PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa Birliği...

Kunteper Canavarı
11-05-2007, 17:39
Avrupa birliğine girmek mi girmemek mi.

Adem KOÇ
11-05-2007, 18:00
oyumu girmemeliyiz yönünde kullandım. sadece teknolojilerini alabilsek yeter gerisi hayvanattan gayri bişey değil diyorum.

hubus
11-05-2007, 18:29
bence girmeliyiz.

fcuhadar
11-05-2007, 18:30
Ben girmeliyiz diyorum...Ama yozlaşmadan..Örf ,adet,gelenek ve göreneklerimizden şaşmadan..Ekonomik olarak güçlenebileceksek ülkenin en hücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımızında insanca yaşayabileceği bir ortam yaratılabilecekse girmeliyiz diyorum...

rubi
11-05-2007, 18:33
Ben girmeliyiz diyorum...Ama yozlaşmadan..Örf ,adet,gelenek ve göreneklerimizden şaşmadan..Ekonomik olarak güçlenebileceksek ülkenin en hücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımızında insanca yaşayabileceği bir ortam yaratılabilecekse girmeliyiz diyorum...

:good: :rock

bj6766
11-05-2007, 18:34
valla siyasi anlamda bilgim çok zayıf ama ytl den euro para birimini kulanmak sankim bize baya zararlı olacakmış gibi geliyorr alım gücü baya düşerr

CeyCeyX
11-05-2007, 19:17
onlar aliyoda biz girmiyoz :D

rubi
11-05-2007, 22:57
onlar aliyoda biz girmiyoz :D

:D :good: :alkis:

gokalp
11-05-2007, 23:05
kimsenin sözünü dinleyip egemenliği altında kalmaya niyetimiz yok avrupa birliği değil onun adı zaten hıristiyan birliği.

mdellal
12-05-2007, 00:06
Girmememiz daha hayırlı olur bence ...

KentucKy
12-05-2007, 01:51
girmemeliyiz çünkü sürekli benliğimizi yitirmemizi istiyorlar.murat abinin yazdığı efe hikayesine döner sonumuz...
(bunu eski bir AB yandaşı olarak söylüyorum gerçekleri gördüm AB de bir dalga yok...)

LND
12-05-2007, 09:53
Hayır girmesine girelimde, nasıl cıkıcaz ben onu düşünüyorum:):)

BY_Corsa
12-05-2007, 10:13

adamlar bizi Türkiye Cumhuriyeti olarak TEK PARÇA alamayacaklarırnı zaten dile getiriyorlar.seni en son üyemiz olarak alacagız, sende nufusun oranında Avrupa Birliği Parlementosuna temsilci göndereceksin.En kalabalık nufüs bizde (Turkiye) olduğu için bir anda parlementoda cogunluk tek başımıza biz olacagız...sizce bizi alırlarmı,siz buna inanabiliyormusunuz? bu bir rüyadan öteye gitmez bence.
eger sırf bu birliğe girmek için, değişeceksek, yozlaşacaksak, BÖLÜNECEKSEK, benim cevabım kesinlikle HAYIR

Kunteper Canavarı
12-05-2007, 10:20
Büyük patronlarımız en kısa zamanda mercedes e bineyimde nasıl olursa olsun yarışması yapmasa argeye ürün kalitesine ayırsa o mercedese vereceği paranın bir kısmını. sonra biz tüketiciler yurt dışına akıtmasak paramızı argeye yatıran yerli üreticiden alsak. Paramız kendi ülkemizde dönse.
Gerek varmı avrupa birliğine.
bunun yanında ya benim avrupadaki arkadaşlarım yalancı yada gerçekler ne yunanlılar ne italyanlar memnun değil avrupa birliğinden alım güçleri yok.

onlardaki kural ve yaptırımları avrupa birliğine girmedende yapabiliriz bence.

fcuhadar
12-05-2007, 10:27
Orası öyle Corsa_n..İsviç'reye yalvarıyorlar adamlar istemiyorlar avrupa birliğine girmeyi..Senin dediğin ekonomik ortamı yaratmak için bi 200 sene lazım :):)

Kunteper Canavarı
12-05-2007, 10:39
Orası öyle Corsa_n..İsviç'reye yalvarıyorlar adamlar istemiyorlar avrupa birliğine girmeyi..Senin dediğin ekonomik ortamı yaratmak için bi 200 sene lazım :):)

emin ol bu genc nüfus ve potansiyel varken çalışan insanlara olması gerektiği imkan ve standartlar sağlanırsa patronlar işçisine hırsız gözüyle bakmaz ise hep bana gerisi yalan demez ise 20 seneden fazla sürmez avrupa birliğide alsa bile 20 seneden önce almaz zaten.

goztepeli
12-05-2007, 11:10
avrupa biz istemiyorki girelim bulgaristan bile üye uyanalım arkadaşlar böl ve yönet sistemini getirmek istiyorlar ayrıca mali durumları da çok iyi diilyakında batacaklar biz kendimiz ayakta duralım biz asıl litresi 3 ytl olan benzini konusalim :mad:

nfrt
12-05-2007, 11:28
Nefret Avrupa Birliğine kArşı

Yaşasın Türk Birliği !

dewilking08
12-05-2007, 14:39
ab ye girmeliyiz ama gelenklerimizle onurumuzla şerefimizle girmeliyiz.ağırlığımızı ayaklar altında çiğnetmeden, binbir rica yerine adam akıllı diplomatik ilişkilerle girmeliyiz.diğer türlü biz onlara değil onlar bize girmiş olur....

hasang
12-05-2007, 19:38
abii en azından araç fiyatları ucuzlarrr:)daha ii arabalara daha ucuza binerizz!:)

KentucKy
12-05-2007, 21:25
Hayır girmesine girelimde, nasıl cıkıcaz ben onu düşünüyorum:):)
bilmemden eğer olurda es kaza alırlarsa ben 3-5 fransız dan öcümü alcam kendi payıma düşen:):):):)

abii en azından araç fiyatları ucuzlarrr:)daha ii arabalara daha ucuza binerizz!:)

vatan elden gitmesinden ben 2katı fiyatına opelime binmeye razıyım...

tween&ozy
13-05-2007, 21:15
sanayi,dış ticaret,gelişmişlik açısından batıya sırtımızı çeviremeyiz.AB ye (girebilirsek) bu konularda türkiye büyük bir çıkışı elde edebilecektir.fakat kültürel, milli kimliğimizin asimile olmasına izin vermeden bunu sağlamayız.

tween&ozy
13-05-2007, 21:16
sanayi,dış ticaret,gelişmişlik açısından batıya sırtımızı çeviremeyiz.çağımız ulusal kalkınmacılıktan küreselleşme çağına gecti AB ye (girebilirsek) bu konularda türkiye büyük bir çıkışı elde edebilecektir.fakat kültürel, milli kimliğimizin asimile olmasına izin vermeden bunu sağlamayız.

57.aLaY
15-05-2007, 01:42
Ne Şamın şekeri ne de Arabın yüzü...

tjet
18-05-2007, 11:07
AB Diyorki: Kültürünüzü örf adet ve ananelerinizi silin Türk Kürt Laz Çerkez Alevi Sünni vs. olarak iyice parçalanın önünüzü ilikleyin başınızı eğin kapıya gelin. :mad: :mad: :mad: TJET Diyorki: TÜRK kültürünü örf adet ve ananelerini silmez silemez silerse TÜRK olmaz. TÜRKİYE yi kimse bölemez buna kimsenin gücü yetmez. TÜRK kimsenin önünde eğilmez önünü iliklemez . SONUÇ: Alın birliğinizi başınıza çalın bizim size ihtiyacımız yok. :alkis: :alkis: :alkis: T Ü R K İ Y E :alkis: :alkis: :alkis:

BATTAL
19-05-2007, 00:29
genel kanıya katılıyorum ab bizi bozar

olacaksa olsun türk birliği

letitout
19-05-2007, 00:46
girmeliyiz.

halilertekin
19-05-2007, 00:59
girelim aga biz onları asimile etmesini biliriz zaten bizden bu yüzden korkuyolar

corsaDistorsiyon
22-05-2007, 22:04
Türk Birliği...

coldekiadam
22-05-2007, 22:30
Avrupa birliğine karşı olan arkadaşlara sözüm, Avrupa birliğine giden yolda önemli bir adım olan ve zamanında Çiller tarafından girişimiz sağlanmış Gümrük birliği sayesinde Vestel gibi markalarımız Avrupa da önemli bir sıralamadadır, eğer çiftçimiz zamanında hormonlu mamüller yapmasaydı ve bu konuda çok titiz olan AB' nin onayını alabilseydi şu anda çok daha büyük avantajlarımız olacaktI.

AB Denilince hmeen akıllara yozlaşma geliyor. Sizce tv lerdeki şovlardan veya gündelik okuduğumuz dergilrden vb. mecralardan daha mı güçlü bi yozlaştırma aracı.

Özal, 87 ylında AB' Ye tekrar başvurduğunda ve " ekonomik anlamda globalleşmeye başladık ve AB için hazırız dediğinde 2 yıl sonra Ab kabul etmedi çünkü Ab Siyasi anlamda da globalleşme istiyordu ama bu zemin yoktu ve halen de yok. Tek cazip noktamız stratejik konumumuz. Sen beni kaşı ben seni kaşıyım mevzusu bu. Tek taraflı düşünmeme lazım bence.

Zaten bu şekilde Ab' ye girceğimizi filan da düşünmeyin..Adamlar mayo reklamını yasaklıyor memlekette..

onur_arslan_59
29-05-2007, 00:31
kimsenin sözünü dinleyip egemenliği altında kalmaya niyetimiz yok avrupa birliği değil onun adı zaten hıristiyan birliği.

ben girmeliyiz die oy kullandım ama sen de haklısın