PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni opel corsa enjoy alıcak arkadaşlar dikkat !!!

lasthell
12-08-2007, 19:11
Arkadaşlar opel corsa enjoy alıcaksanız lütfen dikkat edin , ben 1 ay önce corsa 90 hp dizel enjoy spor paket araç aldım , ama aklımda sport modeli kalmıştı .

Yeni Corsa 5 Kapı 1.3 CDTi Dizel- 90 HP Enjoy 33.594,00 YTL

Yeni Corsa 5 Kapı 1.3 CDTi Dizel- 90 HP Sport 34.971,00 YTL

34.971 - 33.594 = 1.377 Evet görüldüğü gibi bu iki model arasında 1.377 ytl fiyat farkı var , ama işin ilginç olan kısmı enjoy modelinde sis farı ve çalik cant spor paket halinde sunulmakta yani 1.122 ytl , bu durumda enjoy modele çelik cant + sis farı eklenince aracın fiyatı 34.716 ytl oluyor.. Ama sport modelinde sis farı ve çelik cant standart yani 34.971 - 34.716 = 255 ytl fiyat farkı kalıyor arada.

Ama en çok moralimi bozan kısım ise bu iki model arasındaki opsiyon farkı . sport modelin enjoy modelinden farkları ,

1. Alçaltılmış spor saşi
2. Perde hava yastıkları
3. Deri kaplı direksiyon
4. Spor koltuklar
5. Koyu zeminli ön farlar

evet enjoy modelinde bu opsiyonlar yok yani 250 ytl daha fazla vererk bu opsiyonların hepsini alıcaktım ama bunu anlatan kimse olmadı .

Ufuk ÇAKIR
Maden Mühendisi

reklama gerek yok
12-08-2007, 19:28
Hayirlisi Olsun Abİ Canini Sikma

dnanor
12-08-2007, 20:50
gerçekten üzüldüm ya.ende buna benzer bir sıkıntı atlattım amaben enjoy modelde sis farı+çelik jant ile yan hava yastıklarının standart olduğunu sanıyordum.
üzme kendi boşyere.aracının keyfini çıkar.bak bendeki 75 beygir ve 5 ileri vi,tes.sende 90 beygir 6 ileri vites var.üzme kendini bu kadar.aracından soğuduğuna deymez....

hi_cazz
12-08-2007, 21:19
ayrıca ben türkiyede hiç sport model 5 kapı görmedim. Yani büyük ihtimal istek üzerine getiriyorlar.

Yeni Astra
12-08-2007, 23:32
Takma kafana altındaki araba o kadar güzelki ufak tefek ayrıntıları dert etmeye değmez

hi_cazz
13-08-2007, 01:22
Arkadaşlar opel corsa enjoy alıcaksanız lütfen dikkat edin , ben 1 ay önce corsa 90 hp dizel enjoy spor paket araç aldım , ama aklımda sport modeli kalmıştı .

34.971 - 33.594 = 1.377 Evet görüldüğü gibi bu iki model arasında 1.377 ytl fiyat farkı var , ama işin ilginç olan kısmı enjoy modelinde sis farı ve çalik cant spor paket halinde sunulmakta yani 1.122 ytl , bu durumda enjoy modele çelik cant + sis farı eklenince aracın fiyatı 34.716 ytl oluyor.. Ama sport modelinde sis farı ve çelik cant standart yani 34.971 - 34.716 = 255 ytl fiyat farkı kalıyor arada.

Ama en çok moralimi bozan kısım ise bu iki model arasındaki opsiyon farkı . sport modelin enjoy modelinden farkları ,

1. Alçaltılmış spor saşi
2. Perde hava yastıkları
3. Deri kaplı direksiyon
4. Spor koltuklar

evet enjoy modelinde bu opsiyonlar yok yani 250 ytl daha fazla vererk bu opsiyonların hepsini alıcaktım ama bunu anlatan kimse olmadı .

Ufuk ÇAKIR
Maden Mühendisi

araçlarımız renk+donanım olarak aynı galiba, fotoları görsek.

corsaDistorsiyon
13-08-2007, 01:31
Allah kaza bela vermesin demekten başka bir şey gelmez elimizden...

lasthell
13-08-2007, 11:03
gerçekten üzüldüm ya.ende buna benzer bir sıkıntı atlattım amaben enjoy modelde sis farı+çelik jant ile yan hava yastıklarının standart olduğunu sanıyordum.
üzme kendi boşyere.aracının keyfini çıkar.bak bendeki 75 beygir ve 5 ileri vi,tes.sende 90 beygir 6 ileri vites var.üzme kendini bu kadar.aracından soğuduğuna deymez....

Yok hocam çelik cant ve sis farı opsiyonel ama yan hava yastıkları standart , aracımı seviyorum soğuma falan yok ama opel satış elemanlarına çok kızıyorum ben :mad:

Ufuk Çakır
Maden Mühendisi

lasthell
13-08-2007, 11:36
araçlarımız renk+donanım olarak aynı galiba, fotoları görsek.

Donanım yönünden araçlar aynı ama renk seninkisi şimşek gri galiba , benimkisi gökyüzü mavisi diye geciyor , şu anda işyerindeyim akşam eve gidince yollarım resimleri

hi_cazz
13-08-2007, 12:06
Donanım yönünden araçlar aynı ama renk seninkisi şimşek gri galiba , benimkisi gökyüzü mavisi diye geciyor , şu anda işyerindeyim akşam eve gidince yollarım resimleri

hımm. avatardan sanki şimşek gri gibi gördüm'de ondan söylemiştim. Bekliyoruz.

İyi Forumlar.

alim34
13-08-2007, 20:42

1. Alçaltılmış spor saşi
2. Perde hava yastıkları
3. Deri kaplı direksiyon
4. Spor koltuklar

Ufuk ÇAKIR
Maden Mühendisi

Burası TÜRKİYE Bunu unutmayın :( :( :(

maximm
14-08-2007, 01:38
hayırlı olsun abi.kazasız belasız sürüşler...

bülent58
14-08-2007, 16:59
istanbulda corsa spor modeli 3 kapı diye biliyorum
yanlışmıyım istanbullular ?

KaRaKaN_
14-08-2007, 17:37
Hayırlı olsun...Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..

TheOne
20-08-2007, 00:20
opel satış elemanlarına çok kızıyorum ben :mad:

Acaba onlar yeterince bu konuda bilgilendiriliyor mu? Yani her model çıktığında mutlaka eğitim semineri oluyordur. Bu seminer oldu mu? Yeteri kadar bilgilendirme yapıldı mı? Bu satış elemanı o seminere katıldı mı? Belki satış elemanı da bu durumdan bihaberdir.

aganca
20-08-2007, 00:23
Hayırlısı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

M@honi
20-08-2007, 01:25
anlaşılan opel göz göre göre öpüyor

kenangocmen88
20-08-2007, 14:08
benimde canımı sıkmışlardı ,bi görevli satacağı araçla ilgili çok detaylı bir bilgi birikimi olması gerekir, bişey soruyosun ben bilmiyorum bi danışayım gibilerinden yanıt alınca insanın canı sıkılıyor...

coRSac
20-08-2007, 20:02
Opelde isteğe göre değil stoğa göre satış yapılıyor..

Bastet
20-08-2007, 23:22
Ben de 5 kapı sport almak istiyordum ancak bu model 2008 itibari ile üretimden kalkıyor. Zaten 2007 modeli de hiç bir bayide yok. Bu kadar net konuşuyorum çünkü kaynağım bir Opel Türkiye çalışanı. Her nedense 5 kapı sport pek ilgi görmemiş, dolayısıyla sportu artık sadece 3 kapıda üreteceklermiş.

bülent58
21-08-2007, 14:46
Ben de 5 kapı sport almak istiyordum ancak bu model 2008 itibari ile üretimden kalkıyor. Zaten 2007 modeli de hiç bir bayide yok. Bu kadar net konuşuyorum çünkü kaynağım bir Opel Türkiye çalışanı. Her nedense 5 kapı sport pek ilgi görmemiş, dolayısıyla sportu artık sadece 3 kapıda üreteceklermiş.

last hell kardeş üzülme artık bak ne diyor

lasthell
21-08-2007, 22:36
Evet arkadaşlar beni bilgelendirdiğiniz için herkeze teşekkür ederim , moralim düzeldi valla opele devam :alkis:

2kcorsa2k
29-08-2007, 23:20
istanbulda corsa spor modeli 3 kapı diye biliyorum
yanlışmıyım istanbullular ?

ben şu ana kadar 5 kapı görmedim :D:D

Ahmetilgaz
05-09-2007, 11:39
Arkadaslar Herkese merhabalar,

Bende yaklasik bir 4 ay once yeni bir cmon sahibi oldum. Arabam 1 3cdti essentia, yani dizelin an baz modeli. Aracimi gereckten cok begenerek biniyorum yakis, cekis, confor hersey istedigim gibi.

Uzun zamandir bu forum sitesinden takip etdigim kadariyla bir hayli elestri almis.Astarnin kucugu olmus, 307 ye benzemis, arkasi ayni clio gibilerinden.
Fakat bunun otesinde araci kullanan gercek sahipleri yorum yapmaktan kacinmis.Bende bir cmon kullanicisi olarak zaman zaman moralim bozularak okudum bu yazilari.Acaba opel almakla hatimi etdim, o kadar para vermisken ikinci el daha donanimli bir araba alabilirmiydim diye dusundugum zamanlar oldu.

Sonucda artik arabami aldim ve keyfini cikarmaya calisiyorum.Arabayi alirken bir kac milya daha fazla verip sport veya enjoy modellerini alsammi diye dusunmusdum sonra arac daha yeni cikdigi ve akibetinin belli olmadigi icin boyle bir harcamayi gereksiz gormusdum. Simdi bu sitede diger cmon resimlerini gordum ve bu aracin ne ahale gelebilcegini gordum. Bende bir dizi modifiye islemine girsmek istiyorum, bunada sis far ve camlara fim ile baslamak istiyorum.

Bu konuda diger corsa kullanilicilari bana fikir verebilirlermi.Filmgorntu olarak cok hos fakat cevirmede ve gorus olarak problem cikartirmi, ayrica opel servide sis far maliyetini sordum bana 500 ytl gibi bir maliyet cikardilar .Acaba astra fari taktirsam olabilirimi?

Yorumlarinizi bekliyorum.

KentucKy
05-09-2007, 11:48
öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve kurallara uygun olarak kendinizi üye başlığı altında tanıtmanız gerek yoksa sizin yorumlarını okuyamayacağız ve konu açamayacaksınız.

bende essentia cmon kullanıcısıyım.cmon hakkındaki eleştiriler sadece tipiyle ilgiliydi çünkü araca binmeyen kullanmayan insanlar diğer konularda yorum yapamaz.olabilir beğenmeyeilirler biz beğenmişizki almışız.kafanıza bunları dert etmeyin 10 numara bir seçim yapmışsınız.ayrıca astra sis farı olayına gelince bence olması lazım çünkü astra h ile çoğu şeyi aynı cmon un.krom kapı kolu taktıracaktım cmon için sipariş verelim elimizde yok dediler.bende gel şu astra h ın kolunu bi tak dedim.cuk diye oturdu.sanırım sis farlarındada fark yoktur ama araştırmak lazım.en kısa zamanda kendinizi tanıtmanız ve araç resimlerinizi koymanız dileğiyle...

Papirus
15-02-2008, 21:06
Corsa ile astra arasındaki fiyat farkı o kadar cüzi ki bence asıl sorgulanması gereken bu.
Spor paketli enjoy seviyesindeki metalik renk opel astra 1.3 dizelin fiyatı 36.-36.5 seviyesinde, aradaki 1.5-2.000 ytl için bir alt grup ve kalitedeki bir aracı almak hiç akılcı bir seçim değil.

Vladimir
17-02-2008, 17:08
zevk ve renk meselesi ayrıca yakıt tüketimini de unutmayalım corsa yakıt konusunda her zaman daha avantajlı

ertuğrul
17-02-2008, 22:13
uyarı ıcın tesekkurler cok ıyı bır paylasım

iason
04-03-2008, 19:33
Bildiğim kadarıyla stok olarak 5 kapı sport getirilmiyor. Listede görünüyor, ancak siz talep ederseniz en iyi ihtimalle 8 haftada getiriyorlar, o da fabrikanın üretim bandında planlanmışsa. Aksi takdirde 5 kapı getirtebilmek çok zor. Başka bir forumdaki arkadaş inat etmiş, 3 ay bekleyip 5 kapı sport sahibi olmuştu, hatta eşi "alacak başka araba kalmamıştı değil mi, 3 ay bekliyorsun" diye azarlamıştı :D

Bu yüzden ekseriyette 3 kapı olarak getiriliyor sport. 5 kapı almak isteyenler ya enjoy alıp düşük donanıma talim edecekler, yada az biraz donanım fazlası için cosmo alacaklar.

Harunde
05-03-2008, 00:13
Acaba onlar yeterince bu konuda bilgilendiriliyor mu? Yani her model çıktığında mutlaka eğitim semineri oluyordur. Bu seminer oldu mu? Yeteri kadar bilgilendirme yapıldı mı? Bu satış elemanı o seminere katıldı mı? Belki satış elemanı da bu durumdan bihaberdir.

orası öylede ama çokda ne bileyim ciddiye almıyorlar veya işe sıkıca sarılmıyorlar
arkadaş için corsa opc pazarlığına gittik gemide varmış bi tane gelen adamın haberi yok istanbulda birde
bana sorduğu soruda şu hangi renk istiyorsunuz ?
opc hangi renk olabilir