Orijinalini görmek için tıklayınız : acer notebook hakkında bilgi ?
yusufaltintepe
22-06-2007, 10:10
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar almaya niyetlendim ama oyun oynamakta istiyorum nfs - resident evil gibi oyunlar şöyle bir araştırma yaptım ama bilgisayar hakkında fazla bilgi sahibi değilim fiyat ve performans açısından acer bana uygun geldi linki aşağıda sizce nasıldır bana tavsiye verirseninz yada kullandığsanız bilginize ihtiyacım fiyat olarak ise max bütçem bu makina belli üstüne çıkamıyorum malesef şimdiden teşekkürler http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27437
abi özeldende dediğim gibi acer'ı fazla tavsiye etmiyorlar nedenide garanti olayının yavaş sorunlu işlemesi(çevremden duyduguma göre söylüyorum bunuda).
ayrıca ben amd işlemciyi daima destekliyorum fakat laptopta kullanılması bana göre mantıklı gelmiyor nedeni ise amd işlemciler kolay ısınır normal masaüstünde kasanın yan sacını cıkarırsın serin serin çalışır:)
fakat laptopta olay bambaşka sıcaklık içinde kalacakk ve işlemcide yavaşlama ısınma gibi sorunlar ortaya cıkacaktır;)
bence laptopta garanti olayı cok önemli cünkü bu tip cihazlar ilk 1 yıl icinde arızalanır eğer arızalanmazsa zaten düşürmezsen seni 4-5 yıl götürür;)
ben ufak bi araştırma yapıp sana bi kaç link göndercem incelersin kafanı karıştırmak istemem fakat hp pavillon mudur nedir o seriyi tavsiye ederim cünkü servis agı garanti agı geniş ugraşmazsın, ilerde batarya bittiginde bütün elektronik marketlerde pilini bulabilirsin öyle düşünmek bna göre mantıklı;)
hp nin kötülüğüde bence oyunlarda yavaş kalıyor oyun oynayacagım dersen toshiba gerek toshibanın garanti olayıda güzel sorun yok. toshiba çift cekirdek bir laptop senin işini fazlasıyla görür ekran desen bence acer danda hp dende iyi bir ekrana sahip toshiba.
yusufaltintepe
22-06-2007, 10:35
peki dediğin markaların bu fiyatlardaki ekran kartları çok düşük be Samet'çim bunun 512 mb ekran kartı en çok tercih nedenimde bu amd çift çekirdek işlemci var ama ısınma olayını bilmiyordum bunu dikkat almak lazım ama düşünürsende amd işlemciyi bu makinaya koyan firma illaki ona uygun bir soğutma sistemi kurmuştur heralde sence ?
abi şimdi sende haklısın bunu yapan mühendis teknisyen illaki düşünmüştür sogutmasını ama şöyle bi araştırma yaparsanda amd 5 tane ise intel 200 tane yanii oran masaüstündeki gibi orantılı degil laptopta amd kulanımı cok az.
Ben masaüstümde amd kullanıyorum 2.0 işlemci-laptop'Um P4 3.2 ÇİFT İŞLEMCİ
abartmıyorum amd daha hızlı calısıyor ama cok ısınıyor kasa cırılcıplak su anda yanmasın diye sagını solunu her yerini actım:)
bence vatan computer a gidip sormak lazım;
1- ısınma gibi durum varmı
2-garantide kiminle muhattap olacaksın
bunlar gerçekten cok önemli noktalar
yusufaltintepe
22-06-2007, 10:47
bencede vatana sormak lazım peki ben yanlış anlamadım dimi ekran kart 512 mb yani gayet hızlı benim oyunları oynatır heralde tırtlamadan :D
evet ekran kartı 512 güzel;)
ram güzel işlemci malum:)
bence aklına takılacak kafanda sorun olacak 2 soru olsun abi;)
1- ısınma gibi durum varmı
2-garantide kiminle muhattap olacaksın
burebista
22-06-2007, 11:18
http://vatanbilgisayar.com/products_images/PC_POR/DELL/INSPIRON6400.jpg
MarkaDELL Ürün KoduINS6400-AD12 Açıklama ÖzelliklerCPU Teknolojisi
CPU Hızı
CPU Bus Hızı
CPU Ön Bellek
RAM Kapasitesi
RAM Tipi
Maximum Ram Kapasitesi
HD Kapasite
HD Dönüş Hızı
VGA RAM
VGA Chipset Markası
VGA Chipset Modeli
Ekran Boyu (inch)
Monitör Tipi
Maksimum Çözünürlük
Optik Sürücü
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
İşletim Sistemi
Ağırlık (Kg)
Diğer
Intel Core Duo Processor T2300E
1,66 GHz
667 Mhz
2MB
1024MB
DDR2
Max 2048 Mb
120 Gb
5400 Rpm
256 Mb TURBO CACHE
ATI
Radeon X1400
15.4 " TRUELIFE
WXGA
1280*800
DVD±RW
Kart Okuyucu
Wireless
BlueTooth
Windows XP HOME Ed. TR
2.9 KG
4 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT
tavsiye ederim ben bundan kullanıyorum
burebista
22-06-2007, 11:26
fiyat ney?
142 ytl X 12 taksit vatan bilgisayar
yusufaltintepe
22-06-2007, 12:03
fiyatta acer ile dell arasında 156 yt oynuyor ama acer işlemci ve ekran kartı bakımından dell den daha performanslı
burebista
22-06-2007, 12:47
lap top da dell den şaşmıyacan
ben 2si arasında kalsam acer ı tercih ederim dell cok eski gibi geliyor bana:(
yusufaltintepe
22-06-2007, 13:48
valla benim gönlümde dell den yana ama biraz daha bilgiye ihtiyacım var
Toshiba A200 1Bp derim,fiyatı 2,500 ytl civarı ama çok kral bi laptop.
yusufaltintepe
22-06-2007, 14:54
arkadaşlar fiyat belirttiğim gibi 1000 usd civarı notebook ları tavsiye ederseniz sevinirim yada acer hakkında yorum yaparsanız konuyu dağıtmamış oluruz teşekkürler
burebista
22-06-2007, 15:10
CPU Teknolojisi
CPU Hızı
CPU Bus Hızı
CPU Ön Bellek
RAM Kapasitesi
RAM Tipi
RAM Bus Hızı
HD Kapasite
HD Dönüş Hızı
VGA RAM
VGA Chipset Markası
VGA Chipset Modeli
Ekran Boyu (inch)
Monitör Tipi
Maksimum Çözünürlük
Optik Sürücü
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
İşletim Sistemi
Ağırlık (Kg)
Diğer
Intel Core Duo Processor T2300E
1,66 GHz
667 Mhz
2MB
1024MB
DDR2
533 Mhz
80 Gb
5400 Rpm
256 Mb
ATI
Radeon X1400
15.4 "TRUE LIFE
WXGA
1280*800
DVD±RW
Kart Okuyucu
Wireless
BlueTooth
Windows XP HOME Ed. TR
2.8 KG
DELL INS6400-CH116
886 $ + kdv
bu benim laptop un aynısı bunu alırsan açamayıcağın oyun yok piyasadaki bütün oyunları oynayabilirsin. (nfs carbon, re4 , half life, collin mc rae rally)
KentucKy
24-06-2007, 12:46
avrupada çok satılan ve tanınan bir markaymış acer.bende kullanıyorum hiçbir sorunum olmadı şimdiye dek ayrıca acer in ihlas pazarlamayla ülkeye girmesindeki handikaptır bu yanlış bilgiler.aslında gayet iyi bir markadır...teknik olaylar istanbul dan hallediliyor diye biliyorum.bir sorun çıkaracağını sanmıyorum
acer
hp
toshiba
iyi markalar olarak duydum.ama hp lerin bazı modellerinde mouse pad i parmağa yapışıyor pek kaymıyor uyuz olmuştum.iyice incelenerek alınmalı laptop.saydığınız özellikler çok güzel ama şuda bir gerçekki laptop oyun için performanslı değildir.laptop un amacı oyun değildir zaten...
acer almada ne alırsan al.. arkadaşımda var çok sorun yaşadı mahkemelik şu anda.. sonuç bekliyolar...
laptop alacaksanız TOSHIBA'dan şaşmayın. Azıcık tuzlu olabilir ancak teknolojisi ve kalitesi mükemmel.. Ayrıca Toshiba ilk dizüstü bilgisayarı seri üretim olarak hayata geçiren firmadır. Şuandaki mevcut tüm laptoplarda "İSTİSNASIZ" toshibanın I/O birimi (farklı isimler altında) bulunur
lap top da dell den şaşmıyacan
laptopta dell ve acer den daha berbat makina bulamazsınız uğraşmayın...
tavsiyem hp ve toshiba.. imkan varsa sony....
bence burda araştırmak yerinde donanimhaber de bi araştırsan daha çok fikir sahibi olursunuz..
policeman
30-06-2007, 11:24
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar almaya niyetlendim ama oyun oynamakta istiyorum nfs - resident evil gibi oyunlar şöyle bir araştırma yaptım ama bilgisayar hakkında fazla bilgi sahibi değilim fiyat ve performans açısından acer bana uygun geldi linki aşağıda sizce nasıldır bana tavsiye verirseninz yada kullandığsanız bilginize ihtiyacım fiyat olarak ise max bütçem bu makina belli üstüne çıkamıyorum malesef şimdiden teşekkürler http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27437
kardeş bende şu günlerde bir laptop alacağım. aynen sen gibi acer markası özelliklerine göre çok uygun geldi bana ben araştırdım. önceki yıllardaki ısınma problemini aşmış amd problem yaşamayacağımı söylüyorlar. masa üstü bilgisayarımda amd onu da alırken çoğu kişi ısınma sorunu yaşarsın dediler bilgisayarcı arkaşadım aşıldı problem olmaz dedi aldım ve çok memnunum. hatta cuma ve cumartesi akşam açıp sabaha kadar nette olurum hiçbir problem yaşamadım ancak laptopu alıp onu da deneyeceğim bilgisayarcı arkadaşıma güveniyorum benim alacağım laptop acer 5102 modeli fiyat 1.097 / 12 = 91.41 ytl taksitle ama bonusun varsa 6 aya böldürüp %10 unu bonus olarak kartına iade ediyorlar yani sana laptop 988 ytl ye geliyor (109 ytl bonus olarak kartına iade ediliyor) özellikleri de gayet güzel bence gold bilgisayardan bakabilirsin.
yusufaltintepe
02-07-2007, 10:10
Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim cuma akşamı toshıba a100-847 modelini aldım çok güzel bir makina parmak okuyucu filen var üstelik ekran kartı vga yani ileride yükseltme imkanımda var özelliklerini aşağıda veriyorum sizce nasıl ?
MarkaTOSHIBA Ürün KoduA100-847 Açıklama ÖzelliklerCPU Teknolojisi
CPU Hızı
CPU Bus Hızı
CPU Ön Bellek
RAM Kapasitesi
RAM Tipi
RAM Bus Hızı
HD Kapasite
HD Dönüş Hızı
VGA RAM
VGA Chipset Markası
VGA Chipset Modeli
Ekran Boyu (inch)
Monitör Tipi
Maksimum Çözünürlük
Optik Sürücü
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
Mobil Özellikler
İşletim Sistemi
Ağırlık (Kg)
Diğer
Intel Core 2 Duo T7200
2.0 GHz
667 Mhz
2x2MB
1024MB
DDR2
533 Mhz
100 Gb SATA
5400 Rpm
256 Mb
NVIDIA
GeForce Go 7600
15.4 " TRUBRİTE
WXGA
1280*800
DVD SUPER MULTI
Kart Okuyucu
Wireless
BlueTooth
Ent parmak izi okuma
Windows XP HOME Ed. TR EN
2.7 KG
Abi makina süperüstü bişey gerçekten cok güzel özellikleri filan güle güle iyi günlerde kullan;)
KAça mal oldu bu alet?:)
yusufaltintepe
02-07-2007, 10:24
Abi makina süperüstü bişey gerçekten cok güzel özellikleri filan güle güle iyi günlerde kullan;)
KAça mal oldu bu alet?:)
eyvallah samet 1299usd+kdv :D vatan bilgisayardan aldım
abi keşke demeyeceğin bir makina bundan emin olabilirsin;)
meriva cosmo
02-07-2007, 10:32
ardaşım bende acer amd işlemcili leptop var ısınma problemiyle karşılaşmadım ayrıca toshıba a-200 leptopda davar iki sindede 2,0 çift çekirdek işlemci var bana sorrarsan acer ölü piksel dişi pek porblem yaşamazsın
yusufaltintepe
02-07-2007, 11:13
abi keşke demeyeceğin bir makina bundan emin olabilirsin;)
eyvallah Samet valla çok araştırdım ve keşke dememk için fazladan biraz paraya kıydım ama şuan için memnunum :D
yusufaltintepe
02-07-2007, 11:18
ardaşım bende acer amd işlemcili leptop var ısınma problemiyle karşılaşmadım ayrıca toshıba a-200 leptopda davar iki sindede 2,0 çift çekirdek işlemci var bana sorrarsan acer ölü piksel dişi pek porblem yaşamazsın
ama benim baktığım acer modelini fazla tavsiye etmediler çünkü ekran kartı 512 mb gözüküyor ama ilk çıkış 128 mb ve 512 çıkmak için ram den yiyomuş buda tabi bilgisayarım performansını düşürüyomuş üstelik vista işletim sistemi yüklü ve xp ye dönüş yapma imkanın yok şuandada vista yeni bir sistem olduğu için problemler yada uyuşmazlıklar yaşanıyormuş toshibada ise xp yüklü ve istediğin zaman vistaya yükseltebiliyosun ekran kartı vga harici 256 mb ve ram le hiçbir alakası yok vga olduğu içinde ileride yükseltme imkanım var ram 1024 mb ama 4096 mb kadar yükseltilebiliyor yani rahat rahat modifiye edebileceğim bir model :)
ASUS da fiyat -performans ve kalite olarak iyi bir markadır.yanılmıyorsam tüm parcaları kendi ürettiği için fiyatları digerlerine oranla daha uygun.onlarada bir göz atın derim
yusufaltintepe
03-07-2007, 17:16
ASUS da fiyat -performans ve kalite olarak iyi bir markadır.yanılmıyorsam tüm parcaları kendi ürettiği için fiyatları digerlerine oranla daha uygun.onlarada bir göz atın derim
valla makinayı alalı 5 gün oldu üsteki yazılanları görmedin galiba :) gene teşekkürler tabi başka arkadaşlar için fikir olabilir yazdıkların
meriva cosmo
03-07-2007, 17:20
arkadaşlar toshıba yı tutmaz tabi ama idare eder çok performans iştemiyorsan +ucuz fiyat acer kalite +paranın hakkı=toshıba
acer servisleride pek müşteri memnuniyeti yok
vatan yerine bence gold u tercih edin daha uygun fiyatlar war hem.
AMD işlemcilerin ısındığı 1980'lerden kalma bir şehir efsanesir. AMD işlemciler ısınıyor diyen arkadaşlara sormak lazım. Hiç kullanmışlar mı? AthlonXP çıktıktan sonra Intel AMD kalitesini bir daha yakalayamadı.
exa.com.tr
hızlial.com.
en cuz buralardadır.
turkerrr
22-03-2008, 00:38
ben acer aldım 1 ay olmadı vatan bilgisayardan aldım 5720 3a2g falan öle bi model nfs carbonu hiç takılmadan çalıştırıo bence süper fiyatına göre harika core 2 duo işlemci 1.66 2 gb ram 256 paylaşımsız ge force 8400 ekran kartı 1024 destekliyor 160 gb hard disk 1270 ytl aldım kampanya vardı ben alırken ekran 15.4 inç büyüklüğünde çok memnunum
corsa c_schweiz
23-03-2008, 22:49
Elektronik ürünlerde araba gibidir kime ne cikacagi belli olmaz , kimi zaman Toshiba olur basin dertten kurtulmaz, Acer olur tik demez,,,,
son 2 yildir Acer 17" kullaniyorum gerek isinma , gerek diger problemle karsilasmadim, sans isi? Toshibada ayni islemciyi kullaniyor Acer da, Dünyada sayili birkac firma parca üretir , bilgisayar firmalari bunlari birlestirir, üstüne marka parasini ekler cokca alsana kalite,,,
Bugune kadar Dell, Toshiba ve Acer kullandim,,,
corsa c_schweiz
23-03-2008, 22:52
AMD işlemcilerin ısındığı 1980'lerden kalma bir şehir efsanesir. AMD işlemciler ısınıyor diyen arkadaşlara sormak lazım. Hiç kullanmışlar mı? AthlonXP çıktıktan sonra Intel AMD kalitesini bir daha yakalayamadı.
Arkadas hakli , son 9 yildir AMD kullanirim Intele marka parasi vermeyin , isinma o bir intel efsanesi,,
bir hata yaptim intel almistim , geri iade icin ammada ugrastim...
hp de acayip sorunlu :) toshiba o konuda iyidir ama biraz isme para veriyosn
sony ayrı bişey ya full hd ne dmek :D
gdonmez77
09-04-2008, 20:56
Arkadaşlar Laptopta en sorunsuz ürün Asus tur. Kasasından grafik kartına kadar herşeyini kendi üretiyor. En uyumlu ve dolayısıyla en sorunsuz makinedir. Ama parasıda ona göre. Ayrıca Asus da standart uluslararası 2 yıl garanti var. Burdan almanya ya gidincede cihazı gösterip servis alabiliyorsunuz.
Not: Param yetmedi ben de Acer 5520 aldım. Ama bence hiç bir sorunu yok. AMD X2 64 1.8 ghz işlemci 256 paylaşımsız grafik kartı ve 2 gb DDR2 667 mhz kingston ram var. Corel Draw 11 Photoshop CS3 ve ofis uygulamaları aynı anda çok hızlı çalışıyor. Crysis gibi abartılı olmadıkça çoğu oyunda masaüstünde gibi çalışıyor. Tavsiye ederim.
amdlerin ısınma ile ilgili sorunu yoktur aslında
bu işlemciler ithal edilirken maliyeti düşürme amaçlı sadece işlemci olarak getiriliyor ve orjinal fanları kullanılmıyor, tam uyumlu kasada yok, mecburen kasalar açık kullanılıyor. Aynı şeyi intelde deneyin kasayı açık kullanın intel o kadar tozla kesin çakar. LND arkadaşım eğer kaliteli bir kasa ve işlemci fanı koyarsan(cam olanlar etkilidir) kasanın yan kapağını açmak zorunda kalmazsın.
laptopa gelince ben 4 senedir amd işlemcili Acer kullanıyorumve hiçbir problem yok. tabii tercih sizin!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net