Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Astra harket halinde iken motor stop ediyor
Selam. Bu siteye yeni üye oldum.
Benim bir sorunum var. 2001 model astra elegance aracım 2 gün önce yklaşık 70- 80 km hızla giderken birden bire stop etti.
Hemen bende dün özel servise götürdüm. Gitmişken de 60000 bakımı yapıldı.Triger , devirdaim pompası falan değişti 900 ytl ye patladı. motor EGR arızası veriyor onuda değiştirelim dediler ben 200 ytl yi duyunca değiştirmeyin dedim. ama akşam servisten çıkıp eve giderken yine stop etti tam vites değiştirmek için debriyaja basınca oluyor. Birazdan yine servise gidicem . Daha önce böyle birşey yaşayan varmı ne olur bir yardım edin değiştiriyim mi EGR yi ?
Önce Üye ArŞİvİnde Kendİnİ Tanitirsan Kardes Daha İİ Yardimci Olabİlİrİz
weSti555
30-09-2006, 12:08
stop ettiginde arac vitestemiydi yoksa bostamı bole bir konuda detaylar cok onemlidir
vites yükseltmek için debriyaja bastığım anda stop etti.
weSti555
30-09-2006, 12:20
tamam
1-benzin pompası yakıtı kesmiş olabilir
2-atesleme ile ilgili bir sorun da olabilir ( atesleme kutugu,bobin)
3-egr arızası varsa ayrıca degismesi gerekir tereddut etmeyin.
4-kolay gelsin
cevap için teşkkürler şimdi servise gidiyorum.Dönüşte olanları anlatırım.
Aynı problemi son 2 gündür ben de yaşıyorum.2001 corsa bemim aracım.Bu gün 10km kadar kullandım bir problem olmadı.Ayrıca egr valfinden kaynaklandığı düşünülüyorsa ben egryi 4-5ay kadar önce yeniletmiştim zaten..
Peki arkadaşlar 70-80le giderken araba stop ettiğinde nasıl davranmak gerekerir ne yapmalaı?..
verderveremem
30-09-2006, 16:55
eşşedü enlaaaa.... şaka şaka..:)
eşşedü enlaaaa.... şaka şaka..:)
:confused: :) :D
Tekrar merhaba ,
öğlen üstü servise gittim. Bilgisayara bağladılar ve bir hata olmadığını söylediler. Bende içim rahat etsin diye siz yeni EGR yi takın ben 3-4 gün deneyim arıza tekrarlamazsa parasını veririm dedim kabul ettiler. Eğer EGR den değilse beyinden olabilirmiş :(
Ama servisten çıktıktan sonra yaklaşık 50 km yaptım şimdilik bişey yok.
ya bendede oluyo sonradan olmamaya basladi
KA®ANLIK
30-09-2006, 20:19
Peki arkadaşlar 70-80le giderken araba stop ettiğinde nasıl davranmak gerekerir ne yapmalaı?..
yavaş yavaş uygun viteste ayağımızı debriyajdan kaldırmak arabanın tekrar çalışmasını sağlayacaktır...
He bu yöntem gerçekten yararlı mı zararlı mı detayını gerçekten bilmiyorum,
Ustalarımız konuya daha detaylı bir açıklama getireceklerdir eminim ki...
tansugurler
30-09-2006, 21:06
slm arkadaşım senin aracın sorunu egr valfi dir değişmiş sanırım bundan sonra sorun olmayacaktır geçmiş olsun,ama bakıma ödediğin para çok bence bilgin olsun.
tnng yln
30-09-2006, 21:08
arkadaslar egr valfı dedımız bır parcadır yane acıklaması EGZOZ GERI BESLEME denılır bu parcaya bu gıbı arızalar basımızdan cok gelıyor gercekten bazen arıza lambası gostergesı verırı bazende arkadasımı kı gıbı belırlı bır kılometreden sonra stop olayıda olur egerkı sadece arıza lamabası yanıyorsa temızlemeklede gecıstırılebılınır..ama senın basına gelen bana kalıyorsa
1.elesleme sıstemı
2.yakıt pompası
3 egr valfı
4 motor elektırık tesısatı da olabılır kanaıtındeyım
bunları kafana takma bu sadece olagan seyler ...
spaceghost
01-10-2006, 22:14
slm
arkadaşım astra G Z16XE motorun seyir halinde stop etme hastalığı vardır,
bunu sebebi EGR VALFİDİR.sakın motor beyni değişteriyim deme
araçı kulanırken 70 80 km hızla ve motor devri 3000 d/dk yakın egr valfi devreye girer parca arızalı olduğundan takılı kalıyor ve silindire yanmış egzost gazı girmesine neden olup stop ettiriyor
egr değişimi gerkli yetkili servi,si tercih ederim
210 ytl + kdv ve 2 yıl parca garantisi var bilgin olsun
braveagle
19-10-2006, 01:03
bende de aynı sorun vardı aynı zamanda abs ışığıda yanıyodu absyle ilgili bi parça değiştirdiler sorun düzeldi ama beyinde sorun olabilir dediler bilgisayara bağlayınca bisürü hata verdi şuanda kullanıyorum bi problem yok ama bakıcaz artık moral bozuk takılıyoruz
hocam devirdaim pompası degisimi artı digerlerine 900 kaat gitmis sen onu dusun bence..olması gereken fiyatı soylemiyim cunku bu sefer sen stop edebilirsin
merhaba arkadaşlar
aracın stop etme problemi bende de vardı (vectra b)bugün halloldu.arıza tespitte debi ölçer hata gösterdi.boğaza gelen hava bağlantı borusu deforme olmuş hava kaçırıyordu ayrıca boğazı temizledik şimdilik sorun yok.zannetersem sizin sorun egr den.
Arkadaşım AGR denilen parçayı değiştirmeni tavsiyen ederim, bir süre sonra o parça tamamen bozuluyor ve arabanın rolantisi bozuluyor.
spaceghost
19-10-2006, 22:43
arkadaşlar fiyatı duydunuz yetkili servite sizce bu fiyat ne kadar söleyim sizet
triger seti:200+kdv
devirdaim.110+kdv
y kaşışı:38ytltkdv
v kayışı gergi bilyası:32ytl t kdv.
+180 ytl işçilik.+30 antifiriz silikatsız kırmızı olan.
200tkdv de bakım parçaları
bilginizz ollsun.demek sadece yetkililer değil özel servilerde pakalıymış
Önce Üye ArŞİvİnde Kendİnİ Tanitirsan Kardes Daha İİ Yardimci Olabİlİrİz
varmı boyle bı yanıt ya. arkadas ınsan gıbı bı soru sormus sızın ılk olarak yazdıgınız cevaba bakın.
arkadaşlar fiyatı duydunuz yetkili servite sizce bu fiyat ne kadar söleyim sizet
triger seti:200+kdv
devirdaim.110+kdv
y kaşışı:38ytltkdv
v kayışı gergi bilyası:32ytl t kdv.
+180 ytl işçilik.+30 antifiriz silikatsız kırmızı olan.
200tkdv de bakım parçaları
bilginizz ollsun.demek sadece yetkililer değil özel servilerde pakalıymış
Sabah sabah mesajı görünce moralim bozuldu şimdi. Ayrıca benim arabanın sorunu EGR valfinden miş yani motorun kenarına 200 ytl daha sıkışmış , 2 haftadır bir problem yok. Toplam masraf 875+200=1075 ytl :cry:
Experience
20-10-2006, 12:50
varmı boyle bı yanıt ya. arkadas ınsan gıbı bı soru sormus sızın ılk olarak yazdıgınız cevaba bakın.
Bunu diyebilecek bir konumda değilsin demir.Forum kuralları kısmını incelersen gerekli maddeleri görebilirsin.Diğer taraftan kendi tanıtımın da bulunmamakta.Üye arşivindeki başlığında 2 ayrı moderatörün uyarısına rağmen duyarsızlık göstermeye devam ediyorsun.Bir 3. tekrar olmaz umarım.
Tanıtım süresince başlıkların kilitlenecek mesajların silinecektir,bilgine...
tnng yln
20-10-2006, 13:00
son nokta egr valfı :)
baska bı forumda da boyle bı sıkayet vardı inanmamıstım sıf opelı karalamak ıcın soyluyor zannetmıstım bizimde astra var boyle bı hata yapsın anında kapının onune koyarım:D
dostum bu benim de kabusum. gecenlerde bı ruya gordum vıyadukten assagı ucuyodum:D :D :D
boyle bır durumda dıreksıyon kılıtlenır mı frenler ne olur benı de bır aydınlatın lutfen
Görevi yanmamış oksijeni eksoz gazından ayrıştırıp tekrar motora göndererek daha fazla performans ve daha az yakıt tüketimi sağlayan EGR Valfi, belli bir kilometre kullanım sonrasında eksoz gazındaki kurum sebebiyle tıkanıp görevini tam anlamıyla yerine getirmekte zorlanabiliyor. Bu sebepten dolayı aracın motor arıza ışığı yanabilmektedir. Bazı servislerin gerek daha fazla kazanç elde etme, gerekse uygulamayı bilmemesi sonucu pahalı olan bu parçayı değiştirerek sorunu çözmeye çalışmaktadırlar. Bu sebepten kullanıcılar, Opel marka aracların EGR valflerinin sürekli bozulduğu kanısına varmaktadır.
emrew in yazısı bana bir yerlerden alıntı gibi geldi. ama dogru soyledıgı kesin..... sfi motorlarda egr var mı?
burakopel
21-10-2006, 14:18
ben de de corsa b var gecen ler de ona benzer bi problem oldu araba giderken (hız farketmeksizin) vites atmak için ayamı gazdan aldıgım da motor lambası yanıo du ve araba stop edio du bunun la birlikte baska bi arıza daha vardı arabada kilometre saatim de calısmıodu servise getirdiğim de arabanın stop etmesinin de bundan kaynaklandıgını solediler ve bi sigorta degişimi ile her sey düzel di
burakopel
21-10-2006, 14:26
yavaş yavaş uygun viteste ayağımızı debriyajdan kaldırmak arabanın tekrar çalışmasını sağlayacaktır...
He bu yöntem gerçekten yararlı mı zararlı mı detayını gerçekten bilmiyorum,
Ustalarımız konuya daha detaylı bir açıklama getireceklerdir eminim ki...abicim ben de bu problem olunca aynı o şekilde kullanıodum arabayı srvise sordum cok zararlı oldugunu solediler
slm arkadaşlar egr valfi takılı değilken motoru çalışıtırsak beyne bi zarar verirmi sizce .
şu anda motor ışığını söndürmek için egr valfi değiştirdim o arada motoru çalıştırdım. egr kurtarmadı bujiler değişti ama hala motor arıza ışığı yanıyo beyinde arıza olma ihtimali varmış beyinde arıza çıkarsa neler yapılabilir arkadaşlar
Yanılmıyorsam astra f lerde arıza ışığının sönmesi için araç bilgisayarından arıza kodunun resetlenmesi gerekiyor, EGR den sonraarıza kodunu sildiler mi?
evet arıza kodları silindi ama hala motor ışığı yanıyor ve hata kodu olarak 303-304 veriyo benim netten baktığım kadarıyla motorun bujileri veya ateşleme sisteminde sorun olma ihtimali var fakat ikiside değişmesine rahmen ışık sönmedi
neden olduğunu anlamadım ama usta beyinde sorun olma ihtimali yüksek dedi inşallah beyinde sorun yoktur
slm arkadaşım senin aracın sorunu egr valfi dir değişmiş sanırım bundan sonra sorun olmayacaktır geçmiş olsun,ama bakıma ödediğin para çok bence bilgin olsun.
HAKİKATEN ÇOK PARA YA :good:
evet arıza kodları silindi ama hala motor ışığı yanıyor ve hata kodu olarak 303-304 veriyo benim netten baktığım kadarıyla motorun bujileri veya ateşleme sisteminde sorun olma ihtimali var fakat ikiside değişmesine rahmen ışık sönmedi
neden olduğunu anlamadım ama usta beyinde sorun olma ihtimali yüksek dedi inşallah beyinde sorun yoktur
Buji kablosunda sorun olabilir opellerde buji kablosu çok sık arıza çıkarıyor, buji kablosunu kontrol ?
eldfreninie war olan gücünle asıl :D
92 vectra 2.0i lerde EGR varmı?
Görevi yanmamış oksijeni eksoz gazından ayrıştırıp tekrar motora göndererek daha fazla performans ve daha az yakıt tüketimi sağlayan EGR Valfi, belli bir kilometre kullanım sonrasında eksoz gazındaki kurum sebebiyle tıkanıp görevini tam anlamıyla yerine getirmekte zorlanabiliyor. Bu sebepten dolayı aracın motor arıza ışığı yanabilmektedir. Bazı servislerin gerek daha fazla kazanç elde etme, gerekse uygulamayı bilmemesi sonucu pahalı olan bu parçayı değiştirerek sorunu çözmeye çalışmaktadırlar. Bu sebepten kullanıcılar, Opel marka aracların EGR valflerinin sürekli bozulduğu kanısına varmaktadır.
Yanlış bilinen bir konuyu düzeltmek isterim.Egr valfi yüksek ısıdan dolayı egsozdan çıkan nitrojenoksit gazını engellemek için yapılmış bir sistemdir.Egsozdaki sıcaklık belli bir seviyeye ulaştığı zaman bu zararlı gaz açığa çıkar.Egr bu zamanda devreyer girer.egzoz manifoldu ile emme manifoldu arasındaki geçişi açarak yanma odalarındaki ısının düşmesini sağlar Yani bir nevi kötü yanma yaptırır ki yüksek sıcaklıklarda ortaya çıkan nitrojenoksit gazı açığa çıkmasın.Tamamen çevreci.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net