Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa 1.3 90 mı yoksa peugeot 207 16 dizel mi....?
slmlar..peugeot 207 16 hdi 120 hp chipli araç hakkında özelikle yürüyeni ile ilgili bilgisi olan varmı..corsa 13 90 mı yoksa peugeot 207 16 dizel mi....?
eklemek gerekirse 1000 ytl gibi bir fiyatla 120 hp bir araç haline gelebiliyorki..süper..keşke peugeot alsaydım diyorum..bazen....
ghost ship
10-07-2007, 19:17
bence peugeot 207 1.6 HDI on numara araba
bu noktada peugeot diyorum.
gördüm kıyasladım... bariz daha iyi
ben peugeot a uyuz oluyoruzz!kesinlikle opel diyorumm!207 ile performanları arasında pek bi fark yok zaten!0-100de 1 saniye oynuyoo! 1saniye içinde peugeot almaya değmezz!torklarıda aşağı yukarı aynı 207 nin torku 15 nm yüksekk!yani bunlar ufak tefek farklarr!araç seçiminii etkileyecek farklar deil yanii!207 tipsiz iğrenç bii sürücü kursu arabasıı:)
o derece güzel yanları var ki objektif olmadan görmek zor...
Peugeot araba diye kapımın önüne koymam...
:alkis: :alkis:
plastikten araba olur ama anca rc olur :D hem vergiden yırtarsın hemde kaliteye binersin. servistende kazık yemezsin, e daha ne olsun, altında bi opel olsun :good:
1.6 motor ve 1.3 motor arasında vergi avantajının olduğunuda unutmamak gerekir
kutluhan23
15-07-2007, 00:33
ben corsanın yeni dizel teknolojisini uzun zamandır test etmiş biri olarak , motor olarak CDTİ , ama tip olarak ve iç dizayn olarak peugeot 207 diyebilirim , ama sağlamlık konusunu araştırmak gerekir , 207 kullanan birilerine sormak lazım , birinci ağızdan bilgi edinmek lazım . . ..
corsaDistorsiyon
15-07-2007, 01:06
120hp güç ürettiğini söylüyorsun zaten.Sormana gerek yok.Performans olarak daha iyi.Ama şahsen ben 207'yi her yönden görerek,tek kelimeyle söylüyorum ki,iğreniyorum.207'den iğreniyorum.Yolda gördüğümde de iğreniyorum,adından da iğreniyorum.Sonra at gözlüğü takıyorum,yine iğreniyorum...
Araba fiberden yapılmış gibi bir şey.Ekspertiz raporları peugeot hakkında tüm gerçekleri ortaya koyuyor zaten...
invisibleagle
15-07-2007, 13:34
Pejo diyorum
servistende kazık yemezsin,
servisten kazık yemezsin ha bi daha dusun abi
blackstorm_52
15-07-2007, 15:40
cok dogru, katılıyorum
bence tip olarak 207 daha iyi
servisten kazık yemezsin ha bi daha dusun abi
serviste fransızlar kadar pahalısı ? mercedesten sonra en pahalı parça reno da örneğin. yetkili servis çalışanının söylediklerini aynen aktarıyorum: "bu ay gelen katalogda örneğin rot 120 numara verildiyse sonraki ay 135 diyo , önceden 15 liraysa şimdi 20 lira diyo. halbuki aynı rot, sadece geçiriyolar abi". umarım yeterince açıklayıcı olmuştur :D
pejo servisliklri izmir de berbat. torpilin yoksa sorun çözülmüyo kardeşim bizzat yaşadık ve öğrendik, aman diyim aman...
ya bu başlığı gördükten sonra açıpta Corsa 1.3 CDTİ yazmaya gerek dahi duymadım açıkçası herşeyini geçtim can güvenliği yok 106 ları 206 ları ne çabuk unuttunuz Megane da euroncap ten 5 yıldız aldı ama bir sürü kaza yapmışını gördüm hemde kaza yerinde folloş olmuş
zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu forum dışında neredeyse kimseden (207 de güzel araba) diye bir yorum duymadım tek bir yorum dahi bence de tasarım olarak çok kötü bir araba çok iyi donanımları olabilir ama kapının önüne çekipte iç geçirerek seyredemiyorsam bir arabayı hiçbir anlamı yok bence
ya bu başlığı gördükten sonra açıpta Corsa 1.3 CDTİ yazmaya gerek dahi duymadım açıkçası herşeyini geçtim can güvenliği yok 106 ları 206 ları ne çabuk unuttunuz Megane da euroncap ten 5 yıldız aldı ama bir sürü kaza yapmışını gördüm hemde kaza yerinde folloş olmuş
zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu forum dışında neredeyse kimseden (207 de güzel araba) diye bir yorum duymadım tek bir yorum dahi bence de tasarım olarak çok kötü bir araba çok iyi donanımları olabilir ama kapının önüne çekipte iç geçirerek seyredemiyorsam bir arabayı hiçbir anlamı yok bence
Çok güzel bi yorum geldi izlemesinide geçtim corsama güvenlik konusunda güveniyorum. performansı tabikide peugeot'un daha iyidir çünkü 1.6 motor ve dizel. ama ben burada vergiden avantajlıyım. ayrıca opelimin motorunada çok güveniyorum çok sağlam bir motoru var. 200.000 i geçen vectra ve astramız var. araçların motorları hala daha dinç. sapasağlam duruyor. bi tek astrada yağ yağması eskiye nazaran daha fazla o kadar. vectranın motorunda en ufak birşey bile yok.
Allah korusun bi kaza olduktan sonrada eminimki iyiki opel almışım derim.
34ER8001
17-07-2007, 14:44
hey yavrum hey adamla 1.6 dizel yapmış 1ç3 le arasında 1 saniye var demekki 1.6 dizeli opel corsaya koymuş olsalardı ibrede herhalde bi 240 görürdü herhalde:D:D arkdaşlar 2. elede bakmamk lazım bu arabayı eninde sonunda satıcaz corsalar piyasaya oturdu ve c kasalar peynir ekmek gibi kapış kapış gidiyor bnm eniştem adam galerici ama elimdeki opel bende 15 günden fdazla dursun kafamı keserim diyor yapmayın allahınızı severseniz corsa bu boru değillll:D:D:D
207 güzel araba. bayide inceledim. binmedim tabi. hoşuma gitti ama.. en azından görüntüsü 307 den iyi.
fastest89
17-07-2007, 23:30
ya bence 207 şık bi araba değil eski kasaları daha iyiydi ama yeniler kabus gibi öndeki dev panjur berbat ve tamponların üzerindeki o kocamn plastik parçalar arabayı luna parklardaki çarpışan arabalara benzetmiş
bülent58
18-07-2007, 16:22
opel ile 206'yı nasıl kıyaslıyorsunuz anlamadım
hadi 207 deseydin belki yorum yapardım ama
kesinlikle opel 1.3 90 hp manyak bir araba test ettim
hızlanma 1 veya 2 saniye daha geç peugeout'tan ama bu kadar farkla opel derim gerisi c'mon
Yeditepe üniversitesinde doktor bi müşterimiz pejo 207 aldı. C'mon çıkıyor bekle dedik dinlemedi. Araç 5 ayda 10 kez garanti kapsamında servise sokuldu. triger sisteminden cam otomatiklerini herşeyi değiştirdiler. Şimdi mahkemelikler doktor parasını geri istiyor. Bin pişman
illa 1.6hdi olsun diyorsanız C3 alın aynı motor daha ucuza gelir ;)
bülent58
18-07-2007, 18:28
Yeditepe üniversitesinde doktor bi müşterimiz pejo 207 aldı. C'mon çıkıyor bekle dedik dinlemedi. Araç 5 ayda 10 kez garanti kapsamında servise sokuldu. triger sisteminden cam otomatiklerini herşeyi değiştirdiler. Şimdi mahkemelikler doktor parasını geri istiyor. Bin pişman
kesin parasını geri alır.
peugeot marka araç bedava verseler belki alırım.
test sürüşünde yanımdaki müşteri temsilcisi arabayı kullandıkça söyleyeceği hiç bir kelime bulamadı,3 arkadaşım aynen yukardaki arkadaş gibi dinlemediler beni şimdi hepsinin aracı serviste.
yeni alacakların kulağında küpe olsun opel derim arkadaşlar biraz fazla verin opel alın
ya bence 207 şık bi araba değil eski kasaları daha iyiydi ama yeniler kabus gibi öndeki dev panjur berbat ve tamponların üzerindeki o kocamn plastik parçalar arabayı luna parklardaki çarpışan arabalara benzetmişbencedee:):)
arkadaşlar mrb..bende corsa var..corsa 1.3 90..bir haftadır peugeot 207 1.6 chipli zaman zaman kullanıyorum..sürüş olarak corsa dan kat kat iyi..müthiş atak bir araba..oldukçada keyifli..öte yandan araç yeni olmasına rağmen ses çok var..tıkırtı çok..alt takımlarda zaman zaman ses oluyor..benim corsamla aynı ortamda ama bende öyle sorunlar yok şimdilik..yakıt olarak 160 kuruş o yakıyor..150 kuruş benimkisi..rampada vs pejo çok farklı ama sanırım dayanıksız inceleyince corsa çok daha iyi..hem corsada chipleniyormuş..belki öle olunca durum değişir..
hp ve tork değerleri yüksek olduğundan peco daha iyi yürür ama performans tan daha önemli şeyler vardır :good:
2*peugeot = opel .... anlayana ;)
Ömer DURUSOY
27-07-2007, 14:59
Arkadaslar konu hala guncelse bende yorumlarımı sunayım
Baslık sahıbınde cevap beklıyorum...
abıler bırısı alman bırısı faransız yorum yapmaya degmez. OPEL OPEL OPEL tek gecerım herzaman
Ömer DURUSOY
28-07-2007, 00:57
abıler bırısı alman bırısı faransız yorum yapmaya degmez. OPEL OPEL OPEL tek gecerım herzaman
Saygılar...
pejo sürüş keyfi olarak corsanın bir adım önünde.gaz pedalına verdiği tepki mükemmel diyebilirim.ancak dayanım ve ikinci el olarak opelin çok gerisinde kalmış.servis problemleride cabası..ben iyiki corsa almışım diyebiliyorum.saygılarımla..
pejo sürüş keyfi olarak corsanın bir adım önünde.gaz pedalına verdiği tepki mükemmel diyebilirim.ancak dayanım ve ikinci el olarak opelin çok gerisinde kalmış.servis problemleride cabası..ben iyiki corsa almışım diyebiliyorum.saygılarımla..
Abi 1.6 motor sonuçta gitmezse ayıp olur zaten ama performanstan önemli şeylerde var tabiki. mesela 1.6 olupta az yakmasına karşın vergi dezavantajı var
dewilking08
28-07-2007, 16:00
pug 207 kullanmış biri olarak.opelle pek karşılaştırılamaz.içi zarif bi araç amaaa sürüş kalitesi zewk wermio bana güzel dursa da witeslerin o geçişi debriyajla uyumsuzluğu illet etmişti beni.bir de yan aynaları we arka çarğraz görüşü de son derece sinir.ama bastı mı gidiyor.frenleri son derece sağlam.yolu da fena tutmuyor.bence pug207 yerine 38mlyara mp3çalarlı ctroen c4 daha mantıklı.araçta herşy war walla.witesleri aynı olsa da debriyajla daha bir uyumlu diolar...
Fransızlarla Almanları karşılaştırmam bile istediği kadar performanslı olsun... Fransızlar teneke üretiyor bence...ayrıca iyi kokmadıkları için araç havalandırma kanallarına parfüm kapsülleri monte etmişler oda opsiyonel tabiki...
Fransızlarla Almanları karşılaştırmam bile istediği kadar performanslı olsun... Fransızlar teneke üretiyor bence...ayrıca iyi kokmadıkları için araç havalandırma kanallarına parfüm kapsülleri monte etmişler oda opsiyonel tabiki...
fransızlar keşke teneke üretse, bunlar daha da kötüsünü yapıyolar: plastik :kop:
opel alman değil amerikandır.
GM tarafından üretilmektedir.
lasthell
03-08-2007, 17:59
donanım yönünden 207 corsaya göre çok üstün, yol bilgisayarı , perde hava yastıkları , digital klima vs. , corsada opsiyonel olan bir çok özellik 207 de standart . ama bunları bile bile opelden vazgeçemedim new corsaya evet dedim :)
34ER8001
03-08-2007, 18:28
arkadaşlar hiç anlamıyorum şu muhabbeti bir kere illada performans istiyorsa ben zinli araba al ozamn ama ekonomi diosanda performanstan çok bi beklentin olmamalı ama 2 si arasında illada opeeeeeeel
fcuhadar
03-08-2007, 19:04
Dizel motor teknolojisi olarak hdi motoru tartışmak bile yanlış bana göre..Cdti'den bir kaç gömlek üstün bir teknoloji...
Ben şimdi araba alacak olsam dünyada da 2 çeşit araba kalmış olsa...207'mi ? Corsa D'mi deseler 207 derim...Bence Corsa D opelin yüz karası bir tasarıma sahip bir araç...Agiladan sonra tabi..Bakalım agiladan daha kötü tasarımlar da çıkacakmı...
Bir önceki sayfada fransızların;örnek olarakta renaultun servis ücretlerinin çok pahalı olduğunu belirtmiş arkadaşın biri...
Ben 3 gün önce maslak renault mais'e renault kangoo marka aracımızı 30.000 km bakımına götürdüm...30.000 km bakımı toplam 217 Ytl tuttu...Ben benim 2005 corsa c'nin 30.000 bakımını bundan 2 yıl önce 340 milyon küsüre yaptırmıştım...
Dizel motor teknolojisi olarak hdi motoru tartışmak bile yanlış bana göre..Cdti'den bir kaç gömlek üstün bir teknoloji...
Ben şimdi araba alacak olsam dünyada da 2 çeşit araba kalmış olsa...207'mi ? Corsa D'mi deseler 207 derim...Bence Corsa D opelin yüz karası bir tasarıma sahip bir araç...Agiladan sonra tabi..Bakalım agiladan daha kötü tasarımlar da çıkacakmı...
Bir önceki sayfada fransızların;örnek olarakta renaultun servis ücretlerinin çok pahalı olduğunu belirtmiş arkadaşın biri...
Ben 3 gün önce maslak renault mais'e renault kangoo marka aracımızı 30.000 km bakımına götürdüm...30.000 km bakımı toplam 217 Ytl tuttu...Ben benim 2005 corsa c'nin 30.000 bakımını bundan 2 yıl önce 340 milyon küsüre yaptırmıştım...
ağır laflar ediyosun. :(:(
fcuhadar
03-08-2007, 19:47
Burak bunda o kadar alınacak birşey olduğunu sanmıyorum..Ben tutupta bu arabaya para veren şudur veya budur demiyorum..Eğer ki öyle bişey demiş olsam ki haddim değil o zaman birilerini kırmış olurum...Bunuda asla istemem...
Nasıl ki polo veya hyundai getzi sevmiyorsam corsa d yide sevmiyorum..2 yıl büyük zevkle bindiğim corsa c nin üstüne böyle bir arabanın çıkması beni hüsrana uğrattı diyeyim yada...Kızgınlığım opele yani...
Burak bunda o kadar alınacak birşey olduğunu sanmıyorum..Ben tutupta bu arabaya para veren şudur veya budur demiyorum..Eğer ki öyle bişey demiş olsam ki haddim değil o zaman birilerini kırmış olurum...Bunuda asla istemem...
Nasıl ki polo veya hyundai getzi sevmiyorsam corsa d yide sevmiyorum..2 yıl büyük zevkle bindiğim corsa c nin üstüne böyle bir arabanın çıkması beni hüsrana uğrattı diyeyim yada...Kızgınlığım opele yani...
corsa c den sonra tasarım olarak bende d leri sevmedim. burasına katılıyorum.
servis konusuna dönersek; aynı sınıftaki araçları karşılarştır, yeni nesil dizeller tabii ki pahalı olur ;)
dizel konusunda da en iyisi tabii ki TDI
opel ile 206'yı nasıl kıyaslıyorsunuz anlamadım
hadi 207 deseydin belki yorum yapardım ama
kesinlikle opel 1.3 90 hp manyak bir araba test ettim
hızlanma 1 veya 2 saniye daha geç peugeout'tan ama bu kadar farkla opel derim gerisi c'mon
1.3 motor, 90 hp manyak bir araba?!?!?!?:kop: :kop: :kop: Hayranim size ya !
+2
1.3 motor, 90 hp manyak bir araba?!?!?!?:kop: :kop: :kop: Hayranim size ya !
+2
1248 cc ye bu kadar güçlü başka bir dizel örnek gösterir misin?
1248 cc ye bu kadar güçlü başka bir dizel örnek gösterir misin?
Kizmayin ya ;) Valla ne yalan soyliyeyim, hayatimda ne dizel arabam oldu, nede 1,8 den kucuk motorlu arabam oldu. O yuzden Cevap veremiyecegim :o
Kizmayin ya ;) Valla ne yalan soyliyeyim, hayatimda ne dizel arabam oldu, nede 1,8 den kucuk motorlu arabam oldu. O yuzden Cevap veremiyecegim :o
bilmediğin bi konuda yorum yapmana gerek yok :) ben 2.0 dan 1.3 cdti a geçtim. aradaki farkları çok rahat anlayabiliyorum ;)
fcuhadar
04-08-2007, 10:37
corsa c den sonra tasarım olarak bende d leri sevmedim. burasına katılıyorum.
servis konusuna dönersek; aynı sınıftaki araçları karşılarştır, yeni nesil dizeller tabii ki pahalı olur ;)
dizel konusunda da en iyisi tabii ki TDI
Yeni nesil dizelden kastın ne ? Kangoo 2007 model...Sence eski nesil dizemi vardır üstünde bi yanlışlık olmuş olabilirmi ?
Servisle ilgili ayrı sınıfta örnek vermemin nedeni bir ticari ile binek arasındaki fiyat farkını anlatmaktı... Anlayana tabi...
SERKAN_61
04-08-2007, 11:52
yine yeniden corsa derim ben ama keşke yeni kasa corsa d eski kassa c ye bağlı kalarak bi tasarım çıkarsaydılar benimde hoşuma gitmedi yeni kasa corsa ama herşeye rağmen yinede corsa derim
ben mimarlık yaptığım için zamanımın çoğunu şantiyelerde geçiriyorum..2007 model corsam 55000 kilometrede..çoğu yoluda şantiyelerde yapıyorum..bu şartlarda standart basit bakımlarının haricinde ekstra masrafı olmadı..ayrıca bakımlarıda pahalı değil..benimle aynı yolu yapan pejo şu an satıldı..masrafı çok oldu..bir tane kango var her tarafı zangır zangır oynuyor..alt takımlar problemli..renault iyi(ucuz araba) ama opel başka..çok uzunca bir senedir opel kullanıyorum..üç beş pahalı olsa bile yolda her koşulda araba ma güvenmeliyim..renault bana o güveni vermiyor..hele megane lardaki plastik tamponlardan sonra hiç....2000 model astramla mudanya yolunda 190 km hızla radara yakalandığımda polisin yüz ifadesini görmeliydiniz..ama araç beni yüksek hızda dahi korkutmuyor..7 yaşında hangi renaultu kullanırsam kullaniyim 140 ı geçmem..iş tamamen güvenle alakalı..
Yeni nesil dizelden kastın ne ? Kangoo 2007 model...Sence eski nesil dizemi vardır üstünde bi yanlışlık olmuş olabilirmi ?
Servisle ilgili ayrı sınıfta örnek vermemin nedeni bir ticari ile binek arasındaki fiyat farkını anlatmaktı... Anlayana tabi...
yeni nesil den kastım common rail. pompa-enjektör haikayeleri falan haliyle ;)
ticari ler genelde ucuzdur bineklere göre. 2007 kullanıyosan sendeki de common rail dizel , ama bi ticari ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net