PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nedir Vista'dan cektigim...

alpasch
30-07-2007, 11:34
yeni aldigim acer notebook'un icinde vista var ve ben böyle birsey görmedim. öncelikle, bilgisayar süper yavas,sonra birsey baglamak istiyorsun,cok vista desteklemiyo, internetten sunu indir bunu indir... hic memnun kalmadim...

sorum su:

aletin icinde orjinal vista var, sizce xp yüklesem sacmami olur?+iki isletim sistemi olabilir mi?olursa bilgisayar cok mu yavas olur?

sagolun

eskikasa
30-07-2007, 12:04
abi bildiğim kadarıyla üst versiyon windows varken alt versiyonun yüklenmesine izin vermez.yani sistemi formatlayıp önce xp kurman lazım
vista daki durum da yeni çıkan arabalar gibi, ilk çıktığı dönem hatalar tesbit ediliyo,hala oturmamış bişey,bence kur xp professional bak keyfine

atomkarinca
30-07-2007, 12:17
Cİhazi Formatlayip Ondan Sonra Xp Yuklemen Gerekir Normal Kosullarda Elinde Vita Lisansi Oldugu Icin Xp Lisansi Problem Cikartmaz Lakİn Uretici Fİrma Yada Satin AlidiĞn Yer Tutup Sana (ki Oyle Yapiyorlar) Vistayi Kaldirip Xp Yuklemek Istoyorum Dediginizde Garanti Kapsami Disina Cikartiyorlar Yani Diyorlar Ki Cihazin Orjinali Vistadir Xp 'de Kaynaklanan Sorun Garanti Kapsamina Cikar Doyorlar Aslinda Bahsettikleri Isletim Sisteminin Garantisi Ama Xp Yuklendikten Sonra Cihazda Ne Olursa Olsun Sucu Isletim Sisteminin Ustune Atip Para Sizdiriyorlar Benden Tavsiye Eger Xp Yukleteceksen Servis Ucreti Karsiligi Aldigin Yere Yaptir Ve Servis Bedeli Faturasi Al Cikacak Aksilikte O Servis Bedeli Faturasi Ile Hak Idda Edebilirsin
Size 1 Tuyo Daha Eger Mikrosoft 1 Sey Cikartiyorsa O Ancak 1-2 Yil Sonra Adam Olur Unutmayin 98 Tanitim Gunu Patlamisti Ve OturduĞu Halinde Bile Second Editon'da Bile 1 Suru Sorun Vardi Ayni Sey Xp Icinde Gecerli Xp Cikti 1 Yil Sonra Sp2 Cikti Vistada Da Olacaktir Mikrosoft Bunu Hep Yapar En Iyisi Dos6,22 Ve Windows 3.11 'di Ne Gunlerdi :)) Ahh Ahh YaslandiĞimi Hissettim 1 An Sahi O Gunleri Hatirlayan Varmi Aranizda ??

santos22
30-07-2007, 12:19
dostum vistanın yanına xp kurulur sorun olmaz açılışta seçmeli kullanırsın ben teknik servislik yaparken vista çıktıgında denemiştik 1 hafta..... daha vistanın alacagı çok yol var bence biraz daha xp ile devam ta ki bu vistanın eklentileri ve piyasadaki ürünler ve siteler bunu destekleyene kadar... :D

alpasch
30-07-2007, 12:21
dostum vistanın yanına xp kurulur sorun olmaz açılışta seçmeli kullanırsın ben teknik servislik yaparken vista çıktıgında denemiştik 1 hafta..... daha vistanın alacagı çok yol var bence biraz daha xp ile devam ta ki bu vistanın eklentileri ve piyasadaki ürünler ve siteler bunu destekleyene kadar... :D

bir deneyeyim...insaallah becerebilirim...

eskikasa
30-07-2007, 12:23
abi dene ama bir önceki versiyon windowsu kuramıyorduk şimdiye kadarkilerde. vista müsade ediyor mu bilmiyorum.
yani önce xp sonra vista şeklinde kurmuşsa santos22 ikisi birden olur ama önce vista sonra xp yükletmez makina diye biliyorum

KentucKy
30-07-2007, 12:35
abi bencede format gerekir sanırım bendeki laptop tarzında seninkide benimde acer içinde ghost programıyla xp yüklü.acer manager programına girip formata gelince 10 dakikada ghost luyup herşeyini tanıtıp veriyor bilgisayarı.ama ghostu silmeden xp nasıl yüklenir bilemiyorum çünkü h.d in belli bir kısmında vistan var onu silemezsin...

atomkarinca
30-07-2007, 12:41
cıft ısletım sısteı yanı hem vısta hem xp cok yavaslatır

marikan
30-07-2007, 13:06
xp yükle keyfine bak... iki sistemi de yükleyebilirsin. açılışta sorar xp mi vista mı die...

Loganict
30-07-2007, 13:12
2 işletim sistemi yükleye bilirsin
vista nın üstüne xp kuramazsın izin vermez.
formatlayacaksın
ilk önce xp yi kuracan
eğer 2 . işletim sisteminin(vista) istiyosan
onuda D ye kuracan
yavaşlamasına gelince laptopu yeni almışın özelliklerini bilmiyom ama çift çekirdekdir muhakkak kasılmasıı gözle göremen işlemciyi ve rami biraz sıkıştırır.
pc açılırken sana sorar zaten vistamı xp mi açıyım diye sende seçersin
ama dediğim gibi 2 işletim sistemi için D ye kuracan.(mantık her bir işletim sistemi için ayrı bi disk -harddiski ne kadar çok bölersen harddisk okadar zarar görür ve yavaşlar standatı 2 ye bölmek mantıklıdır)

gokalp
30-07-2007, 15:27
benim notebook umda da vista war gayette hızlı hatta xp den daha hızlı bence sistem optimizasyonuyla ilgili sorunların war.

buraki
30-07-2007, 15:42
bendede acer laptop var. herşey bozulmaya başladı iki dakka içinde. ne kamera çalışıyo ne başka bişey oluyo. ayrıca çok yavaş. herşey geç açılıyo. çaktım formatı attım xp yi ohh dedim ya

eskikasa
30-07-2007, 15:59
ilginç bi durum
demekki konfigurasyonlar arası fark oluyo...
diski bölmek veya çift işletim sistemi herhangi bir negatif etki yaratmaz
hatta tek işletim sistemi de olsa 40gb büyük disklerde hdd i bölmek daha işlevli olur.

alpasch
30-07-2007, 16:19
benim notebook umda da vista war gayette hızlı hatta xp den daha hızlı bence sistem optimizasyonuyla ilgili sorunların war.
yok,sorun benim laptopta

acer ne akla hizmet:

acer celeron 1.8mhz, 512 mb ram, shared 64 mb grafik kartli bilgisayara vista koydu anlamadim..

bilgisayari telefon sirketim ücretsiz verdi, o yüzden secme hakkim yoktu...

eskikasa
30-07-2007, 16:51
keşke cep telefonu alsaydın abi yaw

gokalp
31-07-2007, 02:02
benim sistemimde çok parlak değil 1.6 centrino 768 ram 64 shared ekran kartı fakat performans konusunda sıkıntım yok fakat oyunlarda biraz kasıyor.