Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa Almak Üzereyiz. Tavsiye Lazım. Ama Acil.
opel_vectra
05-07-2007, 10:46
Arkadaşlar. Bir Arkadaşıma Araba bakıyoruz.Araba experi bi bayan arkadaştan corsa bulduk. kendisi corsayı satıp sıfır araba almak istiyor. corsa banka kredisiyle alınmış. 5 ay daha ödemesi var. üstündede rehin var. satan arkadaş çok katı. son rakam 13.bin diyor. kendisi 13.300 e almış 4 michealen lastik yeni takmış gıcır gıcır. birde azıcık toplatmış arabayı.bizden aldığı parayla rehini kaldırıp satışını devredicek. 3.800 civarı bi ödemesi kalmış.
Arabanın Tam Özetide Öyle.
2000 Corsa B GLS
Abs Yok
Tek Hava Yastığı
Klima var
Otomatik Cam
Rengi Beyaz
80000 KM de satan arkadaş 70000 de almış 10bin binmiş arabaya. şehir içi kullanılmış
1.4 motor
benzinli
sağ sol kapılarda hafif ezikler var. çok kaale alınıcak cinsten değil.
ön kaputta taştan dolayı rütuşlar var nokta nokta boya değil ama.
bide 1 2 parçası değişmiş
ağır kazalı değil. arabanın çok bi vukuaatı yok.
tahminimce hep bayanların elinde dolaşmış. araç diri duruyor.
bi kısmını çek verelim dedik ama exper ablamız kabul etmiyor hepsini peşin istiyor. sizce 13.000 edermi bu araba. arabanın genel konsiyonu orta ve çok temiz arasında.
Corsa B nin en son çıkan serisinden. bu arabaları alırken neye dikkat etmeliyiz en çok kronik arzası nedir? bilen varsa onuda yazarsa sevinirim.
2000 model corsa cook var piyasada hem 1-2 parca degişmiş bu nedemek neresi degişmiş değişen parcası var cok bi vukatı yok diyorsun hangi parcalar degişmiş o önemli hem. o kadar katı ise pazara bakın cok var o fiyatı temiz corsa;)
13.000 e daha güzel araçlar bulnur.
bayandan araba alınırken 2 kere düşünülmeli.
sene 2007 abs şart.
fcuhadar
05-07-2007, 10:56
13.000 ytl ve corsa b mi ?
Bence pazarlara falan bakın yada başka bir seçenek düşünün derim ben...
KaRaKaN_
05-07-2007, 12:02
13.000 çok yazdığın özelliklere göre...2000 model aldı benim bi tanıdık 11.000' e....bence biraz daha araştır.daha iyilerini bulabilirsin derim..:cool:
opel_vectra
05-07-2007, 13:40
arkadaşlar alınıcak araba bursada. bursada araba fiyatları birazdaha farklı. halen araştırmaktayım. ama hiç olumlu yanıt gelmemiş. telefonla bursadan birkaç tanıdık galerici arkadaşı aradım. piyasası 12 12.500 civarı dedi. sanırım biraz pahalı yinede. sanayiden bi kaportacı abimizi alıp gidicem bakalım tekrar bakmaya.
tek bildiğim kız gibi 55.000 deki vectrama 17.000 veriyorlar..
gidipte corsaya 13 verilmez hemde b kasa
bence git 13,000'e tigra al... abs + klima + sunroof + çift hava yastığı standart :)
badboy27
05-07-2007, 16:21
Bu ne ya çok para 13 bin ayrıca böyle bi durumdaki ikinci el bi araba için çok katı olmak da ters bana göre. Bi iki parçası değişmiş de neler değişmiş tampon felan mı yoksa neler? ezikler çizikler parça değişimleri ve 80000 km. Biraz hor kullanılmış bir araba gibi geldi bana. Bence biraz daha arayın.
bence de önünde çok fazla seçenek var 13000 ytl ye ayrıca yukarıda da söylemişler ABS olmayan araba artık sakat
opel_vectra
06-07-2007, 06:29
6 kişi herbirinde 2 koldan 12 koldan bursayı talan ettik. bulabildiğimiz en uygun araba buydu. bu arada kadınla anlaştım. pazartesi günü alıyıcaz kısmetse arabayı. hayırlısı olur işallah diyelim.
fcuhadar
06-07-2007, 10:45
Hayırlı olsun
KentucKy
06-07-2007, 18:21
13.000 ytl çok geldi bana o fiyata 1.5 dti alınır.keşke birz daha bekleseydin ama artık denecek şey hayırlı olsun allah kaza bela vermesin...
opel_vectra
07-07-2007, 08:09
ya aslında evet 13bin e
otomatik klimalı
çift air bag
abs li ibizada vardı
2000 model
fakat 2. el pazarınıda göz önünde tuttuk. corsa b ler altın gibi. 2 sene sonra az bir zararla elden çıkaracağız. geçici araba olarak düşündüğümüz için böyle yaptık.
ÇoĞunluk Gİbİ DÜŞÜnÜyorum. 13.000 Ytl Fazla 2000 Modele. 2004 1,4 Lt Astra Clasİc Aldi ArkadaŞ 15.500'e....
opel_vectra
07-07-2007, 11:34
:) bekara karı boşaması kolay derler. aynı özelliklerde ve aynı temizlikte 2000 corsa gösterin. 13 ten aşağı olsun fiyatı. geçmişi bilindik laga lugasıda olmasın arabanın. almayan namert. :) gerçi el sıkıştım kadınla ama.
2000 2001 cliolar buldum çift airbag abs li 12.500 12 civarı RXT ama hep oynanmış boyalı araçlar. corsa cadar temiz değillerdi.
98 99 civiclere baktım. motor 10 numara ama özelliksiz boş arabalar denk geldi.
içine bindimi içim rahat etmedi hep. corsaya bindim bi çalıştırdım 1 e taktım. heh dedim araba bu. kaportacı onay verdi çekiç deymemiş arabaya parça sökülmemiş. sadece rotuş var 1 2. araç sahibin parça değişti dediği şeyler düzenli bakımda değişen parçalarmış. ben yanlış anlamışım. cok orjinal bi corsa yakaladım. yoldada çok iyi.
yanlız 2 sorun var. birtanesi direksiyonu hidrolik olmasına rağmen çok bi hafif değil. bunun için yaplıacak bişi varmı diye bi servise sorucam. bilen arkadaşlar varsa yanlıtlarlarsa sevinirim.
2. problem işe arka koltuk kafa başlıkları malesef mevcut değil. bunları bulmam mümkün mü ? çıkmacıdan fln. yönlendirebilirmisiniz beni bu konuda.
:) bekara karı boşaması kolay derler. aynı özelliklerde ve aynı temizlikte 2000 corsa gösterin. 13 ten aşağı olsun fiyatı. geçmişi bilindik laga lugasıda olmasın arabanın. almayan namert. :) gerçi el sıkıştım kadınla ama.
o zaman neden akıl danışıyorsunkonu acıp :confused:
madem kafana yattı niye soruyorsun git al hayırını gör.
Kimseye bugüne kadar söylemedim söylenmezde aslında senin bu tavırına mübah arkadaşım
KAZIK Yemişsin KAZIK
şimdi mutlu oldunmu?
verilen fikirlere biraz saygılı olmak her zaman için iyi olur.her ne kadar kafana yatmazsada.
opel_vectra
07-07-2007, 11:56
-buradaki insanları meşkul + gıcık etmek için soru soruyorum. bilgi almak gibi bir amaç kesinlikle güdmüyorum bile.nasıl güdebilirimki ??? ben zaten opel uzmanı olark görüyorum ya kendimi. corsayada bundan önce 500 kere bindim en az.
-Kafama Yatmadan Önce Sordum. Kafama Yattı Gittim Aldım.
-Sen 1.8 turbo pasatı satarken görürsün kazığı.
- Evet Mutlu Oldum. :)
-Evet son söylediğine bende katılıyorum. ama bi bak söylediklerim hep genel ve sayğı çerçevesinde laflar. kimsenin onuruna halsiyetine kastım yok. keskin sirke küpüne zarar. sen neden ortamı bulandırıyorsun bunu anlayamadım. yoksa yanlışmı anlıyoruz birbirimizi ????
-buradaki insanları meşkul + gıcık etmek için soru soruyorum. bilgi almak gibi bir amaç kesinlikle güdmüyorum bile.nasıl güdebilirimki ??? ben zaten opel uzmanı olark görüyorum ya kendimi. corsayada bundan önce 500 kere bindim en az.
-Kafama Yatmadan Önce Sordum. Kafama Yattı Gittim Aldım.
-Sen 1.8 turbo pasatı satarken görürsün kazığı.
- Evet Mutlu Oldum. :)
-Evet son söylediğine bende katılıyorum. ama bi bak söylediklerim hep genel ve sayğı çerçevesinde laflar. kimsenin onuruna halsiyetine kastım yok. keskin sirke küpüne zarar. sen neden ortamı bulandırıyorsun bunu anlayamadım. yoksa yanlışmı anlıyoruz birbirimizi ????
bir mogolaman oldugun burdan belli, opel uzmanıymış :rolleyes:
O zaman biraz önceki kelimeleri kullanmayacaksın.
Ben o passatı satmam merak etme başka aracım onu satarım, ayrıca kaça aldıgımı kaca satacagım sanamı doguyor:rolleyes:
Belli mutlu oldugun agzın kulaklarındadır sanıyorumkii
belli cok saygılı kelimeler yaa cook.
Sen anlamıyorsunki yazış tarzında hiç bir saygı yok beni dogru anlaman imkansız...
Üye No:4175
Otomobil: Vectra Makyaj B 2.0 16v_Corsa B 1.4 16v
Burda senin aracın hem vectra-hem corsa gözüküyor
-----
Arkadaşlar. Bir Arkadaşıma Araba bakıyoruz
konuyu acısındaki mesajından alıntı yaptım arkadaşına bakıyordun arabayı.
Ben senin gibi sizin gibi babamın arabasını, arkadaşımın, ailemin, dostumun, yolda gördüğüm arabanın, resmini adını kendi malım gibi gösterip de hava atacak bir kişiliğe sahip degilim.
sen bunu yaptın yaa şimdi vectradanda şüphe ettim
babanınmı o da yoksa?
KentucKy
07-07-2007, 12:07
eğer buraya fikirlerimizi rahatça beyan edemeyeceksek neden konu açtın anlamış değilim.ayrıca bekar değiliz bu konuda hepimizin bildiği duyduğu gördüğü tecrübeler var herkese bu fiyat uçuk geldiyse haklılık doğruluk payı vardır muhakkak.senin kötü duruma düşmeni istemediğimiz için bunları yazdık ben kendimden örnek veriyim b kasa dizele bindim 2000 model 1.5 dti 13bin ytl ye dizel alırsın yakışıda sağlam biraz araştırsan temizine denk gelirdin.e nasılsa adıda dizel.bunu göz önüne alarak dizel 13bin ytl ise benzinlinin daha ucuz olması gerek demiştim.sen artık kafana koymuşsun arabanın hayrını gör nediyim...
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3541595
corsa1.012v
12-07-2007, 23:34
genede fena sayilmaz ben corsa b den cok memnunum
Jon@thaN
13-07-2007, 12:02
merhabalar.
yazılanları okudukça kendimi kötü hissediyorum. ben de 3ay önce 2000 corsa aldım aynı araç ve 13.000'e. bana uygun gelmişti ama burda yazanlardan sonra... benim aldığım araç 41.000'deydi. ben de mi kazıklandım. internette aynı arabaya 14.000 14.500 falan yazmışlar. çok mu kazık yedik sizce..
Jon@thaN
13-07-2007, 12:06
bir de arabayı alınca baktık ki motor contası yağ kaçırıyo. toptan değiştirdim. epey masraf oldu. bir de triger değişmesi gerekir dediler. onu da değiştirdim. doğru mu yaptık. yoksa saflığa mı geldik bilmiyorum.
41.000 deki araç araç için normal fiyat...
Jon@thaN
13-07-2007, 13:08
biraz rahatladım sağol..
alana da satanada hayırlı olsun. burada amaç bilgi ve deneyim paylaşımı. corsa opelin en sağlam (sorunsuz) araçlarından biri. 5 yıl 2000 corsa gls kullandım. hiç sorun yaşatmadı.
Jon@thaN
13-07-2007, 14:47
bu konuyla alakası olmayacak ve forumda da diğer arkadaşlardan bilgi aldım ama 5 yıl kullandım dediniz. o nedenle soracağım.
harareti nasıldı otomobilin. 100'e kadar çıkarmıydı. benimki 100'e çıkmadan fan açmıyorda. hep rahatsız oluyorum.
opellerin özelliğidir hareretli arabadır:)
90 zaten normal 98 e kadar normal diye biliyorum 100 den sonra devreye giriyorsa sorun yok bence
Jon@thaN
13-07-2007, 14:55
herkes bu söylüyor daha önce karşılaşmadığım için insan merak ediyor işte. ne olur ne olmaz diye. ama 2000 model 90 hp ve küçücük bir araç. çok iyi performansı var. 170 yaptım. daha da gider gibiydi. bundan sonra daha yeni model almak istiyorum. bakalım ne olur. teşekkürler.
bu konuyla alakası olmayacak ve forumda da diğer arkadaşlardan bilgi aldım ama 5 yıl kullandım dediniz. o nedenle soracağım.
harareti nasıldı otomobilin. 100'e kadar çıkarmıydı. benimki 100'e çıkmadan fan açmıyorda. hep rahatsız oluyorum.
araba hiç hararet yapmadı. sıcak günlerde şehir trafiğinde 100 ügeçtiği bile olur 102 - 103 gibi fanı açardı..
opellerin özelliğidir hareretli arabadır:)
:D :good:
opelde normal oralar..
Jon@thaN
13-07-2007, 15:27
yaw çok iyi ya. gerçekten şu foruma üye oldum. bilgilerinizi paylaştınız ya çok sağolun. gerçekten içim rahatladı. o kadar çekiniyordumki. sağolun.
Ghostbuster
13-07-2007, 16:07
Bence O Para O Araca çok.
bazı şemsiyeler açılmaz, bazı şeylerinde davası olmaz:)
yapcak bişiy yok dostum eğer uzunca bir süre bineceksen ve araba gerçekten sorunsuz ise verdiğin fazla paranın çok önemi bi yok.
hayırlı olsun.
13.000 e daha güzel araçlar bulnur.
bayandan araba alınırken 2 kere düşünülmeli.
sene 2007 abs şart.
:alkis: katılıyorum..Bayandan araba alırken mototruna bir kere daha baktırın..Yüksek devirmi istersin zorlamama mı istersin..Ya şanzuman..peh peh pehhh...
alooo ustaaa bak madem gıcık etmek isstiyon bizde oluruz ciddi misin yazdıklarında yoksa dalgasına mı yazdın cok merak ettim eger ciddiyse gıcık etmek isteyenler gitsin www.xxxx.net (http://www.terbiyesiz.net) te takılsın ha eger sametle atıstıysanız kusuta bakma eger gıcık etme lafını dalga maksadında sölediysen bu sözüm tüm gıcık etmek istiyenlere
site reklamı olmasın die değiştirdim
opel_corsa
25-07-2007, 12:48
ben opel_vectranın ev arkadaşıyım bahsi geçen araba benim arabam. sağ olsun kankam benim için bursalara kadar geldi arabayı buldu pazarlığını yaptı. ben sadece gidip noterde parasını teslim ettim arabayı aldım.
LND nick li şahısın ateşli tavırları karşısında pek bişi sölemek istemiyorum açıkçası tanımam etmem ama opel_vectra nickli kankam ev arkadaşım 4 senedir beraber yaşadığım 12 senedirde arkadaş olduğumuz. hiçte LND nin anlattığı gibi birisi değil. kimse farklı yorumlamasın.
bunun dışında çok dayanıklı ve kaliteli bir arabaya bindiğimi söylemeliyim. 13 bin ytl çok gelebilir ama hakediyor. ayrıca piyasasıda oldukça iyi bir araç. tamamiyle elden geçmiş ve servisten çıkmış olduğu için. aldığım günden beri hiç servise yada tamirciye götürmedim gayet güzel çalışıyoır. kısmet olursa uzun yol yapıcam yarın. ankaraya gidip gelicem 1 2 günlüğüne. ozamanda performansını değerlendirirp buraya yazarım tekrar. şimdilik görüşmek üzere
Kunteper Canavarı
25-07-2007, 13:52
hayırlı olsun güle güle bin ama durum anlamak istediğinizden farklı soru sormuş insanlar görüşünü yazmış yazılanlar hoşuna gitmediğinden önce senin arkadaşın densizce ben zaten şöyleyim araba böyle falan diye çıkışmış.
anlamak istediğimiz gibi anlamayalım anlatılmak isteneni anlayalım lütfen.
güle güle bin.. hak teala kaza bela vermesin.. 1999corsa b 1,2 16v klima,airbag, 2 parça boyalı olarak ve 115bin km de 11.000 ytleye 3ay önce aldım.2000 modellere 100.yıl kulpu takıp o şekilde fiyat artırmaya çalışılıyor. normalde olmaması gereken bir fiyat farkı yaratılıyor.
Bayandan araba mevzuuna gelince , katiyetle alınmamalı. mahvediyolar arabayı, içinin döşemesi temizmiş, sigara içilmemişmiş, bagajda toz toprak olmuyomuş bilmem neymiş bunlar hikaye.. arabaya bakmıyolar. devirli kullanmıyolar. küçük küçük de olsa her tarafında vuruk oluyor.. çünkü arabayı bir obje olarak görüyolar, ehemmiyet vermiyorlar.. ama erkek için aracı , kendisinin bir parçası.. koltuğu pis olabilir ama motoru, şanzımanı, kavraması tertemiz olmalı..
bu yüzden 45bin km de bayan arabası almaktansa, 120binde yılların şoföründen araç almayı her daim tercih ederim.. aynı şey doktorlar içinde geçerli, mahvediyo onlarda araabayı.. doktordan ve bayandan araba alınmaz.
Jon@thaN
26-07-2007, 11:12
güle güle bin.. hak teala kaza bela vermesin.. 1999corsa b 1,2 16v klima,airbag, 2 parça boyalı olarak ve 115bin km de 11.000 ytleye 3ay önce aldım.2000 modellere 100.yıl kulpu takıp o şekilde fiyat artırmaya çalışılıyor. normalde olmaması gereken bir fiyat farkı yaratılıyor.
Bayandan araba mevzuuna gelince , katiyetle alınmamalı. mahvediyolar arabayı, içinin döşemesi temizmiş, sigara içilmemişmiş, bagajda toz toprak olmuyomuş bilmem neymiş bunlar hikaye.. arabaya bakmıyolar. devirli kullanmıyolar. küçük küçük de olsa her tarafında vuruk oluyor.. çünkü arabayı bir obje olarak görüyolar, ehemmiyet vermiyorlar.. ama erkek için aracı , kendisinin bir parçası.. koltuğu pis olabilir ama motoru, şanzımanı, kavraması tertemiz olmalı..
bu yüzden 45bin km de bayan arabası almaktansa, 120binde yılların şoföründen araç almayı her daim tercih ederim.. aynı şey doktorlar içinde geçerli, mahvediyo onlarda araabayı.. doktordan ve bayandan araba alınmaz.
bu fikirlere katılıyorum. bayanların hepsi değil ama büyük bir kısmı otomobil hakkında hiçbir şey bilmiyor ve araca çok fazla zarar vermiş olabiliyorlar. kendi aracım örnektir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net