Orijinalini görmek için tıklayınız : hyundai era 110 hp syle..
bendeki opel astra ve corsayı sattım..hyundai era style paketlisini almayı düşünüyorum..bir hafta era kullandım..corsa filan lafta kaldı..servis maliyetleri çok ucuz..5 yıl 100000km garantili..araçta yok yok..kullandığım era 70.000 kmde..şantiye arabası..üç kez servis girişi var..masrafı 575 ytl..sizlerin fikri nedir..saygılarımla..
Dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi misin..opel satılıp hyundai alınırmı..
herkez elektronik oyuncakların güzelliğine kapılıyo. tasasrım ve oyuncaklardan öte önemli şeyler var. güvenlik!!!
dizel ise yaramaz...
tam 98.500 km de taksici tanıdıgımın turbosu bozuldu ve 1 hafta sonra bozulsaydı 4.500 ytl ödeyecekti...
eranın 70000 km de debriyaj bilyası dağıldıı!konfor sıfır!çok basit kalitede çok düşük!
mantiklii alinabilirr.. parcasinin opelden ucuz oldugu asikar
abi hiç bulaşma derim dışardan mantıklı ,göze güzel gelebilir ama araba para etmez teneke diyelim. eniştem satın almada çalışıyo ne zaman konu açılsa uzak durun diyor nihayetinde nelerin kullanıldığını biliyor bi bildiği vardır elbet
dewilking08
27-08-2007, 21:43
araca göre değişir desem bu turbo olayı.ne bmwler toyotalar 70binde turbo deiştiriyor.ama güwenlik yol konforu ve hakimiyeti bekleme bulamazsın.ilk kalkışları çok seri.sonrası ise opel 150-160dan sonra süzüle süzüle yakalayıp geçiyor.müşteri memnuniyeti de yeterlidir.kibar kullanırsan çok baş ağrıtıcı bi sorunun olmaz die düşünüyorum.bana kalsa para verilmez pek açıkçası...
Bana kalırsada boşver derim. Görünüşte güzel ama benim içime sinmiyor hiç. Bir ara bende düşünmüştüm o yüzden söylüyorum.
Tecrübe konuşuyor....Ankara'nın en büyük Hyundai Plazalarından birinde çalıştım...Tek bir cümle söylüyorum...Hyundai' nin tüm modellerinden uzak dur !!!.... Hem de opel'i satıp alacaksın..Yapma hayatın kayar valla...Ufacık bi parça için aracın aylarca yatar serviste söyleyim.Neden mi? Çünkü adam senin bir parçan için Kore'den gemi kaldırmaz...Geminin dolması için de aylarca beklersin... Parça sorunu kalmamışmış, yok bilmem neymiş..Yalan!! İşin içinde olmasam bu kadar kesin konuşmazdım emin ol !Opel gibi araban varken Hyundai almak akıl karı değil.Sana dost tavsiyesi ;uzak dur....
Astra 1.7CDTI
28-08-2007, 00:08
bence tenekeye para verme
1.5 CRDi-VGT STYLE ( Yeni )37,270 YTL
Auris1.4 D-4D Class38,200 YTL
direk alıntı yaptım, bence aradaki farka bak ve arabalara. bence değer :good:
kutluhan23
28-08-2007, 01:24
1.5 CRDi-VGT STYLE ( Yeni )37,270 YTL
Auris1.4 D-4D Class38,200 YTL
direk alıntı yaptım, bence aradaki farka bak ve arabalara. bence değer :good:
arkadaşın söylediği çok doğru bence ,ama hyundai era 110 hp olan dizeller çok iyi kaçıyormuş diye duydum yinede auris daha iyi tercih olur
maniciali
28-08-2007, 12:32
Enişteme 1999 da 96 Accent almıştık, 20.000 km deydi. 2003 e kadar 175 bin km oldu sattık. Bir kere bile arızalanmadı. Yağını suyunu da benzincilerde değiştiriyordu. Kayınçoda ticari bir H 100 var. Dizel, çok memnun.
Kötü değil, hatta iyi bir araba bence ve dizel ERA düşünüyordum ama o paraya alternatifler çoğalınca şaşırıyor insan...
sölemeyi unuttum!yol tutuşuda berbattt!
murattarum
28-08-2007, 13:12
şahsı fikrim hyundailer piyasadaki iyi otomobillerin taklitleri bütün modellerine baktığımda başka iyi bir markanın çizgilerini görüyorum kulananlardan dinlediğim kadarıylada dizelleri çok yakıyor. taklit oturaklı götürgeçler.:)
Experience
28-08-2007, 19:01
Tek bildiğim birşey var, yürüyen aksamı birçok arabadan daha iyi ve dayanıklı.Ancak asla bir opel veya başka bir alman arabası olamaz...Yürüyen aksam konusu ise özellikle uzun süreli tecrübe edilmiştir
kayınpederimin 2003 accentin var. Opelden inip ona binince farkı anlıyorum. Bence hiç bulaşma.
hyundai getzi sadece bir hafta kullandım. corsayla kıyas ettiğimde gayet iyi buldum. km de 97 ykr yakıyodu uzun yolda. hatta sahibini arayıp "yakıt göstergesinin bozuk olup olmadığını " sormuştum. hiç inmiyodu :) içi ferah ve söylenenlerin aksine gayet sessizdi. şahsen 20 bin ytlye 2000-2001 bir araç almaktansa 2006 2007 dizel hyundai almak daha makul.
style paketinde donanım süper.8 hava yastığından alda yok yok..güvenlik süper..dört teker disk vs vs..ekonomik araba..parçaları en az opel kadar da dayanıklı..kafam karıştı valla...
hesap senin hesabın.. ben opelden memnunum aslında ama şu servisler bazen canımı tenime dar ediyor.. hyundainin servisi iyi, parça fiyatlarıda öyle aşırı pahalı yada bulunmayan cinsten değil.
öte yandan yerinde olsam volswagen polo dizel düşünürüm :)
Mehmet Gazihan
28-08-2007, 23:47
o eski hyundai imajı var insanların aklında..
Hyundai dünyanın 2.büyük otomobil devi..
Ve kalite standartlarını bir hayli yükselttiler..
yeni jenerasyon dizel motorları öyle kullanarak eskitelicek cinsden deil gayet dayanıklı..Çok sessiz ve performanslılar..
Tek handikap aftermarket..Yetkili servisleri yeterli kalitede hizmet sunamıyor..Garanti süreside bir hayli uzun opelden bile..
o eski hyundai imajı var insanların aklında..
Hyundai dünyanın 2.büyük otomobil devi..
Ve kalite standartlarını bir hayli yükselttiler..
yeni jenerasyon dizel motorları öyle kullanarak eskitelicek cinsden deil gayet dayanıklı..Çok sessiz ve performanslılar..
Tek handikap aftermarket..Yetkili servisleri yeterli kalitede hizmet sunamıyor..Garanti süreside bir hayli uzun opelden bile..
Bak MEHMET GAZİHAN hocamın hakk-ı alisi var.. ben servislerininde kaliteli olduğu iddiasındayım.. en azından supervisor kontrolleri hakikaten harikulade. serviste yapılan bir yamuğu genel merkeze bildirdiğinde anında ecel gibi çöküyolar servise..
Ya Arkadaşlar başkalarından duyduğunuz şeyleri gelip burada yazıyosunuz, adamcağızın kafası karışacak....Ben diyorum ki; ben uzun zaman Hyundai'nin Ankara'daki en büyük plazalarından birinde Servis danışmanlığı yaptım..Hem servis, hem de satış da görev yaptım..Ayrıca ben sadece sıradan bir eleman da değilim.Otomotiv ana bilim dalından mezunum.Yani neyin ne olduğunu bildiğim anlatmaya çalışıyorum ve Hyundai markası bir işe yaramaz diyorum...Bazı arkadaşlar demiş ki; yok efendim kayınçom da şu var, baldızım da bu var, dayım da şu var şöyle yaptı...Yok böyle bişey yaa..Bi tanesi çıkıpda kendi Hyundaisinden bahsetti mi? Duyduğunla bu iş olmaz.sadece kafa karışır..Benim sattığım kaç araba 2 gün sonra geri geldi.Yok çukurda sağ arkadan ses geliyo, yok amortisör vuruyor..Bu bahsettiğim arabalar ''0'' km olarak satıldı.Ben astramın 2. belki de 3. sahibiyim.7 yaşındaki arabayla ne çukurlara daldım da tık demedi.bir de ne var ; 5 yıl yada 100.000 km garanti demiş...Bize söylenen şey neydi biliyomusun ?Ne yapın edin bi kılıf bulun bu parçayı kullanım hatası olarak gösterip garanti yapmayın derlerdi..Buna emin ol...İstemeye istemeye adamın hakkı olan garantiyi uygulattırmazdık.Accent admire ler var mesela...% 80 ninin farlarından biri mutlaka buğu yapar.Normal şartlar altında bu aracın sorunudur ve garantiyi kapsar.ama sonuç ne?Kullanım hatası olduğundan garanti kapsamı dışındadır.Yani araca ne olursa olsun, senin yüzünden olmuş gibi gösterirler sana..E nerede kaldı Opel den daha uzun garanti süresi bilmem ne...Bi kere bu Hyundai bi kaç arkadaşın dediği gibi tamamen taklit..Görünüşe aldanma.bi kere Kıa ile Hyundai ortak üretim yapıyolar neden Kıa tutulmuyo? Çünkü Hyundai sadece iyi reklam yaptı o kadar...Aç Kıa cerato'nun motorunu bak, kenarında KIA-Hyundai motors yazar.Aynı yazı Hyundai de var.Era ile cerato arasındaki farkı çıplak gözle göremeyecek kadar kör değiliz hiç birimiz..Aynı arabalar, aynı motorlar, neden Hyundai Kıa dan çok satıyo? Sadece göz boyayıp, reklam yaptığı için.hele bir de CRDİ motoru varki akıllara zarar..o kadar ıvır-zıvır malzemeler kullanılmış ki..İşten anlayan, yetenekli her usta kaputu açtımı hemen notunu verir.Arabalar beş para etmez.İlk bindiğinde sürüş keyfi alırsın ona şüphe yok.Ama uzun soluklu bi araba istiyorsan Almanyaya doğru yönelmeni tavsiye ederim.yani olayın içindeyim diyorum kafan karışmasın gel beni dinle...Adam gibi Alman yapım bi araç al...olmadı Git renault al, Tofaş al ama Hyundai alma !! Bu kardeşinden nacizhane Dost tavsiyesi...Uyarsın uymazsın bu sana kalmış..Teşekkür ederim...
işin gücün yok gece 1 de bu kadar yazımı yazdın....
okumaktan yoruldum ben yahuuu
burebista
29-08-2007, 09:21
bizim şirket arabaları hyundai arabalar resmen dökülüyor kullananlarda memnun değil bence hiç bulaşma ama son karar tabi ki senin
arkadaşım ben 2001 senesinde sıfır accent 1.3LX benzinli aldım.ilk etapta çok iyiydi.mehmet abinin dediği gibi 1 seneden sonra şikayetlerin başlıyo.(1 depoyla 550 600 yaparken 350 400 lere düştü,arka amartisörleri patladı,farlar buğ yaptı,çam ve kapı trm sesleri varda var.yani bunlar 1.seneden sonra olan olaylar.)bide aracın direksiyonuna oturunca bana hiç güven vermiyo.he şahinden inip huyundai ye binsen tamam derim ama opel den sonra bence hiç mantıklı değil.ama yinede karar senin.
işin gücün yok gece 1 de bu kadar yazımı yazdın....
okumaktan yoruldum ben yahuuu
Konu hakkında tecrübem var Sametim biliyosun..Arkadaş fikrimizi sormuş onu uyarmayalım mı? Ben de yazmasam, bazı arkadaşların gazına gelecek olsa, başına bi sürü iş açar.Üstüme düşeni yapıp uyardığımı düşünüyorum..Artık karar onun...Alırsa da inşallah ben yanılmış olurum da arkadaş memnun kalır madur olmaz..Ha beni dinlerde başka marka alırsa ( oyumu alman yapımı araçlara veriyorum her zamanki gibi ) ben de mutlu olurum..:good:
bizim 2 adet kiralık var "uçan teneke"diyelebilirim
bazı arkadaşların gazı derken bunların içinde ben de mi varım ? :)
sorun değil.. ben bu araçlardan birini bir hafta kullandım ve gayetde memun kaldım; bunu belirttim. eminim söyledikleriniz tecrübenize istinadendir ve mesnetlidir.. dediğiniz gibi benim kullanımın kısa süreli idi. uzun soluklu kullanmadım. nelere sebebiyet verir bilmiyorum. lakin kullanan yakınlarımda memnun.
ama tecrübeli olan ve bu ortamda konuya detayıyla hakim olan sensin. senin söylediklerinide aklımda tutacağım.
yaa şimdi şu şekilde oluyor:)...
bizim komşu şirketin aracı geliyor arabalarını gecen gün 2 saat alıkoymak zorunda kaldım acil bi işim cıktıgı için..
haa dizel olmasına ragmen güzel uzuyor cok rahat araba kendi kendine kayıyor resmen ama güven gercekten yok...
belki ben passata bindiğim için öyle geliyordur ama güven yok gercekten...
Ya Arkadaşlar başkalarından duyduğunuz şeyleri gelip burada yazıyosunuz, adamcağızın kafası karışacak....Ben diyorum ki; ben uzun zaman Hyundai'nin Ankara'daki en büyük plazalarından birinde Servis danışmanlığı yaptım..Hem servis, hem de satış da görev yaptım..Ayrıca ben sadece sıradan bir eleman da değilim.Otomotiv ana bilim dalından mezunum.Yani neyin ne olduğunu bildiğim anlatmaya çalışıyorum ve Hyundai markası bir işe yaramaz diyorum...Bazı arkadaşlar demiş ki; yok efendim kayınçom da şu var, baldızım da bu var, dayım da şu var şöyle yaptı...Yok böyle bişey yaa..Bi tanesi çıkıpda kendi Hyundaisinden bahsetti mi? Duyduğunla bu iş olmaz.sadece kafa karışır..Benim sattığım kaç araba 2 gün sonra geri geldi.Yok çukurda sağ arkadan ses geliyo, yok amortisör vuruyor..Bu bahsettiğim arabalar ''0'' km olarak satıldı.Ben astramın 2. belki de 3. sahibiyim.7 yaşındaki arabayla ne çukurlara daldım da tık demedi.bir de ne var ; 5 yıl yada 100.000 km garanti demiş...Bize söylenen şey neydi biliyomusun ?Ne yapın edin bi kılıf bulun bu parçayı kullanım hatası olarak gösterip garanti yapmayın derlerdi..Buna emin ol...İstemeye istemeye adamın hakkı olan garantiyi uygulattırmazdık.Accent admire ler var mesela...% 80 ninin farlarından biri mutlaka buğu yapar.Normal şartlar altında bu aracın sorunudur ve garantiyi kapsar.ama sonuç ne?Kullanım hatası olduğundan garanti kapsamı dışındadır.Yani araca ne olursa olsun, senin yüzünden olmuş gibi gösterirler sana..E nerede kaldı Opel den daha uzun garanti süresi bilmem ne...Bi kere bu Hyundai bi kaç arkadaşın dediği gibi tamamen taklit..Görünüşe aldanma.bi kere Kıa ile Hyundai ortak üretim yapıyolar neden Kıa tutulmuyo? Çünkü Hyundai sadece iyi reklam yaptı o kadar...Aç Kıa cerato'nun motorunu bak, kenarında KIA-Hyundai motors yazar.Aynı yazı Hyundai de var.Era ile cerato arasındaki farkı çıplak gözle göremeyecek kadar kör değiliz hiç birimiz..Aynı arabalar, aynı motorlar, neden Hyundai Kıa dan çok satıyo? Sadece göz boyayıp, reklam yaptığı için.hele bir de CRDİ motoru varki akıllara zarar..o kadar ıvır-zıvır malzemeler kullanılmış ki..İşten anlayan, yetenekli her usta kaputu açtımı hemen notunu verir.Arabalar beş para etmez.İlk bindiğinde sürüş keyfi alırsın ona şüphe yok.Ama uzun soluklu bi araba istiyorsan Almanyaya doğru yönelmeni tavsiye ederim.yani olayın içindeyim diyorum kafan karışmasın gel beni dinle...Adam gibi Alman yapım bi araç al...olmadı Git renault al, Tofaş al ama Hyundai alma !! Bu kardeşinden nacizhane Dost tavsiyesi...Uyarsın uymazsın bu sana kalmış..Teşekkür ederim...
aynen katılıyorum. çaresizlik içinde olmak lazım almak için.
bazı arkadaşların gazı derken bunların içinde ben de mi varım ? :)
sorun değil.. ben bu araçlardan birini bir hafta kullandım ve gayetde memun kaldım; bunu belirttim. eminim söyledikleriniz tecrübenize istinadendir ve mesnetlidir.. dediğiniz gibi benim kullanımın kısa süreli idi. uzun soluklu kullanmadım. nelere sebebiyet verir bilmiyorum. lakin kullanan yakınlarımda memnun.
ama tecrübeli olan ve bu ortamda konuya detayıyla hakim olan sensin. senin söylediklerinide aklımda tutacağım.
:) Herhangi bir amacım yoktu genel konuşmak istedim..Biraz argo oldu kusuruma bakma, üzerine alınma, maksat muhabbet olsun...
Sadece başımdan geçenleri anlattım, arkadaşın bilgisi olsun istedim...Forumun asıl amacı da bilgi paylaşımı değil midir zaten?Yoksa kimseye silah zoruyla bişey yaptıracak halimiz yok..Ben bunları gördüm, yaşadım ama kimi insan memnun kalır, kimi de memnun kalmaz...Kişiye göre, kullanım şartlarına göre değişir memnuniyet...Benim safım belli (karınca misali )....Takdir arkadaşımızın..Anlayışınız ve saygınız için teşekkür ederim...:good:
Kardeş ne yaptın aldın mı arabayı ?
slmlar..hyundai fulüne 34.200 fiyat çektiler....çok uzunca bir zamandır opel kullanıyorum..paranın yok zamanında 400 ytl fren balata ve disklerine para ödeyince okadar kızdım ki elimdeki iki opelide sattım..bir çok era kullanıcısı ile konuştum..çoğu taksici ve 200 bini devirmişler..araç sorunsuz diyorlar..bir kişide çıkıp olumsuz demedi..ancak önceki admire modelinde sorun çok..erada 150 binden sonra direksiyon problemi yaşanıyormuş..oda 400,500 ytl bir masrafı var...sonuç olarak henüz araç almadım..
neo-cd automatic (yahu nicki yazana kadar canım çıktı) rica ederim, paylaşımız için ise defaten teşekkür ederim.. şahsen hyundai benimde aklımda olan bir araçtı ama üstüne koca bir soru işareti düştüm.
kıyasa ve araştırmaya devam :)
Hyundai ye binip üzüleceğine dolmuşa bin üzül daha iyi dostum..:good:
Şaka bir yana inşallah gönlüne göre bi araba bulursun.Ama yeni arabanı alınca tatlısını yeriz ona göre:)
Öyle değil mi arkadaşlar ?! :p
neo-cd automatic (yahu nicki yazana kadar canım çıktı) rica ederim, paylaşımız için ise defaten teşekkür ederim.. şahsen hyundai benimde aklımda olan bir araçtı ama üstüne koca bir soru işareti düştüm.
kıyasa ve araştırmaya devam :)
Usta yorma kendini...Zaten yakında ASTRA CD Automatic arabamı satınca (Çok üzülcem biliyorum ama elden ne gelir) doğal olarak nickim de değişecek..Bu sefer daha kolay bişey bulurum :D ..
cetingormez
01-09-2007, 22:16
slm benim de bir katkım olsun ben istanbulda taksıcılik yapıyorum 2 senedir hyundai accent 1.5 dizel kullanıyorum ve çok memnunum 1 kere servise gittim dahada servise gitmedim era kullanan arkadaşlar var memnunlar bende 1 sene daha kullanıp era alacagım sıfır araba herzaman iyidir benim fikrim bu fazla araştırırsan kafan karışır kafana hangi araba yatıyorsa fazla zihnin bulanmadan git al
Usta yorma kendini...Zaten yakında ASTRA CD Automatic arabamı satınca (Çok üzülcem biliyorum ama elden ne gelir) doğal olarak nickim de değişecek..Bu sefer daha kolay bişey bulurum :D ..
Valla dostum sen gönlüne göre bir araba bul ve inşallah hayırlısıyla satın alda ben MERCEDES&BENZ_SLR-722 bile yazarım ;) hiiiiçççç üşenmem :)
opelin ölüsünü hyundaiye değişmem.resmen kamyon gibi.rahat konfor yok.ayrıca dizel oluşuna aldanmayın hyundailerin dizelleri benzinli gibi yakıyor.arkadaşın getz ile uzun yolda deneme yaptık.hemde arabayı hiç sıkıştırmadan 140 ykr yaktı kmde.ben opelimin yanına bile yaklaştırmam hyundaiyi.
Valla dostum sen gönlüne göre bir araba bul ve inşallah hayırlısıyla satın alda ben MERCEDES&BENZ_SLR-722 bile yazarım ;) hiiiiçççç üşenmem :)
Eyvallah kardeşim....O arabayı alsam varya seni alıp gezdircem sözüm olsun..:) :)
Bana o arabayı yakıştırdın ya Sana da bu hediyem olsun o zaman...:good: :good:
http://img66.imageshack.us/img66/4368/67398164ws9.jpg
Yeni Astra
03-09-2007, 11:51
Ben şu anda 2006 model dizel bir era kullanıyorum. Kendi Opelimi mecburiyetten satıp eşimin arabasına binmye başlamıştım.
Bir kere gidişi çok güzel, çok seri bir araba Astradan inince acayip zevk veriyor.
İkincisi araba oldukça konforlu, ayrıca 90-110 arası oldukça az yakıyor. ama ben hız yapacağım bana seri araba lazım derseniz ona da geliyor gaza bastıkça gidiyor. Fabrika çıkışı lastikleri oldukça kötü. Ben değiştirdim yol tutuş süper oldu.
Gerçekten iyi bir araba tavsiye ederim ama Astradan sonra hep bir eksik varmış gibi geliyor. Aynı sürüş tadını vermiyor.
arkadaşlar aracı aldım.Yazılarınız için teşekkür ederim...
IceBreaker
05-09-2007, 22:22
arkadaşlar aracı aldım.Yazılarınız için teşekkür ederim...
hayırlı olsun
kazasız belasız iyi günlerde kullan.
fotoğraflarını koyarsan iyi olur
giderim opel marka bisiklet alırım ama yine opel alırım
yani çok iddialı oldu ama alınmaz yani.
Dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi misin..opel satılıp hyundai alınırmı..
:good: güvenliği ve sağlamlığı da düşünün derim size.
i30 Alsaydın sabredip ..daha konforlu ve BMW 1 serisine benziyor kasası.
Kazasız belasız, guzel gunlerde kullanın hayırlı olsun.
i30 kullandım, izolasyon çok iyi, en ufak bir dizel çalışma sesi gelmiyor içeriye. yeni focusta ve meganeda geliyordu. era nız da hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
dewilking08
10-09-2007, 00:00
bende nedense tata lara benzetiyorum özellikle stopları
i30 benimde kafamı kurcalıyor...
i30 falan bilmem ben, auris e aşık oldum resmen :o
Alın arkadaşlar, Hyundai alın....Bir sene dolunca görcem ben sizi....Ama derseniz ki bir sene sonra zaten değiştircem o zaman başka....İnşallah ben yanılırım ama zannetmiyorum...
Herşeye rağmen hayırlı uğurlu olsun kardeşim...Allah kaza-bela vermesin...
MerifasT
11-09-2007, 11:10
hayırlı olsun ne denirki bizim burda taksicide era var motordan acayip sesler gelmeye başladı tuhaf tuhaf sesler geliyor geçenlerde turbosunda sorun çıkmış garanti dışında kalsaydı düny amsrafı olcaktı garntide olduğu için halletmişler olay açık neyse hayırlı uğurlu olsun
slmlar..hyundai fulüne 34.200 fiyat çektiler....çok uzunca bir zamandır opel kullanıyorum..paranın yok zamanında 400 ytl fren balata ve disklerine para ödeyince okadar kızdım ki elimdeki iki opelide sattım..bir çok era kullanıcısı ile konuştum..çoğu taksici ve 200 bini devirmişler..araç sorunsuz diyorlar..bir kişide çıkıp olumsuz demedi..ancak önceki admire modelinde sorun çok..erada 150 binden sonra direksiyon problemi yaşanıyormuş..oda 400,500 ytl bir masrafı var...sonuç olarak henüz araç almadım..
nacizane tavsiyem Passat olacaktir...
Degil mi Samet?
Mehmet Gazihan
11-09-2007, 12:40
İ30 çıktı bide...Biraz da onu tartışalım :D
Fiyat çok cazip değil ama sundukları fena da değil..
Kunteper Canavarı
11-09-2007, 13:12
Hyundaı Türkiye şartları gözetildiğinde en mantıklı arabalardandır...
nacizane tavsiyem Passat olacaktir...
Degil mi Samet?
:good:
o paraya 2004 model makyajlı full passat alınır....
dizelse en babası....
Yeni Astra
11-09-2007, 23:37
i30 felan bilmem ben 40 milyar verdikten sonra aslanlar gibi Astra Sedan var hiç düşünmem gider onu alırım.
güvenliğe pek önem vermiyorsun galba
BALKAY nickli kullanıcımız arabasını aldı foruma yorum eklemez oldu. 1 hafta kullandınız ilk izlenimler nasıl?? Hyundai'nin neleri iyi neleri kötü? paylaşırsanız seviniriz. Değil mi?
Bence servisten vakit bulupta internete giremiyordur...:) :) :) :)
Umarım ölee bişey olmaz..Şakaydı sadece...Tekrar hayırlı, uğurlu olsun...
slmlar saygılar..internetten uzağım..iş yoğunluğu kusuruma bakmayın..araçtan çok ama çok memnunum..şehir içi sakin kullanımda yani aile babası gibi 150 binlira yakıyor.ama basarım dersen 200 bin lira yakıyor..kırmızı ışıkta 2.0 marea yı yiyor diyebilirim..yol tutuşu benimki full olduğundan lastikler iyi ama alt donanımlarda ince lastik var bazen problem olabiliyor..nerden mi biliyorum..şirkette de bitane era var ordan..yedek parça iyi..opelin karter korumasını 95 ytl ye yaptırıken hyundai 23ytl aldı..uzun lafın kısası araç güzel..tavsiye ederim..
:)Bence servisten vakit bulupta internete giremiyordur...:) :) :) :)
Umarım ölee bişey olmaz..Şakaydı sadece...Tekrar hayırlı, uğurlu olsun...
:) :) :)
güle güle kullan arkadaşım. allah kaza bela vermesin inşallah.
Mehmet Gazihan
14-09-2007, 22:29
önünde 5 yıllık kocaman bir garanti süreci var..Ondan rahatı yok (:
önünde 5 yıllık kocaman bir garanti süreci var..Ondan rahatı yok (:
kesinlikle haklısın.:good:
valla amcamdada 2000 accent gls var astradan inip ona binince bisiklet gibi geliyor.turkiyede broadwaylar bile 9-10 miyyarken temprada dahil buna ben accent alırdım iyide kaçıyor.ikinci elide iyi hemen satılıyo.malzemesi iyi olmayabilir ama 9-11 miylar arası alınabilecek en iyi araba.astra (f)sonra.
Keepwalking
22-05-2008, 14:50
parçası ucuzdur ama çok değiştirirsin aynı hesaba hatta daha da fazlasına gelir sana.
Hyundai'lerden nefret ediorum. bi kere çok şekilsiz ve tipsiz bi araba. Bedava verseler binmem açıkçası.
ama zevk meselesi tabi seni bilmem.
anıl_ilhan
22-05-2008, 14:52
opelden kaliteli olsa taksiciler tercih etmez kaç tane opel taksi var ? ;)
hortlamış konuuuu :D kaç kaç kaç.....
1.5 dizel getz sürmüştüm, canavar gibiydi:)
anıl_ilhan
22-05-2008, 17:22
1.5 dizel getz sürmüştüm, canavar gibiydi:)
otobanda 215 kmh hız ile ancak geçtim o böceği :)
Galip Bey
30-04-2009, 14:49
guvenlık dıyen arkdslar sıze dıyorum Euroncap a bakmaız yeterlı:) bence eraya gore albea daha mantıklı bı secım
dtvolkan
01-05-2009, 13:49
7 yıl accent kullandım. 2000modeldi. beni bir kez bile üzmedi. hiç fazladan servise gitmedim. ama güvenlik sıfır teneke idi
Yorumların çoğunda hyundai markası kötülenmiş. Eski bir konu olmasına rağmen yazmak istedim. Kendim 2007 model Getz kullanıyorum. Araç şimdiye kadar hiçbir mekanik sorun çıkarmadı. Bir arkadaş servisi bayağı bir kötülemiş garantiden parça değişmiyor falan demiş.
**Aracımın gösterge panelinden devir saati oynadıkça tıkırtıya benzer bir ses geliyordu ve çokta rahatsız edici bir ses olmamasına rağmen servis yetkilisi garantiden değişeceğini söyledi ve 2 gün içinde parça (yeni gösterge paneli) geldi ve değiştirdiler. Onun haricinde bakım dışında servise herhangi bir şikayetle gitmedim.
**Babamda 2005 model h100 kamyonet var ve 2 sene kadar önce turbo ötmeye başlamıştı ve yine garantiden yenisiyle değiştirdiler. Demekki servisten servise fark var. Tüm servisler aynı değilmiş. genellememek lazım.
**Bunun dışında araba birazda şans işi. Eğer şansınız yoksa bazen üretimden kaynaklanan bütün hatalar bir araçta toplanıp sizin karşınıza çıkabiliyor. Örnek vermek gerekirse bir abim 2007 de sıfır km polo aldı ve 1 ay içinde rka amortisörler değişmek zorunda kaldı. Patladılar.
Aynı şekilde bir başka tanıdığımda 2006 astra calassic var ve her 3 bin km de bir yağ eklemek zorunda. Servis yağ eksiltme sorununa çare bulamadı ve aracı halen o şekilde kullanıyor. Demekki her marka ve modelde sorun çıkabiliyormuş. Bunuda genellememek lazım. Tüm astralar yağ eksiltiyor demek değil yada tüm pololar amortisör patlatıyor demek değil bu.
Asıl başlık konuma gelince. Eralar güvenli değil teneke vs diyenlere soruyorum. Saç kalınlıklarını karşılaştırdınızmı diğer araçlarla. eskiden mercedes nerdeyse demir kapı sacı gibi kalın saç kullanıyordu ama şimdi onlarda diğer markalar gibi aynı kalınlıkta saç kullanıyor. demekki tüm araçlar teneke.
Erada da hava yastığı var, ABS var, çelik barlar var, boyun yaralanmalarını önleyici kafalıklar var. Sadece ESP yok Era versiyonlarında. Eğer bu eksiklik aracı teneke yapıyorsa sözüm yok.
Bir başka sorum siz 200 km hızla bir tırın altına hangi arabayla girerseniz girin sağ çıkma olasılığınzı sıfırın altındadır. (Allah korusun) Yani asıl güvenlik aracın full güvenlik donanımlarıyla donatılmış olması değildir. Aracı sürendir asıl önemli olan.
Altında son model en lüks arabalarla yarış yaparken can verenleri haberlerde hepimiz görmüşüzdür. O arabalar çok güvenliydide noldu. Sonuçta altımızdakinin 4 teker ve 2 dingil üzerinde giden demir yığını olduğunu unutmadan sürelim. Herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
Bu arada Hyundai nin avukatı falan olduğumu yada ondan pay aldığımı düşünen varsa eğer :))) öyle bişey yok.
Kısacası her araç kendine göre güvenlidir yada şöyle diyelim parasına göre güvenlidir. (Güvenlikten kastım yol tutuşu, gerisi sürücüye kalmış bişey, emniyet kemerini takmadıktan sonra isterse 48 tane airbag olsun)
dtvolkan
23-07-2009, 14:51
doğru söylemişisin güvenlikten kastımız yol tutuşu 7-8 yıl bindim ne kadar yolu tutuğunu çok iyi bilirim:):). hiç sorun çıkarmaz parasına göre iyidir ama tekrar söylüyorum güven vermiyor. saç olayına gelince akrabalarım servis işi yapar hyundailerin sacı daha ince der. bu güvenlik için değil hafiflik için yapılmış.artılarınıda yazdım eksilerinide
sac kalınlığının güvenliğe +/- si yok... isterseniz ABS HIPS plastik body kullanın, hem aracınız daha da hafifleyecektir.. bunu iyi başaran firmaların başında ise Renault geliyor.. era için çok söylenecek birşey yok, ekonomik bir araç, güvenlik konusunda yeterli düzeyde ancak tasarım olarak albenisi yok, ancak i serileri ile iyi bir atak yaptı hyundai bu konuda...
Blade De'Nogua
23-07-2009, 15:09
Bir başka sorum siz 200 km hızla bir tırın altına hangi arabayla girerseniz girin sağ çıkma olasılığınzı sıfırın altındadır.
Sorunuza ısdınaden buyuk bır kaza yapdım aşagı yukarı dedıgınız hızlarda kurduldum alttımda vecdra vardı erayı duşunemıyorm bıle...
siz 200 km hızla bir tırın altına hangi arabayla girerseniz girin sağ çıkma olasılığınzı sıfırın altındadır.
olasılık sıfırın altında olmaz zaten :):)
olasılık sıfırın altında olmaz zaten :):)
:rock:rock:rock:rock
bir araba taxi olduysa alınabilecek seviyede çok masrafı olmayan çıkarsa bile ucuza halledilebilecek bir arabadır..benim görüşüm bu
onur_arslan_59
23-07-2009, 18:01
herkesin kendi gorusudur karısılmaz ama bana o arabalar bir astra F 'ın veya vectra A 'nın verdiği guveni veremiyo. kuzenimde 2009 era var ama 2000 astra kadar rahat değil.
chevypolat
24-07-2009, 01:47
valla 2 yıl hyundai satmış biri olarak şunu diyebilirim.
BAZI ŞEYLER DIŞARDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL.
mesela getz. ben bu arabaya kalıbımı basarım, sattığım hatta halen etrafıma aldırdığım bir araçdır. hepside allah razı olsun demiştir.
2 sene şirketin getzinin anasını belledim ama o araba sadece 1 tane park ampulü patlattı. ki mercedesde 4 sene çalışmışlığım var, ne mercedesleri görmüşlüğüm var siz düşünün.
eraya gelince ilk çıktığında elektirikli direksiyon problemini çok yaptı. halende yapıyor ve hidrolik direksiyona çok geç döndü. çok bozuk yollarda ön düzende parça istiyor ama zaten kaç paraki. ön tampon kaç para bileniniz varmı. ben işten çıkarken 44 tl idi? ya ön cam? 90 tl idi.
ha ama eski accentlerde bağımsız olan arka süspansiyon eralarda dingilli. viraja öle lap die giremessiniz. başka bi sorunda duymadım. bir zamanlar erayı kötüleyen taksiciler vardı. şöledir böledir diye (izmitde) hep derdim onlara birgün hepiniz hyundai alacaksınız diye. gülerlerdi. şimdi hepsinde era var. araba ucuz, servis ucuz, garanti uzun, yakıt iyi, performans iyi adam ne yapsın. izmitde biraz servis problemi var ama onuda kavga dövüş hallediyolar. bizim servisin ustaları biraz havalıdır da.
kısacası. hyundaide getz, elentra, matrix, h100 kamyonet ve panelvanlar, starex CRDİ motorlular (ama mutlaka crdi) beğendiğim ve tavsiye ettiğim araçlardır. binmeyende, iyi servise denk gelmeyende bilemez.
bu arada era 1100 kg civarıdır, getz 1187 kg dır. her ikiside 4 yıldızlı olması lazım. hyundai 5 senedir amerikada en sorunsuz marka seçiliyor (lüks segmentde).
Bende bunu demek istedim zaten. Mesela Megane II nin ön çamurlukları plastikten yapılmış. Bu arabaya teneke de diyemeyiz o halde tenekeden demi daha çürük. Hayır tabiki değil. Sonuçta adamlar bir modeli tasarlarken yıllarca uğraşıp bir çok teste tabi tutuyorlar. İsteseler 2mm saçta koyarlar arabaya ama heralde en az 2,4 lt motor koymaları gerekir :)))
Benim Era ve Getz e güvenli dememin nedeni de zaten fiyatına göre. Bir Era fiyatına Astra alamayacağımıza göre... Benim görüşüm Era ve Getz fiyatına göre çok iyi ve gayet güvenli. Tabiki kendinden daha pahalı olan bir aracın verdiği güveni veremez sürücüye ama Ülkemiz yol koşullarına baktığımızdada ben Tekirdağlı olarak burada çok lüks bir araba sürmek istemem. Yollara yol demek için ispat şahit lazım. Özellikle yeni yapılan çevre yolunda giderken taş vurmaması mümkün değil. Şehir içinde giderken bir hendeğe düşmemek mümkün değil. Parçası ucuz bakımı masrafsız servisi uzun olan bir araba kullanmak daha mantıklı bana göre.
Olasılık sıfırın altında derken evet haklısınız sıfırın altında olmaz :))) idare edin işte :)
era'yı biLmem ama 2008 Getz'e bindim hızlanması falan harika.. Era da onun üstünde bi araç olduğuna göre daha iyidir diye düşünüyorum..
Blade De'Nogua
25-07-2009, 16:51
Performanşlarına laf yok zaden eranın dızellerıı sınıfında bır cok arabayı uzuyor:)
ozgur_dezen
26-07-2009, 01:11
arkadaslar konu hortlamis ama...:)
bende biseyler soylemek istiyorum
bi ara bede hyundai santa fe almistim valla herkes gel alma etme eyleme dediysede ben aldim
sonradan da cok konustular neden aldin falan kimseye laf kondurmuyorum
ama bu bi gercekki...HYUNDAI YARAMAZ adamlarin isciligi berbat yani hyundai alana kadar at arabasina bin...
tamam motoru falan cok super ve guzel, dis tasarimi heybetli gosteriyor arabayi ama iscilik bes para etmez UZAK DURUN...!
(NOT: bu benim gorusum bana gore oyle)
chevypolat
26-07-2009, 13:22
arkadaslar konu hortlamis ama...:)
bende biseyler soylemek istiyorum
bi ara bede hyundai santa fe almistim valla herkes gel alma etme eyleme dediysede ben aldim
sonradan da cok konustular neden aldin falan kimseye laf kondurmuyorum
ama bu bi gercekki...HYUNDAI YARAMAZ adamlarin isciligi berbat yani hyundai alana kadar at arabasina bin...
tamam motoru falan cok super ve guzel, dis tasarimi heybetli gosteriyor arabayi ama iscilik bes para etmez UZAK DURUN...!
(NOT: bu benim gorusum bana gore oyle)
goçhisarlı gardaşım, işçilik parasına göre normal. özellikle türkiyede biz çok normal karşılıyoruz.
bu sene gurbetcilere baktım baya santafe var. sanırım ucuz. en çokda hollandalılarda var.
buralarda önemli olan işçilikden ziyade yakıt servis garanti ve sorunsuzluk.
chevypolat
26-07-2009, 13:25
İ20 bakın derim.
geçen eski çalıştığım bayiye gittim. ilk sorduğum i20 idi. satışlar çok iyiydi i20 de. varmı dedim sorunu. dediklerine göre yokmuş.
ama bence biraz daha i20 için bekleyin derim. hele bi türkiye yollarında kendini göstersin. hataları varsa çıksın. bence daha erken.
ersincura
26-07-2009, 13:48
hiç kacırma sat opeli al
opel kadar basını agrıtmaz
araba cok seri 2. vştesten 3 gecerken pati cekiyo kullanısı cok zevkli
geçen eski çalıştığım bayiye gittim. ilk sorduğum i20 idi. satışlar çok iyiydi i20 de. varmı dedim sorunu. dediklerine göre yokmuş.
ama bence biraz daha i20 için bekleyin derim. hele bi türkiye yollarında kendini göstersin. hataları varsa çıksın. bence daha erken.
Getz tuttuysa buda tutar kanımca ağzına kadar full modeli rakiplerinin baz donanımlısıyla aynı fiyata.
efekadefe
26-07-2009, 18:21
.....
bende aynı şekilde düşünüyorum.
şirket aracı olarak dizel era kullanıyoruz. motoru hakkaten mukemmel. şanzıman oranları ile motor guzel bir senkronizayon içinde. ama 160 km den sonra araba ben daha gitmeyeyim diyor. aslında dogru söylüyor. çünkü o suratlerde kesinlikle güven vermiyor. zaten araç 90 kmh de de çok fazla güven verdiğini söyleyemem. çünkü süspansiyonlar çok yumuşak.
darkmoon
26-07-2009, 18:43
era getz i10 i20 i30 bence ticari şirketler için yada taxi kullanımı için ideal olsada şahsi kişisel kullanımda gerek sosyolojik gerekse konfor güvenlik ve lüks açısından binilmiycek arabalar benim fikrim..
sosyolojik olmasının sebebi ben şahsi keyfime kullandığım bir aracın yollarda zibil gibi taksi olarak görmeyi istemem yada şirket araçları olarak üstlerinde giydirme yapılmış şekilde görmeyi istemem aracımın biraz daha bana özel olmasını isterim bu işin sosyolojik yanı..
Konfor Güvenlik Lüks ise zaten bu araçlarda fazla aramamak lazım ben bir eranın kazasını gördüm araba bayan arabası kadın altı üstü direğe yandan vurmuş direkde bir şey yokdu eranın yanı boydan boya komple gitti.. yüksek hızlarda ise uzun yolda hiç güven veren bir arabalar değil zaten üretim amacı belli bence ticari bu işlere yönelik hyundai gurubunda güzel araçlar var grandeur gibi sonata gibi..
ozgur_dezen
26-07-2009, 19:42
goçhisarlı gardaşım, işçilik parasına göre normal. özellikle türkiyede biz çok normal karşılıyoruz.
bu sene gurbetcilere baktım baya santafe var. sanırım ucuz. en çokda hollandalılarda var.
buralarda önemli olan işçilikden ziyade yakıt servis garanti ve sorunsuzluk.
valla abi burdaki hyundai larin tutulma sebebi ...
1. oteki arabalarla kiyaslanirsa fiyati cok cazib geliyor
2. servis burda super heleki hyundai larin servisleri cok daha sahane diyebilirim
benimde bi zamanlar hyundai santa fe vardi bakim zamani gelmisti servise gittim.adama dedim sadece burasinda biseyler var burayada bakarsaniz sevinirim dedim (tabi araba garanti kapsamindaydi) arabayi almaya gittigimde arabanin bircok eksigini bulmuslar ve yapmislar bana anlatillar ve gosterdiler + ekstra bi ucret talep etmediler...
benim hyundai santa fe yi aldigim fiyat ise 26.000 euroya almistim burda
ama araba DANDIKTI....kalite SIFIR
chevypolat
27-07-2009, 04:04
valla abi burdaki hyundai larin tutulma sebebi ...
1. oteki arabalarla kiyaslanirsa fiyati cok cazib geliyor
2. servis burda super heleki hyundai larin servisleri cok daha sahane diyebilirim
benimde bi zamanlar hyundai santa fe vardi bakim zamani gelmisti servise gittim.adama dedim sadece burasinda biseyler var burayada bakarsaniz sevinirim dedim (tabi araba garanti kapsamindaydi) arabayi almaya gittigimde arabanin bircok eksigini bulmuslar ve yapmislar bana anlatillar ve gosterdiler + ekstra bi ucret talep etmediler...
benim hyundai santa fe yi aldigim fiyat ise 26.000 euroya almistim burda
ama araba DANDIKTI....kalite SIFIR
vallahamı!
bizimkiler müşteriyi nerdeyse dövücek, niye geldin oturuyoduk die. burdakiler oraya gitse aç kalır valla.
hele yav şimdi anladım. bizim aksaraylı almancılar ondan bi sürü söyleniyorlardı. mercedes aksarayda çalışırken adamları bi memnun edemezdik. şimdi anladım niye olduğunu.
cihanreis
27-07-2009, 08:01
bendeki opel astra ve corsayı sattım..hyundai era style paketlisini almayı düşünüyorum..bir hafta era kullandım..corsa filan lafta kaldı..servis maliyetleri çok ucuz..5 yıl 100000km garantili..araçta yok yok..kullandığım era 70.000 kmde..şantiye arabası..üç kez servis girişi var..masrafı 575 ytl..sizlerin fikri nedir..saygılarımla..
valla kardeş sen bilirsin ama kendi bilgim ve çevreden duyduğum kadarıyla hyundainin kaportası hiç sağlam değil 5 yıl değil 50 yıl garanti verseler yine almam ve tavsiye etmem ama herşey sende bitiyor sen alıcam dedikten sonra alırsın
ozgur_dezen
27-07-2009, 20:54
vallahamı!
bizimkiler müşteriyi nerdeyse dövücek, niye geldin oturuyoduk die. burdakiler oraya gitse aç kalır valla.
hele yav şimdi anladım. bizim aksaraylı almancılar ondan bi sürü söyleniyorlardı. mercedes aksarayda çalışırken adamları bi memnun edemezdik. şimdi anladım niye olduğunu.
bu kelimeye cok guldum abi allahta seni guldursun...
burdaki servisleri sen aramiyorsun bile adamlar seni ariyor bakim zamaniniz gelmis ne zaman gelmek istersiniz diye + iscilik super
Cihat.Aydemir
31-07-2009, 11:20
abi orası belçika ya:D bura Türkiye. şimdi abim ne almış sonuç nedir peki:D
chevypolat
01-08-2009, 02:01
abi orası belçika ya:D bura Türkiye. şimdi abim ne almış sonuç nedir peki:D
abinin aldığı yıl olmuş, bizde bilmiyoz ama konu aldı yürüdü.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net