Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra F ile G kasa arasındaki farklar(teknik özellik olarak)
Kasırga&Burak
03-10-2007, 12:09
Byler opelci kardeşinize yardım sizce aracımı modifiyemi edeyim yoksa vercem paranın üstüne biraz daha ekleyip g kasamı alayım G kasalarda çok hoşuma gidiyo ama aracımdanda çok memnunum gerçekten kafam baya karışık tüm opelcilerin tavsiyelerini bekliyorum :help:
genel yapısı, süspansiyon teknolojisi ve fren sistemi gibi avantajları olduğu için g ye geçmenizi önerebilirim. ayrıca f kasaya uyumlu parçalar bulma şansınız gitgide düşecektir.
Kasırga&Burak
06-10-2007, 18:00
ya bu kadar kişimi varya byler yardımcı olunya sizce napalım dursunmu satalımmı? yardımlarınızı bekliyorum
Kasırga&Burak
06-10-2007, 18:02
ya bu kadar kişimi varya byler yardımcı olunya sizce napalım dursunmu satalımmı? yardımlarınızı bekliyorum
güncel
alper_06
06-10-2007, 18:11
g kasanın elbette f kasaya göre bazı teknik v.b üstünlükleri vardır.bence g kasaya geçin.ama arabamla uğraşmak istiyorum derseniz sizin bileceğiniz iş.
halim1903
07-10-2007, 20:41
genel yapısı, süspansiyon teknolojisi ve fren sistemi gibi avantajları olduğu için g ye geçmenizi önerebilirim. ayrıca f kasaya uyumlu parçalar bulma şansınız gitgide düşecektir.
senin dediyine katılmıyorum parçası her yerde var zor bulma gibi şansın yok en fazla 1 gün beklersin
ama yeterince paran varsa g ye geç istersen daha sonra ona yaparsın modifiye
tipi ver arabaların iç dizayn ve kaliteleri arasında pek fark yok motorları zaten üç aşağı beş yukarı aynı ama şu var g kasa f kasaya göre modifiyeye daha yatkın görsel olarak bence bide f kasa artık miyadını doldurdu nerdeyse yapılan masraf gereksiz
Kasırga&Burak
08-10-2007, 11:42
tipi ver arabaların iç dizayn ve kaliteleri arasında pek fark yok motorları zaten üç aşağı beş yukarı aynı ama şu var g kasa f kasaya göre modifiyeye daha yatkın görsel olarak bence bide f kasa artık miyadını doldurdu nerdeyse yapılan masraf gereksiz
g kasa dediğin gibi birazda daha yatkın ona sözüm yok hatta sanaide mod. parçalarını çok rahat buluyorum.Ama niadını doldurma sözüne pek katılmıyorum çünkü aracım 105.000 km.de ve aracımda bi tıkırtı bile yok yani bayandan aldığımız için araç çok temiz işte bayan sürücüler alınmasın ama çoğu aracını yarım debriyaj kullandığı için işte iki sene önce bi tek baskı balatayı değiştirdik yani dicem opeller için bu laf biraz havada kalıyo sadece tasarım olarak niyadı dolar bana göre ayrıca esk. ben iki senedir şu ana kadar hiç parça sorunu yaşamadım,hangi parça dğişcekse anında değiştirdiler.
coldekiadam
08-10-2007, 12:39
Tabiki, miyadını doldurma olayı arabadan arabaya değişir...Ama çizgi olarak baktığınızda haliyle gözün çok alışık olduğu bir çizgisi var...14 senelik tasarım sonuçta..Ama bence gene de ufak tefek makyajlarla güzel hale gelebiliyor..Mesela benim f lerde en sevmediğim taraf ön görünümdür..Onu da değiştirdim kendi aracımda..bir de yerden çok yükssek..onu hallettim..Motor zaten iyi se biniceksin sağına soluna takılmadan..
senin dediyine katılmıyorum parçası her yerde var zor bulma gibi şansın yok en fazla 1 gün beklersin
dediyimi(?) tamamen yanlış anlamışsın.
modifiyeye yönelik parçalardan bahsediyorum.
halilelibol
08-10-2007, 12:48
yeni yenidir bence degiştir
eskikasa
08-10-2007, 12:50
mod parçaları bulmak zor
bkz. logosuz ön pancur
arattırın nette fk in var ama tr ye getiren kimsenin elinde yok :D demekki modifiye parçaları bulunmuyor
ama zahmete değer f kasanın klasik bi yanı var,satıp g alma derim,heryerde var modlu g kasa :D
Kasırga&Burak
08-10-2007, 12:51
Tabiki, miyadını doldurma olayı arabadan arabaya değişir...Ama çizgi olarak baktığınızda haliyle gözün çok alışık olduğu bir çizgisi var...14 senelik tasarım sonuçta..Ama bence gene de ufak tefek makyajlarla güzel hale gelebiliyor..Mesela benim f lerde en sevmediğim taraf ön görünümdür..Onu da değiştirdim kendi aracımda..bir de yerden çok yükssek..onu hallettim..Motor zaten iyi se biniceksin sağına soluna takılmadan..
saolasın abi ya içimi ferahlattın benimde tam tersi ya benimki sedan arka uzun olduğu için arkasını sewmiyorum arkası çok kalkık ya istebne sonra salıncaklar sonra son susturucu sopa gibi borusu işte bende bu yönünü sewmiyom arkada ne varsa gözüküyo arka tampon değiştirmeyide düşünüyom şimdilik nikelaj kaynattım egsoza uzun lafın kısası aracımdan memnunum ya ama şeytanda türtmüyo diil 4-5 daha ekle mis gibi g ye bin die
mod parçaları bulmak zor
bkz. logosuz ön pancur
arattırın nette fk in var ama tr ye getiren kimsenin elinde yok :D demekki modifiye parçaları bulunmuyor
ama zahmete değer f kasanın klasik bi yanı var,satıp g alma derim,heryerde var modlu g kasa :D
ne güzel dedin
coldekiadam
08-10-2007, 13:07
saolasın abi ya içimi ferahlattın benimde tam tersi ya benimki sedan arka uzun olduğu için arkasını sewmiyorum arkası çok kalkık ya istebne sonra salıncaklar sonra son susturucu sopa gibi borusu işte bende bu yönünü sewmiyom arkada ne varsa gözüküyo arka tampon değiştirmeyide düşünüyom şimdilik nikelaj kaynattım egsoza uzun lafın kısası aracımdan memnunum ya ama şeytanda türtmüyo diil 4-5 daha ekle mis gibi g ye bin die
Süspansiyonumdan ödün verebilirim dersen koy 3.5 luk yay...araba düşeceğinden dolayı alt tarafı gözükmez...benim arabayı inceleyebilirsin...resimleri var forumda.
bi üst modele geçmenizi yani g kasa almanızı bende tavsiye ederim
g kasa dediğin gibi birazda daha yatkın ona sözüm yok hatta sanaide mod. parçalarını çok rahat buluyorum.Ama niadını doldurma sözüne pek katılmıyorum çünkü aracım 105.000 km.de ve aracımda bi tıkırtı bile yok yani bayandan aldığımız için araç çok temiz işte bayan sürücüler alınmasın ama çoğu aracını yarım debriyaj kullandığı için işte iki sene önce bi tek baskı balatayı değiştirdik yani dicem opeller için bu laf biraz havada kalıyo sadece tasarım olarak niyadı dolar bana göre ayrıca esk. ben iki senedir şu ana kadar hiç parça sorunu yaşamadım,hangi parça dğişcekse anında değiştirdiler.
bende zaten görsel açıdan eski kaldığını söylemek istemiştim zira motor ve yürür aksam zaten hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla ayrıca sizin arabanızda sedan sanırım f kasa sedan ve modifiye yazarken bile iç açıcı durmuyo benim görüşüm ha yapılmaz değil güzel paralar harcıyarak görsel olarak güzel sonuçlar alınabilir ama moturu pek modifiyeye yatkın olmadığı için yapılan masrafa deymez
opel servis çalışanı ve benim fikrim f kasa daha dayanıklı, çünkü pek elektronik yok f lerde. ama konfor yoltutuş görüntü dersen g daha iyi. unutmaki f ler g lerden hızlıdır,deneyim ile sabittir...
Kasırga&Burak
21-10-2007, 22:06
Cevap yazanların herkesin eline sağlık aracım büyük ihtimal benle bi 3-4 sene daha kasırgayla:) beraberiz bu gidişle.herkese tsk. opelci kardeşinizi yalnız bırakmadınız.Aracıma artık uygun fiyatla neler yapabileceğimi araştırmaya başladım fikri olanların tavsiyelerini bekliyorum :good:
woxo_tuning_garage
24-10-2007, 01:07
astra f kasa her zaman daha iyidir az sorun lu hatta sorunsuz bile dene bilir asra g kasa yeni sayılır ama sorunu çok olan bi arabadır haberin olsun astra g kasalı müşterim senede 50 defa geliyorsa astra f kasa kullanan senede 5 defa geliyor
Kasırga&Burak
24-10-2007, 09:16
astra f kasa her zaman daha iyidir az sorun lu hatta sorunsuz bile dene bilir asra g kasa yeni sayılır ama sorunu çok olan bi arabadır haberin olsun astra g kasalı müşterim senede 50 defa geliyorsa astra f kasa kullanan senede 5 defa geliyor
Abi bak o kadarını bilmiyordum sölediğin ii oldu :good: sorunlu olmasının sebebi peki daha elektronik olmasındanmı kaynaklanıyo aracın yapısındanmı? :confused: Abi tuning garage'in mı var varsa abi bana şöle en sade orj. gözükcek şekilde mod fikri verebilirmisin ne yaparsam aracım daha oturaklı veya daha orj. olur abartıya karşıyım gerçi forumada yazdım alımdakileri ne kadara mal olur bana yaklaşık olarak :rolleyes:
weSti555
28-10-2007, 23:00
Bu konuya cevap yazma sebebim F kasanın hangi özelliginin daha iyi oldugunu yazmak yerine G kasaya çamur atmanızdır.
Ayrıca yazılanlar anlam verilecek gibi degil önyargı ve bilgisizlik kokuyor yukarıda yazdıklarınızı okuyanlarda gerçek sanacaklar.
1-sizce senede 50 defa servise gittigi için mi dünyada en çok satan otomobillerden birisi oldu astra G
2-yeni sayılır dediginiz 10.cu yılına giriyor astra G
3-F kasa iyidir ama emin olun G kasada en az F kasa kadar iyidir
4-F ve G kasayı birbiriyle karsılastırıp şu yada bu daha iyi demek son derece gereksiz
M.YILDIZ
28-10-2007, 23:15
Bu konuya cevap yazma sebebim F kasanın hangi özelliginin daha iyi oldugunu yazmak yerine G kasaya çamur atmanızdır.
Ayrıca yazılanlar anlam verilecek gibi degil önyargı ve bilgisizlik kokuyor yukarıda yazdıklarınızı okuyanlarda gerçek sanacaklar.
1-sizce senede 50 defa servise gittigi için mi dünyada en çok satan otomobillerden birisi oldu astra G
2-yeni sayılır dediginiz 10.cu yılına giriyor astra G
3-F kasa iyidir ama emin olun G kasada en az F kasa kadar iyidir
4-F ve G kasayı birbiriyle karsılastırıp şu yada bu daha iyi demek son derece gereksiz
:alkis: :good:
Kasırga&Burak
30-10-2007, 10:26
Abi sen beni tamamen yanlış anlamışsın benim amacım ne karşılaştırmak nede g kasaya çamur atmak hatta benim ilk yazımı okuduysan g kasayı hoşuma gittiyi için değiştirmekti,şuan elimde 3-4 bin ytl olduğu için sadece 98 model g kasa alabilirim çevremdeki bazı ark.larda ona para verceğene aracı modla dediler bende opelci olarak böle forum açıyım ona göre karar veriyim dedim.Aracımın satmamamın sebebi böle temiz araç bulmak bu devirde zor o yüzden;) ama G kasanın HASTASIYIM bunuda söleyim dedim :) yani ilk mesajımı okusaydın beni daha ii anlardın,yani ben g kasamı daha ii yoksa f kasamı ii die bişey demedim.zaten denmezde koca opel firması boşunamı g kasaya geçti o zaman dimi,ben sadece 3-4 binytl ekleyip aracıma modlayımmı yoksa g kasamı alayım dedim...
weSti555
30-10-2007, 12:48
Sevgili Burak senin yazdıgın mesaj ve konularla ilgili degil mesajım lütfen üzerine alınma
Dikkat edersen başka bir üyemizden alıntı yaparak ona cevaben yazdım mesajımı
Kasırga&Burak
30-10-2007, 21:39
peki abi senin yorumun peki ne sence modlayımmı yoksa hiç uğraşmadan direkman dediğim gibi g kasayamı döneyim,ne demek istediğini anladım ama olsun abi belliki bir bildiği var abimizin olsun bende her görüşe saygı var ama dediğin gibi yanlış bilgilerdirmede insanları yanlış yönlendirebilir örn: benim gibi :D
weSti555
30-10-2007, 21:41
Burak arabandan memnun isen devam et tabiki son derece güzel bir araba ama yok illaki degiştirecegim paramda var diyorsan iyi bir seçim olur G kasa
astra-turbo
01-11-2007, 13:12
Bence F kasa herkezin kendi bilecegi is ama ben Astra f den hic vaz gecmedim ve 5 ciyi kulaniyorum ve gayet memnunum tamiri kolay parcalari ucuz Güzel araba, ve bana kalirsa astra f den baska güzel araba yok ama zevk meselesi tabiki :D
Kasırga&Burak
02-11-2007, 08:12
Bence F kasa herkezin kendi bilecegi is ama ben Astra f den hic vaz gecmedim ve 5 ciyi kulaniyorum ve gayet memnunum tamiri kolay parcalari ucuz Güzel araba, ve bana kalirsa astra f den baska güzel araba yok ama zevk meselesi tabiki :D
walla abi almanyada ucuzdur ama burda servise bi giriyoz cepte bi kuruş kalmadan çıkıyoz ama bana görede değer ya sonuçta kalite ortada :)
Ben sahsen memnunum 97 model 95bin km de temiz bindik biz hep yılda 10bin km ancak yaptık sanırım sizinde aracınızdan yana sorununuz yok o zaman boş yere değiştirmeyin derim modifiye olarakta ne yapacagınızı bilmiyorum ben sadece egzoz baslıgı taktım kaba olmadan camlar filmli full ön panjuruda opel arması gibi gümüş nikelaj yaptım birde depo kapağı yapıstırması var plakalar kalın boyalı onun dışında fazla abartı sevmediğim için şimdilik böyle kullanıyorum yeni yıldan sonra dizel düsünüyorum ama kısmet eğer o dusunce gercekleşmezse bende daha 2-3 sene binerim artık bakımada götürmeye cekiniyorum nereye gitsem abi arabayı satıyorsan alalım diyorlar :)
Kasırga&Burak
03-11-2007, 15:34
Ben sahsen memnunum 97 model 95bin km de temiz bindik biz hep yılda 10bin km ancak yaptık sanırım sizinde aracınızdan yana sorununuz yok o zaman boş yere değiştirmeyin derim modifiye olarakta ne yapacagınızı bilmiyorum ben sadece egzoz baslıgı taktım kaba olmadan camlar filmli full ön panjuruda opel arması gibi gümüş nikelaj yaptım birde depo kapağı yapıstırması var plakalar kalın boyalı onun dışında fazla abartı sevmediğim için şimdilik böyle kullanıyorum yeni yıldan sonra dizel düsünüyorum ama kısmet eğer o dusunce gercekleşmezse bende daha 2-3 sene binerim artık bakımada götürmeye cekiniyorum nereye gitsem abi arabayı satıyorsan alalım diyorlar :)
hayırlısı inş. alırsınız bende memnunum ama işte dediğim gibi modifiye yerine g kasada olabilir die düşünüyom ama büyük ihtimal bende bi süre daha bu aracı kullancam bende abartıya karşıyım ya tamponlarla film aklımda zaten egzoza bende nikelaj kaynattım bide hava filtresi taktımmı beni tatmin eder.:)
Kurtbeyi
03-11-2007, 15:36
F kasa ile G kasa arasındaki özellikleri dikkate alırsak, G kasaya geçmenizi öneririm.
HeartOfSilence
03-11-2007, 22:42
görüntümü istiyorsun yol tutuşmu franajmı konformu performansmı? :D eğer görüntü yol tutuş performans frenaj konfor istiyorsan G al ama yok ben performans istiyom ve parçası da ucuz olsun diorsan F de kal benim gibi :D
Yapılacak Mod konusunda da yardımcı olabilirim en azından neler yapılabilir bilgi paylaşımı yapabiliriz ;) Bu arada bende eskişehirdeyim ;)
Kasırga&Burak
03-11-2007, 23:51
görüntümü istiyorsun yol tutuşmu franajmı konformu performansmı? :D eğer görüntü yol tutuş performans frenaj konfor istiyorsan G al ama yok ben performans istiyom ve parçası da ucuz olsun diorsan F de kal benim gibi :D
Yapılacak Mod konusunda da yardımcı olabilirim en azından neler yapılabilir bilgi paylaşımı yapabiliriz ;) Bu arada bende eskişehirdeyim ;)
walla kardeş heralde bende senin gibi f de kalcam gidişat öle gözüküyo ya harbiden sürat bakımından f ler daha mı ii çünkü bana çoğu kişi forumda f ler daha ii hızlanıyo diyolar ben bilmiyorum :confused: mod olarak şu an aklımda tampon ve film var,şuanda nakit sıkıntısı olduğu için hava filtresi takıp bi süre gezerim ama ilk önce ehliyet cebime girdikten sonra (ocakta yani):cry: o yüzden sabrediyorum:) ocak ayında şöle opelciler buluşsak ii olur...
HeartOfSilence
04-11-2007, 00:50
bence filmlerde tampon olayı da gereksiz jant+lastik deiştir önce yol tutuşu o orjinal saç jantlarla iğrenç bide ayda 1 rot-balans istiyo bizzat biliyorum :D daha sora yay falam alırsın tabi benim düşüncem yinede sen bilirsin :)
astra bor
04-11-2007, 11:27
teferruatı fazla olan araç çok sorun çıkarır, ben önceden broadway kullanıyordum. sadece lpg masrafım ve yıld 100 ytl masrafım oluyordu. bunu aldım masraflar 4 e katlandı nerdeyse. bende bir ara düşündüm değiştirmeyi g kasa almayı. ama buna lpg taktırdım ve artık bir sene daha binerim. benim araçtanda sesler geliyor, döşeme vs,önemsiz sesler yani amaartık kafama takmıyorum. sürrrrr gitsin .....
Kasırga&Burak
05-11-2007, 08:30
abi ya o zaman ben kafamdakileri yazayım o göre bi değerlendirme yap ama bunları yapmak baya uzun zaman alır işte :(;
1-)ilk önce orta koyulukta film ve hava filtresi şaşmaz :D (hem ucuza kaparım)
2-)tamponları boyatmazsam olmaz çünkü siyah siyah sırıtıyo
3-)tabiki 16'' jant ve ona göre lastik (5 kollu ahtapot tipi)
ve param yeterse yapılacaklar ;
4-)ön logo iptalli ön panjur ve angel farlar
5-)3,5 koni yaylar ve buda heralde aracım için son nokta olur
İşte aklımda bunlar var işte o yüzdende 2-3 bin ytl gözden çıkarmammı:confused: gerekir eğer bilen varsa lütfen yazsın bütçeyi ona göre ayarlayalım,bide byler fotoşop programı olan varsa aracıma bunları yapabilirmi düşüncelerim aracımda nasıl durcak acaba ben fotolarını atayım :help:
HeartOfSilence
05-11-2007, 14:28
bak benim demek istediğim görüntüden önce sürüş güvenliği yol tutuş vb unsurlara öncelik vermelisin.mesela benim arbamın dört bir yanında ezikler boya kalkması fln var.aldığım arkadaş baya bi hor kullanmış sağolsun.bak resim de atiyim.
http://img100.imageshack.us/img100/6371/p9140568ao3.png
şimdi sendede cam filmi var diceksin onu eski sahibi yapmış :D
ilk aldığımda bende angel far logo iptali falan aptırabilirdim ama yürüyenle uğraştım çünkü logo iptali uygulanmış angel takılmış freni olmayan ve amortisörleri berbat durumda olan bi araç kullanmak istemem.varsın angel olmasın panjurda logo olsun ama aracım frene bastığımda bana güven versin direksiyon tepkileri daha güzel olsun.
sen yürüyen aksama iyi baktır jat lastik fln değiştir.tampon boyatma falan boş iş bence.benim arabanın tampon da siyah hiç gocunuyomuyum :D o siyahlığı yakıştırmayı bilceksin ;)
bana kalırsa arabana bin derim ast f her türlü parçasını bulabilirsin hiç parça sıkıntısı yok ast f ast g ye oranla daha iyi yol tutuşu var ast g frenleri zayıf motor desen aynı monifoldu değişik sadece emme manifoldunu pavırbaxla değişitirip çip yaptır ciddi verim alırsın (40hp)gibi ama sen bilirsin
astra-turbo
05-11-2007, 20:44
Selam kardes bence kal astra f den ama kendi kararin astra f nin modifiyesi cok basit cogu seyini kendin yapa biliyorsun söke taka da artik servis felan kalkiyor ben arabayi boyatmak haricten baska bi isim olmaz tamircide ne tamircilik ögrenmisim nede arabayla ilgili birsey kendim urasa urasa ögrendim astranin cogu seyini motor gücümü yetmedi bence hic urasma ufak motoru modifiye etmeye bence ya en ucuz ve kolay yöntem birtane C20NE takarsin 2litre 8ventil modifiye olarak bi cam filmi tak arabaya yaylar konileri ve son olarak jant arabanin tipi acayip degisiyor yani benim elimden bununlan beraber 5 tane astra gecti ve cok hos oluyorlar mesela ben benimkini sade aldim ama yavas yavas yavas biseyler yapiyorum gelecek aylarda yeni resimleriyle göreceksiniz insallah.
yanliz acele etme hic bir yaptigin iste araba konusunda yavas yavas yap daha iyi.
bana kalirsa F de kal ama tabi G de güzel ama zevkler ve renkler tartisilmaz
F de kalirsan cogu konuda sana yardimci olurum bazi elektrik haric :D
hadi eyvallah
MK XK 28
Kasırga&Burak
06-11-2007, 08:14
[quote=HeartOfSilence;349013]bak benim demek istediğim görüntüden önce sürüş güvenliği yol tutuş vb unsurlara öncelik vermelisin.mesela benim arbamın dört bir yanında ezikler boya kalkması fln var.aldığım arkadaş baya bi hor kullanmış sağolsun.bak resim de atiyim.
Ya abi ben yaptırmıcam demiyorumki onlar ucuza kapıcağım için onlardan başlayabilirim diyorum,çünkü şuan elimde o kadar para yok zaten bide yazdığım parçaları ne kadara taktırabilirim bi bilgin varmı ya zaten araç daha 100.000 bakımdan yeni çıktı şimdi 102.000 de yani daha canavar gibi dur diyom duruyo git diyom gidiyo :kop:
Kasırga&Burak
06-11-2007, 08:26
bana kalırsa arabana bin derim ast f her türlü parçasını bulabilirsin hiç parça sıkıntısı yok ast f ast g ye oranla daha iyi yol tutuşu var ast g frenleri zayıf motor desen aynı monifoldu değişik sadece emme manifoldunu pavırbaxla değişitirip çip yaptır ciddi verim alırsın (40hp)gibi ama sen bilirsin
abi saol ya chip pek kafama yatmıo neden dersen ark.ın palio'su beyni chipliydi sürekli arıza çıkartıyodu sonunda aracın beyni gümledi yok parasına gitti araba o yüzden motora hava filtresi o da motoru rahatlatmak amaçlı araçta şuan ufak çaplı bi ses sistemi onla idare ederim :) çünkü motorla oynamayı düşünmüyorum zaten ama teşekkür ederim,sence 100 bg(6000 devir),148tork(3500devirde) ayni motoru aslında fena diil yani teknik özellik olarak yeni arabalara kafa tutacak durumda öle diilmi:confused:
eğer astra fkasaların teknik özelliklerini öğrenmek isteyen varsa eğer:
www.astraftuningclub.too.it/ (http://www.astraftuningclub.too.it/) öğrenebilirler...
merhabalar
bence f kasalar çok güzel fakat modelleri artık çok düştü en genci hemen hemen 10 yaşında. modifiyeyi kaldırmak için mukavemet gerekir eğer aracının motoruna güveniyorsan çeşitli kaplamalarla motorunu güçlü kılıp modifiye yapabilirsin fakat bunun için harcayacağın para da biraz fazla olur. oun yerine g serisi bir opel alıp binebilirsin dizayn olarak f ye göre çok daha gelişmiş bir model tabi diğer artıları arkadaşlar belirtmiş
kararının sana hayırlı olmasını dileri
iyi günler
Kasırga&Burak
17-11-2007, 13:15
abi ya o zaman ben kafamdakileri yazayım o göre bi değerlendirme yap ama bunları yapmak baya uzun zaman alır işte :(;
1-)ilk önce orta koyulukta film ve hava filtresi şaşmaz :D (hem ucuza kaparım)
2-)tamponları boyatmazsam olmaz çünkü siyah siyah sırıtıyo
3-)tabiki 16'' jant ve ona göre lastik (5 kollu ahtapot tipi)
ve param yeterse yapılacaklar ;
4-)ön logo iptalli ön panjur ve angel farlar
5-)3,5 koni yaylar ve buda heralde aracım için son nokta olur
İşte aklımda bunlar var işte o yüzdende 2-3 bin ytl gözden çıkarmammı:confused: gerekir eğer bilen varsa lütfen yazsın bütçeyi ona göre ayarlayalım,bide byler fotoşop programı olan varsa aracıma bunları yapabilirmi düşüncelerim aracımda nasıl durcak acaba ben fotolarını atayım :help:
sizce aracımda nasıl durur dediklerim sadelikten yana olduğum için yapabileceğim uygulama bunlar olacaktır yorumlarınızı bekliyorum...
sizce aracımda nasıl durur dediklerim sadelikten yana olduğum için yapabileceğim uygulama bunlar olacaktır yorumlarınızı bekliyorum...
dostum 1 foto ve istediğn jantları yolla,sana fatoş (photoshop) yapacam:)
Kasırga&Burak
18-11-2007, 13:55
dostum 1 foto ve istediğn jantları yolla,sana fatoş (photoshop) yapacam:)
saolasın dostumya walla bende yok ama olması gereken bi alet harbiden neyse zaten ben bu konuyu açmıştım zaten alıntı yaptım 2.sayfaya bakarsan orda 2-3 tane foto var seç beğen fotoşla :D jant konusundada kafana göre takıl ya senin zevkine güveniyorum tabi jant bulabilirsin dimi bendede yokda o yüzden :o beş kollu olup ahtapot tipi yani ama o konuda kafana göre takıl ya
dostum al sana 1 2 astra fotosu:) kafayı yediğim bir modifiyedir...fotoşopun geliyor...
http://img260.imageshack.us/img260/6127/imgp0801xq7.jpg (http://imageshack.us)
By burak10 (http://profile.imageshack.us/user/burak10)
http://img260.imageshack.us/img260/884/imgp0800tr2.jpg (http://imageshack.us)
http://img524.imageshack.us/img524/2363/imgp0788yd0.jpg (http://imageshack.us)
hele bu olay için yeni topik açıyorum,anlamadım gitti... nasıl yapmış ibreleri yaw!
http://img402.imageshack.us/img402/5924/imgp0794nh0.jpg (http://imageshack.us)
HeartOfSilence
19-11-2007, 08:44
oy oy oy ön tampon we çewresi çok hoşşş...
survivor
19-11-2007, 11:26
Arkadaşım, eğer arabanın modelini diğer özelliklerini beğeniyorsan bence elinden çıkarma ve gerekli masrafları yapıp binmeye devam et. Çünkü eğer arabayı " 0 " almayacaksan çeşitli sıkıntılar çıkabiliyor. Huyunu suyunu bildiğin ve beğendiğin bir araba bakımları zamanında yapıldığı takidrde uzun yıllar sorunsuz olark kullanılabilir.( Bunları 1973 model vw 1303 sahibi ve hayranı olarak yazıyorum.)
mustafa1339
19-11-2007, 12:07
[quote=burak10;361465]dostum al sana 1 2 astra fotosu:) kafayı yediğim bir modifiyedir...fotoşopun geliyor...
http://img260.imageshack.us/img260/6127/imgp0801xq7.jpg (http://imageshack.us)
burak bu arabanın jantları ne marka bir bilgin varmı
Kasırga&Burak
19-11-2007, 21:42
saolasın adaşda olum bu almanlar harbiden işi biliyo olum bizim aracı böle yapsam hayatta elden çıkarmam heralde benle beraber mezara girer heralde hani eski türk geleneğidir Göktürk zamanında yanlış hatırlıyosam düzeltin tabi ölen kişileri eşyalarıyla beraber gömerler ya hani o eşya benim kasırgam olurdu heralde abi harbi diyom fotoları görünce :eek: yüz ifadem böle olmadıysam aha bende burak diilim hele kaput uzatmayla 94 model tampon öne son noktayı koymuş bide arka tampona ekleme yaparak altını kapamış ya offfff saol harbiden modlu sedan f kasa türkiyede bulmak zor hele ben esk.de bi iki kişi gördüm yani çok zor bulmak türkiyede tekrar saolasın dostum f kasa modlayanlarada hem bilgi vermiş oluruz.
burak bu arabanın jantları ne marka bir bilgin varmı
[/quote]
dostum bilmiyorum,nette gezinirken gördüm...
saolasın adaşda olum bu almanlar harbiden işi biliyo olum bizim aracı böle yapsam hayatta elden çıkarmam heralde benle beraber mezara girer heralde hani eski türk geleneğidir Göktürk zamanında yanlış hatırlıyosam düzeltin tabi ölen kişileri eşyalarıyla beraber gömerler ya hani o eşya benim kasırgam olurdu heralde abi harbi diyom fotoları görünce :eek: yüz ifadem böle olmadıysam aha bende burak diilim hele kaput uzatmayla 94 model tampon öne son noktayı koymuş bide arka tampona ekleme yaparak altını kapamış ya offfff saol harbiden modlu sedan f kasa türkiyede bulmak zor hele ben esk.de bi iki kişi gördüm yani çok zor bulmak türkiyede tekrar saolasın dostum f kasa modlayanlarada hem bilgi vermiş oluruz.
http://img210.imageshack.us/img210/7895/garantiliensonvw1.jpg (http://imageshack.us)
nasıl olmuş? kuzenime yaptırdım. öğrenci işi:)
Kasırga&Burak
20-11-2007, 10:54
http://img210.imageshack.us/img210/7895/garantiliensonvw1.jpg (http://imageshack.us)
nasıl olmuş? kuzenime yaptırdım. öğrenci işi:)
Abi bu bizim kasırgamı :eek: :eek: :eek: abi naptın ya deli bişey olmuş araçya harbiden manyak ya demekki araca böle bişey yapsak demekki ben bu aracı ölene kadar kullanırım:) harbiden kuzenin eline sağlık sitede böle bişeymi başlatsakki fotoş yarışması :rolleyes: güzel fikir dimi Dostum harbiden güzel yapmışsınız elinize sağlık...
mustafa57
20-11-2007, 11:35
size katılmıyorum. bu orantı piyasadaki f ve G kasa sayılarıyla baglantılı olabilir.
Abi bu bizim kasırgamı :eek: :eek: :eek: abi naptın ya deli bişey olmuş araçya harbiden manyak ya demekki araca böle bişey yapsak demekki ben bu aracı ölene kadar kullanırım:) harbiden kuzenin eline sağlık sitede böle bişeymi başlatsakki fotoş yarışması :rolleyes: güzel fikir dimi Dostum harbiden güzel yapmışsınız elinize sağlık...
önemli değil dostum, sen daha kaliteli fotoğraf çek kuzenim daha iyisini yaparım dedi. birde fazla uraşmadı bu fotoğrafla. bir yapar kasırgayı tanıyamazsın:) maşallah diyelimde...
volkansan
09-12-2007, 10:19
dostum bence yaptığın onca masrafın satarken karşılığını alamazsın.(kendimden biliyorum)
Bence g kasaya geçmen doğru bir karar olacaktır,ama tabiiki son karar senin
Kasırga&Burak
09-12-2007, 14:00
dostum bence yaptığın onca masrafın satarken karşılığını alamazsın.(kendimden biliyorum)
Bence g kasaya geçmen doğru bir karar olacaktır,ama tabiiki son karar senin
Öncelikle opel ailesine hoşgeldin işte dediğin konu ve bide aracın yaşı beni ikilemde bırakıyo sonuçta ocakta 10.uncu yaşını kutlucam yani:D bide dünya masraf harcayıp bide aracın sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalırsam baya kasar o yüzden ikilemde kalıyorum ama aracımı gerçekten seviyorum işte bu yüzdende satmak istemiyorum:D
g kasada güzel ama gel gelelim sfi ayrı bir zevktir ama şöle bir olay var g kasalarda hoş ama kısa olanın alırsan ama ayrıdır bana göre her türlü yürür yani modifiye olayında bana göre hemen hemen ikiside ayrı güzelliktedir !
Kasırga&Burak
09-12-2007, 21:34
g kasada güzel ama gel gelelim sfi ayrı bir zevktir ama şöle bir olay var g kasalarda hoş ama kısa olanın alırsan ama ayrıdır bana göre her türlü yürür yani modifiye olayında bana göre hemen hemen ikiside ayrı güzelliktedir !
Turgay abi yani napıyım bi sfi gsi kullanıcısı olarak ne dersin uğraşmaya değermi ne dersin gerçi motor sorun çıkarırmı gerçi ne gibi sorun çıkarır işte bunlar önemli gerçi sonuçta opelin araçları sağlamdır ama işte insanın içine bi şüphe düştümü :confused:
burakcım ben senin aklını karıştırmayayım senin gönlünden ne geciyorsa onu al bence biz sadece görüşülerimiz yazarız o kadar ama dedigim gibi ikiside güzel araba ama zevk senin yani
Kasırga&Burak
10-12-2007, 11:16
burakcım ben senin aklını karıştırmayayım senin gönlünden ne geciyorsa onu al bence biz sadece görüşülerimiz yazarız o kadar ama dedigim gibi ikiside güzel araba ama zevk senin yani
Saol Turgay abi zaten bende opelcilerin görüşünü almak için açtım zaten bu topici;) sonuçta biz bu aracı alalı daha iki sene oldu yani ve huyu nedir daha yeni yeni anlıyorum o yüzden bu aracı kullananlardan sadece bilgi alabilmek için açtım ve saosunlar herkes yorumlarını yazıyolar bende ona göre kredi çekip g kasamı alsam yoksa ufak uufak bu aracımı toplasam die kararsız kaldığım için açtım tekrar saolasın
Kasırga&Burak
10-12-2007, 11:17
oy oy oy ön tampon we çewresi çok hoşşş...
Abi bizim araçlara dehşet olur:D
deep_ocean
14-12-2007, 12:32
En büyük farklılıklar:
G nin yol tutuşu çok daha iyi
F nin arka görüşü oldukça dar ve kabin içi G 'ye göre ferah değil
F nin parçaları daha pahalı
G nin aydınlatma sistemi daha iyi (örneğin F nin stopları daha küçük)
G nin üretimi halen devam etmekte
G nin özellikle "twinport" ları gerçekten iyi
En azından:
parça bulunabilirliliği ve parça maliyeti açısından kesinlikle "G" kasa derdim. Zaten benim de F kasadan G ye geçiş nedenlerimim başlıcaları bunlardı.
deep arkadaşımız burada katılmıyorum f kasanında g kasanında aradıktan sonra parcaları mevcut hatta rekord dedigimiz arabanın bile parcaları mevcut ama gelelim parcaların pahalı olmasına parcacıdan parcacıya değişir kimi var 100 100 kazanır kimi var yüzde 20 kazanır araştırdıktan sonra herşey var arabalar için ama ilk önce aramak lazım deil mi !!!
deep_ocean
15-12-2007, 15:28
Elbette aramak lazım ama işte güzel bir örneği:
İstanbul'da opel (özel/yetkili servis) hangisine giderseniz gidin %85 lere varan bir istatistik ortalaması ile G kasanın parçalarını daha kolay bulacaksınız.
Ayrıca, ustanıza aracı bakıma götürdükten sonra 'dur ustacım, sen senin şu elindeki parayı XXX değerden bana satma, ben Ankarada bunu X YTL ye buldum onu getirteceğim' derseniz 3 adet ekstra masraf yansıtılacaktır:
1. Ister istemez zaman kaybından dolayı sizin kaybınız
2. Ustanızın teşhisi koyduktan sonra adamı belki saatlerce, belki de günlerce bekletmeniz
3. Yine servisinizin size paçalda sağlayabileceği (eğer ondan tüm parçaları alabilseniz) indirim miktarından vazgeçme maliyeti
4. Kargo + yol masrafları
Benim hayat felsefem:
Güvenilecek bir işin
Güvenilecek (bir) karın
ve güvenilecek (bir) ustan olsun
Ayrıca şunu da belirtmek isterim:
Türkiye'de her aracın parçasını bulabilir ve getirtebilirsiniz ancak bu anlayış asla söz konusu parçaların ucuz olabileceği anlamı taşımamaktadır.
Küçük bir diğer örnek:
Aynı dönemde Türkiye pazarında olan Tipo ve Tempra lar arasında neden bu kadar fiyat farkı vardır? Özellikle stopları arasındaki farkın tarafınızca araştırılmasını öneririm. Cevabı açıktır: Tempra nın bir çok parçasının üretildiği yan sanayi mevcutken ve bu yan sanayiyle rekabet etmek amacıyla orjinal parçalarda da bir takım indirimler yapılırken, malesef Tipo ların (aynı dönemde) her parçası İtalya'dan ithal edilmektedir.
Teşekkürler
deep_ocean
15-12-2007, 15:30
Ayrıca, 98 yılına ait Astra F 98 GLS ve Astra G 98 GL kullanıcısı olarak elbette az çok bilgim olmalıdır diye düşünüyorum.
astra bor
17-12-2007, 19:28
astra f ler in parça fiyatları g lere göre ucuz . ben gayet memnunum. tüplü olmasına rağmen gayet atak ve kıvrak.
Kasırga&Burak
18-12-2007, 00:48
astra f ler in parça fiyatları g lere göre ucuz . ben gayet memnunum. tüplü olmasına rağmen gayet atak ve kıvrak.
Ya abi sen nediyon ya piyasada bu araçları herkes bilmiyo yemin ediyorum zannediyolarki yürümeyen hantalçok yakan araba zannediyolar sonra çok yanılan oldu :D çoğu arabayı sağ dikiz aynasından takip ediyorum hadi ben yine fazla hızlı gitmiyorum ama saolsun babam sıfır çıkan arçları bezdiriyo aynı segmentteki araçları bu arada dediğim gibi piyasada bilen yok bide piyasada fiyatıda ucuz olunca millet kaçıyo 2 senedir bi ağır masrafı bize bakı balata takımı olmuştur,gerçekten çok sağlam araçlar ben kendimede araç alsam bu fiyata gider gsi sini alırım gerçekten bu araç sayesinde opelci oldum:D
bende miladını doldurduğuna inanmıyorum. Yukarda arkadaşımın dediği gibi ufak tefek oynamalarla bile bu araç çok guzel gorunuyor ama on kısmını bende pek begenmiyorum ustteki arkadaş koyarsa fotoları aracının ön kısmıyla ile ilgili iyi olur
pelOPEL42
16-02-2008, 13:17
ya bende g kasa var ama ben hiç sorun yaşamadım arkadaşım bence hem donanım hemde görünüm bakımından g kasayı tercih ederim bnde f kasada vardı (GSI) ondanda memnundum ama g bi başka!!!!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net