PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : astra f ( x16xel ) motor modifiyesi yardım! (emme manifoldu)

burak10
18-09-2007, 05:49
arkadaşlar herkese selam, aracım 96 model opel astra f 1.6 100hp ecotec. son 2 gündür internette ciddi araştırmalarım var, 2aya kadar aracıma modifiye yapmak istiyorum. en çok araştırdığım konu lexmaul, mantzel ve Dbilas Dynamic emme manifoltları. bu işten anlayan veya yaptıranlara bir kaç sorum olacak.

1-) malum durum öğrencilik, eğer yukarıda belirttiğim emme manifoltlarından birini alırsam sıfır alamayacağım, 2. el düşünüyorum. ikinci el kullanılmış manifolt alınırmı? kullanıcı bu parçaya nasıl zarar verebilir?

2-) bu manifoldu takarken ekstra bir parçaya gerek varmı? herhangibir özel opel servisi takabilirmi? takılırken nelere dikkat edilmeli sizce?

3-) chip yaptırmayı düşünmüyorum, sadece bu parçayı takarak verim alabilirmiyim yoksa yanına chip yada mantzel modül vs şartmı?

4-) mesela bir kaç lexmaul maniflolt buldum, ancak corsa b ve tigraya uyumlu yazıyor. şu an bir tigranın üzerinde. bildiğim kadarıyla tigra da x16xel motor kodu kullanıyor. bu parça bana uyarmı?

5-) araştırdığım manifoldu uyguladığımızda etkin verim için açık hava filitresi şart.ancak kendi orjinal hava filtresi ile kullanırsam sorun yaratırmı? sadece bu manifolt aracın sesini çok arttırıyormu? (eksoz orjinalken)

bunun dışında elimde sebring son ve orta susturucu eksoz, pipercross hava filitresi var, eksoz manifoldundan sonra emme manifoldunu düşünüyorum.ilk başta emme manifoldumu gerekli eksoz manifoldumu? fikirlerinizi alabilirmiyim? hangi emme manifoldunu tavsiye edersiniz? marka ve fiyat yazarsanız sevinirim. motoruma zarar vermeden ve fiyat aşırıya kaçmadan ne modifiye önerirsiniz? amacım sokaklarda terör estirmek veya yarışlara katılmak değil.Ama en azından sattığım 205 gti 1.6 aracıma yakın performans almak:) yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, sürekli yazılarınızı kontrol edip cevap yazacağım.fikri olan arkadaşlarada açığım...:alkis:

burak10
18-09-2007, 05:52
arkadaşlar aklıma gelmişken, emme manifoldu takıldığında egr valfi iptal edilmesi şartmı ve motor elektroniği lambası yanarmı?:confused:

LND
18-09-2007, 10:52
1- manifold'un sıfırını bulman zaten coook zor.
2- takılması kolay ama birebir uyum sağlayacakmı senin aracına orası var.uyum saglıyorsa basit. ama oynama yapılacağı aşikar
3-manifoldan chip yaptırmazsan anca ses gelir performans bekleme.
4-uymaz
5-birbirini tamamlayan parcalardır...
acık hava filitresine ihtiyac oldugunu sanmıyorum ben.

emme manifoldunu takmak uygulamak kolay bir iş değil...
ayrıca ecotech motorlu 1.6 astraya sahipsiniz.
bence fazla bi güç beklemeyin.yani ne kadar yapsanızda güç alamazsınız ahım şahım....
dediklerinizi yapsanız +5 hp bence.
o paraya değermi tartışılır.

coldekiadam
18-09-2007, 11:39
bizim sfi lar için bile emme manifoldu taktığın zaman max 13 hp alabiliosun, o da kopmle eksoz ve chiple beraber.

skyeye
18-09-2007, 11:59
Emme manifoldunda Lexmaul ve Dbilas'ın hem sıfırını hem de 2. elini bulmak oldukça zor.Mantzel'in de orijinalini de bulamazsın ama Ankara'da çakmasını yapıyorlar, mekanik bir parça olduğu için sorun yaratacağını sanmıyorum, kullananlarda da yaratttığını görmedim.Döküm bir parça olduğu için 2. elinde kırık veya çatlak yoksa problem yaratacağını sanmıyorum.

Emme manifoldu yaptıracaksan daha iyi sonuç almak için artan hava girişine paralel olarak benzin artışını da sağlamalısın, bunu da daha büyük enjektörler veya ayarlı benzin pompası ile sağlayabilirsin.Araç daha fazla yakıt+hava yaktığı için atımını da kolaylaştırman açısından headers ve egzost sistemini de bu değişikliklerle eş zamanlı yaptırman isabet olur.Tüm bu parçaların birbiriyle daha uyumlu çalışması ve max. verim alabilmen için de ecu'ye bir remap iyi olur...Ama en iyisi x20xe veya c20xe'ye terfi etmek olur...

burak10
19-09-2007, 02:33
yanıt veren herkese çok teşekkürler, burada birisi tigraya vectra gt enjektörleri takmış, tek başına bu enjektörler işe yararmı? bu arada emme manifoldundan yazdıklarınız doğrultusunda vazgeçtim, amacım 100hp olan aracımı, 115hp civarına çıkarmak. ztn 100hp den geriye 90-95 falan kalmıştır. yani toplam 20 beygir beni idare eder. arkadaşlar bu 1.6 opelim daimi araç. ilk sahibiyiz. ztn satsakta para etmiyor. uzun süreden beri yanlış anlamayın ama eli yüzü düzgün makul fiyatlı sfi astra da bulamadım. çok aşırı temiz buldum 5-6 tane. ancak fiyatlar uçmuş. hususi istanbula gittim.burdada kafama yatan bulamadım. bende bizim emektara 1-2 birşey yapıp öyle gezeceğim napalım...

ekzantrik miline sıcak bakıyormusunuz? tek bunu yaptırsam chiple birlikte durum ne olur? rölanti dalgalanmaları pek hoşuma gitmeyen birşey. ben pek sıcak bakmıyorum. birde ilk sıfırdan normal kalkışlarda gaza biraz basmak gerekiyor yanlış bilmiyorsam. yoksa stop ediyormuş. bu düşük dereceli ekzantiriklerde de geçerlimi? fiyatlar ne civarı?

yada bir akıl diyorki motorda sadece hava filtresi ve eksoz olsun, şanzıman son dişlisini astra sportive ile değiştir motoru elleme diyor. yada f kısa şanzıman komplesini düşünüyorum ama fiyatını bilmiyorum. aklım çok karıştı. bu yazdıklarıma nediyorsunuz? sizce ben çok şeymi bekliyorum?:Dçok teşekkürler...

burak10
19-09-2007, 02:59
arkadaşlar yeni aklıma geldi, geçen sene giderken alternatörü kendi kendine yandı. orj seviste değiştirdim. araç hatalarını okumak için bir makine varya o direksiyon altında bir yere takılan, artık araçla iletişim kuramıyor.. nedenini sorduğumda alternatör yanınca fazla elektrikten dolayı zarar vermiş, bir sorun olmaz dediler. nasıl yaptırırım deyince sıfır beyin burada pahalı, bulursanız çıkma beyin al demişlerdi.

benim çip ten kaçışım ve korkum bu yüzden. çip aracıma olmama gibi durumu varmı? birde eğer makine araçla iletişim kursaydı sana serviste olan tigranın beynini komple kopyalayıp senin astraya yapıştırırdık böylece bedavadan 6hp alırsın demişlerdi yetkili servis.(astra ve tigra x16xel motorlu, astra 100 tigra 106hp) ancak şu an bunu yapamıyorum. sizce tigra-astra beyin muhabbeti mümkünmü? eğer çıkma beyin almam gerekiyorsa tigranınkini direk almak mantıklı olmazmı?

(arkadaşlar umarım zor sormuyorum, benim bütün işlerim böyle karışık...)

LND
19-09-2007, 08:33
sana çok akıl veren var.
acaba bu söylediklerini hiç yapmışlarmı...

sanki bana hava filitresi değiştiriyor şanzuman değişecekmiş:D

AhmetH
19-09-2007, 12:09
Valla guzel kombinasyonlar var...

ama kulağına küpe olsun aman diyeyim silindir kapağını elleme.

hele aşlama falan .. sakın.

burak10
19-09-2007, 19:49
sana çok akıl veren var.
acaba bu söylediklerini hiç yapmışlarmı...

sanki bana hava filitresi değiştiriyor şanzuman değişecekmiş:D

fiyat makul seviyedeyse şanzımanı dişlilerini komple değiştirmeye hazırım, çok şükür akıl veren yok bana. kendi araştırmalarım sonucunda buluyorum. akıl verecek birisini arasam burda modifiye firmalarına giderim. amacım öğrenci olduğumdan sizlere danışıp kazıklanmamak. parayı kolay kazanmıyorum herkes gibi... şimdi diyorum kendi kendime 205 gti aracımı satmayıp bunu modifiye etseydim diye... astra 1.6 ların modifiye parçaları pek bulunmuyor heralde. herşeyin hayırlısı.

yetkili servis tigranın beynini astra f e daha önce bir müşterinin isteği doğrultusunda kopyaladıklarını belirtti. isteyene telefon vereyim.açsın sorsun.astra sportive dişlisini onno usta tavsiye etmiş birine yıllar önce ordan hatırlıyorum...

burak10
19-09-2007, 19:59
Valla guzel kombinasyonlar var...

ama kulağına küpe olsun aman diyeyim silindir kapağını elleme.

hele aşlama falan .. sakın.

dostum port polish ve taşlama düşünmüyorum zaten:) teşekkür ederim...

LND
20-09-2007, 09:21
fiyat makul seviyedeyse şanzımanı dişlilerini komple değiştirmeye hazırım, çok şükür akıl veren yok bana. kendi araştırmalarım sonucunda buluyorum. akıl verecek birisini arasam burda modifiye firmalarına giderim. amacım öğrenci olduğumdan sizlere danışıp kazıklanmamak. parayı kolay kazanmıyorum herkes gibi... şimdi diyorum kendi kendime 205 gti aracımı satmayıp bunu modifiye etseydim diye... astra 1.6 ların modifiye parçaları pek bulunmuyor heralde. herşeyin hayırlısı.

yetkili servis tigranın beynini astra f e daha önce bir müşterinin isteği doğrultusunda kopyaladıklarını belirtti. isteyene telefon vereyim.açsın sorsun.astra sportive dişlisini onno usta tavsiye etmiş birine yıllar önce ordan hatırlıyorum...

işte o senin fiyatı makul seviyedeki düşündüğün malzeme modifiye için ayıdıgın parasının %25 i na mal olur.
ama sadece o şanzuman dişlisini veyahut komplesini değiştirsen gene eline bişey gecmez cünkü güç yokki.
haa yok ben sırf arabayı kalkış için kullanıcam dersen son hız önemli değil diyorsan sana kısa oranlı şanzuman bulalım.
bu arada kimse kolay para kazanmıyor merak etme....
1.6 motora istedigin gibi bir modifiye yapmak zor diyoruz.
oyüzden böyle az cevap geliyor.
opelin atmosferik motorları mod'a pek uygun değil.
yanii%5 lik bir artış içinde dünyanın paraları dökülüyor sonuc tatmin etmiyor.
sonra cok pişman olacaksın.
o yüzden söylüyorum...

haa yok ben araba aşıgım dersen eğer 10.000 ytl lik arabaya 20.000 ytl harcayan insanlara var onlar gibide yapabilirsin...

araç motorunuz zaten suanda ecotech yanii ekonomi için yapılmış bir motor.

senin yapacagın enmantıklı şey bana göre arabanı satıp elindeki 2-3 milyarı ekleyip güzel tatmin edecek bir araba almak....

skyeye
20-09-2007, 09:50
Şu ecotec denilen olaydan nefret ediyorum.Ne adı gibi ekonomik, ne de doğru düzgün yürüyor...

LND
20-09-2007, 10:06
:D:Dturbo turbo turbo....
gel senide alalım bizim zümreye abi:D

burak10
21-09-2007, 00:25
işte o senin fiyatı makul seviyedeki düşündüğün malzeme modifiye için ayıdıgın parasının %25 i na mal olur.
ama sadece o şanzuman dişlisini veyahut komplesini değiştirsen gene eline bişey gecmez cünkü güç yokki.
haa yok ben sırf arabayı kalkış için kullanıcam dersen son hız önemli değil diyorsan sana kısa oranlı şanzuman bulalım.
bu arada kimse kolay para kazanmıyor merak etme....
1.6 motora istedigin gibi bir modifiye yapmak zor diyoruz.
oyüzden böyle az cevap geliyor.
opelin atmosferik motorları mod'a pek uygun değil.
yanii%5 lik bir artış içinde dünyanın paraları dökülüyor sonuc tatmin etmiyor.
sonra cok pişman olacaksın.
o yüzden söylüyorum...

haa yok ben araba aşıgım dersen eğer 10.000 ytl lik arabaya 20.000 ytl harcayan insanlara var onlar gibide yapabilirsin...

araç motorunuz zaten suanda ecotech yanii ekonomi için yapılmış bir motor.

senin yapacagın enmantıklı şey bana göre arabanı satıp elindeki 2-3 milyarı ekleyip güzel tatmin edecek bir araba almak....
dostum tavsiyen üzerine vaz geçtim, napim bu motordan 15hp bile alamıyorum yazık bana:D ahhh ahhhh bir 96-2000 arası civic im olsa 1500ytl ye sıfır turbo kiti satılıyor onu alırdım valla:( ama benimkine turbo parası ölüsü 6lira gider. ben en iyisi seneye bir gsi alayim, orjinal hali bana fazlasıyla yeter. teşekkürler...

LND
21-09-2007, 08:34
ohh be çok şükür:)

coldekiadam
21-09-2007, 09:54
:D:Dturbo turbo turbo....
gel senide alalım bizim zümreye abi:D

Sizin zümreye girmek için orj. passat turbosu da oluyor mu:)

LND
21-09-2007, 10:08
Turbo olsun yeter canım kardeşim:)

coldekiadam
21-09-2007, 10:34
Zümreye bak beaaaaa...En kısa zmaanda görüşmek üzere:)

bilgisayarcii
22-09-2007, 09:16
Aklıma takıldı
Ecotech motora turbo takmanın yolu var mı???

Eğer varsa bu turbo araca na kadarlık bir hava yüklemesi yapar??

Bu arada astra ecotech değil müsriftech motor arkadaşlar :)

LND
22-09-2007, 09:32
yapılır niye yapılmasın.

saglam bi usta 1. şart
2. şart 4-5 milyar cash;).
3. büyük bir şans.

sonuc ya hüsran yaa motor cıldırması:)

kaç bar basarsan
ama 0.5 gibi bir turbo +25 hp değer demektir......

burak10
26-09-2007, 06:12
herkese tekrar selam, forum kirliliği yaratmayayim diye tekrar buraya yazıyorum. bir tane 95 model sfi gsi buldum. pazarlık yapacağız yakın zamanda. araç siyah. hor kullanılmamış ancak 1 kaç ufak tefek sorunu var.

egr valfi temizlenecek,yada iptal edilecek.
yağmurlu havalarda abs çalışmıyor.
keyfe keder 4 lastik.
tc tuşu yok.
aks lalelerinde sorun var.
araç içinde 1-2 çok ufak kozmetik hatalar düzeltilecek.
benim tahminim 4 amartisör değişecek(patlak değil)
arkada torsiyon var yanılmıyorsam. arka taraf önden biraz alçakta duruyor o ayarlanacak.
baskı balata kesin değişecek.

aracın motor şanzıman sorunsuz.şaseye şirayet eden kazası yok,tavan hariç 3-4 yerde boya var. bence dışı önemli değil.araba orta yaşlı bir abimizde.daha önceki sahibide orta yaşlıymış.gençlerin eline yeni düşecek:D
motorda 1kaç müşür değişmiş.sıfır orjinalleri takılmış.arabanın alt takımda rot başı vs gibi parçalar yenilenmiş ve ön arka rot ayarı yapılmış.bide aracın kaskosu devam ettirilmiş. bu çok önemli avantaj.

arabada ekstra sunroof var.siyah renk kilometresi tam hatırlamıyorum ama 200binin altında bir rakamdı. aracı alırsak küçük miktarında ödeme kolaylığı sağlayacak.bu yüzden kafama yattı gibi. sizce bu araba ne kadar eder? fiyat konusunda yardım bekliyorum sizden. birde sfi alırken nelere dikkat edilmeli? neresine kesin baktırmalıyım? pahalı ve sık bozulan parçaları neler kısaca yazarmısınız? cevaplarınızı bekliyorum dostlar:)

LND
26-09-2007, 10:38
aslında sen verilen fiyatı buraya yazıp bizim onu konuşmamız lazım ama neyse...

dediğin gibiyse ben 10 liradan fazla vermem.
2-3 rahat rahat yer 12-13 te zaten arabanın edecegi...

burak10
26-09-2007, 23:33
aslında sen verilen fiyatı buraya yazıp bizim onu konuşmamız lazım ama neyse...

dediğin gibiyse ben 10 liradan fazla vermem.
2-3 rahat rahat yer 12-13 te zaten arabanın edecegi...

bizim araba işi karışık dostum,adamla fiyat konuşmadık daha ama alacak verecekten 1 yol bulacaz.205gti vardı bizde sattık kolay satılan 1 araba alalım dedik.broadway aldık.şimdi onu satacaz. şahsen benim aklımdanda 10 geçiyordu.ama bakalım adam kabul edecekmi. hatta bana sordu ederi ne die ben 10 dedim.ama ben 9 veriyoruz dicem.illaki kabul etmeyecek. 10 dicek 9500 verim falan derken 10a biter heralde. 2-3 milyar çok diilmi yaa:( parça fiyatları ne alemde dostum biliyormusun?

LND
27-09-2007, 08:47
hangi parçanın fiyatını soruyorsun hangisini veriyim...

hayırlısı neyse o olsun....
sanada kolay gelsin...

Mehmet Gazihan
27-09-2007, 15:21
www.rotrex.com (http://www.rotrex.com) (:

coldekiadam
27-09-2007, 15:50
Bence alma...Bilmediğin o kadar çok masrafı çıkıyor ki...

Zaten metal yorgunu..en temizinde bile klasik masraflar var;

oksijen sensörü, debimetre, yakıt pompası, baskı balata, kaloraifer radyatörü, ön düzen..bu parçalar şimdiye kadar değişmediyse..illaki sen de iken değişmesi gerekecektir..ve hepsi maliyetli parçalar...

burak10
28-09-2007, 00:10
arkadaşlar, herkese tşkler yanıt için. bugün astrayı test ettim. 0-100 9sn çıktı.(sıfırdan 105km çıktım kadran hatası olur die,9.05 çıktı)açık hava filtresi vardı.sadece. 1saniyelik kayıbı baskı balataya bağlıyorum.debriyaj tabiri caizse kamyonunkinden sert.bizim opeldede aynı durum vardı.değiştirdik kuş gibi olmuştu.ve performans muazzam...
bu arada motor 250bindeymiş ya:( ama arkadan duman atma vs yok.bu arabayı en az 3 sene binmek için alıyorum.şöyle söyleyim: alt takımdan birçok parça değişmiş, sensörlerden 4-5 tanesi değişmiş.ama yine tutuncu lamba yanıyor. sol tekerleğin abs sinde sorun var. sol taraf kayıyor. onun dışında motorda bir bilye ses yapıyor.

gsi bende tutku, sene 95 de babama demiştim alalım die. aileyiz die almamıştı. şu an 1.6 sedan f var. ogün bugündür 2 araba istiyorum. 1tane gsi 1tane 106gti. 106 yerine kısmet 205gti aldık, hevesim geçti. pejomu? allah korusun bir daha:( parça desen yok,hatta arkadaşımda 106gti vardı en basitinden cam fitilini bulamadık:( (adanada yaşıyorum)

uzatmadan tekrar yazıyorum, büyük kazası yok arabanın.ztn küçük kaza önemli değil benim için. ücretin bir kısmına vade yapacak. yukarıdaki arkadaş 2bin harcarsın demiş. ben tüple birlikte 4bine razıyım. ilk başta bakımlarını yapacağız,seneye tüp taktıracağız. tüpü uzun yolda kullanma kararı aldık.zaten 2 ortak alacağız. masraflar yarı yarıya devrinide almicaz,yada seneye alacağız. değerli yorumlarınızı bekliyorum. saygılar tşkler:)

burak10
28-09-2007, 00:11
www.rotrex.com (http://www.rotrex.com) (:
mehmet usta senin dizel motorlara yaptıklarını dikkatle okuyorum ve arkadaşlara tavsiye ediyorum... link için tşkler inceleyeceğim:)

burak10
28-09-2007, 00:14
hangi parçanın fiyatını soruyorsun hangisini veriyim...

hayırlısı neyse o olsun....
sanada kolay gelsin...
dostum haklısın, arabayı alırsak eğer tanıdık opel servisi var,oraya götürüp bütün eksiklerini liste yapıp sorarım size...

iceboy
28-09-2007, 20:01
Şu ecotec denilen olaydan nefret ediyorum.Ne adı gibi ekonomik, ne de doğru düzgün yürüyor...

AYNEN..ecotec kullanıcısıyım..aldığımda ekonomik olur diye düşündüm,tam tersi çıktı..mantığı çevreye daha az gaz salmasıymış..

burak10
28-09-2007, 23:35
AYNEN..ecotec kullanıcısıyım..aldığımda ekonomik olur diye düşündüm,tam tersi çıktı..mantığı çevreye daha az gaz salmasıymış..
dostum aynı araba bende var astra f 96 1.6, diğer modellere göre çok az yakıyor.bence aracını gözden geçir. şehir içi 7-7,5 şehir dışı 5 yakıyor benimki...

bilgisayarcii
29-09-2007, 09:28
Yaıt olarak ne kullanıyorsun??
Birde şehir içinde kullanım tarzın nasıl???

dostum aynı araba bende var astra f 96 1.6, diğer modellere göre çok az yakıyor.bence aracını gözden geçir. şehir içi 7-7,5 şehir dışı 5 yakıyor benimki...

burak10
29-09-2007, 16:08
Yaıt olarak ne kullanıyorsun??
Birde şehir içinde kullanım tarzın nasıl???
yakıt olarak opet ve po 95 oktan kullanıyorum, trafik orta yoğunlukta ve 2500dd de bir vites atıyorum.ışıkları görünce boşa atıyorum. mümkün olduğunca trafik boş olduğunda düzlüklerde 5. vites 70-80 le gitmeye çalışıyorum. şehir dışı 80 sabit hızla 5lt/100km yakıyor. sabır şart arkadaşlar...

LND
29-09-2007, 16:17
bu şekilde araç kullanan birinin 205 i olması ne kadar ilginç:):)

burak10
29-09-2007, 23:29
bu şekilde araç kullanan birinin 205 i olması ne kadar ilginç:):)
205lede hem ekonomik hemde performanslı gidiyordum:D bence normal, malum öğrencilik... ayrıca 205 satıldı

gokalp
29-09-2007, 23:38
nos tak yaha salla hepsini asıl nosa görsünler

burak10
30-09-2007, 18:55
nos tak yaha salla hepsini asıl nosa görsünler

dostum teşke kolay olsa dediğin gibi...

Kasırga&Burak
21-10-2007, 21:45
Dostum naptın ya gsi den vazmı geçtin,hiç bişey yazmamışsın walla senden çok ben sabırsızlandım noldu ya inş. bayramdan sonra demişsin yattımı yoksa aldınmı