökmekten korkmayın cidden çok basit.Bu arada tavan ile tavan döşemesi arasında kesinlikle hiç bir madde yok direk kaporta var arada hiç bir malzeme yok haberiniz olsun.Gözünüzde büyütmeyin.Zaten bütün arabaların çıplak hallerini görseniz binmeye korkarsınız.Tenekeden başka bişey değil arabalar...

abi çok sagol verdigin bilgilere bendede aynı sorun vardı yaaa valla süper oldu söylediklerin derhal halledecem :alkis:

mybest
04-06-2008, 10:13
abi çok sagol verdigin bilgilere bendede aynı sorun vardı yaaa valla süper oldu söylediklerin derhal halledecem :alkis:
yardımcı olduysam bundan mutlu oldum sende sağol..:)

bugraGT
04-06-2008, 21:22
bendede yeni başladı kapıyı kapadınmı tencere tava devrilmiş gibi tangır tungur ediyo dösemler komple yenilenmek istiyo

asanli
05-07-2008, 14:13
Bendede aynı problem var.Birkaç özel servise gösterdim problemi bulamadılar.Tesadüf üzerine tavandan ses geldiğini anladım.(Servis torpido ,amortisör ve motorla ilgilendi)Elimle bastırdığım zaman ses kesiliyor.Birazdan bende tavanı söküp halletmeye çalışıcağım.
Ama kullanacaım malzeme normal süngermi yoksa 3M olan yapışkanlı süngermi kara veremiyorum.

özkal
05-07-2008, 14:23
Alakantra kumaşını ankarada satan kumaşçı vs varmıdır bilenininiz varmı , Hani şu güderi gorunumlu kabanların kumaşından

Efelerin Efesi
06-07-2008, 22:37
benımde tavanımda sılmeden dolayı sarkma var cok arastırdım cozumu buldum.once tavanı sokturuyorsun sonra çekyat ımalat eden yerın bırıne gıdıyorsun,bıldıgımız boya sıkan tabanca ıle seffaf tutkal sıkıyorlar ve cok etkılı bısey sonra tavan dosemısını guzelce yerlestırıyorsun eskısı gıbı oluyor...

webbee
06-07-2008, 22:45
en pratıgını soyluyorum
sırıngaya bır mıktar yapıstırıcı cekın
sarkan yerlere ara ara doseme ustunden gırerek enjekte edın sokmeye gerdırmeye luzum yok benımde basıma geldı praktıkerdekı adam verdı sonaxın bır urununu sıktım allahatan az bır yere sıktım tavan sarktı adamı dovmeye gıttım artık 2 kısı geldı arabanın basına dedı ben soylemedım sana sık dıye anlatılmaz yasanır mısalı hehehe:) :)

hurkan
11-07-2008, 00:58
Arkadaşlar tavan sarkması benimde başıma geldi 4 gündür sarkık. Servise gitmeyi düşünüyordum ama bu şırınga işi çok mantıklı geldi zaten öle birşey düşünmüştüm. Sorum şırıngaya ne tür bir yapıştırıcı çekebilirim? Yapan arkadaşlar malzemeleri ve uygulamasını ayrıntılı bir şekilde anlatırlarsa çok memnun olurum...

demirasker
14-07-2008, 00:52
benimki de sarkık ya çok sorun değil şu anda.

hurkan
18-07-2008, 20:46
Tavan sarkması işini 40 kuruşa hallettim. Açıklıyorum;
Önce kırtasiyeden tavan döşemesine en yakın renkte renkli raptiye alınır. Ben beyaz aldım.
Sonra raptiyeler kumaşın üstünden kontrplaka teker teker uygun aralıklarla geçirilir. İşlem bu kadar. Toplam zaman 10 dkyı geçmiyor :) Uğraşmaya gerek yok...

see_none
22-07-2008, 13:28
raptiye ve şırınga olaylarını denedim çözüm yok tavanı döşemeci değiştirecek maliyet süper işçilik kaliteli malzeme 120 ytl. raptiye çözüm değil çünkü zamanla düşüyo raptiyeler ve arkada oturanlara zarar verebiliyo , şırınga olayı da iyi değil şırıngayı basıyosun fakat yapıştırıcı döşemenin dışına salıyo yapışıyo ama görüntü hoş değil denemeyin bence

16wanted16
22-07-2008, 16:10
arkadaşlar biraya halı şampuanına gerek yok
tek ilacı cam sil+eski tül perde biraz uğraştırıyor ama
yenisi o kadar temiz olur ancak

katipoglu
27-07-2008, 18:38
arkadaşlar hiç korkmayın formuli bende
fitillerin oldugu iki kapının arasını acın ordan sarkık olan yeri meydana cıkacak
kaliteli yapıştırıcı ile boya rulosu ile(küçük boy) al bunun üzerine sür kolunu uzat ileri geri sırayla sür hiç korkma 15 dk 20 dk bekle tekrardan yeni rulo tak alttan bastırarak yapıştır cokta güzel oluyor ben yaptım
sizde yaparsınız. kolay gelsin

ufuk35
28-07-2008, 00:47
arkadaşlar benim arabanında arka kısmında sarkma vardı bugün tavanı söktüm :) çok basit bir olay kenarlardaki plastikler çekince çıkıyor tekrar aynı yere bastırınca yerine tekrar oturuyorlar . Bu arada hazır sökmüşken iyice bir temizliğini yaptım tertemiz oldu her neyse tavanı söktükten sonra sarkık yerlerin altında sünger gibi bişey çıkıyor yapışkanı sürünce sünger tutkalın yapışmasına engel oluyor hafifçe zemindeki süngeri elininzi sürterek temizliyoruz daha sonra derby ili yapıştırıyoruz aynı noktaya fazla sürmeyin iyice dağıtın tutkalı daha sonra döşeme benzini yapıştırın mükemmel oluyor şu an tavan döşemesi ütk katta duruyo bugün yaptım bu dediklerimi yarında takacam yerine . sökmem 15 dk sürdü takmam da en fazla 15 dk sürecektir.

balcovali
05-08-2008, 16:06
bendede aynın sorun var arkdaşlar tavans arktı ama ben yapmışken deri olsun dedim sonra oda olmuşken komple deri yaptırıyım dedim yani koltuklarıda birlikte ne kadara mal olur acaba bilgisi olan arkdaşlar varmı ( tabi kaliteye göre değişir ama tahmini ortalama bi fiyat )

AYTEK
16-11-2008, 20:18
kumasın altı ince sünger sökülüp temizlenip tekrar yapıstırmak lazım
ben denedim cokk gzel oldu