Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg Taktirmali Mi? Taktirmamali Mi?
Aracimi Alali Daha 1 Hafta Olmadi Bu Yüzden Ne Kadar Yaktiğini Bilmiyorum. Aracim 2001 Astra 1.4 16v Nb Ac Ab. Bu Araçlar Ecotec Motorlu Olduğundan Genel Kani Olarak çok çabuk Kurum Bağladiğini Duydum.bu Yüzden Lpg Konusunda Bir Türlü Karar Veremiyorum. Bu Konuda Yorumlarinizi Bekliyorum, Sorun Oluyor Mu? Siz Olsaydiniz Taktirir Miydiniz Ya Da Taktirsaydiniz Hangi Markayi Düşünürsünüz (performans Ve Sorunsuzluk Açisindan)
şimdiden Yorumlariniz Için Teşekkürler....
astrax_35
21-08-2007, 19:32
Abi ben 1,6 astraya 3 ay önce atiker taktırdım..Ekonomi ve performans bakımından çok memnunum..
duman_42
21-08-2007, 23:24
forumda aratma yaparsan bu konuyla ilgili çok geniş bir arşive ulaşabilirsin
Aracimi Alali Daha 1 Hafta Olmadi Bu Yüzden Ne Kadar Yaktiğini Bilmiyorum. Aracim 2001 Astra 1.4 16v Nb Ac Ab. Bu Araçlar Ecotec Motorlu Olduğundan Genel Kani Olarak çok çabuk Kurum Bağladiğini Duydum.bu Yüzden Lpg Konusunda Bir Türlü Karar Veremiyorum. Bu Konuda Yorumlarinizi Bekliyorum, Sorun Oluyor Mu? Siz Olsaydiniz Taktirir Miydiniz Ya Da Taktirsaydiniz Hangi Markayi Düşünürsünüz (performans Ve Sorunsuzluk Açisindan)
Ters bir düşünceniz var çabuk kurum bağlayan bir motor yüzünden LPG de kararsızlık:)Aksine LPG daha temiz bir yakıttır kurumlanma yapmaz bu nedenle benzin gibi:good: Ankara'da olduğunuz yazıyor size Teleflex-GFI öneririm.Diğer sistemlerden biraz daha pahalıdır ama araştırırsanız daha verimli bir sistem olduğunu görüceksiniz.
Gerisi konusunda pek fikrim yok. Ama ben olsam taktırmazdım. Polemiğe yol açmasın. Sadece kendi görüşüm.
Küçük motorlu manuel araçlarda sıkıntı pek duymadım..
Ama büyük motor özellikle Otomatik benimki gibi sıkıntı çıkıyor.. Bende sorun devam ediyor malesef :(
emrekaya
23-08-2007, 20:23
arkadaşlar ben bır ay önce taktırdım brc memnunum. yaklaşık beş bin km yaptım bi sorun yok. araç 99 astra 1.6
benim vwde var, yaptirdigim en iyi is...
dizelden ucuza gidiyorum+sessiz
valla bence taktır ben takdırdım çok memnunum bi senedir sorunsuz kullanılıyorum ama takdıracağın yere çok dikkat et 3-5 ten kaçıp duyulmamış marka ve saçma sapan bi yere taktırırsan başın çok ağrıyabilir, bilindiği gibi opel ciddi bi arıza yaparsa o arızanın ardı arkası kesilmiyor. benim yakıt bilgimi veriyim kafanda bi fikir oluştursun 420km 45milyon sabit sürat 120km\s araç 1.8 litre otomatik vites vectra , dizel gibim mübarek :) lpgyi seviyorum :)
merhaba arkadaşlar ben 2005 opel astra enjoj twinport aldim şimdi tüp taktırmayı düşünüyorum ecotec marka lpg sistemi onerdiler bilgi olan varmı teşekkürler
izmirli_kaptan
24-01-2010, 15:47
zavoli,dusunme bile
Küçük motorlu manuel araçlarda sıkıntı pek duymadım..
Ama büyük motor özellikle Otomatik benimki gibi sıkıntı çıkıyor.. Bende sorun devam ediyor malesef :(
aslında tam tersi büyük motorlarda çok daha sağlıklı oluyor.. ama sizde kötü bir montaj veya kötü bir kit veya daha çok insanların başına gelen kötü bir kalibrasyon olabilir... bence lpg güzel bir olay eğer arabaya çok biniyorsanız... ayda 400-500km yapanlar için gereği olmayabilir ama ayda 700-800km yapıyorsanız ve arabaya hiç değilse 2-3 sene binerim diyorsanız taktırın... ama adam gibi bir yerde taktırın...
muratezcan
24-01-2010, 17:41
aslında tam tersi büyük motorlarda çok daha sağlıklı oluyor.. ama sizde kötü bir montaj veya kötü bir kit veya daha çok insanların başına gelen kötü bir kalibrasyon olabilir... bence lpg güzel bir olay eğer arabaya çok biniyorsanız... ayda 400-500km yapanlar için gereği olmayabilir ama ayda 700-800km yapıyorsanız ve arabaya hiç değilse 2-3 sene binerim diyorsanız taktırın... ama adam gibi bir yerde taktırın...
Can a katılıyorum. Ben ve çevremde Zavoli taktırdığım herkez çok memnun. İyi montaj kalititeli işçilik güzel bir kalibrasyonla sorunsuz olatak LPG li araca binebilirsiniz.
tyson__0645
24-01-2010, 21:37
hocam son zamlardan sonra takılması şart bence
az biniyosan arabanı hiç bozma
SEVEMEDİM
24-01-2010, 23:48
Atiker taktirdim ilk başlarda memnundum 3 -4 sefer yarada anca tuttu şimdi ayari geri kaçti bir türlü eski ayarini tutturamiyorlar servis konusunda illaki monti yapilan yere gidimesi gerekiyor
alpmurat
24-01-2010, 23:51
yinemi hortladı bu konu yaaaa
2004 merive enjoy var bende brc takılı sorun yok
tuningseytan
02-02-2010, 04:33
2000 model 1.6 vectra b arabamda kullanıorum brc marka şuan performans tan yana bi sıkıntım yok Allah'a şükür bi arızasıda olmadı gayet memnunum.tek püf nokta kaliteli bi sistem ve kaliteli bi usta
Ben Landi renzo taktırdım, altı ay sonra motora zarar verdi. Söktürdüm.
hiç gerek duymadım LPG benım hayatımı kısıtlar ben istediğim her yere her kapalı ortama kimse engellememeli senede 50-60.000 km yapanlara sozum yok ben senede 15km cıvarında yapıyorum suanda aracım sehır ıcınde zaten 250 ile 300 kurus arasında yakıyor bence gayet normal
tyuncu111
17-08-2010, 15:58
kardeşim arabayla devamlı uzun yol yapıyorsan lpg tercih et yoksa benzine devam..
Türkiye şartlarında ekonomik kullanım için lpg şart. 1,5 Seneye yaklaştı atiker taktırdım 32 lt gazla 450 km den fazla yol yapıyorum daha ne olsun.Hiç bir sıkıntıda yaşamadım.tavsiye ederim.
serkan-g
17-08-2010, 19:17
bence taktırmayı düşünmek bile yersiz bu devirde.arabaya binmek için 2 kere düşünüyodum benzinde neden? çünki dünyanın en pahalı benzini bu.öbür tarafta ülkenin en ucuz lpg si.şimdi rahatça biniyorum.benzine vereceğim parayı lpg taksidi yiyor ama kafam rahat o taksit bitince iyice rahatım.
ayrıca ankarada bana kapalı otoparka giremezsin diyen kimse olmadı şu ana kadar.
ogrtmn85
18-08-2010, 17:57
arkadaşımınız birisi demiş ki ayda 400-500 km yapanların lpg taktırmasına gerek yok.buna katılıyomusunuz? senede 6000 km yapar.
Burak K.
18-08-2010, 18:09
Biz LPG taktırmamak için Benzinli arabamızı sattık Dizel aldık. :D
opelciii
21-08-2010, 22:06
kesinlikle taktır ama lpg den soğumamak için iyi bir servis seç gerisini düşünme bile...
darkmoon
22-08-2010, 03:54
arkadaş konuyu 2007 de açmış çokdan ya taktırmış ya taktırmamışdır :D zaten hayla düşünüyorsa bence biraz daha beklesin uçan arabalar çıkıcak bir 30-40 sene sonra onlardan alsın :D :D :D bu kadar beklemiş biraz daha beklese bir şey olmaz :D
james_ümit
22-08-2010, 10:36
kesinlikle taktırma arkadasım aracına yazık etmeeeeeeee
arkadaş konuyu 2007 de açmış çokdan ya taktırmış ya taktırmamışdır :D zaten hayla düşünüyorsa bence biraz daha beklesin uçan arabalar çıkıcak bir 30-40 sene sonra onlardan alsın :D :D :D bu kadar beklemiş biraz daha beklese bir şey olmaz :D
taktırdım ama o zaman ki 2001 model astrama değil. ondan sonra 0 aldığım 2008 astra sedana... prins acayip de memnunum, tavsiye ederim... ha bu arada uçan arabalar konusuna gelince; hiç zannetmiyorum ama spor bir araba fazlasıyla iş görür ona da ya nasip ;)
taktırdım ama o zaman ki 2001 model astrama değil. Ondan sonra 0 aldığım 2008 astra sedana... prins acayip de memnunum, tavsiye ederim... Ha bu arada uçan arabalar konusuna gelince; hiç zannetmiyorum ama spor bir araba fazlasıyla iş görür ona da ya nasip ;)
+1000;);)
darkmoon
27-08-2010, 16:55
taktırdım ama o zaman ki 2001 model astrama değil. ondan sonra 0 aldığım 2008 astra sedana... prins acayip de memnunum, tavsiye ederim... ha bu arada uçan arabalar konusuna gelince; hiç zannetmiyorum ama spor bir araba fazlasıyla iş görür ona da ya nasip ;)
inşallah allah gönlüne göre verir :p
coldekiadam
27-08-2010, 17:55
Peki ben sorayım.
GÜnde 40 km ayda 800 km yolum var
Aracım benzinde 9 litre yakıyor.
Lpg ye gerek var mı yok mu???????
alpmurat
27-08-2010, 22:57
Peki ben sorayım.
Paranı yolda buluyorsan, Benzin paranı baban veriyorsa veya herhangi bir benzinliğe ortaklığın var ise LPG gerek yok. Ama parayı zor kazanıyorum değerini biliyorum dersen tabiki de var.
Peki ben sorayım.
ben olsam bu soruyu bile sormazdım,şöyle soru olabilirdi mesela:hangi marka lpg kiti taktırayım falan;)
hiç düşünme derim,taktır paşalar gibi bin arabana...
mus-ty-03
01-09-2010, 20:21
ekonomi için taktır performans için illa ki düşüş oluyor
lpg yürüyen bomba bana göre. hayatta taktırmazdım.
darkmoon
01-09-2010, 20:32
bence önce taktırmalı sonra çıkarmalı :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net