Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel memnuniyet ölçme
tarihbilimi
15-09-2006, 00:47
anket sonuçları çok önemli, herkesi davet edin arkadaşlar
verderveremem
15-09-2006, 00:51
neye? ramazanda iftar mı veriyorsunuz?
tarihbilimi
15-09-2006, 00:56
sorunlar burda tartışılır, burda birlik olup sorunlara çözüm bulunmalı arkadaşalar
verderveremem
15-09-2006, 01:01
ok
tarihbilimi
15-09-2006, 01:12
görüş mesafesi sorunlu ama genellikle yan aynaların mükkemmel olduğunu duymuştum ve arka camın bu eksikliğini örttüğünü anlatıyolardı.yan aynalar gerçekten bu kadar iyi mi?
iyi geceler. güzel bir konu. opelciyiz diye eleştiriden uzak duracak değiliz ya... mesela gerçekten de sola virajlar da ön inen kolon görüşü zorlaştırıyor. görüş için direksiyona yapışmak zorunda kalıyorsun... ama yan aynalara diyecek yok.. görüş mükemmel.
bilmiyorum abartılı mı ama 100-110 km/h ten sonra kapı kenarlarından rüzgar sesi alması hoş değil.
tarihbilimi
15-09-2006, 04:10
bu rüzgar sesini içeri verme olayı başka opelcilerde de var mı?
benim astrada o yok ama koltukten sesler gelmeye başladı artık çok yüksek olmasa da gene de rahatsız ediyor insanı,ayrıca bu F kasaların sağ dikiz aynasını da çok yetersiz buluyorum..
hiçbiri
ben gayet memnunum küçük sorunlar olsa da hallediliyo seceneğini seçiyorum
ama yokmuş seceneklerdee
VectraB elegance
15-09-2006, 15:15
servisler,her türlü problemin çıkış noktası....
tarihbilimi
16-09-2006, 00:17
seçeneklerde yok çünkü şikayetinizin olmadığını yorumlarınızla ifade edelim ama sorunlar arasında yapılmış bir anket bu.sorun yok diyorsanız memnuniyet ölçme ankedinde oy kullanıp yorum yapabilirsiniz.teşekkür ederim...
setapxxx
16-09-2006, 10:16
bence motor gücü eksikliği büyük dez avantaj opel için.tr bütün markanın yetkili servisleri sanırım aynı herkez kacıyoo
weSti555
16-09-2006, 13:08
benim sikayetim ankette yok o yuzden buraya yazıyorum.
1-sibop lastikleri ( motorda )
2-gosterge aydınlatması
tarihbilimi
16-09-2006, 13:54
şöyle bi yorum yapmak istiyorum, 1.3 dizel mi yoksa 1.6 twinport mu anketinde oylar benzinliden yana açık ara farkla önde gidiyor ve bu ankete bakıyorum da önemli bi kesim yakıt sarfiyatından şikayetçi.sizce bi gariplik yok mu? hem benzinliyi seçiyosunuz hemde yakıttan şikayet ediyosunuz.bence diğer ankette 1.6 twinport önde giderken benzinli araç sahiplerinin yakıttan bu ankette şikayetçi olma haklarının olmadığını düşünüyorum.hem benzinli alın diyosunuz hem de yakıttan şikayet ediyoruz.bu anketlerden yola çıkarak yaptığım bi varsayımdır.haksız mıyım? bu anketleri boş yere yapmıyoruz, bi sonuca varmak için yapıyoruz değil mi herkes anket sonuçları ile ilgili yorumlar yapabiliri lütfen...
tnng yln
16-09-2006, 14:12
bu anket cok yayrlı olmus :) tesekkurler ...
şöyle bi yorum yapmak istiyorum, 1.3 dizel mi yoksa 1.6 twinport mu anketinde oylar benzinliden yana açık ara farkla önde gidiyor ve bu ankete bakıyorum da önemli bi kesim yakıt sarfiyatından şikayetçi.sizce bi gariplik yok mu? hem benzinliyi seçiyosunuz hemde yakıttan şikayet ediyosunuz.bence diğer ankette 1.6 twinport önde giderken benzinli araç sahiplerinin yakıttan bu ankette şikayetçi olma haklarının olmadığını düşünüyorum.hem benzinli alın diyosunuz hem de yakıttan şikayet ediyoruz.bu anketlerden yola çıkarak yaptığım bi varsayımdır.haksız mıyım? bu anketleri boş yere yapmıyoruz, bi sonuca varmak için yapıyoruz değil mi herkes anket sonuçları ile ilgili yorumlar yapabiliri lütfen...
neden hakları olmasın ki,sonuçta yılda 15000 km den fazla yapmayan birinin benzinli araba alması daha mantıklı ,ayrıca dizel arabayla benzinli arasındaki fiyat farkı da bariz.O zman benzinli aldıkları için bi sorun yok ama eğer kendi segmentiyle karşılaştırdığında yakıt sarfiyatı cidden fazlaysa şikayet etmekte sonuna kadar haklı diye düşünüyorum...
tarihbilimi
16-09-2006, 18:29
bide şu var, adam dizel almıyım çok pahalı ozaman benzinli alayım diyor ancak bu sefer almışken ESP pakedi alayım diyor ve dizel ile aynı fiyata denk geliyor.eğer ESP almaz ise ikinci el satarken ESP siz benzinli fiyat olarak çok düşük oluyor çünkü hem benzinli adam bari ESP olsun istiyor.e buda olmayınca kar edeyim derken daha zarar ediyor.dizeli olanlar için yakıt sarfiyatı seçeneğini seçeceğini sanmıyorum ama benzinli olan arkadaşlar seçmiş olabilir.ama verilere göre aynı segmentteki araçlar ile hemen hemen aynı sarfiyatı yapıyor.şehir içi 6.5 litre normal bence.tabi en pahalı benzini tüketmemiz bu seçeneği seçme nedeninin ilk nedeni...
zaten ben opelin yakıt sarfiyatı yönünde oldukça başarılı bir araba olarak görüyorum ,bunu seçenlerin ya ecotech motor veya twinport yoktur ondan böyle seçmişlerdir diye düşünüyorum ,yoksa ben yakıt açısından memnunum...
Satış sonrası hizmet ve Irmscher'in parça desteği konusunda Opel TR berbat.Güya Irmscher Opel'in tuning ekipmanlarında official partner'ı.Adamlar Opel TR yüzünden Türkiye'den çekilmişler...Senede 1 tane de satsalar bu hizmeti sağlamak zorundalar...
Opel servis veya bayiler
Yürüyen aksam ve elektironik yönlerin arıza çıkarması
Ergonomi - küçük eşya bölmelerinin yetersizliği
tarihbilimi
19-09-2006, 13:37
yürüyen aksam şikayeti opele hiç yakışmamış ozaman.ancak aracın kaç model olduğunu bilmiyorum yeni model bi araç ise yürüyen aksam ve elektronik arızalar çok tehlikeli gelecek için
bayi bayi bayi servis servis servis.... baska bi sikinti yok
bunlarda bi olsa ohhhh
banada zarfla bi ankat geldi doldurup göndercem yarın birgün
tarihbilimi
20-09-2006, 03:49
neden bütün bayiler böyle ki? opelcilerde aynı şeyi diyo hele hele citroenciler balyas bayinden bıkmışlar artık rezil rüsva olmuşlar siz halinize şükredin bence.gene ford da aynı şekilde.türkiyedeki bayilerde genel bi kronik rahatszılık var sanırım. bence bunlar tesadüf olamaz bi nedeni olmalı birileri bu şekilde yapılmasını emretmiş herhalde.türkiyede bayilik yapmak için müşterilerin şikayetlerinden en az masrafla kurtulmaya bakın, onları oyalamaya bakın gibi şeyler öğretilmiş herhalde.yoksa her markada aynı sorunların olması denk gelemez imkansız bu
İlk aklıma gelen mesela:Neden gösterge paneline kapılardan hangisinin açık olduğunu gösteren bi uyarı koymamışlar ??? Sadece şoför kapısı açık kaldığında tavan ışığı yanıyo ve kontak takılıysa sesli uyarı veriyo o kadar.Eski model Accent larda bile var ...
Cd çalar araç biraz hızlıyken küçükçe bi kasise yada çukura girse hemen parça atlatma yapıyo,antişok u biraz daha güçlü yapabilirlerdi ...
İki koltuk arasına normal çaplı bi kolçak mont etmiş olsalardı gidip de uyduruktan şeylerle uğraşmak zorunda kalmazdık !!!
BY_Corsa
28-09-2006, 14:05
corsalar da torpido aydınlatması yok (bence büyük eksik)
gösterge panelinde kapı açık göstergesi olsa iyi olurdu
NighTFLighT
28-09-2006, 15:12
YAKIT YAKIT YAKIT BENİM DERDİM YA DELİ OLUCAM
UFACIK TİGRA 1.160 KG + İÇİNDE Kİ BENZİN ! + BEN :D
BENZİNİ İÇİYO WALLA KİM NE DERSE DESİN
20 GÜNDE ALDIĞIM BENZİN 500 MİLYON YAAAAAA
GERÇİ HOŞ İLK 5.000 KM DE YAKIT AYARSIZ OLUR DİYOLAR AMA BİLMEM
DAHA 4.000 KM DE ARABAM :cool: GÖRCEZ
oy vermiyom. çünkü daha bu arızaları görmedim
mustafagokay
30-09-2006, 10:34
Bu Forumda Birsürü Corsa C kullanıcı var ama bende dahil Sadece 2 kişi Bagaj-Taşıma kapasitesinden rahatsız olmuş...
Arkadaşlar Corsa C lerde Bagaj yok denecek kadar yaaa...
tarihbilimi
30-09-2006, 15:37
demek ki herkes bagaj kapesitesinden memnun, eğer arka koltuklar yatıyosa bagaj sorunu yok olarak değerlendiriliyo olabilir belki de.güvenlik, malzeme kalitesi ve bagaj konulurunda opele tam bir güven var sanırım
astrammm
03-10-2006, 21:20
ya arkadaslar dedıgınız gıbı bende sevmıyorum o yonunu bu sol ondekı ınen dırek sola vırajlarda cok engellıyor görusu amam genede ıyı arabab bu opel:D
bu anket cok yayrlı olmus :) tesekkurler ...
bencede
Anketin şıkları bana uymadı
Sıralamaya kalkarsak şöyle gider herhalde
1. Opel servis veya bayiler
2. Abuk sabuk arıza çıkarması
3. Motor gücü - çekiş gücü
4. Kabine gelen rahatsız edici sesler
5. Ergonomi - küçük eşya bölmelerinin yetersizliği
Elektronik sorunları konusunda birşey diyemem, ama yürüyen aksamı da en sağlam arabalardan biri opeldir herhalde, tank gibi birşeydir.Rahmetli Renault 12 lerden hemen sonra gelir bence.
Yakıt sarfiyatı mı? siz başka araca binmemişsiniz herhalde, gaz pedalına abanıp durmayın tüketmesin.
swing1.2
30-10-2006, 01:24
Bu adamların mutlaka düzenli çalışmasını bir şekilde sağlamak zorundayız.. Yoksa Opel pazar payını kaybedecek...
bacadir68
07-12-2007, 12:01
eleştiri varsa bende varım. 3 secenek işaretledim. sizinlede paylasayım. 1 yakıt 2 elektronik sorunu ve 3 küçük bölmeler.
Gökhan_55
07-12-2007, 13:38
bazen düşünüyorum da acaba bizler mi servislerden çok şey bekliyoruz?? yani bi arabamız var diye tüm ilginin bizde olmasını istiyoruz serviste sanırım acaba yanlış mı düşünüyorum?
Gittiğim öze4l servisten memnunum ama yetkili servisler çok fahiş fiyatlar istiyor.Ayrıca yetişmiş eleman sıkıntısı var yetkili servislerde.
hersey bır yana cok pahalı
aynı parca ıscılık harıc yarı fıyatına bazen dahada asagı
yusufaltintepe
14-12-2007, 18:28
konsol ve aksam sesleri başka bi problemim yok servis problemi olarakta zaten yetkili servisede uğradığım yok özel servisler daha mantıklı :D
arcatera
16-12-2007, 15:13
ama şimdi şu var bu anket hangi araca göre yapılmışki bende vectra var tek derdim çok yakması onu göze alarak aldık gerçi ama biraz gene fazla
arkadaşımda frontera var kullnılan malzeme işçilik berbat zırt pırtda elektronik aksamından sorunlar çıkartıyor.. yani modeline göre yukardaki kriterler değişir
burebista
17-12-2007, 17:16
evet bencede her modelin kendine göre kronik bir sorunu oluyor
kurt.ibrahim
17-12-2007, 17:26
Opel servis ve bayiler. Tabiki bunu söylerken başta türkiye opel ve diğer yetkililerdir. Bu kurumun anlayışı sattım kurtuldum galiba :confused: müşteri memniyeti çin kılarını bile kıpırdatmıyorlar. Ne teknolojide ve nede müşteri memnuniyetinde arge leri yok.İnsanı huzursuz eden ana kaynak bana göre bu şıktır.
corsa_fb
17-12-2007, 17:45
corsa c kullanıcısıydım aracı sattım ilk olarak çok sert bi araç bozuk yolda sanki dagalcak araba ayrıca bagaj ufaktı ve koltuklar ses yapıodu ve aşırı derecede fazla yakıt sarfiyatı wardı.
burak loves opel
18-12-2007, 22:22
en cok yakıttan şikayteçiydim oda gitti şükür...
arkadaslar fark ettiyseniz güvenliğe kımse oy vermemıs.bu demek olur ki opel cok guvenlı bir marka...
dede_efendi
24-12-2007, 03:03
opel astra almayı düşünüyorum daha doğrusu alıcam bi kaç ay içinde inş. ama opel corsa ile yaklaşık 1000 km. yol yaptım performansı kalkışta mükemmel ve uzun yolda insanı tedirgin edecek kadar sarsıntı yapmadan yolu kavrayarak hızlanıyor bu durum güvenlik açısından hoşuma gitti ayrıca corsa için söylüyorum yakıtı bana pek fazla gelmedi normaldi yani ama kim ne derse desin BENCE opel gerçekten komforlu araçtır....
bence elektronik arızaları ayrı bir seçenek olmalıydı. bugüne kadar düzenli bakımı yapılmış opellerin süpriz bir yürüyen aksam problemi çıkardığına şahit olmadım. ama elektronik opelin kronik sorunlarından sayılabilir. bu arada yetkili servislerinden de nefret ediyorum.
ericdelli
24-12-2007, 12:55
tarihbilimi (http://www.opelim.net/forums/member.php?u=481) nin yorumlarına son derece katılıyorum. Ben de dizel var, sadece kalkışta biraz ağır ama onun dışında 1.6 benzinli jettadan bile seri bir araç. Çok yüksek beklentileriniz yoksa dizel asta gayet iyi..
Gökhan_55
24-12-2007, 17:37
yetkili servis 1
cd30 mp3 şaçmalığı 2
:(((((((((((
TearsOfTheSuN
26-12-2007, 05:12
Opel servis veya bayiler
Enolaguy
01-01-2008, 18:59
Servisler i berbat ötesi otomobilleri çoğunlukla daha çok bozuyorlar
burock2000
02-01-2008, 22:17
en cok yakıttan şikayteçiydim oda gitti şükür...
arkadaslar fark ettiyseniz güvenliğe kımse oy vermemıs.bu demek olur ki opel cok guvenlı bir marka...
evet o yüzden "airbag açılmadı" konuları açılıyor yogun bir şekilde :) tamam çıkan sağ çıkmıştır ama insanın yüreğini ağzına getirmekte başarılı demek ki :)
slamdunk21
02-01-2008, 22:22
Servisler Ayağınızı Denk Alınnnn :D:D
yalcinkara
03-01-2008, 23:22
güzel bir anket ben her zaman servislerden şikayetçiyim
aracımdan genel olarak cok memnunum ama arabayı alalı henüz 2 ay olmasına ragmen arkadan tıngır tıngır sesler geliyor. eskimis karyola gıcırtısı gibi bir ses. tem gibi düzgün yollarda pek gelmiyor ama biraz olsun bozuk bir yola giriyim cok fazla ses geliyor. yakında servise ugramayı düsünüyorum. onun dısında 100 120 km hızı gecince camlardan gelen rüzgar sesi biraz fazla bu kalitede bir araba icin.
DeathangeL
04-01-2008, 01:43
bilmiyorum abartılı mı ama 100-110 km/h ten sonra kapı kenarlarından rüzgar sesi alması hoş değil.
o rüzgar sesi panzotla kapı arasındaki naylon rüzgarlıktan geliyo muhtemelen o parça deforme oldu yada hopörlör taktırırken felan yırtılar yada onun gibi bir işlemden geçtiğinde olmuş olabilir bence onu kontrol et..!
bilge_the_great
06-01-2008, 22:59
yetkili servis (Özel servisler çok iyi)
cd30 mp3
heryerden gelen tıkırtılar gıcırtılar
direksiyon kutusu
ön görüş açısı
ön sis farlarının çatlaması
Enolaguy
16-01-2008, 02:48
Anket sonuçları çok doğru çıkmış tıpkı Opel i tarif ediyorlar :)
burebista
23-01-2008, 17:21
opel servis ve bayiler başı çekiyor
xXx_SeRcAn_xXx
24-01-2008, 20:11
cok güzel bi konu acmıssın teşekkürler.Bakalım nasıl sonuclar elde etcez
vipastra
24-01-2008, 23:38
Satış sonrası hizmet ve Irmscher'in parça desteği konusunda Opel TR berbat.Güya Irmscher Opel'in tuning ekipmanlarında official partner'ı.Adamlar Opel TR yüzünden Türkiye'den çekilmişler...Senede 1 tane de satsalar bu hizmeti sağlamak zorundalar...
:good: :good: :alkis: :good: :good:
_ferhat_
28-01-2008, 19:40
arkadaşlar 1 ay once easytronic astra 1.3 dizel aldım arac cok yakıyor yeni olduğu için mi çok yakıyor yoksa ben mi arabaya daha alışamadım anlıyamadım.bide site yazılanlardan okuduğum kadarıyla opel servisleri çok kötü peki istanbul için iyi bi servis ismi söyleyebilecek var mı.
sorunlar burda tartışılır, burda birlik olup sorunlara çözüm bulunmalı arkadaşalar
Cok anarsist gordum seni;)
Benim aslinda bi fikrim var.Hep beraber toplanip Almanyaya gidelim. Geceleyin Opelin fabrikasinin bekcisini bir kuytuda yakalayip fabrikayi ele gecirelim.Sonrada arabalarda kafamiza gore duzenlemeye gideriz...Nasil fikir ama?!?!?!?
Opel servis veya bayiler...
Valla 1976 record 78 record tam yılını hatırlayamadığım ascona gene bir hali hazırda duran 1976 diplomat 2003 astra g 2004 corsa 2006 c kullanısıyım.her arabadan ses gelir bence tıkırtı falan.Fazlada bunları kafama takmam.Güvenliği gerçekten iyi,astramla kaza yaptığım da arka sağ kapıdan çıktım tamam airbag açılmadı ama denk gelmemiş sensörlere oda kul yapısı kemer takılı olması avantajdır.elektronik olarak hiçbir sıkıntı çekmedim.sadece 76 record devamlı platin meme yapıyodu zımpralamaktan gına gelmişti :)..yol tutuşu olsun gidişi olsun çok memnunum.giden bir araba istesem zaten gtc falan alırız yada gsı :)...benim tek sorunum servisler oldu.fiyatları inanılmaz uçuk.işçilik çok kötü,insanlarla adam gibi konuşmuyolar bu da cabası zaten.o yüzden özel sevise gidiyorum ki aldığım sıfır arabalar var içlerinde umrumda bile olmuyodu direk bakımlara özel servis.Hertürlü ihtiyacımı karşılıyorum,gözlemliyorum yeri geliyor ben müdahale edebiliyorum.Anlicanız tek sorunum ve olumsuzluğu yetkili serviste yaşadım oda bir kere oldu bidaha da olmaz zaten....
mysterious
29-01-2008, 01:42
arkadaşlar 1 ay once easytronic astra 1.3 dizel aldım arac cok yakıyor yeni olduğu için mi çok yakıyor yoksa ben mi arabaya daha alışamadım anlıyamadım.bide site yazılanlardan okuduğum kadarıyla opel servisleri çok kötü peki istanbul için iyi bi servis ismi söyleyebilecek var mı.
yetkili servis olarak ben dolmabahçede opel gerçeğe gidiyordum bence fena diil ilgileniolar, garantim bittikten sonra bidaha uğramadım...
onur_arslan_59
29-01-2008, 01:50
ben arabanın yakıt sarfiyatından sikayetci değilim diğer 1.6 larla aynı yakıyo fazla pek bi fark yok. benzinli arac kullanıcısı olarak tepkim arabaya değil benzin fiyatlarına
2kcorsa2k
29-01-2008, 02:06
Opel servis veya bayiler ~~ Yürüyen aksam ve elektironik yönlerin arıza çıkarması
Bu ikisi kesinlikle en büyük sorunn :(
_ferhat_
29-01-2008, 02:54
yetkili servis olarak ben dolmabahçede opel gerçeğe gidiyordum bence fena diil ilgileniolar, garantim bittikten sonra bidaha uğramadım...
verdiğin bilgi için teşekkürler 15 bin e oraya gıderim artık.
mysterious
30-01-2008, 02:31
verdiğin bilgi için teşekkürler 15 bin e oraya gıderim artık.
sen uğramadan önce yinede siteyi bir dolaş, diğer arkadşlarında yorumları var onlarıda bi oku ona göre kararını ver.
SERVIS SORUNU OLANLARA TAVSIYEM
ATAKOY BAYISI YENIBOSNA SERVISINE SADECE 1 KERE GITSINLER
IDDIA EDIYORUM MEMNUN KALMAYAN 1 KISI GORMEDIM
SUPER BIR SERVIS BEN BU KADAR KALITE + SURE ACISINDAN HIZLILIK + ILGI ALAKA + SUREKLI BONUS HEDIYELER HAYATIMDA BASKA BIR MUESESEDE GORMEDIM
PEUGEOT'UM VARDI 307 RESMEN PARAMLA REZIL OLUYODUM
ISTANBUL OPEL ATAKOY BAYININ ORJINAL YENIBOSNA SERVISI DIYORUM
UZAGIMDA OLSA BILE ORAYA GIDERIM
VERDIGIM PARALAR KURUSUNA KADAR HELAL OLSUN
BASKA BISI DIYEMIYORUM CUNKU BEN BU SERVISI OVE OVE BITIREMIYORUM
capricorn85
21-03-2008, 12:20
SERVIS SORUNU OLANLARA TAVSIYEM
ATAKOY BAYISI YENIBOSNA SERVISINE SADECE 1 KERE GITSINLER
IDDIA EDIYORUM MEMNUN KALMAYAN 1 KISI GORMEDIM
SUPER BIR SERVIS BEN BU KADAR KALITE + SURE ACISINDAN HIZLILIK + ILGI ALAKA + SUREKLI BONUS HEDIYELER HAYATIMDA BASKA BIR MUESESEDE GORMEDIM
PEUGEOT'UM VARDI 307 RESMEN PARAMLA REZIL OLUYODUM
ISTANBUL OPEL ATAKOY BAYININ ORJINAL YENIBOSNA SERVISI DIYORUM
UZAGIMDA OLSA BILE ORAYA GIDERIM
VERDIGIM PARALAR KURUSUNA KADAR HELAL OLSUN
BASKA BISI DIYEMIYORUM CUNKU BEN BU SERVISI OVE OVE BITIREMIYORUM
bugün götürüyorum arabyı bakalım nasılmış servis yarın yazarım yorumlarımı :D
noldu merak ettim :D
ben daha bugun ordaydım sustalı anahtar sıparısım vardı aldım tam gelıcem arabayı yıkamadan bırakmadılar sagolsunlar :D:D:D
djsecooo
25-03-2008, 14:14
Ben Istanbulda Yaşadigimdan Olsa Gerek Hiç Servis Sikintisi Falan çekmedim Listede En Başta Olmasi Bana Tuhaf Geldi Benim Tek Derdim Yakit.bence Bu Bölüm Tüm Opellere Göre Degilde Araçlara Göre Yapilmali.opel Olarak Ele Alincaksada Farkli Sorular Sorulmali Diger Markalara Göre Kiyaslanmali Diye Düşünüyorum.
arcatera
19-05-2008, 13:04
şu yenibosnadaki servise bende tampona sensör ve zenon far taktırmaya gidicem kısmetse arabayı alırsam şayet :)
opeller genelde sorunsuz araçlardır sonuçda gm grubunda sağlamlık ve kalite açısından kendini kanıtlamış araçlardır
chevrolet vauxhall saturn yada opel hepsi aynı brezilyada chevrolet astra dır ingilterede vauxhall astradır amerikada saturn astradır almanyada türkiyede opel astradır yani demem şu ki evrensel bir araçdır bu gün bir opelle ingiltere brezilya kolombiya adını bile bilmediğiniz opelin ihracatı olmayan bir ülkeye gitseniz orada bile opel olmayan bir opel görürsünüz sadece amblemi farklıdır markası farklıdır ama sonuçda aynı araçlardır....
Sonuç Nitelikli araçmı Nicelikli Araçmı ?
nitelikli araç az sayıda üretilen üstünde titizlikle çalışılmış el emeği göz nuru yapılmş sağlam dayanıklı konforlu ömürlük araçlardır genelde bu tür araçları almanlar yapar..
nicelikli araç ise araç sayısının çokluğuyla kara geçen markalardır genelde özentisiz kaliteye önem vermeden hızlı yalıp şalıp ne kadar çok araba o kadar çok para mantalitesiyle üretilen araçlardır genelde bu tip araçlarda kalite olmaz ömrü kısa olur ama sayıcana çok fazla üretildiklerinden çok ucuza satılırlar buda tercih sebebleri olur..
opel ve vw belli modellerde nitelikli belli modellerde nicelikli araç üreten tek markadır almanlar içinde...
genel olarak pek fazlaproblem çıkartmıyor.mekanıği iyi ben bazı elektronik problemleri yaşamıştım.malzeme kalitesi ve görüş açsı iyi servisler sorunlu.
HAST A STRA
19-05-2008, 21:13
:kop::kop::kop::kop:neye? ramazanda iftar mı veriyorsunuz?
Keepwalking
20-05-2008, 01:51
opel plazalarındaki kravatlı kesimden nefret ediorum.
ustalar çok iyi.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net