Orijinalini görmek için tıklayınız : Triger Kayişimi-zincirimi?
bir arkadaşımla zincir - kayış sohbeti yaprık ve triger kayışının olmasımı iyi yoksa zincirin olmasımı iyi diye.ama bir sonuca varamadık.
sizce hangisi daha iyi ve neden?
burebista
16-08-2007, 08:11
tabi ki zincir
Zincir.Hem daha uzun ömürlü hem de kopma riski hemen hemen yok gibi...
bence kayış:)...
daha az ses yapıyor:)...
ama kullanım-fiyat politikası olarak düşünülürse herkes zincirder...
fastest89
16-08-2007, 09:50
bence kayış:)...
daha az ses yapıyor:)...
ama kullanım-fiyat politikası olarak düşünülürse herkes zincirder...
ben tamamen samet abiye katılıyorum daha az ses yapıyor ama fiyatıda pek önemsemiyorum
dewilking08
16-08-2007, 16:17
zincir bence de.kayış biraz daha riskli....
zincir.bu zamana kadar sahip olduğum bütün araçlar zincirli motordu çünkü bu benim karar verme kriterlerimden biriydi.triger değişimi yok,kopma yok...
zincir tabiki, sorunu yok.
reklama gerek yok
23-08-2007, 02:34
zincir ;)
bir arkadaşımla zincir - kayış sohbeti yaprık ve triger kayışının olmasımı iyi yoksa zincirin olmasımı iyi diye.ama bir sonuca varamadık.
sizce hangisi daha iyi ve neden?
arkadaşının "kayış daha iyi" deme sebebi neydi? ben onu merak ettim çünkü aklıma en ufak bişey gelmiyor. ?
zincirden yanayım.daha güvenli çünkü.
MerifasT
03-09-2007, 19:23
bn kayış derim sesi daha az
bence de zincir daha uzun ömürlü ve kopma riski 0 yakın
peki arkadaşlar; 2000 Astra-G CD 1.6 modellerinde kayışmı kullanılmış yoksa zincirmi. :(
peki arkadaşlar; 2000 Astra-G CD 1.6 modellerinde kayışmı kullanılmış yoksa zincirmi. :(
kayış kullanılmış.
kayış kullanılmış.
teşekkürler
uurmanigidi
15-11-2007, 00:09
zeNcirr :D
aracımı alalı 1 hafta oldu. 107000de aracın evrakları daha elime ulaşmadı. inş aracın eski sahibi değişim yapmıştır.
uurmanigidi
15-11-2007, 00:48
zincirr oLmasıı LAzımmm sıfırlarında bile zincir var die bilioorum benn astra clasiclerin
aracımı alalı 1 hafta oldu. 107000de aracın evrakları daha elime ulaşmadı. inş aracın eski sahibi değişim yapmıştır.
bence değişmiştir kesinlikle.çünkü 60.000binde bir değişim gerekli.ama devirdaim pompası değişmişmi onua öğrenmek lazım
aracın evrakları sanırım bugün yarın gelir. servis bilgilerine göre bakıma sokacağım. ve opelim.netden edindiğim bilgiler doğrultusunda servisi yönlendireceğim. ilginiz için teşekkürler.
zincirr oLmasıı LAzımmm sıfırlarında bile zincir var die bilioorum benn astra clasiclerin
Ecotec motorlar kayış, twinport motorlar zincirdir.Classicler 2 senedir twinport motor kullanıyor.
Ses felan fark etmez zincir olsun, sağlam olsun, masraf çıkarmasın:)
eğer maddi oalrak sizi zorlamayacaksa değitirmiş olsa bile değiştirin bence böylece siz akip edersiniz kaç km sonra değiştirceğinizi
konuya gelince zincir tabiki ses sorunu eskisi kadar yok diye biliyorum
eğer maddi oalrak sizi zorlamayacaksa değitirmiş olsa bile değiştirin bence böylece siz akip edersiniz kaç km sonra değiştirceğinizi
konuya gelince zincir tabiki ses sorunu eskisi kadar yok diye biliyorum
bilgileriniz için teşekkür ederim.
zincir değişimi kolay uzun ömürlü.
corsa1.012v
27-11-2007, 22:43
Ecotec motorlar kayış, twinport motorlar zincirdir.Classicler 2 senedir twinport motor kullanıyor.
Ses felan fark etmez zincir olsun, sağlam olsun, masraf çıkarmasın:)
benim corsab ecotec motor zincirli
cotaliusman
27-11-2007, 23:20
devirdaym triger ile calısıyor ise kayıs cok riskli sebebine gelince arac su esmeye baslarsa devirdaymın kömürü yanıyor ve bilyaya su alıyor ve bi yerde kitliyor.ondan sonrası malum bence o devırdaymın triger le dönmesi enbüyük sorun.biz opelciler icin.bu yuzden zincir diyorum
Any1sT0pMe
27-11-2007, 23:25
bizim araç opel combo 1.3 ecotec motor var ondada zincir var bencede zincir daha uzun ömürlü kopma riski çok az ama kayışa nazaran biraz sesli çalışabilir ama opelin dizel motorlarındaki ses izalasyonu normal yani içeriye çok ses vermiyor...
vectra c modellerde hangisi kullanılıyor. zincirmi triger mi?
Enolaguy
08-01-2008, 00:10
zaten kayış bence resmen dizayn hatası 60.000 de bir kayış için triggermi açılırmış keza birde koparsa motoru kucağına alıp pazara çıkıyorsun akıl karı değil kayış işi
Zaten doğrudürüst bir motorda zincir ses yapmaz ancak boşluk yaparsa ses yapmaya başlar o da üç defa kayış kopacak zamandan sonra boşluk yapar o durumda da istersen değiştir istemezsen değiştirme her halikarda kafan rahattır
blackcloud
25-03-2008, 22:07
Arkadaşlar Bencede Zincir Ama Kafama Takilan Birşey Var Bende 2003 Model Astra 1.4 Nb Club Var Benim Arabada şimdi Zincirmi Yoksa Kayişmi
zincir iyidir. esnemez kaçırmaz güç kaybı olmaz
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net