Orijinalini görmek için tıklayınız : 17" Jant Ve Regal Marka Lastik
arkadaşlar, Bir Arkadaşimdan 17" Jant (çok Uygun Fiyata) Aldim üzerinde 225 45 R 17 Regal Marka Lastik Var. Yaklaşik 20 Gündür Kullaniyorum Ancak Geçen Gün Uzun Yolda Ve Araç Doluyken Lastiğin Davlunbaza Ve Kenarlara Sürttüğünü Fark Ettim Bu Konuda Ne Yapabilirim?
bi De Regal Marka Lastik Nasildir? Bilgisi Olan Var Mi??
arkadaşlar, problem devam ediyor... yardımlarınızı bekliyorum...
dewilking08
18-08-2007, 23:42
http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=22908
sanırm aradığın böle bişi belki yardımıcısı olur...
aracında yay olmadığı için sürtüyordur.. güzel bir yay-amortisor kiti alırsan problemin kalmaz.
Arkadaşlar sürtme yüzünden janları tekrar orjinalleri ile değiştirmek zorunda kaldım... Jantlar ve lastikler satılıktır... Fiyatı fotoları koyduğumda yazacağım ama kelepir olacak 600YTL gibi düşünüyorum... Lastiklerin 2 si Yokohama 215 45 R17 2 si Regal 225 45 R17 Yokohama'lar iyi durumda...Jantda ufak tefek çizikler var ama genel olarak iyi durumda...
Bende aynı problem var ama aracın bi yerini eğmek yada kırmak çözüm değil, zira ben yaptım.Arka çamurlukları kırdım, biraz dışarı aldım falan filan...Hem arkayı halletseniz ön sürtüyo ki bişe yapma şansınız 0 . Zaten garip araç vectra B ler takoz olmuyor, yay alsan zaten sert amarsitörü var iyice sert olacak.
Ya 195 yada 205 ile başlayan lastikleri takacaksın yada hiç bulaşmayacaksın.Ben bunu öğrendim :(
bülent58
04-10-2007, 15:16
ya valla alemsiniz arkadaşlar ya orijinali duruken arabanın jantlarını neden haddinden fazla büyük yaprsınız anlamadım sürtünme olayını yukarıda anlatıldıgı gibi yapsanda o seni belli bir süre götürüyor ve sonra yine lastik değiştir,ne gerek var bunlara bir ufağını alırsın olur biter
ya valla alemsiniz arkadaşlar ya orijinali duruken arabanın jantlarını neden haddinden fazla büyük yaprsınız anlamadım sürtünme olayını yukarıda anlatıldıgı gibi yapsanda o seni belli bir süre götürüyor ve sonra yine lastik değiştir,ne gerek var bunlara bir ufağını alırsın olur biter
Kediyi merak öldürürmüş bilin mi? :kop:
djsecooo
16-02-2008, 13:43
bence senin sorun taban genişliginden oluyo.bence vectra b ye 215 den fazla taban takılmaz.(çamurluk işlemsiz).:good:
205 tak çamurluk a ellemne bile gerek yok
215 te önlme için biraz müdahale lazım 225 hiç olcak iş değil
KaptaN55
16-02-2008, 14:01
bende 205 var...yine sürtüyo yaylanınca...birazda janttan kaynaklanıo galiba...
djsecooo
16-02-2008, 22:30
walla bendede 205 var ama sürtme olayı hiç yaşamadım 50 yanak lastik 17'' de jant var yani ilginç?
KaptaN55
16-02-2008, 22:33
walla bendede 205 var ama sürtme olayı hiç yaşamadım 50 yanak lastik 17'' de jant var yani ilginç?
ofset olayı varmış galiba...benim jantlar biraz dışarda duruo
jantların ET degerleri vardır.
bu et sini iyice araştırın ne demek istedigimi anlarsınız;)
ben cooook kafa patlattım:)
KaptaN55
16-02-2008, 22:40
jantların ET degerleri vardır.
bu et sini iyice araştırın ne demek istedigimi anlarsınız;)
ben cooook kafa patlattım:)
ET'yi boşwer makineyi alıcaz mı makineyi :D
jantının genişliği kaç benimkiler 6,5 değiştriimsem 7 almayı düşünüyorum
KaptaN55
17-02-2008, 00:40
jantının genişliği kaç benimkiler 6,5 değiştriimsem 7 almayı düşünüyorum
o nerenin genişliği?
lastiğin 205 215 kısmına denk geln yer
7x17 falan diye lastikde kabartmalı basklıları
djsecooo
17-02-2008, 20:59
walla ben et kalınlıgı falan bilmiyorum ama benim jant buhttp://www.opelim.net/forums/http://img132.imageshack.us/img132/347/tswsplicekz3.th.jpg (http://img132.imageshack.us/my.php?image=tswsplicekz3.jpg)
bijon kapagının açarsan orada kabartmalı baskı yazıyodur büyük bi ihitmal
tahminim seninki 7,5x17
orijanlinden 1 inch daha çıkıntılı buda 2,3cm yparki sürmesi için yeterli bi ölçü
KaptaN55
18-02-2008, 19:59
bijon kapagının açarsan orada kabartmalı baskı yazıyodur büyük bi ihitmal
tahminim seninki 7,5x17
orijanlinden 1 inch daha çıkıntılı buda 2,3cm yparki sürmesi için yeterli bi ölçü
ya aslında düşünüyorum bana göre çok açık deil zaten çamurluk teker arası...parlattımı çok da güzel duruyor...bodykit takılsa nasıl olur acaba
body kit süper ama malesef opeller için hazır pek yok özel bi tasarım
oda iyi bi usta şart dısarıda baktıgımızda kartonpiyer gibi bodykitlerde görmek mümkün :(
djsecooo arkadaşım bende jantları yenilemeyi düşünüyorum. senin kullandığın ebatlarda almayı düşüüyorum arabanın orjinaline en uygun jant lastik kombinasyonu 17/205/50 oluyor fakat çekindiğim konu, acanba yanak lar çokmu ince olur çukurlarda falan çokmu sert vurur jant falan eğilirmi konfor ne derce değişiyo yani eskisine göre dahamı sertleşiyo araba.
sen kullanıyorsun nasıl sence senin görüşlerini almak isterim
50 den korkma abi 30 la gezen var
ben bile 205/45/17 düşünüyorum
djsecooo
03-03-2008, 23:42
walla ben genel olarak memnunum.ne derece dogru bilmiyorum ama 17'' lastiklerde 55 yanak yokmuş ben sordum olsa taktırcaktım.ben memnunum arabanın yol tutuşu duruşu falan güzel oldu senin korkun sürtmesiyse ben sürrttüremedim daha :) konfor ise düştü illaki ama araç doluyken fazla hissetmezsin ama boşken çok ses yapıyo 50 yanak lastiklerlede jantı ezmen için çok derin bi çukura girmen lazım ben jantı koydugumdan beri daha dikkatliyim benim şu anki tek derdim arabanın arkası yüksek kaldı biraz onun haricinde bi sorunum yok umarım soruna bi cevap verebilmişimdir.iyi günler
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net