PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fan sesi

M.YILDIZ
03-10-2007, 23:43
arkadaşlar bilgisayarım acayip sesli çalısıyor. kasaya baglı birtane fan vardı fişini çektim dedim birazdaha sessiz çalısır artık, ama nafile kafamı beynimi ütüledi:mad: tum fanların fişini çekecem sinirden. sessiz ortamda kafa agrısı yapıyor. bilgisayarı kapatınca tum aile olarak bi ohh çekiyoruz.. ne yapmalıyım bu fanın sessiz olanı yokmu? yoksa her bilgisayarmı böyle?

c_corsa
03-10-2007, 23:52
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=11970 linkte ufak ufak bilgiler yazıyoruz.

AxarayLiaLp
04-10-2007, 00:37
Ayni Sekildeeeee bende de var o sorun geceleri cok rahatsiz ediyor ozellikle c_corsa arkadasimizin verdigi linkte guzel bilgiler var deneme yapilabilir...

Loganict
04-10-2007, 00:42
walla aynı dert bende de var
geceleri çok belirgin oluyor.
Bakdım olacak gibi deil bi tane fan aldım 40 milyona
ses biraz düşdü aldıgım fan en düşük DB li olandı demekki biz bu sese katlanacaz.gündüz olsa sorun deil açıyom bi şarkı gümbür gümbür ozamn sorun yok ama geceleri rahatsız ediyor.

AxarayLiaLp
04-10-2007, 00:45
walla aynı dert bende de var
geceleri çok belirgin oluyor.
Bakdım olacak gibi deil bi tane fan aldım 40 milyona
ses biraz düşdü aldıgım fan en düşük DB li olandı demekki biz bu sese katlanacaz.gündüz olsa sorun deil açıyom bi şarkı gümbür gümbür ozamn sorun yok ama geceleri rahatsız ediyor.
Katiliyorum sana ama bazende geceleri sessiz bir ortamda pc basinda olmak istiyorsun olmuyor ya bu ise bir cozum bulmak lazim kasayi su sogutmalimi alsak ne yapsak :)

maximm
04-10-2007, 00:46
abilerim fanınız tozlanmış olabilir.içini açıp temizlerseniz biraz ses kesilebilir.Teknik serviste çalışırken bu konuyla ilgili şikayetleri böyle hallediyoduk.
olmazsa fanı değiştirebilirsin...

Loganict
04-10-2007, 00:56
Katiliyorum sana ama bazende geceleri sessiz bir ortamda pc basinda olmak istiyorsun olmuyor ya bu ise bir cozum bulmak lazim kasayi su sogutmalimi alsak ne yapsak :)
su soğutmalılar ii olurdaaa Tuzlu olurr;)

AxarayLiaLp
04-10-2007, 01:05
valla ben edirnede bir internet kafede gormustum super biseydi ve icinde ısıklandirmalar filan vardi cok guzel duruyordu ama dedigin gibi tuzlu olur

ghost ship
04-10-2007, 13:29
bendeki su soğutmalı.. gayet memnunum güzel yani...

markası "Alpha Cool Dual 80" 1 ay önce aldım. 330YTL vermiştim....

netses
04-10-2007, 13:33
ben fanı yağlıyorum ses kesiliyo ama geçici bi çözüm bu 3 ay sonra gene ses başlıyo acaba wd 40 mı sıksak??

AxarayLiaLp
04-10-2007, 14:54
bendeki su soğutmalı.. gayet memnunum güzel yani...

markası "Alpha Cool Dual 80" 1 ay önce aldım. 330YTL vermiştim....

Bak ARkadasimiz En İyisini Yapmis Gercekten Kalite Takiliyor...

ghost ship
04-10-2007, 15:42
Bak ARkadasimiz En İyisini Yapmis Gercekten Kalite Takiliyor...

saol abicim....:good:

MerifasT
04-10-2007, 17:54
bnde su soğutmaya geçicem en kısa zamanda şu anda para biriktiryom birde pc yi yenilecem ona bağlıcam su soğutmayı

M.YILDIZ
04-10-2007, 18:53
bnde su soğutmaya geçicem en kısa zamanda şu anda para biriktiryom birde pc yi yenilecem ona bağlıcam su soğutmayı
su sogutma sistemi varmı ya? haberım bile yok. kaça mal oluyor neler değişmesi gerekiyor bilen varsa bı acıklasın

ghost ship
04-10-2007, 19:26
su soğutma özellikle işlemci için yapılır ama artık ekran kartı için-ram için-harddisk için- işlemci için su soğutma blokları var. bende işlemci+ekran kartı su soğutması var. 330 YTL ye almıştım... su soğutma yaparken işlemci fanı çıkarılır. yerine blok konulur. aynı şey ekran kartı için de yapılır. borular döşenir. ve en son radyatör takılır.. bence müthiş bişi.. tavsiye ederim...

netses
04-10-2007, 21:54
ben bi yerde şöle bişi okudum
kasayı su sızdırmıyacak şekilde izoleliyosunuz
daha sonra kasanın içinekomple yağ dolduruyosunuz
çok kaliteli bi soğutma elde ediyosunuz ne fan sesi var ne bişi tık yok
ama pc nin çalışmasına engel olmuyo sadece parça değiştirmek pratik değil

c_corsa
05-10-2007, 00:36
ben bi yerde şöle bişi okudum
kasayı su sızdırmıyacak şekilde izoleliyosunuz
daha sonra kasanın içinekomple yağ dolduruyosunuz
çok kaliteli bi soğutma elde ediyosunuz ne fan sesi var ne bişi tık yok
ama pc nin çalışmasına engel olmuyo sadece parça değiştirmek pratik değil

İlk kez duydum ve önermem.. kasanın içini yağ doldurmak demek Hard disk,anakart,ekrankartı,ram ve diğer parçaların yağ içinde olması demek. kısa devre yapar. allah korusun yangn bile çıkabilir. sonucta 6V,12V ve 250 V'luk kabloların ucu acık. Mantıklı gelmedi.

LND
05-10-2007, 10:37
tek careyi söylüyüm size....

LAPTOP:)...
kullanın ses yok fan yok. şu yok bu yok süper bişey yaa:D...
işyerimde de evimdede laptop kullanıyorum;)

KA®ANLIK
05-10-2007, 12:44
tek çare Laptop değil,

Tek çare APPLE MACINTOSH :]

alın bir iMac, bakın keyfinize...

Microsoft'unda hatalar silsilesinden uzak durmuş olursunuz :=)

LND
05-10-2007, 12:46
ben bu kareyi daha öncede görmüştüm:D:D

KA®ANLIK
05-10-2007, 12:48
daha da çok görürsün bu gidişle :D

Burak
05-10-2007, 13:02
Bilgisayarini reset'le, windows yuklemeye baslamadan once del tusuna bas, setup yani BIOS'a gir..Orda klavyenin ok tuslariyla Hardware Monitor gibi bi secenek var onu bul, enter'a bis gir.. Q-Fan control'u Enabled olarak degistir..Artik islemci fanin surekli max hizda degil, bilgisayarin ihtiyaci oldu kadar devirle calisacaktir..Degisiklikleri kaydet (Save & Quit yada Save & Restart). Bilgisayarin oldukca sessizlesicektir..
Umarim bunun faydasi olur..

:D

arkadaşlar bilgisayarım acayip sesli çalısıyor. kasaya baglı birtane fan vardı fişini çektim dedim birazdaha sessiz çalısır artık, ama nafile kafamı beynimi ütüledi:mad: tum fanların fişini çekecem sinirden. sessiz ortamda kafa agrısı yapıyor. bilgisayarı kapatınca tum aile olarak bi ohh çekiyoruz.. ne yapmalıyım bu fanın sessiz olanı yokmu? yoksa her bilgisayarmı böyle?

ghost ship
05-10-2007, 13:22
İlk kez duydum ve önermem.. kasanın içini yağ doldurmak demek Hard disk,anakart,ekrankartı,ram ve diğer parçaların yağ içinde olması demek. kısa devre yapar. allah korusun yangn bile çıkabilir. sonucta 6V,12V ve 250 V'luk kabloların ucu acık. Mantıklı gelmedi.

yanlış düşünüyosun.. o yöntem vardı. you tube sitesine oil pc cooling yaz çıkar. kasanın içine yağ dolduruyolar. ama ekran kartı, işlemci,hdd gibi parçaların da üzerlerini kapatıyolar.. sonuç olarak daha sessiz ve daha soğuk bir pc çıkıyo...

c_corsa
05-10-2007, 13:44
videolaro izledim. ama hala aklıma yatmıyor. Yağda mineral maddeler olacağı için zararlı olduğunu dusunuyorum. Fantazi yapmış arkadaşlar orada.Ayrıca parça sökeceğinde ne olacak? büyük sorun.

ghost ship
05-10-2007, 13:52
herkesin düşüncesi farklı tabi....
ama bence en iyisi su soğutmalı sistem.. bende war. herkese de öneririm.

c_corsa
05-10-2007, 13:55
herkesin düşüncesi farklı tabi....
ama bence en iyisi su soğutmalı sistem.. bende war. herkese de öneririm.
:good: .katılıyorum. Denenmiş ve kullanılan sistem. su soğutma..

fastest89
05-10-2007, 14:53
giray bilgisayar konusunda fırtınalar estirmeye devam ediyosun;) valla öle bilgisayara can kurban :D
ama ben samet abiye tamamen katılıyorum masaüstünden laptop'a geçince çok rahatladım ne ses var ne seda fakat oyun oynamak isteyen arkadaşlara pek önermiyorum...

LND
05-10-2007, 15:24
giray bilgisayar konusunda fırtınalar estirmeye devam ediyosun;) valla öle bilgisayara can kurban :D
ama ben samet abiye tamamen katılıyorum masaüstünden laptop'a geçince çok rahatladım ne ses var ne seda fakat oyun oynamak isteyen arkadaşlara pek önermiyorum...

her güzelin bir kusuru vardır adaş:) .

ghost ship
05-10-2007, 16:15

saol samet abicim.... peder arabaya mod yaptırtmıyo:D ben de onun yerine PC ye yapıyorum mecburen :D:D:D
bu da benim PC http://img401.imageshack.us/img401/6286/kurtzpcak5.jpg

MerifasT
05-10-2007, 18:05
ii ama çok katışık olmuş içi biraz kabloları topla istersen ;)

ghost ship
05-10-2007, 18:07
ii ama çok katışık olmuş içi biraz kabloları topla istersen ;)

ewet borulara bi el atmak lazım....

M.YILDIZ
05-10-2007, 18:20
Bilgisayarini reset'le, windows yuklemeye baslamadan once del tusuna bas, setup yani BIOS'a gir..Orda klavyenin ok tuslariyla Hardware Monitor gibi bi secenek var onu bul, enter'a bis gir.. Q-Fan control'u Enabled olarak degistir..Artik islemci fanin surekli max hizda degil, bilgisayarin ihtiyaci oldu kadar devirle calisacaktir..Degisiklikleri kaydet (Save & Quit yada Save & Restart). Bilgisayarin oldukca sessizlesicektir..
Umarim bunun faydasi olur..

:D
tesekkurler arkadasım deneyecegim

saol samet abicim.... peder arabaya mod yaptırtmıyo:D ben de onun yerine PC ye yapıyorum mecburen :D:D:D
bu da benim PC http://img401.imageshack.us/img401/6286/kurtzpcak5.jpg
pekale su devırdaımı nasıl yapıyor?? bı motor var demi gene?

MerifasT
05-10-2007, 18:25
evet su pompalayan motor var altta sol köşede

M.YILDIZ
05-10-2007, 18:26
onun sesi azmı cıkıyor ? taktırmayı dusunuyorumda sonucta oda ses yaparsa boşa taktırmayım

MerifasT
05-10-2007, 18:32
fana göre daha az çıkar tabiki vede fandan daha çok soğutma yaparsın bu şekilde

ghost ship
05-10-2007, 19:15
bendekinin sesi daha az çıkıyo ama soğutma çok güzel. özellikle oyunlarda performans daha iyi oldu....

fastest89
05-10-2007, 22:55
waşşşşş bilgisayara bakk:eek:
çok şık birşey olmuşş ama kolaysa gelde arabada kullan bakim bilgisayarını :hıh:
şaka bir yana bu soğutma sistemleri çok profesyonel çalışmalar ve bence giray arkadaşımız bu sistemden sonra bide overclock çekmelii:) belkide yapmıştır bilee...

ghost ship
05-10-2007, 23:36
waşşşşş bilgisayara bakk:eek:
çok şık birşey olmuşş ama kolaysa gelde arabada kullan bakim bilgisayarını :hıh:
şaka bir yana bu soğutma sistemleri çok profesyonel çalışmalar ve bence giray arkadaşımız bu sistemden sonra bide overclock çekmelii:) belkide yapmıştır bilee...

yok abi daha overlock çekmedim:) ama haklısın. en kısa zamanda onu da çekicem. ekran kartına yapıcam. sonra da işlemciyi aşırı soğutarak ghz hızını artırıcam.(bunu yapabilirmiyim ben de bilmiyorum:)) ama overlock yapıcam.ekran kartım 8800GTS 640mb. acaba overlock yerine SLI yaparak yani bi tane daha 8800GTS alarak çift ekran kartı kullansam mı diye düşünüyorum ama ikinci ekran kartı için epey bi para biriktirmem gerek. :)

M.YILDIZ
05-10-2007, 23:41
tek çare Laptop değil,

Tek çare APPLE MACINTOSH :]

alın bir iMac, bakın keyfinize...

Microsoft'unda hatalar silsilesinden uzak durmuş olursunuz :=)
valla engın bey ben birsey anlamadım ??:confused:

fastest89
06-10-2007, 01:08
yok abi daha overlock çekmedim:) ama haklısın. en kısa zamanda onu da çekicem. ekran kartına yapıcam. sonra da işlemciyi aşırı soğutarak ghz hızını artırıcam.(bunu yapabilirmiyim ben de bilmiyorum:)) ama overlock yapıcam.ekran kartım 8800GTS 640mb. acaba overlock yerine SLI yaparak yani bi tane daha 8800GTS alarak çift ekran kartı kullansam mı diye düşünüyorum ama ikinci ekran kartı için epey bi para biriktirmem gerek. :)
abooov giray naaptıın 2 adet 640 lık ile o bilgisayar 5 sene daha oyun oynatır zorlanmadan :eek:

LND
06-10-2007, 08:44
ama adam resmen bilgisayarın içi ARO ayçicekyagı koydu yauu:D:D

MerifasT
06-10-2007, 14:12
evt bnde izledim o videoyu nasıl çalışıyor hala aklım almıyor :) tek bildiğim şey o yağdan çıkarmak isterse o parçaları nasıl arındırcak yağdan ?

ghost ship
06-10-2007, 16:20
su soğutma daha iyi bence.. yağ soğutmayla uğraşılmaz ki :D beni aşar şahsen :D:)

bacadir68
07-10-2007, 02:15
arkadaslar artık akıllı fanlar var. ondan takın bir tane aynı laptoplardaki gibi. ihtiyac oldukca calıssın. fan yorulmasın ve ses yapmasın. tabi bunun için bide anakart lazım.

neonal
07-10-2007, 02:41
Genede bilgisayarlardaki en fazla sesi işlemci ve ekran kartı fanları yapar. Thermaltake ve Zalman gibi fanlarla daha sessiz ve etkili soğutma yapabilirsiniz.

MerifasT
08-10-2007, 19:30
Genede bilgisayarlardaki en fazla sesi işlemci ve ekran kartı fanları yapar. Thermaltake ve Zalman gibi fanlarla daha sessiz ve etkili soğutma yapabilirsiniz.

:good::good::good::good:

ghost ship
08-10-2007, 19:38
en iyisi aç kasanın yan kapağını :D çıkar kasayı balkona :D ohhh

ewo
05-11-2007, 14:32
en kolay yöntem 1 tane feel kasa alın çalışıp çalışmadığı bile belli olmuyor ne power supply nede kasa fanları ses çıkarıyor işlemci fanınıda değişirseniz acayip sessiz çalışır :)