PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : performans desteği astra g

sefaefe
11-09-2006, 10:05
birazda bana yardımcı olursanız sevinirim boludayım ve bilgi alabileceğim kimse yok bilgilerinizi paylaşırsanız cok mutlu olurum şimdiden sağolun

ZGE38
11-09-2006, 15:06
ne gibi bi yardım istiyosun tam anlamıyla?

CeyCeyX
11-09-2006, 16:10
sanirim performans??? walla cok basit olcak ama hava filtresi ile basla hem ucuz hem kolay

skyeye
11-09-2006, 16:43
birazda bana yardımcı olursanız sevinirim boludayım ve bilgi alabileceğim kimse yok bilgilerinizi paylaşırsanız cok mutlu olurum şimdiden sağolun

Öncelikle arabanın daha rahat nefes almasını, daha iyi yakmasını ve yaktığını da daha rahat atmasını sağlamalısın.Başlangıç olarak kutu içi performans filtre ya da kazanlı bir kit alabilirsin.Kutu içi olarak K&N veya Green, kazanlı olarak Pipercross, K&N veya HP Maxflow olabilir.Kazanlı kitler yaklaşık 250€ civarlarında ma araban hurdaya çıkana kadar bir daha hava filtresi almıyorsun.Eğer soğuk hava almasını garanti edemiyorsan açık hava filtresini önermem, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursun.Yakma için yapılabilecek en ucuz yollu değişiklik Splitfire'ın Platinium buji seti olur.Çift tırnak ve ateşlemesi daha iyi olduğundan hem ilk çalışmada atılan çiğ benzini de daha iyi yakıyor, hem de 150.000 mil dayanıyor.Egzost gazını atım için de en çok kullanılan yöntem son susturucu değişimi.Sebring, HKS, Remus, Supersprint iyi markalar.Fiyatları 250€-300€ civarlarında.Devil nispeten daha ucuz ama gürültü dışında hiç bir işe yaramıyor.YED de kullanabileceğin markalar arasında...Yol tutuşu arttırmak ve görüntüyü agresifleştirmek için yay+amortisör olayına girebilirsin.Yay takımı 180€ civarlarında, Eibach ya da H&R öneririm.Amortisör olarak da elbette Koni.Sertlik ayarlı sarıların takımı Oktaykan Power'da 1.000 YTL civarlarında.Buna ilave olarak kule gergisi düşünürsen o da 150 YTL civarlarında sanırım.OMP öneririm...

Daha ilersi için dereceli egzantrik, emme manifoldu düşünülebilir.Emme manifoldu zaten arasan da bulamıyorsun, Lexmaul 750€ civarlarında.Dereceli olarak Kent Cams, C&B vs. markalar var. Ama bir girersen dereceliye çıkması zor biraz...Gaz atımını rahatlatmak için headers, komple egzost sisteminin değişimi ve katalizatör iptali gibi seçenekler mevcut.

Tamamdır, başka birşey yüklemeyeceğim dedikten sonra chip tuning düşünebilirsin.En son düşün dememin sebebi eklediğin her majör parçalardan performans alabilmen için haritalandırmanın bu parçaya göre tekrar yapılması gerekliliği.Yani çifte masraf olur...

Abartacağım dersen turbo veya supercharger uygulamaları düşünebilirsin ki bunun için 5.000$ civarında bir parayı gözden çıkarman lazım.Zaten atmosferik bir araca turbo eklemesi oldukça zahmetli ve bir o kadar da problemli, dolayısı ile turbo bir araç alıp revize etmek her zaman daha mantıklı...

Şimdilik bu kadar :)

gTUNerkan
11-09-2006, 16:53
vallahi ekliycek bişey kaldımı???:)

skyeye
11-09-2006, 16:54
vallahi ekliycek bişey kaldımı???:)

Senin kat. duruyo mu hala bakiim? :)

bkaraman
11-09-2006, 17:18
yüksek basnıçlı yakıt pompası +regülatör:D

ZGE38
11-09-2006, 17:37
arabayı sat 250 hplik bi subaru al en iyisi

gTUNerkan
11-09-2006, 17:56
evet kat duruyor.şimdide yerine ne takayım diye düşünüyorum.bide katı sökünce kat satılıyormu.öyle duydum???

skyeye
11-09-2006, 22:17
evet kat duruyor.şimdide yerine ne takayım diye düşünüyorum.bide katı sökünce kat satılıyormu.öyle duydum???

Sıfırı 400 kaat civarında ama seninki kaç para eder bilemiyorum.Bildiğim kadarı ile kat.'ı çıkardığın yeri egzost sisteminle aynı ölçüde bir boru ile bypass edebilirsin.Sanayideki egzostçular yapıyorlar zaten...

skyeye
11-09-2006, 22:19
yüksek basnıçlı yakıt pompası +regülatör:D

Hehe :) hatta throttle body de olsun bari...

Chatin
18-09-2006, 00:32
illa opel mi guclendirmek istiyorsun yani?
peugeot falan daha mantıklı bence ..neyse gerekli bilgile sapasaglam verilmis zaten..ellerine saglık skyeye

coRSac
18-09-2006, 01:32
Öncelikle arabanın daha rahat nefes almasını, daha iyi yakmasını ve yaktığını da daha rahat atmasını sağlamalısın.Başlangıç olarak kutu içi performans filtre ya da kazanlı bir kit alabilirsin.Kutu içi olarak K&N veya Green, kazanlı olarak Pipercross, K&N veya HP Maxflow olabilir.Kazanlı kitler yaklaşık 250€ civarlarında ma araban hurdaya çıkana kadar bir daha hava filtresi almıyorsun.Eğer soğuk hava almasını garanti edemiyorsan açık hava filtresini önermem, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursun.Yakma için yapılabilecek en ucuz yollu değişiklik Splitfire'ın Platinium buji seti olur.Çift tırnak ve ateşlemesi daha iyi olduğundan hem ilk çalışmada atılan çiğ benzini de daha iyi yakıyor, hem de 150.000 mil dayanıyor.Egzost gazını atım için de en çok kullanılan yöntem son susturucu değişimi.Sebring, HKS, Remus, Supersprint iyi markalar.Fiyatları 250€-300€ civarlarında.Devil nispeten daha ucuz ama gürültü dışında hiç bir işe yaramıyor.YED de kullanabileceğin markalar arasında...Yol tutuşu arttırmak ve görüntüyü agresifleştirmek için yay+amortisör olayına girebilirsin.Yay takımı 180€ civarlarında, Eibach ya da H&R öneririm.Amortisör olarak da elbette Koni.Sertlik ayarlı sarıların takımı Oktaykan Power'da 1.000 YTL civarlarında.Buna ilave olarak kule gergisi düşünürsen o da 150 YTL civarlarında sanırım.OMP öneririm...

Daha ilersi için dereceli egzantrik, emme manifoldu düşünülebilir.Emme manifoldu zaten arasan da bulamıyorsun, Lexmaul 750€ civarlarında.Dereceli olarak Kent Cams, C&B vs. markalar var. Ama bir girersen dereceliye çıkması zor biraz...Gaz atımını rahatlatmak için headers, komple egzost sisteminin değişimi ve katalizatör iptali gibi seçenekler mevcut.

Tamamdır, başka birşey yüklemeyeceğim dedikten sonra chip tuning düşünebilirsin.En son düşün dememin sebebi eklediğin her majör parçalardan performans alabilmen için haritalandırmanın bu parçaya göre tekrar yapılması gerekliliği.Yani çifte masraf olur...

Abartacağım dersen turbo veya supercharger uygulamaları düşünebilirsin ki bunun için 5.000$ civarında bir parayı gözden çıkarman lazım.Zaten atmosferik bir araca turbo eklemesi oldukça zahmetli ve bir o kadar da problemli, dolayısı ile turbo bir araç alıp revize etmek her zaman daha mantıklı...

Şimdilik bu kadar :)
dizel için ne yapılabilir power box ve filtre dısında, motor için abartıya kacmadan

skyeye
18-09-2006, 08:27
dizel için ne yapılabilir power box ve filtre dısında, motor için abartıya kacmadan

Valla ne yalan söliim dizeller konusunda pek bir bilgim yok ama şu an aklıma gelen turbo salyangozu ile intercooler'ın büyütülmesi...

Eftamintokofti
19-09-2006, 13:13
Daha ilersi için dereceli egzantrik, emme manifoldu düşünülebilir.Emme manifoldu zaten arasan da bulamıyorsun, Lexmaul 750€ :)

1.6 astra g den mi bahsediyoruz :confused:

skyeye
19-09-2006, 13:19
1.6 astra g den mi bahsediyoruz :confused:

Valla bu arabaya spesifik deil zaten.Başka biyerde arkadaşa GTI-GSI sınıfında bi araba almasını önermiştim yüklemeyi düşünüyorsa.Zaten bu model 1.6 için Lexmaul da yoktur muhtemelen, ya dbilas vardır ya da mantzel...

Eftamintokofti
19-09-2006, 22:14
Valla bu arabaya spesifik deil zaten.Başka biyerde arkadaşa GTI-GSI sınıfında bi araba almasını önermiştim yüklemeyi düşünüyorsa.Zaten bu model 1.6 için Lexmaul da yoktur muhtemelen, ya dbilas vardır ya da mantzel...

X16XEL motorlar için... Lexmaul, mantzel, dbilas.. 3ünün de emme manifoldları var. Lexmaulun 2 ayrı tipi var. Lexmaul ve Mantzel yaklaşık 20 hp, dbilasın kendi çipiyle 32 hp. Bunlar TÜV belgeli güç artışları tabi bana da biraz iyimser geliyor ama X16XEL 2.0 motorlardan (X20XEV, 20XE, C20XE) çok daha fazla güç veriyor modifiye edilince. 1.6 motordan 150 hp çıkarmak hayal değil. Yani sonuç olarak 2.0 motora da 1.6 motora da aynı işlemleri yapın 1.6 daha fazla güç verecektir.

ordu52
19-09-2006, 22:35
skayeye abi sana yeterince yeterli oldu galiba daya diyecek bişe yok

aksals
19-09-2006, 22:50
http://www.powersystem.com.tr

chip konusunda incele istersen.....:)

sefaefe
20-09-2006, 00:55
vallaha cok sagolun ya kaldım resmen ben sanayıde kendı ımkanlarımla yed acık hava fılıtresı taktım sactan ellerımle boru bukup onu soguk hava alacak bı yere cıkardım sonsusturucuyuda degıstırdım once bı remus aldım ama o benım tatmın etmedı bende bılenın el yapımı bı abart ını aldım gayet ıyı ama performans konusunda bı bılgım yok ama kazanı gayet genıs hava rahat cıkıo gıbı duruyo kalatızoru ıptalettım elımle yerıne sprel boru taktım esnıyebılıyo sımdıde komple boru olayına taktım onu nasıl yapayım sızce kendım yapacam ıyı bı tarıf olursa cok sevınırım
bıde headers nasıl bulurum fıyatı nedır

skyeye
20-09-2006, 08:44
X16XEL motorlar için... Lexmaul, mantzel, dbilas.. 3ünün de emme manifoldları var. Lexmaulun 2 ayrı tipi var. Lexmaul ve Mantzel yaklaşık 20 hp, dbilasın kendi çipiyle 32 hp. Bunlar TÜV belgeli güç artışları tabi bana da biraz iyimser geliyor ama X16XEL 2.0 motorlardan (X20XEV, 20XE, C20XE) çok daha fazla güç veriyor modifiye edilince. 1.6 motordan 150 hp çıkarmak hayal değil. Yani sonuç olarak 2.0 motora da 1.6 motora da aynı işlemleri yapın 1.6 daha fazla güç verecektir.

Saol bilgiler için, benim araba 2004 Corsa C olduğundan benim için uygun sadece dbilas var, evveliyatını çok fazla araştırmadım.Senin verdiğin markalara ilaveten sanırım Irmscher'in de emme manifoldu vardı ama ecotec'e geçildiğinden beri bek duymadım.Lexmaul şu anda SFI'lar için bile çok zor bulunuyor, X16XEL için BMS haricinde nereden temin edebilir bilemem.Türkiye'deki Mantzel'leri zaten döküm olarak Ankara'da yan sanayi üretip 500 YTL'ye satıyorlardı, durum şu anda nedir onu da bilmiyorum. Dbilas için Bestservis ile görüşmüştüm 6-7 ay önce, 2.500 YTL fiyat çekmişlerdi... 1.6 100BG bir arabaya yapacağın yatırım ile alacağın faydanın 150bg bir arabaya yapacağın aynı miktardaki yatırım ile alacağın faydayla karşılaştırıldığında pek tatmin edici olmayacağı konusunda ısraralıyım.En basitinden chiptuning'de alacağın yüzdesel artışı düşün... Best Servis'in sitesinde Dbilas emme manifoldu +motor management program ile benim Z14XEP için öngördükleri artış 28hp, sence bu ne kadar inandırıcı???

Eftamintokofti
20-09-2006, 17:31
Saol bilgiler için, benim araba 2004 Corsa C olduğundan benim için uygun sadece dbilas var, evveliyatını çok fazla araştırmadım.Senin verdiğin markalara ilaveten sanırım Irmscher'in de emme manifoldu vardı ama ecotec'e geçildiğinden beri bek duymadım.Lexmaul şu anda SFI'lar için bile çok zor bulunuyor, X16XEL için BMS haricinde nereden temin edebilir bilemem.Türkiye'deki Mantzel'leri zaten döküm olarak Ankara'da yan sanayi üretip 500 YTL'ye satıyorlardı, durum şu anda nedir onu da bilmiyorum. Dbilas için Bestservis ile görüşmüştüm 6-7 ay önce, 2.500 YTL fiyat çekmişlerdi... 1.6 100BG bir arabaya yapacağın yatırım ile alacağın faydanın 150bg bir arabaya yapacağın aynı miktardaki yatırım ile alacağın faydayla karşılaştırıldığında pek tatmin edici olmayacağı konusunda ısraralıyım.En basitinden chiptuning'de alacağın yüzdesel artışı düşün... Best Servis'in sitesinde Dbilas emme manifoldu +motor management program ile benim Z14XEP için öngördükleri artış 28hp, sence bu ne kadar inandırıcı???

Haklısın dediğim gibi rakamlar bana da fazla iyimser geliyor ama şöyle düşünmek lazım. Bu vaat edilen beygir artışları markaların motorları çok iyi durumda olan (belki de 0 km), mükemmel şartlar altında gerçekleştirilen testlerde ve çok iyi ayarlanmış chiplerle ortaya çıkıyor. Orijinal parça + uyumlu chip + çok iyi durumda motor belki 25 hp veriyordur. Sonuçta bu testlerin sonuçları genelde TÜV onaylı oluyor ve bu belgeyi de biliorsunuz ki öyle her firmaya kolay kolay vermiyorlar. Yani ortada bir dolandırıcılık yok sadece şartlarımız aynı olmadığı için o kadar güç kazanmamamız normal. Kaldı ki beygir artıyor ama motorun torku aynı oranda artmıyor bu uygulamalarda. 100 hp lik motor 132 hp olunca torku da 150den 180e fırlamıyor 160 civarında kalıyor. En nihayetinde söylemek istediğim şey şu ki 1.4te de geçerli ama 1.6sı olan emme manifoldunu değiştirsin derim.

2.0 la şu yüzden karşılaştırıyorum. 1.6 motorlar aslında kapasitelerinin %75ini veriyor opelde. c16xe, x16xe ve en çok da x16xel. Zaten bu yüzden emme manifoldları hep ilk planda tutuluyor. Ama 150lik dohc motora bakın zaten performans üzerine kurulmuş, yarış için tasarlanmış bir bloğu var ve malzemeden çalınmamış motorda tabiri caizse. Ama yine de tabi ki ekonomi de düşünülmüş daha doğrusu tamamen unutulmamış. 150 - 156 hp güç veriyor, buna lexmaulun ram inductionunu taktığınızda artık onun yapabilecekleri kısıtlıdır. Yani bu motorlarda zaten iyi olanı iyileştirmeye çalıştığınız için sonuçlar daha bi normal çıkıo. 1.6 larda dizginlenmiş olanı rahatlattığınız için de daha büyük rakamlar telaffuz ediliyor. Basit bir mantık aslında. Tabi ki imkan olsa da 2.0 sfi da oynama yapılsa.. :) Ama corsa gsi ı 109lardan 140lara çıkarmak da kulağa zevkli geliyor nedense.

NOT: Mesajı sonradan tekrar okudum. Dbilasa güven :) Genelde saydığım 3 markada tek başına emme manifoldu yaklaşık 20 hpdir. Şöyle düşünelim; orijinal manifold bulamadığını hayal et. Dökme olsun. 20 hp yerine 15 hp diyelim. Motorundaki kayıpları hesaba katalım. 2-3 hp de ordan. 12 hp etkili olsun. En en en kötü çip tuning 1.6 motorda 7 hp vaat eder. Ancak emme manifolduna göre ayarlanan çip hadi 9 versin. 12 + 9 = 21.. Dikkat ettiysen kafama göre ondan bundan kırptım kıstım. En kötümser tahminle 21 hp bile çok çok iyi bir rakam bence..

Chatin
24-09-2006, 02:56
şimdi hocam benim kafama soyle bisy takıldı ..1.6 ve standart bir motora(100 bg lik ecotec den bahsediyorum) direk emme manifoldunu degissek bize 23 bg civarında bir artış olurmu?
birde bu artış oyle haybeye olmuyor sanırım..benzin sarfiyatı ne kadar artar

Eftamintokofti
24-09-2006, 03:07
Yok sanırım yaklaşık 10 hp civarında artış yaşarsın. Motorun durumunu bilmeden birşey söylemek zor tabi. Bir de emme manifolduna göre çip yaparsan çok daha etkili olur. Düşük devirlerde yakıt tüketimi artmaz hatta bazı durumlarda düşebilir. Kullanma stiline bağlı.

Chatin
24-09-2006, 14:29
peki soyle sorayım o zaman en optimum modifiye ne uzerine olur sizce??
yani en ucuza en cok performans arttırıcı modifiye?

Eftamintokofti
24-09-2006, 14:48
1.6 motor için konuşursak emme manifoldu (mantzel)
Fiyatı için konuşursak dökme olanları :)