Orijinalini görmek için tıklayınız : format atmak zararlımı
MerifasT
02-09-2007, 22:12
birinden duyduğuma göre çok format atmak harddiske zararlıymış bu doğrumu yanlışlmı:help::help::help::confused:
AxarayLiaLp
02-09-2007, 22:22
Ben Zararini Hic Gormedim ortalama 2 ayda bir format atarim ben :rock :good:
Low level format atarsanız, zarar görebilirsiniz ancak bu uzun sürede meydana gelebilecek bir zarar..
evet zararlı hdd için, düşün ki bir kağıda sürekli yazıp siliyosun tekrar yazıyosuni bi daha siliyosun gene yazıyosun. format da buna benziyor haliyle diskte bir aşınma oluyor. hdd dışında bir zararı da pek olmaz.
aslına bakarsan format bilgisayar için hem yararlı hem zararlı. Yararı şu, aşırıya kaçmadan atılan format bilgisayarında rahatlama meydana getirir. Ama sürekli format tabiki zararlıdır. Ama bu zarar, seni etkileyecek düzeyde olmaz.
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 02:50
Low level format atarsanız, zarar görebilirsiniz ancak bu uzun sürede meydana gelebilecek bir zarar..
Yani küçük küçük aşınıyor ve zaman içinde büyüyor...
evet zararlı hdd için, düşün ki bir kağıda sürekli yazıp siliyosun tekrar yazıyosuni bi daha siliyosun gene yazıyosun. format da buna benziyor haliyle diskte bir aşınma oluyor. hdd dışında bir zararı da pek olmaz.
Harita method'a çizip çizip silmek gibi yani,zamanla aşınıyor...
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 02:57
Format bir disk'in tekrar yazılabilir hale getirilmesidir.Tekrar yazılabilir hale getirme...Tekrar,tekrar ve tekrar.Format atmanın zarar verme ihtimali,bilgisayarınızın her seferinde 'power' butonuna bastığınızdaki 'disk kılcalı' ihtimalinin binde biri kadar azdır.Quick veya Hard fark etmez...
MerifasT
03-09-2007, 10:36
yani mecbur kalmadıkça format atmamalıyız .hepininze teşekkür ediyorum
Tekhatıram
03-09-2007, 12:38
Hiç bir zararı yoktur.Siz aracınızın deposuna bir depo benzin koyuyosunuz sonra depo boşalıyor bidaha bir depo benzin koyuyosunuz aynı sey bu format olayıyla.iyi o zaman benzin koymak depoya zararlımıs diye benzin koymayın depoya.Hortum bağlayın motora :D .Format atmak zararlı ama çok önemsiz bir zarar olsa olur bunada zarar denmez bence :).
Yok eğer her allahın günü format atarsanız ona bişe diyemem :D
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 16:23
Format'ı benzetmelerle açıklamak bilginin hangi seviyede olduğunun kanıtıdır.Benzin deposu,kağıt kalem...Bakalım daha neler yazılacak?
İnternet cafe'ler açıldı ve herkes bilgisayar prof.'u oldu...
Hiç bir zararı yoktur.Siz aracınızın deposuna bir depo benzin koyuyosunuz sonra depo boşalıyor bidaha bir depo benzin koyuyosunuz aynı sey bu format olayıyla.iyi o zaman benzin koymak depoya zararlımıs diye benzin koymayın depoya.Hortum bağlayın motora :D .Format atmak zararlı ama çok önemsiz bir zarar olsa olur bunada zarar denmez bence :).
benzin deposu ile olan ilişkiyi anlayamadım ama neyse...:D
Acaba,burada yazdıklarınızla, benzin fiyatına mı dikkat çekmek istediniz..? :)
:good:
Yani küçük küçük aşınıyor ve zaman içinde büyüyor...
Harita method'a çizip çizip silmek gibi yani,zamanla aşınıyor...
söylediğimi tekrarlamana gerek var mıydı :kop:
Low-level atılmadığı sürece zararı gözardı edilebilir.Ama can sıkıldıkça formatlamanında gereği yok bence.
tebrik ederim seni, süper bi örnek :kop: :kop:
bi hdd yi sıfır al ve sürekli formatla, uzun vadede çok fark göreceksin, o an hisssetmeyeceksin sürekli sen kullanıyosun çünkü ama sıfır bi disk taktığında farkı anlarsın. tecrübe ile sabittir :good:
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 21:44
Boş atıp dolu tutturmaya çalışmak yerine,format'ın zararlarını teknik olarak,donanımsal olarak açıklansın,bilmeyen de öğrensin.Sabit disklerin içini açarak nasıl çalıştığını anlamaya çalışan biri bunu söylese de gerekçe belirtse gam yemem.Bilmeden yazmak,konuşmak sanırım çoğumuzun sorunu.
Format nedir? Anlatın öğrenelim.Neden zararlıdır format?Ne'ye nasıl zarar verir?İlkokul çocuğuna fasulyeyle 4 işlem anlatırmış gibi yapmadan,yazdığı yazıların sayısız kişilerce okunacağının bilincinde olan bir 'adam' gibi cevap yazalım.
Yukarıdaki daha önce yazdığım mesajlarda da belirttiğim gibi...
Format,bir diskin tekrar yazılabilir hale getirilmesidir.Sıfır olarak aldığınız bir disk ile,100 kere seri olarak formatlanmış bir disk'in hiçbir farkı yoktur.
Ram'lerde de durum böyledir.5 sene boyunca günde 18 saat açık kalan bir pc'nin ram'i ile,aynı ram'in sıfırı arasında da hiçbir fark yoktur.
;) Boş atıp dolu tutturmaya çalışmak yerine,format'ın zararlarını teknik olarak,donanımsal olarak açıklansın,bilmeyen de öğrensin.Sabit disklerin içini açarak nasıl çalıştığını anlamaya çalışan biri bunu söylese de gerekçe belirtse gam yemem.Bilmeden yazmak,konuşmak sanırım çoğumuzun sorunu.
Format nedir? Anlatın öğrenelim.Neden zararlıdır format?Ne'ye nasıl zarar verir?İlkokul çocuğuna fasulyeyle 4 işlem anlatırmış gibi yapmadan,yazdığı yazıların sayısız kişilerce okunacağının bilincinde olan bir 'adam' gibi cevap yazalım.
Yukarıdaki daha önce yazdığım mesajlarda da belirttiğim gibi...
Format,bir diskin tekrar yazılabilir hale getirilmesidir.Sıfır olarak aldığınız bir disk ile,100 kere seri olarak formatlanmış bir disk'in hiçbir farkı yoktur.
Ram'lerde de durum böyledir.5 sene boyunca günde 18 saat açık kalan bir pc'nin ram'i ile,aynı ram'in sıfırı arasında da hiçbir fark yoktur.
100 kere formatlanmışla sıfırın arasındaki farkı ispatlarsam ne vercen ;) sen o farkı sürekli yaptıuğın içn anlayamazsın, zamanla hdd kafa vurmaya başlar, performans düşer, kafalar bozulur vs. hastayım böyle çok biliyo gibi atıp tutan ve bilmeyenlere. at sen kalede ben varım
ha teknik bilgi den bahsediyon ya, format zararlımı diye soran birine tutup optik kafaları, diskleri anlatma ne kadar mantıklı ;) oldu olcak baştan hdd imalatını anlatalım, bütün parçalar nası çalışır en ince detaylarına kadar anlatalım. bana işlemcinin bacaklarının ne işe yaradıklarının tek tek yazsana :kop:
atmamak daha zararlı bence
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 22:01
tebrik ederim seni, süper bi örnek :kop: :kop:
bi hdd yi sıfır al ve sürekli formatla, uzun vadede çok fark göreceksin, o an hisssetmeyeceksin sürekli sen kullanıyosun çünkü ama sıfır bi disk taktığında farkı anlarsın. tecrübe ile sabittir :good:
Bahsedilen 'Format' işlemi zaten,ya da xp'nin sunduğu format,zaten gerçek bir sıfırlama imkanı sunmaz değerli kardeşim benim.Disk üzerindeki milyonlarca sektör üzerine formül kaydedilir.Bu da yeni bilgiler girilene kadar muhafaza imkanı sunar.Formatlanmış bir bilgisayardan bile yıllar öncesine ayit bilgilerin bulunması da bu yöntemle mümkündür ki bu konuyu da başka bir başlık altında söylemiştim.Yani önemli olan şey,normal olarak hücrelendirilip depolanan bilgilerin silinmesidir.Bu bilgiler de silinmeden önce yedeklenir.Bunun içinde özel bir alan sunuluyor artık yeni diskler'de.Hatta fiyat listelerine baktığınızda,mesela:
'300Gb Hard DİSK-8mb'
'300Gb Hard DİSK-16mb' yazar.
Silinen bilgilerin taslakları,ya da hücresel döngü formülleri buralarda kayıtlıdır.Eskiden bu özel alanlar olmadığı için her formatlama işlemi sonrasında disk'ten bir miktar daha yer kaybolurdu.Ama bu kullanıcının hissedebileceği bir sığa değildir.Kapasitenin tamamı dolduğunda kıyas yaparak anlayabilirsiniz ancak.
Yani;
Senin bahsettiğin olay,'yeni bir hard disk alındığında işlemlerin hızlanıyormuş izlenimi' bu anlattığım sebeplerden kaynaklanır.Hızlanma denilen şey,atılan formatın türüne göre değişir.
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 22:07
;)
100 kere formatlanmışla sıfırın arasındaki farkı ispatlarsam ne vercen ;) sen o farkı sürekli yaptıuğın içn anlayamazsın, zamanla hdd kafa vurmaya başlar, performans düşer, kafalar bozulur vs. hastayım böyle çok biliyo gibi atıp tutan ve bilmeyenlere. at sen kalede ben varım
ha teknik bilgi den bahsediyon ya, format zararlımı diye soran birine tutup optik kafaları, diskleri anlatma ne kadar mantıklı ;) oldu olcak baştan hdd imalatını anlatalım, bütün parçalar nası çalışır en ince detaylarına kadar anlatalım. bana işlemcinin bacaklarının ne işe yaradıklarının tek tek yazsana :kop:
Of of,canım benim,belli ki 20 yılını geçirmişsin bu işlerle geçirmişsin,bu arada yaşım gözüme şimdi ilişti.Ben 1 haftadır internet cafe'de çalışıyorum da,her şeyi öğrendim,ordaki amcalardan duymuştum,burda da sallıyorum işte ;) İşlemcinin bacağını anlatma,sende kalsın...
Bahsedilen 'Format' işlemi zaten,ya da xp'nin sunduğu format,zaten gerçek bir sıfırlama imkanı sunmaz değerli kardeşim benim.Disk üzerindeki milyonlarca sektör üzerine formül kaydedilir.Bu da yeni bilgiler girilene kadar muhafaza imkanı sunar.Formatlanmış bir bilgisayardan bile yıllar öncesine ayit bilgilerin bulunması da bu yöntemle mümkündür ki bu konuyu da başka bir başlık altında söylemiştim.Yani önemli olan şey,normal olarak hücrelendirilip depolanan bilgilerin silinmesidir.Bu bilgiler de silinmeden önce yedeklenir.Bunun içinde özel bir alan sunuluyor artık yeni diskler'de.Hatta fiyat listelerine baktığınızda,mesela:
'300Gb Hard DİSK-8mb'
'300Gb Hard DİSK-16mb' yazar.
Silinen bilgilerin taslakları,ya da hücresel döngü formülleri buralarda kayıtlıdır.Eskiden bu özel alanlar olmadığı için her formatlama işlemi sonrasında disk'ten bir miktar daha yer kaybolurdu.Ama bu kullanıcının hissedebileceği bir sığa değildir.Kapasitenin tamamı dolduğunda kıyas yaparak anlayabilirsiniz ancak.
Yani;
Senin bahsettiğin olay,'yeni bir hard disk alındığında işlemlerin hızlanıyormuş izlenimi' bu anlattığım sebeplerden kaynaklanır.Hızlanma denilen şey,atılan formatın türüne göre değişir.
8 ve 16 mb CACHE bellekten bahsediyosun, sana bunu kim söylediyse yanlış söylemiş. bilgiler burda saklanmaz, bu bellekler sadece anlık kullanımlar içindir; yani şöyle örnekleyeyim sana, bilgisayarı açtıktan sonra hdd den okuttuğun bilgiler önce burdan geçer ve sonra ram lere gider. buda aynı ram görevi görür, hdd nin daha verimli çalışmasını sağlar. bu sığa büyüdükçe performansta artar, okuma ve yazma işi kolaylaşır. sen word ü ilk açtığında biraz geç olur, fakat diğerlerinde daha hızlı olduğunu görürsün bunun nedeni ram ve bu cache belektir. bu cache belleklerde bilgi saklanmaz sadece hdd nin okuma ve yazma hızı artar dediğim gibi. bu artışın sebebi de; verdiğim örnekten de anlaşlacağı gibi word ile ilgili bilgilerin ilk açılışta buralara yerleşmesidir. samsung un 128 ve 256 mb cache li hdd leri yakında geliyo, daha fazla yer saklasın diye değil sadece PERFORMANS için ;)
yanlış bilgilerle arkadaşları yanıltmayalım, tekrar yazıyorum; format diske zararlıdır ;)
Of of,canım benim,belli ki 20 yılını geçirmişsin bu işlerle geçirmişsin,bu arada yaşım gözüme şimdi ilişti.Ben 1 haftadır internet cafe'de çalışıyorum da,her şeyi öğrendim,ordaki amcalardan duymuştum,burda da sallıyorum işte ;) İşlemcinin bacağını anlatma,sende kalsın...
akıl yaşta değil baştadır, işlemcinin bacağını da anlatmıycam zaten çok biliyon yaa senden istedim bakalım ona ne sallıycan merak ettim ;)
MerifasT
03-09-2007, 22:15
offf işler amma karışmış oysaki sorduğum soru hiçte öle bi soru deil yapmayın yemeyin birbirinzi
atmamak daha zararlı bence
duruma göre değişir, durduk yere yapmanın da bi mantığı yok ;)
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 22:22
8 ve 16 mb CACHE bellekten bahsediyosun, sana bunu kim söylediyse yanlış söylemiş. bilgiler burda saklanmaz, bu bellekler sadece anlık kullanımlar içindir; yani şöyle örnekleyeyim sana, bilgisayarı açtıktan sonra hdd den okuttuğun bilgiler önce burdan geçer ve sonra ram lere gider. buda aynı ram görevi görür, hdd nin daha verimli çalışmasını sağlar. bu sığa büyüdükçe performansta artar, okuma ve yazma işi kolaylaşır. sen word ü ilk açtığında biraz geç olur, fakat diğerlerinde daha hızlı olduğunu görürsün bunun nedeni ram ve bu cache belektir. bu cache belleklerde bilgi saklanmaz sadece hdd nin okuma ve yazma hızı artar dediğim gibi. bu artışın sebebi de; verdiğim örnekten de anlaşlacağı gibi word ile ilgili bilgilerin ilk açılışta buralara yerleşmesidir. samsung un 128 ve 256 mb cache li hdd leri yakında geliyo, daha fazla yer saklasın diye değil sadece PERFORMANS için ;)
yanlış bilgilerle arkadaşları yanıltmayalım, tekrar yazıyorum; format diske zararlıdır ;)
Benim anlattığım işlem sonucunda,yazılacak küçük bölümler,disk'i kullanmadığı için zaten direk hız'dan kazanç sağlar.Mantığı bu'dur.Bildiğin şeyleri her şeye uyarlamak için,örnekler vermeye çalışma.Ben format hakkında söylediklerimi yukarda belirttim.Sen kendi bildiğine göre davran...
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 22:29
akıl yaşta değil baştadır, işlemcinin bacağını da anlatmıycam zaten çok biliyon yaa senden istedim bakalım ona ne sallıycan merak ettim ;)
İşlemci bacağını da nerden çıkardın yahu? :) Ben işlemcinin ayakları hakkında bilgi sahibi değilim.Ama kopyala-yapıştır da yapmam.
''Bak bunu da biliyorum,bunu da ezberledim,bunu da okudum,bunu da,bunu da,bunu da biliyorum,sen bunu biliyon mu? Yaa naber?'' gibi tavrın,ona ne sallıycan gibi bir cümle,benim babam senin babanı döver'e kadar gidecek kadar basit uslüp...Unutma canım kardeşim benim,akılı da başa getiren yaştır.
Format konusunda söylediklerim sabit...
Benim anlattığım işlem sonucunda,yazılacak küçük bölümler,disk'i kullanmadığı için zaten direk hız'dan kazanç sağlar.Mantığı bu'dur.Bildiğin şeyleri her şeye uyarlamak için,örnekler vermeye çalışma.Ben format hakkında söylediklerimi yukarda belirttim.Sen kendi bildiğine göre davran...
örnek vermeden anlattım ama anlamadın, örnek verdim gene analmadın. tabii ki bildiklerimden eminsem onları yapıcam, ama beni ikna edebilseydin tamam dediklerin mantıklı derdim ama alakası yok, kendin uyduruyon bide doğruymuş gibi gösteriyon ya tebrik ederim bilgisayar tarihinde ilkleri gerçekleştirdiğin için. bu kadar yanlı ş şeyin içinde bi tane doğru çıktı o da eski bilgilere ulaşma konusu. ;)
İşlemci bacağını da nerden çıkardın yahu? :) Ben işlemcinin ayakları hakkında bilgi sahibi değilim.Ama kopyala-yapıştır da yapmam.
''Bak bunu da biliyorum,bunu da ezberledim,bunu da okudum,bunu da,bunu da,bunu da biliyorum,sen bunu biliyon mu? Yaa naber?'' gibi tavrın,ona ne sallıycan gibi bir cümle,benim babam senin babanı döver'e kadar gidecek kadar basit uslüp...Unutma canım kardeşim benim,akılı da başa getiren yaştır.
Format konusunda söylediklerim sabit...
senin aklın geç geldiyse bunda kimsenin suçu yok;) işlemci bacağını bende bilmiyorum bilememde, onunla boşa uğraşmam yani, ama sen çok biliyon ya belki onu da yazarsın demiştim;) basit üslubun nedeni sensin, çocuk gibilerle çocukta olurum ben yeterki anlatabileyim, inatçı olmasın ;)
Tekhatıram
03-09-2007, 22:49
Benzetmeleri anlamayan veya çok bilmişlik yapanlara kısa ve öz sölemek gerekirse formatın pcye zararı yoktur.Burda herkez görüşünü yazıyor çıkıpta bilmişlik etmenin insanların düşüncesi ile alay etmenin anlamı yok...
Format'ı benzetmelerle açıklamak bilginin hangi seviyede olduğunun kanıtıdır.
İnternet cafe'ler açıldı ve herkes bilgisayar prof.'u oldu...
İlk önce düzgün konus !!
Pc ve webden ev gecindirenler var demekki sen cafelerden giriyon sürekli herkezi kendin gibi sanıyon!!.
Benzetmeleri anlamayan veya çok bilmişlik yapanlara kısa ve öz sölemek gerekirse formatın pcye zararı yoktur.Burda herkez görüşünü yazıyor çıkıpta bilmişlik etmenin insanların düşüncesi ile alay etmenin anlamı yok...
İlk önce düzgün konus !!
Pc ve webden ev gecindirenler var demekki sen cafelerden giriyon sürekli herkezi kendin gibi sanıyon!!.
format ın hdd ye zararı yok, ben hdd ye zararlı olduğunu kanıtlamaya, göstermeye hazırım, akisni iddia eden varsa kanıtlasın ;)
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 22:55
senin aklın geç geldiyse bunda kimsenin suçu yok;) işlemci bacağını bende bilmiyorum bilememde, onunla boşa uğraşmam yani, ama sen çok biliyon ya belki onu da yazarsın demiştim;) basit üslubun nedeni sensin, çocuk gibilerle çocukta olurum ben yeterki anlatabileyim, inatçı olmasın ;)
Bak bak,nasıl da yazıyor,heyecanlandın mı sen?Ah bu internet... :)
Tekhatıram
03-09-2007, 22:56
format ın hdd ye zararı yok, ben hdd ye zararlı olduğunu kanıtlamaya, göstermeye hazırım, akisni iddia eden varsa kanıtlasın ;)
Evet herkez senin gibi düşünüyor.Ama bazıları çıkıp alay ediyor çok bilmişlik yaparak
Boş teneke çok ses çıkarır corsaDistorsiyon (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=4139) demi
Bak bak,nasıl da yazıyor,heyecanlandın mı sen?Ah bu internet... :)
salağa yat sen devam et :kop:
Evet herkez senin gibi düşünüyor.Ama bazıları çıkıp alay ediyor çok bilmişlik yaparak
Boş teneke çok ses çıkarır corsaDistorsiyon (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=4139) demi
BİLMEDEN BİLİYOMUŞ GİBİ YAPANLARI SEVMEM, BİLMİYOSAN BİLMİYOM DERSİN AMA SENİN GİBİLERDE ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İÇİN GEMİŞ İZLENİMİ VERİYO NEDENSE.
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 23:02
İlk önce düzgün konus !!
Sen en baştan itibaren tekrar oku,sonra tekrar başa dön tekrar oku,böylece benim 'format zararsızdır' dediğimi ve açıkladığımı anlama ihtimalin güçlenecektir.Ama kesin olarak anlayacaksın demiyorum,şupheliyim yine de...
Düzgün konuşuyorum :) Yamuk anlamlar çıkıyorsa eğer,benden değil,okuyandan kaynaklanır.İnternet cafe'lerde oyun oynayarak kendini teknik servis elemanı zanneden çocuklardan bahsetmek istedim,umarım şimdi anlam yörüngesine girmiştir düşüncelerin.
İnternet cafe'lerle ev geçindirenler var demişsin...Evet var,Allah hayırlı işler de versin.Olayla ne alakası var ki bunun?Neyse...
3, şahıslar nedeniyle başlıktaki seviye magma ya indiğinden bu başlıkta artık mesaj yazmayacağım, ilgililere duyurulur:D
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 23:11
salağa yat sen devam et :kop:
Bu nedir?Efendi gibi yazarsan forum kuralları içinde tartışabilirdik,ama ben senin gibi bir 'insan'la tartışmam bu ortamda.Çünkü sen olayı bayağılaştırmaya ve ayak muhabbeti tadına çekmeye çok müsayit birisin anlaşılan.Abidik gubidik kelimeleri yanyana getirmeyle kanıtlama yapılmaz.Ben format'ın zararsız olduğunu söylüyorum,nedenleri de belirttim kendimce.Yorum olarak değil,bilgi olarak.
Ayrıca burası bu şekilde yazabileceğin bir forum değil,kullandığın mesajlardaki kelimeleri kullandığın forumlarla karıştırma bu ortamı.Biraz daha saygılı devam etmen gerekiyor...
KA®ANLIK
03-09-2007, 23:13
arkadaşlar bu kadar birbirinizi kıracak sözler söylemek yerine,
format ı boşverin, GHOST yapalım bilgisayarlara olmazmı :=)
Biraz daha anlayışlı olalım lütfen...
Herkes farklı bir düşünceye sahip olabilir. Ancak İspatı olmadığı sürece herkes haklıdır bana göre :=)
Benim kendi şahsi fikrim HDD de bir yıpranma olmayacaı yönüde mesela.
Mantık olarak HDD nin filminin üstüne bilgiler manyetik bir kafa ile yazılıyor ama bu kafa kesinlikle ama kesinlikle o filme değmiyor. E değmediği sürece de zaten bir aşınma söz konusu olmaz. Yani HDD bilgi yazar veya okurkende AYNI mantıkla hareket ediyor... Manyetik kafa film üzerinde gidip geliyor. Temas etmeden. Bu bence şu demek oluyor. HDD bilgi okur ve yazarken ne kadar YIPRANIYORSA? format atarkende o kadar yıpranıyor demektir. Yani format atmayı üstünden FİZİKSEL BİR İŞLEM YAPIYOR gibi siliyor düşünmeyin, aynı yazdığı ve okuduğu gibi üzerini örtüyor. Nası bir dosyanın olduğu sector'e başka bir dosya yazıyoruz, aynı mantık...
Sonuç larak manyetik ve kimyevi bilgisi iyi olan bir kimyacı veya fizikçi (herneyse) :=) manyetik kafanın filme zarar verip vermediğini bilir ve bunu da en iyi o açıklar.
Ama dediğim gibi sonuç olarak Manyetik kafa nasıl bilgi yazıyor ve okuyorsa format atarkende aynı mantık ve yolla diski sıfırlıyor. yani eski dosyaların üstüne boş sector ler ekliyor.
Disc teki bir dosyanın üstüne dosya yazmaktan farksız benim mantığımca.
ama tabi yanlışta düşünüyor olabilirim... :=)
Tekhatıram
03-09-2007, 23:17
...
Tekhatıram
03-09-2007, 23:24
BİLMEDEN BİLİYOMUŞ GİBİ YAPANLARI SEVMEM, BİLMİYOSAN BİLMİYOM DERSİN AMA SENİN GİBİLERDE ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İÇİN GEMİŞ İZLENİMİ VERİYO NEDENSE.
Ben burda düşüncemi söyledim masallah alay eden edene neden zorlarına gidiyo kendileri çok bilmiş ya
Hem nedense senle corsaDistorsiyon (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=4139) en cok atlıyo lafa ben burda bilmişlik taslamıyorum bana söylenen sözlere cevap veriyorum.Bu arada ikinizden baska bilmişlik taslayan yok
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 23:27
Benim sinirimi bozma !!.Haddini aşıyosun.İnternet cafelerde ev geçindirenler var demedim.Webte ve pc işlerinden ev gecindiren hatta bu işlerden 0km otomobil alan bile var .Tekrar söliyorum düzgün konus akıllı ol !!!!
Ben sana ne deyim be canım ?:rolleyes:
Had aşmalar,akıllı ol'lar...Sinirlenme,buz kullan.Hırçınmışsın da maaşşallah...:)
corsaDistorsiyon
03-09-2007, 23:29
Sizin aranızda ne var bilmiyorum ama,uzamaması için yazmayın artık.Yanlış anlatımlar,yanlış anlaşılmalara neden oluyor.Ben sonuç olarak format zararsızdır diyorum...
Tekhatıram
03-09-2007, 23:33
Sizin aranızda ne var bilmiyorum ama,uzatmaması için yazmayın artık.Yanlış anlatımlar,yanlış anlaşılmalara neden oluyor.Ben sonuç olarak format zararsızdır diyorum...
Mesele format zararlımıdır değilmidir değil..
Senin düşüncene saygızılık yapan yok.Yeterki saygılı bir biçimde düşünceni yaz.Tanımadıgın insanlara saygılı ol yası senden küçük olsada büyük olsada.Burda kimsenin düşüncesine hakaret edemezsin sende baskasıda.Benim derdim bu...
Benim sinirimi bozma !!.Haddini aşıyosun.İnternet cafelerde ev geçindirenler var demedim.Webte ve pc işlerinden ev gecindiren hatta bu işlerden 0km otomobil alan bile var .Tekrar söliyorum düzgün konus akıllı ol !!!!
Genç arkadaşım,lütfen burada yazdığın mesajlara dikkat et!
weSti555
03-09-2007, 23:52
Sakin olun daha fazla gerginlik olmasın Lütfen
KentucKy
03-09-2007, 23:55
hakkaten lütfen herkesin fikrini bilgisini aldıkdurun artık...
(bencede zararı yoktur tamamen etrafımdan edindiğim bilgi...)
Tekhatıram
04-09-2007, 00:00
Genç arkadaşım,lütfen burada yazdığın mesajlara dikkat et!
Evet ne vardıki ben öle saygısızlık yaptım adam sadece bana gerizekalı diyo hakaretler yagdırıyo !! Bana verilen cevapa en iyi cevap olarak onu gördüm..Benden önce onu uyarın bence..O öyle yazmasadı bende öyle saygsızılık yapmazdım.
Bu arada o mesajımıda editledim...
Bana yapılan hakaretleri karsılıksız koymam herkez haddini bilsin..
Evet ne vardıki ben öle saygısızlık yaptım adam sadece bana gerizekalı diyo hakaretler yagdırıyo !! Bana verilen cevapa en iyi cevap olarak onu gördüm..Benden önce onu uyarın bence..O öyle yazmasadı bende öyle saygsızılık yapmazdım.
Bu arada o mesajımıda editledim...
Bana yapılan hakaretleri karsılıksız koymam herkez haddini bilsin..
Nerede gerizekalı yazmış göremedim.. Ben seni uyarmadım sadece tavsiyede bulundum..
herkez(s) haddini bilsin derken?
Tekhatıram
04-09-2007, 00:19
Nerede gerizekalı yazmış göremedim.. Ben seni uyarmadım sadece tavsiyede bulundum..
herkez(s) haddini bilsin derken?
Yazdıgı mesajı okursanız ne demek istediği açık bir şekilde belli..
herkez haddini bilsin derken lafım size değildi anlayan anladı onu.
Tekhatıram
04-09-2007, 00:23
Yazdıgı mesaj 2.ci sayfada aşağıdaki gibi yazmıs bu yazıya yöneticiler müdahale etmezse bende öyle yazarım tabiki editledim gerci mesajımı
Sen en baştan itibaren tekrar oku,sonra tekrar başa dön tekrar oku,böylece benim 'format zararsızdır' dediğimi ve açıkladığımı anlama ihtimalin güçlenecektir.Ama kesin olarak anlayacaksın demiyorum,şupheliyim yine de...
Düzgün konuşuyorum :) Yamuk anlamlar çıkıyorsa eğer,benden değil,okuyandan kaynaklanır.İnternet cafe'lerde oyun oynayarak kendini teknik servis elemanı zanneden çocuklardan bahsetmek istedim,umarım şimdi anlam yörüngesine girmiştir düşüncelerin.
corsaDistorsiyon
04-09-2007, 00:32
Yazdıgı mesaj 2.ci sayfada aşağıdaki gibi yazmıs bu yazıya yöneticiler müdahale etmezse bende öyle yazarım tabiki editledim gerci mesajımı
Sen 'gerizekalı' kelimesini kendine nasıl oluyor da yakıştırıyorsun yahu?Ben format'ın zararının olmadığını belirtmişken,aynı şeyi ters söylemiş gibi jargon diziyorsun.Bu yüzden de iyi okuman gerektiğini önerdim sana.Bu yırtınmalar gereksiz.Uzun süreli bir üye olursan(ki inşaallah),daha iyi anlarsın zaten.Ama burada benim yapabileceğim bir şey yok,sonuç itibariyle,söylediklerin anlayabildiğin kadardır.Yanlış anlamışsın beni,lütfen tekrar oku... :)
Tekhatıram
04-09-2007, 00:42
Bu yırtınmalar gereksiz
Sen bilerekmi yapıyosun yoksa senin terbiyenmi böyle reeldedemi böyle konusuyosun sen milletle.Her mesajında hakaret var.Eğer konusman böylese senin gibi birisi reelde karsıma çıkarsa ya o yada ben katil olurum ne demek yırtınmalar gereksiz senle anlaşamayacaz ben böyle lafları kaldıramam.Konu çok uzadı burda bitsin artık kapatalım.
Konu İncelemeye Alınmıştır....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net