Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternette bu kelimelerden uzak durun
burebista
08-06-2007, 08:33
Bilgisayar güvenliği uzmanları, bir internet arama motorundan bulunan siteye tıklandığında yüzde 4 casus yazılım veya bilgisayar virüsü bulaşma ihtimali bulunduğu uyarısı yaptılar.
Anti virüs yazılım şirketi McAfee tarafından yapılan bir araştırmada, sadece ABD’deki kullanıcıların kendilerini online güvenlik sitelerine götürmesi amacıyla ayda 276 milyon civarında arama yaptıkları ortaya çıktı.
Virüsle mücadele şirketinin, internetin beş büyük arama motoru, webdeki aramaların yüzde 93’ünü oluşturan Google, Yahoo, MSN, AOL ve Ask’da yaptığı araştırmada, American On Line (AOL) şirketi en güvenli, Yahoo ise en riskli çıktı. AOL’de yapılan aramalarda sitelerin yüzde 2,9’u, Yahoo’da ise yüzde 5,4’ünün riskli olduğu belirlendi.
McAfee şirketinin araştırmasında, webde yapılacak en tehlikeli aramaların da dijital müzik paylaşımının olduğu P2P siteleri olduğu ortaya çıktı.
“Bearshare” P2P sitesi yüzde 45,9 ile en riskli sonucu verirken, bunu yüzde 37,1 “Limewire”, yüzde 34,9 ile “Kazaa” ve yüzde 32 ile “Winmix” izledi.
Diğer riskli arama kelimelerinin de yüzde 42 ile “screensavers” (ekran koruyucu) ve yüzde 31,1 ile “wallpapers” (duvar kağıdı) olduğu belirlendi.
kenangocmen88
08-06-2007, 08:49
bearshare kullanıyorum ama pek memnun değilim inşallah bi sorun çıkarmaz...
paylaşım için teşekkürler...
carpediem00
08-06-2007, 09:19
Limewire indirme programını kullanıyorum çokta memnunum yani bundadamı virüs varmış anlamadım pek
fastest89
08-06-2007, 10:07
bearshare kullanıyorum ve diğer bearshare limewire vs. indirme programı kullanan arkadaşlara söylüyorum bu programlarr sizin bilgisayarnızdaki dosyaları diğer internet kullanıcılarına açar sizin haberiniz bile olmaz yani diyelim bilgisayarınızda bi şarkı ver o şarkıyı diğer bearshare kullaıcılarıda sizin bilgisayarınızdan sizin haberiniz olmadan indirebiliyor ayrıca sizin indirdiğiniz şarkılarda başka bir bilgisayardan indiriliyor size önerim bu programlar yasal olabilmek için kullanıcının eline upload kısıtlama yetkisi vermişler hemen kısıtlayın derim internet hızınızı da düşünmesinler, dosyalarınızıda yürütmesinler ayrıca bearshare kullanıcılarına sesleniyorum bearshareden asla rar formatlı sıkıştırılmış dosyaları indirmeyin garanti veriyorm hepsinde casus yazılım var
Paylaşımın için teşekkürler Bülent
Konuları açarken,lütfen ilgili başlıklar altına açmaya özen gösteriniz.
KentucKy
08-06-2007, 11:58
herkes birbirinin firmasına çamur atıyo bence hepsindeki risk aynı.zaten virüs denen illetide piyasaya süren gene antivirüs firmaları değilmi?kendileri pisletip solüsyonuda gene kendileri hazırlıyorlar.
KentucKy
08-06-2007, 12:00
bearshare kullanıyorum ve diğer bearshare limewire vs. indirme programı kullanan arkadaşlara söylüyorum bu programlarr sizin bilgisayarnızdaki dosyaları diğer internet kullanıcılarına açar sizin haberiniz bile olmaz yani diyelim bilgisayarınızda bi şarkı ver o şarkıyı diğer bearshare kullaıcılarıda sizin bilgisayarınızdan sizin haberiniz olmadan indirebiliyor ayrıca sizin indirdiğiniz şarkılarda başka bir bilgisayardan indiriliyor size önerim bu programlar yasal olabilmek için kullanıcının eline upload kısıtlama yetkisi vermişler hemen kısıtlayın derim internet hızınızı da düşünmesinler, dosyalarınızıda yürütmesinler ayrıca bearshare kullanıcılarına sesleniyorum bearshareden asla rar formatlı sıkıştırılmış dosyaları indirmeyin garanti veriyorm hepsinde casus yazılım var
zate bearshare de tek bir klasörü paylaşıma açıyosun.hepsini açmadığın için diğerlerini almıyolar.dediğin gibib minimum upload ve paylaşım klasöründe mp3 bulundurmazsan hiçbişey olmaz.ben yıllardır kullanıyorum bearshare-limewire hiçbişey olmadı...
Ben genelde forum sitelerinden indiriyorum ...
fastest89
08-06-2007, 16:08
zate bearshare de tek bir klasörü paylaşıma açıyosun.hepsini açmadığın için diğerlerini almıyolar.dediğin gibib minimum upload ve paylaşım klasöründe mp3 bulundurmazsan hiçbişey olmaz.ben yıllardır kullanıyorum bearshare-limewire hiçbişey olmadı...
abi bende yıllardan beri kullanıyorum ve sana bir öneride buluniyim eğer bearshare versiyonun 5 serisi ise toptan uploloadları engelleyebiliyorsun ben öyle yaptm hiiiç upload olmuyo gerşi ayda bi soruyo upload kısıtlamasını kaldırmak için yaa neyse
onur_arslan_59
08-06-2007, 16:33
ben limewire kullanıom bi sorun yasamadım daha
trojan temizleme programını ne zaman çalıştırsam 10larca trojan buluyor, hemde cookies bölümünde.. yani herhangi birşey indirmesen bile bi şekilde giriyor bilgisayarına.. ayrıca bulduğu trojanlerin isimlerine bakıyorum hepsi de güvenilir dediğimiz siteler.. Koruma programları kullanmak şart..
kokorecci576
10-06-2007, 18:10
valla ben ne yapsam etsem virüs progaramıda kullansam yine giriyo ..bu kelimeleri aramadığım halde giriyo...onun için hiç bşy yapmıyorum girsin istediği kadar:)
M.YILDIZ
10-06-2007, 18:54
paylaşım için tesekkurler
ben hiçbirini kullanmadım kullanmıyorum kullanmam. herşekilde rahatım
zafim2002
10-06-2007, 23:10
Valla ben Emule kullaniyorum.Gayet memnunum ayrica indirdigim dosyalari önce kontrol edip virüs vs.. ondan sonra aciyom.
Daha önceleri limewire kullandim ve indirdigim hemen hemen bütün dosyalarda virüsler vardi ve bende programi sildim.Artik EMULEM var canavar gibi aradigim hersey orada.
Hatta benim zafiranin 2006 ve 2007 almanya ve tüm avrupa navigation cd lerini bile emuleden indirdim.Canavar gibi calisiyor.Hicbir problem yok...
yusufaltintepe
11-06-2007, 14:53
paylaşım için teşekkürler
:rock + limewire den bulacağınız rar lı tüm dosyalar virüslü.bilginiz olsun.
kurt_35li
14-06-2007, 00:01
bakın işinize ya bişey olmaz
MerifasT
14-06-2007, 13:49
bakın işinize ya bişey olmaz
yinede tedbiri elden bırakmamak lazım :good:
ben limewire kllanıyodum baktım cok virüs geliyo deepfreeze yukledim C:'ye yukleyecegim bir şey olursa D:'ye yukluyom virüslerde zate hep C:ye geliyo direk cok rahatım yani
fastest89
20-06-2007, 23:08
ben limewire kllanıyodum baktım cok virüs geliyo deepfreeze yukledim C:'ye yukleyecegim bir şey olursa D:'ye yukluyom virüslerde zate hep C:ye geliyo direk cok rahatım yaniabi nolursa olsun deepfreeze çok kullanışlı bir program çok işime yarıyor bence her bilgisayarda olması gereken bir program
whiteman
28-06-2007, 16:15
bende dosya paylaşımı programı olarak napsterla başladım sonra mahkeme kararıyla kapanınca kazaaya döndüm fakat çok virüslü dosya olmakla birlikte aranan dosyayla içerik çok farklı olunca morpheusa döndüm bearshare hiç kullanmadım ama şu an e-donkey sonrasında e-mule kullanmaya başladım.
bu programlar içerisinde en başarılı olanı e-mule hiç virüslü dosyaya rastlamadım ve çok başarılı bu tip program kullanmak isteyenlere tavsiye ederim ayrıca uploadı da kısıtlayabiliyorsunuz ve geçici dosya ile indirme dosyanız haricindede herhangi bir dosyayı da paylaşıma açmıyor
corsaDistorsiyon
20-07-2007, 03:55
Paylaşımın için teşekkürler Bülent
Konuları açarken,lütfen ilgili başlıklar altına açmaya özen gösteriniz.
:good: :good: :good:
Paylaşım için sağol,ama gerçekten konu başlığı farklı bir anlama geliyor...
burebista
20-07-2007, 08:36
:good: :good: :good:
Paylaşım için sağol,ama gerçekten konu başlığı farklı bir anlama geliyor...
bilişimle ilgili bir haberi hangi başlıkta açmalıydım lütfen söylermisiniz
gazete de okumuştum. tşk..
AxarayLiaLp
23-07-2007, 22:30
Lİme wire kullaniom evet virüs olayi var ama indirmediğin sürece yok sorun
genelde mov ve wav uzantili dosyalarda virüs var lime wire de
corsaDistorsiyon
24-07-2007, 04:34
bilişimle ilgili bir haberi hangi başlıkta açmalıydım lütfen söylermisiniz
Kimse sana bilişimle ilgili bir haberi tutup da 'teknik servis' gibi bir bölüme açman gerektiğini söylemedi zaten.Başlık-bölüm...İkisi farklı şeyler seninde çok iyi bildiğin gibi.Açtığın konuya verdiğin başlıkla,konunun içeriği arasındaki bağ'dan bahsediliyor...;)
İnternette bu kelimelerden uzak durun...:(
Loganict
26-07-2007, 00:47
limewire kullananlar için 1,5mb nin altındaki dosyaları indirmeyin gerisi sorun yapmazz
dimur.372
26-07-2007, 09:11
limewire kullanıyorum ve bende katılıyorum axaraylialp' e.Bu programda mov ve wav dosyaları virüslü.
Limewire
Ares
Kazaa
bu gibi paylaşım yapılmasını sağlayan programların hepsinden virüs kapma riski var arkadaşlar...
hakantas
04-08-2007, 12:33
linux için sisteme zarar verebilecek virüs daha yazılmadı değilmi. yazıldığında tüm dünyanın haberi olur zaten. kamera karşısına geçip bill amcamızın dostları bizi haberdar ederler zaten.
virüssüz günler.:)
arkadaslar bırısı resımlı olarak limewire den nasıl dosya verılmez ( yanı baskası bızım bılgısayardan bısıı almasın ) gosterebılırmı acaba? zahmet olacak ama koruyalım barı kendımızı...
corsaDistorsiyon
06-08-2007, 05:31
arkadaslar bırısı resımlı olarak limewire den nasıl dosya verılmez ( yanı baskası bızım bılgısayardan bısıı almasın ) gosterebılırmı acaba? zahmet olacak ama koruyalım barı kendımızı...
Tools/Options/Uplood/...Her şeyi '0' sıfır yap...
Ya Bir Karar Verin Bu Programlarin Hangisi Güvenilir????????????
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net