Orijinalini görmek için tıklayınız : vites körüğü
survivor
20-09-2007, 13:09
Arkadaşlar benim arabanın vites körüğü çok yıprandı değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir marka falan varmı?
işçiliğine güvendiğin bir döşemeciye gıt halletsin, yaklasık 10 YTL paranı alır sadece
yigit100
14-03-2008, 23:56
astra için orjinalıni sordum 72 ytl dediler:)
vipastra
15-03-2008, 11:22
hazır al kendinde takarsın 15 ytl
e_uludag
15-03-2008, 13:13
yan sanayi 15 ytl, gayette başarılı, 3 sene oldu değiştireli yıpranmadan eser yok..!
Astra Maniaa
18-03-2008, 23:51
5 sene önce orj. almıştım 15ytl'ydi 5 sende bir değiştirmek gerek herhalde benimkide yine gitti zaten değiştirmek çocuk oyuncağı
fastest89
19-03-2008, 00:30
nası değiştiğini söylermisiniz uzun zamandan beri yenisini yaptırmayı düşünüyorum ama nası sökeceğimi ve takacağımı bilmiyorum
Astra Maniaa
19-03-2008, 19:42
körüğü altı kısmında plastik bir çerçeve üst kısmında ise içerden bir plastik kelepçe var
elini biraz içeri sok içerden deriye yapıştılmış plastik çerçeveyi hissedeceksin yukarı çek alt kısmı konsoldan ayrılcaktır... daha sonra yukarıya kadar kaldırıp ter yüz et topuzun altında kalan pilastik kelepçeyi görceksin kelepçeyi kesersen dar olan kısımda topuzun etrafından geçecek kadar genişleyecektir çıkar körüğü at...
yenisinide ters yüz et yine dar olan kısmı vites topuzundan geçir tam kelepçenin oturacağı çıkıntılı kısıma göre ayarlayıp kelepçesini iyice sık körüğü düzelt çerçeveyi yerine tak ama çerçeveyi takarken dikkat et yeni deri kalın oldugundan biraz zor oluyor çerçeveyi kırma yada yanlışlıkla deriyi çerçeveden sökme benim başıma gelmiştide ordan biliyorum :D
yigit100
20-03-2008, 19:17
5 sene önce orj. almıştım 15ytl'ydi 5 sende bir değiştirmek gerek herhalde benimkide yine gitti zaten değiştirmek çocuk oyuncağı
abi acaba ben vites topuzu derken yalnış mı anladılar 72 ytl uçuk bir rakam değil mi ufak bir deri parçası için?
Astra Maniaa
20-03-2008, 19:19
hiç bi fikrim yok ama irmscherde aynı deri parçasının gümüşünün 120 euro oldugunu var sayarsak olabilir..
yigit100
20-03-2008, 20:00
:) :) :) hiç bi fikrim yok ama irmscherde aynı deri parçasının gümüşünün 120 euro oldugunu var sayarsak olabilir..
:D :D :):) hayırlısı en iyisi yenisini kendimiz yaptırmak
renkli bişeylerde alabilirsinzi universal setlerden alın
kurt.ibrahim
22-03-2008, 21:04
abi acaba ben vites topuzu derken yalnış mı anladılar 72 ytl uçuk bir rakam değil mi ufak bir deri parçası için?
Deri olmuş olsa normal denilebilir , Çünki deri değil süni deri veye pandizot diyorlar.En güzeli deri alıp döşemeciye yaptırmak. Kolay ,kolay yıpranmaz . ;)
forged&carbon
22-03-2008, 23:13
Arkadaşlar benim arabanın vites körüğü çok yıprandı değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir marka falan varmı?
Tavsiyem Sparconun vites korugu...burda cok pahali (170 ytl) degmez ama bende sparcodan set(pedal..v.b) yapicagim icin almak zorunda kalicam..
volkansan
06-04-2008, 14:40
kendin halledebilirsin ve hiç para harcamadan!!
üst kelepçeden yıpranmış olan üst deriyi içeriye al ve kelepçeyi tekrar sıkıştır.
biraz daha gergin görünüyor ama yıpranmış parça içeride kalıyor;)
yan sanayi al tak gitsin :)
astraGame
21-04-2008, 17:34
Arkadaşlar ben arabayı kuzenimden yeni aldım o körüğü yıpranınca alman arabalarında kullanılan vites körüğünden yaptırmış şu anda çatlak bile yok tavsiye ederim...
kurt.ibrahim
24-05-2008, 23:01
Vites ve el fireni körüklerini deri yaptırdım.
kaliteli yumuşak keçi derisi aldım döşemeciye yaptırdım çok güzel oldu. Deri yaptırmanızı öneririm görüntü ve kullanım çok farklı.
astra bor
25-05-2008, 08:05
benim körük eskimişti. yan sanayi aldım 15 ytl ye taktırdım. Ama bazen bakıyom, yerinden çıkıyor. Ne yapmam lazım.
kurt.ibrahim
25-05-2008, 21:42
benim körük eskimişti. yan sanayi aldım 15 ytl ye taktırdım. Ama bazen bakıyom, yerinden çıkıyor. Ne yapmam lazım.
Takan iyi takamamış.
Kendin daha iyisini yapabilirsin,Körüğü ters çevir pilastik cırt kelepçeyi kes at yeni kelepçe alacaksın, alırken dikkat edeceğin vites topuzunun altında kelepçenin oturttulacı çentik var bu çentiğin genişliğinden daha geniş olmaması lazım 1veya 2 mm daha incesini al körüğü tekrar çentiğe oturt ve iyice sık eğer tam yerine oturttum güzel sıkabilirsen bir daha çıkmaz.;)
orjinali deri özel bir deri arkadaşlar
banada lazım ya benim körük paramparça oldu..
mıllet ben 1 hafta once aldım 10 ytl aksaraydan yansanayı ama guzel .takmasıda cok basit ıcınde sıkıstırma yeri war herkes taksın .yıpranmıs korukle görmıyım sizi..:D
macitosim
21-04-2009, 13:01
parça treninden mail gelmişti benimkide eskiydi 13.87 ye aldım 5 lirada kargo verdim ancak gelen ürün yerine tam oturmuyor..plastik çerçeve büyük...bende yeni gelenin deri kısmını eski çıkan çerçeveye aktardım ancak öle oldu ama yinede hoş durmuyor... keşke bi döşemeciye güzel bi deriden yaptırsaydım daha güzel olurdu. vites körüğü eskimiş arkadaşlara duyurulur....
bornovalım
23-04-2009, 00:42
hani şu deri mont tamir eden yerler var. geçende çarşıya çıktığımda sordum. sadece parça istersen 5 tl, dikersek 10 tl ye hallederiz dediler. sadece el freni körüğü için. üstelik hakiki deri yani. sanırım ikisi için 20 tl derdi.
benimde yipranmisti dösemecide 10 tl hallettim orjinalinin aynisini yapti adam gayet güzel oldu
ben typer ile değiştirdim ... hemde araç reni gri !!! çok güzel oldu.
asadem20
30-06-2010, 17:33
Benim de el freni körüğüyle vites körüğü yıpranmıştı. Döşemecinin birine girdim. Admalarda deri varmış. Eskilerini çıkardık. Aynı ölçülerde yerine ellerindeki deriden diktirdim. harika otuirdu. orjinaliyle aynı oldu. Derisi de çok kaliteli. İşçilik dahil 45 lira verdim. Sen de bu şekilde yap bence. Hazır körüklerin hem malzemesi kalitesiz oluyor hem de tam uymuyor.
Ben Ebay den deri ikili seti aldim aracim O.V oldugu icin uymadi. Duz vitesler icin gondermisler. Satacagim.
Burada;
http://opelim.net/forums/showthread.php?t=72553
takan arkadaşlar videosu falan çekerse süper olur , cuk oturdu cık çıktı falan diyorsunuz bugün iki saat uğraştım çıkaramadım , yırtıp çıkaracımda yenisi takamıyacam diye korkuyorum :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net