PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

rifaz
27-09-2006, 20:24
Arkadaşlar, Zafira bilgi birikimimi paylaşmak için bu konuyu açtım. 2 yıldır zafirayı izliyorum. Sorusu olan veya paylaşmak isteyen arkadaşlarla az çok teknik mekanik birşeyler karalayabilirim. Tatilde 2200 km yol yaptım. yer esnekliği hakikaten çok zevkliydi. bir de üzerine bagaj koyduk. Arkada ve üstte Dünyanın eşyasını taşıdık. işte Size bir görüntü
http://home.graffiti.net/karya_2003/20060823_175845X.jpg

kickergls
29-09-2006, 13:41
yaf ben bu aracı 1998 den beri uzaktan takip ediyorum gerçekten çok fonksiyonel bir araç ama fiyatı biraz pahalı geldiğinden almaya imkan olmadı..

Bence kendi kategorisinde 1 numara

rifaz
30-09-2006, 15:03
yaf ben bu aracı 1998 den beri uzaktan takip ediyorum gerçekten çok fonksiyonel bir araç ama fiyatı biraz pahalı geldiğinden almaya imkan olmadı..

Bence kendi kategorisinde 1 numara

Asında yeni kasası çıktıktan sonra eski kasanın fiyatları ucuzladı. şöyle 18-22 milyar arası bir para cebe konulursa 2000-2002 arası temiz birşey alınabilir.

Haklısınız kendi kategorisinde 1 numara. İlk defa Almanyada 1999 modeli olarak üretildi (herhalde 98 yılı ikinci yarısında) Fakat genelde dünyaya 2000 sonrası ihraç ettiler. mesela benim aracı eski sahibi (ben ikinci sahibiyim) özel siparişle 1.8 motor seceneği ile yurtdışından getirtmiş.Bence şu an bu paralara sıfır almaktansa alınacak en iyi araba. yalnız 1.6 biraz ağır kalıyor. ben özellikle 1.8 aldım, farkı belli oluyor.Ve kullananların ortak görüşündeki ilgiç olan nokta ise; 1.8 zafiranın 1.6 dan daha az yakıyor olmasıdır.

Yeni kasa çok donanımlı ve teknolojik olarak üstün ama bana sorarsanız eski kasanın estetik ve duruşunu vermiyor.Çok kişilikli durmuyor. Kullananlar yenide 3. sıra koltukların yer olarak rahat olmadığınını da söylüyor. Bir de ağırlığı 1.5 tona yaklaştı. 1.6 motor seçeneğini sadece 2 beygir artırdılar 105 HP oldu. Yerinden kalkmıyor (test sürüşü yaptım)
Halbuki eski kasa ortalama 1275 kg ve azçok 1.6 103 beygir yerinden kaldırıyordu.
Aracı tavsiye ederim. Eğer düşünüyorsanız oto sitelerini kollaştırın. Biliyorsunuzdur ama size zafira ve oto siteleri ile ilgili birkaç link vereyim.

ZAFİRA
http://www.opan.com.tr/showroom.asp?id=15&d=main
http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto023/oto55.html#top
http://www.mtoros.com/opel/zafir/opel_zafira_tanitim.htm
http://www.sabah.com.tr/2004/05/22/oto/odn108-20040512-130.html#TOP

OTO SİTELERİ
http://arabam.milliyet.com.tr/ikinciEl/Default.aspx
http://www.araba.com/
http://www.otomax.com/index.cfm

gdonmez77
21-12-2006, 11:42
selamlar arkadaşlar, forumda arama yapınca bu başlığı buldum. Zafira
zaten az, kullananlar olarak birbirimizi tanıyalım değil mi?
Bende 2000 model 1,8 16v Comfort var. Birde üzerinde Borhidrolür
sistemi takılı. O yüzden yakıt tüketimi 1.8 lt lik bir arabaya göre düşük
sayılır.
Rifaz sana katılmamak elde değil. O ne öyle ya, yeni kasayı hiç gözüm
tutmadı. Zaten sanki Zafira kullanıcılarını cezalandırmak için
çıkarılmış piyasaya. Fiyatı düşük tutalım derken 1.6 motorla işkence ediyorlar
sürücüye. BEnim 1.8 canavar gibi gidiyor, eski 1.6 ları bile ağır
bulurken, daha da ağır yeni kasada 1.6 motoru hayal edemiyorum. 1000 cc lik
corsalar gibi klima açıkken motor stop ediyordur herhalde
İzmirden bi şey lazım olursa haberim olsun.

Saygilar

rifaz
21-12-2006, 13:33
selamlar arkadaşlar, forumda arama yapınca bu başlığı buldum. Zafira
zaten az, kullananlar olarak birbirimizi tanıyalım değil mi?
Bende 2000 model 1,8 16v Comfort var. Birde üzerinde Borhidrolür
sistemi takılı. O yüzden yakıt tüketimi 1.8 lt lik bir arabaya göre düşük
sayılır.
Rifaz sana katılmamak elde değil. O ne öyle ya, yeni kasayı hiç gözüm
tutmadı. Zaten sanki Zafira kullanıcılarını cezalandırmak için
çıkarılmış piyasaya. Fiyatı düşük tutalım derken 1.6 motorla işkence ediyorlar
sürücüye. BEnim 1.8 canavar gibi gidiyor, eski 1.6 ları bile ağır
bulurken, daha da ağır yeni kasada 1.6 motoru hayal edemiyorum. 1000 cc lik
corsalar gibi klima açıkken motor stop ediyordur herhalde
İzmirden bi şey lazım olursa haberim olsun.
Saygilar

Mailimi de almışşınız galiba. Aynı marka model ve yıl iki zafira sahibi kardeş sayılır (benimki de 2000 1.8 comfort gümüş). Bu arada rengi neydi?
(bi de o tutsa tamam;) ) artık zafiranızın yakışıklı resimlerini buraya ekleyin, Ben de ekleyeceğim.Güzel İzmir ve Karşıyaka'ya selamlar.Sizi de Ankara'ya yolunuz düşerse beklerim. Ankara'dan bir isteğiniz olursa haberim olsun.

M@honi
21-12-2006, 13:34
1.6 motoruna dyecek bişeyim yok ama yeni kasası ayrı bi hoşuma gidiyo açıkçası eskisinide severdim ama eskisi daha çok aile arabası gibi yenisi hem aile arası hemde sportif bi araba bence özellikle dört parçadan oluşan cam tavabı ve onların arasındaki fonksiyonel gözler çok hoş olmuş

rifaz
21-12-2006, 13:39
Ayrıca zafiralar da 3. sıra koltuk açıldığında çok kısıtlanan bagaj alanı için alternatif çözüm olarak gördüğüm tavan taşıma çıtalarına (port bagage) bağlanan çatı taşıma kutuları (roof box) lar ile ilgili uzun bir araştırma yaptım. Bu araştırmada Ülkemizde üretim ve pazarlamasını yapan 4-5 müteşebbüs ticarethanenin olduğunu görmek beni oldukça sevindirdi.

Bu konuda sizlerin de görüşlerini almak isterim. Hiç böyle bir çözüm düşündünüz mü? İlk resimde gördüğünüz gibi yazın tatile giderken box lardan emaneten aldım ve üstüne monte ettirdim. Çok rahat oldu. 3. sıra koltuk ve orta koltuklar arasıda benim kız ve oğlan atlaya zıplaya rahatça yolculuk yaptı.

Bu konuda dünyada en meşhur marka THULE İsveç yapımı. Hacim en ve boy ile fiyat yelpazesi açısından çok geniş.http://www.roofboxwarehouse.co.uk/roof_boxes

rifaz
21-12-2006, 13:51
1.6 motoruna dyecek bişeyim yok ama yeni kasası ayrı bi hoşuma gidiyo açıkçası eskisinide severdim ama eskisi daha çok aile arabası gibi yenisi hem aile arası hemde sportif bi araba bence özellikle dört parçadan oluşan cam tavabı ve onların arasındaki fonksiyonel gözler çok hoş olmuş

Evet yeni kasanın çok donanımlı ve güvenlik bakımından üstün olduğu gerçek. Torku da yüksek. Ama bir örnek vereyim. Trafikte önümde eski kasa bir zafira varsa hemen bariz fark ediyorum arka görüntü silüetinden dolayı. Ancak geçenlerde tam 2 dakika önümde giden aracın yeni astra SW mi yoksa yeni zafira mı olduğu konusunda iyice hızlanıp dibine girmeden emin olamadım.

Demek istediğim benek gibi eski kasa hemen göze çarparken, yeni kasaya aerodinamik olarak çok benzeyen tipte birçok otomobil olduğu için yeni zafira göze hemen o kadar çarpmıyor, daha çarpıcı ve sıra dışı yapabilirlerdi tasarımını. Daha belirgin olmalıydı.

gdonmez77
22-12-2006, 09:36
rifaz kardeşim benimki de gümüş renk :D aynı renk yani. benimkinin km si 77500, biraz düşük sanırım ;) Ben de senin gibi az kullanılmış olarak 2. el aldım. Hatta aldığımda 66000 deydi.

rifaz
23-12-2006, 19:26
rifaz kardeşim benimki de gümüş renk :D aynı renk yani. benimkinin km si 77500, biraz düşük sanırım ;) Ben de senin gibi az kullanılmış olarak 2. el aldım. Hatta aldığımda 66000 deydi.

Bak sen? :) Renk te aynı ne yapsak şimdi :D ama gümüşten daha güzel giden renk yok o arabalara.Aldığımda 84.000 de idi şu an 91.000 de.
Birkaç konu var kafama takılan. İlk zamanlar araba 1. viteste kalkarken silkeleniyordu. Ustaya sordum yüksek devirli arabalar bunlar Öyle normal binek oto gibi 13-18x RPM de kalkmaz 20-25 arası gaz vermen lazım dedi. Buna dikkat edince oluyor ama yine bazen vites yüksek, hız az kalınca silkeleme yapıyor. Böyle bir sorun var mı sende?

Bir de klima içeride bir koku yapıyor, yazın bu biraz daha artıyor. tatile gitmeden önce tüm klima sistemini söktürdüm, temizlettim ve bakteri önleyici köpük sprey sıktırdım ama azalmakla beraber tam kesilmedi.

torsion
23-12-2006, 23:16
zafira fena değil bi arkadaşımda 2003 special editionu var 1.6
100km ye 6 sn de çıktığını 180 le rahat makas atabildiğini iddia ediyor yanlız bi stepne değiştirdik amaaan elimiz çamur oldu alttaymış lastiği bence kotu bişey

ELEGANCE
23-12-2006, 23:54
100km ye 6 sn de çıktığını 180 le rahat makas atabildiğini iddia ediyor
:rulet: :rulet: :rulet:

torsion
24-12-2006, 00:14
zuhahahahahahahahhhaahhaha

rifaz
24-12-2006, 14:30
zuhahahahahahahahhhaahhaha

Bence de zuhaha ve 6 sn de 180 biraz zor:D

gdonmez77
25-12-2006, 13:37
Bence o arkadaş saniyeyi kendisi saymış (ağzıyla) saat tutsa 15 saniye olduğunu görürdü. Kendi aracım olan 1.8 lt fabrika verisi 12 saniyede 100 e çıkıyor. BUnu en baba performans kitleri ile en iyi ihtimalle 10 sanieye çekerler. Yani ZUHAHAHAHa Ayrıca o kadar yüksek tavan ve yumuşak süspansiyonlu bi araç ile 180 le giderken makasa girmek tabuta girmekten farksız bence. Kendi aracım olsada, o uzunlukta bir araçla 180 le makasa girmeye cesaret edemem. Evet kolay kolay izinden sapan bir araç değil, ama 180 km imkansız makas için!

rifaz senin soruna da şöyle cevap veriyim. Bizim araçlarda gaza hiç basmadan sadece debriyajdan yumuşakça kaldırarak bile hareket verebiliyorsun. Bizim motorlarda gaz teli falan olmadığından, gaz vermeden debriyajdan kaldırınca sistem kendi otomatik gaz veriyor zaten. Yokuş yukarı ya da tam dolu değilsen, hiç titremeden kalkar araban. (1.8 ler için bu böyle) Ha birde ben bunun üzerine Bor Hidrolür sistemi taktım, çok daha rahat kalkıyor.
Egem Yetkili servisi ve burdaki ustam dahil hiç bir kimseden bu araçlarla ilgili 2500 devirde kaldırcan diye birşey duymadım. Ben şahsen 1000 devirde 3. viteste gaza bsıyorum ve hiç titremiyor. km si itibariyle aklıma ilk gelen şey senin ateşleme sargısında bir sorun olabileceği. Fiyatı 325 ytl civaırndaydı burda, bi süre sonra bu parça eskiyor ve ateşlemede sorun olabiliyor. Yüksek devirde bu titremeyi motor güçlü olduğu için hissetmiyorsun ama düşük devirde motor zangır zangır titrer. Yani aracın 1 silindiri çakıp çakmama sorunu vardır. Benim arkadaşın vectrada oldu aynısı, Araba 1.6 olduğu için gitmiyodu resmen, değiştridiler çözüldü. Ama bizim araçlarda 3 silindirde olsa idare ediyor.

Klima kokusu sorunu bende de var. Hatta ilk açılışta acaip rahatsız ediyor. Ama bir süre sonra ya azalıyor, ya da burnum alışıyor almıyorum. Sanırım klima tesisatında kronik bir sorun var Zafiraların. Benimkinin polen ve hava filtreleri yazın değişti aynı senin gibi, toz kokusu azaldı ama o plastikimsi koku duruyor.
Neyse idare etcez artık. Sonuçta MPV lerde hala en iyisi bu! Corolla Verso ya da For S Max bence daha çok taze. Bi çok eksikleri var.

yusufaltintepe
25-12-2006, 13:53
100km ye 6 sn de çıktığını 180 le rahat makas atabildiğini iddia ediyor

yok canımm :D

torsion
25-12-2006, 14:42
hehe naapsın işte garibime tigra alıyolardı alınmadı o da babasının zafirasıyla naapsın:D :D :D :D :D :D

sayden araç çok yumuşak süspansiyonu var hoplatıyo yana yatıyo

stepnesi de reno gibi aşağıda nedense sinir bozucu

rifaz
26-12-2006, 01:42
Bence o arkadaş saniyeyi kendisi saymış (ağzıyla) saat tutsa 15 saniye olduğunu görürdü. Kendi aracım olan 1.8 lt fabrika verisi 12 saniyede 100 e çıkıyor. BUnu en baba performans kitleri ile en iyi ihtimalle 10 sanieye çekerler. Yani ZUHAHAHAHa Ayrıca o kadar yüksek tavan ve yumuşak süspansiyonlu bi araç ile 180 le giderken makasa girmek tabuta girmekten farksız bence. Kendi aracım olsada, o uzunlukta bir araçla 180 le makasa girmeye cesaret edemem. Evet kolay kolay izinden sapan bir araç değil, ama 180 km imkansız makas için!

rifaz senin soruna da şöyle cevap veriyim. Bizim araçlarda gaza hiç basmadan sadece debriyajdan yumuşakça kaldırarak bile hareket verebiliyorsun. Bizim motorlarda gaz teli falan olmadığından, gaz vermeden debriyajdan kaldırınca sistem kendi otomatik gaz veriyor zaten. Yokuş yukarı ya da tam dolu değilsen, hiç titremeden kalkar araban. (1.8 ler için bu böyle) Ha birde ben bunun üzerine Bor Hidrolür sistemi taktım, çok daha rahat kalkıyor.
Egem Yetkili servisi ve burdaki ustam dahil hiç bir kimseden bu araçlarla ilgili 2500 devirde kaldırcan diye birşey duymadım. Ben şahsen 1000 devirde 3. viteste gaza bsıyorum ve hiç titremiyor. km si itibariyle aklıma ilk gelen şey senin ateşleme sargısında bir sorun olabileceği. Fiyatı 325 ytl civaırndaydı burda, bi süre sonra bu parça eskiyor ve ateşlemede sorun olabiliyor. Yüksek devirde bu titremeyi motor güçlü olduğu için hissetmiyorsun ama düşük devirde motor zangır zangır titrer. Yani aracın 1 silindiri çakıp çakmama sorunu vardır. Benim arkadaşın vectrada oldu aynısı, Araba 1.6 olduğu için gitmiyodu resmen, değiştridiler çözüldü. Ama bizim araçlarda 3 silindirde olsa idare ediyor.

Klima kokusu sorunu bende de var. Hatta ilk açılışta acaip rahatsız ediyor. Ama bir süre sonra ya azalıyor, ya da burnum alışıyor almıyorum. Sanırım klima tesisatında kronik bir sorun var Zafiraların. Benimkinin polen ve hava filtreleri yazın değişti aynı senin gibi, toz kokusu azaldı ama o plastikimsi koku duruyor.
Neyse idare etcez artık. Sonuçta MPV lerde hala en iyisi bu! Corolla Verso ya da For S Max bence daha çok taze. Bi çok eksikleri var.

Sağol kardeşim,;)
ateşleme sargısı durumuna bir bakalım, titremeyi sadece ilk kalkışta yapıyor, periyodik ve düzenli bir sarsıntı yok, ayrıca devir saati, bulunulan hız seviyesi (mesela 100 km/saat ile giderken) ve vites (4 veya 5. vites) uygunluğu güç kaybı olmadığını dolayısıyla eksik bir ateşleme olmadığını az çok teyit ediyor.Bir de aklıma benzin pompası geliyordu. Acaba onda mı ilk kalkışta benzin göndermede bir problem oluyor diye de düşündüm.Ama benzin filtresini değiştirmek, depo temizleyici birkaç ürün kullanmak ve karbonlu yakıtla motor temizliği pek para etmedi. Bilgisayarlı hata kontrolünde de bir hata kodu çıkmadı. Ama ben baskı balatadan olduğunu düşünüyorum. Malum balata biraz aşınmışşa sallama yapabilir.

Şu bor hidrolür nedir? Yoksa zafiranın özel üretilen doğal gazlı modelleriyle OPC alakalı (sanmıyorum ama)birşey mi ? Bir de o konuda bilgi alsak, ilk yazında hem yakışta hem de hızlanmada olumlu etkisi olduğunu belirtmiştin.

rifaz
26-12-2006, 02:09
Bu arada birkaç tecrübemi paylaşayım.

1. konu. Aracın altında motor karter koruma sac levhası yoktu, bir kampanyaya denk getirdim taktırdım.Bu çok önemli, yazın tatilde faydasını gördüm. Yol çalışması olan eski bir yolda gece ufak bir tümsekten geçtim ve muhafaza olmasa sıkıntı olabilirdi.sac levha Astranınki ile ile aynı.
2. Konu. üçüncü sıra koltuklardan birinde yolcu oturtmak ve diğer koltuğu da kapatıp yolculuk bagajlarını koymak zorundaysanız, mesela 3. sıra sağ koltukta çocuk oturuyor ve sol koltuk kapalı ve sol taraf arka bagaj kapağından 2. sıra koltuğa kadar eşya doluysa...Herhangi bir savrulma spin atma ve daha kötüsü kaza durumunda eşyalarla yanyana oturan yolcu üzerine eşyaların yıkılma veya onu sıkıştırma ihtimali çok kuvvetli.Bu güvenlik sorununa çözüm ne olacak?
Kaliteli yerli veya ithal üretim yeşil,kırmızı ve siyah renkte lastikli ağlar var. Bu ağların ucunda sağlam kancalar var. Ağ normal duruşta 40 x 50 cm lik bir yer kaplarken iki kişi karşılıklı geçip kenarlarından çekip gerdiğinde 1.5 X 2 m kadar esneyebiliyor.Bu ağı eşyaların alt, yan ve üstünden geçirip, araç üzerinde bulunan tespit halkaları ve orta koltuk kafalık demirlerine ağ kancaları vasıtasıyla tutturursanız, yük devrilme ve savrulma ihtimali oldukça azalabiliyor. Uzun yolculuklarda kullanmak üzere aldığım bu ağ sürekli arka taban gözünde durur ve yolculuklarda kullanırım. Tavsiye ederim.Hele çocuğunuz oturacaksa çok önemli.Onlar da en arka koltuklara oturmaya hep hevesliler.

gdonmez77
26-12-2006, 10:02
Bor Hidrolür le ilgili aslında benim açtığım ve anlattığım bi başlık vardı, orda hem tartışıldı hem de ben ayrıntılarıyla anlatmıştım, ama şu geç selam yüzünden o mesajlar da gitti.
Neyse ben gene de kısaca anlatıyım.
Bor tek başına yanıcı özelliği olmayan ama dünyadaki tüm elementler arasında hacmen en yüksek miktarda hidrojen taşıyabilen elementtir. Bor Hidrojen le bağlanır ama hacminde bir değişiklik olmaz. Bu bağlanmış halide, katalizörüyle beraber Bor Hidrolür oluyor.
Şimdi sistem şöyle işliyor: Motorun zaten orjinalinde bir tane tıpa takılmış olan bir girişi var emme manifoldunda. Bu tıpayı çıkarıp burdan Bor Hidrolür motora girecek şekilde bi plastik boru takılıyor. BOr Hidrolür için motorun uygun bir yerine (bende radyatör arkası) Bir rezervuar takılıyor. Motoru çalıştırınca emme manifoldu tıpkı benzini çektiği gibi BOr Hidrolürüde belli bir oranda içeri çekiyor. Bu oranı ayarlamak için emme manifolduna giren boru üzerinde bir vana var, ordan ayar yapmak gerekiyor başta.
Motora benzinle beraber giren sıvı, patlama ile beraber ısı etkisiyle hidrojen salar, ve bu hidrojende benzin gibi yanar. Tıpkı NOS sistemi gibi yani. Sonuçta benzine göre daha yanıcı olan Hidrojen oksijenle birleşip egzosdan su olarak çıkar.
Yani BorHidrolür + ısı = Hidrojen. Hidrojen + Oksijen = Su buharı.
Ben bu sistemi baya bi araştırdım, yaklaşık 2 ay boyunca hem nette hem ustalara. Sonuç olarak ben Zafira ma, mak mühendisi arkadaşlarımdan biri 2004 avensis e, diğeri 2004 vectra ya taktırdı. Hepimiz çok memnunuz, kabaca 12000 km dir kullanıyorum hiç bir sorun olmadı.

gdonmez77
26-12-2006, 10:06
Bu arada birkaç tecrübemi paylaşayım.

1. konu. Aracın altında motor karter koruma sac levhası yoktu, bir kampanyaya denk getirdim taktırdım.Bu çok önemli, yazın tatilde faydasını gördüm. Yol çalışması olan eski bir yolda gece ufak bir tümsekten geçtim ve muhafaza olmasa sıkıntı olabilirdi.sac levha Astranınki ile ile aynı.
2. Konu. üçüncü sıra koltuklardan birinde yolcu oturtmak ve diğer koltuğu da kapatıp yolculuk bagajlarını koymak zorundaysanız, mesela 3. sıra sağ koltukta çocuk oturuyor ve sol koltuk kapalı ve sol taraf arka bagaj kapağından 2. sıra koltuğa kadar eşya doluysa...Herhangi bir savrulma spin atma ve daha kötüsü kaza durumunda eşyalarla yanyana oturan yolcu üzerine eşyaların yıkılma veya onu sıkıştırma ihtimali çok kuvvetli.Bu güvenlik sorununa çözüm ne olacak?
Kaliteli yerli veya ithal üretim yeşil,kırmızı ve siyah renkte lastikli ağlar var. Bu ağların ucunda sağlam kancalar var. Ağ normal duruşta 40 x 50 cm lik bir yer kaplarken iki kişi karşılıklı geçip kenarlarından çekip gerdiğinde 1.5 X 2 m kadar esneyebiliyor.Bu ağı eşyaların alt, yan ve üstünden geçirip, araç üzerinde bulunan tespit halkaları ve orta koltuk kafalık demirlerine ağ kancaları vasıtasıyla tutturursanız, yük devrilme ve savrulma ihtimali oldukça azalabiliyor. Uzun yolculuklarda kullanmak üzere aldığım bu ağ sürekli arka taban gözünde durur ve yolculuklarda kullanırım. Tavsiye ederim.Hele çocuğunuz oturacaksa çok önemli.Onlar da en arka koltuklara oturmaya hep hevesliler.

1- benim aracın altında da sac koruma levhası var. Aldığım eleman taktırmış benden önce. Hatta kayınbabam köyde kullanırken aracı biraz hırpalamış, levhayı söküp doğrultmak gerekti 1 kez. Ama o levha olmasaydı sanırım karteri kucağımıza alırdık ;)
2- Ben arka koltukta oturanlara direk emniyet kemeri bağlatıyorum, çünkü dediğin gibi arka koltuk daha fazla savuruyor. Orta konsolda gizli bölmede kemerin takılacağı yerler var. Bence daha güvenli sonuçta 3 noktadan bağlıyorsun.

rifaz
26-12-2006, 10:19
1- benim aracın altında da sac koruma levhası var. Aldığım eleman taktırmış benden önce. Hatta kayınbabam köyde kullanırken aracı biraz hırpalamış, levhayı söküp doğrultmak gerekti 1 kez. Ama o levha olmasaydı sanırım karteri kucağımıza alırdık ;)
2- Ben arka koltukta oturanlara direk emniyet kemeri bağlatıyorum, çünkü dediğin gibi arka koltuk daha fazla savuruyor. Orta konsolda gizli bölmede kemerin takılacağı yerler var. Bence daha güvenli sonuçta 3 noktadan bağlıyorsun.

Ama benim kastettiğim arka koltukta oturanın kendi savrulmasından ziyade -ki ben de emniyet kemeri taktırıyorum-bir tarafta insan bir tarafta yük, bagaj olduğunda yükün savrulması veya devrilmesini nasıl önleyeceğimizle ilgiliydi. Yükü sarıp sıkıca tutabilsin diye ağ kullanmayı bir tavsiye olarak önermiştim.

rifaz
26-12-2006, 11:05
Bor Hidrolür le ilgili aslında benim açtığım ve anlattığım bi başlık vardı, orda hem tartışıldı hem de ben ayrıntılarıyla anlatmıştım, ama şu geç selam yüzünden o mesajlar da gitti.
Neyse ben gene de kısaca anlatıyım.
Bor tek başına yanıcı özelliği olmayan ama dünyadaki tüm elementler arasında hacmen en yüksek miktarda hidrojen taşıyabilen elementtir. Bor Hidrojen le bağlanır ama hacminde bir değişiklik olmaz. Bu bağlanmış halide, katalizörüyle beraber Bor Hidrolür oluyor.
Şimdi sistem şöyle işliyor: Motorun zaten orjinalinde bir tane tıpa takılmış olan bir girişi var emme manifoldunda. Bu tıpayı çıkarıp burdan Bor Hidrolür motora girecek şekilde bi plastik boru takılıyor. BOr Hidrolür için motorun uygun bir yerine (bende radyatör arkası) Bir rezervuar takılıyor. Motoru çalıştırınca emme manifoldu tıpkı benzini çektiği gibi BOr Hidrolürüde belli bir oranda içeri çekiyor. Bu oranı ayarlamak için emme manifolduna giren boru üzerinde bir vana var, ordan ayar yapmak gerekiyor başta.
Motora benzinle beraber giren sıvı, patlama ile beraber ısı etkisiyle hidrojen salar, ve bu hidrojende benzin gibi yanar. Tıpkı NOS sistemi gibi yani. Sonuçta benzine göre daha yanıcı olan Hidrojen oksijenle birleşip egzosdan su olarak çıkar.
Yani BorHidrolür + ısı = Hidrojen. Hidrojen + Oksijen = Su buharı.
Ben bu sistemi baya bi araştırdım, yaklaşık 2 ay boyunca hem nette hem ustalara. Sonuç olarak ben Zafira ma, mak mühendisi arkadaşlarımdan biri 2004 avensis e, diğeri 2004 vectra ya taktırdı. Hepimiz çok memnunuz, kabaca 12000 km dir kullanıyorum hiç bir sorun olmadı.

Şimdi bende de ilgi uyandırdı bu konu, iyi bir araştırma.O zaman biraz detay alalım.:)

1.Yakıtta hangi oranlarda tasarruf sağlıyor.
2.Güvenli mi?
3.Bor hidrolürü nereden nasıl temin edebiliyoruz.Fiyatı ne.
4.Araç üzerinde bir deposu mu var ne kadar borhidrolür (lt) ne kadar gidiyor.
5.Katalitik konvektör de bir değişiklik yapmak gerekiyor mu? Uzun vadede sisteme bir zarar veriyor mu?
6.Araç bor hidrolür sistemleri ile ilgili yetkili firma var mı? (varsa internet adresleri)
7.Varsa benim aklıma gelmeyen ama aktarabileceğiniz detaylar.

M@honi
26-12-2006, 22:48
http://img201.imageshack.us/img201/4300/piassetname197cu3.jpg
http://img329.imageshack.us/img329/7847/pic111024qj9.jpg
benzemiyo desem bariz yalan olacak ama Zafirada ki tatlılığa bakarmısınız ya farların güzelliğine daha bugün gördüm bi tane panoramik cam tavanlı çok şık bi araç

rifaz
27-12-2006, 01:31
Evet çok şık görünüyor. MPV (Mini Personel Van) kategorisini dünya ilk defa Renault Espace ile tanıdı ama Zafira bu konuda daha başarılı. MPV kategorisinde olan tüm araçlarda 3. sıra fonksiyonel koltukları katlayıp bagaj tabanına saklama imkanınız yok. Arkayı bagaj olarak kullancaksanız 3. sıra koltukları zemini tutma klipslerini açıp eve taşıyacak ve bırakacaksınız. Diyelim bagajı (yükü) götürdünüz ve bıraktınız.Geri gelirken 7 kişi değil normal bir sedan gibi sadece 5 kişi taşıyabilirsiniz niye çünkü koltukları evde bırakmıştınız. Veya uzun bir yük taşıyacaksanız sökmek yerine sadece sırt dayama yerlerini katlayıp koltukları oldukları gibi yer tutar vaziyette bırakacaksınız. Bu açıdan bile bakıldığında Zafiradaki koltukları kaybetme çözümü harika.yurtdışındaki modellerde standart, bizde ise şipariş verilirse ekrana navigasyon sistemleri takılıyor.

GPS ve yerbulma donanımlarında şu siteye bir göz atın isterseniz.
http://www.magellangps.com/products/

gdonmez77
27-12-2006, 14:19
Şimdi bende de ilgi uyandırdı bu konu, iyi bir araştırma.O zaman biraz detay alalım.:)

1.Yakıtta hangi oranlarda tasarruf sağlıyor.
2.Güvenli mi?
3.Bor hidrolürü nereden nasıl temin edebiliyoruz.Fiyatı ne.
4.Araç üzerinde bir deposu mu var ne kadar borhidrolür (lt) ne kadar gidiyor.
5.Katalitik konvektör de bir değişiklik yapmak gerekiyor mu? Uzun vadede sisteme bir zarar veriyor mu?
6.Araç bor hidrolür sistemleri ile ilgili yetkili firma var mı? (varsa internet adresleri)
7.Varsa benim aklıma gelmeyen ama aktarabileceğiniz detaylar.

Eyvallah kardeş, yükü sabitlemek için bende de kancalı elastik iplerden var (taksicilerin kullandığından) :D ben yolcuyu düşünerek yazmıştım. :good: Çünkü tahminimce 3. sırada emniyet kemeri standart değildir ;)

1- Benim aracımda şehir içinde %20 civarı, dışında ise %30 civarı bi tasarruf sağlıyor. Ayrıca aracın performansı hissedilir şekilde artıyor. ara hızlanma performansı çok farkediyor.
2- Bor hidrolür ancak çok yüksek sıcaklıklarda hdrojeni salıyor (250 derece ve üstü) bu da sadece motor yanma odasında mümkün. Bor hidrolürün içinde bulunduğu rezervuar eğer 250 dereceye ulaşırsa zaten mahşer günü gelmiş demektir, bizler çoktaan cayır cayır yanmış oluruz. Bu yüzden güvenli. içine kibrit yakıp atsanda parlamıyor. Yani benzin depondan kork, borhidrolürden korkma ;)
3- yaklaşık 2200 km kullanabildiğin Borhidrolür sıvısı 5lt oluyor, ve 5 lt lik bidonu 20 ytl ye satılıyor. Net maliyeti km başına 1 YKR tan az yani.
4- Aracın kaputunun altında bi deposu var, yaklaşık 2 lt Borhidrolür alıyor. Her 700-800 kmde bir açıp sıvıyı tamamlaman gerekiyor. Sıvı bitersede motora bi zararı yok, rezervuardan gelen temiz havayı çekiyor içine, onunda bi zararı yok, çünkü çok az miktarda alıyor. yani sıvı biterse bile yolda kalmazsın. Ya da en kötü ihtimal alacak bi yer bulamadıysan, çıkar borunun ucunu tıpasını tak emme manifoldunun. (ben öyle yaptım geçenlerde)
5- Yok, Kat la ilgili hiç bir şey değişmiyor. Aksine aracın CO2 emisyonu ve kükürt değerleri düştüğünden KAT ın görevi kolaylaşıyor. Bende bi arıza çıkarmadı, çıkanı da duymadım.
6- Bu işi ben patenti elinde bulunduran Mercan Otomotive yaptırdım. www.mercanotomotiv.com adresinde telefonu ve bayileri falan vardır sanırım. Merkezleri izmirde olduğundan benim bayi aramama gerek kalmadı.
7- Bu sistemle ilgili olarak çokfazla şey söylendi. BUnların çoğuda olumsuz şeyler. Hatta öyleki, bazen kendime "ben rüyadamıyım, aracım aslında aynı yakıyorda ben kendimi mi kandırıyorum" diye sorduğum oldu. Çünkü bu "Borla çalışan araba" konusu, bilimsel bir konudan uzaklaştırılıp daha çok geyik hale getirildi. ve en kötüsü bir çok kişi şöyle düşünüyor: Dünyada tek akıllı bizmiyiz, Borla araba gitse bizden önce amerika bunu bulur diyorlar. Oysa düşünemedikleri nokta şu: Amerika olsun Avrupa olsun hepsi bunu buldu ve bu konuyla ilgili denemeleri yapılmış araçlar var. Ve bu potansiyelden korktukları için TR de ne zaman Bor la çalışan araba konusu olsa bunu sabote ediyorlar.
Bunu daha net şöyle örnekleyebiliriz:
Amerika petrol zengini olduğundan az yaksın diye bi dertleri yok, o yüzden km de 25 lt yakan aile arabaları yapıyorlar. Japonya kullandığı her lt petrol için dışarda birilierine yalvarmak zorunda, o yüzden aslanlar gibi elektrikli arabalar üretiyorlar, ve hatta bu araçları (toyota prius başta) Amerika da bile satıyor. Avrupa ise tam ortada, kendi petrol kaynağı var ama yeterli değil. Stoklarıyla yetinmek için az yakan araçlar yapıyor, bu konuda en güzel örnek VW nin yaptığı 100 kmde 1 lt diesel yakan Puro şeklindeki prototip aracı.
Türkiye ninde (eğer bağımsız bir devletse) elindeki rezervler doğrultusunda Bor la çalışan arabayı yapıp hayata geçirmesi gerekir. Ancak dışardan sürekli olarak yapılan müdaheleler bu konuda özgür davranmamızı engelliyor.
Umarım yararlı olmuştur

rifaz
27-12-2006, 14:56
hem de nasıl yararlı oldu, sağol kardeş. Siteye baktım, araca sistemi taktırmanın maliyetiyle ilgili bir bilgi yoktu izmiri aradım.180 YTL + KDV dediler ayrıca konsantre bor hidrolür veya hazırlanmış 5 lt karışım fiyatı da yeni 25 YTL oldu dediler.Ankara'da ki yetkili bayi kapanmış gibi birşey, en yakın yer olarak Çankırı'ya yönlendiriyorlar.

gdonmez77
27-12-2006, 16:45
hadi bea, ben de bu hafta yeni sıvı alacaktım. Bayram öncesi onlarda zam koydu demek.
Gerçi normal 1 senedir aynı fiyattan alıyorum :D Adamlar para kazancak di mi yani.

rifaz
27-12-2006, 21:51
hadi bea, ben de bu hafta yeni sıvı alacaktım. Bayram öncesi onlarda zam koydu demek.
Gerçi normal 1 senedir aynı fiyattan alıyorum :D Adamlar para kazancak di mi yani.

Evet 1 yıldır aynı fiyat olduğunu söylediler,ama eski müşteri olarak bi kolaylık sağlarlar bence.:D Şansını dene. Adamlara bir de fırça attım, neden çok kimse bu bor tasarruf sistemini bilmiyor, neden duyur muyorsunuz diye.Aslında siz duymamışsınız diye savundu ama nafile, dediğin gibi birileri bu olayın duyulmasını pek istemiyor gibi.

RAINMAN
28-12-2006, 17:08
Merhaba Arkadaşım,
Ben astra kullanıcısıyım ama zafira yıda çok begeniyorum.
Bunların ideal motor secenekleri 1.8 16 v olanı mı ?
Birde otomatik viteste performansı nasıl acaba, hiç kullanan var mı?

gdonmez77
28-12-2006, 17:40
yeni kasa yani sıfır alacaksanız bence kesinlikle 1.6 motor almayın. ama yeni kasada şöyle bi handikap var. 1.6 motor seçenekli en ucuz seçenek 36.000 ytl yani çok ucuz. Biraz donanımlı olan seçenekler 45.000 ytl civarına çıkıyor, ama hala 1.6 motorlu. maalesef yeni kasanın 1.8 motor seçeneği sadece easytronic ile yüksek donanım seviyesinde mevcut, onunda fiyatı 58.000 ytl. 2.0 dizel seçenek ise 65000 ytl, yani o fiyata çıktıktan sonra dizel almak daha mantıklı.
Bana sorarsanız, benim aracımdan düşük km li fazla yıpranmamış bulabilirsen al. ama biraz zor bu zamanda. benim baktığım kadarıyla zaten izmirde yok 1.8 (sonuncu bende ;) ) İstanbulda var, onlarda 200.000 km yi devirmiş. Motorları da allaha emanettir. Bide mümkünse 2. el alacaksanız mutlaka Z motor alın. Z motorlarda tüm sistem elektronik olduğundan pek çok ekleme yapılabiliyor. Mesela Cruise Control sadece 200 ytl gibi bi maliyete eklenebiliyor. Ben bayram arkası taktıracak gibiyim. Sadece sinyal kolu değişiyor, ve fiş değişiyor, gerisi programlama. ABS iptali falanda Z motorlarda mümkün X lerde yapamıyorlarmış.

rifaz
28-12-2006, 18:02
yeni kasa yani sıfır alacaksanız bence kesinlikle 1.6 motor almayın. ama yeni kasada şöyle bi handikap var. 1.6 motor seçenekli en ucuz seçenek 36.000 ytl yani çok ucuz. Biraz donanımlı olan seçenekler 45.000 ytl civarına çıkıyor, ama hala 1.6 motorlu. maalesef yeni kasanın 1.8 motor seçeneği sadece easytronic ile yüksek donanım seviyesinde mevcut, onunda fiyatı 58.000 ytl. 2.0 dizel seçenek ise 65000 ytl, yani o fiyata çıktıktan sonra dizel almak daha mantıklı.
Bana sorarsanız, benim aracımdan düşük km li fazla yıpranmamış bulabilirsen al. ama biraz zor bu zamanda. benim baktığım kadarıyla zaten izmirde yok 1.8 (sonuncu bende ;) ) İstanbulda var, onlarda 200.000 km yi devirmiş. Motorları da allaha emanettir. Bide mümkünse 2. el alacaksanız mutlaka Z motor alın. Z motorlarda tüm sistem elektronik olduğundan pek çok ekleme yapılabiliyor. Mesela Cruise Control sadece 200 ytl gibi bi maliyete eklenebiliyor. Ben bayram arkası taktıracak gibiyim. Sadece sinyal kolu değişiyor, ve fiş değişiyor, gerisi programlama. ABS iptali falanda Z motorlarda mümkün X lerde yapamıyorlarmış.

Gdonmez77 arkadaşımın bu kıymetli açıklamalarına bir ilave de ben yapayım. Neden eski kasanın 1.8 i piyasada 2000 model hariç pek bulunmuyor derseniz, genelde İlk parti zafira 2000 de geldi, 2000 yılında dolar ucuzdu TL değerliydi ve birçok 1.8 Zafira, sahipleri tarafından tercih edilerek normal 1.6 motorların birbuçuk katı fiyata özel getirtildi. Çok az da 2001 model vardır.Sonra malum 2001 krizi oldu ve TL nin satın alma gücü çok düştü ve insanlar artık dolar üzerinden pahalanan zafiraların ancak 1.6 sına güç yetirmeye başladılar. Firmalar da tercih 1.6 ya kayınca tamamen 1.6 ithal etmeye, nadiren binde bir siparişle 1.8 bulundurmaya başladılar. O yüzden piyasada 2002 -2005 arası pek fazla 1.8 motorlu zafira bulamazsınız. En fazla 2000 modeli vardır Türkiyede.

RAINMAN
28-12-2006, 18:17
Merhaba
Ben astra kullanıcısıyım ve zafira yıda çok begeniyorum.
Zafiraya en uygun motor secenegi 1.8 16 v mi?
Birde otomatik vites olanını kullanan var mı ? İyi performans veriyor mu?
Tşk.

rifaz
28-12-2006, 23:08
yeni Zafiranın ilk üretileceği zamanki haberi buraya yapıştırdım.

İkinci nesil Zafira gün sayıyor 01 Mart 2005/ Salı www.Milliyet.com.tr (http://www.Milliyet.com.tr)

Opel, minivan sınıfındaki başarılı temsilcisi Zafira'nın yeni versiyonunun fotoğraflarını, Cenevre Fuarı'nda sergilemeden önce basına dağıttı. İkinci nesil Zafira, muhtemelen temmuz ayında da Türkiye'de satılmaya başlanacak.
1999'da lanse edilen ilk nesile göre daha dinamik bir tasarıma sahip olan yeni Zafira, 150 mm. daha uzun, 34mm. daha geniş. Önden Astra ile benzerlikler taşıyan aracın tavanıysa, yeni kullanılan bir sistem nedeniyle ortası çıkıntılı ilginç bir tasarımla şekillendirilmiş. Bu çıkıntının yanlarına yerleştirilen küçük camlar sayesinde içinin daha aydınlık olması sağlanırken, tavandaki isteğe bağlı olacak konsolla, daha fazla eşya koyma gözü yaratılmış.
Yeni araçta, kumanda birimleri, orta konsol ve göstergeler, yeni Astra'yla benzirliği bir kez daha vurgularken, yükseğe alınan vites kolu ve uçak levyesini andıran el freni kolu dikkat çekiyor. Bir önceki Zafira'da da kullanılan, Opel'e özgü "Flex7" sistemi, ikinci nesil araçta da yerini almış. Yani bu da yedi kişilik ve iç mekanda değişik oturma kombinasyonları yaratılabiliyor.
Teknik olarak da oldukça iddialı hale gelen yeni Zafira'da, bu araç için yeniden geliştirilen akıllı şasi sistemi (IDSPlus) kullanılmış. IDSPlus, CDC (Sürekli Süspansiyon Kontrolü) sistemiyle birlikte çalışarak, yol tutuşun daha güvenli hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca Zafira, direksiyona göre dönen farlar diye tanımlanan AFL'nin (Adaptif Farlar) kullanıldığı, bu sınıftaki ilk araç olacak.
100, 120 ve 150 HP gücünde 1.9 lt'lik üç dizel ve dört benzinli (1.6-105 HP, 1.8-140 HP, 2.2 150 HP ve 2.0 turbo-200 HP) motorun kullanılması planlanan yeni Zaifra, Avrupa'da ve muhtemelen Türkiye'de de aynı anda, temmuz ayında satılmaya başlanacak.

Ayrıca motor seçenekleri ve güç oranlarını karşılaştırmak isterseniz,aşağıdaki linki tıkladığınızda karşınıza gelen teknik özellikler

technical.pdf dosyasını tıklayın oradaki tablolardan biraz sonuç çıkarabilirsiniz.ben otomatik vitesli kullanmadım.Ama yeni kasaya 1.6 nın az geldiği kesin.

http://www.opel.com.tr/site/showroom/zafira/techdeta1.html

Ayrıca Fiyatlar konusunda karşılaştırma yapabilmeniz için Zafiranın şu anki yaklaşık fiyatları
Model, MotorTip, Anahtar Teslim, Perakende KampanyaBedeli(indirim), Kampanyalı Anahtar Teslim
Zafira1.8i 16V Cosmo Easytronic, 58.571,00 YTL, 3.336,00 YTL, 55.235,00 YTL
Zafira1.6i 16V TwinportEssentia, 41.895,00 YTL, 3.000,00 YTL, 38.895,00 YTL
Zafira1.6i 16V TwinportEnjoy, 43.796,00 YTL, 3.000,00 YTL, 40.796,00 YTL
Zafira1.6i 16V TwinportCosmo, 48.960,00 YTL, 3.000,00 YTL, 45.960,00 YTL
Zafira1.9 CDTi 16V- 150 HP DizelCosmo AS, 69.400,00 YTL, 3.336,00 YTL, 66.064,00 YTL
Zafira1.9 CDTi 16V- 150 HP DizelEnjoy AS, 64.230,00 YTL, 3.336,00 YTL, 60.894,00 YTL
Zafira OPC2.0 Turbo (240 HP)OPC, 78.429,00 YTL, indirim yok, 78.429,00 YTL

rifaz
02-01-2007, 21:11
Arkadaşlar biraz geç oldu ama, hepinizin yeni yılı kutlu olsun, bayramınız mübarek olsun. Forumdaki tüm opel sahiplerine ve özellikle bu başlığı takip eden zafiracılara, kazasız belasız bir yıl dilerim.:)

zafim2002
03-01-2007, 21:43
Selamlar herkese.Bende 2002 Model Zafira Comfort 2.0 DTI var.
Türkiyede 2.0 DTI model yokmu.Opelin sitesine baktim göremedim.Herkese kazasiz sürüsler dilerim.Saygilar.

rifaz
04-01-2007, 09:23
Selamlar herkese.Bende 2002 Model Zafira Comfort 2.0 DTI var.
Türkiyede 2.0 DTI model yokmu.Opelin sitesine baktim göremedim.Herkese kazasiz sürüsler dilerim.Saygilar.

Hoşgeldiniz sayın Zafim2002, Türkiye'de genelde yurtdışı ve gümrük çıkışlı DTİ ler var. Araba pazarında geçen yıl bir tane 2000 modele bakmıştım. Sahibi Almanya'dan dönüşte getirmişti.33.000 YTL ile başladı, 6 ay sonra 27.000 verdi. Sizin araç ta herhalde şu an 27-30.000 arası rahat eder zannedersem.Detaylı bilgi için isterseniz ilk yazılarda verdiğim linklere bir göz atın ve www.arabam.com (http://www.arabam.com), www.araba.com.tr (http://www.araba.com.tr), veya www.otomax.com (http://www.otomax.com) gibi sitelerde zafira DTİ aratın sahipleriyle telefon veya mail ile görüşün.Belki sorularınıza yanıt bulmaya bir alternatif olur.İsterseniz ben geçen yıl o baktığım aracın sahibiyle irtibat kurmaya çalışayım. Ankara'da sanayide dükkanı da vardı. Az çok anlar DTİ den.

Sizin açtığınız zafiraya daha performanslı ve olması için chip takma konusu vardı diğer başlıklarda, bir gelişme varmı bu konuda? Yakıt için Gdonmez77 arkadaşımız sayesinde bor hidrolür yakıt tasarruf sistemlerini öğrendik.Yukarıda detaylı anlatmıştı bize isterseniz performans için bir de bu açıdan bakın. Ben 10-15 gün içinde bu konuyu halledip araca bor hidrolür taktıracağım.

rifaz
13-01-2007, 20:17
Oksijen Sensörü: uzun zamandır özellikle ilk kalkışlarda ve ışıklarda durduktan sonra kalkışlarda rölanti düşmesi, motorun kasılması ve gaz yememesi gibi bir sıkıntı yaşıyordum. Bunu baskı balata mı acaba zayıfladı diye düşünürken başka bir sebepten olduğunu bulduk. meğerse sorun oksijen sensöründeymiş. Cihazla bakınca arıza kodu bunu gösterdi.
Motordan egzost çıkışına soketle bağlı karterin altında 1 metre kadar uzunlıkta bir kablo var. Bu kablo bozulursa hava yakıt atık oranını bilgilerini alıp algılayamadığı için yakıt akışını kasıyor ve yukarıdaki şikayetler oluyormuş.
Değiştirdik ve bir müddet kullandım arabada bariz düzelme olunca sebep bulundu gibi. Böyle bir sıkıntı yaşarsanız aklınızda bulunsun.

Bahadır
14-01-2007, 17:41
gayet sık sonucta OPEL

rifaz
29-01-2007, 03:54
Bor hidrolürlü yakıt tasarruf sistemi taktırdım, sonucunu zamanla göreceğiz.

gdonmez77
03-02-2007, 20:12
Taktırdığın yer muhakkak söylemiştir ama ben de ekleyeyim.
Bor hidrolür sisteminde gaza hiç basmadan kalkış yapabilirsin. Gerçi opeller her durumda gaz vermeden kalkıyor ama, Bor hidrolür sisteminde anlık tüketim değeri 1,3 lt/h olarak kalkar, borsuz şekilde 1,7 lt/h görünür. Benim arabamda öyleydi en azından.

Onun dışında şehir içinde kullanımda 1500 devire geldikçe vites değiştir, motor boğulcak sallayacak diye korkma, motor eskisinden daha sarsıntısız ve güçlü kavrıyor. Bu şekil kullanımla yol bilgisayarı ortalama tüketim değeri 8,5 lt/100 km çıkıyor. Buda 0,23 YKR /km tüketime denk geliyor. Şehir dışında ise gazı kökleme yeter. Normal 3500 devir civarında (130-140km hızda) benim ort. Tüketimim 7,3 lt/100 km. Yani şehir dışı 0,19 YKR /km çıkıyor. Benim kullanımda gördüğüm gerçek değerler bunlar.
Ha birde Borhidrolür vanasını çok açarsan blok içine giren sıvı miktarı arttığından yakmakta zorlanıyor. Şehir içinde 50 km de 1 aralık seviye düşüşüne dikkat et yeter :D Şehir dışında sıvı çok az gidiyor o yüzden yanıltıcı oluyor. Hadi hayırlısı olsun kardeşim.

rifaz
03-02-2007, 20:18
:D Teşekkürler, sayende bu konuya el atmış olduk.Şimdiden çekişinde farkı fark ediyorum zaten. Mesajını aldım ve mesaj yazdım.

kenangocmen88
24-02-2007, 15:24
slm rifaz bendede 2006 zafi var1.6 ...

bilgi alış verişinde bulunuruz...

hayırlı forumlar...

öncelikli sorum tavan raylarına takılan çıtaları ve bagajı ne kadara aldın???

rifaz
02-03-2007, 22:20
slm rifaz bendede 2006 zafi var1.6 ...

bilgi alış verişinde bulunuruz...

hayırlı forumlar...

öncelikli sorum tavan raylarına takılan çıtaları ve bagajı ne kadara aldın???

Sn. Kenangocmen88, memnuniyetle

Tavan rayları (port bagaj) sizin zafirada dada ince ve tavana bitişik önceki modellerde yüksek ve aralıklı. Ama sizin araca uygun klipspi olan çıtalar da var 2-3 türlü tutturma aparatlı çıtalar var.Size yararlı olacağını düşündüğüm kapalı yük taşıyıcısı (Port Box) yapan satan yerli ve yabancı şirketlerin linklerini veriyorum. Gerçekten bu konuyu araştırdım.Dünyada Thule bu konuda lider bizde yeni yeni.Ama iyi yoldayız
OTS oto ve Yurttelin sahiplerini de tanıyorum (Ankaradalar) Jetbag ile de yazıştım istanbulda 380-410 arası bir fiyat istiyorlar ayaklar hariç. Daha estetik duruyor ama biraz zayıf gibi.

Benimki yurttel.Yurttel gerçekten sağlam ürün yapıyor. Sağlamlığı Thule ayarında .Biraz aerodinamikten kaybediyor ama sağlam tepeden ucar mı düşer mi düşünmeden gidilebiliniyor.bayağı da birşey alıyor.Yazın çok rahat ettik. Arabaya da yakışıyor hani.

Yurttel ve Otsde de ayak ve box ayrı satılıyor
kapalı yük taşıyıcı normal satış fiyatı 450 YTL (400 LT hacimli)
Ayaklar ise çifti 75 YTL
Toplam 525 e geliyor ama ben biraz dost işi aldım.
Yalnız 2 hafta evvel İtalyada Napolide 320 Lt bir Box gördüm çok estetik ve hafifti ama biraz zayıftı 99 Euro değeri vardı oldukça ucuz. Bizde biraz pahalı gibi ama avrupadada çok pahalı ürünler var. Yerli İkinci el bulursanız bile hemen almayın Son 7 yıl içinde bu sanayi kolu gelişti. İlk yapılan ürünler fiber glas ve çok dayanıksız. Güneşte çatlıyor ve tamir olmuyor. Şimdikiler ABS katkılı yani üreten firmaya gösterin veya imkan yoksa bana yazın

YERLİ FİRMALAR

http://www.gulsoyotoaksesuar.com/
http://www.jetbag.com/
http://www.yurttel.com.tr/
http://www.olimpos-tr.com/boxana.html
http://www.otsoto.com.tr/
http://www.onerenoto.com/iletisim.htm
http://www.otopol.com/index.php (Online alışverişten oto aksesuar/kapalı yük taşıyıcılara girin )

YABANCI FİRMALAR

http://www.roofboxwarehouse.co.uk/roof_boxes/thule_atlantis_prices_5.html
http://www.roofracks.co.uk/

kenangocmen88
03-03-2007, 16:00
saol rifaz.
şu bor sistem işi ne oldu.faydası gördün mü ankarada mı yaptırdın??

rifaz
04-03-2007, 15:21
Bu konuda Gdonmez77 üstadımızın tavsiyesine uyup taktırdım.Ankara daki bayi genç bir arkadaş pek fazla talep olmadığı için bırakmayı düşünüyormuş elinde kalan son kiti aldım. Ostimde anlaşmalı olduğu bir ustanın dükkanında sistemi taktılar. Çok fazla zaman almıyor.
Hemen çekişinde fark ediliyor.Bence biraz faydası var ama uzun yolda denemeye vaktım olmadı hemen sonrasında yurtdışına çıkmak zorunda kaldım ve şuan da yurtdışındayım.Dönünce artık test ederim.Yeni zafira gibi kasası ağır araçlarda herhalde güç açısından iyi olur ama usta büyük motor hacimli araçlarda sonucun daha bariz görülebildiğini söyledi.Bence dene fazla birşey değil yenı kit 180 YTL 4 KDV yakıt hariç.Canın isterse de kaldırıp rafa koyarsın farzet ki 200 YTL lik bir parça değiştirdin veya lastik yarıldı yeniledin.
İzmirde asıl yeri.ismini tam hatırlayamıyorum yukarıda bizim sayfada şirketin linki olacaktı ama bulamasan da Gdonmez77 bu konuda (bor hidrolür yakıt tasarruf sistemi)hem forumda konular açtı hem de kendisine meaj at adresi verebilir.
İzmirden sistemi direk sipariş edbiliyorsun. Ankarada bu işi bırakmak üzere olan ustanın adı Hanefi usta cebi şu an yanımda yok Izmir teknik servisinden bana da cebini vermişlerdi Önce onunla irtibata geç kit taktırmak istiyorum sipariş versem gelince yapar mısın de taktırma fıyatını konuş elinde bor sıvısı var mı ondan sonra. Bu arada Çankırı'da da bayileri var. Herhalde bıraz açıklama olmuşur soruna.

kenangocmen88
05-03-2007, 20:05
sağol rifaz aydınlattığın için...

menecer
06-03-2007, 14:33
ya begenerek aldıgım aracla hıc yuzum gulmedı
bakıyorum 200 kusurlu yakıtlar dıyorsunuz benımkı 450 yakıyor ne ıs anlmadm
ve sonunda cumartesı gunu krankı kopardım nasıl oldu anlamadım gercı
ana hem krank temını konusunda hemde su bor olayını ıstanbulda arastırabılcegım bır adres konsunda yardımcı olursanız sevınırm
gorusmek uzere
bırde ben arka koltukları beceremdım bı turlu orta koltukları katlıyamıyorum ve bagazdakı koltuklar orta koltugun altınamı yatırılıyor nasıl kullanıyolr cozemedım yoksa mekanıgımı bozuktur resımlı rnek varsa sevınırım

kenangocmen88
06-03-2007, 20:12
ana hem krank temını konusunda hemde su bor olayını ıstanbulda arastırabılcegım bır adres konsunda yardımcı olursanız sevınırm
gorusmek uzere
bırde ben arka koltukları beceremdım bı turlu orta koltukları katlıyamıyorum ve bagazdakı koltuklar orta koltugun altınamı yatırılıyor nasıl kullanıyolr cozemedım yoksa mekanıgımı bozuktur resımlı rnek varsa sevınırım

kardeş motor dan pek anlamam o sorununa "rifaz" sana yardımcı olabilir..

ben sana şu koltuk konusunda yrdmcı olayım...
senin zafira galiba eski kasa ama yeni ve eski kasanın arka iki koltuğun açılıp kapanma tarzı aynı bu verdiğim linkde video var oradan izle anlamazsan ben rsmlerle açıklamaya çalışırım...

izlemek için "Streamované video (http://www.auto.cz/videa/stream.php?stream=302)"tıkla...

video yu indirmek istersen "DivX video (10,3 MB) (http://www.auto.cz/media/?video=op_zafira/zafira.avi)"linki...

yrdmcı olabildiysem ne mutlu

kenangocmen88
06-03-2007, 20:28
http://img127.imageshack.us/img127/1305/flex7dc2.gif
http://img266.imageshack.us/img266/9176/opza9142edf4035b46aul5.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/6808/opza7042edf4034d9acpi2.jpg
çeşit olsun die bi kaç rsm atim dedim..

menecer
06-03-2007, 21:37
tesekkurler sanırım benım orta koltugu one kaydırmada sorun var

corsaDistorsiyon
06-03-2007, 22:26
Vallahi byler tebrikler,herkes sizin gibi yazmaktan üşenmese böyle keşke,içerik sağlam olmuş...

rifaz
07-03-2007, 09:39
gorusmek uzere

Once sizin aracin yilini ogrenebilir miyim?

rifaz
07-03-2007, 15:45
Vallahi byler tebrikler,herkes sizin gibi yazmaktan üşenmese böyle keşke,içerik sağlam olmuş...

Bizim topik boyle iste, Zafiracilar saglam ve sabirli oluyor paylasmayi da seviyor. sizi de bekleriz.baska zafiracilara da haber verin.

menecer
08-03-2007, 04:21
Once sizin aracin yilini ogrenebilir miyim?

rahmetlı 2000 modeldı bu arda mıtor sokulunce ogrendım blok kaynaklı gomlek degısmıs zamanında sanırım ıyıyapılmamıs ve kasıntılı calısmaktan krankı elımde kaldı

rifaz
08-03-2007, 15:18
rahmetlı 2000 modeldı bu arda mıtor sokulunce ogrendım blok kaynaklı gomlek degısmıs zamanında sanırım ıyıyapılmamıs ve kasıntılı calısmaktan krankı elımde kaldı
tam ben de motor sakat olabilir diyecektim ki siz yazmissiniz zaten yoksa motorlari fena degil

rifaz
08-03-2007, 23:14
MOTOR BLOKU ÇATLAMASI VE SONRADAN KAYNAK YAPILMASI:

1. Büyük ihtimalle çok soğuk havada antifriz konulmadan kışa girildiğinde olur. Motor blokunun içinde dolaşan soğutma suyu donar ve genleştiği için içinde dolaştığı döküm demirden olan su kanallarını çatlatır. Sonuçta motorun ilk çalıştığı gün donmuş su çözülerek çatlattığı yarıklardan buharlaşarak eksilir ve susuz kalan motor hararet yaparak yatak sarar. (yatak sarma-pistonlar artan sıcaklıkla genleşir ve içinde hareket ettikleri piston yuvalarına sığamaz hale gelir ve bir noktadan sonra sıkışır ve hatta yuva ile kaynaşır) Bu durumda
a. Alt ve üst karter contaları yanar
b. Subap kafaları eğilr ve özelliğini kaybeder (bu kompresyon kaçırmaya-güçsüzlük, fazla yakma, yağ eksiltme, hararet yükselmesi ve su eksiltmeye sebep olur)
c. hatta yatak saran hareketsiz kalan pistonlar bağlı bulundukları krank milini eğer ve krank mili elde kalır. bazen döküm motor blokunu parçalayarak dışarı çıkar.

2.Veya motorun alt karter muhafazası olmadan alttan çok sert bir darbeye maruz kalması, yukarıdaki gibi çatlama sonucu dolaşım ve soğutma suyunu yavaş yavaş kaybetmesi veya soğutma yağının fark edilmeden çatlak veya kırıktan akarak azalması sonucu motorun soğutma mekanizmasının (Soğutma suyu ve yağ) devreden yavaş çıkmasıyla artan hararet sonucu 1. maddedeki olayların gelişmesiyle olur.

3. Dolaylı ve hafif sebep olarak da devir dayim(soğutma suyunu çeviren sistem) pompasının bozulması, su kaçırarak suyun azalması veya suyun radyatör, pompa ve motor bloku hortum bağlantılarından bir kaçakla azalması sonucunda yine soğutma suyunun fark edilmeden azalması artan hararetle motorun yavaş yavaş 1. maddedeki duruma gelmesidir.

4. Bu üç ana durumun dışında klasik araçlar için şarj dinamosu kayışının kopması (kayış kopunca devir dayim pompasını da o çevirdiği için dolaşan soğutma suyu radyatör peteklerine giderk önden çarpan rüzgar ve fan pervanesi ile soğuyup motora döneediği için yine hararet yükselir ve fark edilmeden gidilirse yüksek süratlerde 15 dakika ile 25 dakika arasında motor contalarını yakar, silindirler yatak sarar ve yine 1. maddedekiler olur.)

Sizin aracın durumu hangisinden kaynaklanmış bilmiyorum ama büyük geçmiş olsun krank kırılınca kaza bile yapılabilirdi. Yine de bayağı bir masraf ve iş çıkacak gibi görünüyor. vectra 1.8 motorları ile birçok şeyi aynı 1.8 zafira motorlarının aklınızda bulunsun.2. eli bir araştırın. kaynaklı motor-çatlak veya kırık çok az değilse- pek adam olmaz çünkü

menecer
09-03-2007, 00:37
arac kol cıkarmıs kaynatılmıs ısın tuhafı bu aracın hararetı hıc 80 kusurlerın ustune cıkmadı bendeyken
bu halıyle cok yakması harıcınde ne guc kaybı vardı nede hararet
cıkmasına bakıyorum sımdılık bulmadım
x18xe1 motor ve krankın nosu 90 536 012 ve kataloglarda gorunmuyor ve uzerınde sensorun okudugu dıslıde yok yerıde yok bı aceyıp ıs parcacılar ıcınden cıkmadı sımdılık

rifaz
10-03-2007, 01:00
Ankarada bazı servislerin numaraları var bunlarla görüş fikir alışverişi yapabilirsiniz.
Ben Oper e götürüyorum.
ayrıca Ankarada Ostimde Sırf opel üzerine hurdacı var ucu boyu görünmüyor. İnan sırf motor bölümünde 200 300 çıkma motor var.Gittim baktım. Burayı Ankaradaki tüm opel ustalar bilir telefon numarasını alabilirsen bir iki ustadan teyit et ama hepsi kendi adamlarının telefonunu verebilir.Ostimde En büyük çıkma opel parçacısı dersen adres tek yeri gösterir. Bu hurdacı-aslında hurda yok hep ikinci el çıkma-motor için kesin birşeyler bulursun .Merkez opele sor mesela.

Ankara Opel Servıslerı

YER
Servis Adı
Sorumlu-usta personel
tel
Adres-irtibat
Yorum
ŞAŞMAZ-
ŞAHİN OPEL
Zafer Gani
Büilent, Hasan, Uğur KARAZEHİR
2783532-2783503
05332691341
05324430894
05334929470
Bahçekapı mah.9. Cad No 15.
www.sahinopel.com (http://www.sahinopel.com/)
info@sahinopel.com

ŞAŞMAZ-
SERCAN OTOMOTIV
Hüseyin USLU
2784367
2784512
05324819527
1. cad. 82.sok No 1

ŞAŞMAZ-
CANDAN OPEL
Adem Usta

ŞAŞMAZ-
AR OPEL

ŞAŞMAZ-
OPER OTO
Sinan Bey
2787044

ŞAŞMAZ-
OMS

ŞAŞMAZ-
ÖZ GÜRCAN

ŞAŞMAZ-
BAHADIR OTO

2780194

ŞAŞMAZ-
KAMA

ŞAŞMAZ-
DİNLER OTO
Bülent Dinler

ŞAŞMAZ-
OTS

2785444

ŞAŞMAZ-

İVEDİK
MERKEZ OPEL
Nuri Uta
3952708
İvedik Merkez sanayi sitesi 21.cad 163.sok. İvedik

menecer
15-03-2007, 15:38
tesekkurler bı krank buldum ama epey yukzekbır fıyat ıstedıler
almanyada komplecıkma motor buldumonu getırtebılrsemdaha ıyıolucakyadaıngılteredekı krankı alabılrsem
hem saglam hem ekonomık olucak buna ugraıyorum
tanıdık bır naklıyecı bulupayarlamaam lazım

gdonmez77
17-03-2007, 20:59
gorusmek uzere

Menecer kardeşim, Zafira mağduruyum demişsin ama bence cümle yanlış olmuş. Zafira pek kolay kolay mağdur etmez. Bence sen Sorumsuz kullanıcı mağdurusun. 10 ytl lik Antifirizi araca koymayan s.lak yüzünden şimdi sen bedel ödemek zorunda kalmışsın. Neyse artık olan olmuş, ve bi şekilde sorunu hallediyorsun zaten.

Benim arabamda Bor takılı değilken şu anki benzin fiyatlarıyla 0,30 ykr/km tüketim vardı. Yol bilgisayarı ise 10 lt/100 km den aşağı pek düşmüyordu. BU şekilde 2 depo falan bitirdikten sonra Borhidrolür taktırdım. Bugün benzin aldığımda gene hesapladım 0,238 ykr / km çıktı tüketim. ANcak bu dediklerim normal bir motorla mümkün. Senin motoru topladıktan sonra sanırım gene aynı değerleri görürsün. Bor için www.mercanotomotiv.com dan gereken bilgileri alabilirsin.

Koltuklarından da bozukluğundan anladığım kadarıyla senin aracın önceki sahibi baya hor kullanmış aracı. Yazık ne diyim. Ben aynı aracı mniibüsüm arıza yapınca personel servisi niyetine, ya da çamaşır makinesi, mini buzdolabı gibi nakliye işlerinde bile kullanıyorum. Yani mekanizmadaki bozukluk aslında büyük kayıp. Bence onu adam gibi bi kaportacıya göster tamir edilebilir sanırım. Daha olmazsa servise. Ödeyeceğin paraya değer, çünkü arabayı binek olmaktan çıkarıyor bu ek fonksiyonlar ;)

Daha başka sorun olursa seve seve yanıtlarım, ama 1-2 aydır pek sık katılamıyorum, bekletirsem mazur görün artık :D

starterbox
17-03-2007, 21:40
arkadaslar zafira a da sag veya sol park lambalari nasil yaniyor

rifaz
19-03-2007, 09:38

biraz daha acik sorabilir misin soruyu Sn. Starterbox?

Gdonmez77 kardesim daha cok gormek isteriz aramizda seni. Bor hidrolur konusunu kime actiysam bi haber. Aslinda cok onemli ve stratejik bir konu. sadece araclarimiz icin degil bu vesileyle BOR konusunda bilinc seviyesi gelismesi acisindan da onemli.

kenangocmen88
19-03-2007, 10:29
rifaz kardeş arkadaşın demek istediğini ben açıklayım...

new zafira da kontak takılı değilken sol sinyal kolunu itince aracın solundaki ön ve arka park lambaları,sağ kolu itincede sağ tarafdaki parklar açık kalıyo...

aracı köşe başın falan bırakırsan açık bırakıyosun oda aracın fark edilmesini sağlıyor...

sanırım eski zafi de yok bu özellik...
senin zafirada da varmı starterbox bunu soruyor...

rifaz
19-03-2007, 20:34
rifaz kardeş arkadaşın demek istediğini ben açıklayım...

new zafira da kontak takılı değilken sol sinyal kolunu itince aracın solundaki ön ve arka park lambaları,sağ kolu itincede sağ tarafdaki parklar açık kalıyo...

aracı köşe başın falan bırakırsan açık bırakıyosun oda aracın fark edilmesini sağlıyor...

sanırım eski zafi de yok bu özellik...
senin zafirada da varmı starterbox bunu soruyor...

Püf havanız batsın :D bizim zafiralar eski topraksa ne yapalım yani hiç aklıma gelmemişti böyle bir özellik. Türkiye'ye dönünce bakar söylerim bizimkilerde de varmı yokmu diye. Ya da hanıma mı söylesem baksa ??? Yok sinyal kolunu falan zorlar kırar sonra Allah muhafaza zaten yeni lastiği patlatmış ben yokken. En iyisi eski kasası olan bir arkadaş baksın bizim yerimize mesela böyle teknik konular Gdonmez77 arkadaşımıza da yakışır hani.:rolleyes:

starterbox
20-03-2007, 08:22
yahu arkadaslar bu konu problem olucak yahuuu :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: hahaha vallaha yok park lambalari iki haftadir arabayi arastirdim yok abiii

rifaz
23-03-2007, 15:01
Arkadaşlar bu arada Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?p=163130#post163130) konumuz Opel sohbetlerimiz ana başlığı altında hareketli konular arasında;
izlenme bakımından 630 konu içinde 936 izlenme ile 24. sıraya;
gönderi bakımından 630 konu içinde 66 gönderi ile 18. sıraya yükselmiş.

bir üyemizin yazdığı gönderinin 10-15 satır olduğunu düşünürsek ki -diğer konularda "ya öyle mi" diyip yazdıklarında gönderi sayılıyor-paylaşım ve açıklama düzeyimiz daha yukarı seviyelere karşılık geliyor.Zafira ile ilgili herkesi bekleriz.

İŞTE, ZAFİRALARIN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ!! :D

kenangocmen88
23-03-2007, 19:59
Püf havanız batsın :D bizim zafiralar eski topraksa ne yapalım yani hiç aklıma gelmemişti böyle bir özellik. Türkiye'ye dönünce bakar söylerim bizimkilerde de varmı yokmu diye. Ya da hanıma mı söylesem baksa ??? Yok sinyal kolunu falan zorlar kırar sonra Allah muhafaza zaten yeni lastiği patlatmış ben yokken. En iyisi eski kasası olan bir arkadaş baksın bizim yerimize mesela böyle teknik konular Gdonmez77 arkadaşımıza da yakışır hani.:rolleyes:

yok ya abicim öle havamız falan...

yönetimden zafirayla ilgili bi bölüm açılmasını talep ettim 1hafta oldu ses yok...

rifaz
23-03-2007, 22:23
yok ya abicim öle havamız falan...

yönetimden zafirayla ilgili bi bölüm açılmasını talep ettim 1hafta oldu ses yok...

Bugün topik istatistiklerini inceleyince ben de bunun bir ihtiyaç olduğunu fark ettim. Astranın egzost gazı için bile adamlar konu açmış gaz kokluyorken zafiranın müstakil ve sabit bir başlıkta olmasında fayda var. Çünkü 1 hafta birşey yazmasak 2.veya 3. sayfaya doğru kayıyor. İnsanlar ilk sayfalara baktığı için fark etmiyor. Bu yüzden konunun komple sabit bir başlık altına taşınmasını talep etmeğe karar verdim. Ama taşımazlarsa da zarar yok böyle devam ederiz.

kenangocmen88
23-03-2007, 22:55
corsa astra vectra calibra kadett varda zafira nie yokmuş ...
açsın serverlar bi zafira bölümü...
olmadı bizde kendi köşemize çekiliriz...:)

starterbox
24-03-2007, 03:41
hee vallaha

namık
24-03-2007, 11:04
Merhaba Arkadaşım,
Ben astra kullanıcısıyım ama zafira yıda çok begeniyorum.
Bunların ideal motor secenekleri 1.8 16 v olanı mı ?
Birde otomatik viteste performansı nasıl acaba, hiç kullanan var mı?
1.8 i 1.6 dan daha az yakıyo zafira nın değişik bişey.ama çok güzel bi araba bizde var .biraz modifiyeli .otomatik zafira kullanmadım ama 1.6 biraz ağır kalıyor 1.8 zafira da daha iyi onun söyliyim

menecer
26-03-2007, 04:03
yok ınanmayın 18 daha yakıyor dıye :D
bı motora gırdım 3000 verdım daha toplanmadı kısmetse yarın toplancak her parcası sorun yok bulunmuyor parca az oldugu ıcın
1.6 segmanı 60 ytl 1.8 segmanı 170 ytl
neresı az yakıyor bunun sımdı?
1.6 krankı 300 400 ytl 1.8 krankı 1500 ytl azmı cokmu yakıyor karar verın
umrım rekefıyeden cıkınca orjınal performansını yakalr gerı
odedıgım parayamı kaldıgım mahrumıyetemı yoksa parca ıcın yurdu bırakın avrupanın 4 tarafına kovaladıgımamı yanıyım bılemıyorum
konu sabıtlanmazse bıle bız bole sabıt tutcaz galıb a:D

rifaz
26-03-2007, 23:10
yok ınanmayın 18 daha yakıyor dıye :D
bı motora gırdım 3000 verdım daha toplanmadı kısmetse yarın toplancak her parcası sorun yok bulunmuyor parca az oldugu ıcın
1.6 segmanı 60 ytl 1.8 segmanı 170 ytl
neresı az yakıyor bunun sımdı?
1.6 krankı 300 400 ytl 1.8 krankı 1500 ytl azmı cokmu yakıyor karar verın
umrım rekefıyeden cıkınca orjınal performansını yakalr gerı
odedıgım parayamı kaldıgım mahrumıyetemı yoksa parca ıcın yurdu bırakın avrupanın 4 tarafına kovaladıgımamı yanıyım bılemıyorum
konu sabıtlanmazse bıle bız bole sabıt tutcaz galıb a:D

Şu Ankara'da verdiğim adresler baksaydın ya belki daha ucuz birşeyler bulurdun Tüm Ortadoğu Arap ülkeleri bile Ankara,ya geliyor parça bulmak için

kenangocmen88
31-03-2007, 20:43
zafiracı arkadaşlar yönetimden "zafira" başlıklı bi konu açılmasını istedim... sizde desteklerseniz bi başlık açılır die düşünüyorum(ki çoğu kişi istiyor)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=9231

-------------------------------------------------------------------------------------

ayrıca zafira'cılara tavsiyem bundan sonra zafiralardan bahsederken ZAFİRA-A ve ZAFİRA-B die bahsedelim...
çünkü eski kasa,yeni kasa die bahsedildiğinde başka şeyleri kastediyormuş gibi oluyor ben şahsen rahatsızım ,bundan sonra ZAFİRA-A,ZAFİRA-B diye yazacağım.(yada zafira die)
rifaz abi (abi adınıda bilmiorum)sözüm sana deil yanlış anlama ama böyle olursa daha ii olur seninde beni destekleyeceğini biliyorum...
:tesk:

kenangocmen88
31-03-2007, 20:50
yaaa sinir oluyorum gene 2 tane çıkmış yazım nası silinir bilen varmı...

Zafiracı arkadaşlar yönetimden "zafira" başlıklı bi konu açılmasını istedim... sizde desteklerseniz bi başlık açılır die düşünüyorum(ki çoğu kişi istiyor)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=9231

-------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca zafira'cılara tavsiyem bundan sonra zafiralardan bahsederken ZAFİRA-A ve ZAFİRA-B die bahsedelim...
çünkü eski kasa,yeni kasa die bahsedildiğinde başka şeyleri kastediyormuş gibi oluyor ben şahsen rahatsızım ,bundan sonra ZAFİRA-A,ZAFİRA-B diye yazacağım.(yada zafira die)
rifaz abi (abi adınıda bilmiorum)sözüm sana deil yanlış anlama ama böyle olursa daha ii olur seninde beni destekleyeceğini biliyorum...
:tesk:[/quote]

gdonmez77
01-04-2007, 20:03
Valla ben onu bunu bilmem, Zafira 1.8 hem daha performanslı hem de daha az yakıyor. Birde üzerine Bor sistemi takılıyken araba hiper ekonomik hale geliyor.
Parça fiyatlarıyla ilgili olarakda şunu izah edeyim; servisler sürümü çok olan araçların parçalarında (1,6 zafira astra, 1.4 corsa motoru gibi) rekabet yüksek olduğundan fiyat çekemiyorlar. Ama 1.8 zafira motoru biraz özel bir motor. Şöyleki aynı motoru Opel Astra Coupe da da kullanıyor. 125 beygirlik Z motor küçük astra yı uygun bir şanzımanla orta halli bir spor araba yapmaya yetiyor. :D O yüzden bence arabamızın değerini bilelim 1.8 sahipleri ;)

Farların açık kalması gibi özellikler ise maalesef bizim Zafira A larda yok. Ama sonradan taktırması çok da zor değil. Tek mesele arabaya yedek akü alsanız fena olmaz. Far denilen şey farkedilmese de kısa zamanda çok ve büyük miktarda elektrik harcıyor. :p o yüzden motorun boş gördüğünüz bi yerine yedek bi akü şart.
Mercedeslerde olan ve çok beğendiğim geceleri geç sönen far var. Arabadan inince yaklaşık 30 saniye falan yanmaya devam eden far, evin kapısına gidesiye kadar (arabanın farı evle aynı yönde olmak kaydıyla) sizin yolunuzu aydınlatıyor. Aslında aynı özellik çok basit bi röle ile direk fara bağlanıp her arabaya takılabilir. Yani illa hava atacaksak en fazla 50 ytl ye böyle bişey herhangi bi oto elektrikçisinde takılabilir :D

gdonmez77
01-04-2007, 20:07
Başlık hakkımız, söke söke alırız,

Duyun bu çığlığı, duyun bu feryadı :D

rifaz
02-04-2007, 15:26
Bu mesaji Sn. Admin ve Sn. KA®ANLIK a gonderdim. herhalde zafira konusunu ozel bir yere tasimak icin tum opel alt modellerine yonelik bir calisma yapmalari gerekecek. Bu genel calisma olursa eger konunun tasinmasi guzel olur yoksa yine bi sekilde aralarda kalacak. Aslinda Forum ana sayfasindan itibaren yukaridan asagiya inerseniz mevcut yapi icinde konumuzun olabilecegi en uygun yerler Üye Otomobilleri (http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=12) ve Opel Sohbetlerimiz (http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=13) baska yer de yok. Yani bi bakima uygun yerdeyiz.

Sn. KA®ANLIK nasilsiniz? Daha once 1-2 mesajlasmamiz olmustu. Zafira kitabi ve araca teypten MP3 calar baglamak hakkinda.

29/09/2006 da baslatmis oldugum
Zafira ile ilgili herşey zafiracılar buraya (http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=1653&highlight=zafirac%FDlar+buraya)

adli konu zafira sahipleri tarafindan ilgi ile takip edilmistir ve duzeyli bir paylasimla konular arasinda ilk on sira icine girmistir.

Benim icin cok onemli olmamakla beraber (diger gonderi yazan uyeler de istiyorlar) daha on planda olmasi ve okunmasi, forumun amacina uygun olan paylasimi en ust duzeyde gerceklestirmesi amaciyla

her opel arac tipine ayri bir konu acmaniz
1. Opelin her araci icin alfabetik sirada baslik acmaniz.
2. onceki konulari oncelik tek arac tipiyle ilgili gonderiler olmak uzere bu baslik altina tasimaniz
3. Eger bunu yaparsaniz baslatmis oldugum konu sadece zafirayi icerdigi icin homojen bir konu oldugu icin ayni adla zafira konusu olarak tasinabilir.

Eger her araca ayri bir konu acmayacaksaniz ve mevcut yapi devam edecekse

Opel Forum - Opelim.NeT (http://www.opelim.net/forums/index.php)/Opelim.Net Genel Forumları (http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=10)/Opel Sohbetlerimiz (http://www.opelim.net/forums/forumdisplay.php?f=13) 3 seviye alt dalda olan
Zafira konusunu komple oldugu gibi biraz daha on planda bir konuma tasimaniz

Tesekkurler. Cok da onemli degil ama dusunun Bu mesaji bir de Admin e gonderdim. Opelim.net Forum yapisi icin hissenet/forum yapisi cok guzel bir ornek. Burada nasil opel tipleri varsa o forumda da hisse senetleri grup halde bir inceleyin derim.Sistematigi guzel
http://www.hisse.net/forum/

Bakalim gorelim. Biz boyleyiz iste arkadaslar biraz palazlandik mi hemen kabimiza sigmaz baska yerlere gitmek isteriz. DNA larimizda var bu. bu his degil mi ki biz ta Orta Asya'dan Buralara getirdi? Azicik palazlanan oymak-boy yola koyuldu yerini degistirmek uzere. Elin Ingilizi Fransizi ise binlerce yildir yerinde kok salmakla mesgul.Bu da kisa bir anektod idi.

Gdonmez77 kardesim, tiz zamanda Yakit tasarruf sistemleri ile ilgili herşey tasarrufcular buraya diye bir konu ac ama bizi unutma arasira zafiraya da ugra :D Ciddiyim ha! Bu konuya hakimsin ilk misafirin de ben olurum.

rifaz
02-04-2007, 22:45
Arkadaşlar sağolsun Editörümüz Sn. KA®ANLIK her zamanki gibi ilgili ve hızlı davrandı teklif mesajımı hemen cevapladı. Burdan kendisine hepimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Hakkını vererek bir forum işletmek çok ta kolay bir iş değildir. Artık yönetimin cevabını bekleyeceğiz.

teklifinizi aynen YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMLA da paylaşacağım ve size bu konu hakkında bilgi vereceğim.

ilgi ve alakanız için çok teşekkürler,
keyifli forumlar..

menecer
05-04-2007, 20:45
şukur sevısten cıkalı 1 hafta oldu
bu arabada yol bılgısayarı varmmısta haberım yokmus
onceden 450 kurus yakıyordu
suan ekrandan bakıyorum ılk gunler hıc farkında degıldım ortalama 16lıtre gosterıyordu sıfırladım ekranı sımdı 12 lıtre cıvarında gorunur oldu
sehır ıcı agırlıklı bu ortalma normalmıdır?
bırde kalan menzıle aldandım sınava gıderken oyalanmıyım dıye benzın almadım yokusta yolda kaldım
bu trıp consa neyı gosterıyor ?
bırde cruı control varmı dıye sordular 2000 model comfort 1.8lerde varmı bu yada nasıl analrım bunu?

rifaz
05-04-2007, 23:25
şukur sevısten cıkalı 1 hafta oldu
bu arabada yol bılgısayarı varmmısta haberım yokmus
onceden 450 kurus yakıyordu
suan ekrandan bakıyorum ılk gunler hıc farkında degıldım ortalama 16lıtre gosterıyordu sıfırladım ekranı sımdı 12 lıtre cıvarında gorunur oldu
sehır ıcı agırlıklı bu ortalma normalmıdır?
bırde kalan menzıle aldandım sınava gıderken oyalanmıyım dıye benzın almadım yokusta yolda kaldım
bu trıp consa neyı gosterıyor ?
bırde cruı control varmı dıye sordular 2000 model comfort 1.8lerde varmı bu yada nasıl analrım bunu?

Cruıse control yok ama taktırabiliyorsun.
Şehir içi 10-12 lt arası normal şehir dışında 100 km de 7.5-8.5 arası olması normal.
Trip consumption (Seyahat tüketimi demek)ortalama olarak veya toplam olarak seyahate çıkmadan sıfırladığın bılgisayar seyahat sayacı (Trip distance)seyahat boyunca kaç km yol yaptıgını kaydediyor ve tükettiğin toplam ve ortalama (Average consumptıon) yakıt miktarını veriyor.
Anladığım kadarıyla zafira el kitabın da yok. Benim de yoktu İzmir Torbalıdan GM Opel tesislerinden istedim ücretsiz gönderdiler. İhtiyaç varsa numara ve irtibatlarını vereyim kitap iste orada herşey çok güzel anlatılıyor.

menecer
07-04-2007, 21:06
tesekkurer
depoyu fulledım
range 466 km gosterdı
bakalım ne kadar dayancak bu benzın bana
ortalama suan ıcın 13 lıtre
60km yaptım 7lıtre yakmıs
huyunu suyunu ogrenmeden tamırıyle ugrasmak ıste bole herseyı garıpsemeye neden oluyor
normalı neydı acaba dıye soruyor ınsan

gdonmez77
08-04-2007, 15:09
menecer kardeş taktır şu bor u, rahatla. Ben fulluyorum depoyu 150 ytl ye falan, yol bilgisayarı menzili 620 km menzil gösteriyor. Bir sonraki benzinliğe kadar şehir içi 600-650, şehir dışı 750-800 km yol alıyorum. ;) Şaka değil, dene gör farkı. LPG yi falan gözün görmez bi daha.

kenangocmen88
08-04-2007, 17:24
bizde zafira b ye düşünüyoruz bor sistemini ama bu sistemi yapan pek bi yer yok gibi...

rifaz
09-04-2007, 10:45
bizde zafira b ye düşünüyoruz bor sistemini ama bu sistemi yapan pek bi yer yok gibi...

Ankara'daki kapandi ama Cankiri'da var. Daha önce de yazmıştım herhalde

menecer
09-04-2007, 23:45
ıstanbulda yer varmı dıye yazdım zımırdekı sıteye
bırde manıfolt gırısını bıze resımlesenız gerısı kolay sanırm
kendım yapabılecegımı dusunuyorum
30 ytl lık subap yag haznelerı isımı gorur dıye dusunuyorum

rifaz
10-04-2007, 23:05
Arkadaşlar biraz da teknik bilgiye yönelelim. Elimden geldiğince zafira a ve zafira b hakkında teknik bilgilerimizi tazeleyelim diye bilgi sunma serilerine başlıyorum Önce 1999-2003, 2003-2005 yılı modellerine kadar uzanan Zafira A dan başlayalım.Sonra 2005 Eylülünden itibaren ülkemizde satışa başlanan zafira B (yeni) ye geçeriz. Yeni zafira konusunda yani zafira sahibi arkadaşlar şimdiden katkıda bulunmak üzere gönderilerini hazırlamaya başlasınlar. El kitaplarının da hatimini indirsinler. bakalım öyle yeni kasaya binip gaza basmakla herşeyini bilmek arasındaki fark nasıl oluyormuş. (takılalım biraz). Benim bir huyum vardır, zafira 8. arabam 2-3 yılda bir araba değiştiririm. Her araba değiştirdiğimde araba üzerinde uygulamalı ve görerek el kitabının hatimini indiririm. Hanım da sinir olur tabi bu 1-2 hafta sürer çünkü. Arkadaşlar muhakkak kullandığınız aracın özelliklerini bilin. Bu hem çevreye saygı, hem kendinize özgüven getirir ve herşeyden önemlisi kendi hayatınızı, sevdiklerinizin ve başkalarının hayatını önemsemenin ilk adımıdır. Altımızdaki araçlar yalnış kullanıldığında güçlü birer ölüm ve hasar makineleri sonuçta

Size sadece küçük bir anımı anlatacağım teknik özellikleri biilmenin önemi hakkında. Aracı Mayıs sonu ve Haziran başı gibi aldım. kitabı yoktu ama ödünç bulup hemen hatim indirdim.Sonra da GM den kitabını ayarladım. Yazın tatile antalya'ya gittik. Dönüşte Isparta üzerinden Uşak ve Balıkesir istikametine çapraz olarak kuzey batı istikametinde ara yollardan geçmek zorunda kaldım. Uşağa kadar ve Uşaktan sonra kötü yollarımız var aralardan çapraz giden bilenler bilir. Çocuklu olduğumuz için biraz da dur kalk ve yavaş kullandığımdan geç vakite kaldık.(120 yi Ankara-İstanbul otobanı hariç geçmem, böyle yollarda da 90 maksimum. ) Neyse akşam yemeğinden sonra yol alternatifli olduğu ve birinde tamirat olduğu için çıkmadan Karayolları bölge müdürlüğünü aradım ve bilgi aldım. Tamirat olan yoldan çıkmayın sıkıntı olabilir dediler. Diğer yöne düştük. bir ara yine Salihliye doğru yol çalışması olan bir yerden kısa süreli gidiş geliş aynı şerit oldu. karşıdaki yoğun trafikte ucu ucuna sollayan bir araçtan kurtarmak için biraz yolun sağına yaklaşmak zorunda kaldım, ve sağ tekerlekle biraz mucura girdim mecburen. hemen 4 teker patinaj ve çekişi düzenleyen fonksiyon düğmesine bastım ve bariz bir şekilde savrulma hissine başlayan araç düzeldi ve dengeye geldi. İşte hanıma bu özelliği hatimlemeseydim -Allah Korusun- şu an yoldan çıkıp feci bir kaza geçirmiş olabilirdik demedim tabii- Çünkü o "daha dikkatli kullansana araba savruluyor diye benden önce davranıp ikaz etti" ben ise geçirdiğimiz tehlikenin büyüklüğünü içime gömdüm ve sadece gülümsedim. "Olur dedim". Ne kadar dikkatli, hızlı ve yerinde karar verdiğimi anlamamıştı bile.

İşte böyle arkadaşlar. Muhakkak Zafira veya başka model olsun aracınızın herşeyini bilin bu çok önemli.

rifaz
11-04-2007, 00:00
Bu özellikler daha çok 2003 sonrası araçlarda ve artırılmış olarak yeni zafiralarda mevcut ama 1.8 motor seçeneği ile 1999-2003 arasında da bazıları var. araç opsiyonuna göre değişebilir. yeni kelimesini görürseniz aldanmayın bu yazı eski bir yazı çünkü yeni diye kast edilen şu anki zafira A

Güvenlik

Zafira içinizin rahat olmasını sağlar.
Potansiyel Zafira müşterileri sorumluluklarının farkındadır ve bu nedenle güvenliğe büyük önem verirler. Bu bakımdan Zafira, karoser yapısı, hava yastıkları, ABS ve çekiş kontrolü gibi kapsamlı güvenlik donanımından gözle görülmeyen önemli tasarım ayrıntılarına kadar sunduğu genel güvenlik kavramıyla etkileyici. Zafira, güvenlik bakımından en yüksek kaliteyi sunuyor, bütün yolcular, için ve bütün yolcu bölümü varyasyonlarında.

Aktif Güvenlik.

DSA şasi.
Zafira’daki şasi DSA niteliklerine göre tasarlandı (Dynamic Safety Action - Dinamik Güvenlik Hareketi). Frenleme sırasında, özelliklede yol yüzeyindeki tutuşun farklı olduğu yerlerde, aracın normal doğrultusunun dışına kayma eğili ön dingilde daha fazla tutunan tekerleğin içe yatıklığının artırılması ve arka dingildeki içe yatıklığın da azaltılmasıyla düzeltiliyor.

Dört tekerlekte diskte fren
1.8lt motoruna sahip bütün Zafira modellerinde 4 tekerlekte de disk fren yer alıyor: Ön fren diskleri içten soğutmalı ve ek olarak ön kanatçıktaki hava girişleriyle soğutuluyor. Büyük boyutlu bir fren servosuda tepkiyi iyileştiriyor, pedal hareketini azaltıyor ve ek olarak çarpışmalarda güvenli bir davranış sergileyecek sekilde tasarlanmıs.

Bosch 5.3 ABS

Zafira’ya en son nesil, 4 kanallı ABS sistemi takılabiliyor. Öncekiyle karşılaştırıldığında, Bosch 5.3 sistemi, diğer özelliklerin yanında, elektronik kontrollü fren dağılımı sağlıyor ki bu, geleneksel hidrolik dengeleme valfinin yerini alıyorve arka tekrleklerdeki fren gücünü en iyi şekilde ayarlıyor.

Tekerleklerin kilitlenmesini önlüyor.
Tam güçle fren yapıldığında bile araç direksiyonla kontrol edilebiliyor.
Elektronik fren gücü dağılımı sayesinde daha kısa fren mesafesi.
ABS ile birlikte daha iyi pedal hissi.ETC plus çekiş kontrolü
1.8 16V ECOTEC motoruna sahip modellerd, aktif güvenlik ek olarak yeni ETC plus sistemiyle (fren ve motor müdahalesiyle çekiş kontrolü) artırılıyor. Gaz pedalının konumu ne olursa olsun, çekiş tekerleğinin patinajı motor gücünün azaltılması yoluyla otomatik olarak engelleniyor. Eğer çekiş tekerleklerinden sadece biri patinaj yapıyorsa, (örneğin sağ ve sol tarafta farklı yüzeylerden oluşan bir yolda) bu tekerleğe ek olarak fren uygulanması daha iyi tutuş ve denge sağlıyor. 1999 sonbaharından itibaren, Zafira’da buna ek olarak bir elektronik denge programı (ESP) sunulacak.

Geliştirilmiş sürüş dengesi.
Daha fazla aktif güvenklik.Pasif güvenlik.

Son derece sağlam yolcu bölümü sayesinde yüksek pasif güvenlik.
Zafira’nın temelinde sağlam bir yolcu bölümü bulunuyor ve bir kazada çok az deformasyon göstererek mümkün olan en geniş yaşam alanını sağlıyor. Bir kaza sırasındaki darbe enerjisini emembilmek için yolcu bölümünün önü, yanları ve arkası kontrollü bir şekilde bükülerek darbeyi emen bölgelere sahip.

Uzatılmış ön bölüm darbe enerjisini emiyor ve arkaya iletiyor.
Düşük hızlardaki kazalarda, ön kısmın büyük boyutlu çift profili bir çeşit “çarpışma kutusu” olarak görev yaparak hasarı ön bölümle sınırlı tutar; böylece tamir masrafları mümkün olduğunca düşük tutulur. Daha yüksek çarpışma hızlarında ise, eğilme kuvveti önceden belirlenmiş bir şekilde ön çerçeveye aktarılır.

Süspansiyon alt çerçevesi bütünleşik çarpışma yapısı güvenlik elemanı olarak kullanılıyor.
Önden çarpışma olduğunda, darbenin enerjisi üç yola bölünüyor:
Ana ön şasi yük kolu. Tekerlek boşluğu kemeri ile ön sütuna ve kapı güçlendirici elemanlarına bağlanan üst yük yolu. Zafira’nın yeni son derece sağlam süspansiyon alt çerçevesi yoluyla arkaya uzanan alt yük kolu.

Kapılar gövde ile sağlam bir bütün oluşturuyor.

Yan kapılar da yan darbe elemanları ve kemer hizasındaki son derece sert profil ile korunuyor. Sağlam sütunlar ve büyük boyutlu kapı eşikleriyle birlikte kapının ve yapısal elemanların içeri doğru göçmesi önleniyor. Kapının iç tarafındaki darbe emici yumuşak bölgeler de yolculara gelebilecek zararı azaltıyor.

Çarpışma sırasında güvenli arka yapı.
Arkadan bir darbe gelmesi durumunda, aşağıdakileri içeren yapısal önlemler devreye girerek arkadaki hasarı azaltıyor:
Gövdeye sağlam bir şekilde vidalanmış olan arka tampon bağlantı kolu küçük çarpışmalarda darbe enerjisini emer ve tamir masraflarını azaltır.
Arkadaki uzunlamasına elemanlar ve ek bir merkezi uzunlamasına eleman darbe enerjisini yolcu bölümünün altına iletir.
Sağlam arka sütunlar darbe enerjisini emer ve bunu tavana iletir.
Bu şekilde, arkadaki yaşam alanı büyük oranda korunmuş olur. Plastik yakıt deposu arka dingilin önüne yerleştirilmiştir ve bu nedenle eğilme alanının dışında olduğu için arkadan darbe geldiğinde korunmuş olur.

Koruma sistemleri
Ön ve yan hava yastıkları.
Yeni Zafira’daki tam boy sürücü ve ön yolcu hava yastıkları 60 ve 120 litre hacminde. Bunların içinde düşük ısılı gazlar oluşturan modern hibrid gaz üretme sistemleri bulunuyor. Yan hava yastıkları kapılardaki basınç algılayıcılarına bağlı olarak şişiyor. Koltuklara yerleştirildikleri için yolcuya göre her zaman en uygun konumda olmaları sağlanıyor.

Ön gergili emniyet kemeri sistemi.
Ön gergili emniyet kemeri sistemleri ön koltuklardaki emniyet kemerlerinin güvenlik işlevini artırıyor. Hava yastığı kontrol birimi algılayıcısı tarafından çalıştırılıyor. Düşük hızda bir çarpışma olduğunda, hava yastıklarına gerek kalmadan gergi sistemi tarafından etkili koruma sağlanıyor.

Bütün Zafira modellerinde standart.
Hava yastığı gazları nedeniyle herhangi bir tehlike yok.
En son güvenlik teknolojisi.İkinci sıra koltuklar
Solda ve sağda yüksekliği ayarlanabilir üç noktadan bağlantılı otomatik emniyet kemerleri, ortada iki noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yüksekliği ayarlanabilir 3 koltuk başlığı Zafira’nın ikinci sırasındaki yolcuları koruyor. Sertleştirilmiş alüminyum profilden yapılmış kapıdaki ek koruyucular ve kumaşlı kapı panelleri yandan bir darbe geldiğinde etkili bir koruma sağlıyor. Ön yolcu koltuğunda olduğu gibi, arkadaki koltuklar da OPEL FIX çocuk koltuğu sistemi için hazırlanabiliyor.

Üçüncü koltuk sırası
Üçüncü sıradaki katlanabilir koltuklar üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve katlanabilir koltuk başlıklarına sahip.

Yükün sağlamca tutturulması
Yeni Zafira’da yük de güvenli bir şekilde tutturuluyor. İsteğe bağlı olarak birinci ya da ikinci sıradaki koltukların arkasına takılabilen yük bölümünde kullanılan güvenlik ağına ek olarak, yükü bağlamak için 6 sağlam halka bulunuyor.

Her türlü yolcu bölümü düzenlemesinde tam güvenlik donanımıÖzel güvenlik önlemleri
Kaza anında katlanan pedal sistemi.
Bu sistem, fren ve debriyaj pedalının ciddi bir önden çarpışmada serbest bırakılmasını sağlıyor. Patenti alınan bu mekanizma bacak ve ayak yaralanmalarını azaltıyor.

Önemli ve Opel’e özel güvenlik özelliğiFren servosu
Normal bir fren servosunda yuva çeperleri, vakuma dayanabilmesi için son derece sert ve ağır olarak imal edilmiştir. Yeni Zafira’da, bu güçler bir bağlantı tarafından emilir. Yuvanın duvarı ise incedir ve bu nedenle bir kaza sırasında fazla direnç göstermez.

Kazalarda daha fazla güvenlikDireksiyon kolonu
Yeni Zafira’da direksiyon kolonunun üst bölümü körüklü bir yapıya sahiptir ve önden bir darbe oluştuğunda bu kısım kontrollü bir şekilde katlanır. Teleskopik ara şaftın iki ucunda bulunan kavramalar, önden bir darbe geldiğinde ek olarak hareketi azaltırlar.

Darbenin açısı ne olursa olsun direksiyon simidinin hareketi en aza indirilmişHırsızlığa karşı koruma sistemleri güvenlik sağlıyor

Kilit sistemi.
Yeni Zafira’da uzaktan kumandalı merkezi kilit standart. Uzaktan kumanda birkaç milyar farklı kombinasyona sahip değişen bir kod ile kodlanıyor ve bu nedenle başkası tarafından taklit edilmesi imkansız. Bu kumanda ile, yakıt deposu kapağı ve yolcu bölümü aydınlatmasının da içinde bulunduğu bütün merkezi kilit işlevleri kontrol ediliyor.

Ek bir işlev olarak, anahtar kilitleme konumunda biraz daha fazla tutulduğunda camlar ve açılır tavan da kilitlenebiliyor.

Immobilizer
Yeni Zafira’daki motor kilidi içinde transponder bulunan anahtarın çıkarılması yada sokulmasıyla otomatik olarak devreye giriyor veya devreden çıkıyor. Bu kilit doğrudan elektronik motor işletim sistemini komuta ediyor ve herhangi bir şekilde dışarıdan müdahale edilmesi imkansız. Motor her çalıştırıldığında milyarlarca olasılık arasında yeni bir kod hesaplanıyor.

Konforlu ve güvenli kilit sistemi
En son nesil güvenlik teknolojisi

menecer
11-04-2007, 00:31
eps tusuna basılınca ekranda eps yazınca bu devre dısı kalıyor sanırım yanılıyormuyum yoksa?
yanı dugme basılı degılken aktıf basılıyken devre dısı bırakılmıs . yanlıssam duzeltın

rifaz
11-04-2007, 19:10
eps tusuna basılınca ekranda eps yazınca bu devre dısı kalıyor sanırım yanılıyormuyum yoksa?
yanı dugme basılı degılken aktıf basılıyken devre dısı bırakılmıs . yanlıssam duzeltın

Eğer kast ettiğin benim anlattığım anıdaki patinaj önleme fonksiyonu ise şimdi arabadan uzak olduğum için tam harflerini hatırlayamıyorum ama. ETC (İngilizcesi de Electronic track Control gibi birşey zannedersem)gibi birşey. Araba ilk çalıştığında kontağı çevirirken Check yaptığı için aktif oluyor, ışık yanıyor. Daha sonra devreden çıkıyor. Düğmeye basarsan yani ışığı yanarsa aktif oluyor. Çünkü sürekli aktif kalırsa araba hızlanamıyor tekerleklerin çekişini yavaşlatıyor.

Anlamanın kolay bir yolu var emniyetli bir yolda seyir halindeyken düğmeye basın motor sesinde bir değişim ve çekşte ağırlaşma hissederseniz. İşte o zaman devrede demektir. Sembol olarak kaygan yolda giden araba işareti vardır genelde üstünde

kenangocmen88
11-04-2007, 20:37
abicim bu katlanan direksiyon ve katlanan pedallar zafira'da standart mı???
bu özellikleri başka araçlarda duydum ama zafiralarda olduğunu bilmiyordum...
emeğine sağlık....:good: :good: :good:
(abi yaa şu avatarını değiştirseneee)

rifaz
11-04-2007, 21:39
abicim bu katlanan direksiyon ve katlanan pedallar zafira'da standart mı???
bu özellikleri başka araçlarda duydum ama zafiralarda olduğunu bilmiyordum...

Standart, standart
daha başka özellikleri de var yazacağım. Ama daha eski kasa zafira A yı bitıremedik.

kenangocmen88
11-04-2007, 21:53
hadi bakalım bekliyoruz......:good:
bende geçenlerde fark ettiğim bi özelliği yazayım...
--geçen günlerde ön silecekler çalışırken babam geri vitese taktı otomatik olarak arka sileceklerinde çalışmaya başladığını gördüm...

rifaz
11-04-2007, 22:25
Zafira A da standart donanım söyle

rifaz
11-04-2007, 22:29
Devam ediyoruz standart donanıma tabloyu ikiye bölmüştüm ikincisi

gdonmez77
12-04-2007, 19:52
Rifaz kardeş, özellikle şu ABS sistemini yağlamadan geçemiycem. ;)

Kullandığım onca ABS li araba arasında Zafiram kadar güvenli duran bir araba olmadı. 4 tekerlekte disk ve ABS bu kadar mükemmel işler. Hem araba izinden sapmıyor, hem de ABS erkenden devreye girip frenlemeyi engellemiyor.

Arkadaşlarım bu sorundan dolayı 4 tekerlekte disk olan Alfa 156 ve Honda Civic le normal ABS siz bir aracın durabileceği bir mesafede duramadı ve göz göre göre öndekine bindirdi.

Zafira aile aracı olmasına rağmen, spor arabalara taş çıkartacak kadar iyi bir frenlemeye sahip, herkese tavsiye ederim. Ama dikkat arkalar kampana olmasın :D

rifaz
12-04-2007, 21:24

Değiştirdim seni mi kıracağım. Plaka biraz gizli servis ama:D

kenangocmen88
13-04-2007, 09:00
:good: :yahoo: :bisiklet: :yahoo: :good: :D

menecer
16-04-2007, 03:42
bor sıstemı kullananlar montajın manıfolt gırısını fotolayabılırmı? ıstanbulda kımseyı bulamadım kendım takabılırmıyım bır goreyım dıyorum

rifaz
16-04-2007, 07:08
bor sıstemı kullananlar montajın manıfolt gırısını fotolayabılırmı? ıstanbulda kımseyı bulamadım kendım takabılırmıyım bır goreyım dıyorum

Ya Menecer kardes, kendin yapmaya calisma derim, ustalik ciraklik serde varsa bilmem ama bunun disinda kendin ugrasma ilave bir plastik kutu monte ediliyor, musluk takiliyor.Butun bunlarda bir problem dogmasin bak daha yeni motoru komple yaptirdin serviste hallettir. Zaten yetkili servisten aliyorsun montaj parasi da icinde yaninda duruyorsun yetkili satici yaptiriyor kendi ustasina.

menecer
17-04-2007, 00:17
az bucuk okumuslugum ve calısmıslıgım var bu ıste cıtroen skoda audı uzerıne bırde ıett garajında
baglantı verdıgı yerıgorsem her yerı sokmeme gerek kalmaz dıye dedım

kenangocmen88
18-04-2007, 20:15
http://www.otomax.com/_ikinci_el_arac_OPEL_ZAFIRA_18iCOMFORT_625910.html
2. el A kasa zafira
baya ucuza bi bakın,temizde....

menecer
18-04-2007, 21:10
km cok enteresan suphe duymamak elde degıl
bende bugun bor baglattım sonunda
cerkezkoyde varmıs
gıderken 11 lıtre yaktım 102 km
donuste borla bırlıkte 12 lıtre yaktı
uselık bu sefer ruzgar benden yanaydı
bı kac gun daha denıycem bır terslık var ama anlamadım
once kulbutorden gelken hortuma verdıler olmadı
sonra westenhaus ghortuma verdıler
emdı ama cekıs gucu gormedım yakıtta daha fazla yaktı akssıne
sızdekılerde nerden bagladılar ızmırde?

rifaz
18-04-2007, 23:39
km cok enteresan suphe duymamak elde degıl
bende bugun bor baglattım sonunda
cerkezkoyde varmıs
gıderken 11 lıtre yaktım 102 km
donuste borla bırlıkte 12 lıtre yaktı
uselık bu sefer ruzgar benden yanaydı
bı kac gun daha denıycem bır terslık var ama anlamadım
once kulbutorden gelken hortuma verdıler olmadı
sonra westenhaus ghortuma verdıler
emdı ama cekıs gucu gormedım yakıtta daha fazla yaktı akssıne
sızdekılerde nerden bagladılar ızmırde?

Yazından da anlaşıldığı gibi pek ehli birileri yapmamış bu işi. menecer kardeş dikkat et ikinci bir yatak sarma, el kol çıkarma durumu olmasın gel sen şu işi ehli birine yaptır, gözünü seveyim. Bor derken hor etme arabayı :)

Şu adresi bi ara yetkili bir servis bul

MERCAN OTOMOTİV

5900 Sokak No: 13/A Abdülhamithan Camii Arka Sokağı Karabağlar İZMİR - TÜRKİYE Tel: +90(232) 237 35 55

menecer
19-04-2007, 00:21
ızmırı aradım en yakın yer olarak cerkezkoy gosterıldı ama ehıl olmadıkları kesın
kendım daha ıtınalı baglardım
westenhaus hortumunu kırmazdım en azından
ve tahmın ettıgım gıbı cok basıt bır duzenek cıktı
bır resım gorebılseydım dırek kendım yaprdım
ızmırdekılerın baglantıyı yaptıgı yeerı ogrenemzsem manıfoltu delıcem artık
cunku bunlar deneme yanılma yoluyla bagladılar
ve sonuc ıyıolmadı
sızlerınkı nereye baglı ve verım aldınzı belırtırsenız bende ona gore yenıden baglantıyı yaprım manıfoltu delmeden

kenangocmen88
20-04-2007, 20:43
bu bor sistemini başka forumlardada araştırtım sayfalarca yorum yapılmış....
acayip çelişkili cevaplar var...
kimi iyi diyor ,kimi kötü,bazılarıda bilimsel yönden imkansız diyo...

rifaz
20-04-2007, 22:31
Bence mümkün. suyu hep söndürücü madde olarakk ele alma zihniyet ve eğilimimiz bizi böyle düşünmeye itiyor. Bora su katılıyor ya..Nasıl olur da daha enerji verir diyoruz? Ama 10 yıl sonra su ile çalışan, hidrojen ile çalışan araçlar piyasaya iyice oturduğu zaman zaten biz bu araçları çöpe atacağız. daha şimdiden birçok tanınmış oto markası kendi elektriğini kendi üreterek çalışan hibrit (karışım) modellerini yaptı.2008-2010 bu modellerin piyasaya salınma yılı olacak. Hyundai, toyota hazırda bekliyor. Ama teknolojileri şu na çok pahalı. Piyasa koşularında herkesin alabileceği seviyeye gelmeleri 10 yılı bulur.
TUBİTAK ta bu konuda bir çalışma yapıyor. Şuan dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz ve hidrojen üzerine tüm gayretler yönlendirilmiş durumda. Irak ın tahmin edilen doğalgaz yataklarının 20 yıl sonra petrolden daha ön plana çıkacağı gerçeği şu an orada yaşananların sebebine bir işik tutar herhalde.

kenangocmen88
20-04-2007, 22:46
inşallah ülkemizde bor madenleri sayesinde bu işden karlı çıkar...

-abi mesleğin ne merak ettimde yurt dışındayım falan diyorsun...
-ben üniversiteye hazırlanıyorum Allah kısmet ederse bu sene bi müh. fakültesine gircem...

rifaz
21-04-2007, 20:18
inşallah ülkemizde bor madenleri sayesinde bu işden karlı çıkar...

-abi mesleğin ne merak ettimde yurt dışındayım falan diyorsun...
-ben üniversiteye hazırlanıyorum Allah kısmet ederse bu sene bi müh. fakültesine gircem...

Önemli değil işte yurtdışındayız ora ya da bura fark etmez. Ama vatanımız gibisi yok kıymetini de bir bilsek. Yurtdışında bayağı bulundum. Bir başkadır benim memleketim.

Yollarına, dağlarına havasına suyuna.... Şimdi yaramızı deşme Kenan kardeş bu konuyu kapatalım. 3-4 ay sonra döndüğünde görüşebilir ve sorularını uzun uzun konuşuruz. Sevgiler.;)

kenangocmen88
21-04-2007, 23:15
tamam abicim...(close):) :D

rifaz
23-04-2007, 23:23
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocuklarına hediye edilmesi çok anlamlı, bu yıl 62 ülke çocuğu Türkiye'de misafir edilmiş. Şu ana kadar gelen dünya çocuklarının sayısı 80.000 yaklaşıyor.Ne mutlu bize büyük bir ulusuz. Büyük düşünmesini öğrenmemiz lazım.Dışarıdan bakınca çok büyük bir ülke olduğumuzu da herkes biliyor.

Hakone
24-04-2007, 14:46
Bence mümkün. suyu hep söndürücü madde olarakk ele alma zihniyet ve eğilimimiz bizi böyle düşünmeye itiyor. Bora su katılıyor ya..Nasıl olur da daha enerji verir diyoruz? Ama 10 yıl sonra su ile çalışan, hidrojen ile çalışan araçlar piyasaya iyice oturduğu zaman zaten biz bu araçları çöpe atacağız. daha şimdiden birçok tanınmış oto markası kendi elektriğini kendi üreterek çalışan hibrit (karışım) modellerini yaptı.2008-2010 bu modellerin piyasaya salınma yılı olacak. Hyundai, toyota hazırda bekliyor. Ama teknolojileri şu na çok pahalı. Piyasa koşularında herkesin alabileceği seviyeye gelmeleri 10 yılı bulur.
TUBİTAK ta bu konuda bir çalışma yapıyor. Şuan dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz ve hidrojen üzerine tüm gayretler yönlendirilmiş durumda. Irak ın tahmin edilen doğalgaz yataklarının 20 yıl sonra petrolden daha ön plana çıkacağı gerçeği şu an orada yaşananların sebebine bir işik tutar herhalde.

Honda uzun zamandır HYBRID araçlarını Türkiye'de pazarlıyor......
http://www.honda.com.tr

rifaz
24-04-2007, 16:34
Honda uzun zamandır HYBRID araçlarını Türkiye'de pazarlıyor......
http://www.honda.com.tr

Biliyorum ama temel olarak 2005 ten itibaren girdiler daha yaygin degil

gdonmez77
25-04-2007, 20:49
hybrid işi iyi güzelde, bence petrol devlerini küstürmemeye yönelik bi yanıltmaca. Hybrid motorda hidrojen sistemi maalesef yok. Elektrik motoru ve normal benzinli ya da dizel motor var. ekonomik kullanımda (tam gaz vermeden) benzinli motor bir jeneratör gibi sabit devirde aküleri şarj ederken, elektrik enerjisi ile araç yol alıyor. Ani ivmelenme istenen durumlarda ise elektrik motoru zayıf kaldığından, ek olarak benzin motorunun devride artırılıyor ve araç daha seri kalkıyor. Yani bu iş, ne şiş yansın ne kebap!

Bu hybrid teknolojisinin pazara sunulan ilk modeli toyota prius tur. O da Amerika da ve japonya da. Şu anda pek çok ülkede satışta. Ama dediğim gibi bu teknoloji maalesef tam anlamıyla sıfır emisyonlu ve süper tasarruflu bir otomobil yaratmaya yönelik değil.

Mercedes Benz'in dizel test arşivlerine bakmıştım geçen sene, ve dikkatimi bir şey çekmişti. 1950 senesinde MErcedes in uzun yol testine çıkardığı dizel motorlu aracı, arkasına takılı karavana rağmen, yaptığı toplam 100.000 km yol boyunca ortalama 5,6 lt/100 km lik motorin tüketmiş. Günümüzde Mercedes ya da Ford tarafından satılan dizel araçların ort. tük. şaşırtıcı bir şekilde gene 5-6 lt/100 km civarında dolanıyor.

Bu durumda 2 sonuç çıkabilir:
1- Motor teknolojisi gelebileceği en son noktaya 1950 de zaten ulaştı.
2- Motor teknolojisi geliştiği halde, bazı sebeplerden eski teknoloji çok yakan motorlar piyasada dolaşmaya devam ediyor.

Sizce cevap hangisi???? Bence 2. çünkü dünyada petrol çıkaran ve pazarlayan toplam 4 şirket var. BP Exxonmobile Shell ve Gazprom. Bu 4 şirkette devletleri tarafından destekleniyor, ve bu destek başka ülkelerin işgalinin desteklenmesine kadar gidiyor. Başka ülkeleri işgal etmeye bile gücü yeten tekellerin, ufak tefek otomobil firmalarını güdüm altında tutması zor olmasa gerek ;)

Bu yüzden arkadaşlar, Borhidrolür ya da başka bir yakıt tasarruf sistemi konusunda önyargıları bırakalım. Tekeller sizin önyargılı olmanızı ister, ama tüketici olarak bizler bu sistemleri desteklersek, bu konuda çalışan firmalara da yaşam hakkı tanımış oluruz.

KALİTE VE GÜVENİLİRLİK HER ZAMAN DIŞARDAN GELMEZ! Bu sistemi denemek için Amerika dan bi şirketin TR ye bayilik vermesini beklemeyin. Çünkü vermeyecek!!! Verse bile emin olun o sistemin montaj maliyeti sizin 5 yıllık amortismanınızı tutar :)

Hakone
27-04-2007, 10:35
Merhaba

kullandigim araca (1.6 zafira) ASR takilmasi mumkun mu?? Bir bilen varmi???

Dik rampalarda dur kalk yaparken patinaj yapmaktan bıktım....

saygilar.....

rifaz
27-04-2007, 15:54
Merhaba

kullandigim araca (1.6 zafira) ASR takilmasi mumkun mu?? Bir bilen varmi???

Dik rampalarda dur kalk yaparken patinaj yapmaktan bıktım....

saygilar.....

Model yılı nedir Sn. Hakone?

gdonmez77
28-04-2007, 21:58
2002 diye yazıyor ya profilinde rifaz kardeşim :D

ASR her durumda mümkün ama sanırım biraz maliyetli oluyor sonradan taktırmak. Benim burdaki Opel yedek parçacı kendi Astrasına sonradan taktı. Parçaları kendi alış fiyatından hesap ettiği halde 1800 e yaklaşmış maliyet. Maddi sıkıntı yoksa bilemem. Ama bence şu ilanı bi yokla, 1,8 motorlularda ASR standart. 1,6 daha az yakıyor falan diye belki başabaş takas ederler. ;) (Laf aramızda, 1,8 motor 1,6 dan daha az yakıyor)

kenangocmen88
28-04-2007, 23:08
http://www.otomax.com/_ikinci_el_arac_OPEL_ZAFIRA_18iCOMFORT_625910.html
eğer arabada bi bi b.kluk yoksa çok çok ii fiyat vermiş...
aynı ilan araba.com'da da var...
HAKONE'a duyurulur...
(laf aramızda

rifaz
29-04-2007, 16:09

ASR her durumda mümkün ama sanırım biraz maliyetli oluyor sonradan taktırmak. Benim burdaki Opel yedek parçacı kendi Astrasına sonradan taktı. Parçaları kendi alış fiyatından hesap ettiği halde 1800 e yaklaşmış maliyet. Maddi sıkıntı yoksa bilemem. Ama bence şu ilanı bi yokla, 1,8 motorlularda ASR standart. 1,6 daha az yakıyor falan diye belki başabaş takas ederler. ;) (Laf aramızda, 1,8 motor 1,6 dan daha az yakıyor)

valla nasil olmussa farketmemisim tam komedilik hakikaten.:D

gdonmez77
29-04-2007, 20:32
arabama nazar değdi. Bugün uzaktan kumandası bozuldu kontak anahtarının. Daha öncede bozulmuştu, kontağa takıp çalıştırınca düzelmişti. Bu defa olmadı. Anahtarın üzerindeki ışık yanıyor ama açma kapama yok. Hanımdan anahtarını aldım, onunkinde sorun yok, canavar! Hanım geçiyor tabii dalgasını, "benim anahtarıma kaldın" diye. Katlanıcez artık :D
Var mı bilginiz? Pili bitik değil. Motoru çalıştırıyor, sadece kapıları açıp kapatmıyor.

kenangocmen88
29-04-2007, 21:07
Pili bitik değil. Motoru çalıştırıyor, sadece kapıları açıp kapatmıyor.
benim bilmediğim bişey mi var.pil bitince motor çalışmaz mı?...

menecer
29-04-2007, 21:48
benımkııde calısmıyordu techk2 ye bagayıp programladılar
pılı varsa aynı sorundandır

gdonmez77
29-04-2007, 22:12
eyvallah arkadaşlar, çok seri cevaplar geldi. O zaman bu hafta ilk boşlukta aracı alıp tech 2 ye götürcez :D Şu tech 2 de maşallah Mcgyver gibi, Opellerin her derdine anında deva oluyor. Yakında sanayide usta kalmıycak, tech2 ATM leri falan kurulcak, jetonla tech2 ye bağlayıp sorun çözülcek :D

Not: Menecer kardeşim seni unutmadım, bu hafta servise giderken senin Bor olayını da çözücem. numaran kayıtlı ;)

rifaz
30-04-2007, 00:06
arabama nazar değdi. Bugün uzaktan kumandası bozuldu kontak anahtarının. Daha öncede bozulmuştu, kontağa takıp çalıştırınca düzelmişti. Bu defa olmadı. Anahtarın üzerindeki ışık yanıyor ama açma kapama yok. Hanımdan anahtarını aldım, onunkinde sorun yok, canavar! Hanım geçiyor tabii dalgasını, "benim anahtarıma kaldın" diye. Katlanıcez artık :D
Var mı bilginiz? Pili bitik değil. Motoru çalıştırıyor, sadece kapıları açıp kapatmıyor.

Kardeş benim anahtarda da aynı sorun vardı, şöyle hallettim. Pil bazen yuvasına ince geliyor ve arada kalan boşluk kısmını pili destekleyen yay pili itip destekleyemiyor. Bu sebeple anahtarın plastik kısmını açıp pilin arka tarafına gelecek şekilde komple demir para büyüklüğünde ve 1 mm kadar kalınlıkta lastik parça kesip koydum. Pil yerine çok iyi oturdu ve sorun kalmadı.

Bazen de yere düşürme sonucu içinde lehim ve devre kopması olabiliyor. Çok iyi bir ustanın açıp bakması lazım.

menecer
30-04-2007, 01:41
unutmadıgın ıcın tesekkurler
kumandanın ısıgı yanıyorsa pıl temassızlıgı olmasa gerekdıye dusunuyorum

Hakone
01-05-2007, 18:15

kusura bakmayın biraz geç cevap verebildim....

cevaplarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz ilandaki fiyat oldukça iyi, zafira düşünenlerin bakmasında fayda var ancak, zafira piyasası için bu rakam düşük... aracı kontrol ettirmekte fayda var... ama şase ve motor iyi ise değişen boyanan önemli değil diye düşünürüm.... Takas, aracımdan memnunum (şimdilik) o yüzden yola bizim emektar ile devam ;)

ASR olması bir avantaj, insan yokluğunu ihtiyaç durumunda hissediyor. Yani 1.6 larda da olsa hiç fena olmazmış... Dik rampalarda el frensiz kalkış :)

Saygılar....

Hakone
01-05-2007, 20:16
http://www.otomax.com/_ikinci_el_arac_OPEL_ZAFIRA_18iCOMFORT_516713.html

bu fiyata zafira 1.8 comfort...
ne dersiniz?????

kenangocmen88
01-05-2007, 20:20
km si fazla ve otomatik...bilmem bakmak lazım...

rifaz
01-05-2007, 21:43
Valla bu fiyatlara bedava ama kesin bi numarası vardır. 14 milyara zafira ....:eek:

rifaz
10-05-2007, 23:21
Arkadaşlar topiğimizin hızını kesmeyelim.

kenangocmen88
11-05-2007, 19:42
tamamdır...

spoyler düşünüyoruz geçen yaz 170 ytl idi...
yakışır mı ne dersiniz yarın tekrar fiyat soracağım....

resmi büyütüp de bakın...

http://img504.imageshack.us/img504/9218/pic0003zq3bf7.jpg

kenangocmen88
11-05-2007, 20:16
bu ay zafiranın 1 yılı doldu geçen hafta bakıma götürdük(opana) bakım masrafı 155 ytl tuttu.zafira 5000 km de o nedenle düşük galiba...
-ustaya bişey görünüyormu araçta diye sordum.
-sorduğum soru ustanın hoşuna gitti (gülerek)ne olacak da daha 5000 km de dedi.haklı adam

+durduk yere çatlayan sislerde garantiden değişecek, şipariş verdik sisler için...

bakımda değişenler

yağ filtresi-polen filtresi-motor yağı değişimi-yıllık bakım-balata spreyi-hava filtresi + işçilik...

bakım fiyatı için ve spoyler için yorumlarınızzzz....????

rifaz
13-05-2007, 00:33
Spoyler yakışır, ayrıca ön tamponun önüne monte edilen krom nikelaj borudan korkuluk ve marşbiyel basamakları da çok hoş oluyor. zafira ne de olsa. Bir iki aksesuarla daha spor 4x4 bir araba görünümü kazanıyor. Şaşmazda Oto Gül, Yurttel ve 4-5 düzgün firma bu işi yapıyor. Onların fiyatlarına da baktın mı? Aşağıda bazı linkler var bak istersen genç kardeşim.

http://www.otsoto.com.tr/

ve online internet sitesi adresi
http://www.otopol.com/index.php

kenangocmen88
13-05-2007, 12:40
abi sen buna benzer bişe diyorsun galiba,böylede minibüs gibi oluyor yaaa...

http://img512.imageshack.us/img512/1618/cbopel2081vw3.jpg

kenangocmen88
13-05-2007, 12:48
bi orj. spoyler ,bi de şu steinmetz in egzosuna benzer egzos ucu bulursam tam süper olur...
http://img522.imageshack.us/img522/6287/2005opelsteinmetz24944yc9.jpg

şu egzos ucundan bulmam lazım.sence sanayide varmıdır abcim bu uçtan...

http://img209.imageshack.us/img209/4272/steinmetzzafiraaendschafo9.jpg

nolamaz
13-05-2007, 12:55
kenan kardeşim sanırım araba senin içine ses alma durumu nasıl yani çok mu sessiz öyle duydum en ufak ses falan yok diye

kenangocmen88
13-05-2007, 12:57
uzun yolda süper tık yok...
şehir içi kullanımda araba ağır olduğundan biraz bağırıyo...
ama kesinlikle rahatsız edici bi durum yok...

rifaz
13-05-2007, 22:59
abi sen buna benzer bişe diyorsun galiba,böylede minibüs gibi oluyor yaaa...

http://img512.imageshack.us/img512/1618/cbopel2081vw3.jpg

Resimde böyle göründüğüne bakma gerçekte hoş duruyor.Ama zevkine saygı duyarım.Kendi aracın ne de olsa...

gdonmez77
17-05-2007, 22:07
Arkadaşlar Zafira'mı satıyroum, Borlu kelepir ZAfira satılık :D SAtılık bölümünde ayrıca ilanım mevcut. 20.000 YTL ye vericem ihtiyaçtan.

kenangocmen88
18-05-2007, 19:02
hayırlı satışlar...
neden satıyorsun..

menecer
19-05-2007, 18:29
hayırlı satıslar
ama daha resım cekıcektık?

gdonmez77
19-05-2007, 19:31
Valla resme fırsatım olmadı kardeş. ARabayı 2 hafta önce bi tanıdık galeriye bıraktım. Bi nabız yoklayalım diye. Bor da almadım ondan beri.

Satma sebebim tümüyle ekonomik. Şu anda bu araç benim 2. arabam. İş için kullandığım bi minibüsüm var zaten. Sadece hafta sonları gezmeye ya da iş gezilerine falan kullanıyordum. Ama bu yaz piyasalardan biraz korkuyorum, satıp nakit bekleyeyim diyorum.

kenangocmen88
19-05-2007, 19:34
......hayırlısı......:good:

rifaz
20-05-2007, 23:36
Neyse üzüldük, demek Zafiraya kıyacaksın..Hayırlı müşteriye gider İnşallah.

kenangocmen88
26-05-2007, 20:47
zafiracılar nerede yahuuu....

rifaz
27-05-2007, 07:44
Burdayız Kenan kardeş, biraz işler yoğun, bir ara da yeni zafiranın özelliklerini de aktarmaya başlayacağım ama hiç fırsatım yoktu. Bu hafta inşallah.

gdonmez77
03-06-2007, 21:48
burdayız burdayız. :)

Benim araba hala satılık arkadaşlar. Ama sanırım araba gene yabancıya gitmeyecek. Eğer bi terslik çıkmazsa arabamı amcamla takas edeceğiz. Biraz attan inip eşşeğe binmek olucak ama, amcamın 96 ford escort üzerine 11.000 ytl farkla takas edeceğim. ilgilenen arkadaşlar varsa, bu hafta son, ondan sonra bir süreliğine Ford escort la idare edeceğim üyeliğimi :D Sonra bi combo falan bakacağım gibi. ;)

kenangocmen88
04-06-2007, 18:28
hayırlısı...

gdonmez77
04-06-2007, 20:25
yeni imza yönetmeliğine uygun olarak ilk otomatik imzalı mesajım zafira başlığına :D HAyırlı olsun tüm opelciler'e

rifaz
04-06-2007, 22:13
Artık isim mi ekleyecekmişiz yazımıza, öyleyse Nickin ne anlamı kaldı artık?

kenangocmen88
05-06-2007, 18:08
neymiş yaa bu yönetmelik benim haberim yokk..???????

gdonmez77
07-06-2007, 11:20
arkadaşlar bugün itibariyle zafiramı amcama sattım. yerine 98 escort aldım (idareten) İsteyen varsa escortta satılık :D

genede zafira ile ilgili izmirde sorusu olanlara birebir yardımcı olablirim, malum araba 2 sokak yukarı satıldı :D

kenangocmen88
07-06-2007, 18:33
iyi yabancıya gitmemiş...:good:

rifaz
07-06-2007, 23:00
arkadaşlar bugün itibariyle zafiramı amcama sattım. yerine 98 escort aldım (idareten) İsteyen varsa escortta satılık :D

genede zafira ile ilgili izmirde sorusu olanlara birebir yardımcı olablirim, malum araba 2 sokak yukarı satıldı :D

Bana ne arkadaşım burası zafira Topiği, :D bizi de sattın, git iki sokak yukarıdaki eskort topiğine takıl:D .,

Saka bir yana hayırlı olsun yabancıya da gitmemiş, gerekirse alır kullanırsın da ara sıra.

kenangocmen88
08-06-2007, 08:28
:d :d :d

kenangocmen88
18-06-2007, 20:26
yaa bu arka koltuğun üstündeki file sizde varmı?biz aracı aldığımızda yoktuuu...

gdonmez77
20-06-2007, 23:10
o file ekstra ücret karşılığı satılıyor. Servisten temin edebilirsiniz kanımca :) Donanım seviyesine göre böyle birçok ıvır zıvır aksesuar maalesef çıkmıyor aracın içinden.(tıpkı motor koruma sacı gibi)

BU arada ben escortu da satıyorum, yaz sonu bakacağım kendime bi zafira yine yeni yeniden :D sahibinden com a ilan verdim escort için, 9250 ytl ye vericem. yaz sonu 22.000 e falan 2003-2004 zafira alırım sanırım. şimdi bile 2004 ü 23.000 e satıldı :( 2. el perişan, allah yardımcımız olsun, gidiş çok kötü.

kenangocmen88
21-06-2007, 08:27
bi soroyım o zaman servis ne diyecek....

hayırlısı olsun...

(abi yaz sonu haber ver biz de araştırırız)

rifaz
26-06-2007, 13:09
Bana ne arkadaşım burası zafira Topiği, :D bizi de sattın, git iki sokak yukarıdaki eskort topiğine takıl:D .,

Saka bir yana hayırlı olsun yabancıya da gitmemiş, gerekirse alır kullanırsın da ara sıra.

Psikolojık baskım işe yaradı galiba bu topiğe as eleman olarak dönmek için yine zafiracı olacaksın galiba...:D Fiyatların bu kadar aşağılara salınmasında hibrit araçların yaklaşan ayak sesi gerçeği var. Yoksa başka bir şey yok araçlarımızda...

Yine zafira yine iyi tercih...

Bu arada dünya cenneti vatanımıza 2 gün önce döndüm, kavuştum. Kendi memleketimiz ülkemiz gibisi yok.:)

kenangocmen88
26-06-2007, 19:50
hoşgeldin abii...

şu dökümanları yayınlasan artık..:D :good:

rifaz
27-06-2007, 01:49
hoşgeldin abii...

şu dökümanları yayınlasan artık..:D :good:

Hoşbulduk kardeş. Yayınlarız artık

rifaz
27-06-2007, 02:03
YENİ ZAFİRA hikayesiyle başlayalım

Opel'in MPV segmentindeki modeli Zafira yenileniyor. Araç 2005'te yollarda.

MPV segmentinin iddialı modeli Opel Zafira yenileniyor. 18 ay sonra piyasaya çıkacak otomobilin ilk fotoğrafları ortaya çıktı bile. 1998'de yollara çıkan araç 5 yıl sonra makyaj geçirmişti.

EK NOTUM: 2003 madellerden itibaren şase, motor ve güvenlik donanımları yeniden gözden geçirildi. Ön görüntü ve ızgaralar makyajlandı. Yan ve ön darbelere karşı daha dayanıklı hale getirildi.

Şimdi ise tamamen yenilenme zamanı geldi. Opel, yeni Zafira'ya yeni Astra'nın havasını ve çizgilerini uygulamış. 2005'te satışa sunulacak Zafira'da 150 beygir güç üreten 1.9 D motor kullanılacak.

Ailelere özel 'Zafira' yenilendi ve hızlandı
Geniş aileler için tasarlanan Opel Zafira tepeden tırnağa değişti. Araç, dört benzinli ve 3 dizel motor seçeneğine sahip. Zafira'nın 240 beygirlik versiyonu 0'dan 100 km'ye 7.8 saniyede ulaşıyor. Opel'in geniş aileler için tasarladığı van modeli Zafira yenilendi. Otomobilde motor hacimleri 1.6'dan 2.2 litreye kadar ve 100-200 beygir (bg) güce sahip dört benzinli, üç dizel motor seçeneği yer alıyor. Sonbaharda ise 2.0-litre turbo-şarjlı 240 beygirlik versiyonu da Zafira OPC model serisine katılacak. Bu motorda maksimum tork, 320 Nm olup, Zafira OPC'yi sıfırdan 100 km hıza 7.8 saniye içinde çıkartıyor. Aracın maksimum sürati saatte 231 km. Bu maksimum sürat Zafira OPC'yi Avrupa'nın seri üretim aşamasındaki en hızlı van'ı haline getiriyor.

ALTI İLERİ OTOMATİK ŞANZIMAN

Yeni Zafira'nın, beş motor seçeneği standart olarak altı-ileri manüel şanzıman ile piyasaya çıkacak. Ayrıca 1.6 TWINPORT, 1.8 seçeneklerinde manüel beş ileri şanzıman ve opsiyon olarak sunuluyor. ActiveSelect altı ileri otomatik şanzıman ise 120 bg ve 150 bg 1.9 CDTI modeller için, dört hızlı otomatik ise 2.2 lt için opsiyonlu olarak pazara sunulacak. Sürücü odaklı kokpit ile tüm kumandalar, açık bir şekilde düzenlenmiş ve sürücünün kolayca ulaşabilmesi için ergonomik olarak yerleştirilmiş. Başlıca bilgi işlem ve telefon fonksiyonları, üç kollu direksiyon simidinden uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor. Dikkat çekilecek bir başka özellik, yeni vites değiştirme kolunun düzeni. Sistem geriye, yarı yüksek pozisyona taşındı. Bu pozisyon, hem özellikle sürücü için daha rahat, hem de orta konsola entegre edilen Uşeklindeki el freni kolu için yeterli yer boşlugu sağlamış. Araçtaki bir diğer özellik de çok işlevli Flex 7 koltuk sistemi. Flex 7, prensip olarak bir önceki modelden alındı. Ancak yeni operasyon elemanları, ikinci sıra koltukların ayarlanmasını çok daha kolaylaştırmış, bu arada birinci ve ikinci sıradaki kafalıkların yüksekliği daha rahat değiştirilebiliyor.

30 EŞYA GÖZÜ BULUNUYOR
Yeni kompakt van'ın maksimum yükleme kapasitesi 1820 litre. Donanım seviyesine bağlı olarak, eşyalarınızı saklamak için en fazla 30 bölme göz ve cep bulunuyor. Opel; yeni Zafira'yı Edition, Sport ve Cosmo donanım seviyesiyle pazara çıkaracak. Baz model Zafira Edition'da; Elektronik Stabilite Programı, ABS, ön ve yan hava yastıkları, baş için perde hava yastıkları, yedi adet kafalık, elektrikli ısıtmalı dış aynalar, önde elektrikli pencereler, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, elektronik hız sabitleyici, elektro-hidrolik direksiyon, klima, radyo-CD çalar standart olarak yer alıyor. Yeni Opel Zafira eylül ayından itibaren Türkiye yollarına çıkacak.

rifaz
27-06-2007, 02:05
DEVAM.....

RADİKAL - İSTANBUL - Yeni Zafira, Türkiye pazarına eylül ayından itibaren satışa sunulacak. Yeni Zafira'da beş değişik motor seçeneği bulunuyor. Bunlar 1.6 Twinport (105hp), 1.8 (140hp), 2.2 Direct (150hp) 2.0 Turbo (200hp), benzinli motorlar ve üç değişik güce sahip 1.9 CDTi (100,120 ve 150hp) dizel motorlar. Yeni Zafira'nın, beş motor seçeneği standart olarak altı ileri manuel şanzıman ile piyasaya çıkıyor. Ayrıca 1.6 Twinport, 1.8 seçeneklerinde manüel beş ileri şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor. ActiveSelect altı ileri otomatik şanzıman ise 120 ve 150 hp 1.9 CDTI modeller için, dörthızlı otomatik ise 2.2 direkt için opsiyonlu olarak pazara sunulacak.
Yedi koltuklu yeni Zafira'da giriş seviyesindeki 1.6 Twinport Ecotec'in benzinli motoru, 77 kW/105 hp güç ve 150 Nm maksimum tork üretiyor. Bu motorda maksimum hız 176 km/saat, sıfır-100 km saat hızlanma süresi ise 14.3 saniye. Yakıt tüketimi 100 kilometrede 7.1 litre. Bir önceki Zafira ile karşılaştırıldığında, yeniden geliştirilen 103 kW/140 hp 1.8-litre Ecotec benzinli motorun başlıca avantajları ise yüzde 14 oranında performans artışı, yüzde 4 daha düşük yakıt tüketimi. Bu motorda sıfır-100 km/saat hızlanma 11.5 saniyede gerçekleyiyor. Maksimum hız 197 km/saat. 100 km'de yakıt tüketimi 7.6 litre.
Geniş bagaj hacmi
Panoramik tavan Cosmo donanımında standart diğer donanımlarda opsiyonel olarak sunuluyor. Sürücü odaklı kokpit ile tüm kumandalar, çok net, açık bir şekilde düzenlenmiş ve sürücünün kolayca ulaşabilmesi için ergonomik olarak yerleştirilmiş. Başlıca bilgi işlem ve telefon fonksiyonları üç kollu direksiyon simidinden kontrol edilebiliyor. Yeni vites değiştirme kolu geriye, yarı yüksek pozisyona taşınmış. Bir önceki modele göre yeni Zafira 150 mm uzun ve 59 mm geniş.
Çok işlevli Flex7 koltuk sistemini kullanmak da kolaylaştırılmış. Yeni operasyon elemanları, ikinci sıra koltukların ayarlanmasını çok daha basitleştirmiş. Yeni Zafira, 1820 litrelik (önceki modelden 120 litre daha fazla) bagaj hacmine de çıkabiliyor. Araçta eşyaları saklamak için 30 bölme göz ve cep bulunuyor.
Opel'in kompakt van segmentindeki temsilcisi Zafira, baştan aşağı yenilendi. Adı dışında herşeyi yenilenen ikinci nesil Zafira, Eylül ayından İtibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Dinamik ve sportif bir görünüme sahip yeni Zafira'nın uzunluğu 4467 mm, genişliği 1801 mm, yüksekliği ise 1635 mm, Bu haliyle Yeni Zafira, eski modele göre 59 mm daha geniş, 150 mm daha uzun...

Zafira, Türkiye pazarına 1.6 Twinport (105 bg), 1.9 CDTi (150 bg), 1.8 (140 bg), 2.0 Turbo (200 bg) motor seçeneklerinin yanı sıra Essentia, Enjoy ve Cosmo donanım paketleri ile sunulacak. Sportif ve özel OPC donanımlı versiyon ise sonbaharda Zafira ailesine katılacak. 2.0 litre turbo şarjlı motor 240 beygir güç üretiyor. Maksimum torku 320 Nm olan motor, Zafira OPC'yi 0'dan 100 km'ye 7.8 saniyede çıkarıyor. 1.9 CDTi modelinde 6 ileri manuel ve Active Select, 1.8 modelinde 5 ileri Easytronic, 1.6 Twinport ve 2.0 Turbo modellerinde ise 5 ileri manuel vites seçenekleri bulunuyor. Tüm Zefira'larda 'SAFETEC adı verilen güvenlik sistemi standart olarak bulunuyor. Bu sistem, şu özellikleri içeriyor: "IDS süspansiyon (İnteraktif Sürüş Sistemi), ESP Plus, ABS, Servo Fren, ABS frenleme sırasında ani ışık veren bir fren stop lambası ve havayastığı veya koltuk emniyet kemeri gergisi harekete geçtiği zaman tehlike ikaz flaşörlerinin otomatik aktivasyonu. SAFETEC'te ayrıca şu özellikler de bulunuyor: ön ve yan havayastıkları, baş için perde havayastıkları, yedi adet kafalık, tüm koltuklar için üç noktalı emniyet kemerleri, Önde ve arkada diskli frenler. Elektronik süspansiyon kontrolü CDC ve IDS Plus şasi sistemi, kompakt van segmentinde ilk kez Zafira'da kullanılıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan IDS Plus sistemi, sürücünün kokpitteki SportSwitch düğmesine dokunması ile daha Çevik bir sportif sürüş modu seçilmesini sağlıyor. Bu mod, amortisör ayarlarını, gaz pedalının tepkisini ve elektro-hidrolik direksiyonun özelliklerini kontrol ediyor. SportSwitch, otomatik şanzımanlı veya 'Easytronic' sistemli araçlarda standart olarak bulunuyor. KLASİK ANAHTAR YOK: Aç ve başlat adı verilen yeni bir özellik de Zafira'da isteğe bağlı olarak sunuluyor. Anahtarsız sürüş onay sistemi olan 'Aç ve Başlat'ta, sürücü elektronik anahtar taşıyorsa, kapılar ve arka bagaj kapısı, anahtar olmadan manuel olarak açılabiliyor. Kapı kolundaki sensörlere hafifçe dokunulması aracı kilitlerken, direksiyon kolonunun yanındaki start-stop düğmesine basıldığı zaman, motor çalışıyor. FLEX 7: Patentli Flex 7 koltuk sistemi, yeni Zafira'da da kullanılmış. Ancak, bu sistem yeni operasyon elemanları sayesinde, ikinci sıra koltukların ayarlanmasını çok daha kolaylaştırmış. Zafira, 7 koltuklu bir araçtan, 6-5 4-3 veya 2 koltuklu bir araca kolayca dönüştürülebiliyor. Koltukların çıkartılması ya da zahmet verici bir şekilde ortadan kaldırılıp saklanması gerekmiyor. Ön yolcu koltuğu; opsiyonel bir ekstra olarak katlanan koltuk sırtlığı ve koltuk sırtlığında aşağı indirilen bir masa tablada opsiyonlar arasında bulunuyor. PANORAMİK TAVAN: Zafira'daki bir başka yenilik de panoramik tavan... Cosmo donanımında standart olan diğer donanımlarda opsiyonel olan panoramik tavan, hem araca şık bir görünüm kazandırıyor hem de yolculara ferah bir ortam sunuyor. Ayrıca panorama tavanın orta bölümünde, tavanın tüm uzunluğu boyunca uzanan bir tavan gözü var. Bu tavan gözü, beş farklı boyutta dışa doğru açılan eşya saklama bölümlerini biraya topluyor. Zafira'nın giriş seviyesi olan 'Edition' modelinde yer alan donanımlar ise şöyle: elektrikli ısıtma sistemli dış aynalar, önde elektrik kumandalı camlar, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, takometre, elektronik hız sabitleyici, yüksekliği ve derinliği ayarlanabilir direksiyon kolonu, elektro-hidrolik direksiyon, polen filtresi, hafif yeşil ton renkli ısı emici cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, renk kademeli kapı kollan, dış ayna muhafazaları ve yan koruma bantları, klima, CD/radyo çalar, altı hoparlör, direksiyon simidinden uzaktan kumandalı operasyon, krom halk çerçeveli göstergeler, yolcu koltuğunun altında çekmece.

rifaz
27-06-2007, 02:08
Daha Teknik Konulara Da Sonra Giriyorum.....

starterbox
27-06-2007, 20:48
abi konu deyince egr iptal olmuyormu bizim zafi lerde

rifaz
28-06-2007, 01:41
abi konu deyince egr iptal olmuyormu bizim zafi lerde

Tam anlamadım??

kenangocmen88
28-06-2007, 15:56
ben bu egr nin ne olduğunu anlayamadım bi türlü....
teşekkürler:alkis: :alkis: :) :good:

gdonmez77
29-06-2007, 23:47
EGR bütün opellerde TECH 2 ile iptal oluyormuş. Bozulunca değiştirmek pahalı gelenler iptal ettiriyor genelde :D Ama merak etme, EGR 10 yaşında falan bozuluyor. O zamana kadar temizliği bakımı düzenli yapılırsa bi sorun çıkarmıyor. (EGR, yakıtı daha verimli yakmaya yakmaya yarayan bi ara parça motorda)

rifaz
30-06-2007, 01:22
EGR valfi yakıtın silindir içinde yandıktan sonra egzost sisteminden atılmadan tekrar süzen ve içinden alabildiği yanmamış yakıtı tekrar sisteme döndüren bir geri mekanizamadır.
EGR valfi bozulursa tekleme motorda sıkma ve güç kaybı hissedilir.EGR sevgili üstadımız Gdönmez77 nin dediği gibi zafira a larda kesin iptal olabiliyor ama yeni (zafira b )lardae iptal olsa da bir sıkıntı yaratıp yaratmadığını tam öğrenmemiz lazım.

Bir de size bir site önereceğim.Bu siteyi 5 yıldır kullanıyorum.
http://www.carsurvey.org/ bu site tüm dünyadan kullanıcıların her marka ve model araç üstüne tecrübe ve izlenimlerini İngilizce olarak yazdıkları bir site zafira için ana sayfadan opele girip sonra da zafirayı tıklıyorsunuz sonra da merak ettiğiniz yılı.Mesela zafira için aşağıdaki sayfadan 13 yorum var okuyabilirsiz. Bu arada her tip aracın en çok nerelerden sorun çıkardığı ne konuda iyi olduğunu az çok kararlaştırabilirsiniz.

http://www.carsurvey.org/model_Opel_Zafira.html

kenangocmen88
30-06-2007, 10:22
ben sistemi biliyordumda adının egr olduğunu bilmiyordum.öğrenmiş oldum...
peki bu aracını modifiye ettirenler ne mantıkla bu egr yi iptal ediyorlar?

bende bi site vereyim.yabancı dilim olmadığından sadece resimlere bakabiliyorum...ispanyolca!!!
www.clubzafira.com (http://www.clubzafira.com)

teşekkürler...

gdonmez77
02-07-2007, 21:09
aracını modifiye ettirenler değil, EGR si bozulanlar, yenisine bi depo benzin parası vermemek için iptal ettiriyorlar. bu genelde sanayideki aklı evvel ustaların önerisi doğrultusunda gerçekleşiyor. "Abi EGR yi kapatalım, hem boş yere para verme, hem de aracın çekişi artar, daha seri olur" tarzı tavsiyelerle zaten eli cebine gitmeyen vatandaş, EGR yi iptal ettiriveriyor. ;)

rifaz
10-07-2007, 23:49
Arabayı ustama götürdüm, usta bi bakıver 5 aydır hanım kullanıyor, varsa önemli bir arıza bilelim dedim. Bilgisayara soktuk, vuruntu sensörü arızası çıktı.Araba biraz ilk kalkışta sirkeleniyor gibi gelmişti zaten. Bu haftasonu yaptıracağım. Buna da şükür. Yaptırıp boyattığım arka tampon göçüğünü saymazsak hanım iki çocukla arabayı yine iyi kullanmış sayılabilir. Döndüğünde arabadan geriye tek bir direksiyonu da bulanlar var çünkü.:D

emp:)
11-07-2007, 01:18
Zafira sürmüştüm birkaç defa (eski kasa) resmen yatarak kullanıyordum fazlasıyla rahat çoğu zaman kenara çekip aynı pozisyomda uyumak geliyodu içimdem:) benim kulladığım elegance modeliydi iklim kontrollü klima vardı ama arabaya klima sistemi yetmiyordu içi geniş olduğundan çok iyi bir soğutma veya ısıtma yapamıyordu.Birde performans olayı var arabanın biraz gitmesi için bile 5000-6000 devirlerde gezmek gerekiyor(1.6) yakıtta doğal olrak tavan yapıyor.:(Yenilere hiç binmedim ama klima olayı çözülmüştür muhtemelen ama performans olayının daha kötüye gittiğinden şüphem yok.Corsa gsi için tasarlanan 1.6 150hp turbo motor zafirada da kullanılsa fena olmazdı en azından ortalama bir performansı olurdu.

zafirahayranı
11-07-2007, 10:53
Zafiracıların toplandığı bir yer buldum sonunda Kenangöçmen88 arkadaşımın dediği gibi Zafira başlıklı bir bölümün acilen açılması gerekiyor ayrıca zafiracı arkadaşlar ben çankırıda olduğum için ara sıra ankaraya gidebiliyorum arabamı zafira ile değişdirmek istiyorum bana yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler selamlar

gdonmez77
12-07-2007, 21:00
Zafira sürmüştüm birkaç defa (eski kasa) resmen yatarak kullanıyordum fazlasıyla rahat çoğu zaman kenara çekip aynı pozisyomda uyumak geliyodu içimdem:) benim kulladığım elegance modeliydi iklim kontrollü klima vardı ama arabaya klima sistemi yetmiyordu içi geniş olduğundan çok iyi bir soğutma veya ısıtma yapamıyordu.Birde performans olayı var arabanın biraz gitmesi için bile 5000-6000 devirlerde gezmek gerekiyor(1.6) yakıtta doğal olrak tavan yapıyor.:(Yenilere hiç binmedim ama klima olayı çözülmüştür muhtemelen ama performans olayının daha kötüye gittiğinden şüphem yok.Corsa gsi için tasarlanan 1.6 150hp turbo motor zafirada da kullanılsa fena olmazdı en azından ortalama bir performansı olurdu.

Arkadaşım selamlar,
Eski bir Zafira A 1,8 kullanıcısı olarak, 1.8 motorun 1.6 ya göre daha ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Ben birde Bor sistemi takmıştım, araba 0,23 YTL şehir içi yakıyordu. Ama 1.8 motorun performansı emin ol 1.6 yı 2 ye katlar. Klima 1.8 de yeterliydi. Hatta maksimumda üşüdüğümüzü söyleyebilirim (antalya gezimizde) Yeni kasaların performansını bilememde, 120 beygirmiş 1,6 motor. Bence yeterli çekiş var gibi. En azından eski kasadan daha az yakıyordur.

kenangocmen88
19-07-2007, 18:16
bizdeki 105 hp,bildiğim kadarıyla son çıkan astralar 120 hp miş!zafira A alıcaksan bencede 1.8, zafira alırken bizde düşündük 1.8 ama fiyat farkı çok fazla sıfır modelde..dizel (1.9)desen hiç bakılmıyor..1.6 105 de iyi sayılır ekonomikde!!!

kenangocmen88
22-07-2007, 23:56
Zafiracıların toplandığı bir yer buldum sonunda Kenangöçmen88 arkadaşımın dediği gibi Zafira başlıklı bir bölümün acilen açılması gerekiyor ayrıca zafiracı arkadaşlar ben çankırıda olduğum için ara sıra ankaraya gidebiliyorum arabamı zafira ile değişdirmek istiyorum bana yardımcı olurlarsa sevinirim teşekkürler selamlar
abicim takas olayı girme bence, aracını satıp paranı cebini koyduktan sonra,kesene uygun bi zafira bulunur kışa doğru ucuzlarda...

zafirahayranı
23-07-2007, 11:33
Doğru söylüyorsun inşaallah ağustosta izne ayrılacam Ankaraya gelecem pazara çekip bi deneyeyim gelince sizinle de görüşür tanışırız inşaallah selamlar

kenangocmen88
23-07-2007, 22:08
internete de koyabilirsin!!!
bizim önceki arabayı internet üzerinden satmışdık...
tabii dikkatli olmak lazım!

rifaz
25-07-2007, 23:28
Doğru söylüyorsun inşaallah ağustosta izne ayrılacam Ankaraya gelecem pazara çekip bi deneyeyim gelince sizinle de görüşür tanışırız inşaallah selamlar

Ağustosta Ankara'da in-cin top oynar. araba pazarı da pek sıcak ve çekilmez olur. Bence de en iyisi şimdiden İnternet ilanına vermek. Bu arada ya yarın ya da C.tesi benim aracın baskı balatasını değiştirmek üzere ustama teslim ediyorum. Fiyatı konuştuk. 550 YTL ama hesapta olmayan şeyler çıkar muhakkak. Tatil öncesi 600-650 kağıda yol göründü.:cool:

rifaz
31-07-2007, 10:19
Baskı balata bilye ve triger değiştik 800 kağıt...Tatil öncesi bakımı hayırlı olsun.;)

kenangocmen88
31-07-2007, 15:54
hayırlı olsun...tatil ne keyifli oluyo değilmi zafirayla!!!!!

rifaz
10-08-2007, 08:37
işlerin yoğunluğundan 10 gündür topiğe bakıyordum...Yazına da cevap yazamadım.

İnşallah keyifli olacak. Tüm ekipmanlar tamam...Önce güney Marmara, sonra Antalya. :)

gdonmez77
10-08-2007, 22:55
ah be bi ben şöyle güzel bi tatil yapamıyorum. ne mutlu sizlere. Geçen yaz sürdüm gerçi zafiramın sefasını. ama bu yaz zor görünüyor. En önemli engel artık zafiramı satmış olmam :D neyse alıcaz inşallah yaz sonu, herşey güzel olucak :)

rifaz
10-08-2007, 23:32
ah be bi ben şöyle güzel bi tatil yapamıyorum. ne mutlu sizlere. Geçen yaz sürdüm gerçi zafiramın sefasını. ama bu yaz zor görünüyor. En önemli engel artık zafiramı satmış olmam :D neyse alıcaz inşallah yaz sonu, herşey güzel olucak :)

Bulabilirsen ve bütçe planına uyuyorsa 2003 ve üzerini al derim. Arabadan memnunum ama sanki 2003 üzeri modellerde 2000-2002 arası modellerdeki bazı sorunları da halletmişler gibi geliyor.

kenangocmen88
18-08-2007, 21:51
zafira b yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi 6.7/100 km ş.arası

biz gidişde 700 km yol yaptık tam olarak 130 ytl lik benzin yaktı (5 kişi full bagaj)...

yakıt tüketiminden epey memnun kaldık...

herkese keyifli kazasız belasız yolculuklar....

zafirahayranı
24-08-2007, 10:19
Arkadaşlar 2001 model dizel 160 binde bir zafira buldum sahibi en son 23 bin ytl olur diyor sizce bu km.ye bu fiyat nasıl araç 2000 motor gümrükten alınma değişeni yok sadece yan etekler çizikten boyalı tavsiye edermisiniz teşekkürler

SAİD........

kenangocmen88
24-08-2007, 19:35
fiyatı ve dizel olması iyi...

ancak km yüksek ve vergisi fazla(min650-max1100)!!!!! tabi kendi kesene kalmış abicim!!!

birde motor ve yürüyen aksamın iyi durumda olması şart tabiii

Hakone
25-08-2007, 17:13
1975 model reno 12 300.000 km sonra motor indirdi.

Alacağın arabanın motor teknolojisini düşünürsen 160.000 km çok fazla bir km değil...... Gerçi kullanımdan kullanıma fark vardır ama ne kadar zorlayabilirki????

100.000 psikolojik bir sınır olmuş....

rifaz
26-08-2007, 20:52
Gümrük diyince DİKKAT

Bir araç temel olarak üç sebepten gümrükte kalır
1. kaza yani kaporta hasarı
2. Motor arızası
3. hukuki sebep (bırakma, el koyma vs)

3. sorun değil yeni sahibi oluyorsun ülkeye yeniden kaydedilmiş oluyor.
ilk ikisi için KESİNLİKL EKAPORTA VE MOTOR USTASINA veya YETKİLİ SERVİSE göstermeden alma derim

sahibinden veye ilk sahibinden hangi gümrükten ne zaman çıkardıkların öğrenebilisen TASİŞ in resmi sitesinden işlemi bitmiş zafiralar kısmından bulup hasarı varsa görebilirsin. TASIŞ(Gümrük bakanlığına bağlı) resmi sitesi adresi

http://www.maliye.gov.tr/tasis/yeni/index.htm

kenangocmen88
28-08-2007, 14:16
http://arabam.milliyet.com.tr/ikinciEl/detail.aspx?sid=1109450

ilanda bi hata yoksa arayıp sormaya değer...

gdonmez77
02-09-2007, 15:23
Bende bugün yeniasır da Mais in 2. el ilanlarında gördüm. 21.000 ytl ye 2001 model dizel zafira vardı. Bakmanızı tavsiye ederim

rifaz
02-09-2007, 23:21
Gdönmez kardeşim, Salı-Çarşamba Ayvalık Akçay üzeri aşağıdan Manisa dan Antalya tarafına geçeceğim. İzmir'e uğrasam mı diye de düşününmüyor değilim. Ama yol bayağı uzayacak.
Bu arada bor hidrolürün ayarı ile biraz uğraştık. Ankaradan Balıkesir'e gelirken fazla eksilmemişti, burada biraz ayarladık ama su an normal eksiltiyor. Port bagajla 8.4 LT/100 km yapmışız ama bor hidrolürlü gelememişiz. Burdan Antalya etabında inşallah ölçeriz. Sende de zaman zaman duruyor gibi oluyormuydu?

gdonmez77
05-09-2007, 22:12
araç 3 günden fazla yatarsa, sıvının özü dibe çöküyor, borunun içinde tortu yapıyor. O yüzden ayarda sorun çıkıyordu bende de.
Ben kendi adıma dürüst olayım. Sıvının ayarını az biraz fazla yapıyordum. 300 km de falan hazne boşalıyordu, ama aracın performansı anormal farkediliyordu. ekonomik kullanımda devir düşük kalırsa 90 km sabit hızdan bahsediyorum; çok az sıvı tüketir. Port bagajsız 6.2 lt yol bilgisayarı değeri gördüm. Bu borun ayarını öğrenmek 6 ayımı aldı :D ama değdi.

rifaz
06-09-2007, 19:40
araç 3 günden fazla yatarsa, sıvının özü dibe çöküyor, borunun içinde tortu yapıyor. O yüzden ayarda sorun çıkıyordu bende de.
Ben kendi adıma dürüst olayım. Sıvının ayarını az biraz fazla yapıyordum. 300 km de falan hazne boşalıyordu, ama aracın performansı anormal farkediliyordu. ekonomik kullanımda devir düşük kalırsa 90 km sabit hızdan bahsediyorum; çok az sıvı tüketir. Port bagajsız 6.2 lt yol bilgisayarı değeri gördüm. Bu borun ayarını öğrenmek 6 ayımı aldı :D ama değdi.

Sağol Gdönmezim, Antalya'ya Sideye ulaştık. Ama Boru pek etkin kullanamadım diyorum. Ya açtım çok anormal gitti ya durdu çok az eksildi. İlk ayarını yapan ustanın ayarıyla kalaydı daha 10 gr eksilmemişti. Adam bir ayarladı kendi tabiriyle "nabız gibi" atacakmış. 2-3 sn bir az bir sıvı borudan geçiyordu. Baktım 2500 km de sadece yarım hazne azalmış. ben de kendim açtım ayarladım. Elimiz tornavida tutuyor Allaha şükür.:D

rifaz
06-09-2007, 19:42
Bir de sorum bor hidrolür kullanırken

*motor yağı kaitesi çabuk inceldi mi hissettin mi
*ve daha devirli ve hızlı çalışıyor muydu?

rifaz
15-09-2007, 03:37
Son bölümde bor hidrolürü etkin kullandım. Manisadan 1013 km de fullediğim benzinle Antalya'da indim ve 1466 yol km sinde fulldedim (450 km) ve 36.5 litre ile depo doldu. Ankara'ya geldikten sonra Sonra 2020 ile yine (600 km 51 litre )fulledim.
Son 1000 km de 36.5 + 51 olarak 87.5 litre kullanmışız 8.7 lt/100 km . Aslında çok hesaplı değil ve çok hızlı da gelmedim. Geçen yıl biraz daha ağır yükle BOR HİDROLÜRSÜZ 8.5 litre/100 km yaktım. Şimdi %10 bile tasarruf etse % 7.6 LT /100 km olması lazımdı ben bu bor tasarrufundan birşey anlamadım. Araba da yağ eksiltti. Sanki motorun da sesi zorlanıyor gibiydi. Rölantide daha hızlı çalıştığını hissettim.

KISACA benim deneyimim olumsuz gibi sonuçlandı. Bu konuda üstat Gdonmez77 den yorum alsam??

kenangocmen88
15-09-2007, 15:12
zafira b yol bilgisayarındaki yakıt tüketimi 6.7/100 km ş.arası

biz gidişde 700 km yol yaptık tam olarak 130 ytl lik benzin yaktı (5 kişi full bagaj)...

yakıt tüketiminden epey memnun kaldık...

herkese keyifli kazasız belasız yolculuklar....
abicim fazla yakmış,bide sen bor'a para veriyorsun oda cabası...
çözümünü bulursun inşallah...

rifaz
17-09-2007, 03:32
abicim fazla yakmış,bide sen bor'a para veriyorsun oda cabası...
çözümünü bulursun inşallah...

Valla aynen öyle oldu.:mad: Çözüm herhalde başka birşey. kaldırıp sökmeden önce motoru kontrol ettireceğim ve 1 şans daha vereceğim. İzmir ana bayi ile de bir iki mailleşirim bir yerde yalnış mı yaptık diye....

gdonmez77
17-09-2007, 23:38
rifaz kardeş, bu bor hesaplamasını aynı yol ve aynı hız ortalamasında yapmak gerekli. Ben bu hesapları yaparken, izmir uşak arası gidiş dönüş kıyaslaması yapmıştım. Bor takılmadan önce 3 tur, takıldıktan sonra 10 tur :D Benzini aldığın yerde etkilidir. Ben izmirden hep aynı yerden alıyordum. Ayrıca bor ayarını yola çıkmadan burdaki elemana yaptırıyordum. O sebeple ben tasarrufu iliklerime kadar hissetmiştim o dönemlerde. Aynı şekilde Avensiste de tüketim acaip derecede düşmüştü. Ama farklı yol eğimleri ve farklı benzin kaliteleri işin içine girince değerlendirmek biraz zor.

rifaz
18-09-2007, 01:25
rifaz kardeş, bu bor hesaplamasını aynı yol ve aynı hız ortalamasında yapmak gerekli. Ben bu hesapları yaparken, izmir uşak arası gidiş dönüş kıyaslaması yapmıştım. Bor takılmadan önce 3 tur, takıldıktan sonra 10 tur :D Benzini aldığın yerde etkilidir. Ben izmirden hep aynı yerden alıyordum. Ayrıca bor ayarını yola çıkmadan burdaki elemana yaptırıyordum. O sebeple ben tasarrufu iliklerime kadar hissetmiştim o dönemlerde. Aynı şekilde Avensiste de tüketim acaip derecede düşmüştü. Ama farklı yol eğimleri ve farklı benzin kaliteleri işin içine girince değerlendirmek biraz zor.

Diğer sorularıma ne dersin? Motorla ilgili olanlara aynı şeyleri hissettin mi?

rifaz
20-09-2007, 11:41
İzmir'de Mercan otomotivle bor hidrolür konusunda ve tatil şikayetlerim konusunda konuştuk. Hiç böyle bir şikayet almamışlar.
Vanayı yenilemişler. rezeruar kapağını yenilemişler ve ikisinin arasına da filtre koymuşlar. Bu şikayetler azalıyormuş.

kenangocmen88
20-09-2007, 18:25
İzmir'de Mercan otomotivle bor hidrolür konusunda ve tatil şikayetlerim konusunda konuştuk. Hiç böyle bir şikayet almamışlar.
Vanayı yenilemişler. rezeruar kapağını yenilemişler ve ikisinin arasına da filtre koymuşlar. Bu şikayetler azalıyormuş.
pahalı değildir herhalde sende bi dene...

ama abi sen yeni taktırdın bunu , niye böyle sorun çıkardı hemen...

gdonmez77
20-09-2007, 22:56
Vallahi ben de anlamadım neden bu kadar sorun oldu rifazda. Benim motorda öncede sonrada hiç bir sorun çıkmadı. Performansı da baya bi farketmişti arabamın. Bana bu işin altında daha büyük bi sorun yatıyo gibi geldi. Motor kompresyonlarına falan baktırmanızı tavsiye ederim Rifaz kardeş. Bide Tech 2 ile bi detaylı tarama yaptırın bence. Bordan kaynaklı bir şey olsa cihaz hemen haber veriyor.

rifaz
21-09-2007, 08:41
Vallahi ben de anlamadım neden bu kadar sorun oldu rifazda. Benim motorda öncede sonrada hiç bir sorun çıkmadı. Performansı da baya bi farketmişti arabamın. Bana bu işin altında daha büyük bi sorun yatıyo gibi geldi. Motor kompresyonlarına falan baktırmanızı tavsiye ederim Rifaz kardeş. Bide Tech 2 ile bi detaylı tarama yaptırın bence. Bordan kaynaklı bir şey olsa cihaz hemen haber veriyor.

pahalı değildir herhalde sende bi dene...
ama abi sen yeni taktırdın bunu , niye böyle sorun çıkardı hemen...

Yola çıkmadan Tech2 ile baktırdım, sorun yoktu, baskı balata triger değiştirdim bakımlı olarak yola çıktık. Motor kompresyonları benim de aklıma geldi ve hatta Balıkesir sanayisine gittim ama öyle ciddi silindir silindir ölçüm yapabilecek bir yer göremedim. Bu sebeple Ankara'ya erteledim bu işi. İlk fırsatta yapacağım işler arasında. İzmir'den yeni kit parçalarını da ücretsiz gönderiyorlar bugün. Boru da 25YTL + KDV yapmışlar. Kargoyla istenirse de 29 YTL + kargo masrafı (4.5 YTL) ile 33.5 YTL yi buluyor 1 takım bor hidrolür malzemesi.

Neyse....Bu bor hidrolür mevzumla sizleri daha fazla sıkmayayım. maksadım herkesin okuması ve fikir sahibi olması olduğu için yazıyorum.

kenangocmen88
21-09-2007, 08:43
yok abi ne sıkması...

rifaz
23-09-2007, 13:01
Dün tek tek silindirlerin kompresyonlarını ölçtürdüm. Hepsi de 11 civarı bir değer çıktı ve usta gayet iyi olduğunu söyledi. Bujileri çıkarınca gördük ki biraz yıpranmışlar. 15500 km olmuştu değiştireli. Onları 1 takım yeni buji ile değiştirdik, yeni gönderilen bor hidrolür sistemi parçalarını taktık artık sıra kullanıp sonuç görmekte.

rifaz
21-10-2007, 21:55
Şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum. Üzgünüz.

kenangocmen88
24-10-2007, 22:17
Şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum. Üzgünüz.
Amin...:(

kenangocmen88
24-10-2007, 22:18
Zafiracılar yalnızlığa mahkum galiba...

rifaz
25-10-2007, 18:11
Zafiracılar yalnızlığa mahkum galiba...

Bi ara site çalışmıyordu zaten...
Bu arada sana bir selam mesajı atayım dedim özelden ama mesaj kutun doluymuş yer yok diye gitmedi.

rifaz
25-10-2007, 18:21
1.8 zafira otomatik arıyorum ( A )
sitenin her yerini aradım ama henüz bulamadım istediğimi . ( orjinal arıyorum kazasız ve oynanmamış )
Şu bor hidrolür enteresan geldi bana acaba uzun vadede sorun yaratırmı .?

Sn. Philips107e4, Sahibimden.com a girin ben 9 tane otomatik 1.8 zafira buldım

Size sonuç bu linki tıklayın

http://www.sahibinden.com/search.php?b%5Bsubcategories_also%5D=1&c=3530&b%5Baramabolge%5D=&c=3591&c2%5B%5D=6834&c2%5B%5D=6836&c2%5B%5D=6837&c2%5B%5D=17539&b%5Bminprice%5D=&b%5Bmaxprice%5D=&b%5Bpricecurr%5D=1&b%5Bdetay_4_min%5D=&b%5Bdetay_4_max%5D=&b%5Bdetay_5_min%5D=&b%5Bdetay_5_max%5D=&b%5Bdetay_1864%5D=&b%5Bdetay_3%5D=&b%5Bdetay_6%5D=32466&b%5Bdetay_8%5D=&b%5Bdetay_17%5D=&b%5Bdetay_717%5D=&b%5Bdetay_2043%5D=&b%5Bdetay_705%5D=&b%5Bdetay_706%5D=&b%5Bilantarih%5D=&b%5Bsearch_text%5D=&b%5Bwhole_word%5D=1&b%5Bsort_field%5D=price&submit_detay2.x=28&submit_detay2.y=10

kenangocmen88
25-10-2007, 19:12
Bi ara site çalışmıyordu zaten...
Bu arada sana bir selam mesajı atayım dedim özelden ama mesaj kutun doluymuş yer yok diye gitmedi.
A.SLM...

millet birleşiyor astracı,corsacı die biz 2 kişi gibi bişeyiz...o yüzden dedim yalnızlığa mahkumuz diye...:cry: :cry: :cry: :D :D

rifaz
25-10-2007, 19:45
A.SLM...

millet birleşiyor astracı,corsacı die biz 2 kişi gibi bişeyiz...o yüzden dedim yalnızlığa mahkumuz diye...:cry: :cry: :cry: :D :D

Ağır arabayız ya site yöneticileri bile tereddüt ediyor yakından geçmekte..:D Site de ağır, bu ağırlıktan da uygun yere güç yetip taşınamadı.:D
Bulunduğumuz yere çakılı akldık vesselem:(

kenangocmen88
25-10-2007, 20:03
:d :d

Hakone
26-10-2007, 12:33
yok yok yanlız değilsiniz.....

menecer
04-11-2007, 21:19
selamlar
uzun zamandır gorusemdık
bor konusunda sanırım bıraz yanıltıcı olduk
sıtede okuyunca bende taktırdım
ama bır netıce alamdım
aksıne rolentıde hızlı emıyor gaz verınce hıc emmıyordu
ayar tutmadı
kabı ıcerı alıp kendım yol boyunca besledım farkı goreyım dıye yıen sonuc alamdım
sonuc orak lpg ye gectım
hıc ugrasmayıp lpg ye gecın derım
uzun yolda fıyatla yanıltmıyım sıze lıtre olarak soylıyım
43 lıtre ıle max 450 km yol aldım hızım 160 ortalama ıken
son hızım ıse 6kısı artı esyalar ıle rampa cıkısta deneme yaptım(duzde ve ınıste hız denemsı yapmam) 195 te kaldı
ankarda gaz fıyatı 1250 olunca ıstanbulda fıyat celiskısıne dusuyor ınsan
25 kurus nasıl farkedıyro bır anlam veremdım dogrusu
ıstanbul trafıgınde 43 lıtre ıle 330 km yol alıyor
trafıgı rahat ıllerde bu raht 400 olucaktır
netıcede ıstanbul fıyatları ıle 130 ıle 180 arası degsıyor tuketımım
en basında lpg yapmak lazımmıs
1 sende masrafını amortı edecekmsı
senede 4000 ytl benzıne verıdm cunku
yarıya dusse kalnı ıle lpg ısı halledılrı
ıstanbulda yok arka koltuk sokulcek yok altına muhafa yaptırcan dedıler
ya yapmayız yada fark alırız deıler
konyada yaptırdım bende
1200 montaja verdım atıker marka
muaene ruhsat fılan derken 200de oyle gıttı
ama degdı ve guc farkı oalrak son hızda bı fark yok sadece onceden mısal 100km hıza 10 sanıyede cıkıyorsam sımdı 12 oldu okadar
borla ugrasmayın derım yerlı dıye atıkerdende kacmayın
3 aydır kullanıyorum henuz hıc sorun yasatamdı bana
montajıda gızlı yaptırdım
stepnede tank dolum agzı altta
kaputu kaldırsalarda ortalıkta hıc belırtı yok herseyı gızlı yaptırdum
ıstanbudakıler muaneden gecıremzsın deyınce tedbır olsun ıstedım
ama gerekde kalmadı muhendısler odası oanyını konyadan aldım ıstanbuldakıelrle hıc muahtapp olmadım

ahmet_kurekci
05-11-2007, 02:27
zafira güzel araba

kenangocmen88
05-11-2007, 19:22
lpg hayırlı olsun.biz fazla yol yapmadığımızdan taktırmadık...
senin zafira satılık galiba???biyerde görmüştüm?

menecer
06-11-2007, 15:48
evet askere gıdıyorumda
gelınce ınsalalh daha yuksek modele gecerım ımkan olursa

buralp41
06-11-2007, 18:19
Merhaba Zafira dostları bende bundan 3 ay önce 2000 model 1.6 gl ac siyah renkde güzel bir zafira satın aldım birçok konuyu paylaşmak için burada olmamız çok iyi oldu ben arabama biraz modifiye düşünüyorum sizlerin bana önerileri nelerdir acaba şimdiden teşekürler

kenangocmen88
06-11-2007, 18:28
Hoşgeldiniz öncelikle...
öneri aklıma gelmiyor ama bi sorun yada sorununuz varsa yardımcı olabiliriz...
(yeni üye olduğunuz için kendinizi üye arşivnde tanıtmanız gerkiyor)

rifaz
07-11-2007, 03:45
Amman da Yüksek Lisans Tezimi yazarken konuya bakmamışken zafira başlığımıza yeni konuklar gelmiş genç kardeşimiz de karşılamış ne iyi güçleniyoruz.
Menecer kardeş te kürkçü dükkanında uzun bir aradan sonra:D

menecer
07-11-2007, 14:11
okul ve askerlık ıslemlerı ıcın bıraz yogunum
bı rada sıte kapalıydı snaırım gıremdım
resım eklemeyı bılmıyorum bı kac foto bulmustum tampon modıfıyesı fılan
yoksa koayrım fıkir ıcın

kenangocmen88
07-11-2007, 19:46
Amman da Yüksek Lisans Tezimi yazarken konuya bakmamışken zafira başlığımıza yeni konuklar gelmiş genç kardeşimiz de karşılamış ne iyi güçleniyoruz.
Menecer kardeş te kürkçü dükkanında uzun bir aradan sonra:D
:) :) :)

kenangocmen88
07-11-2007, 19:47
okul ve askerlık ıslemlerı ıcın bıraz yogunum
bı rada sıte kapalıydı snaırım gıremdım
resım eklemeyı bılmıyorum bı kac foto bulmustum tampon modıfıyesı fılan
yoksa koayrım fıkir ıcın
buraya bakarak resim ekleyebilirsin foruma...
http://www.opelim.net/forums/showthread.php/otomobilinizin-resmini-eklemek-icin-336.html

corsa c_schweiz
08-11-2007, 01:28
bende takibe basladim hatta fiyat aldim
1.8 motor
hersey dahil (panorama tavan navigasyon anahtarsiz kullanim felan filan )
42000 frank=46000 ytl

nasl sizce?

kenangocmen88
08-11-2007, 19:56
oooo iyi valla türkiyede 60 küsür.... biz 1.6 enjoyu 38 e aldık...

walla süper olur 1.8 bide cam tavan ohhh..

rifaz
11-11-2007, 15:36
Merhaba Zafira dostları bende bundan 3 ay önce 2000 model 1.6 gl ac siyah renkde güzel bir zafira satın aldım birçok konuyu paylaşmak için burada olmamız çok iyi oldu ben arabama biraz modifiye düşünüyorum sizlerin bana önerileri nelerdir acaba şimdiden teşekürler

Modifiyeden kastınız ne, motor, donanım, dış görünüş modifiyesi mi ??

buralp41
18-11-2007, 18:49
ilk olarak dış daha sonrada iç ve en sonda eğer maliyeti yüksek olmazsa motor içinde güzel bir operasyon düşünüyorum sen ne dersin birde varsa bana foto gönderebilirmisin teşekkürler

kenangocmen88
19-11-2007, 18:56
film yaptırabilirsin...(çok koyu olmasın)
body kit falan pek gitmiyor ama arkaya tavan spoileri yakışır...

buralp41
21-11-2007, 03:01
film demişken bu koruma filimlerinin toplam maliyetini bilen bi arkadaş varmı

galip29
21-11-2007, 04:51
2001-2004 arası temiz az km rede ( 1,8 otamatik tercihen ) zafirayı nekadara alırım arakadaslar..?
veya bu özelliklerde satan bir arkadaşım varmı?

kenangocmen88
21-11-2007, 18:31
20-22 civarından başlar 26 27 yi bulur... 1,8 otomatik

tahmini...
örnek: http://www.araba.com/877667.html

kenangocmen88
21-11-2007, 18:35
film demişken bu koruma filimlerinin toplam maliyetini bilen bi arkadaş varmı

fiyatlar çok değişken millet tutturabildiğine takıyor ve hangisi kaliteli hangisi adi olduğunu anlamanın bi yolunu bulamadım...

arkadaşım Antep de 15 ytl ye tüm arabaya taktırmış
bazıları Ankara da 150-200 diyor 300-400 diyor...

yani kısacası güvenilir tanıdık birine yaptırılmalı...

menecer
22-11-2007, 14:25
ben amerıkan denılen fılmlerden aldım 50 ytl
100 ytl işçilik verdım
on cam harıc hepsıne darkcrom renk fılm cektırdım
gecenseneydı bu
sımdı aksarayda herkez fılmcı oldu
fılm dahıl 50 ytl ye cekıyorlar
ama on camları ıstersen fark ıstıyorlar
cektıkelrı fılm 5 ytl degerınde
bana yetıyor dersen ugra
ama onemlı olan ıscılıgın kalıtesı
1 ay sonra kenarlardan acılan bır fılm berbat gorunur
benım taktırdıgım fılm sertce bır fılm o yuzden ıscılıgı daha zor
zafıra soran arkadas ıcınse
ılle otomatık ve 2001 olsun demezse ben askerlık nedenıyle aracımı satılıga cıkardım
suanj ıcın hıc bır problemı klamdı
trıger debrıyaj ve bılyası yazın degıstı
sıralı lpg taktırdım bu yaz bayagı rahatlattı benı

buralp41
23-11-2007, 00:05
bugün arabamın içini bir güzel detaylı temizlik yaptırdım koltuklar tavan herşey dahil çokda güzel oldu vallahi film işine gelince kocaelide ortalama filmin metresi 10 ytl diyorlar arabaya ön cam hariç 4.5 m gidiceğini söylediler bakalım bu hafta yaptırıcam nasıl olacak acaba fotoğraflarınıda paylaşırım inşallah görüşürüz arkadaşlar

buralp41
23-11-2007, 00:08
bor yakıt sistemi kullanan arkadaşlarıma bir kaç sorum olacak umarım cevaplarsınız
bor karışımı benzin ile birliktemi yanıyor yoksa tek başınamı
karışım ile 2500 3000 km dedikleri olay ortalama yakacağımız benzin ne kadar olmalı ve bursada bayii varmış orada montaj yaptıran arkadaşlar için soruyorum işçilik nasıl güzelmi
TEŞEKKÜRLER

kenangocmen88
23-11-2007, 18:24
tamam bekliyoruz resimleri...

buralp41
24-11-2007, 02:21
zafiracılar nerelerdesiniz hiç karşılaşamıyorum forumda sizlere belli bir vakit varmıdır acaba görüşmek için
ALPER

kenangocmen88
24-11-2007, 09:51
ben hergün giriyorum siteye.. :):)

rifaz
25-11-2007, 12:12
zafiracılar nerelerdesiniz hiç karşılaşamıyorum forumda sizlere belli bir vakit varmıdır acaba görüşmek için
ALPER

Ben de yüksek lisansımı bitirdim, artık hergün bakarım.Bor hidrolür kullanıyorum. bende 580 km de depo ışığı yanıyor. Fulleyince 52-54 Lt arasına tekrar fullüyorum. Eskiden 460-480 km de ışık yanardı. yaklaşık % 16-20 arası tasarruf var demektir.

menecer
26-11-2007, 00:12
rifaz=zafir bey
bor ıstanbulda hıcbır sonuc vermedı
dur kalk trafıgı olmuyan yerlerde belkı vardır etkısı ama ben uzun yoldada sonuc alamadım
yada ayar tutturamadım
ustanın fonksıyonu buyuk zaten
ben pes edıp lpg ye gectım
cokta memnunum
42 lıtre ıle sehır ıcı 330 uzun yolda 550 km gıbı sonuclar aldım
uzun yolda 160-180 cıvarı gıdersem 450de bıtıyor gercı

buralp41
26-11-2007, 01:56
Arkadaşlar tam olarak olay bor hidrolür mü yoksa lpg mi bide lpg kullanan arkadaşlar yedek lastiği araç 7 kişilik durumda iken aracın neresinde taşıyorlar ben bir yer bulamadımda

buralp41
26-11-2007, 02:01
Ben de yüksek lisansımı bitirdim, artık hergün bakarım.Bor hidrolür kullanıyorum. bende 580 km de depo ışığı yanıyor. Fulleyince 52-54 Lt arasına tekrar fullüyorum. Eskiden 460-480 km de ışık yanardı. yaklaşık % 16-20 arası tasarruf var demektir.

depo ışığı derken benzin lambasını kastediyorsun değilmi bide aracı kullandığın trafik durumu nasıl bizim buralar istanbulu aratmıyorda o yüzden soruyorum teşekkürler

:confused: ALPER ÖZKAYA

kenangocmen88
26-11-2007, 18:24
tank arka stepneye konuyor...

http://img119.imageshack.us/img119/6771/tanksr9.jpg

biz sadece zafira yı hafta sonları ve tatillerde kullanıyoruz o yüzden taktırmadık...

buralp41
27-11-2007, 01:43
Kenan abi tankın oraya konduğunu biliyorum fakat yedek lastiği nerede taşımamız gerekiyor onu çözemedim bide
Ankara da bulunan arkadaşlardan bir konu için yardım istiyorum zafiraların ön arka ve yanlarına konan barların (farklı adı varsa bilmiyorum) toplam maliyeti varsa internet adreslerini gönderebilirler mi

rifaz
27-11-2007, 12:06
rifaz=zafir bey
bor ıstanbulda hıcbır sonuc vermedı
dur kalk trafıgı olmuyan yerlerde belkı vardır etkısı ama ben uzun yoldada sonuc alamadım
yada ayar tutturamadım
ustanın fonksıyonu buyuk zaten
ben pes edıp lpg ye gectım
cokta memnunum
42 lıtre ıle sehır ıcı 330 uzun yolda 550 km gıbı sonuclar aldım
uzun yolda 160-180 cıvarı gıdersem 450de bıtıyor gercı

Bazen ben de düşünmüyor değilim lpg yi. Ama 7 koltuktan feragat veya stepneyi nereye taktıracağımız sorunuyla boğuşmak istemiyorum. 2002 de 1 litre benzin 1$ altındaydı eşitleyecekler dediler, bırak eşitlemeyi 2.5 kat oldu neredeyse 3 katına yaklaştı. Dizel desen benzine yakın. Biz aptalız da ondan.Avrupanın en pahalı Benzini Türkiye'de sonra İtalya geliyor. (Orada 1.2 Euro)Başka yerde olsa herkes ayaklanır protesto eder.(Sen nasıl bir çözüme geçtin, yakıt deposu ve stepne nerede, kaça mal oldu, taksitli mi?)

rifaz
27-11-2007, 12:09
......tankın oraya konduğunu biliyorum fakat yedek lastiği nerede taşımamız gerekiyor onu çözemedim bide
Ankara da bulunan arkadaşlardan bir konu için yardım istiyorum zafiraların ön arka ve yanlarına konan barların (farklı adı varsa bilmiyorum) toplam maliyeti varsa internet adreslerini gönderebilirler mi

Stepne yerine simit depo yapılanlar var.(Stepne problem oluyor)Veya 3. sıra 6 ve 7 . koltukların arkadında kalan boşluğa uzun ve dar tip lpg tankı takılanlar var (stepne yerinde duruyor).Stepne için tepeye konulabilecek bir taşına düzeneği veya box (portbagaj) veya en arkadaki koltuklardan birinde vaz geçmek elimizdeki çözümler.

depo ışığı derken benzin lambasını kastediyorsun değilmi bide aracı kullandığın trafik durumu nasıl bizim buralar istanbulu aratmıyorda o yüzden soruyorum teşekkürler

:confused: ALPER ÖZKAYA

benzin lambası doğru. Ankara'nın trafiği de son zamanlarda sabah ve akşam saatlerinde İstanbul trafiğini hatırlatmaya başladı. Ama % 70 boş yol olarak düşünebiliriz trafik yoğunluğunu

Birkaç link vereyim.
http://www.onerenoto.com/galeri.htm
http://www.otopol.com/index.php (site altında kapalı yük taşıma sistemlerine bak)