Orijinalini görmek için tıklayınız : Üretim-Makina Mühendisi Diyalogları!!!
KentucKy
30-05-2007, 15:35
1
- Bölüm ne?
- Üratim mühendisliği
- Kaç tane kız var lan sizde ??
-........
2
- Abi nerde okuyodun sen?
- Üretim mühendisliği
- 4 yıllık mı?
3
- Emre aslanım sen üretim mühendisiydin de mi?
- Evet mahmut amca.
- Vallahi tebrik ederim seni.. bizim sarıkız sütten kesildir bi ara bize uğrasanda...
4
- Sedat bölüm zor muydu?
- Tabi olum. termo, mukavemet, akışkanlar.. bunları geçene kadar arkamdaki kıllar ağardı.
- Helal olsun valla. ya benim evdeki musluğa bi bakıverse lan, damlatıyo kaç gündür.. o da akışkan sonuçta. he ne dersin?
- Allah belanı versin derim başka bişey demem.
5
Işçilerin yeni girmiş üretim mühendisi hakkındaki yorumları:
- Bak mesela şu yeni giren mühendis var ya..
- hee.
- CNC'nin "S" sinden bile anlamıyo..
- CNC'de "S" var mı ki lan?
- Neyse işte anlamıyooo..
6
Patron- Cenk Bey, bu sacın uzunluğunu kaç yapıcaz?
Cenk Bey(Üretim.Müh.)- Efendim eğer açınım paylarını malzeme uzama katsayısı, büküm sayısı ve malzeme kalınlığına göre hesap edersek 120 mm'lik açınım elde edebilmek için 4mm kalınlığında, 2 bükümlü malzeme için L=a+b+c+d-(v.n) formülünde yerine koymamız gerekir... Bu nedenle deeee 104,67mm kullanmamız gerekir...
Aynı diyalog...
Patron-Hasan Usta, bu sacın uzunluğunu kaç yapıcaz?
Hasan Usta- Iıı, 105 yeter abi...
7
-Burak siz ne üretiyosunuz?
-Hertürlü makina parçası metal sac...vs gibi işe yara parçalar,talaşlı üretim...
-Cinsel anlamda üreme değil yani?
-Yok değil
-O zaman ne diye 4yıl okuyosun,sanayide biton makinacı var
:kop::kop::kop:
KentucKy
30-05-2007, 15:36
bu diyalogların çoğunun benzerini yaşadım :( şaka gibi
fcuhadar
30-05-2007, 15:37
Teşekkürler..
Bak mesela şu yeni giren mühendis var ya..
- hee.
:kop: :kop: :kop:
abi cnc kullanmak harbi zor ama harika makina yaaa:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
KentucKy
30-05-2007, 15:44
bilmiyom daha öğretmedi örtmenlerimiz:):):)
bana cnc torno frezee yi öğretmeye çalışan öğretmenim sonun da anladı emreye cnc öğretmek deveye hendek atlatmak kadar zor olduğunu ve vazcaydı auto cad olayı onu hiç açmayalım:kop: :kop:
fcuhadar
30-05-2007, 15:46
bu diyalogların çoğunun benzerini yaşadım :( şaka gibi
Malesef ülkemizde bir orta okul mezunu vatandaş bu tür bölümlerle ilgili hiç bir bilgi ve birikimi olmamasına rağmen önyargıda bulunabiliyor...Maden mühendisliğide dahil buna bence...Maden mühendisi bir arkadaşım vardı adama sorulan yada dalga geçilen konuların 10 da 9'u kömür...:):)
Ya maden mühendisi demek sadece kömürmü demek....
burebista
30-05-2007, 15:50
Cenk Bey(Üretim.Müh.)- Efendim eğer açınım paylarını malzeme uzama katsayısı, büküm sayısı ve malzeme kalınlığına göre hesap edersek 120 mm'lik açınım elde edebilmek için 4mm kalınlığında, 2 bükümlü malzeme için L=a+b+c+d-(v.n) formülünde yerine koymamız gerekir... Bu nedenle deeee 104,67mm kullanmamız gerekir...
Aynı diyalog...
Hasan Usta- Iıı, 105 yeter abi... :kop: :kop: :kop:
KentucKy
30-05-2007, 15:54
bana cnc torno frezee yi öğretmeye çalışan öğretmenim sonun da anladı emreye cnc öğretmek deveye hendek atlatmak kadar zor olduğunu ve vazcaydı auto cad olayı onu hiç açmayalım:kop: :kop:
biz catia gördük autocadden daha detaylı ve 3boyutu daha kolay bir program tavsiye ederim ;)
Malesef ülkemizde bir orta okul mezunu vatandaş bu tür bölümlerle ilgili hiç bir bilgi ve birikimi olmamasına rağmen önyargıda bulunabiliyor...Maden mühendisliğide dahil buna bence...Maden mühendisi bir arkadaşım vardı adama sorulan yada dalga geçilen konuların 10 da 9'u kömür...:):)
Ya maden mühendisi demek sadece kömürmü demek....
napalım abi ülkemiz böyle.benimde bölüm yeni üretim mühendisliği olduğu için aile büyüklerim hemen hayvansal üretim anlıyolar.mezun olunca bi çiftlik kurarsın diyolar:kop:hiç akıllarına makina üretimi gelmiyor. üretim=imalat
eskikasa
30-05-2007, 15:55
-hocam sen ne öğretmenisin
-yok öğretmen değilim ben mühendisim
-e nası kısa dönem oldun o zaman?
-:eek:
-ne mühendisisin hocam?
-makina mühendisiyim
-ne makinası?
bu da askerdeyken benim başıma geldi :D
CNC ile ilgili her muhabbete girerim bu arada 3.5 sene harcadım o manyak cihazlarla :D
KentucKy
30-05-2007, 16:00
-hocam sen ne öğretmenisin
-yok öğretmen değilim ben mühendisim
-e nası kısa dönem oldun o zaman?
-ne mühendisisin hocam?
-makina mühendisiyim
-ne makinası?
bu da askerdeyken benim başıma geldi :D
CNC ile ilgili her muhabbete girerim bu arada 3.5 sene harcadım o manyak cihazlarla :D
cnc kelime açılımıylas başlıyalım hocam.şaka maka ama öğrenmek lazım.ilerde bende 3-4 sene harcayacam bu alete
cnc işlerinde akıl almayacak paralar dönüyor valla o makinayı çözen ileride çok zengin olur adam bi kalıp yapıyo parayı götürüyoo:rolleyes:
KentucKy
30-05-2007, 16:05
opele logo tasarlıcam köşeyi döncem sizede çıkma yaparız:):):)
abi benide çırak alırsın dimi talaşları süpürürüm soğutma sıvısı bor yağını temizlerim yerleri süpürürüm :) :) :D
KentucKy
30-05-2007, 16:12
yok almam sen vergi vermeyi sevmion :):):)
abi şole yapalım biz ozmn opele logo tasarlamda yan sanayi opelin orjinal logosunu basalım anahtarlığını falan olmaz mı yaa vergide vermeyiz hatta işleri büyütür sahte 1 ytl de basarız :D :D :D :D
KentucKy
30-05-2007, 16:18
ozaman sen bana rakip ol.ben vergisi veren bi vatandaş oluyum sen kalpazan ol.senin yaptığın paralar benim cebime girsin ordanda vergi olarak devlete geri dönsün:)
eskikasa
30-05-2007, 16:18
arkadaşlar kalıp işi çok keyifli bi olay,bir o kadar da maliyetli bir iş.
eleman lazımsa fanuc siemens programlama + kesici takımlar konusunda yardımcı olunur :D
KentucKy
30-05-2007, 16:20
ya hocam 1 ytl basmak kaça patlarki daha pahalı olmuyomu?işçisi var malzemesi var elektriği var defective i var var oğlu var.güzel bi hesap analizi lazım :)
mauhauhua hepside süper. özellikle cnc ile ilgili olana koptum
bende yazılım müh. bölümünde okuyorum. Özellikle yaşça büyük insanlara hangi bölümde okuduğumuz anlatmak diploma almaktan daha zor.
ozaman sen bana rakip ol.ben vergisi veren bi vatandaş oluyum sen kalpazan ol.senin yaptığın paralar benim cebime girsin ordanda vergi olarak devlete geri dönsün:)
tmm abi ben köşe dönerim sen üretimin durur valla :D :p
KentucKy
30-05-2007, 16:22
mauhauhua hepside süper. özellikle cnc ile ilgili olana koptum
bende yazılım müh. bölümünde okuyorum. Özellikle yaşça büyük insanlara hangi bölümde okuduğumuz anlatmak diploma almaktan daha zor.
süper bölümün.sen onlara deki bilgisayar mühendisininde mühendisiyiz de anlarlar heralde:kop:
eskikasa
30-05-2007, 16:34
ya hocam 1 ytl basmak kaça patlarki daha pahalı olmuyomu?işçisi var malzemesi var elektriği var defective i var var oğlu var.güzel bi hesap analizi lazım :)
o işi egzantrik bi pres alıp yapmak daha hesaplı olur:) :)
-Hertürlü makina parçası metal sac...vs gibi işe yara parçalar,talaşlı üretim...
-Yok değil
Harika ! :) :D :kop:
benim basima gelen:
-sen makina mühendisiydin dimi?
+ evet..
-su bizim sofbeni tamir etsene o zaman?
+ya sofben tamiri dersi secmeliydi,ben almadim.sen bir usta cagir...
-...
bu arada biz airbusta catiaV5R14 ile calisiyoruz (A400Mde) , A350de V5R16 ile calisiliyor.cok güzel program.boeiingde catia ile calisiyormus.ögrenin derim...
KentucKy
30-05-2007, 16:53
çok detaylı abi bi kısmını biliyorum sadece adam akıllı kurs olsa öğrenicem.biz sadece part body-constrain-hole-pocket-drawing bunları öğrendik +bilgi man ve audi de sanırım catia kullanıyor.audiden emin değilim ama man kesin kullanıyor...
benzer ve vazgeçilmez bir dialogda bizim bölüm için war
-cihan sen nerde okuyodun
-mimarlık fakültesi ahmet amca
-iç mi dış mı
işte olay burda kopuyo anlat anlatabilirsen :D
BY_Corsa
30-05-2007, 17:38
çok detaylı abi bi kısmını biliyorum sadece adam akıllı kurs olsa öğrenicem.biz sadece part body-constrain-hole-pocket-drawing bunları öğrendik +bilgi man ve audi de sanırım catia kullanıyor.audiden emin değilim ama man kesin kullanıyor...
ilaveten tofaş ve ford otosan da catia kullanıyor
eskikasa
30-05-2007, 18:09
mühendislik okuyanlara küçük bi öneri piyasada okuldaki hayallerimizdeki gibi mühendislik yapamıyoruz...
malesef ülkemizde bu faaliyetler çok zayıf. :(
mühendislik okuyanlara küçük bi öneri piyasada okuldaki hayallerimizdeki gibi mühendislik yapamıyoruz...
malesef ülkemizde bu faaliyetler çok zayıf. :(
korkmayin burda da yapamiyorsunuz...
eskikasa
30-05-2007, 18:17
demekki bizde bi yanlışlık varmış :)
olsun ben işimi seviyorum :)
astrax_35
30-05-2007, 18:48
Baya makineci varmış sitede vay be..Bende DEU makine teknikerliği bitirdim temmuzda dgs ile kısmetse makine mühendisliğine geciş yapıcam..Gerçekten birisine makine bölümünü bitirdim dedin zaman suratına bakıyor..o an anlıyorumki anlamadı ve bende çamaşır bulaşık mak diyorum..napayım adama tutup cnc anlatsam anlamıcak:)
eskikasa
01-06-2007, 11:25
Baya makineci varmış sitede vay be..Bende DEU makine teknikerliği bitirdim temmuzda dgs ile kısmetse makine mühendisliğine geciş yapıcam..Gerçekten birisine makine bölümünü bitirdim dedin zaman suratına bakıyor..o an anlıyorumki anlamadı ve bende çamaşır bulaşık mak diyorum..napayım adama tutup cnc anlatsam anlamıcak:)
:kop: :kop: :kop:
tornacılık okuyom da diyebilirsin :D
3
- Evet mahmut amca.
- Vallahi tebrik ederim seni.. bizim sarıkız sütten kesildir bi ara bize uğrasanda...
5
Işçilerin yeni girmiş üretim mühendisi hakkındaki yorumları:
- Bak mesela şu yeni giren mühendis var ya..
- hee.
7
-Yok değil
:kop: :kop: :kop: Bu üçüne yıkıLdım yaaa :kop: :kop:
astrax_35
01-06-2007, 12:46
demin yine birisine makine tekn bitirdim mühendisliğe devam edicem dedim adam ne makinesi dedi bana yaaa :(
astrax_35
01-06-2007, 12:47
Acaba tv lerde canlı yayın düzenleyip makine müh bölümü ile ilgili halkı aydınlatsakmı? :)
Vectra 2.5 İ Sport
01-06-2007, 12:59
3
- Evet mahmut amca.
4
- Sedat bölüm zor muydu?
- Tabi olum. termo, mukavemet, akışkanlar.. bunları geçene kadar arkamdaki kıllar ağardı.
- Helal olsun valla. ya benim evdeki musluğa bi bakıverse lan, damlatıyo kaç gündür.. o da akışkan sonuçta. he ne dersin?
- Allah belanı versin derim başka bişey demem.
6
Aynı diyalog...
Hasan Usta- Iıı, 105 yeter abi...
7
-Yok değil
süperrrr :kop: :kop: :kop: :kop:
eskikasa
01-06-2007, 13:41
Acaba tv lerde canlı yayın düzenleyip makine müh bölümü ile ilgili halkı aydınlatsakmı? :)
yok bu seferde herkes anlamaya başlar işten o hiç olmaz :)
sen anlamazsın demek lazım aslında...
biz onu anlamak için 4 sene okuduk :D
KentucKy
01-06-2007, 14:04
demin yine birisine makine tekn bitirdim mühendisliğe devam edicem dedim adam ne makinesi dedi bana yaaa :(
:kop:
bana uyar güzel esprilerle bölümü sevdiririm sempatik tavırlar flan:kop:sloganımız haydi kızlar üretim-makina mühendisliğine:kop:
yok bu seferde herkes anlamaya başlar işten o hiç olmaz :)
sen anlamazsın demek lazım aslında...
biz onu anlamak için 4 sene okuduk :D
buda iyi aslında kestirip atmak lazım en iyisi:kop:
astrax_35
01-06-2007, 14:46
:kop:
:kop:sloganımız haydi kızlar üretim-makina mühendisliğine:kop:
Abi şu sloganı arabanın arkasına yazsakmı acaba..yayılması lazım yurdun 4 bir yanına bu slogan :kop:
KentucKy
01-06-2007, 14:55
bana uyar valla.kampanyaya birde logo çizelim turkcell ile anlaşalım sms numarası alalım yardım yapsın hayırseverler:)
"kız yaz 3333 e yolla:) "
astrax_35
01-06-2007, 15:21
bi kızımızı mak müh okumasına katkıda bulun :) (sadece 10,000 kontör) :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Opelim.Net