Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Tercihiniz ! Benzin mi,Dizel mi ?
corsa1.012v
22-07-2007, 00:30
arkadaslar dizel daha ekonomik belki ama ben benzinden vazgecemem siz ne dersiniz
opelin dizelleri çok ses çıkarmıo rahat olabilirsin
ben dizel derim her zaman
bence ekonumik açıdan dizel ama performans açından benzin...
onur_arslan_59
22-07-2007, 00:36
rahatlık ve performans olarak benzin ama ekonomik olarak yani türkiye sartlarında dizel
Arabayi İŞ İÇİn Kullanmiyorsan Her Zaman Benzİnlİ
ben 1.6 twinportcu olarak.. taslara DUVARLARA vurdum kafami neden dizel almadim diye..
perfonmans sa dizel.
ekonomiyse dizel..
cok yakit az guc ise benzin..
Turkiye'deki soygun sartlari goz onune alindiginda tabi ki DIZEL
dizelllll performasda dahil....
benzin fiyatları göz nüne alındığında elbette dizel derim.belki alırken pahalıya alıyorsun dizel aracaı ama,satarkende yine benzinliye oranla pahalıya satıyorsunn
arabanın dizeli sevdim köylü güzeli :) dizelden vazcaymam
az ses çıkartacaksa dizel tabiki tork u yüksek yokuşları benzinli arabadan çok daha rahat çıkıyo
dizel demek istiyorum sonra düşünüp ya turbolu benzinli bi araç(bknz aşağıda :)) olursa diyorum ve arada kalıyorum
kullanım şartlarına göre benzinli yada dizel. benim kullanımıma göre dizel olmak zorundaydı. çünkü çok fazla kullanıyorum ve ekonomiklik istiyorum. uzunca bir zaman bineceğim. beni en iyisi dizel paklar :)
ikisinin keyfide ayrıı!tercihimi dieselden yana kullandım!ama arada benzinliyide aramıyor deilimm!
KentucKy
22-07-2007, 12:56
ölümüne dizel.benzine para yetiştirebilseydim sabancı ya rakip olurdum:)
senede 20 bin üstü yapıyorsan dizel ama altıysa benzin dizelin servisi pahalı birde bu var..
KentucKy
22-07-2007, 13:14
senede 20 bin üstü yapıyorsan dizel ama altıysa benzin dizelin servisi pahalı birde bu var..
satarkende dizeli daha pahalıya sattığın için o dediğinin bir önemi yok...
bülent58
22-07-2007, 14:21
performans dahil dizel arkadaşlar kim demiş performans benzinli diye ?
taylan_18
22-07-2007, 15:07
BenZiN DeriM BaŞKa BiŞey DemEm
BenZiN DeriM BaŞKa BiŞey DemEm
kasa sağlam heralde :D :D :D
SERKAN_61
22-07-2007, 17:49
benzin derim pahalı ama ne olursa olsun
astra_njoy
22-07-2007, 18:22
bende benzin diyorum sadece h.sonları kullanıyorum
benzinli opel bide ona lpg süper bence
zumreakbaba
22-07-2007, 18:59
kesinlikle benzin!!! dizel araba masraflı arabadır ve nerede ne yapacağı belli olmaz! turbosu sorun çıkarır, pislik gelir, servis masrafı çoktur, performansı benzinliye oranla daha düşüktür! ama çok yol yapmak içinse olabilir, yoksa kesinlikle benzinliiiiiiiii!!!
burebista
22-07-2007, 20:10
benzinli :good:
reklama gerek yok
22-07-2007, 22:27
Cdti= Ekonomi-performans
Benzeri bir konu açacaktım burada yazayim kirlilik olmasın boşu boşuna.paliomu yeni sattım.18-19 bin ytl bütcem var.1 yıl içersinde bir araba almayı planlıyorum.aklımda olan dizel corsa.Fakat bu araba bana çok sorun çıkartır mı? büyük ihtimal aracı üniversiteye gelip giderken kullanıcam+haftasonları.Senede 1-2 kez de uzun yola giderim.yani max 20 bini geçmem.Direk benzinli al diyorlar ama bende paliodan sonra biraz gözüm benzin göstergesinde değilde yolda olsun istiyorum... şehir içi 300km yi zor görüyordum ya....benzinli corsada durum nasıl acaba
selcukuygur
22-07-2007, 23:10
benzinli kullanmış biri olarak dizel derim.
muraltun
23-07-2007, 12:11
benzin. 1.4 cmonla 580 km yolyaptım
BY_Corsa
23-07-2007, 12:33
Benzin diyorum, tasarruf istiyorsan benim gibi 1.2 alırsın.Dizel cevreyede çok daha fazla zararlı
fcuhadar
23-07-2007, 12:39
Ne için alacağına bağlı..Ben hem iş hemde özel hayatımda kullanmak için 2005 1.3 cdti almıştım...2 yılda 210.000 km yapıp sattım...Tabiki dizel olduğu için yakıttan tasarrufluydum...
Şu anda sadece kendim için kullanacağım işle alakası olmayacak bir araba alacağım büyük ihtimalle o benzinli olacak...
performans dahil dizel arkadaşlar kim demiş performans benzinli diye ?
Ben diyorum benzinli diye ! :rock
KentucKy
23-07-2007, 13:20
benzin. 1.4 cmonla 580 km yolyaptım
biz 1,3 CDTI cmonla minimum 750km yapıyoruz neolacak şimdi:)
burebista
23-07-2007, 13:39
Benzeri bir konu açacaktım burada yazayim kirlilik olmasın boşu boşuna.paliomu yeni sattım.18-19 bin ytl bütcem var.1 yıl içersinde bir araba almayı planlıyorum.aklımda olan dizel corsa.Fakat bu araba bana çok sorun çıkartır mı? büyük ihtimal aracı üniversiteye gelip giderken kullanıcam+haftasonları.Senede 1-2 kez de uzun yola giderim.yani max 20 bini geçmem.Direk benzinli al diyorlar ama bende paliodan sonra biraz gözüm benzin göstergesinde değilde yolda olsun istiyorum... şehir içi 300km yi zor görüyordum ya....benzinli corsada durum nasıl acaba
corsa 1.2 benzinli al 700 veya 750 km rahat görürsün
sanırım dizel mi ekonomik benzinli mi diye tartışmaya pek gerek yok değilmi arkadaşlar. performans derseniz tartışılıda ekonimide tartışmaya gerek yok.
GALERİCİ
23-07-2007, 18:03
dizel artık yeni nesil dizeller benzinliyi aratmıyor hatta benzinliden iyi denebilir
dizel artık yeni nesil dizeller benzinliyi aratmıyor hatta benzinliden iyi denebilir
Benzinliden iyi derken neyi kastettigine bagli..... Herkesin beklentileri farkli....
cebimde çok param varsa, çok zenginsem, haftada 200ytl ile dolacak depo bana dokunmuyorsa v6 yada v8 benzinli bir aracı hiçbirşekilde başkasına değişmem. Ama dururmum böyle olmadığına göre küçük hacim ve dizel.
Ya millet kusura bakmayinda, ben sizi anlamiyorum.... Sifir arabalar alip,bir tonda yok muzigiydi, yok tuningiydi,yok styling iydi deyip para harcayipta sonrada yok lpg ydi, yok dizeldi muhabbetlerine giriyorsunuz....Kimse alinmasin ama benim bildigim lpg mutfakta, dizel kamyonda kullanilir. Araba dedigin benzinle gider. Eger hangisi diye bir tartisma olacaksa 92 benzinmi, 95 mi yoksa 98 mi muhabbeti olur ancak..........
(Bayagi bi kufur yiyecem gibi bir his var icimde........ )
türkiye şartlarında dizel tabi...
ama küçükten beri dizellerin sesine alerjim var...
ajdarın sesi bile kulağıma daha hoş geliyo dizelden:)
ölümüne dizel.benzine para yetiştirebilseydim sabancı ya rakip olurdum:)
Aynen ;) Bıktım benzinLİ arabadan yaaa ;) Seneye satıcam kısmetse dizeL aLıcam ;)
Ya millet kusura bakmayinda, ben sizi anlamiyorum.... Sifir arabalar alip,bir tonda yok muzigiydi, yok tuningiydi,yok styling iydi deyip para harcayipta sonrada yok lpg ydi, yok dizeldi muhabbetlerine giriyorsunuz....Kimse alinmasin ama benim bildigim lpg mutfakta, dizel kamyonda kullanilir. Araba dedigin benzinle gider. Eger hangisi diye bir tartisma olacaksa 92 benzinmi, 95 mi yoksa 98 mi muhabbeti olur ancak..........
(Bayagi bi kufur yiyecem gibi bir his var icimde........ )
devir değişti abi. küçük hacim, ucuz yakıt, düşük hacimden yüksek performansa döndü (kısacası verimlilik). benim gibi arabayı hergün minimum 40 km kullanan birisi için dizel şart. açıyorum klimamıda ucuz ucuz dolaşıyorum oh diyorum benden mutlusu yok
devir değişti abi. küçük hacim, ucuz yakıt, düşük hacimden yüksek performansa döndü (kısacası verimlilik). benim gibi arabayı hergün minimum 40 km kullanan birisi için dizel şart. açıyorum klimamıda ucuz ucuz dolaşıyorum oh diyorum benden mutlusu yok
Ya aslinda Tr deki gelirlere,benzin fiatlarina bakinca sizide suclayamiyor insan ama.... Iyide hem dusuk hacimle, hem ucuz yakitla yuksek performansi nasil buluyorsunuz???? Yada bizim yuksek performans lafindan algiladiklarimiz farkli....
bende 2004 corsa njoy 1.2 benzinli var bir depo ile uzun yolda neredeyse 900, şehir içi 650 km yapabiliyorum.
depo 44 litre.
Ya aslinda Tr deki gelirlere,benzin fiatlarina bakinca sizide suclayamiyor insan ama.... Iyide hem dusuk hacimle, hem ucuz yakitla yuksek performansi nasil buluyorsunuz???? Yada bizim yuksek performans lafindan algiladiklarimiz farkli....
1248 cc ye 90hp sencede yüksek bi rakam değil mi? vectra 2.0 kullanıyoruz ayrıca deli gibi benzin çekiyo. devirli kullanıncada gidiyo ama. aynı yolu 130bin ile gitmek varken neden 300bin ile gideyimki. sonuçta her dakka 6.000 devire gelipte aracı sıkıştırıp performans aramıyoruz. bu arada yokuşta vites aralıkları daha kısa olduğu ve torkunu yüksek olduğu için aracı zorlamadan çok daha rahat çıkıyor corsa yokuşları.
1248 cc ye 90hp sencede yüksek bi rakam değil mi? vectra 2.0 kullanıyoruz ayrıca deli gibi benzin çekiyo. devirli kullanıncada gidiyo ama. aynı yolu 130bin ile gitmek varken neden 300bin ile gideyimki. sonuçta her dakka 6.000 devire gelipte aracı sıkıştırıp performans aramıyoruz. bu arada yokuşta vites aralıkları daha kısa olduğu ve torkunu yüksek olduğu için aracı zorlamadan çok daha rahat çıkıyor corsa yokuşları.
Kac cc olursa olsun, 90 hp 90 hp dir.... Eger bir araba icin 90 hp iyi bir guc diyorsaniz, benim soyliyecek lafim yok:( yok eger senin yuksek performanstan anladigin ne dersen, ornegin mazda rx8 deki gibi 1300 cc de 240 hp gibi birseyler derim ;)
Dizel mi benzinli mi karşılaştırması bence son derece yanlış, çünkü turbo-dizel mi benzinli mi karşılaştırması yapılıyor ilk sayfadan beri.Yeni nesil dizellerin ekonomik olduğu doğru, çünkü dizel ucuz ve benzinliye nispeten az yakıyor.Performansları da fena değil, çünkü alayı turbo.
Ancak olayı performansa getirirsek buyrun size örnek, 1.5 Colt CZT Turbo benzinli ve 150 HP. Opel Vectra 1.9 CDTI da 150 HP. 2006 model ikinci el fiyatları Colt CZT 30.000 YTL, Vectra 1.9 CDTI 50.000 YTL.Karşılaştırmayı mecburen böyle yaptım, çünkü bildiğim kadarı ile küçük kasa 150 HP dizel yok.1.5 vergisi ile 1.9 vergisini de göz önünde bulunduralım...
Derseniz ki Turbo dizellere chip yapılıp performansı artırılabiliyor, Colt CZT de 1-2 milyara 200 HP yapılabiliyor...
Yani ekonomi için dizel ama performans için daima benzinli.Bütün olay turboda. :)
Kac cc olursa olsun, 90 hp 90 hp dir.... Eger bir araba icin 90 hp iyi bir guc diyorsaniz, benim soyliyecek lafim yok:( yok eger senin yuksek performanstan anladigin ne dersen, ornegin mazda rx8 deki gibi 1300 cc de 240 hp gibi birseyler derim ;)
bi kaç noktada anlaşamıyoruz sanırım. benimde aklıma performans denince mustang gtr yada q7'nin 500hplik dizeli geliyo vs. vs. benim esas demek istediğim verimlilik. eğer bir motor hem 1248cc olupta hemde 90hp oluyosa hemde 200nm!!!!!! tork varsa birde çok az yakıyorsa, ben o motora şapka çıkarırım. tork dedim dikkat ettiysen. 1.6 benzinli motorda tork değerlerini biliyosundur ne kadar. benzinlidir iyidir güçlüdür denir ama tork bi kenara atılır. unutmayalım bi söz vardır: beygir araba sattırır, tork yarış kazandırır ;)
Dizel mi benzinli mi karşılaştırması bence son derece yanlış, çünkü turbo-dizel mi benzinli mi karşılaştırması yapılıyor ilk sayfadan beri.Yeni nesil dizellerin ekonomik olduğu doğru, çünkü dizel ucuz ve benzinliye nispeten az yakıyor.Performansları da fena değil, çünkü alayı turbo.
Ancak olayı performansa getirirsek buyrun size örnek, 1.5 Colt CZT Turbo benzinli ve 150 HP. Opel Vectra 1.9 CDTI da 150 HP. 2006 model ikinci el fiyatları Colt CZT 30.000 YTL, Vectra 1.9 CDTI 50.000 YTL.Karşılaştırmayı mecburen böyle yaptım, çünkü bildiğim kadarı ile küçük kasa 150 HP dizel yok.1.5 vergisi ile 1.9 vergisini de göz önünde bulunduralım...
Derseniz ki Turbo dizellere chip yapılıp performansı artırılabiliyor, Colt CZT de 1-2 milyara 200 HP yapılabiliyor...
Yani ekonomi için dizel ama performans için daima benzinli.Bütün olay turboda. :)
Evet bu konuda haklısın acayip bi fiyat farkı var ama vectra nerdeeeeeeee colt nerde. farklı sınıf araçlar bunlar. yine tam karşılaştırma olmadı bence.En çokta benzinlilerin performansını ben devir bandına bağlıyorum. e haliyle araçta 7bin devir olunca dizellere göre daha küçük oranlı şanzıman takılıyor. buda aracın daha performanslı olmasını sağlıyo.
ben bu konuda sana bişi diemiicem abii
aşmışın sen yaaa
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Evet bu konuda haklısın acayip bi fiyat farkı var ama vectra nerdeeeeeeee colt nerde. farklı sınıf araçlar bunlar. yine tam karşılaştırma olmadı bence.En çokta benzinlilerin performansını ben devir bandına bağlıyorum. e haliyle araçta 7bin devir olunca dizellere göre daha küçük oranlı şanzıman takılıyor. buda aracın daha performanslı olmasını sağlıyo.
Dediğim gibi, eğer küçük segmentte 150 Hp'ilk bir dizel var ise onunla karşılaştıralım.Mecburen Vectra ile karşılaştırıyorum, çünkü 150 HP bir onda var, bu da performans için değil gereklilikten...
Grande Punto için 1.9 JTDI 168 HP bir araç hazırlıyorlardı performans amaçlı olarak, işte dizelin performansı bu kadar...Corsa OPC 1.6 Turbo 190 HP...1.9'a yakın 2.0 Astra var, o da 240 HP.
Dizellerde turbo olmadığında ne olduğunu hepimiz biliyoruz, benzinlide turbo olduğunda ne olduğunu da...;)
Dediğim gibi, eğer küçük segmentte 150 Hp'ilk bir dizel var ise onunla karşılaştıralım.Mecburen Vectra ile karşılaştırıyorum, çünkü 150 HP bir onda var, bu da performans için değil gereklilikten...
Grande Punto için 1.9 JTDI 168 HP bir araç hazırlıyorlardı performans amaçlı olarak, işte dizelin performansı bu kadar...Corsa OPC 1.6 Turbo 190 HP...1.9'a yakın 2.0 Astra var, o da 240 HP.
Dizellerde turbo olmadığında ne olduğunu hepimiz biliyoruz, benzinlide turbo olduğunda ne olduğunu da...;)
sonuna kadar haklısın. Zaten dizel motorlar benzinliden güçlü olsaydı, sürat denemeleri falan için benzinli yerine dizel motorlar kullanılırdı. F1 gibi bir yarıştada aynı durum geçerli. Yani Turbosuz dizel hiçbir işe yaramazken, turbosuz benzinli motorlar performans olarak çok ikna edici olabiliyor.
ben bu konuda sana bişi diemiicem abii
aşmışın sen yaaa
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
rx8 deki 1.3 motora diyosan eğer doğru diyor. ama o motorda motor değil yani. bambaşka bi olay. silindirli motor değil onunda kategorisi farklı :)
fastest89
25-07-2007, 12:47
Dizellerde turbo olmadığında ne olduğunu hepimiz biliyoruz, benzinlide turbo olduğunda ne olduğunu da...;)ancak bu kadar net bir şekilde açıklanırdı:alkis::alkis::alkis::good:
sonuna kadar haklısın. Zaten dizel motorlar benzinliden güçlü olsaydı, sürat denemeleri falan için benzinli yerine dizel motorlar kullanılırdı. F1 gibi bir yarıştada aynı durum geçerli. Yani Turbosuz dizel hiçbir işe yaramazken, turbosuz benzinli motorlar performans olarak çok ikna edici olabiliyor.
http://www.motorspor.com/fotoalbum/PhotoRoot/thumbs/051213_audi_R10_leman_engine_500.jpg
Bu gördüğünüz motor audinin le mans ta kullandığı 650beygircik motoru. kısacası şu bu işte sınır yok. performans için şirketler ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. benzinli yada dizel yada nitro ile çalışan motor. herşeyin en iyisini yapmayı başarıyorlar. Mesela şu anda avcumun içinde bulunan(boyuta dikkat) motor 1.58hp gücünde. 34000 devir çevirebilen birşey. Yapınca oluyo :)
fastest89
25-07-2007, 16:12
ewt bu motordan haberim var motoru düşük devirde çalıştığı için arızaların azalacağını düşünerek yapmışlar ayrıca hatırlatırım bu araba normal bir dizel değil, ki bu haliyle bile benzinli kadar verimli değil mesela v10 benzinli f1 motorları 650 bg değilde yaklaşık 900 bg güç üretiyor üstelik bu dizel çift turbolu v12, bu arabanın yarışı kazanmasının sebebi az yakması ve düşük devirde çalıştığı için teknik arızaların daha az çıkması yani güç olarak kıyaslayınca yine benzin ekonomi olarak kıyaslayınca yine dizel kazanır
ALBATROS_09
25-07-2007, 18:51
benzin derim pahalı ama ne olursa olsun
:good: :alkis:
bence ekonumik açıdan dizel ama performans açından benzin...
:rock :rock
Cebe ve kullanim maksadina gore degisir....
Ama karar verecek olan ben isem DIZEL derim
herzaman dizel ztn artık benzinliden bi farkı yok
fastest89
30-07-2007, 15:54
herzaman dizel ztn artık benzinliden bi farkı yok
bence birkaç fark var ama arabayı kullanacak olan kiş bu farkları ihtiyaçlarına göre görmezden gelebilir veya büyük bir eksiklik olarak görür, almaktan vazgeçer.
Benzin ve Dizelin farkları:
benzin .................................................. ......................dizel
uzun vites aralıkları var....................................... kısa vites aralıkları var
dizele göre düşük tork verir................................ yüksek devirlere çıkamaz
yüksek devirlere çıkar ........................................benzine göre yüksek tork verir
hafif .................................................. .............ucuz yakıt
pahalı yakıt .................................................. ......ağır
Bu ikii yakıtı yarıştırmak bence mümkün değil çünkü ikisi tamamen ayrı kavramlar aralarında fark var zaten bu konunun başlığında sorulan sorunun cevabını herkes satın aldığı araba ile vermiştir bence ve uzatmanında anlamı yok benzinli sevmesem benzinli almazdım dizel arabası olan adam dizel sevmeseydi dizel almazdı...
bence birkaç fark var ama arabayı kullanacak olan kiş bu farkları ihtiyaçlarına göre görmezden gelebilir veya büyük bir eksiklik olarak görür, almaktan vazgeçer.
Benzin ve Dizelin farkları:
benzin dizel
uzun vites oranları var kısa vites oranları var
dizele göre düşük tork verir yüksek devirlere çıkamaz
yüksek devirlere çıkar benzine göre yüksek tork verir
hafif ucuz yakıt
pahalı yakıt ağır
Bu ikii yakıtı yarıştırmak bence mümkün değil çünkü ikisi tamamen ayrı kavramlar aralarında fark var zaten bu konunun başlığında sorulan sorunun cevabını herkes satın aldığı araba ile vermiştir bence ve uzatmanında anlamı yok benzinli sevmesem benzinli almazdım dizel arabası olan adam dizel sevmeseydi dizel almazdı...
şanzıman konusunda yanılıyorsun dizelde hem performans hemde ekonomi için daha erken vites attıldığından dolayı sana daha kısaymış gibi geliyo. halbuki daha küçük devir bandında daha hızlı gidebilmek için daha yüksek oranlı vites takılmıştır.
By asTRa
30-07-2007, 16:16
rahatlık ve performans olarak benzin ama ekonomik olarak yani türkiye sartlarında dizel
:good: :good:
fastest89
30-07-2007, 17:13
şanzıman konusunda yanılıyorsun dizelde hem performans hemde ekonomi için daha erken vites attıldığından dolayı sana daha kısaymış gibi geliyo. halbuki daha küçük devir bandında daha hızlı gidebilmek için daha yüksek oranlı vites takılmıştır.sanırım bir yeri yanlış yazdım:o:o vites oranları yerine vites aralıkları demek istiyordum
sanırım bir yeri yanlış yazdım:o:o vites oranları yerine vites aralıkları demek istiyordum
:D doğrudur bende hep yanlış yazıyorum zaten. birden yazınca karışıyo :D
aksemseddin
04-08-2007, 17:06
Opelin gerçek performansını görmek ve yüksek motorda yüksek beygir gücü için benzinli sürmek gerek diyorum.Benzinli arabaların nasıl güçlü ve hızlı gittiğini iyi biliriz.
yeni dizel kullanıcısı olarak,ilk 130-140 km. arasında erformans olarak benzinli araçtan farkını göremedim.aksine özellikle rampalarda benzine oranla çok daha rahat bir performans var.ama 130-140dan sonra dizel gitmem demeye başlıyor.yani benzinli ne çıkıyor.
ama şu gerçeğide unutmamak gerekirki zaten 130 ve üzeri hızı ne kadar sık kullanıyoruz,ne kadar sık ihtiyaç duyuyoruz...
Araç fiyatlarını hesaba katmazsak dizel derim:D aradaki fiyat farkı biraz yüksek:) Ama fazla km. yapmayacaksan benzinli daha mantıklı olur.
Aşağı sakal yukaru bıyık durumu biraz, ya da iki ucu çoklu değek durumu da denilebilir. Hatta Al birini vur ötekine de bu konuyu kapsıyor az :)
Abicim en iyisi ödeme durumunu ve araçla yapacağın km.'yi hesaba katarak bi sonuç çıkar, en mantıklısı bu sanki....
Hangisini alırsan al şimdiden hayırlı olsun...
Eğer bir aracı 5 yıl filan kullanmayacaksanız dizel farkını peşinen vermenin pek mantığı yok. Üstelik dizel bakım masrafları her zaman benzinden yüksek oluyor. Yılda 20 bin km yi pek aşmayacağım için ve benzinliden dizelden daha iyi indirim yaptırdığım için aradaki fiyat farkı iyice büyüdü ve 5 yılda amorte edeceğini gördüm. Haliyle 5 yıllık peşin para ödemek istemedim ve benzinli aldım. Gayet de memnunum yakıt tüketimi son derece az performansı da yeterli.
Ama son derece kişisel bir konu, standart bir cevabı yok.
BY_Corsa
06-08-2007, 13:10
Benzini motorun çalışma sesi bile mırıltı gibi geliyor.Tır tır tır o ses bana hiç çekici gelmiyor.Yılda yaptıgım km ye göre, yakıttan edecegim tasarrufu hesaplıyorum, benzinli-dizel aracın bakım masrafları arasındaki farklara bakıyorum.Benim şartlarıma göre benzinli daha mantıklı geliyor.
traktör gibi çalışan araba istemiyoruzzzzzzzzzz:D:D
aksemseddin
06-08-2007, 20:17
traktör gibi çalışan araba istemiyoruzzzzzzzzzz:D:D
Katılıyorum.Bir kaç yıl öncesine kadar tüm arabalar benzinli idi.Yakıt tasarrufu yüzünden dizel çıkarttılar.Ancak bir araç uzun süre kullanılmayacaksa dizel için verilecek ek paraya yazıktır.Benzinli motorun sesi bir başka,gidişi bir başka.Rampa da belki dizel iyidir ama düz yolda durum değişir.
Dizel'i bulanida, LPG yi icat edenide protesto ediyorum :hıh: Yasasin benzinin tartisilmaz ustunlugu ! :alkis: :alkis: :alkis: :rock :rock :rock :good: :good: :good: :) :) :)
DJ_FIRAT
08-08-2007, 22:13
tabiki dizel ama cüzdanın kabarık olması lazım ben ilk etapta benzinli kullanmayı düşünüyorum dizelle arasında 5-6 bin ytl fark war
ehliyeti alda ondan sonra :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
diyene bak ...:D:D:D
corvette_57
08-08-2007, 22:26
yılda 50bin gibi bi km yapıyorsan dizel derim ama benim gibi 10-15bin yapıyorsan benzin derim servis bakım açısından benzinli araç daha ideal diyorlar
lasthell
09-08-2007, 16:27
yılda 50bin gibi bi km yapıyorsan dizel derim ama benim gibi 10-15bin yapıyorsan benzin derim servis bakım açısından benzinli araç daha ideal diyorlar
Arkadaşım yılda 15.000 km yapıyorum diyorsun aracının km de 250 kuruş yaktığını hesaplarsak 3750 ytl benzine para vericeksin , oysa dizel araçta ortalama 125 den hesaplarsan 1875 ytl para vericeksin , yani yılda 1875 ytl yi çöpe atıcaksın sen bu araca 5 yıl bindiğini varsayarsak
1875 * 5 = 9375 yani 5 yılda 10.000 ytl zarardasın bence , ayrıca bir dizel araç alırken vermiş olduğun fark 3.000 ytl civarında bu fark arabayı satarkende aynı kalıyor .
performans olayına gelince bende benzinli 98 model corsa vardı , su anda dizel corsa var , benzinli aracımdan çok üstün :) servise daha girmediğim için bilmiyorum ama servis ücretinin de çok sorun yaratıcağını san mıyorum
Kesinlikle dizel diyorum çünkü aracım çok cimri :)
fastest89
09-08-2007, 19:11
Arkadaşım yılda 15.000 km yapıyorum diyorsun aracının km de 250 kuruş yaktığını hesaplarsak 3750 ytl benzine para vericeksin , oysa dizel araçta ortalama 125 den hesaplarsan 1875 ytl para vericeksin , yani yılda 1875 ytl yi çöpe atıcaksın sen bu araca 5 yıl bindiğini varsayarsak
1875 * 5 = 9375 yani 5 yılda 10.000 ytl zarardasın bence , ayrıca bir dizel araç alırken vermiş olduğun fark 3.000 ytl civarında bu fark arabayı satarkende aynı kalıyor .
performans olayına gelince bende benzinli 98 model corsa vardı , su anda dizel corsa var , benzinli aracımdan çok üstün :) servise daha girmediğim için bilmiyorum ama servis ücretinin de çok sorun yaratıcağını san mıyorum
Kesinlikle dizel diyorum çünkü aracım çok cimri :)
dizeline hiç bakım yaptırmadınız sanırım, dizellerin servis masraflarından haberiniz yok mu?... onuda bu hesaba katsan fena olmaz yani
lasthell
09-08-2007, 20:56
dizel araç bakımından hiç haberim yok gerçekten çok mu fazla ne kadar 1.000 ytl falanmı ? fikri olan varsa cevap yazarsa sevinirim
ufuk çakır
maden müh.
fastest89
09-08-2007, 22:12
15.000-45.000:280,78 ytl
30.000.90.000:501,22 ytl
60.000-120.000:598,30 ytl
corsa d 1.3 cdtı bakım fiyatları bunlar forumda başka bir konudan alıntı yaptım
Ha aşırı performans isteyen arkaşlara da saygım sonsuz, koyarsın benzini yardırırsın her türlü..
işte olay bu:good::)
işi bilen büyükler yazmış dizel aldığın zaman yakıttan kara geçmek için günde en az 200km veya üstü yol gitmen gerek yoksa dizelin bakımı benzinliye göre çok ağar dizel otolar öyle benzinli gibi bi çalış bi stop et onada gelmio ama tercih senin ben 200km yaparım diyosan dizel eğer altı benzin.
lasthell
10-08-2007, 13:42
işi bilen büyükler yazmış dizel aldığın zaman yakıttan kara geçmek için günde en az 200km veya üstü yol gitmen gerek yoksa dizelin bakımı benzinliye göre çok ağar dizel otolar öyle benzinli gibi bi çalış bi stop et onada gelmio ama tercih senin ben 200km yaparım diyosan dizel eğer altı benzin.
neden 200 km açıklarsan sevinirim
ufuk çakır
maden müh.
Kari alacaksan elbisesine,makyajina harcayacagin paraya,
Cocuk yapacaksan Pampersine, oyuncagina harciyacagin paraya,
Araba alicaksan benzinine harciyacagin paraya bakmadan alacaksin....
Atasozu gibi oldu :)))))
Sonuc olarak BENZIN FOREVER !!!!!!
neden 200 km açıklarsan sevinirim
ufuk çakır
maden müh.
çünkü 200 km den altına indiğin zaman benzinli olan oto daha karlı oluyor yani dizeli alırken amaç tasarruf değilmi ama tasarrufu sadece yakıttan etmiyceksin araçtanda ediceksin misal vereyim dizelin her 10000 veya 15000 bakımları vardır aynı atmosferik motorda olduğu gibi ama atmosferik 100ytl ye yapılırsa dizel olan oto 1000 ytl tutuyor kar yapıcağım derken zarada edebiliyorsun o yüzden herşeyini bi kağıda döküp hesap tutman gerekli ben ve babamın yaptığı hesaplara göre benzinli daha uygun şu anda bana ama ilerde çok gezmek istersem tabii dizel derim.ayrıca baba mesleği bizim ailenin çoğu benim baba gibi şöför hesap doğrudur bence.:)
bu dizellerin bi çalıştır bi stop et olayına gelmemeleri neden ? ..
Ayrıca kırmızı ışıklarda fln durunca anca benzinli araba stop edilir, 2 kuruşun hesabı yapılır... dizel araba olduktan sonra ndn stop edim ki ?
bi çalıştır bi stop tan kastım şu mesela şehir içinde çok geziyosun işte 20 dk gittin biryere uğrayıp durman lazım bu duruşlarda dizel motorun cooler ve diğer aksamlarına zarar veriyor diyen ustalar var bencede haklılar mesela hiç bi minibüscü aracını stop etmez veya otobüscü yoksa ışık filan benziliyide stop etme.:rock
dizel tabiki.Önceki arabamı klasik km hesabı yaptığım için benzinli almıştım.180 YTL ye ( 60 lt ) depo doldurduğumu bunlada 650 km yaptığımı hatırlıyorum.Hafta sonu bir yere gitmeden hesap yapar,trafikte motoru stop ederdim.Bu arabayla 18 ayda 40.000 km yaptım yani ayda 2222,22 km.Şimdi dizel corsa kullanıyorum.15 Aralıkta aldım.8 ayda 23.000 km yapmışım 2.825 km.Bu hızla gidersem 18 ayda 51750 km'ye ulaşacağım.Depo 100-102 YTL'ye felan doluyor şehir içi ortalama 800 km yapıyorum.Aklıma esen her yere gidiyorum,sıkışık trafikte hemen alternatif yola kaçıyorum.En güzeli de kasada daha az ücret ödemesi ve sık sık yakıt almamak.Bu arada eski aracın bakımları 15.000 de birdi ve ortalama 180-200 gibi rakamlardı.Şimdiki aracın da 60.000 bakımına 340 YTL verdiğimi görünce çokta abartı bakım farkı yok diye düşünüyorum
selcukuygur
11-08-2007, 21:22
ortalama 170 km. hızla ankara ya gittim 60 ytl mazot yaktı.arkadaşımın 2006 astra sı var 1 yılda 55.000 km yaptı daha 1 kez olsun arıza yapmadı.dizel den şaşmam arkadaşlar...
Yeni Astra
12-08-2007, 17:16
Kesinlikle dizel :cool:
merhaba arkadaşlar
benzinmi dizelmi olayına birde lpg eklesemde derdimi soyle ozetlesem
bendeki 2000 model corsa 1.2 bana yetiyordu
fakat babamın arabaya ihtiyacı oldugundan ona devredip bana model olarak daha yeni biseyler bakıcaz
bu asamada yakıt maliyeti benim için onemli
büyük çoğunluğu şehir içi olmak üzere yılda 15-20 bin km arası yapıyorum
dizeli sıfır alacak gucum yok
ikinci elde de dizel temiz çıkmazsa masrafı bizi aşar
o yuzden dizel ikinci ele cesaret edemiyorum
bu aşamada ya yine ikinci el 1.2 motor gibi az yakan daha yeni bir model benzinli alcaz
yada 1.6 motor daha buyuk bi araç alıp (ki ailemize bebişte katıldı 3 kişi olduk) tüplüye geçecez
tabi alacagımız araba opel kalite ve konforundan aşağıda olmasın istiyoruz
sizin yakıt ve model önerileriniz nedir
dizel zaten türkiye şartlarında parasını cıkarıyo :D ama parcaları cok pahalı avrupa araba oldugundan dolayı heralde :D:D
merhaba arkadaşlar
fakat babamın arabaya ihtiyacı oldugundan ona devredip bana model olarak daha yeni biseyler bakıcaz
bu aşamada ya yine ikinci el 1.2 motor gibi az yakan daha yeni bir model benzinli alcaz
yada 1.6 motor daha buyuk bi araç alıp (ki ailemize bebişte katıldı 3 kişi olduk) tüplüye geçecez
ben dizel derim:o olmaz dersen 1.6 motor alıp lpg'de yapılabilir ama yinede en iyisi insanın içine sinen ve istediği gibi olandır:good:
halim1903
14-08-2007, 21:49
dizel
Yeni Astra
15-08-2007, 00:46
merhaba arkadaşlar
Eğer gücün yeterse şöyle 2000-2001 model falan bi astra bul, güzel de bir lpg taktır. Benzinciyi unut gitsin.
reklama gerek yok
15-08-2007, 01:00
Cdti ;)
reklama gerek yok
15-08-2007, 01:03
Eğer gücün yeterse şöyle 2000-2001 model falan bi astra bul, güzel de bir lpg taktır. Benzinciyi unut gitsin.
0 KM DİZEL ALAMIOYSAN EN MANTIKLISI BU BNCEDE BİZDE OYLE YAPACZ SIRALI SİSTEM+1998 ASTRA F GLS NB;) 1.6
öneriler için teşekkürler
konuyu yanlış yerdemi devam ettiriyorum bilmiyorum ama
2.el almak için en uygun zaman nedir yada boyle bir zaman varmı
mesela bu donemde 2008 ler cıkıyor
otomatikman 1 yıl eskiyor arabalar
araçlar yazın çok kullanılıyor genelde
yaz da bitiyor
eylül gibi model yenilemek isteyenlerde çıkabilir
beklemeli mi
sanırım eylül - aralık arası düşüyor piyasalar ama tam bilmiyorum
TearsOfTheSuN
18-08-2007, 00:28
:o benzinli aracın yerini hicbiri tutmuyor
Dizel araç olsa bile opelin 1.3 dizeli değil.
İnsan biraz otomobilden sürüş zevki almalı , habire vites değiştireceğim kalkışta donup kalacak komik olcağım, üstüne üstlük arıza çıkardığında da ... Hem de opel istemem kalsın.
Kimse bana gene lütfen çok performanslı çok ekonomik çok dayanıklı hikayesi anlatmaya başlamasın .Ben şu zamana kadar opelin arıza çıkarmayan aracını görmedim okumadım. Dizel motorlu opeli olanlar nefesi kuvvetli bir hocaya gidip sıkı bir muska yazdırsınlar. Eğer arzu edenler varsa arıza durumunda değiştirilecek parçaların fiyatlarını buraya yazarım. 50.000 km den önce dizel ile geridesiniz. Bu km'yi geçtikten sonrada arızaları kapıyı tıklatmaya başlar zaten .
2. elde kaybımı telafi ederim diye de düşünmeyin dizelin değer kaybı benzinliden çoktur kimse 80-90 bin km yi geçmiş bir dizele gönül rahatlığıyla parasını yatırmaz. Oturup 2.el fiyat listelerini inceleyin bakalım benzinli eşdeğerleriyle başlangıçtaki 4-5.000 lik fiyat farkını koruyabiliyormu?
Ekonomi isteyenler fabrika çıkışlı LPG araç alsınlar, çok daha konforlu.
Dizel motorlar gibi de doğanın ve akciğerimizin içine etmiyor hiç değilse.
İnsan biraz otomobilden sürüş zevki almalı , habire vites değiştireceğim kalkışta donup kalacak komik olcağım, üstüne üstlük arıza çıkardığında da ... Hem de opel istemem kalsın.
Kimse bana gene lütfen çok performanslı çok ekonomik çok dayanıklı hikayesi anlatmaya başlamasın .Ben şu zamana kadar opelin arıza çıkarmayan aracını görmedim okumadım. Dizel motorlu opeli olanlar nefesi kuvvetli bir hocaya gidip sıkı bir muska yazdırsınlar. Eğer arzu edenler varsa arıza durumunda değiştirilecek parçaların fiyatlarını buraya yazarım. 50.000 km den önce dizel ile geridesiniz. Bu km'yi geçtikten sonrada arızaları kapıyı tıklatmaya başlar zaten .
2. elde kaybımı telafi ederim diye de düşünmeyin dizelin değer kaybı benzinliden çoktur kimse 80-90 bin km yi geçmiş bir dizele gönül rahatlığıyla parasını yatırmaz. Oturup 2.el fiyat listelerini inceleyin bakalım benzinli eşdeğerleriyle başlangıçtaki 4-5.000 lik fiyat farkını koruyabiliyormu?
arıza ve 2. el konusuna katılıyorum. belli bir süre sonra yok turbosu, yok pompası v.s sorunları çıkmaya başlıyor. ucuza da halledilmiyor. şahsen 2. el dizele bende gönül rahatlığıyla para veremem. çünkü elimde patlama ihtimali benzinli araçlara göre bir hayli yüksek. Sonuç olarak fiyatı makul 0 km dizel belki mantıklı olabilir. Ama 60-70bin kmde ki dizel araç hiç akıllıca değil. dizel'in çıkaracağı masrafları göz önünde bulundurduğumuz zaman benzinliye karşı kağıt üzerinde gösterildiği kadar karlı olmadığı ortaya çıkıyor. benzinli aracımın 60bin bakımına 200 ytl civarı para verdim. dizel araçta bunun 2 katına yakın olacağını düşünüyorum. tercihim her zaman benzinli.
musdilek
19-08-2007, 22:46
BRC lpg bence
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=5019
bu yazıyı okursan sevinirim papirus
üzgünüm ama sanırım sen arabayı nasıl kullanacağını bilmediğin için böyle problemler ortaya çıkıyor. dizeli benzinli gibi kullanıyosan, benzinli arabayıda dizel gibi kullanıyosan veya ikisinide kullanmayı bilmiyosan 50.000 de motoru eline alırsın.
lasthell
20-08-2007, 16:39
üzgünüm ama sanırım sen arabayı nasıl kullanacağını bilmediğin için böyle problemler ortaya çıkıyor. dizeli benzinli gibi kullanıyosan, benzinli arabayıda dizel gibi kullanıyosan veya ikisinide kullanmayı bilmiyosan 50.000 de motoru eline alırsın.
Aynen katılıyorum :alkis:
Ufuk Çakır
yılda 20 bin km den az yaptığım sürece dizele binmek mantıklı değil.
:( :( :( :(
habire vites değiştirme konusunda yanılıyorsun belli bir süre sonra vites değiştirmek yerine arabanın devrine alışıyorsun, kalkışta donup kalma konusunda ise el frenini çek turbonu doldur yeşil yanınca fırla veya kalkışta fazla gaza yüklen turbon hemen dolsun bakayım sana kim yetişebiliyor, bugüne kadar hiç bir arıza yaşamadım, ayda da ortalama 3.000 km yol yapıyorum, tabiki benzinli ile dizel kullanımı birbirinden farklıdır bunu kabul etmelisin...
Araba nasıl kullanılır anlatında bizde öğrenelim. Belki bizimde bilmediğimiz şeyler vardır.....
fastest89
21-08-2007, 08:43
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=5019
bu yazıyı okursan sevinirim papirus
ya abi tamam dizel ekonomik güzel ama orda performanstan söz etmemiş bile bu konuda dizel diyen üyelerin %80 i benzinli kadar performans veriyor diyor ama neye dayanarak bunu diyorlar bilmiyorum hiç dizelle 6000 in üstüne çıkan oldumu forumda? yüksek tork var diyorsunuz hızlıyız diyorsunuz ama 3000 dervirden sonra tork falan kalmaz ki yani neticede:
ekonomi=dizel
performans =benzinli
eğer hala ben dizelleden performans alırım diyeniniz varsa okusunlar; fransadan eniştemler 98 model renault safrane ile geldiler 2.2 turbo dizel, kendisi biraz hıza meraklıdır arabaya 2 kez motor yapılmış öyle küçük çaplı değil baya ciddi cidii motor yaplmış yüksek devirde(yüksek devir dediğim 4500 5000 arası) gezmekten artık araba düz yolda gidemez olmuş....
Araba nasıl kullanılır anlatında bizde öğrenelim. Belki bizimde bilmediğimiz şeyler vardır.....
Dizel araba kullandın mı?
ya abi tamam dizel ekonomik güzel ama orda performanstan söz etmemiş bile bu konuda dizel diyen üyelerin %80 i benzinli kadar performans veriyor diyor ama neye dayanarak bunu diyorlar bilmiyorum hiç dizelle 6000 in üstüne çıkan oldumu forumda? yüksek tork var diyorsunuz hızlıyız diyorsunuz ama 3000 dervirden sonra tork falan kalmaz ki yani neticede:
ekonomi=dizel
performans =benzinli
eğer hala ben dizelleden performans alırım diyeniniz varsa okusunlar; fransadan eniştemler 98 model renault safrane ile geldiler 2.2 turbo dizel, kendisi biraz hıza meraklıdır arabaya 2 kez motor yapılmış öyle küçük çaplı değil baya ciddi cidii motor yaplmış yüksek devirde(yüksek devir dediğim 4500 5000 arası) gezmekten artık araba düz yolda gidemez olmuş....
2.0 vectradan inip 1.3cdti a bindim. aradaki farkları doğal olarak çok güzel algılayabiliyorum. ben asla 2.0 vectranın performansı ile 1.3cdi ın performansını bir tutmam zaten. fakat şöylede birşey var, asla benzinli ile dizelinde yokuş performansını bir tutmam. küçücük motorun çok az devirde yokuşlarda birden fırlamasını hiç bir benzinlide görmedim. hepsi tıkanıyo zaten belli bir hızdan sonra yokuşlar yalan oluyo.
Neyse devir konusuna gelelim. işte şimdi performans konusu burada var. ekonomik kullanmak için benzinlide bilirsinizki 3.000 den önce vites atmamalısınız. özelliklede opel motorlar 3.000den sonra canlanır. 3.000den önce ölüsünüz demektir. işte dizelin böyle bir derdi yok. araç zaten en performanslı zamanı 2.000 ile 3.000 arasında. istediğiniz her an performanslı oluyo motor. performanslıo olurkende ekonomik oluyo.
evet doğruı hiç bi dizel 6.000 devire çıkmaz. iyide gerek yok ki zaten 6.000 de vereceği gücü 4.000 de veriyosa, 4.000 de vereceği torku 2.000 - 3.000 devir arasında veriyosa 6.000 devir ne işime yarayacak benim. isterse 10.000 devir çevir. bu bir performans göstergesi değil ki. araç hangi devirde kaç beygir üretiyo o önemli.
bakın yazdığım yanlış anlaşılmasın ben düz yolda benzinli ile dizelin performansını bir tutmam. ama benzinlilere görede çokda düşük bir performansı yok. açıkcası 1.6 benzinli alacağıma 1.3cdti alırım. arada çok az perf. farkı var ve benzinliye göre çok daha ekonomik. gerek vergi olarak gereksede yakıttaki cimriliği konusunda
yaa boşverin bu işleri...
alın benzinli turbo bi araç torksa tork gücse güc:):)
fastest89
21-08-2007, 09:06
2.0 vectradan inip 1.3cdti a bindim. aradaki farkları doğal olarak çok güzel algılayabiliyorum. ben asla 2.0 vectranın performansı ile 1.3cdi ın performansını bir tutmam zaten. fakat şöylede birşey var, asla benzinli ile dizelinde yokuş performansını bir tutmam. küçücük motorun çok az devirde yokuşlarda birden fırlamasını hiç bir benzinlide görmedim. hepsi tıkanıyo zaten belli bir hızdan sonra yokuşlar yalan oluyo.
Neyse devir konusuna gelelim. işte şimdi performans konusu burada var. ekonomik kullanmak için benzinlide bilirsinizki 3.000 den önce vites atmamalısınız. özelliklede opel motorlar 3.000den sonra canlanır. 3.000den önce ölüsünüz demektir. işte dizelin böyle bir derdi yok. araç zaten en performanslı zamanı 2.000 ile 3.000 arasında. istediğiniz her an performanslı oluyo motor. performanslıo olurkende ekonomik oluyo.
evet doğruı hiç bi dizel 6.000 devire çıkmaz. iyide gerek yok ki zaten 6.000 de vereceği gücü 4.000 de veriyosa, 4.000 de vereceği torku 2.000 - 3.000 devir arasında veriyosa 6.000 devir ne işime yarayacak benim. isterse 10.000 devir çevir. bu bir perfomans göstergesi değil ki. araç hangi devirde kaç beygir üretiyo o önemli.
bakın yazdığım yanlış anlaşılmasın ben düz yolda benzinli ile dizelin performansını bir tutmam. ama benzinlilere görede çokda düşük bir performansı yok. açıkcası 1.6 benzinli alacağıma 1.3cdti alırım. arada çok az perf. farkı var ve benzinliye göre çok daha ekonomik. gerek vergi olarak gereksede yakıttaki cimriliği konusundaiyide ozaman abi söz papirus adlı üyenin dediğine gelmiyo mu habire vites değiştiriceksin 2000-3000 devirde torku verdikten sonra vites atmalısın ben benzinlide hiç öyle birşey yapmıyorum trafikte yola çıkınca arkadaki bana yaklaşıncaya kada ben 3.viteste 120 ye çıkıyorum yani olay burada tamam rampa meselesi doğru
ama ne bileyim ben dizelin benzinliyi geçebilmesi için arada çok büyük bi hacim farkı olması gerktiğini düşünüyorum yoksa arkamdan yetişebilecek bi dizel yok benm için...
pederin dizeliyle geliyimmi Samsuna adaş:)...
e220 cdi:):)
kalkalım:o
iyide ozaman abi söz papirus adlı üyenin dediğine gelmiyo mu habire vites değiştiriceksin 2000-3000 devirde torku verdikten sonra vites atmalısın ben benzinlide hiç öyle birşey yapmıyorum trafikte yola çıkınca arkadaki bana yaklaşıncaya kada ben 3.viteste 120 ye çıkıyorum yani olay burada tamam rampa meselesi doğru
ama ne bileyim ben dizelin benzinliyi geçebilmesi için arada çok büyük bi hacim farkı olması gerktiğini düşünüyorum yoksa arkamdan yetişebilecek bi dizel yok benm için...
valla hemşerim illa 2000-3000 devir arasında vites değiştirmen gerekmez alırsın en son 4e 2000 devirde gezersin ha kafan kızarsa az yüklenir atarsın 5e bendeki vectra da dizel bende 3. viteste 120 yi rahat görüyorum ama sen sen ol fazla limitlerini zorlama ne olur ne olmaz sonra başını ağrıtırsın :) :) :)
:( :( :( :(
habire vites değiştirme konusunda yanılıyorsun belli bir süre sonra vites değiştirmek yerine arabanın devrine alışıyorsun, kalkışta donup kalma konusunda ise el frenini çek turbonu doldur yeşil yanınca fırla veya kalkışta fazla gaza yüklen turbon hemen dolsun bakayım sana kim yetişebiliyor, bugüne kadar hiç bir arıza yaşamadım, ayda da ortalama 3.000 km yol yapıyorum, tabiki benzinli ile dizel kullanımı birbirinden farklıdır bunu kabul etmelisin...
oF Feci , eğer öyle kalkıyorsan 500 ytl'yi bir köşeye koy yakında ihtiyaç olacak, o tip kalkışlardan sonra baskı balatanda hayır kalmaz , bırak öyle kalkmayı çok değil yarım saat yokuşlu yerde dur kalklı kullan bir de bakarsın ki araba güçten düşmüş gitmiyor, baskı balata ısınıp kaçırmaya başlayacaktır,
zaten düşük motor güçündeki araçların debriyaj balatalarının daha güçlü motorlulara göre daha çabuk tükenmesinin sebebi o yazdığındır: Arabalar güçsüz olduğu için kaldırmak için daha çok debriyaj pedalında tutulur daha çok gaz verilir, bir de bakılır ki 100.000 de balata bitmiş. Zaten opelin şanzımanı zayıf karakterli.
oF Feci , eğer öyle kalkıyorsan 500 ytl'yi bir köşeye koy yakında ihtiyaç olacak, o tip kalkışlardan sonra baskı balatanda hayır kalmaz , bırak öyle kalkmayı çok değil yarım saat yokuşlu yerde dur kalklı kullan bir de bakarsın ki araba güçten düşmüş gitmiyor, baskı balata ısınıp kaçırmaya başlayacaktır,
zaten düşük motor güçündeki araçların debriyaj balatalarının daha güçlü motorlulara göre daha çabuk tükenmesinin sebebi o yazdığındır: Arabalar güçsüz olduğu için kaldırmak için daha çok debriyaj pedalında tutulur daha çok gaz verilir, bir de bakılır ki 100.000 de balata bitmiş. Zaten opelin şanzımanı zayıf karakterli.
bilmem farkında mısın çoğu mesajında opel öyle opel böyle. sat kurtul o zaman. napalım seni tatmin etmiyosa. ferrari filan al artık.
iyide ozaman abi söz papirus adlı üyenin dediğine gelmiyo mu habire vites değiştiriceksin 2000-3000 devirde torku verdikten sonra vites atmalısın ben benzinlide hiç öyle birşey yapmıyorum trafikte yola çıkınca arkadaki bana yaklaşıncaya kada ben 3.viteste 120 ye çıkıyorum yani olay burada tamam rampa meselesi doğru
İyide sen motoru çok zorluyosun. 3. viteste 120 yanılmıyorsam minimum 5500 devir olması gerekir. kitapçıkta 2.000 devir ile 3.000 devir arasında kullanılmalı yazıyor. normal kullanımda zaten 5.000 devire 6.000 devire ihtiyaç duyulmaz.
fastest89 un aracı benzinli astra;)
fastest89
21-08-2007, 18:51
İyide sen motoru çok zorluyosun. 3. viteste 120 yanılmıyorsam minimum 5500 devir olması gerekir. kitapçıkta 2.000 devir ile 3.000 devir arasında kullanılmalı yazıyor. normal kullanımda zaten 5.000 devire 6.000 devire ihtiyaç duyulmaz.4500 devirde oluyo daa 2000 devir var:) ayrıca normal kullanımda ben benzinli iyidir demiyorum ki dizeller normal sürüş koşullarında benzinliyle hemen hemen farksızlar ama seri sürüşde benzinli kadar iyi değiller, tekliflerde geldii yetenek sınavlarından sonra ayarlarız bişeler:)
dostum sen merak etme ben sadece kalkışlarda donup kalacağını ve turbonun seni yarı yollarda bırakacağını söylemene karşılık bir öneri verdim yoksa ben nasıl kullanılacağını gayet iyi biliyorum arabamda çok şükür bugüne kadar hiç bir problem yaşamadım ayrıca dediğin 500 ytl ye evet ihtiyacım var çünkü jant alacağım...:) :) :)
fastest89
21-08-2007, 19:10
samet abi e 220 kaç beygir ya? arabanın kilosu kaç onları hesaplayalımda ona göre çünkü ben arkadaşın babasının 2.0 passatıyla yüricem şu sınavlardan sonra,bakalım sonuç ne olcak eğer alırsam hallederis bişeler(samsunda pist yarış yerimiz var)
berfanbudak
21-08-2007, 19:11
Herkes Diyorki Benzinli çok Yakiyo Ben Demiyorum Yakmiyo Ama çok Fazla Basilmassa Gaza Benzin Dizel Den Daha Az Yakar.
Bence De Dizel Devirleri Az Olduğu Için Araba Kendini At Gibi Atiyo Kendini.
Ben Opel Astra 2.2 Cdti Ya Bindim.resmen 3000 Dd Den Sonra Araba Bilmiyom Böle Kendimi Bagajin Caminda Buldum...
samet abi e 220 kaç beygir ya? arabanın kilosu kaç onları hesaplayalımda ona göre çünkü ben arkadaşın babasının 2.0 passatıyla yüricem şu sınavlardan sonra,bakalım sonuç ne olcak eğer alırsam hallederis bişeler(samsunda pist yarış yerimiz var)
150 hp cik oda yahuu bişey değil:)....
2.0 passatla hiçmi hiç ugraşma diyorum sana;)...
Kunteper Canavarı
22-08-2007, 09:40
hangi marka olursa olsun hangi kalite olursa olsun ..
dizel benzinliye göre hamallaık bence benzinli kadar rahat sürüş hiç bir zaman vermiyor dizel.
aynı marka aynı model aynı kilometredeki iki arabayı deneyin derim ben...
bilmem farkında mısın çoğu mesajında opel öyle opel böyle. sat kurtul o zaman. napalım seni tatmin etmiyosa. ferrari filan al artık.
sana katılıyorum madem bu kadar sıkıntın var sat opeli git bi vw alda bak neler geliyor başına.Almanyanın en dirayetlivedayanıklı arabası opeldir orda alman çiftçileri bu ve daha düşük gelirli halk sağlam ve arıza çıkarmıyor diye opeli tercih eder ama arkadaş opele sadece binmiş merak edip bakmamış nedir necidir die.
fastest89
22-08-2007, 18:06
150 hp cik oda yahuu bişey değil:)....
2.0 passatla hiçmi hiç ugraşma diyorum sana;)...
neden öyle diyorsun ki samet abi 1450 kilo araba, motorda 140 bg benim için korkutucu bir rakip değil kendimden eminim yani
senin araban sanki 1000 kg adaş:)...
ya denemekte fayda var tabii;)...
2.0 motorlar pek verimli değil kabul ama sonuc 2.0 işte:)...
sen dene bakalım bi güzel bi anı olarak kalır en azından aklında en güzel yanı odur zaten;)...
sonucuda özelden bekliyorum....
fastest89
22-08-2007, 18:34
samet abi bizim araba 1050 kilo ama sonuç gerçekten şık olacak gibi, eğlenceli bi karşılaşma olucak benim açımdan evet geçsemde geçilsemde bu işler başka zevk veriyor dediğin gibi güzel bir anı olarak kalır aklımda
hadi bakalım görücez sonucu:)....
onu gectikten sonra sakın bana yaklaşıyım filan deme:D:D
sana katılıyorum madem bu kadar sıkıntın var sat opeli git bi vw alda bak neler geliyor başına.Almanyanın en dirayetlivedayanıklı arabası opeldir orda alman çiftçileri bu ve daha düşük gelirli halk sağlam ve arıza çıkarmıyor diye opeli tercih eder ama arkadaş opele sadece binmiş merak edip bakmamış nedir necidir die.
İyi, tatmin olmuş birilerini daha görebilmiş olmak sevindirici doğrusu , annem de çok memnun opelden.
İyide sen motoru çok zorluyosun. 3. viteste 120 yanılmıyorsam minimum 5500 devir olması gerekir. kitapçıkta 2.000 devir ile 3.000 devir arasında kullanılmalı yazıyor. normal kullanımda zaten 5.000 devire 6.000 devire ihtiyaç duyulmaz.
Benim arkadaşımın kız kardeşi opel de satış temsilcisi. Geçenlerde bir dostuna Corsa D CDTi 90 beygir verdiler, bu bey çorlu'da oturuyor, adam yenibosnadan aracını alıyor , eve dönmek için depoyu doldurup TEM gişelerinde çıkıyor yaklaşık 25 km sonra orada kalıyor bir daha da araç çalışömıyor , 2 aydır da yedek yakıt pompasıyla ilgii parçanın gelmesini beklemekte serviste yatarak bekliyor, bu beye de gidip ferrari almasını söyleyelim mi? Ya da araban seni bir gece mesela kilyosta konsere gittiğinde geceyarısı geri getirmemeye karar verdiğinde aynı şekilde yanıtlar verebilecek misin çok merak ettim?
Benim arkadaşımın kız kardeşi opel de satış temsilcisi. Geçenlerde bir dostuna Corsa D CDTi 90 beygir verdiler, bu bey çorlu'da oturuyor, adam yenibosnadan aracını alıyor , eve dönmek için depoyu doldurup TEM gişelerinde çıkıyor yaklaşık 25 km sonra orada kalıyor bir daha da araç çalışömıyor , 2 aydır da yedek yakıt pompasıyla ilgii parçanın gelmesini beklemekte serviste yatarak bekliyor, bu beye de gidip ferrari almasını söyleyelim mi? Ya da araban seni bir gece mesela kilyosta konsere gittiğinde geceyarısı geri getirmemeye karar verdiğinde aynı şekilde yanıtlar verebilecek misin çok merak ettim?[/quote]
ona bakarsan benim eniştem sıfır clio aldı 1 ay bindi arabaya ve sonra yolda birden su kaynattı hiç bişey yokken renault firması arabaya fabrika çıkışında radyatörün yan kısımlarını kaynak yapmayı unutuyo ve o araç fabrikadan o şekilde çıkıp satışa sunuluo bunuda bi alıyoz yani bu tip fabrika hataları her yerde her markada oluyo biraz eskiye baktığımızda mercedes otobüsler yanıyodu her gün otogarda buna nedemeli markaysa marka kaliteyse kalite sonuçta kul yapımı arkadaşlar insan ölüyor söylediğim gibi memnun olmayan satar opelini ferrarimi alır şahinmi alır bilmem...:alkis: :alkis: :alkis:
İyi, tatmin olmuş birilerini daha görebilmiş olmak sevindirici doğrusu , annem de çok memnun opelden.
Benim arkadaşımın kız kardeşi opel de satış temsilcisi. Geçenlerde bir dostuna Corsa D CDTi 90 beygir verdiler, bu bey çorlu'da oturuyor, adam yenibosnadan aracını alıyor , eve dönmek için depoyu doldurup TEM gişelerinde çıkıyor yaklaşık 25 km sonra orada kalıyor bir daha da araç çalışömıyor , 2 aydır da yedek yakıt pompasıyla ilgii parçanın gelmesini beklemekte serviste yatarak bekliyor, bu beye de gidip ferrari almasını söyleyelim mi? Ya da araban seni bir gece mesela kilyosta konsere gittiğinde geceyarısı geri getirmemeye karar verdiğinde aynı şekilde yanıtlar verebilecek misin çok merak ettim?
95 yılından beri opele biniyoruz 3 modelinede. vectra, astra, corsa. daha bugün yarı yolda kaldım evet haklısın. ama naparsın farları açık unutunca akü bitmiş.
duman_42
23-08-2007, 10:05
Sadece Opel'mi yolda kalıyor diğerlerinde arıza gidericimi var anlamadım doğrusu
berfanbudak
23-08-2007, 14:18
ArkadaŞlar Opel Astra Cosmo Da AkÜ Bİtme Derdİ Var Mi Farlar Oto Kapaniyo.
performans tartışmasına girmek bence çok doğru değil. çünkü aşağı yukarı aynı şey bunlar (aynı modelin dizel ve benzinlisi). sonuçta yarış için de üretilmiyor bunlar. dizel-benzinli tartışması hep yapılıyor fakat bence gereksiz. çünkü örnek ile açıklayayım fikrimi,
geçen yıl kardeşim ve ben 2 tane 0 araç aldık. ben 1.2 twinport silverline spor paket bi corsa aldım. kardeşim aynısının dizelini aldı. ben yılda max 10-12.000 km yapıyorum, o min 35.000 km yapıyor. yakıt tüketimi açısından aramızdaki fark yok denecek kadar. lt fiyatından oluyor oda. ama yinede onun için dizel uzun vadede daha karlı tabi. ben dizel alsam bide satış fiyat farkı vardı. şakırtı sesi dinlemiyorum, çok memnunum, aurisin dizeli, clionun dizeli ile aynı yakıyor araba. kardeşim de çok memnun. genelde şu yanlış da yapılıyor yalnız, "dizelin 2. eli iyi". en fazla şimdi iyi. seneye ne olacak? adam çok bineceği için dizel alıyor zaten. 2 sene sonra o arabalar en az 100.000 km yapmış olacak. bi motorun neredeyse yarı ömrü!! kim alacak o arabayı?? ben almam.
sonuç olarak dizel daha iyi yada benzin daha iyi denemez. tamamen kullanıcıya bağlı bence.
X..........XXXXX.....XXXX
X..........X.....X.....X
X..........XXXXX.....X..XX
X..........X............X....X
XXXX....X.............XXXX
Şekilde de anlatmaya çalıştığım gibi :D LPG den şaşmamak lazım.. Neden?
Çünkü 2 yakıt türünü de aynı anda kullanabiliyorsunuz.. Yani kimi arkadaşlara göre LPG de performans düştüğü için (tabii bu tez tartışılır) LPG ekomoniklik açısından tercih ediliyor.. Ancak bazı travma durumlarında aracımızın kapışma gücü test edilmek istendiğinden benzine geçiş yapıp performans seçeneğini kullanırsınız..
Haliyle bu tartışmaya Benzinli-LPGli diyerek yeni bir boyut katıyorum...
Ekonomi ve Performans isteyenlere duyurulur..
yeni lpg sistmleri performanstan düşürmüyor yani sıralı diye tabir ettiğimiz ama motoru kuru çalıştırdığından ömrünü kısaltıyor ve daha çok arıza vermesini sağlıyor yakıttan 10lira tasurrufu düşünürken bi gidiyosun tamirciye baktınki zarardasın ben taksidede çalışoyorum artık lpg olduğu kadar dizelde var ama dersenki ben lpg mi?dizel mi?ben lpg derim hem bakımları daha hafif atmosferik motor olduğu için arkadaşında dediği gibi iki yakıtı aynı anda kullanıyosun hyundaı accent 1,5 dizel bi pompa ayarı en 300ytl bunlar büyük paralar bi bakımı en az 350ytl tercih sizin...
%25 daha az yakıt harcayan ve yakıtının %25 daha ucuz olduğu dizelden vazgeçmek için istasyonun falan olması lazım.
DİZEL: AZ YAKAR ÇOK KAÇAR:good: :good:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net