Orijinalini görmek için tıklayınız : oto navigasyon sistemleri
fellatore
08-09-2007, 10:44
arkadaslar bu sistemlerin calışması için ne gibi donanımlar lazım ve de gps denilen cihazın kullanımı için bir gsm şirketinin ( turkcell ) gibi destegi aboneligi vs gibi birşey lazım mı bileniniz var sa şu yeni teknoloji hakkında bir tartışma ortamı meydana getirip kulturlenelim
MerifasT
08-09-2007, 11:09
bnde uzun zamandır merak ediyom ii oldu
fellatore
11-09-2007, 10:31
ilgilenen yok galiba...
Silverblue
11-09-2007, 12:35
GPS sisteminin çalışması için telefon altyapısına gerek yok.
Cihaz değişik uydulardan senkron olarak aldığı sinyallerin kendisine ulaşma sürelerini ölçerek yerküre üzerinde konum hesabı yapıyor. Bu hesabın sonucu da coğrafya derslerindeki klasik enlem boylam bilgileri oluyor.
En basit GPS cihazları bu şekilde çalışır.
Gelelim harita ve navigasyon olayına. Kullandığınız cihaz gelişmiş bir cihaz ise, kendi üzerinde yüklü olan harita verisi üzerinde bu koordinat bilgilerini kullanarak konum gösteriyor. Ek olarak yine harita verilerinde otomatik rota hesaplama özellikleri varsa girdiğiniz adrese en uygun rotayı çiziyor vs. vs.
Yurtdışında oldukça detaylı işlem yapabilen, sesli yönlendirme ile çalışan cihazların fiyatları çok komik rakamlara kadar düştü (200 usd) ancak Türkiye'de hala biraz daha pahalı. (min 400 ytl civarı). GPS cihazlarında en kritik nokta harita verilerinin güncellenme sıklığı olduğundan iyi bir destek verebilen bir firmayı tercih etmekte fayda var.
Sorularınız varsa bilgim dahilinde yanıtlayabilirim. Ek olarak forumda GIS (geographical Information System) üzerine çalışan - bu tür cihazların haritalarının oluşturulmasıyla uğraşan arkadaşlar da var. Teknik detayı onlar daha iyi verebilirler.
ben kullanıyorum büyük şehirlerde çok faydası oluyo. benim telde dahili gps alıcısı var. gayet güzel bi teknoloji.
fellatore
12-09-2007, 19:09
silver kardeş,
ilgin için oncelikle teşekkur ediyorum
şimdi gelelim soruma
ben de hp pocket pc ( avuç içi bilgisayar) var ve de zannedersem bunlara GPS modulu denen ve bluetooth baglantısıyla bu pda ile baglantı kuran cihazlar var
bu cihazı almak yeterli olur o zaman
bir gsm şirketine ihtiyac duymuyormusuz
peki bu haritaları nerden elde edebiliriz ve de bızım buralarda ev cadde vs yapıların degışmesı hemen hemen imkansız gıbı o zaman devamlı harıta yenilemeye gerek kalmaz di mi
fellatore
12-09-2007, 19:14
http://images.hepsiburada.com/assets/Telefon/80/telsmart2go.jpg (http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=371001&productid=telsmart2go) SMART2GO MOBİLE NAVİGATÖR
ŞEHİR ONDAN SORULUR...
İçerisinde Bulunan İller : Agri, Balikesir, Kayseri, Kirsehir, Samsun, Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa,Canakkale, Diyarbakir, Duzce, Edirne, Eskisehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kirikkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Nevsehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Trabzon, Usak, Yalova
Paket İçeriği : Bluetooth GPS cihazı, Araç Şarj Cihazı, Kullanma Kılavuzu, Yazılım CD''si, Haritaların Bulunduğu Hafıza Kartı, Seyahat Şarj Cihazı, Cihaz Askısı
cihaz budur, işe yarar o zaman degil mi?
Silverblue
12-09-2007, 22:36
Esasında bluetooth özellikli bir pocket PC + yine bluetooth bir GPS olması yeterli. herhangi bir marka/model olması çok da önemli değil, aşağı yukarı aynı işi yapan cihazlar sonuçta.
GPS ile Pocket PC'yi konuşturduktan sonra, sıra geldi kullanılacak yazılıma.
Pocket PC'ler üzerinde çalışan değişik yazılımlar var, I - GO, TO MTO M gibi.
I - GO oldukça başarılı ve haritaları oldukça güncel mesela. Çoğu insan crack'li olarak kullanıyor.
Gönül ister ki herkes GPS için orjinal ve lisanslı yazılım kullansın,<firmalar gelişsin. Hatta ben aldım da diğer GARMIN cihazım için. Ancak son aldığım bilgilere göre ilgili Türkiye haritasını yapan firma her bir harita güncellemesi için 60 euro civarı güncelleme bedeli isteyecekmiş ilk bir yıl sonrasında. Abartı bir rakam. Başka şeyler de oldu, kıl tüy durumlar...
Bu arada benim aktif kullandığım cihaz GARMIN M3 Pocket PC- Windows Mobile 2003 kullanıyor, kendi üzerinde GPS var ve program olarak I - GO çalışıyor. Diğer cihaz ise doğrudan araç gps cihazı yine GARMIN C330.
Linkteki smart2go biraz pahalı gibi, yanında lisanslı harita yazılımı geliyor, muhtemelen Navturk falandır.
Düz bluetooth gps alıcıları 100 dolar civarı sanırım, muhtemelen ebay'den bile takılmadan gelecektir.
merhaba arkadaslar,
car pc hakkında bilgi paylasiminda bulunmak isteyen arkadaslar bu konu daha uygun olur....cunku nav ...arti diger hersey onda var...disarida bu konu ile ilgili siteler var ...:)
www.carpctr.com (http://www.carpctr.com)
navigasyon avrupada daha öncelerden beri kullanılıyo ama ne hikmetse türkiyede fazla ilerlemedi. sanırım yeterli talep yok.
muraltun
14-09-2007, 13:19
Bence talepten çok imarın hala yerleşmemiş olması etkiliyor. Durmadan haritaları yenilemek gerekiyor. Bu yüzden üreticiler ülkemizle fazla ilgilenmiyor. Alternatifte az olunca fiyatlar şişiyor. Fiyat fayda oranıda makül olmayınca yayılmıyor doğal olarak.
Yunanistan'a gitmişti pazarlamacımız. Taksiler navigasyon sisteminden yararlanarak gidiyomuş istediğiniz yere. Dşünsenize bunun İstanbul'da ne sonuçlar doğuracağını. Size güzargahı veriyor alet, yolda karşınıza çalışma yüzünden kapatılmış veya yönlendirilmiş bir yere çıkıyorsunuz. Hadi bakalım ne işe yaradı. Bence navigasyonun gelişmesi için alt yapının oturması ve kaçak yapılaşmanın bitmesi lazım.
Bence talepten çok imarın hala yerleşmemiş olması etkiliyor. Durmadan haritaları yenilemek gerekiyor. Bu yüzden üreticiler ülkemizle fazla ilgilenmiyor. Alternatifte az olunca fiyatlar şişiyor. Fiyat fayda oranıda makül olmayınca yayılmıyor doğal olarak.
Yunanistan'a gitmişti pazarlamacımız. Taksiler navigasyon sisteminden yararlanarak gidiyomuş istediğiniz yere. Dşünsenize bunun İstanbul'da ne sonuçlar doğuracağını. Size güzargahı veriyor alet, yolda karşınıza çalışma yüzünden kapatılmış veya yönlendirilmiş bir yere çıkıyorsunuz. Hadi bakalım ne işe yaradı. Bence navigasyonun gelişmesi için alt yapının oturması ve kaçak yapılaşmanın bitmesi lazım.
haklısın galiba
eskikasa
14-09-2007, 14:02
iyi bitane 2. nesil cep telefonu işinizi görür
en yenisinden nokia N95 mesela :D
peki arkadaşlar.. şimdi arabamdaki orjinal teybe bluetoothlu bir telefonla irtibat kurabilmesi için bir yöntem varmıdır?
fellatore
21-09-2007, 13:56
http://images.gittigidiyor.com/608/6087297_0.jpghttp://urun.gittigidiyor.com/QSTARZ-Q818-32-KANAL-WIRELESS-BLUETOOTH-GPS_W0QQidZZ6087297#aciklama
BU NASIL İŞİMİZİ GÖRÜR MÜ SİLVER KARDEŞ
AYRICA O PROGRAMIN CRACK Lİ OLANINI VE HARİTA DESTEGİNİ NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİZ BUNUN HAKKINDADA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM
muraltun
21-09-2007, 17:01
peki arkadaşlar.. şimdi arabamdaki orjinal teybe bluetoothlu bir telefonla irtibat kurabilmesi için bir yöntem varmıdır?
http://www.blaupunkt.com/tr/images_produkt/7607545500_22228_LO.JPG
Teknik Özellikler
Araç ses sistemi üzerinden telefon görüşmesi yapabilecek,MP3 'lerinizi Bluetooth'lu cep telefonunuz üzerinden dinleyecek ve USB girişi ile MP3 çalarlarınızı radyonuza bağlayabileceksiniz. Tüm bunlar şimdi Blaupunkt Bluetooth ve USB arayüzü ile mümkün .Bluetooth özellikli mobil telefonunuzu saniyeler içerisinde ,üstelik kablosuz bir şekilde Blaupunkt araç radyosuna bağlayabileceksiniz.
Özellikler
Bluetooth-/USB uyumlu cihazların Blaupunkt aftermarket radyolarına bağlantısı ( hafıza cihazları ) / CDC arayüzlü RNS sistemleri - telefon ses kısma ve telefon girişi RNS sistemleri
AAD profilinde ses akışı özelliği için Bluetooth hazır : Bluetooth'lu cep telefonlarından,MP3 çalarlardan , Bluetooth akış adaptörü olan MP3 çalarlardan, araç radyosu veya radyo navigasyon sistemine kablosuz MP3 akışı .
Eller-serbest mikrofonu dahildir : Arama kabul , arama reddetme , sesli arama , tekrar arama
Bluetooth standard 1.2, USB standard 2.0 destekler
Mobil telefonda görüntü içeriği / Çalma listesi , parçalar CR / RNS ekranında görülebilir ( radyo / RNS 'ne bağlı olarak ) Telefon numaralarının veya isimlerin radyoda/RNS'de gösterimi yoktur.
USB için güç kaynağı (5V / 0.5A)
USB ile yazılım güncellemesi mümkün ( www.blaupunkt.com.tr ' den yüklenebilir )
Tak ve Oynat kurulumu ile kolay kullanım / kurulum
Radyo/RNS 'de telefon numarası veya isim gösterimi yoktur.
Teknik Özellikler
Bluetooth-/USB Arabirim
Kontrol fonksiyonları
Taşınabilir, bluetooth özellikli MP3 çalardan veya USB bellekten MP3 aktarma ve çalma
Eller serbest özelliği (ses dağılmasını ve eko önleyici ile)
Yazılım güncelleme - USB üzerinden yapılabilir ( www.blaupunkt.com.tr adresinden gerekli yazılım indirilebilir)
Bluetooth-/USB-fonksiyonlarının araç radyosu üzerinden kontrolü
SRC (kaynak seçimi ) ile Bluetooth arayüzünü ses kaynağı olarak seçebilme
Durdurma modunu açıp kapama
Bir parçanın (dosya), bir çalma listeisinin (dizin) veya her ikisinin de tekrarı
Parçaları karıştırarak çalma özelliği
Önceki parça*
Sonraki parça *
Önceki çalma listesi*
Sonraki çalma listesi *
* Her dosya için 10 dizin (999) ve 99 (999) parça kontrolü (radyo modeline göre değişiklik gösterebilir) USB : 4 dizin seviyesine kadar destekler
Mobil Telefon ( Bluetooth)
PTT anahtarı alma/reddetme/çağrı bitirme/sesli arama /telefona göre değişebilir) / yeniden arama
Bluetooth 1.2 profiline uyum :
Eller serbest özelliği (HFP)
Gelişmiş ses dağıtım profili (AADP) : Bir Bluetooth'lu MP3 çalardan ses dosyalarının MP3 formatına dönüşmesi
Ses/Görüntü uzaktan kontrol profili ( AVRCP) : Bluetooth Ses/Video ünitelerinin kontrolü
USB 2.0
USB - Bellek uyumlu FAT32 veya FAT16 formatında
USB belleği için güç kaynağı (5 V, 0.5A arayüz açık olduğu sürece)
Örnek oranların otomatik algılanması : 8 - 48 kHz , bit oranı 320 kBit'e kadar sabit ve değişken
Blaupunkt Aftermarket araç radyoları ve navigasyon sistemleri
Tüm aftermarket ürünleri 2002'den bu yana CDC kontrolü ile üretilmektedir. Telefon kısma ve telefon girişi ( Blaupunkt OEM radyoları için yoktur )
Mobil Telefonlar :
Çeşitli Bluetooth'lu cihazlar ile ( ör : Sony Ericsson, Siemens, Nokia veya Motorola (uyumluluk listesi Blaupunkt internet sitesinde bulunabilir)
Araç radyosundaki gösterim durumu ( Aftermarket araç radyolarında değişkenlik gösterir / RNS modeli ) Telefon operasyonu :
Telefon veya benzer ekran ( sabit , araç radyosunda 7 sembollü tekst / RNS )
MP3
Parça no. / CD no. / ID3 gösterimi / dosya adı
Dizayn ve kablo ölçüleri
Dizayn - ölçüler 121 x 81 x 27 mm
ISO C2/C3 kablo - araç radyosuna / yaklaşık 0.35 m
Mikrofon kablosu yaklaşık 1 m
PTT kablosu yaklaşık 1 m
USB kablosu yaklaşık 0.5 m
Kapsam
Arayüz
Eler serbest mikrofon
Bas-konuş düğmesi
Diğer
Arayüz otomotiv endüstrisinin gereksinimlerini karşılamaktadır
Kaynak (http://www.blaupunkt.com/tr/7607545500_main.asp)
kullanmış birisinin yorumu; alıntıdır..
"Verdiğim paraya yazık!! Ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu. Mükemmel bir navigasyon cihazı aldığını zannedenler benim gibi hayal kırıklığı yaşarlar, haberleri olsun. Memnun kalmadığım yönlerini yazayım; insanlar yanlış tercih yapmasınlar. Yorumum biraz uzun olabilir, ama navigasyon almak isteyen arkadaşlar lütfen yorumun tamamını sabırla okusunlar; yanlışa düşmesinler.
1) Öncelikle Navturk’te müşteri hizmetleri diye bir olay yok. Bir sorun yaşadığında yardım bulabileceğini zannedenler yanılırlar; boşuna navturkten destek filan beklemesinler. İnanmayan 4440628’i arayıp bizzat kendisi görebilir.
2) Ürüne yüklü olan harita güncel yolları içermiyor. Ankara’da 2006 yılında açılan yollar ve yapılan köprülü kavşaklar bile sistemde yüklü değil. Güya bu sistem 2007 model.
3) Ankara’da 5 yıl önce tek yön yapılmış olan yollar bile sistemde belli olmuyor, hala çift yön gibi kayıtlı duruyor. Sistemin size çizdiği yollar ters şeritlerde tıkanıp kalıyor. Bu sisteme güvenipte sakın sakın adres aramaya kalkmayın bilmediğiniz bir yerde kilitlenip kalırsınız.
4) Kendi bildiğim yollarda bile sistem beni başka yollara yönlendiriyor. Yolu bilmesem çıkmaza gireceğim. En kötüsü de çizdiği rotada devam ederken aklına estikçe, “sağa dön”, “sola dön” diye uyarı verip duruyor. Şehirlerarası yollar ise tam facia. Defalarca dağlara yönlendirmeye çalıştı. Evet, doğru okudunuz. Birçok defa, sağ tarafımda dağ olduğu ve herhangi bir yol olmadığı halde sağa dön diye uyarı verip durdu.
Şu an için aklıma gelen sorunlar bunlar. Bu sorunlar sebebiyle cihaz sinirlerimi bozduğu için kendi ambalajına sarıp kutusuna koydum. Bir daha da kullanmayı düşünmüyorum. Bunca soruna rağmen cihazı alıp kullanmak isteyen arkadaşımız varsa hayırlı olsun."
galiba biraz daha beklemek lazım.
Silverblue
21-09-2007, 22:24
NAVTURK'u bilmiyorum kullanmadim arkadaslar ancak yukaridaki elestiriler de vur deyince olduren turden.
Bendeki GARMIN uzerindeki NAVCITY yazılımı ile örneğin Kayseri şehir içinde herhangi bir adresi bulup rota çizdirip takip etmek mümkün. Veya İstanbul içi yollarda da kullanmak kolay. Şehirler arası yollar ise kolay kolay değişmediği için oldukça düzgün.
Benzer şekilde I -GO için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Geçen ay Kayseride, Nevşehir ve gidiş gelişte kısmen kullandım. Kullandım derken denemeler yaptım, oldukça başarılı idi.
NAVTURK'teki hatalar da düzeltilmiştir bence. Yok eger duzeltmedilerse de onların ayııbı, güncellemeler yayınlayarak haritalarda değişen bölgeleri düzeltmeleri gerekirdi. neden derseniz artık piyasada birkaç rakibi birden var, bu gidişle gelecek pek firma daha olacak.
muraltun
22-09-2007, 08:46
Dış kaynaklı yazılımlar bile Navtürk'ten daha iyi anlaşılan.
mjj_renegade
19-11-2007, 20:22
Eee sonuç olarak var mı alıp kullanmış olan arkadaşlar?
Dikkat: Ben NAV-P140S Cihazı almayı planlıyorum internete girip bakın arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum!! Bu cihaz iyiymiş çok kişiyle konuştum.. Bide size soriim dedim!!!
Link, Daha uygun fiyata da bulunabilir...
http://urun.gittigidiyor.com/NAV-P140S-NAVITEC-NAVIGASYON-CIHAZI-avitec-SIFIR_W0QQidZZ6267623
Bende Mio С520 (http://market.yandex.ru/model.xml?hid=294661&modelid=1042193) var. Moskovada kullaniyorum ve cok memnunum
http://img255.imageshack.us/img255/8500/corsaxd1.jpg
By erden (http://profile.imageshack.us/user/erden) at 2007-11-19
mjj_renegade
21-11-2007, 00:34
Yaa bu arada söllim de, murlatun dış kaynaklı tr yi gösteren düzgün bi yazılım olsa araçlarımızda gps (2007 modellerden başlayarak) çalışıyor olurdu çünkü o yabancı kaynaklı yazılım yüklü olurdu!!!
Yani yok bildiğim kadarıyla
muraltun
21-11-2007, 09:23
Yaa bu arada söllim de, murlatun dış kaynaklı tr yi gösteren düzgün bi yazılım olsa araçlarımızda gps (2007 modellerden başlayarak) çalışıyor olurdu çünkü o yabancı kaynaklı yazılım yüklü olurdu!!!
Yani yok bildiğim kadarıyla
Pda'larda en çok kullanılan yazılımlar TomTom ve IGO isimli programlar. Bu programları kullananlar (benim telfonumda da TomTom yüklü) özellikle büyük şehirler için çok memnun. Zaten küçük şehirlerde de ihtiyaç olmaz kanaatindeyim. Üstüne birde bu programları internetten bulmakta çok kolay. Geriye bu programları çalıştıracak özelliklerdeki bir mobil aygıt kalıyor. En ilkelinden bahsedersek windows mobil işletim sistemine sahip, bluetooth özellikli bir telefon ile 150 YTLye temin edilebilecek bir bluetooth GPS alıcısı yeterli. Ha windows mobil yüklü telefonler kaç para haberin var mı senin demeyin. Motorola mpx220 kullanıyorum ve fiyatları gayet makul. Tabi hemen her markada (nokia hariç) windows mobil işletim sistemi sahibi olan modeller var.
Kısaca 600 ytl navigasyon cihazına vereceğime bunun altında bir maliyetle bir pda ve gps alıcısı alır paşa paşa kullanırım. Üstüne PDAnın fazladan özellikleri kar olur.
Pda'larda en çok kullanılan yazılımlar TomTom ve IGO isimli programlar. Bu programları kullananlar (benim telfonumda da TomTom yüklü) özellikle büyük şehirler için çok memnun. Zaten küçük şehirlerde de ihtiyaç olmaz kanaatindeyim. Üstüne birde bu programları internetten bulmakta çok kolay. Geriye bu programları çalıştıracak özelliklerdeki bir mobil aygıt kalıyor. En ilkelinden bahsedersek windows mobil işletim sistemine sahip, bluetooth özellikli bir telefon ile 150 YTLye temin edilebilecek bir bluetooth GPS alıcısı yeterli. Ha windows mobil yüklü telefonler kaç para haberin var mı senin demeyin. Motorola mpx220 kullanıyorum ve fiyatları gayet makul. Tabi hemen her markada (nokia hariç) windows mobil işletim sistemi sahibi olan modeller var.
Kısaca 600 ytl navigasyon cihazına vereceğime bunun altında bir maliyetle bir pda ve gps alıcısı alır paşa paşa kullanırım. Üstüne PDAnın fazladan özellikleri kar olur.
Dediklerin aynen dogru. Bende ilk basta oyle dusunmustum..
Bende su an Mio С520 (http://market.yandex.ru/model.xml?hid=294661&modelid=1042193) var 4.3' ekranli bazen o bile ufak kaliyor..
Bence sadece ekran icin alinabilir...
blackmagic
22-11-2007, 00:53
arkadaşlar bende uzun zamandır navigasyon kullanan artık bu navi olayıyla baya butunleşmiş biri olarak nerdeyse tüm navigasyon programlarını denedim(Tom-Tom-navturk-i-go-destinator-navigo vb...) suanda bunların en iyisi ve en gunceli i-go dur. igo nun kullandıgı harita 07.2007 tarihlidir ankara ,samsun, ve bursada sehir içinde denedim hiç şasırmadı su ana kadar. Ankarada yeni yapılan kuğulu park kavşagı da bu haritada vardır, nekedar guncel oldugunu burdan anlaya bilirsiniz. Diğer tum programlarıon haritaları daha eski tarihli oldugundan tavsiye etmem. Bide navturkun adı çok geçmiş forumda benden size tavsiye ben yandım siz yanmayın seklinde gelsin ilk cahilliğimle para verip aldıgım o programı su an sildim bukadarını soyliyim.
bide en güzel navigasyon buyuk ve dokunmatik ekranda yapılabiliyor bence o yuzden navigasyon kullanmak isteyenler windows mobile kullanan bi cep bilgisayarı (200 ytl civarına çok rahat bulunur) bun yanına gps mause(100-150 ytl) ve tabiki navigasyon programı (isteyen olursa tum program ve haritalar var Beleş:D) kolaygelsin.....
muraltun
22-11-2007, 09:22
arkadaşlar bende uzun zamandır navigasyon kullanan artık bu navi olayıyla baya butunleşmiş biri olarak nerdeyse tüm navigasyon programlarını denedim(Tom-Tom-navturk-i-go-destinator-navigo vb...) suanda bunların en iyisi ve en gunceli i-go dur. igo nun kullandıgı harita 07.2007 tarihlidir ankara ,samsun, ve bursada sehir içinde denedim hiç şasırmadı su ana kadar. Ankarada yeni yapılan kuğulu park kavşagı da bu haritada vardır, nekedar guncel oldugunu burdan anlaya bilirsiniz. Diğer tum programlarıon haritaları daha eski tarihli oldugundan tavsiye etmem. Bide navturkun adı çok geçmiş forumda benden size tavsiye ben yandım siz yanmayın seklinde gelsin ilk cahilliğimle para verip aldıgım o programı su an sildim bukadarını soyliyim.
bide en güzel navigasyon buyuk ve dokunmatik ekranda yapılabiliyor bence o yuzden navigasyon kullanmak isteyenler windows mobile kullanan bi cep bilgisayarı (200 ytl civarına çok rahat bulunur) bun yanına gps mause(100-150 ytl) ve tabiki navigasyon programı (isteyen olursa tum program ve haritalar var Beleş:D) kolaygelsin.....
İşte budur. 350 YTL'ye işlem tamam. Hemde istediğin anda program değiştirmek veya programı güncellemek bedava ve zahmetsiz.
blackmagic
22-11-2007, 20:19
İşte budur. 350 YTL'ye işlem tamam. Hemde istediğin anda program değiştirmek veya programı güncellemek bedava ve zahmetsiz.
evet dun gece yazmadım ama navigasyon dışında pocet pcnin diğer ozellikleride yanında cabası ( wideo izlemek, muzik dinlemek, fotograflara bakmak vs vs)
Garmin Nüvi 660
Tavsiye edilir mi?
2. elde 800 e buldum, 750 aklımdan geçiyor.
Ne dersiniz?
Hangi türkçe siteden istifade etmeliyim?
blackmagic
24-11-2007, 03:44
Garmin Nüvi 660
Tavsiye edilir mi?
2. elde 800 e buldum, 750 aklımdan geçiyor.
Ne dersiniz?
Hangi türkçe siteden istifade etmeliyim?
parana yazık. bence yukarda anlattıgım en guzel nasıl navigasyon sistemi elde edeceğini açıklıyor ama ben pocketpc falan ugrasamam alcam takcam kullancam dersen sen içinde i-go yuklu miomap serisinden bi alet(pna) alamanı tavsiye ederim edinebilecegğin adreste http://www.albim.com/mio/navigasyon.asp budur turkiye dağıtıcısı miomap'in
navigasyon avrupada daha öncelerden beri kullanılıyo ama ne hikmetse türkiyede fazla ilerlemedi.
iyi bitane 2. nesil cep telefonu işinizi görür
en yenisinden nokia N95 mesela :D
N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız
3. nesil dicektin sanırım:):)
mjj_renegade
25-11-2007, 13:32
N95 in gps alıcsı çok berbat araç içinde sürekli kesiliyo... çok başarısız
3. nesil dicektin sanırım:):)
Katılıyorum sana kardeş!!!
Arkadaşlar yapmayın etmeyin!! NAvigasyon cihazı ayrı PDA ayrı nolursunuz!! Alıcıları iyi değil okadar!! Ayrıca PDA lar (Yani nesiller değil, onlarda çok pahalı) genelde yaya kullanım için üretilmiş aletler.. Araçta çok verimli değil!! Tünele girince kesiliyor!! Arkadaşımda var HP birine sattı 400 YTL ye alan çocuğa yazık!
Bu cihazların içindeki yazılımları bilemem, yazılım da çok önemli ama cep telefonu yazılımlarından fazla bi performans beklememek lazım!! Kaldı ki arkadaşın birisi Ankaradaki kuğulu park kavşağını gösteriyor diyo tamam da GPS ler yolun anlık durumunu bşile veriyor! o cihazla değil Yazılımla ilgili birşey!!!:good:
blackmagic
25-11-2007, 16:58
Katılıyorum sana kardeş!!!
Arkadaşlar yapmayın etmeyin!! NAvigasyon cihazı ayrı PDA ayrı nolursunuz!! Alıcıları iyi değil okadar!! Ayrıca PDA lar (Yani nesiller değil, onlarda çok pahalı) genelde yaya kullanım için üretilmiş aletler.. Araçta çok verimli değil!! Tünele girince kesiliyor!! Arkadaşımda var HP birine sattı 400 YTL ye alan çocuğa yazık!
Bu cihazların içindeki yazılımları bilemem, yazılım da çok önemli ama cep telefonu yazılımlarından fazla bi performans beklememek lazım!! Kaldı ki arkadaşın birisi Ankaradaki kuğulu park kavşağını gösteriyor diyo tamam da GPS ler yolun anlık durumunu bşile veriyor! o cihazla değil Yazılımla ilgili birşey!!!:good:
1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.
2. olarak normal bir pda ve ona bluetooth özellikli bir gps mouse la çok ta kaliteli ve guzel şekilde navigasyon yapılabilir çünkü gps mauseların çogunda artık sirfstar III chipseti kullanılıyor ve şuan için en iyi çipset bu butun kaliteli dediğimiz gps yapan aletler bunu kullanır.
3. olarak genelde yaya kullanımı için üretilmiş aletler demek çok yanlış çunku zaten yüzde 90 butun gps aletlerinde yaya modu araç modu ayrı olarak bulunur va alet ona gore navigasyon yapar.
4. olara sana burda katılıyorum cep telefonundan navigasyon yapılmaz yapılsada guzel olmaz hem yazılım bakımından hem ekran bakımından hem sarj suresi bakımından diğer aletlere gore çok geride su anda(pda telefonlar hariç)
5. olarak kugulu park kavşağı bile var diyen benim ve ben onu size önerdiğim navigasyon yazılımının nekadar guncel oldugunu örnek vererek anlatmak istedim ayrıca yazılım gps in herseyidir yazılım olmadan gps hiç bir işe yaramaz.
6. olarak "gpsler anlık durumu bile veriyor o cihazla ilgili değil yazılımla ilgili birsey" demişsin ama tam tersine bu en başta cihazdaki TMC özelliği olup olmamasına baglı bundan sonrada o ulkede bu özelliği aktif halde kullanabilcek alt yapı ve tmc yayını varmı ona baglı en son olarakta kullandığın yazılımın tmc yayınını destekleyip desteklemediğine bağlı. Ama şu anda turkiyede boyle bi olay yok ve satılan navigasyon aletlerinin yüzde 90 ında TMC alıcısı yok garmin in birkaç pahalı modeli hariç.
kısaca burda bilgi verdim yinede sana ters gelen seyler varsa sende ankaradasın galiba uygun oldugumuz bi gun veye bundan sonraki buluşmada inşallah bi mani çıkmazda gelebilirsem sana pdadan nekadar kaliteli ve programlar uzerinde istediğin herseyi yaparak kendine ozel bi navigasyon yapılabildiğini sana somut olarak gosteririm saygılar...
arcatera
24-12-2007, 14:13
evet zaten avrupadada navigasyon satışı epey düşmüş pda ve smartphonelardan dolayı artık eskidennavgasyon makinesi satan firmalarda artık yazılım firmalarına dönüşmeye başladı yazılım satıyorlar isteyen alır yazılımı smartphonenuna yükler isteyen pda sına yükler adamlar yollarınıdda bulmuşlar her türk ek donanımdan upgradende para alıyorlar
benim telimde de eskiden beri pek çok navigasyon kullandım gene haritaları en iyi olan igo ve tomtom gerisi hikaye navturk zaten çok pahalı ve gereksiz adamalr tekel yapmaya çalışıyorlar ama nafile...
işin özü lu ben tabi para vermeden kullanıyorum gps i crack benimki :) benim gibi bu işlerin içinde olan binlerce insanda böyle kullanmakda bazen sadece harita olarak bile çok çok işlevsel oluyor yol bulma açısından ama şu varki sonuçda kamyoncu uzun yol şöförü değilseniz pek bu tip şeylerede ihtiyacınız yok sonuçda türkiyedeki yollar o kadar düz hesap ki avrupa yollarına tomtomdan bakıyorum karman çorban harbiden o yollara navigasyon şart ama bizim yollar düm düz :D zaten bir otoban bir e-5 uzantılı uluslar arası yolumuz var :D yani öyle seksen çeşit yolumuz yok avrupalı gibi derinlemesine adres bulmak içinde hani sokak falan bence eski usul camı açıp yoldaki birine sormak türkyiedeki navigasyon sistemlerine güvenmekden daha akıl karı olur yanılma payı oluyor navturkde eskiden boğaz köprüsünde sola dön işareti vardı :D:D:D köprünün üstünde yani :D:D sonradan düzelttiler :D ama o tip ynaılma payları çok var insanlar söyledikçe onlarda düzeltiyorlar
mjj_renegade
14-03-2008, 23:51
1. olarak pda ve navigasyon aletleri ayrı seyler deil zaten piyasada sizin satın aldıgınız sadece navigasyon yapıo diye sandıgınız aletlerde birer pda dırama onlar windows mobile kullanmaz win ce denen surmunu kullanır o yuzden bunların genel adı pna dır ve istendiğinde kilitleri kırılarak normal win ce gibi kullanılabilir. Şu an benimde kullandıgım alet dahili gps i olan bi alet.
2. olarak normal bir pda ve ona bluetooth özellikli bir gps mouse la çok ta kaliteli ve guzel şekilde navigasyon yapılabilir çünkü gps mauseların çogunda artık sirfstar III chipseti kullanılıyor ve şuan için en iyi çipset bu butun kaliteli dediğimiz gps yapan aletler bunu kullanır.
3. olarak genelde yaya kullanımı için üretilmiş aletler demek çok yanlış çunku zaten yüzde 90 butun gps aletlerinde yaya modu araç modu ayrı olarak bulunur va alet ona gore navigasyon yapar.
4. olara sana burda katılıyorum cep telefonundan navigasyon yapılmaz yapılsada guzel olmaz hem yazılım bakımından hem ekran bakımından hem sarj suresi bakımından diğer aletlere gore çok geride su anda(pda telefonlar hariç)
5. olarak kugulu park kavşağı bile var diyen benim ve ben onu size önerdiğim navigasyon yazılımının nekadar guncel oldugunu örnek vererek anlatmak istedim ayrıca yazılım gps in herseyidir yazılım olmadan gps hiç bir işe yaramaz.
6. olarak "gpsler anlık durumu bile veriyor o cihazla ilgili değil yazılımla ilgili birsey" demişsin ama tam tersine bu en başta cihazdaki TMC özelliği olup olmamasına baglı bundan sonrada o ulkede bu özelliği aktif halde kullanabilcek alt yapı ve tmc yayını varmı ona baglı en son olarakta kullandığın yazılımın tmc yayınını destekleyip desteklemediğine bağlı. Ama şu anda turkiyede boyle bi olay yok ve satılan navigasyon aletlerinin yüzde 90 ında TMC alıcısı yok garmin in birkaç pahalı modeli hariç.
kısaca burda bilgi verdim yinede sana ters gelen seyler varsa sende ankaradasın galiba uygun oldugumuz bi gun veye bundan sonraki buluşmada inşallah bi mani çıkmazda gelebilirsem sana pdadan nekadar kaliteli ve programlar uzerinde istediğin herseyi yaparak kendine ozel bi navigasyon yapılabildiğini sana somut olarak gosteririm saygılar...
Ben sana hemen cevap vereyim kardeş..
- PDA dediğin Personal digital assistant (http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_digital_assistant) tır, oysa ki GPS Global Positionning System dir. Yani ben bi benzerlik göremedim.
- Entegre veya harici, antenli koca GPS aletimi daha iyi çeker yoksa anteni bile gözükmeyen PDA mı uyduyla daha iyi bağlantı kurar?
- Dediğin doğru, Alet tmc yi desteklemezse Trafik bilgilerini alamassın, ama yazılımla da doğrudan alakası vardır bağzı ücretsiz yazılımlar TMC kanalını desteklemezler, böylece aletin bu özelliğe sahip olması bir işe yaramaz. TMC: Traffic Message Channel. Pahalı GPS lerde TMC var demişsin, bu konuda yanılıyorsun: http://www.navking.com/tr/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=169
Burada yazılmamış ama bu alet TMC yi destekleyen en ucuz alettir satıldığı sitelerde yazıyodu sanırım bu özelliğin olduğu.
son olarak TMc ile ilgili şunu eklemek istiyorum, Bulunduğun ülkede TMC yayını yapan bir istasyon yoksa ister yazılımın desteklesin, isterse alette bu özellik olsun, TMC den, yol kapalı, yada şu yolda trafik var falan diye bilgi alamassın ki TR de şu an yok 2009'a kadar olması planlanıyor!
- Ben gördüğüm 3 farklı araç içi navigasyon cihazında da Yaya kullanımı ve araç kullanımı diye iki ayrı şey görmedim, belki vardır çok sıra dışı birşey değil. Zaten olması olduğunu farzedersek bu benim dediğimi destekler (burda anlattım) senin bilmediğin şu, ARAÇ İÇİ NAVİGASYON cihazlarının yüksek hızlarda maksimum verimli uydu bağlantısı kurma özellikleri dolayısıyla onlar araç içi diye ayrılırlar!! Çünkü dağcıların kullandığı GPS leri araçta kullanırsan takılıyo dene istersen! öyle olsa herkez gider o ucuz aletlerden alırdı aracına. İşte bu yüzden olacak senin dediğin özellik varmış o aletlerde!!
- Herşeyi geçtim bu sayacaklarım bile PDA ile Araç navigasyon cihazları arasındaki farkları anlatabilir sanırım:
PDA ların bataryaları daha kısa dayanır,
Ekranları daha küçüktür, dolayısıyla görüntü alımı zorlaşır
Hoparlörleri dha küçüktür,
Antenleri daha küçüktür,
Pda lar uydu bağlantısında yüksek hızlarda takılabilirler,
Araç için yapılmadıklarından buna pek uygun değillerdir!!!
Başka bi kafanıza takılan yoktur umarım, varsa bağzı likler verebilirim aydınlanın diye.. Bilmemek değil, bilmeden iddia etmek ayıp bence!
fellatore
16-03-2008, 13:45
pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...
ozgur_dezen
16-03-2008, 14:31
arkadaslar ben nokia 6110 navigator kullaniyorum icinde 4 gb hafiza karti mevcut avrupayi ve turkiyeyi icinde barindiriyor...bende n95 cart curt almaktansa en iyisi bi nokia 6110 navigator alin gps cok kuvvetli...gelelim haritalari yuklemeye .... ben bi kac forum biliyorum ordan yukledim(ancak daha turkiyede denemedim ama avrupada super ve herseyi detayina kadar gosteriyor...burda forum adi vermek yasakmi bilmiyorum ama ilgilenen arkadaslara msn den yardimci olabilirim...(gecenlerde n95 yukledim ama n95 in gps i o kadar kuvvetli degil bence)....
ozgur_dezen@hotmail.com
mjj_renegade
18-03-2008, 01:31
pda ya bluetooth vasitasi ile baglanabilen gps modullerinin icerisindeki alici unite ve yazilim ile diger gps cihazlarinin icerisindikiler tahminimce aynidir... bir pda nin islemcisi ve de bilgisayar programi olarak kapasitesinin daha fazla oldugunu dusunuyor ve de bir hp pda kullanicisi olarak piyasa da satilan bircok gps cihazinin ekranindan daha buyuk bir ekrana sahip oldugunu da soyleyebilirim... anten boyutu gibi bir faktoru de ortaya atmak bana komik geldi... eski uydu telefonlari ile yenileri arasinda ki farklari goren birisi iseniz anten boyutunun da cok muhim olmadigini ve de sinyal kalitesini sadece alici antenini buyuterek degil vericinin sinyal yayma kalitesini ve de vericinin gonderdigi verinin islem boyutunu degistirerek de arttirabileceginizi unutmayin... gelen sinyal oyle bir cubuk vasitasi ile toplanmiyor... cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... her yer elektromanyetik dalga dolu zaten onemli olan uydunun gorebildigi alandir... gps modulu+pda+yazilim ile daha da saglikli navigasyon yapilabilecegine inaniyorum... bu ayni bilgisayara uydu icin dvb kart takarak hem tv izlemek hem de ayni anda exel de calismak gibi birsey...
KArdeş seninle aramızdaki fark şu sen tahminimce aynidir.. diyosun.. Tahmin ediyosun.. Ben sana anlatıyorum araştırdım, böyle böyle diye!!! İnanmak istemiyosan paşa gönlün bilir.. Yani öyle bir yazmışsın ki gören de beni GPS Aleti satışları düşen, GPS distribütörü sanar!!
Ben sana GERÇEK lerden bahsediyorum.. Gerçekler değişmez, sen yada bir başkası üstünkörü ne söylerse söylesin!! Haa birisi çıkar mükemmel bir PDA yapar GPS de bir numara olan, ozaman o konuda yeni Bir Gerçek ortaya çıkar!! Ama şu an için piyasada GPS Aletinden Daha iyi verim alınmakta PDA lara kıyasla!!
Bu şuna benziyor, 'Bir işte uzman olan ile bir çok işte belli miktarda deneyimi olan arasındaki fark' gibi düşünürsen daha iyi anlarsın!! Yani uzman doktor mu daha iyi bilir Pratisyen mi? Ben Anten derken boyutundan bahsetmedim!!! Zaten her iki alettede (ki PDA'ların bazılarında var) genelde dışarıdan görünür bir anten yok!! Ben içerisinde kullanılar ve sinyal gücü kapma özelliği yüksek olan antenlerin GPS aletlerinde olduğundan bahsediyorum!!
Sana bir örnek vermem gerekirse, Amerikan donanması, AKUT, Sivil Savunma Ekipleri, Dağcılar... Bunlar hep PDA yerine GPS aletini tercih eden kuruluşlar!!
Bence sen bu konuda biraz daha araştırma yap üstünkörü konuşma!! Ayrıca cihazlarimiz da kedinin fare pesinde kostugu gibi sinyal pesinde kosmuyor... Demişsin, Hayır kardeşim tam aksine cihazlarımız Sinyal peşinde koşuyor, Gerekli sinyali alabilmek için uğraşıyor.. Bi dene bak PDA ile olmadık bir yere git pili daha çabuk bitecektir GPS için de aynı şey geçerli.. Sinyal almak güçleştikçe makina o sinyale ulaşabilmek için kendini kasar!!! Bunun bir diğer kanıtı da, senin de deiğin gibi her yer elektromanyetik dalga dolu olduğu için senin cihazın hem GSM operatörü'nün yolladığı dalgaları, Hem de uydudan aldığı dalgaları ayrı ayrı işleyip sana sunmak zorunda olduğu için içinde işlemci vardır!! Ama GPS sadece uyduya odaklanır!! Zaten bu nedenle daha iyidir diyorum!!
muraltun
18-03-2008, 09:10
Söylediklerine katılıyor ve ekliyorum. Normal bir navigasyon cihazı ile bluetooh gps alıcılarının çipsetleri aynı. Zira şuan piyasadaki en iyi çipseti SiRF Star III olarak görülüyor ki genel olarak kullanılan bu. Dolayısı ile bluetooth bir gps alıcısı ile normal bir gps alıcısının sinyal yakalama gücü arasında fark yoktur. Gelelim ikinci konuya; fayda / maliyet oranı. Navigasyon aletlerini gün içinde kaç saat kullanacağım veya alternatifi olan pdayı kaç saat kullanacağım devreye giriyor. Hatta gün içinde değilde yıllık olarak kıyaslama yapalım. PDA işlevselliği ile kat kat fazla kullanılacaktır, 100 belki 200 belki daha fazla. İyi bir PDA iyi bir navigasyon cihazının iki katı pahalı olsa bile bir yıl sonra maliyet karşılaştırıldığında çok çok büyük bir fark çıkacaktır ortaya.
Bir not, düşüncelerimin tamamı kişisel kullanım içindir. Profesyonel olarak navigasyon cihazı kullanacaklar veya sabahtan akşama kadar bilmediği yollarda gezerek iş yapanları ve işleri için navigasyon kullananlar bu söylediklerimin dışında tutulmalı.
Arkadaşlar Motorola MOTO Q + Navturk Navigasyon Paketi 799 ytl.tek başına paket 249 ytl.sizce bu cihazı tercih etmek mantıklı bir davranış olur mu? kullanan veya bilenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
muraltun
18-03-2008, 18:51
Arkadaşlar Motorola MOTO Q + Navturk Navigasyon Paketi 799 ytl.tek başına paket 249 ytl.sizce bu cihazı tercih etmek mantıklı bir davranış olur mu? kullanan veya bilenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Nerde satılıyor bu paket?
fellatore
18-03-2008, 20:28
cok gezenler icin de pda nin daha kullanisli oldugunu soyleyebilirim... ne icin diyecekseniz hemen cevapliyayim... mal dagitan bir firma da calisiyorsunuz ve elinizde gps modulu ile navigasyon yapan bir pda var... bu pda ile hem sirket stoklarinin kontrolunu yapabiliyor hem barkod kayitlarini tutabiliyor hem alacak verecek kayitlarini duzenleyebiliyor bunun gibi yazilim destegi ile bircok ortak islemi mini bir bilgisayar yardimi ile yapiyor ayni zamanda da eglence olsun diye mp3 ozelligi gibi bir multimedya destegi ile yolculugunuzu daha zevkli bir hale getirebiliyorsunuz... arkadasim ya da kardesim senin anlamak istemedigin sey benim kastettigim navigasyonu gerceklestiren cihazin bluetooth ile baglantiyi kuran bir gps modulu olmasi... hem sen piyasaya yeni cikan gps cihazlarina ek olarak mp3 calma ve ya resim dosyasi goruntuleyebilme gibi ozellikler koyuyarlar biliyor musun... millete ne ki dag basinda navigasyon yaparken mp3 calsin de mi... her navigasyon kullanan adami zengin olarak dusunursek bunlarin araclarinda herhalde mp3 calan bir teyp vardir degil mi ama oyle degilmis ki ya da gps icin odenen para fazla gelmis olacak mis ki satis stratejisi olarak multifonksiyonel cihazlare uretilmeye baslanmis... amerikan ordusunun ne kullandigi pek onemli degil galiba sokaktaki adam icin... ha sunu soylersen orada sana katilirim... nedir o... bir cihaz a nekadar fonksiyon eklersen hata verme menu kullanimi ve fiziki sartlara uyum saglamasi o kadar zorlasir... misal yagmura camura dayanikli pda yok ama gps cihazi var... ha bunu nasil cozeriz... nasil sualti fotografciligi icin bildigimiz kompakt makineleri kodugumuz su gecirmez kutular var iste pda icin de oyle uretilen aparatlar mevcut... tabi arabanin icinde ne ise yarar bunlar bilinmez... sarj kapasitesine gelince pda larin tamaminin cradle olarak isimlendirilen masa ustu sarj ve data aktarimini saglayan aparatlari ve de 12 volt a donusturulen adaptorleri mevcut... alip koynunda yatmayacagina gore aracin giderken zaten o da kenardan kenardan doldurur pilini olur biter... islemci yetenegi ile ilgili oyledigin seylere gelince...sen hic ayni anda mediaplayer calistirirken bi rtaraftan da oyun oynayabildigin ve de msn de ki manita ile sojhbet edebildigin hadi yetmedi bu manitaya gonderecegin foto yu da photoshop ile susuledigin bir bilgisayar kullanmadin mi... ilkokul cocugumu bu islemleri sirayla yapacak yahu... adi ustunde islemci... birak islesin isi ne... sinyal aliminda ki onemli olan sey gps alicisinin tuner ozelligi barindiran parcasidir ki bunun da son modelinin her gps cihazinda oldugu gibi bluetooth uyumlu gps modellerinde de kullanildigini bir arkadas defalarca yazmis... o zaman daha ne lazim ki... bir ekran dersen pda da da var... islemci dersen pda daki kat kat iyidir... ayni anda kullanmak kargasa yaratiyorsa pda nin tum performansla gps modulu ile calismasi icin diger programlari askiya alirsin olur biter... artik ikna olmussundur olmamissindir sana kalmis... bilisim teknolojilerini anlamak icin illaki kullanmak gerekmez... bizim yerimize kullanip test eden hatta o yarar bu yaramaz diyen bir alay insan var... okumak da bazen yetiyor haberin ola... sen illa ki denenye deneye kara veriyorsan coooookkk... kaziklar yer bir o kadar da zaman ve de para kaybedersin...
muraltun
19-03-2008, 01:35
Off bu kadarı fazla gelir, daha fazla üstelememek lazım.
Nerde satılıyor bu paket?
İnternetin en bilinen sanal mağazasında (isim vermek yasak olabilir diye adını yazmıyorum) var.ama benim merak ettiğim bunun ücretlendirmesi ne kadar acaba.sonradan bide telefon parası kadar fatura ödemeyelim.
murry666
26-03-2008, 01:14
arkadaslar ben nokia 6110 navigator kullaniyorum icinde 4 gb hafiza karti mevcut avrupayi ve turkiyeyi icinde barindiriyor...bende n95 cart curt almaktansa en iyisi bi nokia 6110 navigator alin gps cok kuvvetli...gelelim haritalari yuklemeye .... ben bi kac forum biliyorum ordan yukledim(ancak daha turkiyede denemedim ama avrupada super ve herseyi detayina kadar gosteriyor...burda forum adi vermek yasakmi bilmiyorum ama ilgilenen arkadaslara msn den yardimci olabilirim...(gecenlerde n95 yukledim ama n95 in gps i o kadar kuvvetli degil bence)....
ozgur_dezen@hotmail.com
bende 6500 slider var ona olurmu??
ben tomtom one kullaniyorum ama türkiye yok onda onun icin cep icin prog ariyorum.
n95 fiyatlari biraz fazla tuzlu geldi bana, onun icin almadim :sorry::cry:
ozgur_dezen
06-04-2008, 19:53
bende 6500 slider var ona olurmu??
ben tomtom one kullaniyorum ama türkiye yok onda onun icin cep icin prog ariyorum.
n95 fiyatlari biraz fazla tuzlu geldi bana, onun icin almadim :sorry::cry:
arkadasim olur olmasina neden olmasin 6500 dan pek anlamam ama icinde gps alicisi varmi? yada externe gps mi var ?
benim msn bu ozgurdezen@hotmail.com ekle sana yardimci olayim
superkene
21-04-2008, 13:51
ben bi sürü navigasyon cihazı denedim bugüne kadar, hatta bi ara sonyericsson P1i ve Wayfinder kullandım ama çok verim alamadım, en son 2-3 ay önce internetten navia ns-1020 marka bitane aldım ucuzdu baya ama şimdiye kadar kullandığım en iyisi çıktı. ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim...
başka navia kullanan varsa bikaç sorum olabilir
murry666
21-04-2008, 14:12
N80 + bluetooth gps aldim. onu bekliyom.
duyduma döre tüm N seriesinde navigation oliyormus...
superkene
21-04-2008, 15:52
N80 + bluetooth gps aldim. onu bekliyom.
duyduma döre tüm N seriesinde navigation oliyormus...
N80 ve navigasyon...araç içi için pek uygun olacağını düşünmüyorum, sesli uyarıları var mıymış araştırdın mı?
su programları rapıdde paylassan ıyı olur hanı;)bende navı alıcamda programı hazır olsun rapıdle lınkı koy
arkadaslar bırsey daha sorucam necvox 9880 gıbı cıhazların navıgasyonu nasıl kullanılıyor bunlarında dahılı bır antenımı var yoksa su dedıgınız bluetooth lu antenlerle beraber ve bu igo gıbı programları bu cıhaza yukleyerekmı kullanılıyor yoksa baska sekıldemı ben boyle multıfonksıyonlu type varı seylerden almak ıstıyorum alşırsam navıgasyon ozellıgını kullanabılmam ıcın neler daha alamam veya yapmam gerekır bılen veya bunlardan kullanan arkadaslar varsa bılgı ve yardımlşerınızı beklıyorum
superkene
24-04-2008, 00:56
Eee sonuç olarak var mı alıp kullanmış olan arkadaşlar?
Dikkat: Ben NAV-P140S Cihazı almayı planlıyorum internete girip bakın arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum!! Bu cihaz iyiymiş çok kişiyle konuştum.. Bide size soriim dedim!!!
Link, Daha uygun fiyata da bulunabilir...
http://urun.gittigidiyor.com/NAV-P140S-NAVITEC-NAVIGASYON-CIHAZI-avitec-SIFIR_W0QQidZZ6267623
Büyük ihtimalle satın almışsındır ama bence alma Navia NS-1020 cihazını bir deneyin derim ben, satış sonrası hizmetleri de süper adamların..cihaza yada yazılıma bişi olduğunda anında müdahale edip düzeltiyolar, yabancı firmalar öyle değil süründürüyorlar insanı...hem fiyatı da çok iyi, ayrıca bu ara kampanyadalar national geographic dergisi ile isteyenler baksın buyrunuz linkk::pon: http://www.nationalgeographic.com.tr/uyelik/default.aspx :pon:
superkene
24-04-2008, 01:17
arkadaslar bırsey daha sorucam necvox 9880 gıbı cıhazların navıgasyonu nasıl kullanılıyor bunlarında dahılı bır antenımı var yoksa su dedıgınız bluetooth lu antenlerle beraber ve bu igo gıbı programları bu cıhaza yukleyerekmı kullanılıyor yoksa baska sekıldemı ben boyle multıfonksıyonlu type varı seylerden almak ıstıyorum alşırsam navıgasyon ozellıgını kullanabılmam ıcın neler daha alamam veya yapmam gerekır bılen veya bunlardan kullanan arkadaslar varsa bılgı ve yardımlşerınızı beklıyorum
öncelikle belirteyim ben navigasyon cihazını ayrı (navia ns-1020)kullanıyorum çok fonksiyonlu şeylerde bi arıza çıktı mı bütün fonksiyonlar çalışmaz hale geliyor, hele bir de bahsettiğin gibi yazılım ayağı daha karmaşık cihazlarda işin içinden çıkılmıyor, servis desen yok destek desen yok neyse konuya gelelim, bahsettiğin internetten araştırdım büyük ihtimalle üzerinde gps alıcısı olan bir model ama yine de satın alırken netleştirmen gerekli, eğer gps alıcısı var ise, buna uyacak bir navigasyon yazılımı ve harita bulman gerekli (uygunluk: cihazın işletim sistemine uygun bir yazılım olması gerekir) bunları da temin ettikten sonra cihaz SD kart vasıtası ile navigasyon yapabilmeli.
2. senaryo: gps alıcısı yok ise, o zaman bir adet bluetooth gps alıcısı ve yine yukarda bahsettiğim yazılım ve harita edinmen gerekir, ama o kadar para verip de aldığın cihazın yanına bir de bluetooth gps alıcısı alırsan bence hiç alma daha iyi.. bir de fiyat nedir ben 400$ civarı fiyat gördüm bu cihaz için?
Benim kişisel tavsiyem, sadece müzik ve video için 7 inçlik az fonksiyonlu ama işini iyi yapan bir cihaz alman ve yanına 3.5 inçlik bir navigasyon cihazı alman, yine kişisel tavsiyem benim kullandığım navia ns-1020 cihazı hem uygun fiyatlı hem de yolda bırakmayan bir sistem. montajı falan da kolay hiç öyle delmekle falan uğraşmadan kendin takıyosun bitiyo. benim söyleyeceklerim bu kadar faydalı olduysa ne mutlu bana, sorun olursa yine yanıtlarım.
cevabın ıcın tesekkur ederım baya aydınlattın ama daha cok goruntu olarak guzel durdugu ıcın hosuma gıdıyo bu fonksıyonel sıstemler zaten delmeyede gerek yok artık cogu aracın typ kısmı o boyutta oluyo zaten sadece fıkır edınmeye calısıyorum
superkene
27-04-2008, 23:14
cevabın ıcın tesekkur ederım baya aydınlattın ama daha cok goruntu olarak guzel durdugu ıcın hosuma gıdıyo bu fonksıyonel sıstemler zaten delmeyede gerek yok artık cogu aracın typ kısmı o boyutta oluyo zaten sadece fıkır edınmeye calısıyorum
rica ederim, sana katılıyorum gürüntü süper :) benim tercihim görüntü yerine fonksiyonellik :) başka bi sorun olursa her zaman yardımcı olurum
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net